ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
חבר שלי רוצה מחשב שיספק אותו לצורך עריכת וידאו מקצועית וגיימינג בינוני! תקציב 2000-3000₪ *עם כונן Sdd256Gb 3/2Tb Hdd*
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב אמור לשמש לאינטרנט משחקים(לא כבדים כמו NBA וכו') וזהו אני צריך בו מסך ומעבד 3 ג'יגה הרץ לא משנה AMD או אינטל כדאי מה שיותר טוב אין צורך בדיסק קשיח של יותר מ80 ג'יגה תודה מראש אשמח אם תגידו לי מאיפה המפרט
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב עד 4.5 אלף [אפשר לחרוג קצת מהתקציב], המחשב יהיה בעיקר ללימודים [הנדסת תוכנה] ההעדפות היחידות שיש לי זה שהוא לא יהיה יותר מידי כבד ושיהיה לו SSD/אפשרות להוסיף SSD בעבר המליצו לי על ThinkPad E490 והשאלות שלי הן בעיקר עליו אם למישהו יש המלצה על מחשב אחר זה יתקבל בכיף עקרונית מה שרציתי לדעת שלא כלכך הבנתי לבד זה: 1. האם יש הבדל בין הE490 לL390 חוץ מגודל מסך ומה מביניהם עדיף מבחינת ביצועים 2.איזה תצורה עדיף יש מליון סוגים למחשב הזה עם מעבדים שונים וחלקם עם כרטיס מסך הבנתי שיש מעבדים שעל הדף נראים חזקים יותר אבל בפועל עובדים לאט יותר מכל מיני סיבות השאלה שלי היא איך אפשר לדעת איזה אחד עדיף לקחת שיעבוד טוב ולא לאט יותר ממה שאמור להיות …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי קריאה מעמיקה כאן, וחפירה בעוד אתרים הגעתי לרשימה שמהווה פשרה בין הרצון ליכולת המימון. אני משדרג מ-CS2 ל- CS5 ויחד עם זה מחילף את הפלטפורמה למשהו קצת יותר חדיש. לא התייחסתי ממש למארז ולספק מתח - אלה יותאמו על ידי החנות/מעבדה שאני סומך עליהם. עיקר המיקוד הוא על המעבד וכרטיס המסך. מסך יש לי כבר מינואר 2009 - EIZO דגם S2231W. מאוד מרוצה ממנו, אגב, עלה בזמנו 3000 ש"ח כולל מע"מ והיה בבחינת "מסך מינימום...." והנה המפרט: -מעבד: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray -לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET -זכרון: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 סה"כ 4 ג'יגה -כוננים – 2 של 500 ג'גה כ"א: WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 2 -כרטיס מסך: GigaByte GeF…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב! אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני שיהיה חזק ויוכל להריץ את רב אם לא את כל המשחקים שקיימים כיום ואת אלה העומדים לצאת... אני רוצה להשקיע בסביבות 8000 ש"ח (אפשר להתגמש בעוד כמה מאות ואפילו עד 9000 ש"ח במידה וההבדל בתמורה הוא ממש גדול) חלק ממליצים לי על אינטל וחלק ממליצים על AMD , חלק ממליצים על גי'פורס וחלק על ATI... אני ממש מבולבל מהנושאים הללו. אני בעיקר חובב משחקי אסטרטגיה ולא אוהד שרוף על משחקי SHOOTER אבל אני רוצה מחשב חזק בכל זאת שיחזיק לי לעוד הרבה זמן ויריץ באופן מכובד מאוד את COMMAND AND CONQUER 3 העתיד לבוא אלינו ב- 2007. (הבנתי שמשחקי EA עובדים טוב יותר עם אינטל - תקנו אותי אם אני טועה). בנוגע למסך - אני מחפש מסך רחב מינימום 19" בטווח מחירים של 2000-3000 בער…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לאחרונה הרכבתי מפרט ב 8000 ש"ח בנועה מחשבים, ומפרט שקול לו בפנדה, אבל המפרט יוצא זול יותר ב 400 ש"ח אם אני קונה חלקים שונים בחנויות שונות ומרכיב במעבדה של אחת מהן. 1.האם באמת מומלץ לקנות רכיבים למחשב שלם מחנויות שונות, כשלי אין נסיון בהרכבתם, ללכת למעבדה ולסמוך עליהם שירכיבו לי את המחשב בלי רמאויות? 2.האם הרכבת מחשב מחלקים מחנויות שונות במעבדה זה דבר מקובל? 3.האם יש בעית אחריות? אם קניתי רכיב בחנות X שהורכב במחשב בחנות Y, אין כאן ביטול של האחריות? תודה
-
- 33 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד מדגם HP DV7 פה יש את המפרט המלא http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c02845403
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הקלטת פודקאסטים (שימוש בתוכנות הקלטה כמו סוני וגאס וחיבור מיקסר חיצוני). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בעדיפות למחשב קל, שיהיה קל לניידו ממקום למקום 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל. חשבתי על המפרט הבא RAM - 8Gb i7 דור 4 128/256GB SSD מסך - 14' אשמח לעצות
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני יודע ששניהם מעולים אבל אני צריך את המחשב לצרכי תכנות אני פשוט לא מצליח להבין מה תיהיה הבחירה הטובה ביותר בישבילי מישהו יכול לפזר לי קצת את הערפל ? thinkpad e590 http://www.nayadimm.co.il/product/lenovo-thinkpad-e590-20nb002aiv Dell vostro 5590 https://ksp.co.il/?uin=74428
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד HP Pavilion דגם שעשוי מאלומיניום מבחוץ. הבעיה שמורגש זרם חשמלי כשנוגעים בו. האם זה מסוכן למחשב?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת סרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 8 שעות +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא זה מחשב לאחותי לפי דעתי 8 שעות על סוללה זה דמיוני (אם אני טועה תתקנו אותי) אבל היא מח…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לרכוש נטבוק לצורך טיול גדול. השימוש בנטבוק יהיה אך ורק כדי להיות גורם מקשר בין המצלמה לכונן חיצוני, ועל הדרך לגבות בענן בעזרת WIFI. לכן ארצה שיהיה כמה שיותר זול (סיני) אך באיכות סבירה. למישהו יש ניסיון עם זה? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Hi. I think I want to replace my desktop with a strong laptop for everyday use. It's just much more simple and needs less maintenance. I want it to be strong (i5 or i7) with a 64GB-128GB SSD for the OS and more,+ at least 500GB-640GB HDD for movies and a minimum of 4GB RAM (though I'd prefer more). I also want it to have a decent GPU, so if I feel like playing MW3 or crysis I would be able to run it fluidly (however, low graphic settings will be enough, but a low FPS won't be acceptable). Screen's size should be around 14-15.6 inches. Weight shouldn't be too heavy so if I travel I could take it with me, but it doesn't need to be super light (though that'd be nice). * מטרו…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עבור SSD גדול יותר/זכרון גדול יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט/סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מתכוון לשחק משחקים, חשוב שיריץ 4K בלי ב…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם חשוב להקדים שלעולם לא היה לי מחשב נייד אני בור ועם הארץ בנושא לכן אזדקק לעזרתכם חשיבות עליונה למחשב מהיר אין צורך בנפח גבוה כל כך בקשיח. גם בניידים יש כונני SSD? אם כן אז רצוי שיהיה לביצועים מיטבים * מטרות המחשב: לימודים, צפייה בסרטים , חשוב שהמחשב יהיה מהיר, משחקים ממש בקטנה למשל להריץ בכבוד PES 13 * גודל המסך? 15.6,לא משנה מאט או מבריק. *רזולוציה Full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? הבנתי ש3 קילו זה הסטנדנט אבל המשקל פחות מטריד אותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיהיה זמן ארוך אבל מוכן להתפשר על ביצועים מהירים וטובים במקום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Blu…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אני מתכוון לרכוש את המפרט הבא, לא למשחקים, לא ל-OC. השימוש יהיה לתוכנות כגון Orcad, Matlab וכדומה (עבודה מרובה עם מטריצות). אין הגבלה על תקציב, אבל אני רוצה לקבל מקסימום בצויעם לשקל.. (כלומר ברור ש-2.6G יותר חזק אבל הוא לא משתלם) Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1166.74 ] 1 Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) [ ¤ 726.63 ] 1 DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory [ ¤ 248.12 ] 2 Chaintech Geforce 4 MX440 64MB DDR 128-bit TV-Out VideoCard [ ¤ 283.56 ] 1 Simbadda 201H Grey USB Front 400W Case [ ¤ 189.89 ] 1 Subtotal : ¤ 2863 אשמח לקבל הערות. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אודה מאוד למפרט איכותי עבור מחשב שישמש לעריכת ווידיאו מקצועית על CS6, עבודת אפטר ומעט גרפיקה ותלת בתוכנות אחרות (דוגמת ריינו ומאיה). המקומות בהם אני מבולבל במיוחד הם לוח האם (הבנתי שאין משמעות יתרה להשקעה כלכלית בו), והכרטיס הגרפי (לא הצלחתי למצוא את הכרטיס הטוב ביותר עבור המחיר) כמו כן, אני לא בטוח לגבי ההבדל בין TRAY ל-BOX במעבדים, ואיזה מעבד הוא העדיף עבורי. האם אפשר בעתיד לשדרג את המעבד? אני מכוון ל32g של RAM. באופן כללי, אני מעוניין שהמחשב יעבוד בצורה חלקה, ולא יגרום לי להמתין שנים בעבור רינדורים וביצועים גרפיים. נמאס לי מזה השאר בטבלה, תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להישאר סביב ה-7K ב) במיד…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב כרגע יש לי כרטיס מסך במחשב הישן GTX1070 שקניתי ב1100 שקל עם אחריות ככה שלא צריך לקנות. 1. מה התקציב המירבי? 3600 בלי חריגה! 2. מה שימושי המחשב: משחקים הורדות סרטים שירים הכל בעצם! 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? בעיקרון פלונטר. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בעוד יומיים גג. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא חושב שיהיה צריך לשדרג חוץ מכרטיס מסך כלום בעתיד. זה מפרט שיצא לי להרכיב היום אשמח להצעות שינויים שידרוגים העדפות שונות, כרגע לא הוספתי לוח כי אני עדיין בודק מה עדיף לכן המפרט עומד על 3200 לפני הוספת לוח-אם. הצעת מחיר למערכת מחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חדשים (לא חשבתי על משחקים ספציפיים). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "24/"23 (למרות שכרגע זה "19 אבל אקנה מסך בעתיד הקרוב). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (עד כמה שניתן). 3. האם…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב לכולם שמי אבי ואני בן 26 מהמרכז. קודם כל אני חדש בפורום נכנסתי להמון נושאים בפורום קראתי הרבה ואני רואה שיש כאן המון מקצוענים בתחום ואני שמח שהגעתי למקום הנכון ובכן, אני עובד עם לפטופ סטודנט ב4 שנים האחרונות , לא קניתי PC כבר קרוב לעשור, החלטתי להתפנק במחשב גיימרים בתקציב של 8000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי). נקודות חשובות: קראתי המון ואני מעדיף מעבד IVY BRIDGE במחשב, אני תמיד מעדיף לקנות חומרה חדשה. חובה SSD שעליו אתקין מערכת הפעלה + תוכנות חשובות ומשחק. לגבי כרטיס מסך, כאן אני לא מבין הרבה, המליצו לי עלGTX 580 ו 680 כל אחד טוען שהאחר טוב יותר לגיימינג. חשוב שבעתיד הרחוק אני אעשה OC למחשב כדי להימנע משדרוג עתידי. המחשב צריך להריץ משחקים על הגדרות ה…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב לאינטרנט, אופיס, משחקים לילדים (קומפי) ובעתיד גם לסרטי HD. עדיף ללכת על אינטל? מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ₪312 קירור למעבד: Arctic Cooling Alphine 7 כמות: 1 - מחיר: ₪58 לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-S2H כמות: 1 - מחיר: ₪431 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ₪384 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ₪208 זיכרון: Kingston Original 1GB DDR2-800Mhz כמות: 2 - מחיר: ₪113 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ₪355 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 2000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ₪45 המהרת מערכת מחשב: אני מעוניין בהמהרת המעבד כמות: 1 - מחיר: ₪0 משלוחים - ה…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני קונה מחשב חדש, מפרט למטה. התחיל משאלות הבסיס: 1. מה התקציב המקסימאלי?: סביב ה-3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: אשמח לדעת אם הגזמתי ואפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 300 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: עבודה ועריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: photoshop, sketchup - תדיר, משימות מוזרות במתמטיקה ותוכנות מוזרות נוספות מדי פעם.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - פעם אחרונה ששיחקתי במשחק מחשב הייתה לפני עשור בערך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע לא מתכנן על כרטיס מסך, אשמח לעצות בנוגע להחלטה…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-