עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by guysevi,

היי , חבר ביקש שאני אבנה לו מפרט למחשב HTPC, בתקציב של עד 2400 ש"ח המחשב ישמש בעיקר בשביל תכני HD 1080P וגם מעט עבודה עם סולידוורקס המחשב יוזמן דרך אייבורי . גודל המארז מנדטורי וצריך להיות עד המידות הבאות : רוחב 40 ס"מ עומק 30 ס"מ וגובה 12ס"מ זה מה שהצלחתי להרכיב מה דעתכם : מארז CoolerMaster Mini 110 HTPC מארז CoolerMaster דגם Mini 110 כולל ספק 200W כמות: 1 מחיר: 370 ₪ AMD Quad Core A-Series A10-6800K HD 8670D Box מעבד AMD A-Series A10-6800K Boxכמות: 1 מחיר: 670 ₪ לוח אם +Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI AMD A88X FM2 לוח אם Gigabyte דגם GA-F2A88XN-WIFI צ'יפסט...כמות: 1מחיר: 650 ₪ זכרון Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160B זכרון Crucial 4GB DDR3 1600MHz דגם CT512…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום! לפני שהבנתי הרבה בחומרה קניתי מחשב והוא: i7 950 x58a-ud5 6gb ram gtx550ti antec 300 1tb caviar black antec earthwatts 650w lg gh22ns50. scythe mugen נראלי- לא בטוח. עכשיו מה הבעיות עם הדבר הזה? 1. הכרטיס נורא נורא חלש. 2. יש מלא רעש. אני עדיין לא חקרתי מה מקור הרעש. 3. המעבד חם אחושילינג ומגיע ל50 מעלות על פעילות של כרום פתוח עם יוטורנט עם אווירה עם כלום עבודה בעצם לדעתי. 4. אני עובר לתחום עריכת המוסיקה (לא מקצועית עם עם דגש להגעה לליטנסי נמוך ככל האפשר. מה המטרות מהשדרוג מן הסתם. 1. גיימינג הרבה יותר חזק. 2. שקט, ממש שקט, בדרגת שקט ככל שאפשר. 3. המעבד זאת שאלה כלשהי. ההיסטינק גיליתי שקיבל עיקום בטופ שלו. לכן חשבתי כבר להחליף אותו. אלא אם כן אני…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by SMangam,

שלום, לאחרונה התעניינתי בקניית מחשב נייד. רציתי מחשב וביקשתי המלצות פה, נתנו לי אחלה של המלצות למחשבים עד 4000 ש"ח. הסתכלתי קצת ביד 2 וראיתי מחשבים ניידים מאוד חזקים במחירים מאוד זולים - המוכרים טוענים שהם היו בשימוש חודשים ספורים. לאחר שבדקתי את מחירי המחשב בזאפ ראיתי שהמחירים שלהם נעים בין 7000 ל-8000 ש"ח, לדוגמא - dell latitude 6230u ultrabook, מעבד i7 3687u, הארד דיסק SSD 256GB. הצלחתי להוריד את המוכר למחיר של 3900 ש"ח. האם זה שווה את זה? הוא טוען שיש אחריות בינלאומית של דל ל-3 שנים. בנוסף, ראיתי שהמעבד 3687u לא קיבל ציונים כל כך טובים. מה דעתכם עליו? מה דעתכם על הנושא? האם שווה לקנות? איך אפשר לבדוק באמת שהמחשב באמת כמו שרשום והחלקים מקוריים? תודה רבה לעונים!

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by idanelst,

שלום לכולם... אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש כי המחשב שלי ישן ועגלה. הייתי בפגישה עם איש מכירות והוא הציע לי איזשהו מחשב משודרג. לאחר מכן נכנסתי לאתר שלהם, הלכתי לאיזשהו מחשב בסיסי שיש להם שם וביצעתי כל מיני שדרוגים (מפרט מצורף כתמונה). ** ראשית אציין שאיני משחק כלל במחשקי מחשב אבל אני "מולטי-טסקר" - כלומר עובד עם הרבה דפדפנים, הרבה כרטיסיות, תוכנות וכד', והמטרה היא שהמחשב יהיה מהיר ולא איטי כמו שהוא עכשיו. ** שנית, שאלה כללית על המפרט - האם אלו רכיבים באיכות טובה או שחלקם לא הכי נחשבים? פשוט לכל דבר יש כ"כ הרבה פירמות ודגמים, שקשה לדעת מה לבחור. חשוב לי שהמחשב יחזיק לטווח הארוך, שיהיה אמין ועם סיכוי נמוך לתקלות. ** שלישית, לפי מה שהבנתי אין לי צורך ב-SSD, אני צודק? **…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by avielq5w,

שלום חבר'ה , המחשב המשפחתי הזדקן והגיע הזמן למשהו חדש , כתבתי מה אני מחפש לפי מה שכתוב בחוקי הפורום. תקציב - 1500, לנצל כמה שאפשר אפשר לחרוג ב100-150 , לא יותר המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים דרך האינטרנט, משחקים פשוטים פה ושם , ואופיס לפעמים יש כבר מסך ברזולוציה של 1440x900 , אינצ' 19 אין צורך בציוד הקפי מידת הרעש של המחשב לא משנה לא מיועד לעבור OC בעתיד לא מעוניין באופיס או מערכת הפעלה (אלא אם כן זה בחינם) עדיפות לחנות קרובה למודיעין-ירושלים 9. מתי מתוכננת קניית המחשב?סוף שבוע הזה או שבוע הבא תודה רבה וחג שמח וכשר

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by yaelkam,

הי, אני מחפשת מחשב נייד, אלה הדרישות: * מטרות המחשב? אופיס ואינטרנט, מדי פעם סרטים ופוטושופ כתחביב * גודל המסך? 13-14, רצוי מאט, הרזולוציה לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מקלדת מוארת * משקל רצוי? פחות מ 2 ק"ג, כמובן שעדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? פחות משנה, עדיין רצוי 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * צריך בלוטוס, אין צורך בכונן אופטי. גודל הכונן הקשיח לא משנה אבל עדיף מהיר (מהירות 7200 או SSD) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל צריך ל 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן אני רוצה מחשב שיהיה אמין ונוח לעבודה, איכות בניה טובה, אחריות טובה ושירות טוב, וכן מפרט טוב שיבטיח שהמחשב יעלה מהר ויעבוד מהר גם כשיהיו ה…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. שלום, צריך עזרה בבניית מערכת לחבר - משתמש ב-MATLAB לחישובים מורכבים, ולכן ביקש שהמערכת תכלול SSD. כמו כן, הוא עובד עם 2 מסכים במקביל - צריך שמערכת תהיה מסוגלת לעשות זאת (האם אפשרי ללא כ. מסך חיצוני?) האם הבקשות הללו רלוונטיות למגבלות תקציב של כ-2,000 ש"ח? תודה לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? MATLAB, עבודה משרדים, אינטרנט וקצת סרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב? צריך צורב 5. עד כמה חש…

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by MaorSwan,

יש לי מחשב נייד של ASUS [חדש], כפי שאתם זוכרים מאשכולות קודמים שלי.. הוא זבל טהור.. בכל אופן, אני לא מצליח להיכנס ל-BIOS. שום כפתור לא עובד, לא משנה כמה ניסיתי. ניסיתי DEL, F10, F8, F2, INSERT, שום דבר לא עובד. אני חייב להיכנס ל-BIOS כדי לשנות משהו. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 911 צפיות
  9. שלום לכולם וחג שמח, הנייד עבור חברה לשימושים: אופיס,גלישה, הורדות, שמיעת מוסיקה, צפיה בסרטים, משחקי רשת וכאלו ממה שאני מבין אפילו מעבד i3 הוא אוברקיל מה שחשוב: שיהיה צורב, מסך 15.6, אחריות ארוכה, עם מ"ה, ככה שיספיק לה לאיזה שנתיים או שלוש אני ראיתי את הדגמים הללו (אבל כל הצעה ממכם כמובן מבורכת) http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..1483..859.&list=1&sort=2&glist=0&uin=19400&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..1483..859.&list=1&sort=2&glist=0&uin=22393&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..1483..859.&list=1&sort=…

