עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום אני מעוניין לשמוע את חוות דעתכם על המחשב הנ"ל Toshiba Satellite A500-1GH i5 6GB DDR3' 500GB HDD blue ray 16'' מסך: HD display, 16:9 aspect ratio, resolution 1,366 x 768 - למי שמבין.. עד כמה איכותי? כרטיס מסך של 1GB של Nvidia בכל מקרה: לפי חוות דעת ביוטיוב ועוד כמה אתרי ביקורת הוא מקבל ציונים של 7-8 מתוך 10. תציצו ותגידו את דעתכם. כמו כן הצורך שלי הוא למחשב נייד שולחני, ולכן הגודל והמשקל לא מפריעים לי. תודה!!!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Artimes,

שלום לכם לפני כשנתיים קניתי מחשב של אייסר, למחשב היה רק 2 יציאות USB למרות שהמחשב גדול (15 אנצ'). כנראה שהחיבורים היו תקולים ולכן שניהם נשברו לי, לקחתי את המחשב לאחריות ונאמר לי שז עולה 800 שקל לתקן, וויתרתי. עכשיו אין לי עוד חיבורים נוספים במחשב הזה, יש רק חיבור של כרטיס זיכרון של מצלמה, חיבור רשת, וחיבור למסך חיצוני! אני מנסה למצאו דרך עדיין לחבר USB אמרו לי שאפשר לחבר מהחיבור לכרטיס מסך כבל ואליו עוד כבל ואז יהיה לי USB יש הצעות?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5500 שקלים, אפשר לחרוג עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש המירבי הוא תכנות, הרבה עבודה עם VM, (בערך כשלוש VM של לינוקס רצים במקביל), בנוסף טיפה גיימינג (משחק כשעה בשבוע במשחקים בסגנון הירוס 3, פורטל, פורטנייט, ביושוק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by zomb,

שלום, מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סטנדרטיים כמו fifa וכאלה, צפייה בסרטי בלו-ריי, שמייעת מוזיקה קבצי FLAC באיכות גבוה חשוב הסאונד אך לא צריך כרטיס קול צריך רק SPDIF א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלומות. אני הולך לקנות בזמן הקרוב מאוד מערכת מחשב חדשה. בניתי את המערכת באתר של החנות KSP, וזה מה שיצא לי. אגב, זוהי מערכת מחשב אשר תהיה מיועדת רוב רובה למשחקים. מעבד AMD Athlon XP 2000+ Cooper Fan. לוח אם למעבד AMD של חברת Gigabyte מדגם VAX (KT400) AGPx8, ATA133, USB2SB. זכרון של חברת Twinmos מסוג 256MB DDR333. כרטיס מסך של חברת ATI מדגם Radeon 9500PRO 128MB TV, DVI. כרטיס קול של חברת Creative מדגם Live! 5.1. דיסק קשיח של חברת Maxtor מסוג ה-60GB 7200 RPM. כונן דיסקים של חברת Sony. כונן CDRom של חברת Sony. מארז מסוג ATX MIDI 350W USB. מסך 17' של חברת Samsung מדגם DFX Flat 753. מערכת מקלדת + עכבר אופטי של חברת Microsoft. ומערכת רמקולים הכוללת שני רמקולים וסאבוואפר של חברת …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום חברים. שבוע שעבר קניתי את המחשב HP DV-4 1030 http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-3745837.html לאחר מכן התברר, שיש ל -HP שלש טעויות במפרט שהם מפרסמים. 1. אין מודם פקס. 2. אין חיבור IEEE 1394 3. יש רק 2 USB ולא 3. עכשיו יש לי שתי אפשרויות שהם הציעו לי ברוב טובם... 1. להחזיר לי את התשלום ששילמתי עבור המחשב. 2. להחזיר לי תשלום עבור רכישת אביזרים אלו חיצוניים. (לקנות מודם ופיירוור חיצוני) השאלה היא האם שווה לי לקנות מודם ופיירוור חיצונים? האם יש בכלל מכשיר שמשלב את שניהם יחד? (אם אפשר לינק - זה מעולה!!!) עכשיו אני גם שואל האם כדאי לי להחליף למחשב 12.1 של HP אבל עם מעבד AMD ולא Intel® Core 2 Duo Processor P8400‎‏ ובכלל המפרט…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. שלום. אשמח לעזרה בבניית מפרט לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-3.7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשאיפה להיצמד ל3.5K. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב Counter Strike GO, GTA 5 ושאר משחקי 2014-2015... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שאיפה לFPS סדור בה…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by chenrp,

