עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ofer_fas,

שלום, אחרי חצי שנה של דחיה, אני כבר צריך לקנות את המחשב הזה... צרכים: עבודה משרדית, אינטרנט אולי סרטים (לא משהו רציני) רכיבים: אני לא צריך מסך וציוד הקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים...) אני כן צריך את המחשב עצמו ועוד צורב DVD. העדפות: אין.. פשוט לא משנה, כל עוד זה לא זבל. בתודה מראש, FAS.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by anatoli,

שלום לכולם. אני צריך מפרט אחד בשביל חבר ואחד בשבילי. התקציבים לא כוללים ציוד היקפי והרכבה, אך כוללים שניהם LCD 17. קיבלתי כמה המלצות ללכת על סוקט 754 בשביל המפרט הזול יותר, אך אני דואג מחוסר אפשרות לשדרג בעתיד. אשמח לקבל מפרטים שנראים לכם מתאימים ביותר, ולאשמח גם לתשובה לשאלה האם באמת קנייה של מערכת בסוקט 754 תהווה מכשול בשדרוג עתידי. Anatoli.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. המחשב הנוכחי שלי הוא בן 9 חודשים. מאז שרכשתי אותו לא היה לי צורך לבקר בפורומי החומרה השונים וכעת, משהיצצתי בחזרה אני רואה שההמלצות דומות מאד למה שרכשתי! מן הסתם, מוצרים חדשים נכנסו לשוק אך עם זאת ההתקדמות - כלומר מה שביכולתי לרכוש היום בתקציב זהה - איננה משמעותית כפי שציפיתי... המפרט שלי מבוסס על הקומבו Athlon 3200/NF4/6600GT שעד היום נחשב up-to-date באופן יחסי! בהסתכלות אחורה, מסתבר שהרכישה שלי באה בתזמון מושלם - בדיוק כשלוח ה-NF4 הראשון נחת בארץ ואני הייתי בין קוניו הראשונים יחד עם 6600GT PCI-e ו-Athlon Winchester 3200. היום הרכיבים ירדו ב-1000 ש"ח, שהם 1/6 מהמחיר ששילמתי. הרכישה כמובן בוצעה בגלל "צורך השעה" ולא בגלל תכנון מוקדם, כך שאיני יכול לקחת קרדיט... האם לדעתכם ה…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by BuLa,

אז ככה, אני מתכנן לקנות מחשב שאני מתכוון להשקיע בו ברמה אז אני מבקש כמה שיותר חוות דעת אני חושב שחשוב שאני אציין שעכבר ומקלדת וצורב אני לא צריך, אז אין צורך להציע אני בונה על מערכת רמקולים של 4.1 או 5.1 וכמובן חשוב שכרטיס הקול יהיה טוב ומותאם כמה שיותר, אם במסגרת התקציב אני אצטרך לקצץ יכול להיות גם שאני אלך על 2.1 תצוגה: כרטיס מסך אני רוצה GeForce FX אבל מכיוון שהוא לא יצא בינתיים אני מעדיף ריידאון 9700 במסכים אני לא מבין אז אני אגיד שאולי אולי אני אקח איזה LCD אבל תציעו גם CRT שיהיה בטוח.. הארד דיסק 80 גיגה... מעבד לא פחות חזק מ AMD 2000+ על לוח האם חשוב שיהיה FIREWIRE ו- USB2.0 ודבר אחרון: רק לא ONBOARD!! (אולי חוץ מכרטיס רשת) תודה רבה לכולכם! הגזמתי קודם ק…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. לפני כמה ימים פרסמתי פה הודעה על כך שאני עומד לקנות מערכת מחשב למשחקים בסכום של עד 6000 ש"ח. נעניתי בהרבה תגובות מצוינות. הבעיה היא שהיו כ"כ הרבה תגובות שהספקתי כבר להתבלבל מרוב נתונים. לכן, לפני שאני באמת קונה את המחשב החלטתי לעשות סיכום ביניים ולבחור את מה שהמליצו לי הרוב. הנה המפרט המומלץ: CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 788.15 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 615.54 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 419.48 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 652.99 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 1999…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by AppleJack,

k.s.p: ?Athlon 64 3200+ (S-939)? A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, 2xPCI-E ?xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E? ?Thermaltake Sviking VA4000BWS? ?CREATIVE Audigy 2 Value WD 160 GB SATA ?NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4? ?Teac/SONY 1.44?? כל זה עולה 4955 ש"ח... עכשיו בקשר לזכרונות וספק אני לא סגור על עצמי.. תכלס אני לא ממש מעוניין לעבור את ה-6000ש"ח HEC 475W (True Watts שח 370 2x512MB A-DATA /VT שח 640 בתוספת אילו זה יוצא 5965 ש"ח... אבל האם כדאי דווקא את הספק הזה? והזכרונות האילו לא "איטיים" מדי ביחס ל-CL2.5 נגיד... יש צורך לקחת זכרונות טובים יותר על חשבון משהו אחר? או לקחת 2x256 של זכרונות יקרים? אשמח לחוות דעת על המפרט ועיצות למיניהן... (על ה-augidy אני לא אוותר - 250שח, למרות כר…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ishai82,

שלום לכולם.. אני מעונין לקנות מחשב חדש עד 1500 שקל לא כולל מסך.. אז השאלה שלי.. מאיפה אני יכול להשיג את הכי טוב במחיר הזה..? מה אתם אומרים לגבי חברת איבורי..? האם הלוח אם והמעבד של amd פחות טוב..? ובמה זה בא לידי ביטוי? תודה מראש..........

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, יש לי בעיה שבהתחלה נראית פשוטה אבל מסתבכת. המחשב שברשותי : lenov 3000 n100 0768 fkg פועל עם מערכת הפעלה win xp service pack 3. המחשב בן שנה וחצי בערך. ועכשיו לבעיה: הסוללה פורקת את עצמה מתי שבא לה. (אני ידוע מה אתם חושבים, הסוללה דפוקה). הלכתי והשגתי סוללה חדשה והפלא ופלא, זה עדיין קורה. לכן אני מניח שהבעיה נובעת מאישהו רכיב חומרה פנימי (אני שולל את האפשרות של תכנה\הארד דיסק כי קצת אחרי שזה קרה קניתי הארד דיסק חדש והתקנתי עליו הכל מחדש). מישהו נתקל במשהו כזה פעם? מה יכולה להיות הבעיה? איזה בדיקות כדאי לעשות ? הסיבה היחידה שאני לא לוקח את המחשב למעבדה זה כי אני חושש שיגידו לי שזה משהו בלוח אם ואז גם ככה לא שווה לתקן את המחשב (ויקחו לי איזה 200 שקל על בדיקה שלא ת…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. היי. יש לי LENOVO N100 3000 משהו כזה - בן שנה וחודש. מהיום בבוקר צצה לי בעיה במחשב. ראיתי סרט במחשב - ופתאום באמצע שאני רואה המחשב פשוט כאילו מת - נכבה בבת אחת. הדלקתי מחדש את המחשב - והגעתי למסך ה LOGIN של ווינדואס ששם אני מקיש סיסמא ונכנס למחשב, ואז לחצתי על המשתמש והמחשב עוד פעם נכבה בבום. הדלקתי שוב, הפעם נכנסתי למחשב עצמו, גלשתי באינטרנט 3 דקות ושוב זה נכבה. חשבתי שאולי הבעיה במערכת אז החלטתי להשתמש ב LENOVO CARE ולשחזר את המחשב להגדרות המפעל\יצרן. בקיצור גיביתי הכל והתחלתי בתהליך של השחזור ובאמצע, כשהוא מריץ את החלון DOS הזה עם כל השורות שמשחזר לי את המחשב - זה שוב נכבה. הדלקתי מחדש, נכנסתי שוב ללנובו CARE ועוד פעם שיחזרתי - זה פשוט לא עובד! נכבה שוב! מה אני עושה? מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב בעל משקל של לא יותר מ2 ק"ג. חובה סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות בין טעינה לטעינה רצוי כ. מסך עצמאי אבל אפשר בלי מסך 13 אינץ' יציאת HDMI 4GB זכרון. תקציב עד 4500 ש"ח. ועכשיו המגבלות: רכשתי לפני חודש VOSTRO 3300 ואני לא מרוצה ממנו, כמו כן ה DELL 3010 נראה לי כמו צעצוע עיצובית ולכן אוותר גם עליו. לא מעוניין במחשבים של היצרנים הבאים: ACER ASUS LENOVO MSI HP (מאוכזב מהם עמוקות) מעדיף גם לא להיפגש עם טושיבה ו LG אבל אם תציעו דגמים מעניינים - אשקול. כמובן לא מעוניין במעבדים שאינם אינטל ואינם מהדור האחרון כלומר i3 או i5. חשבתי על סמסונג Q330 הוא נראה מתאים כמו כפפה , אבל אני קצת מתלבט בין ה i3 ל i5 -האם זה קריטי? הi3 350M שיש לי ב VOSTRO 3300 קצת חלש ל…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by romansah9,

