ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני כבר שנים רוצה לקנות מחשב אבל תמיד מוצא את עצמי מתעכב על זה מלא ובסוף לא קונה, ולכן אני רוצה להראות לכם מפרט ומבקש דעות וגם תיקונים והמלצות לגביו. אני עוד מעט מתגייס והמחשב לא ימצא ביותר מדי שימוש. אני לא גיימר , מחפש מחשב עמיד כי אני לא מתכוון כל 3 שנים לקנות או לשדרג יותר מדי. הוא יהיה לשימוש רגיל של אינטרנט, אני גם מתכנת אז רוצה להפעיל סביבות עבודה בצורה נוחה(פחות קריטי). אני גם בונה על לחבר טלוויזיה או מסך וכרטיס טלוויזיה(גם על זה בקשה תגיבו מה עדיף והמלצות) וגם להוריד ולראות סרטים פה ושם על המחשב. פרט חשוב שאני אוסיף זה שיש לי מחשב אחד כרגע באמצע הבית בן 8 נראה לי , עם וודוו 3 ופנטיום 3 והוא עדיין חי אצלי ונושם, מעצבן אבל שורד. זכרון פנימי הרחבתי לו ל384(הב…
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K ניתן לחרוג, אך העדיפות היא לחסוך אם אפשר. 2. מה שמושי המחשב? עמדת ניטור למערכת ייעודית, עמדה שרצה 24 שעות. העבודה דורשת למעלה מ20 טאבים בכרום פתוחים בו זמנית + מספר סקריפטים שרצים ברקע אחת לכמה זמן ותופסים משאבי זכרון בעיקר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שיהיה שקט? 7, עדיפות לנסות ולשמור על השקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 8. האם ישנה העדפה היכן לרכוש את המחשב? לא. אזור תל אביב- הרצליה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב, במהלך השבועיים הקרובים. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? רק שידע להתמודד עם העומס המופעל עליו בו זמנית ושלא יישחק מהר. 11. האם חשוב לשמור על …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אלה החלקים שאני צריכה לרכוש קצת חרגתי מהתקציב.. קיוויתי לא לעבור את ה1800-2000 אז אשמח לחוות דעתכם, הערות, הארות וכו'.. שימוש המחשב הוא בעיקר שימוש כללי.. אינטרנט, קצת גרפיקה, תיכנות, משחקים מדי פעם מה שחשוב הוא שהמחשב יהיה מהיר וישמש אותי להרבה שנים יחסית אני לא צריכה תפלץ של גיימרים, רק משהו שיעבוד כמו שצריך עם תוכנות כבדות לפעמים ומשחקים לא מטורפים. הוספתי מפרט כתמונה אשמח לחוות דעתכם נ.ב. המארז שיש לי הוא של קומפיוקייס, שקט ואהוב עליי מאד - כרגע יש לו מאוורר 120 מאחור ומקדימה מקום ל120 שהוספתי במפרט. הארד דיסק כרגע 80 ג"ב SATA, עוד כחודש יגיע אליי טרה. DVD וצורב כבר יש. המסך הוא 24 אינטש של סמסונג - T240 [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקבל מפרט עבור מחשב בסביבות ה 2000 שקל, גג 2500 שקל. המחשב ישמש ברובו לגלישה באינטרנט, מוזיקה, מסנגר וכאלה ופה ושם סרטים. מבחינת משחקים, לא צריך מחשב סוס אלא מחשב שיריץ משחקים פשוטים. צריך הצעות ללא ציוד היקפי ומסך. HD לא צריך גדול מקסימום 250GB, ואם אפשר שיהיה מבוסס INTEL תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מפרט למחשב חדש ואני אשמח לעצותיכם. התקציב הוא 3500 ש"ח. המטרה היא שימוש סטנדרטי של סטודנט עם יכולת להריץ משחקים בצורה סבירה, לא יותר מזה (לא גיימר, סתם אוהב להפעיל משהו מדי פעם ולא להתבאס תחת). אני גם רוצה הפעם לעשות OC, אבל קחו בחשבון שזאת פעם ראשונה אז הוא יהיה בסיסי. אני אשמח שהוא לא ירעיש יותר מדי (עכשיו נדמה לי לפעמים שאני בבית חרושת). המפרט: מעבד - (Intel Core 2 Duo E6750 (Stepping G0 לוח - Gigabyte GA-P35-DS3 זכרון - (Geil DDR2 2048MB 800MHz CL4 Black Dragon Dual Channel Kit (GEIL64002GDCBDCL4 כרטיס מסך - Leadtek PX8600GTS TDH 256MB DDR3 Dual DVI HDTV PCI-E (לא נראה לי שאני אנצל משהו יותר טוב מזה) אחסון - דיסק בגודל 250-320, צורב DVD…
-
- 8 תגובות
- 565 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג קל משחקים כמו CSGO FARCRY BATMAN -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).-1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
אני בטוח יעשה OC למחשב אני יודע שזה לא הרבה אבל זה מה שיש לי כרגע... אני צריך- כרטיס מסך לוח אם מעבד.. זכרונות מארז
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מטרת המפרט: 1. עבודה משרדית (תכנות, וורד וכו') 2. משחקים 3. צפייה בטלויזיה דרך ממחיר מחובר לכרטיס TV ומשם למחשב ולמסך LCD 22. מה חשוב שיהיה במפרט: שקט, יציבות. מעבד AMD Athlon 64 X2 4400+ Socket AM2 Box ¤461 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1197 לוח אם ASUS M2N-E ¤473 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31575 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤393 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB 800Mhz CL5 ¤249 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T800UB2GV כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1205 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28602 כרטיס TV ועריכה H…
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני (כנראה) מתחיל ללמוד במרץ ואני רוצה להיפטר מהמחשב כדי לא להכשל המפרט הוא: - מעבד: i5 3570K - ראם: 16GB DDR3 RipJawsZ - לוח אם: Gigabyte Z77x-UD3 - כרטיס מסך:Sapphire R9 280X Dual-X - ספק: SeaSonic Gold 850W - כוננים: 250GB Samsung 840 SSD, 1TB Seagate - מארז: Fractal Design ARC XL - קירור למעבד: Noctua 12S - מאווררים: 3 שבאו עם המארז, 3 של Noctua. בקר שליטה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שיטוט פה בפורום ובאתרים אחרים החלטתי ללכת על ה1525 inspiron של דל ואני כנראה קונה אותו בארה"ב. כאשר "הרכבתי" את המחשב באתר של דל לא הייתי בטוח לגבי כמה חלקים ורציתי להתייעץ איתכם לגביהם. (המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים ושמיעת מוזיקה בלבד) * בבחירת המסך יש לי 2 אופציות: Anti-glare או Glossy שניהם 15.4", מי לדעתכם עדיף ? ובמה הם שונים אחד מהשני ? * באשר להארדיסק, האם יש הבדל משמעותי בין 5400 סל"ד ל 7200 סל"ד ? שמתי לב שהרוב המוחץ של הניידים באים עם 5400, האם זה בגלל שה7200 מפיץ חום רב ומומלץ שלא לקחת אותו ? (בנוסף ב7200 מצוין ליד Free Fall Sensor, שלא כמו ב5400, מה זה בדיוק ?) * בכרטיס הרשת האלחוטית יש את ה Dell 1395 802.11g ואת ה Intel 3945 802.…
-
- 5 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אז אני חוזר אליכם בבקשת עזרה, אחרי חודש של חיפושים וניסיון להעמיק להבין מצאתי את עצמי ניצב בפני ההחלטה עד כמה אני מוכן להשקיע בנייד החדש שלי. אני מחפש מחשב שישמש אותי ב-5 שנים הקרובות לפחות כאשר השימושים שלי בו הם: צפייה בסרטים (לרוב ללא חיבר לLCD), האזנה למוזיקה (גם בחיבור לרמקולים חיצוניים), אינטרנט (בעיקר סקייפ והורדות), לימודים (מעבד תמלילים וכו..) גם קצת משחקים (רד אלרט למיניהם, משחקי בנייה של חוות/לונה פארק/עיר וכו...) כמו כולם גם אני מעוניין שהמחשב יהיה אמין ככל שניתן. (מעדיף את אלו עם האחריות ל-3 שנים) אני רוצה מחשב עם לפחות 500G, שהמסך שלו לא יהיה קטן מ-15 אינץ' ועדיף שלא ישקף אור וכו' (אני חושב שזה מה שנקרא מסך מט,לא?) כרגע אין לי תוכנות מיוחדות להתקנה אך ל…
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
-
שלום רב לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב בשווי 1000 שקל סימלי יחסית שלא יהיה תפארת המדינה אבל שגם יהיה חביב. המחשב המיועד בגדול נחוץ למשחקים אבל פשוטים לא משהו רציני לדוגמא CI יש לכם רעיונות ?
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
קיבלתי המלצה ל2 מפרטים (בפוסט של tmpusr בהמשך), רציתי לדעת למה בראשון אין ספק כח ובשני יש האם זה משמעותי? והאם ההפרש במחיר מתבטא גם באיכות (מעבר לשקט) למשל מעבד של אינטל מול amd או שההבדל באיכות ביניהם זניח? תודה רבה על העזרה, המפרט של האינטל קוסם לי יותר למרות שהוא עולה הרבה יותר ממה שחשבתי להוציא... שלום לכולם, לצערי המחשב האישי בן ה7 שלי כבר זקן ועייף אני אשמח להמלצה למחשב חדש, המחשב שלי יושב בסלון קטן ומחובר לטלויזיה אז אני צריך שהוא יהיה מאד שקט ועדיפות ליציאת hdmi, השימוש שלי במחשב הוא בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה. כמו כן אני מעדיף שההצעה תכלול גם windows 7. אני אשמח גם שהמארז יהיה קטן ונעים, אבל זה כבר פחות קריטי. תודה רבה, שלומי. ***** בבקשה …
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום כולם, אני שוקלת לקנות לפטופ Lenovo IdeaPad U330p 5943-6117. המחשב הזה מגיע עם RAM של 8 ג'יגה וקראתי שזה המקסימום. עם זאת, הבנתי שלא תמיד המקסימום הוא באמת המקסימום... האם לדעתכם תהיה לי אפשרות בעתיד לקנות RAM של 16 ג'יגה ולהחליף אותו כך שהמחשב ירוץ בצורה תקינה? האם אתם סבורים שזה ידרוש שינויים נוספים כלשהם, או שזה אמור לרוץ בלי בעיות? שאלה נוספת היא לגבי הדיסק הקשיח. המחשב המסוים הזה מגיע עם דיסק היברידי - 500 ג'יגה + 8. לי יש בבית SSD בן חצי שנה של 128 ג'יגה ואני מתלבטת מה עדיף: להשאיר את הכונן במקומו ולמכור את ה-SSD, או להתקין את ה-SSD (ולהשתמש לצדו בכונן נייד של 500 לאחסון) ולמכור את הכונן ההיברידי. מה דעתכם? והתלבטות אחרונה: יש מחשב מאד דומה, שמגיע עם 4 ג'יגה RAM…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
היי , Lenovo IdeaPad Y50-70 5944-0924 הייית רוצה לדעת את דעת המומחים לגבי מחשב זה , מה החסרונות שלו? האם יש פה catch ? איזה אלטרנטיבות יש ? התמורה ביחס למחיר נראה ממש מושלם ובדיק מה אני מחפש במחשב נייד ssd only/ high cpu / 16 ram / 13-15 - no touch בגדול ,הצרכים שלי ממחשב נייד הם תכנות + משחקים ( bliizard games ) + סרטים . האלטנטיבה השנייה שלי היא macbook pro שבארץ זה עולה 12 ובחול 8 ... תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
קניתי היום מחשב חדש מ KSP ב 4945 ש"ח Core 2 Quad Q9400, 2.66GHz, 6MB AC Freezer Xtreme GA-EP43-DS3L 2x2GB Kingston HyperX CL5 Sapphire HD 4870 1GB Toxic GDDR5 WD 640GB 32MB CM 690 HEC Cougar 550W חברה אני אשמח לשמוע חוות דעת שלכם....
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
לא נראה לי שיש אבל אמרתי נשאל. מחשב רק לאינטרנט ודברים כאלו לא משהו רציני . יש במחיר כזה ?
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה בזמן הקרוב לקנות מחשב נייד, אני סטודנט ומטרות המחשב הן: גלישה, סרטים, תכנות וכדומה.... אני צריך מחשב בעל מסך כמה שיותר גדול, המשקל לא חשוב, ושהסוללה שלו תחזיק מעמד כמה שיותר (כמובן יחסית לגודל המסך). המחשב גם צריך להיות מסוגל לעלות משחקים בסגנון SC2 לא צריך משחקים יותר כבדים. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מחשב עריכה חזק , שצריך לעבוד על HD עם AVID מחשב חזק ואמין ברשות מסך nvidia quadro fx 2000 שנרכש לפני מספר שנים האם הוא עדיין רלוונטי? או שצריך לרכוש חדש? זה מה שהרכבתי בינתיים לפי המלצות של וידאו גאי מעבד: [..] INTEL 2600K : CORE I7, S1155, 3.4Ghz - BOX ₪1571 לוח אם: [..] ASUS P8Z68-V PRO ₪1176 זיכרון: [..] G.SKILL 16GB (4096MBX4) DDR3 1600 CL9 (FOR INTEL X79) - RIPJAWS-Z : F3-12800CL9Q-16GBZL ₪764 מארז: [..] LANCOOL PC-K57B w/o PSU ₪403 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 PRO - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪716 ספק כוח: [..] HEC WIN+ POWER 700 - RETAIL ₪431 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪205 דיסק קשיח: [..] HITACHI 500GB SATA3 - זמין במלאי ₪…
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות (Machine Learnning) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים: כבד, תכנות: תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GuildWars2, Witcher3, GATV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1024 (24 אינץ) בעתיד אולי יחבור מסך 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לחבר את המחשב נייד לטלוזיה עם hdmi ואת המערכת קולנוע בכבל אוקס לחיבור אוזניות שבמחשב. אבל כשאני עושה את זה שומעים סאונד מהטלווזיה באיזה דרך צריך לחבר את זה? יש לי ווינדוס 8.1 אם זה משנה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז ככה אני קניתי מחשב מה סקייפס אתמול והיום הם התקשרו ואמרו לי שהכרטיס מסך שאני הזמנתי לא יגיע אליהם עד ה 31 לחודש (אני הזמנתי את ה (sprkle 8800 gt oc clibre) ואני לא יודע מה לעשות אז אני חשבתי על המפרט הזה בימקום: מעבד Intel Core 2 Duo E8200 Box ¤944 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8200 לוח אם ASUS P5N-E SLI ¤617 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31033 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤304 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-18 HP ¤399 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996578 כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe ¤894 כמות:2 http://skypc.co.il/pro…
-
- 6 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי בניתי מפרט שקצת חורג מהתקציב שלי .. נו מילא בניתי לפי מה שקראתי פה ומהמלצות שלכם פה בפורום אני צריך שתגידו לי איך הוא והאם כל הרכיבים מותאמים אחד עם השני והאם יש בלוח אם כרטיס רשת מובנה וכרטיס קול מובנה תודה מראש אסף מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 1 790 790 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 1 565 565 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB Elixir 2 280 560 כרטיסי מסך? ASUS כמות מחיר סה"כ EN7600GS Silent 256MB TV, DVI, PCI-E 1 950 950 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1 410 410 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC …
-
- 9 תגובות
- 768 צפיות
-
-
2.8 ghz 512mb fx 5600 p4p800 delux יש קטעים שהמחשב איטי מאוד.... אני לא גיימר כבד מאוד...
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-