ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
טוב אז בעקבות הפוסט שפרסמתי שאף אחד לא ענה לי בו, החלטתי לחפש בעצמי מספר מחשבים ואשמח אם תגידו לי מה נראה לכם מתאים יותר או שאולי מוגזם מדי ואפשר לחסוך בעלות. תזכורת: אני מחפש מחשב שיריץ לדוגמא visual studio ואנדרואיד סטודיו בצורה טובה עד חלקה, אפילו ברמה של שניהם במקביל. בנוסף שיתאים לעיבוד תמונה. אני מתכנן לקנות באילת בחודש ספטמבר אז כמובן שהמחירים בהתאם האופציות שראיתי בנתיים: 1. http://ksp.co.il/?select=.268..271..159..2741..211.&list=1&sort=1&glist=1&uin=29928&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 2. http://ksp.co.il/?select=.268..271..159..2472..3151..211.&list=1&sort=1&glist=1&uin=316…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יחד עם יציאת רייזן ואופציות חדש החלטתי לשדרג את מחשב האייבי ברידג' (דור שלישי של אינטל) שלי באופן חלקי אני רוצה להחליף את הלוח אם ,מעבד וראם אבל אני משאיר את הכרטיס מסך שלי בעיקרון הכל חוץ מכרטיס מסך,ספק כח והארד דיסק אני מחליף כולל מארז מארז אני כנראה קונה את ה R270 של קורסייר אבל פתוח להצעות 1. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי מחשב ועריכה קלה (הסתדרתי עם ה I5 שלי מצויין) משחק קאונטר וארמה 3 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אות…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וניגון סרטים בחיבור לטלויזיה (כולל סרטי HD). * גודל המסך? 13.3-15.6 * משקל רצוי? עד 2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בין 4-6 שעות בערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן אבל לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה. * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD. אם נכנס צורב אז עדיף. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. חשוב גם שתהיה תמיכה באינטרנט אלחוט…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשוב שיהיה מערך רייד בפנים, רצוי עם דיסקים מהירים, שקטים ועמידים. רצוי כפול-מעבדים. וכ. מסך חזק מספיק.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב למשחקים ב12000 כולל מסך רחב טוב
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שווה לי לקנות מסך שיהיה כלול במפרט שעושה מקסימום 7K? כי אז בלי יהיה לי כסף לכ. מסך יותר טוב, ואם מסך כנראה שלא... ועוד אלטרנטיבה: יש זכרון של 2GBX2 במהירות 667MHZ? כמה עולה ואם אפשר אתר של חנות שפועלת בסביבות באר שבע תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב, להלן מפרט (שוב) - בתור ניסיון אחרון לקבל חוות דעת על מפרט למשחקים וOC. אני לא גיימר מטורף, אבל אני רוצה מחשב שיספיק לי לפחות לכמה שנים הקרובות. מתוכנן OC, אבל לא כדי להוכיח משהו, אלא רק כדי להוציא יותר מהמחשב בפחות כסף. בהתחשב בעובדה שגם ככה חרגתי (ועדיין חורג) מהתקציב המקסימלי שהוקצה לעניין (3500), אני יכול לספוג עד 200 שקל חריגה (אבל לא יותר מזה). מפרט: AMD XP 2100+ - 567 SK-7 - 154 (צריך להוסיף מאורר, SF2 עולה עוד 81 שקל) Abit NF7 - 616 DDR 512 3200 Winbond - 537 Shapphire R9500 Pro - 128MB - 1172 Enermax FS710 - 437 HEC 300W - 183 ----- 3666 + 81 למאורר (3757) למקרה שמישהו תהה, הכוונה היא למצוא דרך *להוריד* את המחיר ולא להעלות אותו. דעתכם ורעיונות? חג שמח, זה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני כמה ימים פרסמתי פה הודעה על כך שאני עומד לקנות מערכת מחשב למשחקים בסכום של עד 6000 ש"ח. נעניתי בהרבה תגובות מצוינות. הבעיה היא שהיו כ"כ הרבה תגובות שהספקתי כבר להתבלבל מרוב נתונים. לכן, לפני שאני באמת קונה את המחשב החלטתי לעשות סיכום ביניים ולבחור את מה שהמליצו לי הרוב. הנה המפרט המומלץ: CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 788.15 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 615.54 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 419.48 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 652.99 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 1999…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט מיועד להרצת המשחקים החדישים ביותר http://www.metromedia.co.il/products/20430 באיזה משינויים הייתם משקיעים תודה מראש
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר שלי צריך מחשב חדש.. ללא ציוד היקפי תקציב בין 9-10 K אבל יש בעיה אחת אני לא מצליח לשכנע אותו שישים את ה7800GTX של אנוידיה הוא רוצה רק כרטיס ATI אז שימו לו ... התלהב ממהם יותר מדי לא יודע למה חשוב לו כרטיס מסך חזק,מעבד חזק,זכרונות טובים.. שימו לו מארז משהו יפה שישמור לו גם על המחשב וספק חזק תודה .
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[glow=red,2,300]שלום פורום [/glow] אני משדרג את המחשב בעוד ימים ספורים - אולי אפילו מחר, ואני צריך שתגידו לי מה דעתכם על מה שאני משדרג, הנה המפרט שלי עכשיו: Intel Pentium 4 CPU 2.4 GHz motherboard - ASUS P4S8X -X GeForce 4 MX 440 64MB 256 MB בזיכרון 80GB 7200 RPM - אם זה חשוב.. וזה מה שאני מתכוון לשדרג: את הכרטיס מסך , את הזיכרון ואת הספק, את המעבד אני מתכוון להשאיר לשדרג אותו יותר מאוחר (אולי בעוד כמה חודשים) וזה המפרט שתכננתי: Intel Pentium 4 CPU 2.4 GHz motherboard - ASUS P4S8X -X XFX GeForce 6800 128MB 256BIT 1024 MB - תכננתי לקנות עוד שתי סטיקים - אחד של 256 ועוד אחד של512 וספק של HEC - 475W 80GB 7200 RPM עוד משו חשוב - יש לי רק 2500 שקל לשדרוגים ולא גרוש …
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה מפרט כאמור בסיביבות 3500-4000 שקל (אפשרות לחריגה, רצוי לא כמובן). הצרכים הם מחשב ביתי ולסטודנט, אבל גם עם אפשרות למשחקים עד כמה שניתן מבחינת הערות והתקציב. -אני רוצה שהתשתית של המחשב תיהיה טובה. כלומר מעבד, לוח אם מארז וכו'... כל אלה שיהיו חזקים. -הכרטיס מסך יכול להיות בינוני מינוס. המטרה היא שאם אני ארצה לשדרג בעתיד את המחשב (שיהיה יותר חזק לצרכי משחקים), אז שהתשתית תיהיה חזקה ואני אצטרך להחליף רק כרטיס מסך ואולי עוד כמה דברים קטנים. -מבחינת מוצרים נלווים - רק עכבר ומקלדת. רצוי שיהיו נוחים ואיכותיים. -אני לא צריך שהמחשב יהיה שקט במיוחד, אבל גם שלא יהיה טרקטור. אני אשמח לקבל רעיונות והסברים. תודה מראש, רועי.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, שבוע שעבר פתחתי כאן דיון לגבי קניית מחשב נייד, לאחר חשיבה מחדש הבנתי שאין צורך בניידות ושעדיף לקנות נייח. הכנתי מפרט, אשמח לחוות דעת עליו, בדגש על השאלות האלו: 1) האם עדיף לקחת מעבד אינטל? ניסיתי לבנות מפרט דומה עם i3 13100 אך הוא יוצא יותר יקר בכ-400 שח, לא בטוח ששווה את ההשקעה. 2) האם שווה להשאיר את הספק כוח הנוכחי או לקחת אחד יותר זול? 3) האם כדאי להשקיע בלוח אם יותר יקר? מתכוון מבחינת איכות/תוחלת חיים מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Ryzen 5 5600G AM4 Tray כמות: 1 מחיר: ₪ 557 קירור למעבד: AMD Wraith STEALTH Cooler no LED כמות: 1 מחיר: ₪ 29 לוח אם: Gigaby…
-
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אחרי חצי שנה של דחיה, אני כבר צריך לקנות את המחשב הזה... צרכים: עבודה משרדית, אינטרנט אולי סרטים (לא משהו רציני) רכיבים: אני לא צריך מסך וציוד הקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים...) אני כן צריך את המחשב עצמו ועוד צורב DVD. העדפות: אין.. פשוט לא משנה, כל עוד זה לא זבל. בתודה מראש, FAS.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר שלי צריך מחשב לעבודה משרדית פחות או יותר.. (ללא משחקים או דברים כבדים יותר מדי..) מה שצריך להיות: AMD3000\P4 3.0GH 512 זיכרון מספיק בהחלט 80 גיגה נפח כ.מסך FX5200\R9250 צורב רגיל וכונן DVD דיי פשוטים.. לא צריך שום ציוד הקפי חוץ מכמובן עכבר מקלדת ורמקולים... שיהיו נוחים ויתנו הרגשה של רמה טובה זהו זה שחקו בעיקרון איך שנראה לכם ושיצא משהו טוב ... לא צריך להיות יקר העסק הזה... בנפרד אני צריך מסך 17 אינץ פשוט לא יקר (לא שטוח ולא דק).. תודה
-
- 32 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 שקל אם השיפור ממש משמעותי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). הרוב למשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא בטוח עדיין * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים-בינוניים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך ב…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב הזה, לפי הפרטים הטכניים שלו נראה טוב + המחיר נמוך יחסית וזה קצת מוזר.. מה אני מפספס פה? http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7746856 תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דרוש מפרט למחשב שישמש בעיקר לגיימינג וקצת גרפיקה קלה (illustrator, indesign) בתקציב של 5500 ש"ח. במידת הצורך ניתן לחרוג ל-6000 (אבל רק אם זה ישפר משמעותית את התועלת\עלות). ללא ציוד היקפי או מערכת הפעלה. כמו כן כולל מסך בגודל 24 שיתן עבודה טובה (ניגודיות,זמן תגובה,רזולוציה- אני לא כ"כ מתמצא אז אשאיר לכם את העניין). לא הולך לעבור OC. שיכלול כרטיס מסך R9 280X עם 3G זיכרון (מקריאה בפורום הגעתי למסקנה שזהו הכרטיס הטוב ביותר בטווח המחירים שהגדרתי. אם לדעתכם עדיף כרטיס אחר אשמח לשמוע איזה ולמה). משחקים שאני הולך להריץ עליו לדוגמה: fallout new vegas, skyrim, farcry,batman arkham origins, assasin's creed black flag ברזולוציה גבוהה (לא מתכנן להגיע לאולטרה בכזה תקציב). תודה רבה רבה …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לקנות מחשב חדש והבנתי שאין מקום טוב ויותר ומקצועי יותר מהפורום הזה בכדי לקבל המלצות למפרט, ולכן אשמח מאוד לעזרתכם! הערות: 1. יש לי אפשרות לקנות את המחשב באילת, מה שיכול להוזיל את המחיר בצורה משמעותית לדעתי, אני טועה? אני מכיר באילת רק את KSP. * האם כדאי בכלל לקנות ב-KSP? * האם ישנן חנויות נוספות באילת שעדיף לקנות מהן? 2. ראיתי שאינטל הוציאה סדרת מעבדים חדשה. * האם כדאי לחכות קצת ולקנות מחשב עם מעבד מתקדם? * האם זה רלוונטי בכלל למחשבים שולחניים? דרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ס…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%, align: left] [TR] [TD]Intel I5 3470 3.2Ghz + Zalman Ultra Quiet CNPS80F[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-B75M-D2V[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]צורב DVD[/TD] [TD]LG / Lite-ON DVD-RW X24[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זכרון[/TD] [TD]Transcend 4G DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]דיסק קשיח[/TD] [TD]Seagate 500G Barracuda Sata3 7200RPM[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]כרטיס מסך[/TD] [TD]Sapphire R9 270X Dual-X Boost 2GB GDDR5 OC[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD]CoolerMaster K280[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ספק[/TD] [TD]Seasonic ECO 500W 80+ 120mm Fan[/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 4, align: rig…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצאתי מפרט אני לא בטוח שהוא יספק אותי צרכים גיימינג בינוני עד כבד תקציב 4000-4300 כולל מערכת הפעלה הגבלות אין חוץ ממחיר נייח החנות היא מערכות START מחשבי גיימינג כולל הSSD והDVD ואני מוסיף מערכת הפעלה חלונות10 בעברית מעבד + מאוורר Intel i5 6500 3.2Ghz + Arctic Alpine 11 Rev 2 לוח אם MSI B150M PRO-VD DDR4 זכרון Kingston 8G DDR4 2133Mhz דיסק קשיח Seagate 1T 3.5'' SataIII Barracuda 7200RPM כרטיס מסך Gigabyte GTX1060 6G G5 1556MHz-1797MHz WindForce2 OC מארז Antec GX300 Window + …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כרגע יש ברשותי מחשב נייד HP 250 G2 שהוא i3 עם כרטיס מסך Intel HD Graphics אני מעצב כגון אני צלם ואחרכ מעצב תמונות אני חושב על לקנות מחשב נייד כי אני הולך להיות ככל הנראה בשנת שירות השאלה לי מה הפרמטרים ששוה לי לבדוק לפני הקנייה ? אני צריך I5 או יותר נכון I7 שהיה בתוכו גם ssd וגם עוד הרדדיסק של 1tb לפחות לתמונות , ושהיה לי בתוכו כרטיס מסך טוב אבל גם שיעלה לא במחיר של 10 אלף שקל אלא במחיר שפוי של עד 3 אלף 4 בגג ! אשמח להמלצות .
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, תכני HD, עריכת תמונות ב Lightroom, מעט עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צור…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה לגבי קניית המחשב, כרגע חייל משוחרר שעומד להיכנס ללימודים בשנה הקרובה עם תחביב של עריכת סרטים . מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, עריכת סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פרימייר מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאי…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד חדש יחסית של דל דגם 7548. נתקלתי היום בבעיה - חברתי רמקול bluetooth ואני שזה מוריד לי את עוצמת wifi עד כדי ניתוקים ואי אפשרות גלישה. האם מישהו נתקל בתופעה ומה עושים? לפנות לתמיכה טכנית של דל?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-