ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שוטטתי בפורום ובדקתי בקשות של אנשים עם דרישות דומות לשלי להרכבת מפרט, והצעותיהם של חברי הפורום. מצאתי פה מפרט שהציעו לבחור עם דרישות בדיוק כמו שלי, שמבין כל הצעות המפרטים שקראתי פה בפורום עד עכשיו נראה לי הכי טוב בשבילי. זו הייתה ההצעה: מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T ¤ 1006 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 559 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 122 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 393 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 260 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 627 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDV…
-
- 5 תגובות
- 534 צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט למחשב htpc זול, שעדיין יאלץ להתמודד עם תוכן HD (אבל לא הקלטות ודברים כאלה). התקציב מבחינתי הוא באיזור ה-2,000 ש"ח. ראיתי את המחשב הזה באיבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1471&CatCode=142 הוא מבוסס AMD 780G שאמור להיות אחלה צ'יפסט למיטב הבנתי, ומעבד AM2 5200X2 Dual Core 64BIT המחיר שלו הוא 1,590 ש"ח, שיצא אפילו פחות כי אני יכול להוריד ממנו את הכונן הקשיח המיותר. הבעיה שלי היא שלוח האם הכלול שם מכיל אומנם יציאות VGA/DVI/HDMI, אבל הוא לא כולל יציאת s-video פשוטה.. ואני חייב כרגע גם אחת כזאת. יש לזה פיתרון? אולי עדיף לבסס את המחשב על צ'יפסט אחר (אין לי בעיה גם לעבור לאינטל) ולהוסיף כרטיס מסך חיצוני, שכולל גם s-video ? יש כאלה בכלל, בשוק…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הכיוון הוא בערך 10K אפשר יותר בשביל לשלב 3080 ומסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה צילום גיימינג כבד, הרבה אקסלים וורדים פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440P/4K מה שנחשב סטנדרט גבוה יחסית, רמקולים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפ…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. רכשתי נטבוק מסוג ASUS 1215B ברצוני לשדרגו (באופן עצמאי) לכונן SSD. השאלה שלי היא האם הממשק של הנייד הינו SATA 2, וינצל כראוי את המהירות של כונן ה SSD, או שאני זורק כאן כסף לפח. כמובן שלא אעיז לשאול אם הנייד תומך ב SATA 3, כי אני פשוט מניח שאנחנו ממש לא שם. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אפשר לראות את כל הנתונים שלו - http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/satellite-c650-1ct/ המחשב בן 3 שנים ואין לו אחריות והוא נמצא במצב מצוין כמה הוא שווה לפי דעתכם? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבדי אינטל P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit 1 - 1095 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E 1 - 780 זכרונות DDR II 533 512MB Aeneon 2 - 420 כרטיסי מסך GIL Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E 1 - 1190 דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB 1 - 570 צורבים LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) (Black) 1 - 260 Zalman 9500 Cu LED 1 - 390 מארזים HEC Compucase CI-69U6 400W 1 - 460 מסכים SAMSUNG TFT 19'' 913B +DVI 1 - 2200
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, כיום משתמשים ב-Boxee ומחפשים להשתדרג מבחינת היכולות ולסייע לניתוק מחברות הכבלים (נעבור לעידן פלוס). נשמח להמלצה למפרט למחשב סלוני, שקט שיריץ XBMC. בנוסף, מכונה זו תשמש גם כ-NAS למשפחה. ישנה אפשרות להביא חלקים מארה"ב (ללא משלוח וכו') אז ניתן לקחת זאת בחשבון מבחינת הערכת עלויות של המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - נראה שכדאי לנסות לדחוף את המקס' בתקציב הנתון. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מדיה סלוני ושרת גיבויים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, וגם צפייה בסרטים/סדרות ב-HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי ה-FPS החדשים (כולל משחקים כמו: borderlands 2, rage וכו' ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכנן לקנות מסך בעתיד (בין 22-24 אינץ') -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שלא יהיה אובר קיל ולחדש מחשב כול שנתיים אז החומרה אני מעדיף לא הכי חדשה אחת שהייתה בשוק לפחות חצי שנה כי אני לא אוהב דברים עם בגים ושום משחק או מערכת לא באמת יכולים לנצל אותם זה לא אפקטיבי רוצה משהוא מעולה למשחקים צריך כרטיס עם יציאה חדשה של הסונד ותמונה נראה לי הם נקראים hdmi dvi שניהם כי יש לי מקרן שמחובר לרסיבר יש לי פה מערכת רצינית ואני רוצה מחשב למשחקים מעולה שישרת אותי לשנתיים ואשמח למישהוא שממש מבין שירשום לי את זה ולא סתם דעה משהוא עם ידע כי המחשב האחרון שהיה לי היה יקר בטרוף וחסר ולא היה בו שימוש ממשי ואז היה תכנולוגיות חדשות אז בבקשה אנשים מבינים זקוק לעזרתכם מאתכם תודה שגיא
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, להלן מפרט למשחקים שהרכבתי עבור אחי כשהדגש הוא על פשטות כלומר, מרגע שיקבל את המחשב ההתעסקות תהיה מינימלית (בלי פילטרים לנקות, בלי שדרוגים ותחזוקה יומיומית) הלוח והמעבד סגורים 99% מה שאני מבקש זה דעה על שאר הרכיבים האם יש משהו יותר משתלם הסיבה ל NVIDIA היא בגלל הנוחות - פחות פאטצ'ים להוריד/דרייברים. יחובר למסך 22" אני העשה לו את ה OC - מתון מאוד - קצת מעבד וקצת כרטיס מסך. את השילוב של המארז והספק אהבתי מאוד ואני מעדיף להמנע מאותם מארזים מצויינים כמו ה 300 ו 690 למרות שהם טובים באוורור אבל צריך לנקות אותם יותר. ודבר אחרון, האם ניתן להרכיב מפרט זול יותר בחנות אחרת? תודה רבה לעוזרים סוון Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + OCZ Vendetta , יחידות 1 ¤945 http://www.foxpc.co.il/…
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אז בזמן האחרון אני מחפש מחשב חדש ושיהיה מסוגל להריץ משחקים שמאוד חדשים[כגון titanfall/watch dogs וכל משחק שיצא בשנים הקרובות[בתווך ה4-5 שנים או לפחות בכמה שנים הקרובות כי למרות שאני לא מכיר לגמרי או מבין הרבה במחשבים אני לומד מהר כדי לדעת שיוצאים כרטיסי מסך ומעבדים בתדירות לא רחוקה. חוץ ממטרות גיימינג אני גם מעצב גרפי בסגנון autocad/maya למרות שהתוכנה שאני משתמש בה היא blender שעושה את העבודה גם טוב. אז מצאתי מפרט בנוי כבר שמגיע כבר בנוי עם מארז .. שאלתי כמה אנשים שלפי דעתם מבינים במחשבים ושאלתי אותם על המפרט הזה וקיבלתי דעות מאוד טובות מהם אבל הבעיה היא שהמחשב הזה [לא כולל מסך או ציוד כגון עכבר/מקלדת] עולה 7300 שקל. עכשיו זה לא כזה בעיה אצלי זה נמצא בתווך התקציב שלי אני …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחדשתי לי במחשב MSI EX400 שבנתיים אני ממש מרוצה ממנו (בלי נדר אני ארשום פה ביקורת משתמש עליו בקרוב). במחשב יש כפתור P1 שאמור להיות בר-תכנות - לפחות ככה רשום במנואל. בכל מקרה במנואל לא מוסבר איך לתכנת אותו ואני לא מצליח למצוא בעצמי את הדרך לתכנת אותו. (כרגע הוא מפעיל לי את החיפוש של ויסטה) אני אשמח להסבר קצר איך ניתן לתכנת אותו. בתודה מראש, אריאל
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
1. קיבלתי בפורום מפרט למחשב שמיועד לעריכה שלא בשימוש תדיר ב-KSP מצאתי את המפרט הבא: מעבדי אינטל Pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Signature Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS כרטיסי מסך GIGABYTE 9500GT 1GB GDDR2 DX10 HDTV HDMI DVI PCI-E 2.0 כרטיסי קול Creative Creative Audigy SE 7.1 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-241 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin) מחיר החבילה 2265 …
-
- 4 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב לאבי ולהעיף מהבית את הפנטיום 4 שיש לו ...אז ככה ( אם יהיה אפשר לקנות מחשב קומפלט בלי הצורך להרכיב , יותר טוב ..) 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב : עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : שימוש בתוכנה protrack למסחר בבורסה למיטה הבנתי פועלת רק על XP ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד - -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? :נמוכות אך למחשב יחוברו 2 מסכים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא …
-
- 5 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה מפרט בסכום של עד 3500 ש"ח המחשב מיועד לצרכים ביתיים בסיסיים (אינטרנט, משחקי ילדים וכו'...) הדברים שאני רוצה שיהיו זה LCD 19 וצורב DVD אם אפשר שהמפרט יורכב מחנויות באיזור הצפון (חיפה והסביבה) תודה!
-
- 12 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בבנית מפרט למחשב גיימינג עד 7000 ( עדיף אפילו בפחות). אין צורך במערכת הפעלה או בציוד היקפי. כרגע יש ברשותי מסך 27 1080 ככה שלא קריטי תמיכה ב4k אך אולי בעתיד אשדרג. חוץ מזה, אין דרישות מיוחדות, אולי מארז בלי לדים מיותרים שיפריעו שהוא דולק בלילה. תודה
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-
-
צריך מפרט מחשב למשחקים עד 9k ללא מסך שהמפרט יהיה מskypc תודה.
-
- 10 תגובות
- 790 צפיות
-
-
טוב אני צריך מפרט לעבודות גרפיות בCOREL בלי משחקים בעיקרון יש רק כמה דרישות קטנות לוח אם עם 4 סלוטים של DDR2 160GB הארדיסק (לא צריך יותר...יחסוך בעלויות) בעיקרון אפשר לחרוג עד 5500 אבל אם אפשר להימנע מזה אז יותר טוב (עדיין צריך לקנות WINXP)
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נתקלתי במפרט מאוד מעניין ובמחיר אטרקטיבי: http://www.imperia-pc.com/ProductDetails.aspx?pid=2395 האם אתם מצליחים לראות פה איזשהו מלכוד? כרטיס מסך אני לא צריך משום שיש לי אחד חלופי [Geforce 9500GT 1GB+HDMI] ואני פשוט אלביש אותו בהמשך. האם מפרט שכזה יכול להריץ לדוגמה את GTA 4 בצורה טובה?
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום לכולם, במקום עבודתי יש כרגע 2 מחשבי עריכה עם מעבד i7-3770 3.4Ghz. במצב רגיל הם יכולים לקודד כ 200 שעות בחודש, ואני רוצה להביא מחשב נוסף עם כוח עיבוד גדול יותר. מחשב שיהיה מיועד לעשות אך ורק רנדורים, כך שאין חשיבות לכרטיס מסך ושאר דברים של מחשבים "רגילים". מצד שני, מחשב שיעלה 30,000 שקל זה קצת מעל התקציב. רעיונות?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג של כל המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty modern warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לידידה טובה שלי לרכוש נטבוק טוב ללימודים, בעיקר משהו שיהיה קל ונוח לנשיאה ונוח לצרכי הקלדה, יש לה לפטופ גדול יותר שאליו היא תעביר את המסמכים לצרכי עבודה ממושכת יותר. הנטבוק ישמש בעיקר להקלדה בזמן שיעורים והרצאות. תודה לעוזרים !
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לקנות מחשב חדש בסכום של בערך 4500 שקל גג. אני גר באיזור הקריות,ודרך התשלום שלי היא שיקים. דיברתי עם אנשים וגיבשתי 2 מפרטים טובים: מפרטי מחשב: 1. מעבד אינטל Core i5 750, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-UD3R s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2000, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel דיסק קשיח Western Digital 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD6400AAKS כרטיס מסך Sapphire HD 5770 Vapor-X 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורב DVD±RW GH24NS x24 Black SATA מארז Two Hundred Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) ספקי כוח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm…
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני חושב על לקנות מחשב נייד מהדגם הזה מישהו יכול להמליץ עליו האם הוא שווה את המחיר שלו או שכדאי לקנות מחשב אחר של HP? המחשב אמור להיות למטרות עבודה אופיס וכדומה ואולי להריץ עליו גם משחקים וסרטים תודה
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-