שלום, ראיתי מבצע על המחשב הנייד הזה עם מעבד T4400, זיכרון 2GB וHD של 250GB ומערכת הפעלה. לדעתי זה מעל ומעבר לשימור אופיס ואינטרנט (זה השימוש היחידי שיהיה לו). המבצע הוא 1700 שח. אני רוצה לקנותו אותו להורי אך חושש מאמינותו של המחשב הזה. אשמח לשמוע ביקורות כמו סוללה, אמינות חומרה (שמעתי שיש בעיות עם מאווררים??) וכו'. והאם כדאי להוסיף על מנת לקבל 3 שנים אחריות במקום שנה. (מהניסיון אישי שלי, LENOVO לא משהו בכלל מבחינת אמינות, אבל אולי המחשב הזה סביר?) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by yossi6,

שלום לכל חברים הפורום, אני זקוק למפרט מחשב חדש שאמור להריץ תוכנות כבדות ביניהם תוכנות גרפיקה, וידיאו והקלטות. Photoshop, After Effects ו-Cubase. צפייה בסרטי Full HD וגלישה באינטרנט. אין לי צורך כלל במשחקים. אני לא יעשה OC. התקציב שלי הוא בסביבות 3,500 ש"ח אבל ניתן להגיע גם ל 4,000 ש"ח אם יש צורך בכך. זהו הבסיס למפרט המחשב, אשמח אם תגידו לי מה דעתכם. מעבד: Intel I7 Quad Core 2600 3.4Ghz 6MB לוח אם: Gigabyte Z68 (מבקש המלצה לדגם בסדרה או אחר) דיסק קשיח: 2,000GB Sata 3 של WD זיכרון: Kingston 4GB DDR3 x 2 -מה ההבדל בין 1330 ל 1600? ואיזה כדאי לרכוש? כרטיס מסך: האם יש לי צורך בכרטיס מסך לשימושים שציינתי? אם כן, מעדיף כרטיס מסך איכותי עם כניסות לשני מסכים + HDMI מבקש המלצה למא…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני חייב מפרט דחוףףףףףף למחשב לאחות של החברה, מחשב לאינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים. יש לי האופציות הבאות מפנדה בנוסף שאלה, האם ה-SEMPRON חלש מסלרון איך הוא למשל athlon XP 2500+ שיש לי ??? חזק או חלש??? אופציה ראשונה: מעבד:AMD Sempron Processor 2400 Box לוח:Epox 8KMM3I v2.1 VIA KM400 זיכרון:A-DATA 256 PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs כרטיס מסך:Embedded UniChrome graphics core כרטיס רשת:100Mb Fast Ethernet from onboard VIA VT6103 PHY by RJ45 connector כרטיס קול:RealTek ALC65x AC'97 כונן קשיח:WD 40GB 7200RPM 8MB כונן תקליטורים:LG CDROM X 52 מארז:FRONTIER ROADSTER ספק כוח:500Watt במקום CD צורב בעוד 50 ש"ח HD 80G במקום 40G עוד 50 ש"ח סה"כ 1850 ש"ח --------------------------…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני מעוניין לקנות מחשב חדש אבל יצאו כמה הכרזות על טכנולוגיות "פורצות דרך" משמעותיות שיצאו עד סוף שנה הבאה כגון: אינטל מפתחת סוןג זיכרון חדש יצאו מעבדי 10 ננומטר NVIDIA כבר עובדים על הכרטיס הבא שישלב בתוכו זיכרון HBM2 (עד 32GB) בגדול השימושים שלי הם כבדים ממש (גיימינג ב 4K, עריכות למיניהן , וידאו 4K) השאלה היא אם כדאי לחכות שנה לטכנולוגיות טובות משמעותית או שבטח זה גם יתעכב ...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by ios,

שלום רב, המחשב הוא להורי. בהנחה שאני לוקח אחד ממפרטי המחשב המשרדיים שמפורסים באתר, כאשר אין לי באמת צורך בכונן 275GB SSD האם אפשר לנצל את אותו התקציב בצורה טובה יותר. בניתי מפרט ב - TMS הייתי שמח לקבל הערות: איפה ייווצר צוואר בקבוק. האם שווה לשים ספק אחר/ כונן SSD אחר? תודה מראש מעבד: Intel Core i3 7100 / 1151 Tray כמות: 1 מחיר: ₪457 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-H110M-S2V כמות: 1 מחיר: ₪217 מארז: Antec VSK-4000B-U3 כמות: 1 מחיר: ₪130 …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by AmitDanan,

יש לי שאלה קטנה יש לי מחשב נייד אני מעוניין לחבר אותו לאינטרנט,הבנתי שאפשר להיתחבר לרשתות ללא תשלום, האים זה נכון?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by GALAI30,

זה SSD מומלץ למחשב נייח ? https://www.newegg.com/global/il-en/crucial-mx500-1tb/p/N82E16820156174

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. * מטרות המחשב: בעיקר ישמש אותי בזמן התואר במדעי המחשב אך גם לגלישה קצת סרטים ולעיתים רחוקות משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף מסך 14 אינצ' כדי שלא ישקול הרבה * משקל רצוי? המחשב ישמש אותי ללימודים אז אשמח שיהיה קל (מתחת ל2 קילו) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? חשוב יציאת HDMI למרות שאני מניח שזה כבר בסיסי בכל מחשב כיום * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אם אפשר בתקציב הזה שילוב של שניהם זה יהיה נהדר, אם לא אז לא נורא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע לא חשוב לי חשבתי על הדגם DELL VOST…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. * מטרות המחשב?לימודים, משחקים קלים וצפייה בסרטים * גודל המסך? "13.3 או "14 .עם מסך מגע * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? באזור 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 6 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מינימום 128 gb * כונן אופטי? ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו או אסוס * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- מעבד מדור רביעי,8gb זיכרון פנימי ואני אוהב מחשבים שהשלדה שלהם עשויה מתרכובת סיבי פחמןhttp://ksp.co.il/?uin=21316המחשב הזה של לנובו מעניין …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Bakshi1,

שלום, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים(בבאלס,פרוט נינג'ה וכדומה), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6, רצוי מסך מט אך לא חובה. * רזולוציית המסך? אין לי מושג בעניין, משהו רגיל, כמובן שייתמוך ב FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי- 2-2.5 קילו מקסימום עם שאיפה ל 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות עבודה בסוללה נראה לי סביר למחשב מסוג זה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חובה HDMI, רשת, USB,Bluetooth אם אפשר גם ESATA. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שאיפה ל ssd אם נכנס במסגרת התקציב ותלוי גם בנפח (רוצה כ 500 ג'יגה זיכ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. טוב מביני ענין השאלה הבנאלית עם תוספת אנא הרכיבו לי מחשב איכותי למשחקים (לא גיימר רציני אבל לא עגלה) כולל כרטיס לערכית וידאו (אפשרות לשילוב בכרטיס מסך אם יש אחד כזה טוב) כמובן כולל מסך באיזור ה 1300$ תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by danielhr99,

דגם ראוטר : TP-LINK TL-WR841N שלום, לפני שובעיים אחותי קנתה מחשב נייד של HP. אוקי עכשיו יש לנו 2 מחשבים בבית( אחד שלי אחד של אחותי - הנייד). אז שמו לנו ראוטר.. עכשיו, לאוחתי יש במחשב שלי תקיה עם מלא קבצים (שירים, תמונות, לימודים) שהתקיה עצמה שוקלת כ-70Giga אז פתחתי קבוצה ביתית. הלכתי ללוח הבקרה -> קבוצה ביתית -> יצירת קבוצה ביתית.. ואז הופיע לי סיסמא ארוכה כזאת אז הכלתי למחשב נייד של אחותי ועשיתי הצטרפות לקבוצה ביתית ואז רשמתי את הסיסמא הזאת... וזה רשם לי שהמחשב הצטרף לקבוצה הביתית.. עכשיו, הלכתי למחשב שלי -> רשת : תמונה: http://www.fastup.co.il/images/2828656.jpg עכשיו אני להכנס ל-HP זה כותה לי הודעה כזאת: תמונה: http://www.fastup.co.il/images/69189362.jpg מה עו…

20. Started by ddaann57,

שלום, רציתי להתייעץ עם המומחים שביניכם לגבי מפרט אפשרי ללפ טופ של dell או hp. אני מחפש מחשב שיחזיק ל3-4 שנים, עם חיי סוללה ארוכים. השימושיים הכמעט בלעדיים של המחשב יהיו לטובת מסמכי word וגלישה באינטרנט, ולא שימוש בתוכנות עיצוב או עריכה. מעדיף מחשב עמיד ועם זאת בעל משקל קל. עדיפות לssd, כרטיס מסך ברמה טובה, וזיכרון פנימי של 500gb או יותר. תודה לכל המגיבים

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. התחלתי בבנית מערכת, שאפילו לא היית קורא לה HTPC, כי היא לא מחוברת לטלויזיה, וכנראה גם לא תתחבר. אז מה שאני צריך זה לוח אם ומעבד (את השאר יש לי). עכשיו כל הקטע שזה צריך להיות בסיסי ביותר כי מה שאני רוצה להפעיל זה את המדיה פורטל ושתעבוד חלק (חלק חלק חלק). אולי גם חיבור לאינטרנט. אני כנראה אעשה גם אוברקלוקינג כי יש לי איוורור טוב למארז ואת הביג טייפון למעבד... ואחרון והכי חשוב שיהיה זול, אני אקנה כנראה יד שניה. המחיר זה חשוב כי אני חייל (בשירות קרבי) ואין לי הכנסה נוספת חוץ מהמשכורת הצבאית (העלובה. תודה רבה לעוזרים!

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום אנשים יקרים, רציתי לקנות מחשב חזק למשחקים שיהיה חזק כמה שאפשר גם בעוד מספר שנים (כמה שאפשר). בימים האחרונים עברתי כמה שיכולתי על הפורומים באתר הזה ונראה לי שאני סוף סוף יודע פחות או יותר מה אני רוצה. השאלה היא אם משהו כאן לא כדאי לחלוטין (או כמעט לחלוטין) מבחינת מחיר לביצועים או שלא אזדקק לו כמעט. חשוב לי מאוד להשקיע עכשיו קצת יותר ולא להתעסק אח"כ עם מספר שדרוגים נוספים חוץ מאחד בודד עוד מספר חודשים שקצת ירדו מחירי ה- DDR3 וה- 4870 (כל החלפה ולא הוספה בעתיד היא מבחינתי בזבוז, גם מבחינה כספית וגם מבחינת שמירה על איכות הסביבה (פחות ייצור = פחות זיהום). להלן המפרט: ‏ Intel Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB‎ ‏ Gygabyte EP45T-DS3R s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR3 1…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. היי חברים צריך נייד קל משקל עד 12.5 אינטש אפילו 11.6 טוב. צמוד ברמה יום יומית. שימושים אינטרנט, אופיס, מוזיקה. נגמר התקציב אז עד 1000 שח עדיף פחות. חשבתי על סדרת think pad x2xx. מינמום 8 גיגה, i5, ssd . יש איזה דגם מומלץ ? יש מחשב מחברה אחרת מומלץ ? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5000 ש"ח, אפשר חריגה של עד 5500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג, מתכנן להרחיב אופקים בתחום ולא להתקע רק על FPS. המחשב גם ישמש לאפליקציות מסחר במניות אז צריך לפחות 16 RAM זכרון... 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין בעיה עם רעש סביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה ל…

25. Started by DJMOSH,

ככה בגדול תוכנות כמו קיובייס אבלטון סאונד פורג' וכאלה שימושי עיקרי . שימוש משני כמובן ובין לבין משחק פה משחק שם לא מהכבדים התקציב הוא 5000 אפשר לחרוג אם זה הכרחי ונחוץ ורצוי לחסוך :] עוד הערה חשובה צריך גם שתי מסכים בגדול 18-20 אינץ שיהיה זול זה הכי מעניין בקטע הזה קיבלתי מפרט בעלות של 4500 תנו חוות דעת עליו העדפתי להתייעץ קודם פה איתכם אם יש מה לשפר מה להחליף או לעשות אחד אחר תודה לעוזרים מעבד לחץ לתיאור מפורט Intel Core i7-2600 3.40 ~ 3.80 GHz x4 QUAD CORE 8MB Cache קירור מעבד לחץ לתיאור מפורט Scythe Low Noise, 3 Heat-Pipe CPU Cooler לוח אם לחץ לתיאור מפורט Intel P67 Express Based Main Board קירור פאסיבי לרכיבי הלוח לחץ לתיאור מפורט Passive Bridge & Mosfet Heatsi…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים