ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
מעוניין בהצעות למפרט עבור מחשב לעריכת video עם תוכנת avid media composer . דרישות תקציב עד 6000 ש"ח . דרישות מינמום של avid 1 - חייב כרטיס גרפי של NVidia Quadro FX 560 ומעלה עם יציאת dvi 2 - מעבד : לפחות Intel Core 2 Duo 2.33 GHz ומעלה . 3 - 4G זכרון . 4 - HD בנפח tera על המחשב להיות שקט ככל האפשר 5 - ספק כוח 500W ומעלה . תודה !
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
על הלפ טופ לנובו של אמא שלי נוצרו מלא נקודות אדומות שלא עוברות (אלמכן מכבים את המסך) מיקומן משתנה בהתאם לתמונה אבל זה הורס את התמונה ורואים עם זה גרוע. למישהו יש מושג מה עושים כדי להפתר מזה?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני גיימר לשעבר וברשותי מחשב דיי ישן שלצערי גם דיי התקלקל. באפשרותי שתי אפשרויות: 1) לקנות מחשב חדש ("עם הכנה למזגן"). 2) להשתמש במחשב עגלה (השגתי כזה) עד ש... יירדו מחירים או משהו כזה. מכיוון שבימים אלה, אני ממש לא מוצא זמן לשחק, הייתי קונה מחשב לצורך משרדי, אינטרנט וכו' עם אפשרות לשדרג אותו, נגיד עוד שנה, בכרטיס טוב... לכן המפרט לדעתי צריך להיות מבוסס Core 2 Quad Q8200, לוח אם של GIGABYTE וזיכרון DDRII 800Mhz. השאלה היא האם זה יספיק בשביל משחקים (בעיקר סימולטורים) -- כמובן בתוספת כ.מסך בעתיד? האם בכלל כדאי לא להשקיע ב Quad וללכת על מעבד Duo? ושאלתי האחרונה: אולי בכלל כדאי לא לקנות עכשיו, להשתמש בעגלה שהשגתי ובעוד חצי שנה, שנה -- לקנות משהו טוב יות…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית הכי חשוב ואני חוזר הכי חשוב לי שיהיה הכי קל שיש! אני נוסע הרבה ואני משקיע הרבה כסף על המחשב כי אני לא רוצה לבנה בתיק אני רוצה את המחשב הכי קל וקטן שיש היום! תודה
-
- 10 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 10 תגובות
- 910 צפיות
-
-
יש לי חבר שקונה מחשב חדש, יש לו באיזור ה5000 ש"ח להוציא, למרות שהמחיר גמיש. הדרישות הן מחשב שיהיה נוח לעבוד עליו הרבה זמן, לראות סרטים ומוזיקה, עדיף הארד דיסק כמה שיותר גדול וממש חשוב 15.4" ומשקל סביר. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכיב מחשב עבור אחי שהוא סטודנט וצלם חצי-מקצועי. אין לו צורך בציוד היקפי כלל (צריך אך ורק מחשב). לא צריך מערכת הפעלה. הדרישות שהציג בפני הן: שקט (המחשב נמצא בחדר השינה שלו) לא פולט חום מטורף בעל תצוגה 2D טובה מאוד (אין כלל צורך בהרצת משחקים או צפייה בסרטים או דברים תלת מימדיים) נפח אחסון סביר (500 ג'יגה נראה לי יספיק) אני מניח שמה שהמחשב יצטרך לכלול זה מעבד, לוח אם, זכרון, HD אחד, צורב DVDRW אחד, כרטיס מסך, מארז, ספק וקירור. יש משהו נוסף שאתם יכולים לחשוב עליו? כמובן שהתקציב הוא בסביבות 4000 ש"ח אך גמיש גם לכיוון ה4500 או 5000 במידת הצורך. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב שישמש כמעט בלעדית למשחקים כבדים, התקציב הוא 8000 ש"ח, אין צורך במסך (ירכש בנפרד) או ציוד הקפי (כבר נמצא ברובו). נקודות להתחייחסות: - כרגע לא מתוכנן OC. אשמח אם תהיה את האפשרות בעתיד אבל זה לא קריטי. - אין צורך בכוננים אופטיים - דיסק קשיח יכול להיות קטן נפח (אבל זריז). יכיל רק מערכת הפעלה והתקנות של משחקים עצמם כך ש 250-300GB בהחלט יספיקו - המחשב יעבוד עם מסך 24" ברזולוציה 1900x1200 ומצופה שיריץ משחקים עדכניים בהגדרות הכי טובות שאפשר. - חשוב שהמארז והספק יהיו שקטים. עדיף שלמארז תהיה אפשרות לווסת את מהירות המאווררים לפי הצורך בפועל. - ממש לא אכפת לי עיצוב של המארז או הצבעים שלו - אם אפשר להכניס בתקציב מעבד I7 וכרטיס מסך GTX285, רצוי, עדיף…
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום. רציתי לברר לחבר, מחשב נייד עד 4000ש"ח, למשחקים שירוצו בצורה סבירה ושאפשר להנות, משחקים כמו DOOM3 כמו HL2 וכו' סרטים אינטרנט עבודות OFFICE וכו' רצוי שיהיה בו זיכרון מינימום 2GB רציתי לדעת מה ההמלצות שלכם, תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות סמסונג X360 אבל רציתי לדעת האם המעבד יוכל להתמודד עם ניגון 720P/1080P תודה
-
- 10 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אוקיי זה המפרט.. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1526 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤505 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤337 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1225 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK מארז ללא ספק NZXT Tempest Airflow King ¤437 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TEMPEST ספק כח Corsair CMPSU-550VXEU 550W ¤529 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=550VXEU מסך מחשב Samsung 22" T220 2ms LCD ¤1019 …
-
- 10 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט מחשב אופטימלי מנועה בלבד. המחשב ישמש לשימוש כללי, אינטרנט, אופיס וכדומה. לא משחקים. אין צורך במסך, מקלדת, רמקולים, מערכת הפעלה. המחשב כנראה יותקן עם XP (אם זה חשוב) עקב שמרנות. תודה.
-
- 10 תגובות
- 835 צפיות
-
-
היי לכולם ובייחוד לכל מי שברשותו הנייד שבכותרת. יעזור מאוד לדעת מהו זמן הסוללה הטיפוסי בשימוש "סטודנטיאלי" שאתם מצליחים לסחוט מהנייד. תודה רבה למגיבים !
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבריה יש טעות או? במבצעי חומרה חדשים פורסמו נייד MSI המחיר שפורסם 3110 ש"ח המחיר שחויבתי 3410 ש"ח=993.11$ אפשר הסבר בקשה תודה פריט / ים פריטוטאלי: 799.00 $ משלוח וטיפול: 33.90 דולר …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
- 3 followers
-
-
אהלן, פותח כאן כי לא מצאתי מקום מתאים יותר שמתייחס לחלפים ושדרוגים. המחשב הקיים שלי כולל i5 6500, 16gb ram, וכרטיס gtx 1060 6gb. אני מעוניין לשדרג את הכרטיס כשיהיה מבצע הגיוני, כנראה ל 2060 super. הדבר ידרוש ממני לשדרג מעבד, וכאן יש לי 2 אופציות: לחפש i7 7700 משומש (יעלה עד 700 שח) ולהחליף אותו. לא אוכל להחליף את ה 2060 super בהמשך ללא החלפת כל המערכת, אבל היא תהיה בת 6-7 אז.. למכור את ה 6500 עם הלוח ולקנות באנדל של amd 5. יצא יותר כסף והזכרונות כנראה קצת יגבילו (2666 cl16, אולי אוכל לעשות oc ל 2800 באותם תזמונים). יש גם את עניין הלוח - b150m-d3h, מדובר בלוח איכותי שקניתי לטווח ארוך. כולל כל מה שאני צרי…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני צריך עזרה לפני רכישת מחשב נייד ללימודי אדריכלות ועיצוב פנים אנחנו עובדים עם תוכנות כמו סקצ'אפ ואוטוקד וכו' אם תוכלו לעזור לגבי רכישה ואומדן מחיר של מחשב נייד מתאים ואלו רכיבים חשוב שיהיו חזקים... תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לקורא שלום, עד לא מזמן, היה לי מחשב ישן (מ2009). לאחרונה הוא מת וקיבלתי מחשב נייח בן 3-5 מהעבודה וביצעתי שילוב בין השניים. נכון לעכשיו, הנתונים הראשיים שאני יכול למסור על המחשב הן להלן; אני מאמין שמה שהדבקתי בפוסט הזה זה כל מה שצריך כדי לדעת על המחשב. המחשב, בצורתו הנוכחית, לא הכי שקט. הוא כולל בתוכו 2 מאווררים בלי להתחשב בזה שבתוך הספק הכוח. אינני יודע מהיכן בוקע הרעש מאווררים אך אין לי בעיה להחליף גם וגם. (גם את המאווררים וגם את הספק כוח). אשמח לייעוץ והמלצה במידה ויש. תודה, יאיר
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך בבקשה המלצה לנייד לסטודנט לניהול עסקים. הוא ישמש לתוכנות אופיס וגלישה, צריך שיהיה לי מהיר בדברים האלה. שיגיע עם ווינדוס 10. מבחינת גודל/משקל/סוללה, אין לי מושג, מעולם לא היה לי נייד. תמליצו לי על מה שנראה לכם. מוכן להוציא 2,000. אבל אם אפשר לחסוך יהיה עדיף. מה אתם אומרים על המחשב הזה: https://www.groo.co.il/deal/hp-laptop/1035426/ תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אשמח להמלצה למחשב נייח למשרד רואי חשבון עד תקציב של 4,000 ש"ח, להלן הדרישות: יכולת עבודה במהירות עם מספר תוכנות במקביל. עדיפות למארז קטן ככל שניתן. הייתי ב2 מקמות וקצת התבלבלתי לגבי איזה נתוני מחשב אני צריך לאור הדרישות. האם חשוב מספר הליבות, SSD, RAM? תודה על העזרה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חשוב שיהיה אמין, חזק, מהיר ושקט ככל האפשר. למטרת שימוש כללי, צפייה בסרטים ועריכה גרפית ברמה בינונית (פוטושופ). עדיפות נמוכה לכונן קשיח בנפח 1TB (אם זה משפיע מאוד על המחיר, אז בנפח קטן יותר). תודה רבה לעוזר/ים!
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב נייח חדש, מצורף שאלון עם כל המידע הרלוונטי: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקלים. ניתן לחרוג במעט (100-200 שקלים) אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, משחקים (כגון: skyrim, rocket league, terraria) בהגדרות בינוניות, ולימוד תכנות (ב-visual studio ו-pycharm). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אבל אשמח להמלצות למסך 1080P שהוא זול יחסית (לא במסגרת התקציב של המחשב). גודל המסך הוא לא מאוד חשוב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונ…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן. בימים אלה אני בונה מפרט שמייעד את מטרותיו לגיימינג ב-1440p וב-4K ועלתה סוגיית לוח האם. כיוון שהתקציב גבולי וכל רכיב חורק בו (ובי) שיניים, עלתה ההצעה להשתמש בלוח B450 Tomahawk Max כדי לתחזק את ה-3900X. נציג מחברה שלא אציין את שמה פה טען שהלוח הזה לא יחזיק את המעבד, שהוא מסרב בתוקף להרכיב לי אותו ושהוא לא ייתן אחריות עליו. רציתי לשמוע מכם התייעצויות קודם על הקומבינציה הזו, האם הלוח יחזיק את ה-3900X? האם יש ממה לחשוש? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה מזל שהמחשב שלי שבק ממש לפני Black Friday 😅... תקציב - 2500-3000, ניתן לחרוג מעט אם משתלם ייעוד - עיקרי - גלישה ואופיס, נוספים- שרת פלקס ועריכה גרפית ווידאו (בעיקר פוטושופ, קצת פרימייר/אפטר אפקטס- רזולוציית FHD) ציוד היקפי - צריך גם מקלדת ועכבר אלחוטיים. לא חייב להיות חלק מהמחשב, אבל אם יש המלצות- זה יהיה מצוין רכיבי בסיס קיימים - לא רלוונטי. שקט - מעדיף שכן גודל - אין ממש הגבלה. מעדיף קומפקטי. איו צורך בתאורה מערכת הפעלה - כן, וינדוס 10 (לא ממש בקיא בסוגי הגרסאות) העדפה לחנות/אזור קניה - אזור המרכז (פתח תקווה). אין חנות ספציפית אבל חשובה לי האחריות ונורמות השירות (הייתי מעדיף מחשב עם אחריות בבית הלקוח) …
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים. המחשב הקודם שלי מקרטע תקופה ארוכה (של שנים) באופן נואש והגיע הזמן לאחר יותר מעשור להחליף אותו. אני צריך מחשב שיחזיק לי מספר שנים לא מבוטל. התקציב - כ- 6000 ש"ח. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-6500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית: תוכנות אדובי בדגש על אינדיזיין. התוכנה השימושית ביותר ביום יום: קורל דרו. עבודה משרדית של עסק: אופיס וכדו' נגיעה בעריכת וידאו קלה - קורל וידאו סטודיו תיתכן בהמשך התמקדות בתוכנות כבדות יותר בתחום עריכת הוידאו. 3. האם יש צורך ב…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-