אחרי שבחרתי איזה מחשב נייד אני רוצה: Dell XPS L702x i7-2720QM GT 555M http://speed4u.co.il/sg_product~XP-RD33-5209~65~137.htm נתקלתי בחוסר וודאות... אחרי חיפוש השווהתי, לא מצעתי נתונים על הביצועים של כרטיס המסך במחשב הנ"ל. האמת קשה לי להבדיל בין הכרטיסים בכלל כי אני לא ממש מבין בהם. רציתי לדעת העם המחשב יוכל להריץ משחקים כבדים כמו:Crysis 2, BF bad company 3, Deus Ex: Human Revolution וכו'.. ועם למחשב יוכולת תלת מימד, אז הוא יצליח להריץ אותם בתלת מיימד? או שהוא יכול רק "לסחוב" סרטים בתלת מיימד? בבבקשה צריך עזרה... זה פשוט המחשב הראשון שאני הולך לקנות ואני לא רוצה לפקשש... ???

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום! יש ברשותי מחשב נייד מיני של חברת MSI בזמן האחרון המחשב מתחמם נורא והפד של העכבר פשוט נורא חם ולא נוח להשתמש בו אז אני משתמש בעכבר חיצוני,רציתי לשאול האם יש סיכוי שאם אביא את זה לאייבורי הם יתקנו לי-כמובן שיש לי אחריות.כי כמו שאמרתי זה התחיל לקרות רק בתקופה האחרונה,או אם אין תיקון על דבר כזה אז אפשר המלצה על משטח קירור למחשב נייד בגודל "10??

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Psy,

יש המלצה כלשהי על איך לעבוד בצורה טובה יותר עם הסוללה ? הבנתי שלא מומלץ לפרוק עד הסוף ולהטעין בכל פעם מצד שני כשיש אופציה לחבר לחשמל מתי לנתק את הכבל\ולהחזיר ?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ravidp18,

קיבלתי הצעה לרכוש מחשב נייד עם תקלה בתצוגה, רואים את התצוגה מחולקת לרבעים {כמו הגדרת "פרוש" לרקע לשולחן העבודה} יכול להיות שהכרטיס מסך שרוף או פגום או שמדובר בבעיית דרייבר ותאימות? מדובר בכרטיס מסך 8600M GS ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום. (המחשב לא בהישג ידי) זו התקלה; [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. האפשרויות שלי: 1. למסור את המחשב ליבואן - במקרה שלי טושיבה. והוא טוען שאם ימצא נזק שאינו במסגרת האחריות מתקנים בכל מקרה ומחייבים את הלקוח בתשלום. קצת מפחיד כי אז לא תהיה אפשרות להתמקח. 2. ללכת למעבדה המקומית ולקבל הצעת מחיר, אך מראש לוותר על האפשרות שהיבואן יפתור את הבעיה במזגרת האחריות. מצב המחשב: נדלק ועובד, אך כפתור הפלוס כל הזמן לחוץ והלחיצה הכפולה בפד העכבר אינה עובדת. איפה ומה נשפך: נשפכה טיפה פנתה באיזור השמאלי בעליון של המקלדת ופגעה גם ברמקול. תודה והמשך ערב נעים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא משנהמהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ תקציב: 5000-6000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500 שקל יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: לא משנה חברת המחשב הניד המועדפת: MSI .ASUS .TOSHIBA מערכת הפעלה מועדפת: Widows 7גודל כונן קשיח מועדף: 500-750 GB לא חייב אפשר גם פחות משקל הנייד המועדף: שלא יהיה מאוד כבד, רגיל. גודל הצג: 15.6 אם יש ב 17 ויותר אז עדיףזמן סוללה רצוי: לא משנהצבע המחשב הרצוי: שחוראפשרויות נוספות במחשב: מה מטרת שימוש המחשב? (\גיימינג\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה\סרטים) - אם בחרתם גיימינג אז תרשמו כאן גם איזה משחקים אתם הולכים לשחק ועל איזה איכות אתם רוצים שהמחשב יריץ אותו: battlefield 3…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. היי, כבר תקופה שאני חוסך למחשב גיימינג חזק. כזה שיכול להריץ משחקים בלי בעיה על הגדרות מקסימליות. כרגע יש ברשותי את המפרט הנ"ל. אשמח אם מישהו שמבין יותר ממני יוכל לאשר לי שהחלקים מתאימים אד לשני ותומכים אחד בשני (לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וכדומה...) המחשב לא זול (בסביבות ה-20K), ולכן חשוב לי שהכל יהיה מושלם. אשמח לדעת אם אתם חושבים שיש חלקים אחרים טובים יותר (שלא יהיו יקרים בהרבה). תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אורח שי
    Started by אורח שי,

שלום אני מחפש מחשב בסיסי לבית ומה שעלה לי בראש היה מחשב מיני nuc NUC7i5BNK שעלותו 1700 שקל האם הוא נחות משמעותית מכל המפרטים שנותנים כאן במחיר של עד 2000? היתרונות שלו ברורים לי גודל שקט תודה

19. תקציב? (כמה כסף אתם מוכנים להוציא עבור המחשב ואם המחשב נרכש באילת, יש לציין זאת) השב כאן: בין 1600 ל2400 שקל. האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה? (בכמה תהיו מוכנים לחרוג אם לא יימצא מחשב ראוי או יימצא מחשב מתאים יותר לדרישות שלכם?) השב כאן: זה הטווח . האם לנצל את כל התקציב או לחסוך? (מעדיפים לנצל את מלוא הסכום או לנצל נטו עד הדרישות שלכם?) השב כאן: כן. מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית |גיימינג קל (לפרט אילו משחקים) | גיימינג כבד (לפרט אילו משחקים) | לימודים לסטודנט רגיל | לימודים לסטודנט מדעי המחשבּ + | מחשב לבית לצרכים בסיסיים | אחר (נא לפרט) השב כאן: ללימודים בעיקר וורד אולי פוטשופ בקטנה לא משהו רציני מתי מתוכננת הרכישה? (מהו התאריך הסופי לרכישה?) …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  20. הדרישה העיקרית היא משקל באיזור ה- 1.2 ק"ג. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Jook,

בוקר טוב, אני נמצא לפני קניית מחשב חדש וראיתי את הדגם הנל. נותרתי מעט מבולבל בגלל מחירים ומבצעים שונים מאד על הדגם הספציפי הזה. כל המבצעים המדוברים הם על מחשב מוחדש מאותו ספק - YYY deal. לינק לדיל: https://www.wallashops.co.il/Mobile/Main#!/app/product/7TIF5F695F מדובר במחשב מוחדש ולא מחודש - מתחייבים שלא נעשה בו שימוש - האם מישהו יכול להרחיב בנושא? האם הגיוני שמדובר במחשב זול בלמעלה מ 1500 שקל לעומת המקבילה החדשה לחלוטין דרך היבואן הרשמי? המחשב המוחדש הוא הדגם שציינתי בכותרת לעומת הדגם מהיבואן הרשמי שהוא asus zenbook ux370ua-c4201t - האם יודעים להרחיב בנוגע להבדלים (באמזון מוכרים את הדגם מהכותרת שציינתי)? בנוסף,…

22. שבוע טוב הכדאי לרכוש? ALPHA 15 A3DD-004 https://us.msi.com/Laptop/Alpha-15-A3DX/Specification תודה

23. Started by Or1987,

טוב המחשב שלי ממש ישן יש לי אותו 5-6 שנים לא מאמין ששווה הרבה אבל בכל זאת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,גלישה ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים כולל AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…

25. Started by idann,

שלום אשמח לעזרה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ב"ש,…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים