ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום אני הצעה למחשב לאח שלי השימושים במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, כבר יש לו מסך וכרטיס מסך אז אני צריך מפרט לשאר הדברים. הכי חשוב שיהיה ממש זול אבל שלא יהיה מעפן ושיחזיק מעמד לעוד שנים ארוכות. לקחתי את הטופס מהנעוץ ומחקתי כל מה שהייתי רושם בו 'לא משנה'. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקרון המשחק היחיד שככל הנראה יורץ במחשב זה HALF LIFE 2 כך שלא צריך משהו מדהי…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום לאחרונה אחותי ביקשה ממני לנסות ולבנות לה מפרט של מחשב המיועד בעיקר למשחקים. האמת היא שאני לא מבינה גדולה במחשבים ובדקויות הקטנות של יצירת מפרט שלם, את המחשב שלי בניתי לפני כמה שנים ע"פ עצות שקיבלתי ממכם בפורום (מחשב נהדר דרך אגב). לכן אני פונה אליכם בבקשה למפרט: 1. התקציב המקסימלי למחשב הינו 3500 ש"ח ולא ניתן לחרוג למעלה. 2. מחשב נדרש להרצת משחקים בסגנון: סקיירים, סימס ומשחקי MMO (רזולוצית מסך של עד 1920/1080). 3. אין לה צורך בציוד היקפי או בווינדוס ולא יתבצע OC במחשב. דעתי: מכיוון שהיא לא תנקה או תשמור עליו. מה שאחותי צריכה הוא מחשב עמיד בעל יכולת שרידות תחת הר של אבק וזבל שבלי ספק יועמס עליו. לכן אני שמה דגש על קירור, סינון אבק,…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 15.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גימינג כבד ב 4K (מסך כבר קיים samsung u28d590d) מיועד גם לעריכת וידאו (השימוש העיקרי גימינג ). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. the witcher 3/ gta 5 /metro last light/battlefield 4 בקיצור מכול הבא ליד (: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר שהמליצו לי לקנות מ FOX PC בניתי את המפרט הבא: 1) האם מאוזן? 2) שימושים : עריכה גרפית, משחקים כבדים Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤1570 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1348 Pine - XFX nForce 780i 3-Way SLI Intel Motherboard , יחידות 1 ¤1250 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1139 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5, יחידות 1 ¤415 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=965 Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP +420W PSU, יחידות 1 ¤280 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1266 Pine - XFX nVIDIA GeForce GTX260 896MB DDR3 PCIe, יחידות 1 ¤1420 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1224 Cooler …
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב: 3600 ש"ח. מטרה: משחקים נטו אבל כמובן שיהיה VISTA READY על כל מה שמשתמע מכך. OC: בשום פנים ואופן לא. אין חובה לנצל את התקציב במלואו, אבל אני לא צריך לקצץ לטובת רכיבים אחרים, ככה שאם יש צורך, תתפרעו. תודה רבה. נ.ב. אני מתקין את גרסת ה-Ultimate 64 אם זה משנה משהו...
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום רב. בניתי מפרט קטן למחשב גיימינג. רציתי רק שתמליצו לי על לוח אם טוב שיתמוך בזכרונות, על מארז טוב שישמור על כמה שיותר שקט ועל מאוורר ומערכת קירור טובה. ובכללי חוות דעת על המפרט. התקציב כאן לא כ''כ קריטי אבל אשמח אולי להצעות שיפור או ייעול והוספה. דבר נוסף,המסך קצת יקר אז אני מאמין שאולי בפחות אפשר להשיג משהו גם ברמה טובה. מקסימום 24 אינץ' אבל אפילו 22 יהיה מעולה. אשמח להצעות. רק קחו בחשבון שאני מזמין חלק מהחלקים באמזון ואת המסך בטוח אני מזמין משם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף כולל מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב. בממש קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שייצא בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברה שלי רוצה לקנות לפטופ לגיימינג ואשמח להמלצות D: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין גבול בגדול אבל רוצים משהו שיהיה הכי שווה למחיר. אני חושב מקסימום 5k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר. היא לא הולכת הרבה עם המחשב אז משקל לא כל כך משנה. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי, אבל עדיף לא רועש מדי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני זקוק למחשב חזק ואיכותי ללימודי ניהול רשתות,הסתכלתי על הרבה ניידים ומצאתי שניים טובים,זקוק לעזרתכם בבחירה להכי איכותי והכי טוב, זה הראשון של HP : http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12398 וזה השני של אסוס : http://www.fre.co.il/sg_product~ori60~39~89.htm תודה מראש על עזרתכם,תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני יודע שיש כמה חברים כאן שיש להם את המחשב הזה ולכן אני שואל במידה ומישהו יודע ויכול להמליץ הכונן חייב להיות 1.8 form factor בעל קיבולת של 128 גיגה , זה מספיק , כנראה אני יזמין מאיי ביי אלה אם מישהו יודע על מקום בארץ שאפשר להשיג ממש בזול אגב אם מישהו יודע על איזה אתר עם השוואת כונני SSD 1.8, אני אודה לו כי לא מצאתי משהו ספיציפי ... תודה מראש וחג שמח
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על פניו, שני מחשבים בעלי אותו מפרט מ-2 חברות שונות. אותו מפרט, אך האחת מציעה שנה אחריות (HP) והשנייה שלוש שנים המחיר הוא זהה. בטח יש משהו שפספסתי. דל מציעה אחריות גדולה בשנתיים באותו מחיר. כמובן שיכול להיות שזה קשור ליבואן והכל אבל הייתי שמח אם הייתם נותנים לי את המלצותיכם. את אחד מהמחשבים הנ"ל אני רוצה לרכוש HP pavilion dv6-3050 (מפרט : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017-4212921.html) מול Dell Inspiron N5010 עם מעבד core i5 כ.מסך ATi Radeon HD 5650 (לא מצאתי מפרט המתייחס לשילוב הספציפי בין המעבד לכרטיס המסך הנ"ל. הבנתי מהיבואן שהקונפיגורציה הזאת תגיע לארץ בשבוע הבא)
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי. המחשב הנייד של אימא שלי כבר ממש ישן, וממש ממש איטי. היא עובדת בעיקר עם מיילים (אאוטלוק), סקייפ, מסמכים, ורואה סרטים להנאתה. האם כרום בוק זה רעיון טוב? התקציב הוא כמה שפחות, כל עוד יש מצלמה לשיחות טובה יחסית ומהירות סבבה לעבוד איתה. היא גרה בלונדון. לדעתי היא יכולה לזרום על יד שניה אם צריך. מסך לא משנה איזה גודל. אבל עדיף מחשב קומפקטי וקטן. בעדיפות עם כונן דיוידי, אבל לא חייב. תודה רבה לעוזרים.❤️
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לעזרה בבניית מפרט מחשב למשחקים.. המשחקים שאני משחק הם בעיקר פיפ"א וכאלה.. אבל אחי מכור לFLIGHT SIMULATOR מה שדורש הקפצה של התקציב.. צריך להריץ את המשחק (X) על הגדרות טובות (אפילו גבוהות אם זה הגיוני לדרוש את זה בתקציב הזה) ברזולוציה הטבעית של המסך. בתקציב יש לכלול את המחשב עצמו, מקלדת חוטית (אני משחק על המקלדת רק פיפא.. אז לא צריך משהו מטורף.. יש לשאר הדברים גיים פד/הגה/ג'ויסטיק ואפילו שלט לטיסנים חח), עכבר אלחוטי טוב (אני לא משחק בעכבר בכלל, אבל אני רוצה שהעכבר יקלוט למרחק של 2 מטר ויהיה עמיד ויהיה טוב חסר בעיות ותקיעות, אם זה בעייתי אפשר להתפשר על חוטי (שוב לא משהו מוגזם)), מסך.. אני מניח שאחד מהDELLים בתקציב שלי לא?, וכרטיס רשת אלחוטי... בקשר ל…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בכל הפורומים הנוגעים בדבר (מחשבים ולוחות אם) כאן,והסקירות של הלוחות / מחשבים/ המלצות אחת החברות הבולטות היא Asrock, למה? על פי הניסיון שלי, כאשר קניתי מחשב עם לוח של החברה הזו, וגם חמי שקנה באותה העת לוח אחר של החברה הזו, אני קיללתי את היום שנגעתי והסכמתי לשמוע למוכר לנסות את החברה (מספר חודשים לאחר הקניה החנות נסגרה) הצרות שהיו לי עם המחשב (תושבות הזיכרון, ציפצופים לא ברורים וכו') ובאותו הזמן אני הייתי אחרי כ 15 שנות ניסיון כטכנאי מחשבים (כמובן בעיות שונות גם לחמי) חברת בת של אסוס? למה לאסוס להקים לה מתחרה? אלה אם היא נפתרת מכל הבררה של אסוס דרך אסרוק היה לי נסיון טוב עם MSI, עם INTEL, אסוס, וכמובן gigabyte שאני מאוד מחבב (סוס עבודה אמין לאורך זמן) …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי ניסיונות רבים למצוא מפרט הולם בכוחות עצמי - מבקש את עזרתכם אני מתכוון להשקיע משהו כמו 4000-5000 ש"ח במחשב ( או בעצם שידרוג למחשב) אז ככה - יש לי מסך סוני 19" טריניטרון אז לא נראה לי שצריך להחליף כמו כן יש הארד דיסק GB40 WD 7200 RPM, צורב , DVD , רמקולים ..... בקיצור מה שאני צריך זה בעצם לוח טוב ( עדיין לא התעסקתי עם אוברקלוקינג אבל רוצה להתחיל) , מעבד חזק !!! זכרון - נראה לי עדיף 512 MB וכרטיס מסך שנראה לי שחייב ללכת על הרדאון 9700 פרו , אם ישאר כסף אז גם אולי מארז פצצתי אבל זה בעדיפות אחרונה כי יש לי מארז נחמד כרגע ובכל מקרה אני מתכוון לבנות משהו אז אני מחכה בקוצר רוח לתגובות אני מת לקנות כבר מחשב אז ממש תודה לכולכם !!!!
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי הגדולה אוטוטו עוברת לדירה משלה וכן מתחילה לימודים במכללה. לכן, היא צריכה לפטופ. השימושים הכי "מעפנים" שיש - אופיס(אני עדיין מתלבט אם לקנות רגיל או כבר להתקין לה אופן אופיס), אינטרנט אלחוטי ואולי טיפה מוזיקה - זהו. קיבלתי לפני כמה זמן מ"נועה מחשבים" "מבצע": המחשב הבא: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4100ב1,990 ש"ח. האם שווה מבחינת Bang for Buck? האם יספק לצרכים של אחותי? אם לא - אנא הביאו הצעות טובות יותר ומתאימות יותר תודה מראש לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני איש קבע ובקרוב אני עובר לשרת בחור כלשהו בדרום הארץ, כדי להעסיק את עצמי ולהישאר מעודכן גם אני מחפש לקנות מחשב נייד. בתאכלס אני יכול להרשות לעצמי מחשב גם ב-10 אלף אבל הכל פה זה עניין של עלות מול תועלת ולכן אני מתלבט מאוד בין כמה מאפיינים וכמה דגמים אשר הציעו לי חברים מביני עניין. מבחינת השימושים שלי זה בעיקר צפייה בסרטים(HD), שמיעת מוזיקה, וגלישה באינטרנט - בצורה מסיבית אבל - 10-15 לשוניות גלישה פתוחות בבת אחת. ורצוי שהמחשב עדיין יסחוב עוד שנתיים. מבחינת ניידות אני מגיע וחוזר מהיחידה עם רכב ובתוך היחידה כמעט ואין לזה השפעה, לדעתי גם חיבור לחשמל יהיה לי לרוב. אני חשבתי ללכת על הנתונים הבאים: * גודל המסך? נדמה לי כדאי 15.4-15.6 ומעלה בשביל חוויות הצפיה בסרטים. * …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכנתי מפרט ב-9000 ש"ח לחבר, לא כולל ציוק הקפי. זקוק לעצות, שיפורים וכו'. בעיקרון, הכנתי את המפרט להיות Sli Ready בשביל אפשרות שדרוג עתידי למערך SLI. חשוב לציין כי המחשב הוא ליישומים משרדיים ומשחקים ב-ל-ב-ד. OC לא יהיה. AMD Athlon64 Socket 939 3800+ Dual Core 2090 ש"ח ASUS A8N-SLI Premium 1060 ש"ח A-DATA DDR SDRAM 1024MB CL3 X 2 1100 ש"ח MSI GeForce 7800GTX 256Bit 256MB 2350 ש"ח Creative Audigy 2 Value 300 ש"ח Maxtor 200GB Serial ATA 16MB Cache 595 ש"ח Nec ND-4550 16X Dual Layer White 300 ש"ח ENERMAX EG565P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 535W 620 ש"ח Antec Super Lanboy Aluminium 590 ש"ח סה"כ 9010 ש"ח
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לשימוש ביתי\משרדי, עם כוונה שיחזיק כמה שיותר זמן ציוד היקפי נדרש: מקלדת, עכבר, רמקולים תקציב: עד 3000 ש"ח דרישות בסיסיות: 1. מעבד אינטל, לא AMD. 2. לוח עם כמה שיותר יציאות USB(כולל USB3), יציאת 1394 3. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. לא משולב. 4. מחשב שקט בזמן השהייה\לילה. ללא פשרות בספק ובמארז. 5. דיסק 1 טר"ב. 6. זיכרון 4 ג"ב DUAL CHANNEL. אשמח לקבל הצעות תואמות תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות נייד בארה"ב. מחפש 13" לשימושים משרדיים וקצת לעריכה גראפית ולבניית אתר אינטרנט. מצאתי את Vostro 3300 Laptop http://www.dell.com/us/business/p/vostro-3300/pd?oc=bvcs31a&model_id=vostro-3300 i3 370M , חלונות 7 וזיכרון של 3GB עולה 640$ = 2330ש"ח אהבתי את המסך המט ואני חושב שאחריות של מחשב עיסקי תקפה גם בארץ. האם לדעתכם זו בחירה טובה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן שלום לכולם, המחשב הקיים שלי התחיל לגמגם במשחקי HIGH END. המפרט כרגע הוא: Intel i5 2.80 4G RAM GeForce 465GTX הציעו לי לשדרג בעוד סטיק של 4 G ולהחליף את כרטיס המסך שלי ב 660GTX OC מבית ג'יגה בייט. על השדרוג הזה דורש ממני טכנאי שאני סומך עליו כ1500 שח. המחיר טוב?והאם זה מה שייתן לי את הקצה הנדרש? תודה רבה !
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי זקוקה לנייד 15' בתקציב של עד 3500 ש"ח. מה המחשב הכי טוב ואמין בטווח המחיר הזה? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ללא ציוד הקיפי, מתוכנן אוברקלוק בינוני-כבד, לא דרוש צורב, הארד דיסק בנפח בינוני-קטן, רצוי מרובע ליבה.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, ברור לי ש 4K זה לא ממש למשחקים אך הרעיון הוא לשים דגש על כרטיס גרפי טוב. אפשר לחרוג מ 4K אך לא יותד מדי, לדוגמא, 4300 זה גם סביר. נא לשים לב לצורת התשלום, יש חנויות שמראות מחיר נמוך, אבל כשפורסים לתשלומים המחיר קופץ. הנה מחשבים שראיתי,המחיר הרלוונטי הוא ל 4 תשלומים (המחשבים מ KSP) RD510-K.AD23E T5800 2.0GHz של LG מחיר 4132 - עם 2GB זיכרון או RD510-K.AD24E T5800 2.0GHz מחיר 4336 - עם 4!! GB זיכרון Lenovo 3000 N500 NS73DIV - במחיר 4092, משום מה נראה לי הבחירה המועדפת וכן Dell Inspiron 1525 V5800 של DELL במחיר 4232 (נראה לי שהכרטיס שלו חלש - X3100) תודה, אופיר
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-