ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים, המחשב הישן שלי עגלה. כל טעינה של תמונה גדולה בפוטושופ מצריכה הפסקת קפה של 5 דקות. עזרו לי להגמל מקפה! קודם כל - לשאלותיכם: 1. התקציב הוא 3K בנסיון לחסוך ככל הניתן. 2. המחשב ישמש ללימודי עיצוב, כלומר שימוש מסיבי בפוטושופ, אילוסטייטור, אינדיזייןת פרימייר וכנראה גם אפטר-אפקטס. כאמור, השימוש ללימודים, אבל השאיפה בהמשך להפוך את זה לפרנסה. כמעט ולא יהיה שימוש בתוכנות תלת-מימד. מעבר לזה, רק שימוש מזדמן - אופיס, מוזיקה, גלישה, הורדות וסרטים SD. 3. אין צורך בציוד היקפי כלל. נשאר עם מסך ה- CRT הישן והטוב כרגע. 4. אין צורך בצורב. יש לי דיסקשיח WD של 320GB, אבל אני מתלבט אם לא להוסיף שני 500GB ולחבר אותם ב- RAID 1 לצורך גיבוי, תלוי במחיר, כמובן. 6. יהיה נחמד אם אפ…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דחוף כי אני בונה אותו עבור חבר, התקציב כ 3700 ש"ח 1 Gigabyte GA-7VRXP REV 2 583 ש"ח 1 AMD ATHLON XP 1800 + FAN 562 ש"ח 1 Kingstone 256MB DDR333 562 ש"ח 1 Seagate Baracuda 40GB 7200RPM 461 ש"ח 1 MSI GeForce4 MX440 - T 596 ש"ח 1 Pine PF-X01A Conexant SmartDAA V.92 56K Modem 91 ש"ח 1 ALPS FLOPPY 1.44 57 ש"ח 1 TASK CASE - TK3003 Screwless Color - צבע : כסף 221 ש"ח 1 LITE-ON 40X12X48 OEM - צבע : בז 392 ש"ח 1…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט נוכחי: מעבד: i5 3470 לוח אם: MSI B75MA-E33 זיכרון: CRUCIAL 8GB בודד CL11 כרטיס מסך: GTX 760 דיסק נוכחי: SSD 480GB + HDD 1TB ספק: לא זוכר בדיוק איזה, אבל באזור ה520W לא מילאתי את הטופס הסטנדרטי כי זו לא בקשה סטנדרטית אבל אציין את כל הפרטים החשובים והרלוונטים. אני מעוניין לרכוש SSD מסוג NVME. לוח האם הנוכחי שלי לא תומך בכרטיסים מסוג זה. הבעיה היא כזו: אני יכול לשדרג רק את הלוח האם ולקנות אחד חדש יותר בארץ באזור נגיד 300 שקל אני משער, אבל הבעיה היא שזה מרגיש לי קצת כמו בזבוז כסף. למה? בגלל שהמעבד גם ככה ישן, ולהישאר עם אותו הSOCKET זה קצת יתקע אותי לשם שדרוגים לעתיד. לכן ההתלבטות שלי היא האם ל…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2] [/TD][/TR] [TR] [TD=colspan: 2]שאלת זריזה מה לדעתכם ישתלם יותר ויתן תמורה טובה יותר בתחום הגיימינג? מחשב נייח בסכום של 2.5K או מחשב נייד בסכום של 4.5K? אני צריך מחשב נייד ללימודים, אם העדיפות למחשב נייד, הייתי מוכר את המחשב נייד שיש לי כרגע ( i7-3720qm intel, 2.6Ghz, זכרון ראם של: 8.00GB. וכרטיס מסך: nvidia nvs 5200m) ב2000 שקל ומוסיף את 2500 שחסכתי וקונה מחשב נייד יותר טוב. הרי אני לא צריך שני מחשבים ניידים. אך אם עדיף נייח, יש לי רק את ה2500 שחסכתי, אני לא יכול למכור את הנייד כי הוא משמש אותי ללימודים. אוכל לפזול לכיוון ה3K או 5K בנייד. אולי קנייה מחו"ל תפתח דלתות? תודה לעוזרים[/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח, גם מחיר נמוך יתקבל בשמחה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, מסמכים, צפיית סרטים, אינטרנט, תכנות. (על eclipse) א) תוכנות עיקריות - chrome, eclipse, office 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. חשוב שתהיה מצלמה, שהמסך לא יהיה מבריק ובגודל 14.1. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכת סרטי HD ביתיים, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) , Eclispe, Visual c#, VMware, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שבחרתי איזה מחשב נייד אני רוצה: Dell XPS L702x i7-2720QM GT 555M http://speed4u.co.il/sg_product~XP-RD33-5209~65~137.htm נתקלתי בחוסר וודאות... אחרי חיפוש השווהתי, לא מצעתי נתונים על הביצועים של כרטיס המסך במחשב הנ"ל. האמת קשה לי להבדיל בין הכרטיסים בכלל כי אני לא ממש מבין בהם. רציתי לדעת העם המחשב יוכל להריץ משחקים כבדים כמו:Crysis 2, BF bad company 3, Deus Ex: Human Revolution וכו'.. ועם למחשב יוכולת תלת מימד, אז הוא יצליח להריץ אותם בתלת מיימד? או שהוא יכול רק "לסחוב" סרטים בתלת מיימד? בבבקשה צריך עזרה... זה פשוט המחשב הראשון שאני הולך לקנות ואני לא רוצה לפקשש... ???
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שימו לב! עיינתי במדריכים רבים בעיון, ומה שלא הבנתי-אני שואל. 1) אני קונה כנראה מעבד IB, ומתכנן לעשות לו OC לסביבות 4.5. הבנתי שאני צריך מתח יציב בלוח אם כדי שהלוח לא יישרף לאחר OC. הבנתי גם שבודקים לוח יציב על ידי מספר phases למעבד ומספר פינים בחיבור ה12V. האם יש עוד שיקולים למתח יציב? 2) הבנתי שבלוח אם יש חיבור 12V וחיבור אחר עם 24 פינים. מה מספק כל אחד מהחיבורים ולמה? (אני יודע שמתח, אבל למה? ולמה שני חיבורים? ומהו החיבור הראשי שמספק את הכי הרבה מתח?) 3) האם חיבור חשמל על הלוח אם לכרטיס מסך הכרחי לכרטיס GTX 580? מה החיבור הזה מוסיף? 4) הבנתי שPhases הם פיצולים לאספקת המתח למעבד, וככל שיש יותר פיצולים כך הלוח אם יתחמם פחות. האם זה נכון? 5) האם רק למעבד יש phases…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למחשב בסיסי בשביל ההורים שלי , אין להם שימוש מעבר לגלישה באינטרנט אופיס וסרטים בעיקרון המחשב יעמוד בסלון אז מבחינת רעש כל עוד הוא לא נשמע כמו מטוס סילון אז זה בסדר אין צורך בציוד הקפי והתקציב הוא 1500 ואם אפשר בפחות תודה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, התעניינתי לקנות לאחותי מחשב נייד באיביי ולהביא אותו דרך מאסטופ. משם לפה נמהרתי טיפה והצעתי על המחשב הזה, שדווקא נראה לי בעל פוטנציאל לא רע לשדרוג. http://cgi.ebay.com/Toshiba-Satellite-Laptop-includes-MS-Office-Pro-2003_W0QQitemZ230374543265QQihZ013QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem השאלה המרכזית שלי היא האם אפשר לשים עליו מעבדי C2D. ישנים בתושבת M. לדוגמא את הT5300. (יותר פשוט נראה לי בגלל שיש לו באס נמוך כמו לE1350. של 533.) ומצד שני אפשר לקבל יותר ביצועים נניח מT2400 בפחות כסף. הבעייה היא שהT2400 בעל FSB של 667. ובכלל האם זה אפשרי או שאני חייב מעבדים מתקופת הcore due. כדוגמאת הT2050. מבחינה טכנית את הידע להחליף מעבד יש לי (כולה כמה בר…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם, אני קונה בקרוב מחשב חדש ולהלן המפרט שחשבתי עליו: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB Cache GIGABYTE 965P-DQ6 s775, Conroe, P965, DDRII 800, 2xPCI-E Dual 1GB Kingston DDR2 667 mhz GIGABYTE 7600GS 256MB CREATIVE X-Fi XtremeMusic Maxtor 320GB 16MB, SATA II Enermax Liberty ELT500AWT 500W כל אלה בתוך מארז של LIAN LI PC-A10. התקציב שלי הוא 10000 שקל. דבר ראשון אשמח לקבל חוות דעת על המפרט. דבר שני הבעיה שנותרה בעינה היא מערכת הקרור. אני באמת מתלבט כמה להשקיע בשביל המערכת הזאת. האופציה הראשונה היא לקנות משאבה, רדיאטור ובלוק קרור של סוויפטק עם צינורות טייגון ב 2000 שקל אבל כואב לי להוציא כזה סכום על מערכת קירור. השאלה היא אם אני יכול להסתפק בקיט מוכן דוגמת הקיט של קול…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 2000 GIGABYTE 7VAXP 512MB DDR333 KINGSTONE WD 80GB 7200 ATA100 8MB Leadtek Geforce 4 ti4200 128mb LITEON X52 CD-ROM TEAC 1.44 ENERMAX FS-710BB + ENRMAX 350W PSU זה בערך המפרט איך הוא?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עקרונית התקציב הוא 3000 ש"ח דרישות מהמחשב שיהיה קטן כמה שאפשר חסכוני בצריכת חשמל כלומר WAT שיהיה אפשרות להרחבת PCI אחת לפחות שיהיה בעל כרטיס קול 5.1 ומעלה ואם אפשר איכותי המחשב יריץ מקס' מוזיקה + קבצי וידיו DIVX למינהם ולא יותר גלישה באינטרנט
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט למחשב לצרכי גיימינג בעיקר (לאחי הקטן שלמען האמת לא משחק במשחקים מאוד כבדים, אבל בכל זאת :)) 1. מה התקציב המקסימאלי?3000-3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CoD החדשים (כסטנדרט עליון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש בימים הקרובים מחשב נייח למטרת תכנות ומעט עריכה גרפית. ללא גיימינג בכלל. העדיפות שלי היא למעבדי intel i7 או intel i9 מדור 10 כך שהמחשב יחזיק לשנים רבות. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 6000 ש"ח כולל מסך, אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות ומעט עריכה גרפית, ללא גיימינג בכלל. עבודה עם visual studio, unity, blender, photoshop וגם שאילתות ב SQL. חשוב שהמעבד יהיה מספיק חזק שניתן יהיה לעבוד במקביל עם מספר תוכנות פתוחות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני סטודנט להנד' מכונות, משתמש בעיקר בתוכנות Solidworks\Ansys. מחפש משהו פשוט יחסית בתקציב עד 3K. מה משלושת הבאים חשוב יותר וחשוב פחות להרצת תוכנות אלו. - סוג ומהירות מעבד - כרטיס מסך - זיכרון פנימי נניח שיש שלושה מחשבים באותו מחיר ולכל אחד מהם יש תכונה אחת חזקה ושתיים אחרות חלשות, על מה כדאי ללכת? (אם יש מאפיינים חשובים נוספים שלא הזכרתי, אשמח לדעת עליהם). תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשבתי על המפרט הזה : מעבד Intel Core 2 Duo E4400 Box ¤663 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE4400 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤649 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Western Digital WD2500JS 250GB ¤331 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500JS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL5 ¤478 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe ¤1595 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV380 צורב SAMSUNG SH-S183A X18 DVD ¤162 http://skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S183A מארז כולל ספק JSP-TECH J-775G 400W ¤194 http://skypc.co.il/product.asp?pid=J-775G הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למ…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב שלי הוא dell inspiron 1764 והוא מתחמם כמו שאתם רואים וזה בלי שהרצתי איזשהו סרטון ביוטיוב (כשאני עושה את זה החום מגיע ל 20 מעלות יותר) אני מבין קצת ופרקתי את האמא של המחשב והגעתי עד למאוורר ונקיתי אותו מאבק וזה עדיין לא עוזר, יש למישהו רעיון מה צריך לעשות? ומזה בכלל ה CPU ו ה CORE1 CORE2 ועוד שאלה, אם אני רוצה להחליף כרטיס מסך אני יכול?? מה אני צריך לעשות? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 חריגה של 300 ... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולא להוריד באיכות אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המחשקים החדשים שיצאו בתקופה האחרונה ומה שיצא בקרוב ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן! המחשב שלי התחיל לקרטע, אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אותו. אז אני מחפש מפרט חלקי: לוח אם, מעבד וזכרונות (+ קירור, אם צריך). זה המחשב שיש לי כרגע: מעבד AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray לוח אם Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G זכרונות G.SKILL F2-5400PHU2-2GBNT DDR2 2GB (1GBx2) 667MHZ כרטיס מסך Radeon HD 5850 מארז CoolerMaster HAF932 ספק CoolerMaster GX550 מסך Dell U2311H השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 1500 גבול עליון. 2. מה שימושי המחשב? קצת משחקים (לא הכי חדשים), אינטרנט, אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ל…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, בהמשך לכותרת, זקוק להמלצה למפרט ב3.5K 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Overwatch, Pubg -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי שני מסכים אחד 24 ואחד 23, המשחקים כרגע רצים על המסך של ה24. -לאילו ה…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש למישהו המלצה לכרטיס מסך ב300-500 ש"ח? אני לא רוצה לעשות gaming רציני. המחשק הכי כבד שאני משחק זה SWTOR (Star Wars The Old Republic) ראיתי בTMS כרטיס של חברת ninja ותהיתי אם מישהו יודע משהו על החברה הזאת, כי לא הצלחתי למצוא עליה כלום באינטרנט. https://www.tms.co.il/product/11893 אני לא יודע אם כדאי לקנות מהם, אבל הוא זוך ב70 ש"ח מהאחד של Gigabeyteתודה! ניר
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם.. בימים הקרובים אני הולך לקנות מחשב בטוח.. שישמש למשחקים, אינטרנט וסרטים כמובן, ואני צריך את דעתכם. זה המפרט מKSP: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1 1070 1070 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 945GM-S2 s775 Conroe, DDRII 667, VGA, PCI-E 1 650 650 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB TwinMOS 2 310 620 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) כמות מחיר סה"כ X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, VIVO, PCI-E 1 1230 1230 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 410 410 מארזים? כמות מחיר סה"כ Thermaltake Soprano VB1000SWS 1 460 460 SYSTEM ASSEMLY 100 סה"כ 4540 עכשיו יש…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש רק HP או DELL או IBM אז בבקשה להציע לי רק מחשבים שלהם אני צריך מחשב ללימודים ונסיעות שאני יוכל לראות בוא גם סרטים (גם בדיוידי וגם בדיויקס) וגם שיהיה אפשר גם לשחק עליו קצת חשוב שיהיה צורב דיוידי,הרד דיסק גלול יחסית (לפחות 60), 512-1024 זיכרון (עדיף DDR2), רשת אלחוטי מובנה, וכרטיס מסך של ATI או NVIDIA (לא האלו של אינטל) (עדיף PCI-E ומינימום 128 זיכרון) אני מחפס שיהיה קרור טוב למחשב וחשוב ביותר זמן סוללה ערוך עד כמה שאפשר (דגם שיש לו תוספת סוללה שמתלבש מיתחת למחשב) ועדיף שיהיה חיסית דק וקטן (לא משנה לי גודל מסך) וכמובן שיהיה Centrino ועדיף כמה שיותר מהיר ועדיף את הדגם החדש ביותר (נראה לי הדוטן) אני יודע שזה נשמע כאילו אני יודע בדיוק מה אני רוצה א…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-