ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב גיימינג שנרכש לפני כשנתיים וחצי וברצוני להפוך אותו ל HTPC. זה המפרט הנוכחי שלי: מעבד: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray מאוורר: Scythe Mugen 2 Rev B לוח אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 CHIPSET זכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G - x2 כונן קשיח: Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ כרטיס מסך: Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 צורב LG GH22 SATA x 22 Black מארז: Gigabyte Case AURORA 570 GZ-FA1CA-ASS Silver ספק כוח: SeaSonic M12II 620Watt 80Plus Bronze הבעיה העיקרית עם המחשב היום שיש לו מארז ענק שאינו מתאים לסלון. ואני מעוניין להחליף את המארז המפלצתי למארז יותר קטן ומתאים לסלון ביתי ברצוני ו…
-
- 5 תגובות
- 29.5k צפיות
-
-
למרות שאני לא הייתי מתלהב מכזו רכישה לעצמי, הבוס ביקש מחשבים מהירים וחזקים (ואלו הדרישות העיקריות) למשרד עו"ד, אז מה דעתכם על זה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11103 ?
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
1)תקציב: 2000 * מטרות המחשב: גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטי FHD וסרטונים באיכות 4K ביוטיוב, עריכה גראפית קלה [פוטושופ, Adobe Premiere Elements], משחקים קלים [כגון GTA IV]. * גודל המסך? מינימום 15.6" * רזולוציית המסך? עדיף יחס 16:9 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כי רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל, אבל עדיף 2-3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 אם אפשר, לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה לפחות. * כונן אופטי? רצוי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אחריות רק בישראל. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, Dell, אבל לא חובה. * כל דרישה מיוחדת…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, לאחר 5 שנים עם המחשב הקודם הגיע הזמן להחליף כרגע אני לומד ומקים סביבות וירטאליות לצרכי לימוד MCSA שימוש משני - משחקים WOW, חשבתי על המפרט הבא: [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcolcodet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מק"ט[/TD] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, al…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני רושם זאת בשם בן דוד שלי שהוא צריך מחשב נייד למטרות עבודה של עבודה במספר מקביל של תוכנות שונות לפי מה שהבנתי ממנו. להלן מה שהוא רשם לפי המדריך * מטרות המחשב-עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים , צפיה בסרטים * גודל המסך- 13.3-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא חשוב * משקל רצוי-1.5-1.8 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך-רצוי 4-5 שעות עבודה * Bluetooth-רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-כ 500 GB רצוי שיהיה מהיר * תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית-לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי-לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם-חשוב שיעבוד מהר ושתהיה אחריות לפחות 3 שנים. תקציב-עד 4000 ש"ח כולל מע"מ …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? חיבור לטלויזיה בסלון וצפייה בסרטים/סדרות * גודל המסך? לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * זמן סוללה? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה כמובן * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB+ * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן כולם שוב, תודה לchevy שהראה לי איך מנסחים את השאלה פה נכון. אז ככה- * מטרות המחשב-חיבור למסך הפלזמה לצורך צפייה בסרטים באיכות hd, גלישה כללית באינטרנט, לימודים. * גודל המסך-עד 14 אינץ', לא כל כך משנה לי אם זה מט או לא. * רזולוציית המסך-FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט-אין לי מושג מה זה. אין לי דרישות מיוחדות. * משקל רצוי- עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך-עד 6 שעות בגלישה רגילה באינטרנט\לימודים, עד שעתיים בצפייה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-HDMI ,USB * Bluetooth- כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-750 ג"ב ,אני לא כל כך מבין בסוגים, אשמח אם מישהו יוכל לעזור * כונן אופטי-לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- מה זה? * האם…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, רכשתי מחשב נייד של דל לפני כמה ימים. באתר של דל, כשאני לוחץ על הורדה של דרייבר מסוים (לדוגמא של הצ'יפסט) הוא נותן לי 2 אפשרויות (available formats) במשקלים שונים לגמרי כשאני לוחץ על מידע נוסף על הדרייבר, רשום: 1. File Format:Hard-Drive 2. File Format:Update Package for Microsoft® Windows® מה ההבדל ובמה אני צריך לבחור? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
התקציב הוא כ-5K עם אפשרות לחריגה השימושים היו גיימינג קל כמו COD\CRYSIS ועבודות אקדמיות בEXCEL בתדירות גבוה. רזולוצית מסך 22" מקסימלית היא 1920X1080 לגבי ציוד היקפי, אשמח להמלצה למקלדת אלחוטית עם תאורה (לא אדומה!) בחושך. אין צורך בספק כח (seasonic 620W) וזכרונות RAM (קיט Kingston HyperX KHX1866C9D3/4GX) או דיסק קשיח. לעומת זאת להבנתי SSD אני צריכה. חשוב שהמחשב יהיה מאוד שקט 3-4\10 במידה ותיהיה השפעה רצינית על מהירות המחשב יש אפשרות לשקול OC. על המחשב כנראה יותקן WIN 8.1 העדפה לחנות במרכז הארץ, חשוב שהמארז יהיה קטן ויותר חשוב שיהיה מאוד מאוד מהיר בתגובה וכמובן USB 3.0 מקדימה. תודה ח'ברה (ואני מוחא על כך שאין סמיילים נשיים בפורום הזה )
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברה, יש לי מחשב נייד של SAMSUNG מדגם NP700Z5C-S01IT הנה קישור למפרט שלו http://www.samsung.com/hk_en/business/business-products/notebook-pc/series-7/NP700Z5C-S01HK-spec שימו לב שיש בו רכיב MSATA שמשתמש כCACHE כבר + הארד דיסק אני רוצה להחליף את ההארד דיסק שלי לSSD כי המחשב לא מספיק מהיר מה אתם מציעים? (בסביבות של עד 650 שקל) תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני יודע שכנראה כמה מאות אבל זה עדיף מכלום: E8400 3GHz OCZ Gladiator Gigabyte GA-EP43-DS3L A-DATA 4GB DDR2 FSP 550W NZXT Apollo בלי כרטיס מסך
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב שבמפרט: לא כולל SSD asus g53jw 320 GB 8GB RAM 15.6 FHD core i7-740qm nvidia geforce gtx460m במצב שמור מאוד אם זה משנה. נקודות נוספות: כמה זה יפחית במחיר אם אמכור אותו עם 4GB RAM כמו כן האם יש הבדל אם המחשב ימכר עם 320 או 640 GB להארד דיסק.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אשמח לעזרה מכם בניתי מפרט מחשב ב ksp אשמח לחוות דעת שלכם על המחשב המחשב מיועד לבן דוד שלי ילד בן 13 שאוהב משחקים כמו gta וכו' .. הנה המפרט אשמח אם תגידו לי אם הוא דיי מתאים למשחקים כמו שאמרתי gta 4/5 קונטר סטרייק משהו כזה .. וכו' מעבד : Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz מאוורר למעבד: Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם: Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות : G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 כרטיס מסך : Sapphire Radeon R7 250 BOOST 2GB DDR3 VGA DVI HDMI PCI-E (מאוד חשובה לי החוות דעת על הכרטיס ) דיסק קשיח: Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III כרטיס קול ורשת מובנים ספק כוח: Antec Bas…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Toshiba satellite c855d לא מצליח למצוא דרייברים לUSB3 ולכרטיס הרשת (לא האלחוטי) ניסיתי להתקין גם דרייברים מהאתר שלהם - אבל משום מה ההתקנים עדיין לא מזוהים.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1)תקציב:2500 * מטרות המחשב:מחשב לגלישה באינטרנט וכתיבת עבודות אולי קצת לראות סדרות ומשחקים קלים * גודל המסך? -15-14 * רזולוציית המסך? (לא משנה * משקל רצוי? יחסית קל צריך לקחת לבית ספר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה ממוצע זה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן רגיל 500 גיגה * כונן אופטי?רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא אבל 3 שנים אחריות בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם צבע מחשב לבן חשוב תודה לכל העונים מהר זה מחשב מתנה ליום הולדת אז אם אפשר מהר הציעו לי את המחשבים הבאים http://www…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מבקש לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ---TitanFall , Watch Dogs , BF4 , GTA V , The Witcher 3[h=3]-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ----1920X1080[/h]-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים --- לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ---…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד עם המפרט הבא: DELL INSPIRON N5010 מעבד i5 CPU M430 2.27Ghz כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 5470 4 ג'יגה ראם סוללת 6 תאים המחשב הוא מחודש, החליפו לו סוללה ומסך לפני יומיים. שילמתי עליו 1350 ש"ח. המחיר שווה? או שדפקו אותי? והמחשב מאוד איטי, יחסית למפרט שלו שבעיניי נראה מרשים.. אולי זה פשוט בגלל שאני צריך לפרמט? [לוקח זמן להיכנס לתיקיות, הדפדפן לפעמים נתקע, סרטונים ב-HD ביוטיוב לא זזים חלק]. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רצוי שן כחולה. רצוי שיהיה לו דריוורים לווינדוס 8 (יש לי כבר את הרשיון - לסטודנטים של הנדסה באונ' זה בחינם!) . עבודה משרדית, קצת צפיה בסרטים גודל המסך? 13\14 רצוי עם כרטיס מסך טוב (אך לא חייב). * משקל רצוי? כמה שיותר קל. 1.5קילו משהו כזה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 6 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין * Bluetooth? רצויו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDDו SSD,) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מסך מגע זה טוב, אם יש באקטרה תקציב גם כרטיס מסך טוב אז מה טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לידידה טובה שלי שעברה לחו"ל יש לפטופ דל דגם 5323 הלפטופ לא מגיע לוינדוס והמקלדת לא עובדת, ניסיתי מקלדת חיצונית אבל גם לא עובד. אני רוצה לממש את האחריות של דל אבל לפני כן אני רוצה לגבות את המידע של ההארד דיסק שלה דל לא מוכנים לגבות את המידע לפני שיסדרו את הלפטופ ואלו תמונות מאוד מאוד חשובות לה ... פירקתי את הלפטופ והוצאתי את ההארד דיסק אבל יש לו חיבור מוזר ומיוחד של לפטופים שאני פחות מכיר. לפני מימוש האחריות והרכבת ההארד דיסק בחזרה אני רוצה לגבות את המידע בצורה הטובה ביותר והזולה ביותר. כל מה שיש לגבות זה תיקיה בשם "תמונות" שנמצאת בשולחן עבודה שלה שאני לא יודע כמה היא שוקלת עדיין. השאלה מה כדאי: 1) ללכת לחנות כמו אייבורי ולבקש שהם יגבו. 2)להזמין איזשה…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי התחיל קצת לעשות פדיחות לאחרונה וכבר עברו איזה 5-6 שנים מאז שקניתי אותו, ועכשיו שאני משתחרר ומתכוון לעבוד חשבתי לשלוף איזשהו חיסכון שהיה לי ולהתפנק במחשב חדש. 1. התקציב הוא עד 3500 ש"ח. א) מעדיף לחסוך כמה שיותר שיעלה אפילו פחות מהתקציב (קראו בהמשך) ב) 4000 זו החריגה, אין יותר מזה. גם לא רואה סיבה שיגיע לסכום כזה. 2. סרטים, אינטרנט וגיימינג. ב) אססינס קריד, דרגון אייג', ביושוק. משחקים עדכניים. כרגע ברזולוציה של 1050X1680 עם מסך 22", אבל ייתכן שאקנה מסך חדש שאיתו תעלה גם הרזולוציה. מעדיף הגדרות גרפיות כמה שיותר גבוהות, אבל כל עוד זה במסגרת התקציב. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. יש כמה רכיבים שיתכן ואין צורך, קראו בהמשך. 5. שקט מאוד חשוב (9-1…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת כמה לדעתכם המחשב שווה כיום? הוא במצב מצויין. http://www.tms.co.il/preview/spec/kbs5vn4l תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
איך המפרט הזה מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz Haswell קירור מעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte B85M-DS3H כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX 770 Windforce OC 2GB מארז: NZXT Phantom 410 Chimera 4S ספק כח: FSP Raider 80Plus Silver 650W זיכרון: Hynix SK DDR3 1600Mhz 1.5V 16GB אחסון פלאש: Plextor SSD M5S 128GB SATA3 אחסון: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כונן אופטי: Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA windows 7 5500שקל tms האם i5 יספיק לי לעבודה עם מאיה, אני כרגע סטודנט ככה שזה עדיין לא לעבודה
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום חברים ידידה שלי מתחילה ללמוד גרפיקה ממוחשבת לרוב פוטושופ, והיא רוצה מחשב שיעשה את העבודה עד 2500 ש"ח כולל ציוד היקפי. תודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קניתי השבוע את המחשב הזה : http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X450LD/ וקניתי את הזיכרון הזה https://ksp.co.il/?uin=15706\ על מנת להרחיב ל8GB אבל! וינדוס 8 לא מזהה את ההרחבה של הזיכרון ורושם שיש רק 4 זמינים. אני על 64bit, נכנסתי לביוס ולא מצאתי משהו שיכול לעזור שם ואני נמצא על ה firmware הכי חדש לביוס. האם התקלה מוכרת למישהו והוא מכיר פתרון? אייסוס ישראל התנערו מאחריות ואמרו שברגע שמוסיפים ראם הם לא אחראים והאחריות תקפה רק אם אני אוציא את הראם... נפלא. תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי לכולם אשמח לעזרתכם, כמה לדעתכם שווה המחשב שלי? (מחיר פר חלק) מראש אני יאמר כל החלקים כמו חדשים נקנו מאייבורי לפני פחות משנה, שמורים ומטופלים + לא נעשה להם אוברקלוק+אריזות+קבלות+אחריות. מעבד i7-3770K לוח אם Asus Sabertooth Z77 זכרונות 16GB Corsair Dominator Platinum שני סטיקים של 8 ג׳יגה במהירות 1600. מארז Cooler Master Storm Stryker ללא שריטה וללא מודינג, מלבד כמה מדבקות כמו של המעבד והלוח האם שניתן להוריד בקלות. ספק כוח Seasonic Platinum 860 WATT 80+ Platinum כרטיס מסך Asus GTX780 (הרגיל עם העיצוב שדומה לTITAN) ללא אוברקלוק מהמפעל/חנות, וגם לא נעשה אוברקלוק עצמאי. אני עוד לא סגור לגבי הכוננים הקשיחים שלי אבל אני יודע כמה פחות יותר אלו שווים. אלה החל…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-