• 1 תגובה
    • 943 צפיות
  10. Started by agam360,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, Visual Studio, VMs, MySQL א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מס…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Tall-Guy,

שלום, לאבא שלי נמאס מהמחשב הישן שלו ומחפש להחליף אותו. כשאני לרוב קונה מחשב, אני הולך ל High-End מאחר ואני משחק הרבה, ולכן אני קצת מבולבל בקשר למפרט שהוא צריך. הוא מחפש מחשב בסביבות ה 1500 ש"ח (סטייה של 200 שקל לפה או לשם תהיה בסדר), והשימוש המרכזי שלו זה גלישה, קצת עבודה ב Office ומדי פעם צפיה בסרטים של עד 720P. עוד דבר, המחשב צריך להגיע מורכב, אז ככה שחשבתי משהו שמגיע מ KSP או Ivory עם אחריות סבירה? (או רשתות אחרות שיש להם מחשביםמוכנים במלאי). תודה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן אז עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא אך אם יהיה הבדל משמעותי במפרט ולמטרה משמעותית אפשרי לחרוג בתקציב עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי במחשב הוא בעיקר צפייה בסרטים וכדומה, אך ישומש גם למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק החדש של סאות'פארק, משחקי ELDER SCROOLS והסגנון הזה בעיקר. -מהי הרזולוצ…

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  13. Started by avi.a,

שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד קל משקל ככל שניתן. התקציב הוא עד 10,000 ש"ח. השימושים הם אינטרנט, ואופיס. אולי קצת סרטים אבל לא משחקים. עדיפות למסך כמה שיותר גדול כמובן. קשה לי עם מחשבים קטנים. יש בכלל מחשב שעונה על הדרישות שלי? חג שמח!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום צריך עזרה בבחירת מחשב לחבר בתקציב הנ"ל הוא סטודנט שמחפש מחשב לכמה שנים * גודל המסך? 15.6 לפי מה שהבנתי עדיף מט לסטונטדים * רזולוציית המסך? לא ממש משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? המשקל לא חשוב בכללל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שלוש שעות בלי סוללה זה סביר נראה לי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה יהיה נחמד SSD אך לא חייב * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר בלי מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מה אתם אומרים על הדגם הזה? http://ksp.co.il/?uin=22184 אני לא בטוח שזה מסך מט למרו…

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  15. שלום לכולם וחג שמח אני מעוניין לקנות מחשב נייד במחיר של בסביבות 3000 ש"ח. השימושים שלי הם מגוונים וכוללים עבודה משרדית (מסמכים, אינטרנט), עריכה של וידאו (לא משהו רציני, אלא יותר מהכיוון של כתוביות) ופוטושופ פה ושם אבל גם לא בשימוש חזק. אני לא גיימר, אבל כן משחק במשחקים כדוגמה CS 1.6 (כןכן, אני חי בעבר), Minecraft וכאלה. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק. חיפשתי עד עכשיו די הרבה באינטרנט אחר לפטופ שיתאים לי והגעתי לדילמה בין שני מחשבים: האחד: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-006C000000moTU7IAM/35963722 השני זה הלפטופ הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=11386 אבל מדובר בהצעה של הלפטופ מיד שנייה, הוא היה בשימוש כשנה, ומגיע עם עוד ש…

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  16. Started by adam42,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לפי מידת הצורך - אבל מעדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כנ"ל 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, עבודה משרדית, הרבה לשוניות פתוחות, הרצת אפליקציות ווביות כבדות במקביל. ייתכן שגם קצת עריכת וידאו פה ושם. אם לא אידיאלי לעריכת וידאו זה לא דיל-ברייקר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? - לא משנה ממש, אבל כמובן שאני לא רוצה טרקטור בפינת העבודה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - ייתכן, אבל אני לא גיימר כבד. במידה ואעשה אוברקלוקינג זה יהיה ממש בקטנ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by SPONER,

שלום האם זה טוב ?: http://www.ebay.com/itm/Touch-Screen-Protector-For-15-6-Asus-N550-N550J-N550JV-N550JA-/261304561689?pt=US_Screen_Protectors&hash=item3cd6f73019 האם זה יפגע באיכות התמונה? תודה

• 11 תגובות
    • 7.1k צפיות
  18. Started by PriorTak,

הי יש לי כיום לפטופ של DELL בן כ4 שנים. אם אני זוכר נכון, הלפטופ הוא עם חומרת: core i7 1st gen 720 8gb ram 1333 500 gb HDD sata כיום הלפטופ מספק בקירוב את צרכי, אני עובד הרבה עם תוכנות גרפיות כגון פוטושופ ומכונות וירטואליות כבדות (שרתים, לינוקס, ווינדוס). ההארדיסק מתחיל להזדקן - אני מקבל נתוני HEALTH של פחות מ50 אחוז בתוכנת HDD sentinal. השאלה הגדולה היא - האם להחליף את ההארדיסק בלבד לפני שהוא מת (רצוי לSSD כדי לקבל קצת תוספת מהירות) או להחליף את המחשב כולו? חשבתי על לפטופ בעל המפרט הזה בערך: core i7 4th gen 4700 16gb ram 1600 240gb ssd sata3 + 240gb ssd mSata. לפטופ בעל חומרה שכזו יתן לי ביצועים טובים משמעותית מהלפטופ הנוכחי? או שכדאי להשאר עם הלפטופ הנוכחי ולמשוך אותו …

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by MoAv,

ניסיתי לעשות חיפש אך לא מצאתי תשובה, האם ניתן לשדרג למעבד טוב יותר מהסדרה הנ"ל ? תודה לעונים!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Alex662,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לפי מידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כנ"ל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (בעיקר WORD וטקסטים ארוכים), הרבה לשוניות פתוחות והרבה תוכנות (פשוטות לרוב) שיעבדו במקביל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - הארד דיסק (HDD, בלי קשר לSSD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? - 6(?), רצוי שיהיה שקט. כמובן שאין צורך במארז מטיטניום שעטוף בבטון למניעת רעש ב25,000 שקל. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - אפשר…

• 56 תגובות
    • 10.4k צפיות
  21. Started by חובב,

שימוש המחשב זה לסטודנט להנדסת מכונות. אשמח אם יהיו לו אפשרויות OC. (כמובן שבעתיד אחליף קירור אם אצטרך). בעיקרון לא צריך דיסק קשיח כלל ברשותי 160 GB. ולא צריך כרטיס מסך( ברשותי GTX 260 216). כמובן העדפה היא אינטל. אשמח להצעה נפרדת לSSD ב 300~ ש"ח. האם כדאי להשקיע בערך 2000 שקל במחשב נייד I5 או שמבחינת ביצועים מחשב נייח בסכום זה שווה ביצועים?? תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Cynicoren,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לגיימינג, אך זה לא דחוף. מנסיונכם, אם אחכה לבלאק פריידי, יש סיכוי לירידת מחיר משמעותית (10% ויותר) במחיר רוב חלקי המחשב השונים? תודה !

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום, ברשותי המפרט הבא - WIN 8 Pro X64 Core I5 750 2.6GHZ p55-US3L GIGABYTE 12GB RAM KINGSTON ATI 6950 2GB Flushed to 6970 Power supply 550W HEC WIN COOLER MASTER II ADVANCE Dell 2311h שברצוני לשדרגו ברכיבים הנ"ל - [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=class: mws_boxTop, width: 100%, align: center][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: mws_boxLeft][/TD] [TD] [TABLE] [TR] [TD=class: mws_boxCenter][TABLE=class: productListing, width: 100%] [TR] [TD=class: productListing-heading, align: center]Remove[/TD] [TD=class: productListing-heading]Product(s)[/TD…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. הדרישות הבסיסיות (גירסא מקוצרת, השאלות שאינן רלוונטיות נמחקו): 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעשרות בודדות של שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר, קצת משחקים ובפרט skyrim, world of warcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות עד גבוהות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כדאי לשמור על א…

25. תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 6,500 ש"ח . • חריגה מקסימלית מהתקציב: 100-200 שקל.. לא להגזים בבקשה . שימושים: • מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד. • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64 כמובן, לא חוקי... • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא. • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): לפי המלצתכם.. . ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במקום (באינ…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים