ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
היי, המחשב שלי כבר מבוגר ואני מתכנן שדרוג ומעבר לרזולוצית 4K אני רוצה לנסות להשתמש בחלקים קיימים תוך כדי שדרוג חלקים מהותיים (כרטיס מסך אולי גם השילוש) המפרט הנוכחי: לוח אם: GA-H61M-S2PV מעבד: Intel Core i5 -2400 3.1 כרטיס מסך : גרסת הרפרנס Radeon R9 290 זכרון ראם : 8GB SSD: crucial 256GB הארד דרייב : 1TB WD קייס - אין לי מושג מה הדגם אבל הוא מספיק מרווח כדי לאכלס את הכרטיס מסך ספק : Antec 600W מסך : כרגע FHD מתכנן לעבור ל4K ברגע שהמפרט שלי יהיה חזק מספיק אני רוצה בעיקרון לשדרג לGTX 1080TI רציתי לדעת האם המפרט הנוכחי שלי יספיק בשבילו? ( מבחינת לוח אם תואם/ ספק כוח /הגודל פיזי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים ברשותי לפטופ חדש ורציתי לדעת מה ההליך הטוב ביותר להשמת אותיות עברית על הלפטופ. הבנתי שמדבקות זה האידיאל בגלל שחריטה מפיגה את האחריות. למישהו יש דגם מדבקות מומלצות ומקום מומלץ שיוכל לעשות לי את העבודה? תודה רבה! אגב-- לא ביקשתי המלצות לחריטה בגלל שלמיטב הבנתי הן פוגמות באחריות (lenovo t420s), אם אני טועה וזה לא פוגם באחריות אשמח אם תגידו לי, כי זה ללא ספק אופציה עדיפה. תודה שוב.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
יום חמישי רציתי להתקין ווינדוס ויסטה , הלכתי לאתר של HP כדי לראות איזה דרייברים קיימים. ראיתי שיש עידכון ביוס כדי להתאים את המחשב לויסטה . תוך כדי העדכון קיבלתי מסך כחול והמחשב לא נכבה, הייתי צריך לנתק את החשמל ואת הסוללה. אחרי שכיביתי אותו, ניסיתי להדליק אבל לא עלה כלום. אחרי בדיקות בפורומים באינטרנט מסתבר ששידרוג ביוס בניידים של HP רוב הסיכויים לא מצליחה והמחשב מת . רק מחר אני ישלח את הנייד למעבדות שלהם ואני מקווה לא יעלה לי כסף.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שנתיים-שלוש עם המחשב הישן, אני קונה חדש בישן היה OC רציני ביותר עם מעבד NORTHWOOD 1.8 והכל עובד שם בסדר גמור, הוא פשוט ניהיה מיושן מידי בשבילי.. בכל אופן מה שרציתי זה מחשב שיהיה חזק בעיקר למשחקים, עם אופציה לאוברקלוקינג(לא בהפצצה, אבל בכל זאת) כדי שכשהוא יתיישן מעט מוכל לעשות משהו בעיניין חשוב מאוד כ.מסך חזק אין צורך במסך ובהארדיסק בנוגע לזיכרון, להתייחס אליו כאילו זה 512 (למרות שבעצם יהיה לי ג'יגה זיכרון-סיפור ארוך) ו... אם אפשר מארז וספק איכותיים, למרות שלא הכי חשוב לי, אבל ככה בסיבוב אם יהיה משהו זהו פחות או יותר, מקווה שתוכלו לעזור לי כי אחרי שנתיים מחוץ לסצינה, אני כבר לא מכיר שום דגמים חדשים
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח ליעוץ לגבי מחשב חדש לגרפיקה. עבודה על תוכנות אדובי החדשות. פוטושופ, אלוסטרייטור ואינדיזיין. עיצובים גם לפורמט רחב. לא כולל עריכת וידאו. היכן כדאי לקנות ואיזה מיפרטים. כמו כן יעוץ לגבי מסך מעולה. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://startpc.co.il/pc/value חשבתי על לקנות את המערכת VALUE 4.המחיר לא זול ומאחר שאני לא מבין כלום במחשבים רציתי לשאול פה האם המפרט הזה משתלם למחיר והאם קיימת אפשרות להוזיל חלקים מסוימים במחשב במידה שלא תפגע משמעותית בביצועים שלו(לדוגמה שמעתי שרייזן של AMD הרבה יותר משתלמים מאינטל.) מאחר שאין לי מושג איך לבנות מחשב, אני אודה לכם מאוד אם תבנו לי מפרט במסגרת התקציב הזה.עדיף שיהיה יותר זול ממחיר המערכת הנ"ל אך עם ביצועים שלא גורעים באופן משמעותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה, אופיס, הקרנה וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
Part type Part name ¤ Price Qty CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.93 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 546.61 ] 1 CPU Cooling : Spire SuperRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 57.11 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 499.99 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9600 Pro C3 128MB DDR 128bit (6L PCB) Retail Video Card [ ¤ 1073.71 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Tosh…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, קיבלתי הצעה לרכוש מחשב נטבוק של אוקיטק בעלות של כ1400 ש"ח (מעבד אינטל אטום N270, שני גיגה RAM, כונן קשיח של 160 גיגה, ווינדוז XP - מפרט רגיל פחות או יותר) העניין הוא שאני מתלבט האם ללכת על חברה לא מוכרת או לשלם את 1900 השקלים שרוצים על נטבוק עם מפרט דומה רק של אסוס. אני חייב לציין שיש לי 2 מדפסות של אוקי ומסך מחשב של אוקיטק ואני בהחלט מרוצה. יש בכלל חשיבות ליצרן של הנטבוק? הרי כל הנטבוקים הם בעלי אותו מפרט פחות או יותר... אודה להתייחסות
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5500 שקלים, אפשר לחרוג עד 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש המירבי הוא תכנות, הרבה עבודה עם VM, (בערך כשלוש VM של לינוקס רצים במקביל), בנוסף טיפה גיימינג (משחק כשעה בשבוע במשחקים בסגנון הירוס 3, פורטל, פורטנייט, ביושוק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח חריגה מקסימלית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis, FEAR 3, וכל המשחקים החדשים שאמורים לצאת ב-3 שנים הקרובות - אני צריך להעלות אותם על הרמה המקסימלית האפשרית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשוב לי מאוד מאוד מאוד שתשימו לב לשימוש ב 2. סעיף א'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - עוד 100-200 במידה וצריך להוסיף למארז לפי הדרישה בסעיף 10. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה כל כך... אין צורך לחסוך, שימו לב לחריגות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בין 300-500 אני עדיין לא סגור בדיוק שהיו מנוצלים נטו לSSD. 100-200 במידה וצריך להוסיף למארז לפי הדרישה בסעיף 10! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פה נכנסים 2פריטים מאוד מאוד חשובים ככה שאם התקציב לא יספיק לדרישות אני היה צריך להרחיב אותו! *גיימינג תדיר-כבד (מבחינת שעות עבודה של המחשב דלוק כמעט ימיים בלי מנוחה, לא בהכרח מבחינת איכות המ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני זקוק להמלצות ולחוות דעת מנוסות ומקצועיות עבור מחשב נייד שנועד לשימוש ביתי ולהרצת SOLIDWORKS ותוכנות CAD דומות. לא ברמה של תכנון פרוייקטים מלאים שאולי דורשים חישובים מסובכים אבל לעבודה שוטפת בתכנה. בלי קשר, להלהן מפרט המחשב ואשמח לקבל דעה - על המעבד, זכרון, כרטיס המסך, וכו'.... האם זהו המעבד, כפול הליבה מהסדרה החדשה בדומה לC2D השולחני? (קראתי איפשהו שהדיזיין של הC2D הגיע מהניידים קודם) כמו כן, איך הניידים של HP בכלל? האם השירות שלהם בארץ טוב אם הניידים זקוקים לשירות בכלל באופן שוטף? מחשב נייד HP , Pavilion DV5282EA גודל מסך 15.4" WXGA LCD 1280X800 דיסק קשיח 80GB 5400RPM EIDE SATA זכרון פנימי 512MB DDR2 667Mhz כוננים צורב DVD+/-RW Dual Layer wi…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל למכור את המחשב. המצב שלו מצוין, כמו חדש אבל בן שנה וחצי. הדגם: Satellite u840 - 10q זיכרון: 4GB. אין בו שינויים, זה הדגם הרגיל עם חלונות 7. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, בשבוע הבא אני טס לאיטליה. אני חושב על לקנות מחשב בדיוטי. אני לא יודע אם המחירים שם שווים, אבל למייטב ידיעתי, החנות היחידה שקיימת שם היום היא אל"מ. אני מניח שאלו המחשבים המוצעים שם: http://www.alm.co.il/dutyfree/Category.aspx?cid=20&vmenu=39 השאלה היא האם שווה לקנות משם בכלל והאם המחשבים המוצעים שם טובים מספיק? או שמא עדיף כבר לקנות בארץ. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים(כבדים כמה שניתן - מבלי לפגוע יותר מידי בפרמטרים אחרים] * גודל המסך? לא כלכך משנה. עדיף מאט אך לא חובה. * רזולוציית המסך? -- * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה HDMI, אפשר SSD, אבל לא חובה. * Blueto…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
i7 12700 / i5 12400 1500 שקל / 735 שקל 64gb ddr4 3200mhz (דגם: Kingston FURY Beast 16GB 3200MHz DDR4 CL16) 980 שקל Arctic freezer 34 duo 180 שקל [נקנה] SSD - 1tb samsung 980 pro nvme m.2 680 שקל לוח אם GIGABYTE Z690 AORUS Elite AX DDR4 1080 שקל סהכ 4400 שקל
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בקניית מחשב חדש בעיקר למשחקים. התקציב הוא כ6000 ש"ח כולל מסך וציוד הקפי שכולל מקלדת ועכבר, רמקולים, מארז, צורב ונתב (על מנת להקים רשת עם המחשב הישן). קיימת העדפה לחנויות שקרובות לאשדוד (כמו IQPC). בתודה מראש, מייק.
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי, אני רוצה להפטר מהמחשב המזדקן שלי ולהחליף אותו במחשב שמיועד, בעיקר, למשחקים. באותה הזדמנות, אני גם רוצה להפטר מהמסך העתיק שלי (מאג 17 אינץ' ). לכל הסיפור אני מייעד בערך 8,000 ש"ח (עם עדיפות להוצאה נמוכה יותר, כמובן) - עד 6,000 ש"ח למחשב, ועד 2,000 ש"ח למסך. יש לכם הצעות? אגב, רשמתי כמה פרטים נוספים כאן: http://idanz.blogli.co.il/archives/197 הם פחות קריטיים, אבל נו, שיהיה.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט למסך 22". חלק מהרכיבים הם בעיקר בשביל המראה, למרות שאני יודע שיש רכיבים יותר טובים/איכותיים, קחו בחשבון. הצעות ותגובות יתקבלו בברכה. מעבדים Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray ¤852 פתרונות קירור למעבד THERMALTAKE X5 ORB FX2 GOLDEN ¤171 לוחות אם Gigabyte GA-EP45-UD3L ¤567 מארזים NZXT GUARDIAN 921 ¤290 ספקי כח Cooler Master 500W Extreme Power plus ¤235 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 1066MHZ PI Black Dual Chanel CL5-5-5-15 ¤380 כוננים קשיחים Western Digital 500GB SATA II CAVIAR GREEN 8MB ¤267 כרטיסי מסך NVIDIA Gainward nVidia GeForce GTX260 Golden Sample 896MB 216SP PCie ¤975 כוננים אופטיים LG GH22NS X22 Sata Black ¤117 רמקולים Logitech LS21 2.1 Speakers ¤…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום צריך עזרה בקניית מחשב חדש, פעם ראשונה של נייד. אני מתחיל ללמוד הנדסת בניין המחשב אמור להחליף את המחשב הנייח כך שהוא צריך להיות חזק *תקציב - עד 5000 שקל , יש אפשרות לקנייה באילת * מטרות המחשב? מחשב ללימודי הנדסת בניין, טיפה עריכה גראפית ( פוטושופ, premier) וקצת למשחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 14 אינץ * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה ל5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). --- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, The Witcher 3, Star Wars: Battlefront, Fallout 4, Assassin's Creed: Syndicate -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל זה השאלון שמילאתי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא מבין בזה כל כך אבל אם אפשר לחסוך אז כמובן שעדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני לא חושב שיש סיבה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, גלישה עם הרבה טאבים, סרטי hd ישירות למחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין אחרי 8 שנים בערך לשדרג את המחשב שלי . המפרט שלי כיום הוא: i5 2500k 16gb gtx 980 ti קירור mugen 3 256sdd+1tb seasonic 750w (לא זוכר בדיוק את הדגם) מארז haf 932 בגדול אני רוצה לשדרג את המעבד,לוח אם וקירור. זיכרונות חבר מביא לי, SSD גם לא צריך,ספק כח מספיק לי ולגבי מארז אני עדיין לא בטוח כי בגדול הוא טוב אבל הוא בלי פילטרים בכלל והוא ממש מושך אבק:D כן הייתי רוצה לבדוק גם מארז טוב שתציעו לי, או שכן כדאי להשאר איתו? המחשב יהיה בשביל משחקים. תודה. בכל מקרה אני מוסיף את השאלון שאתם מבקשים: . מה התקציב…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט שאני חושב שיתאים לגיימינג ב-2K ב-144HZ. אשמח למשוב שלכם : מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 2700 Processor Box (Gen 2) כמות: 1 - מחיר: ₪ 1277 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 477 זכרונות RAM: DDR4 16G 3000 CL15 Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M1B3000C15 כמות: 1 - מחיר: ₪ 524 מארזים: Corsair Carbide 275R Tempered Glass Gaming Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 297 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 379 מאווררים למארזים: Antec Prizm KIT 3X120mm ARGB fan+2…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול לשלוח לי אתר שיש בו משלוח לארץ?האם כדאי CELVO מאשר מחשב בארץ?למה באתר שלהם אני לא רואה ישראל?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-