עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום כולם, אני קורא פה המון אך כמעט ולא מתערב. הפעם אני צריך את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי ללימודים. אמלא את השאלון ואז אגע בעוד כמה נקודות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, סרטים, מוזיקה - הדברים הרגילים. ללא משחקים. בנוסף - תוכנות CAD כמו REVIT, AUTOCAD. SOLIDWORKS ודומות (אני עוד לא סגור על מה עוד אצטרך, פרט לשלושת אלו להן אזדקק בוודאות). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצ…

2. Started by 10ziv,

שלום חברים, אני מעוניין אחרי 8 שנים בערך לשדרג את המחשב שלי . המפרט שלי כיום הוא: i5 2500k 16gb gtx 980 ti קירור mugen 3 256sdd+1tb seasonic 750w (לא זוכר בדיוק את הדגם) מארז haf 932 בגדול אני רוצה לשדרג את המעבד,לוח אם וקירור. זיכרונות חבר מביא לי, SSD גם לא צריך,ספק כח מספיק לי ולגבי מארז אני עדיין לא בטוח כי בגדול הוא טוב אבל הוא בלי פילטרים בכלל והוא ממש מושך אבק:D כן הייתי רוצה לבדוק גם מארז טוב שתציעו לי, או שכן כדאי להשאר איתו? המחשב יהיה בשביל משחקים. תודה. בכל מקרה אני מוסיף את השאלון שאתם מבקשים: . מה התקציב…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. המטרה למשחקים כבדים בלבד !!! אני לא צריך מסך אני לא צריך צורב לא שום סידירומים לא ציוד הקפי אני כן צריך מארז כרטיס מסך מעבד לוח אם זיכרון הארד דיסק מעבד מבוסס amd כרטיס מסך אני מעדיף ותגידו לי עם גם כדאי לי geforce 6800 gt 256 bit ddr 3 תודה לכולם !

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Part type Part name ¤ Price Qty CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.93 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 546.61 ] 1 CPU Cooling : Spire SuperRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 57.11 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 499.99 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9600 Pro C3 128MB DDR 128bit (6L PCB) Retail Video Card [ ¤ 1073.71 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Tosh…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by mapisto,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח חריגה מקסימלית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis, FEAR 3, וכל המשחקים החדשים שאמורים לצאת ב-3 שנים הקרובות - אני צריך להעלות אותם על הרמה המקסימלית האפשרית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!10k האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?גיימינג כבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).יום יומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920 x 1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?metro 2033 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אחרי הרבה דילים, שאלות והתווכחויות זה מה שהצלחתי להוציא: מעבד Intel Core2 Duo 3.0GHz E8400 6MB לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרון OCZ OCZ2V8004GK PC2-6400 Value 2X2 GB Kit 800Mhz 5-6-6-15 דיסק קשיח Seagate 500GB 7200rpm 16mb SATA II צורב NEC DVD -/+RW 7200 x20 IDE כרטיס מסך Gainward 260GTX SP216 846MB GS- golden sample מארז Antec 300 ספק OCZ Stealth Xstream OCZ500SXS 500W Retail מחיר כולל: 3280 איך המפרט? יחזיק משחקים על VH לשנה שנתיים? אפשר להתגמש במארז/ספק/זכרון כל עוד זה לא פוגע בתקציב(לפחות זאת דעתי) מה דעתכם? *** עריכה:*** אני קונה מפה: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1600 Tongue ומהם אין לי קשרים.. אבל שווה לי להשקיע 300 שקל ל HD4870 512MB ? או שלא מ…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Paz660,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). office , טורנט , דפדפן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני משתמש בשני מסכים מחוברים ובחרתי באפשרות Landscape 1. 1680X1050 2 . 1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by hardgore1,

הי 1. האם זה מזיק לסוללה שהיא נשארת כל הזמן בטעינה? 2. יש אפשרות להגדיר שהסוללה לא תטען, למרות שהיא מחוברת? תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אהלן,צריך מפרט עד 6200 שקל ללא ציוד הקפי למשחקים\גלישה\סרטים עם כרטיס קול מובנה ALC 1150 וחיבור sata express (לוח אם gigabyte H97-D3h) מתכוון לקנות את המחשב בחודש הבא,אין העדפה לחנות . . מה התקציב המקסימאלי? 6.2k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , סרטים , גלישה . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 5 Witcher 3.BF4.FC4,AC:UNITY,GTA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? כ 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, משחקים לא מאוד כבדים, אבל כן רוצה הגדרות גבוהות, הורדות,מעט תכנות ומעט מאוד פוטושופ 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המח…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום רב חברים: יש ברשותי מחשב שחלקים ממנו שודרגו במהלך השנים. יחד עם זאת הגיע הזמן לשדרג אותו.. השאלה אילו רכיבים אוכל להעביר למחשב החדש שאבנה. להל"ן המפרט של המחשב הקיים: Name Intel Core i5 2500K Specification Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz Memory SPD Memory type DDR3 DUAL 8192 MBytes Monitoring Mainboard Model P67 Extreme4 (0x000003EB - 0xAD13E080) Display Adapters …

13. שלום כולם, בשעה טובה אני מחליף את המחשב שלי ואני צריך את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 רק במידה וזה נותן שיפור רציני 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים אבל יהיה גם שימוש בתוכנות מקצועיות כמו Solidworks וAutocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים למינהם שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920X1080 -לאילו הגדר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by originall,

מה שווי השוק של זכרונות יד שנייה 2X4GB מסוג CMX4GX3M1A1600C9? שימו לב שמדובר בזכרונות 1600MHz במתח של 1.65V בדגם שנחשב לאיכותי, שכמעט כבר לא נמכרים היום. כמו כן, ישנה אחריות Lifetime מהיצרנית.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Shablool,

איזה מחשב נייד טוב יותר (בעד ונגד) Compaq EVO Notebook N610c או Compaq EVO Notebook N1020v תודה. :saint:

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by nadaviz,

המחשב מיועד לעבודה משרדית, מצגות ללקוחות, סרטים ואינטרנט. לא למשחקים אבל צריך מחשב חזק שלא יהיה צורך בשדרוג. גודל מסך רצוי: 15 וסוללה חזקה. אין צורך לנצל את כל התקציב תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by roxnity,

אני צריך מפרט מחשב לגיימינג 4500 ש"ח ללא מסך יש לי כבר מסך 19' על רזולוצייה מקסימלית של 1280x1024 .

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אני מנסה להרכיב לאחי מחשב במינימום מחיר-מקסימום ביצועים, למטה מופיע המפרט שהכנתי, אימרו לי מה דעתכם. האמת שהוא ביקש עד 1500 ש"ח אבל לא מצאתי איפה להתפשר, מה אתם אומרים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הרצת סרטים באיכות HD ומשחקים בינוניים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים חדשים, עריכות למיניהם, סרטי HD.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ(תדיר/כבד)אילוסטרייטור,פלאש,VS לתכנות, סוני וגאס,קיובייס(או סטודיאו ואן),תכנות תחזוקה למשחב(כל התוכנות שציינתי חוץ מפוטושופ הם לצורכי לימוד בלבד, וזה לא באופן מקצועי או פרנסתי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, BF4, WATCH DOGS, AC BLACK FLAG, משחקים חדשים בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3200 ללא חגיגה! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים! שיעבדו על HIGH א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ' 1650*1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים וכבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by SpEcToR,

לא צריך ציוד היקפי.. רק עכבר ומקלדת... מטרה:.. משחקים, סרטים, פוטושופ.. אינטרנט.. ותגידו.. מה יותר טוב AMD או אינטל?! תודה.. נ"ב: אולי אני אעשה OC קטן.. אז תגידו לי לאן אני אוכל להגיע בלי מאוורים משהו מיוחד כמו ה-BT... תודה... אה.. ועוד משהו.. אני חדש =]

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. : להלן המפרט Intel Kaby Lake Core i5 7600 3.5Ghz 6MB cache s1151 - Tray Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155 Gigabyte GA-B150M-DS3H LGA1151 DDR4 VGA DVI HDMI MICRO ATX Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz CL13 - Black - Vengeance LPX Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ Samsung 750 EVO Series MZ-750120BW 120GB SSD SATA III Corsair Carbide 200R Case Antec דגם VPF450 80Plus Bronze 450W מעדיף להישאר עם אינטל כרגע ולא לעבור לryzen. לקחתי ספק כח קצת יותר חזק במידה וארצה להוסיף כרטיס מסך בעתיד, כי כרגע הייעוד לא למשחקים בכלל להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,0…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום, חמתי מבקשת המלצה למחשב לשימוש באינטרנט (הרבה טאבים), אופיס ועריכת וידאו בסיסית ב-Windows movie maker (לא דברים גדולים, בעיקר לחתוך ולשלב קטעים של וידאו) היא מתעקשת לקנות רק בחנות פיסית קרובה, כלומר רק ב-Ivory. ראיתי את המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11103 חשבתי לבחור ספק FSP, לשדרג את המארז ב-95 ואת הקשיח ב-60, מה שמביא לסכום של 2035. האם זאת הצעה משתלמת? (תזכרו שאפשר לקנות רק ב-Ivory). הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל פלוס מינוס 100-150. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יביא לשיפור בביצועים או אמינות. אחרת לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות ה-100-150 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום לכולם , מחפש מחשב עבור חמי , שימוש משרדי בלבד , מחשב שיחזיק באיזור ה 4-5 שנים ללא שדרוג וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכ…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום רב. בניתי מפרט קטן למחשב גיימינג. רציתי רק שתמליצו לי על לוח אם טוב שיתמוך בזכרונות, על מארז טוב שישמור על כמה שיותר שקט ועל מאוורר ומערכת קירור טובה. ובכללי חוות דעת על המפרט. התקציב כאן לא כ''כ קריטי אבל אשמח אולי להצעות שיפור או ייעול והוספה. דבר נוסף,המסך קצת יקר אז אני מאמין שאולי בפחות אפשר להשיג משהו גם ברמה טובה. מקסימום 24 אינץ' אבל אפילו 22 יהיה מעולה. אשמח להצעות. רק קחו בחשבון שאני מזמין חלק מהחלקים באמזון ואת המסך בטוח אני מזמין משם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף כולל מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב. בממש קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמ…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים