עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש באמת תועלת משמעותית לנצל (כנ"ל לסעיף הבא) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (הרבה חלונות במקביל), צפייה בסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. בהנחה שזה נחשב לציור היקפי יש צורך בצורב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by tzay,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד 15.6 המיועד להחליף מחשב נייח לצרכים בסיסיים כגון תוכנות אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' בתקציב 2,000-2,500 ש"ח שיספיק גם למערכת הפעלה. אני יודע שבתקציב כזה אני לא אמור לצפות ליותר מידי אבל מצאתי כמה אפשרויות ואשמח לשמוע חוות דעת עליהן (מותג, דגם, מרכיבים שונים) או המלצות אחרות, כמובן. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה אמין ולא מיושן מידי. DELL #1- http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-i3-4GB-500GB-W8/pi1OK3521283 DELL 2#- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7755731 DELL 3#- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7754978 ASUS #1- http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=77563…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Eliran Tal,

אני מתלבט בין שני דגמים שמצאתי בארה"ב: הראשון הוא של דל סדרה 7000: http://www.dell.com/us/p/inspiron-15-7537/pd (הדגם של 1049$) והמחשב השני הוא של טושיבה s55t b5233 http://www.costco.com/Toshiba-Satellite-S55T-Touchscreen-Laptop-%7c-Intel-Core-i7-%7c-Backlit-Keyboard-%7c-1080p.product.100127915.html בבקשה תגידו מה דעתכם. תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. שלום! מחשב לסטודנט בתקציב של עד 4.6K +- מטרות המחשב: לשימוש סטודנט..עבודות משרדיות, עבודה עם מספר רב של תוכניות בו זמנית.. צפייה בסרטים באיכות HD מסך: עדיפות למסך מאט בגודל 13-14 אינץ' דרישות מיוחדת לאמצעי קלט: עדיפות למקלדת מוארת. משקל רצוי: רצוי לא יותר מ2.3 קילו אך לא קריטי זמן סוללה? עדיפות למינימום חמש שעות סוללה ללא חיבור למקור חשמל האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף לשלב בין כונן קשיח בנפח של 500GB יחד עם SSD mSata בנפח של 128 עד 256 GB. כונן אופטי? רצוי אך לא שובר עסקה האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא צריך אחריות בינ"ל (נרכש בארץ) אך אחריות של 3 שנים לפחות "באתר לקוח". האם בתקציב צר…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. * מטרות המחשב? שימושים כלליים- אינטרנט אופיס וסרטים * גודל המסך? עדיף 13.3 ואם יש משו טוב אז 14 אינץ' גם אפשרי * רזולוציית המסך? אין לי מושג, שיהיה רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? שיהיה קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל סביר של דיסק קשיח * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל שהמחשב יהיה אמין עד כמה שאפשר * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- אין

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום. אני שחקן מושבע של המשחק WOW אבל המחשב שלי בבית לא מריץ את המשחק חלק כל כך דבר שמבאס לי את התחת :'(. אני רוצה עכשיו לקנות מחשב אבל לא מבין ולא יודע מה יגרום למשחק לעבוד חלק. אם מישהו יוכל לעזור לי במפרט ומקום קנייה אני אשמח . תודה מראש. lamalo

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=139037 מה אומרים על המפרט הזה , החלקים יתאימו אחד לשני , זה יעבוד טוב? האם זיכרון corsair vengance lpx עדיף? מה יותר אמין? האם ספק RM750x עדיף על הTX? שווה את ההפרש? (בכללי אני חושב שcorsair וantec הכי עדיפים ברגיל(CWT ו DELTA...), וסיסוניק רק הפלטינום סבבה) בדקתי גם בKSP אבל נראה לי בפלונטר יהיה עדיף :

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version 536 ש"ח AMD ATHLON XP 1800 + FAN 560 ש"ח Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 612 ש"ח Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 253 ש"ח Aopen DVD 1648 248 ש"ח ALPS FLOPPY 1.44 58 ש"ח Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 443 ש"ח FLATRON 17 774 FT 1,247 ש"ח Logitech wheel mouse optical oem 85 ש"ח Genius KB-10X PS2 ENG/Heb 36 ש"ח Msi KT3 Ultra2 KT 333 new 676 ש"ח Mushkin 256mb DDR 3000 612 ש"ח סה"כ 5,368 ש"ח מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Maxx,

אני מתכוון לרכוש את המפרט הבא, לא למשחקים, לא ל-OC. השימוש יהיה לתוכנות כגון Orcad, Matlab וכדומה (עבודה מרובה עם מטריצות). אין הגבלה על תקציב, אבל אני רוצה לקבל מקסימום בצויעם לשקל.. (כלומר ברור ש-2.6G יותר חזק אבל הוא לא משתלם) Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1166.74 ] 1 Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) [ ¤ 726.63 ] 1 DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory [ ¤ 248.12 ] 2 Chaintech Geforce 4 MX440 64MB DDR 128-bit TV-Out VideoCard [ ¤ 283.56 ] 1 Simbadda 201H Grey USB Front 400W Case [ ¤ 189.89 ] 1 Subtotal : ¤ 2863 אשמח לקבל הערות. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by danezeq,

שלום לכולם. אני רוכש בקרוב מחשב חדש ושוקל לרכוש כונן קורא וצורב בלו ריי. אני מניח שזה נח מאוד לצרוב על דיסק אחד 50 ג'יגה ושבקרוב לא נוכל בלי זה, כמו הדיווידי כיום. אני מתכוון לקנות את המחשב בעוד כחודש. האם בתקופה זו כדאי לרכוש כונן בלו-ריי או שבקרוב תיהיה נפילת מחירים? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by asafmarmur,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חדשים (לא חשבתי על משחקים ספציפיים). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "24/"23 (למרות שכרגע זה "19 אבל אקנה מסך בעתיד הקרוב). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (עד כמה שניתן). 3. האם…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by mystic-d,

מישהו יודע אולי מתי יהיו ניידים שמבוססים על CORE2 זמינים ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by gil678,

ללא צורך של רמקולים,מסך,מיקרופון או איזה שהו ציוד עקיף אחר תודה מראש

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by miracle,

* מטרות המחשב? משחקים (לא יותר מדי כבדים , סגנון League Of Legends, Counter Strike ושאר משחקי הרשת הפופולריים שיהיו על FPS גבוה ועל מקסימום דרישות..) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כמה שיותר קטן יותר טוב, לא יודע את ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה הרבה אבל כמה שיותר, יותר טוב. כל מה שישפר לי את הביצועים והגרפיקה במשחקים הרי הוא מבורך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא משנה כל כך, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שעתיים כאשר יש סרט מתנגן ברקע כשהוא לא מחובר לחשמל על מקסימום בהירות. יותר מזה לא (רוב הזמן הוא יהיה מחובר לשקע חשמלי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מחוץ לנורמה, עדיף כמה שיותר כניסות …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Shayb25,

שלום, אני שוקל למכור את המחשב. המצב שלו מצוין, כמו חדש אבל בן שנה וחצי. הדגם: Satellite u840 - 10q זיכרון: 4GB. אין בו שינויים, זה הדגם הרגיל עם חלונות 7. תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Eyal Younger,

היי אני לקראת נסיעה לארצות הברית, ואני מעוניין לחזור משם עם MACBOOK פרו או אייר, ורציתי לשאול אתכם על מה אתם ממליצים למחשב נייד ששימושו הוא יהיה שימוש סטנדרטי, אינטרנט, אופיס, עריכת תמונות וסרטים באופן חובבני (פוטושופ וסוני ווגאס), שימוש ביתי רגיל. אודה להמלצותיכם תודה, אייל

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by tzav,

1. מה התקציב המקסימאלי?6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשקים, תוכנות, סרטים, עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield, BattleFront, המשחקים הכי חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בינתיים 1080p, אם ניתן 4k בתקציב זה גם טוב.. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by rani1986,

שבוע טוב לכולם חשוב להקדים שלעולם לא היה לי מחשב נייד אני בור ועם הארץ בנושא לכן אזדקק לעזרתכם חשיבות עליונה למחשב מהיר אין צורך בנפח גבוה כל כך בקשיח. גם בניידים יש כונני SSD? אם כן אז רצוי שיהיה לביצועים מיטבים * מטרות המחשב: לימודים, צפייה בסרטים , חשוב שהמחשב יהיה מהיר, משחקים ממש בקטנה למשל להריץ בכבוד PES 13 * גודל המסך? 15.6,לא משנה מאט או מבריק. *רזולוציה Full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? הבנתי ש3 קילו זה הסטנדנט אבל המשקל פחות מטריד אותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיהיה זמן ארוך אבל מוכן להתפשר על ביצועים מהירים וטובים במקום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Blu…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by EmanuMan,

* מטרות המחשב?: עבודות משרדיות (אינטרנט ועבודות באופיס), צפיה בסרטים/סדרות. * גודל המסך?: 15 אינצ'. * רזולוציית המסך?: לא יותר מידי משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?: רצוי מקלדת שכוללת numpad,שליטה נוחה בעכבר. * משקל רצוי?: לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?: סטאנדרטי * האם יש צורך ביציאות מסוימות: HDMI,USB 2-3 * Bluetooth?: רצוי שיהיה אבל לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?: 300Gb * כונן אופטי?: רצוי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?: מחפש את החברות היותר מוכרות בשוק של הניידים * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שתהיה אחריות של לפחות שנה (מעדיף שלוש שנים) שיהיה מחשב "שאפשר לסמוך עליו" מפני שאני סטודנט ואין לי יותר מידי כסף…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by super77,

מדובר במחשב נייד מדגם HP DV7 פה יש את המפרט המלא http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&docname=c02845403

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, חזק למשחקים. בניתי מפרט מכמה המלצות שקיבלתי מחברים ומכמה שבפורומים פה, מבקש ביקורת. לא מתוכנן OC, ולא שדרוגים עתידיים מעבר לרם או דברים שכל לוח אם בסיסי מספק. דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman CNPS9500A LED http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=5237 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8P67-M B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12296 זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13540 דיסקים קשיחים: We…

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. יש דבר כזה מחשב נייד עם יציאה אופטית כדי לחבר לרסיבר ולשמוע סאונד DTS או DD? ובנוסך שיהיה מספיק חזק כדי לנגן סרטי FHD? התקציב שלי הוא 3000-3500. יש חיה כזאת?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. חבר שלי רוצה מחשב שיספק אותו לצורך עריכת וידאו מקצועית וגיימינג בינוני! תקציב 2000-3000₪ *עם כונן Sdd256Gb 3/2Tb Hdd*

24. היי, סוףסוף מתכננים מחשב חדש לאולפן!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5גג. או בעצם 4, פשוט הכרטיס מסך מחוץ למחפרט (מתכנן רכישה של משומש) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? FL STUDIO ABLETONE ADOBE PHOTOSHOP PREMIER ואולי קצת גיימינג דגש על עריכת סרטים ממצלמה מקצועית ב- 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי. למרות שחייב אבל זה יבוא בסיבוב הבא כי כרגע המחשב הוא בעדיפות ראשונה מאחר והלך הלפטופ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני חושב שכרטי…

25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K, אפשרי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה מסוגל להריץ מכונה וירטואלית באופן חזק ומהיר (כיום זה ספציפית בשביל פיתוח לאנדרואיד, אבל גם בכללי, אם אצטרך להריץ עליו לינוקס וכאלה). מבחינת שאר הדברים - הצרכים שלי מינימליים יחסית. אשמח אם יהיה מסוגל גם להריץ משחקי מחשב בסיסיים כמו דוטא (לא משחקי מחשב חדשים), וכמובן, שיכלול שימושים משרדיים - אינטרנט, אופיס וכד'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, למעט אולי מסך אם יש הצעה טובה כלשהי (אני שוקל לעבור ל2 מסכים)…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים