ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש , לצרכים מאוד בסיסיים. זאת אומרת לא למשחקים , לא לתכנות וכדומה. מה דעת המומחים על המחשבים הבאים : https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989961 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989960 מישהו המליץ לי על שניהם..אשמח שתעזרו לי.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב אבל 3 פריטים ספציפיים שהם לוח אם , כרטיס מסך ומעבד. הדילמה שלי היא כזו כרגע יש ברשותי לוח אם gigabyte ga 990xa ud3 כתובת ללוח http://www.gigabyte.com/PRODUCTS/product-page.aspx?pid=3901#ov השאלה היא אם לשדרג למעבד AMD FX-8350 Eight Core 4.0GHz AM3 וכך לחסוך כסף על לוח אם חדש ועוד כסף על מעבד של אינטל בלפחות עוד 300 שקל . ובאיזה כרטיס מסך לבחור שיריץ את כל המשחקים החדשים שיוצאים עם דגש על gta v בנוסף לתקציב צריך גם ספק כח של 550W תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר שכמה שבועות טובים אני בודק מפרטים כאן בפורום בסכום הנ"ל החלטתי על המפרט הבא. הדרישות הם שיריץ משחקים כמה שיותר טוב, שיתמוך בהצגה של סרטי HD על מסך 32" ושיחזיק לשנים הבאות בצורה טובה. המפרט צריך לכלול:לוח אם, מעבד, ספק, צורב DVD אמין, HD 500 GB, כרטיס מסך, מארז (דיי החלטתי על CM690), זכרון 4GB. המחשב צריך להיות שקט כמה שאפשר, אבל שלא יפגע בביצועים, המחשב יהיה בחדר השינה, כך שיהיה אפשר לישון בשקט . אני קונה את המחשב מFOXPC או מSKYPC, (קרוב אליי - גר ברחובות, קונה מראשון) אין לי עדיפות כלשהיא, אלא אם לכם יש המלצה על אחד משני החנויות האלה אשמח לפירוט מדוע. אפשר לחרוג קצת מהתקציב עד 4200 . יש לי מסך 17" והרזולוציה היא 1024X1280, הכ.מסך הכי משתלם לי הוא ה HD4850, אי…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את המחשב הנ"ל אך עפ"י שיטוט באתר זאפ המחיר שלו הוא מעל 3000 ש"ח. 1. האם כדאי כבר לרכוש בחו"ל? החנויות בארץ נותנות אחריות בינלאומית לשנה בלבד שזה גם ככה מה שמקבלים גם בחו"ל ככה שמבחינת האחריות אני לא רואה שזה משנה משהו. 2. האם יש אתרים מומלצים להזמין מהם את המחשב מחו"ל ומה המיסים שאצטרך לשלם על המחשב בארץ? (מכס/מע"מ) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אנשים פתחתי כבר כמה דיונים על כל מיני שאלות והתפלצפויות ושטויות ובסוף לא החלטתי מה אז יש לי 3500 שקלס לקנות: לוח אם - שיכלול כרטיס קול , הסתבכתי בשאלת ה NFORCE2 : יעיל לא אקפטיבי וכו'.... תחליטו אתם מעבד - חשבתי על AXP2000+... זכרון - 333 DDR נפח כמה שיספיק בתקציב אבל כמו שאמרתי התסבכתי על DUAL DDR וכו... מארז - חשבתי על CI-6919 צורב - משכתב לא ממש עקרוני לי מה כמה ולמה... הכי זול שיש. דיסקשיח- WD 8MB BUFFER 40GB מספיק לי... התקציב בעקרון הוא גמיש אבל רק אם זה שיפור משמעותי וכדאי ולא מוגזם. אם אתם חושבים שכדאי לחכות מאיזושהיא סיבה...זה גם אפשרי אה ו OC לא מתוכנן... תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח). ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות). * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד * זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב: 1500K+אפשרות חריגה של 200K רק אם חובה לחרוג. שימוש: משחקים 22אינץ, אין צורך בציוד היקפי אין חשיבות לשקט של המערכת OC לא רציני אולי בעתיד מעונין לקנות כרטיס מסך חדש וספק כח לצרוך SLI בחצי שנה הקרובה. חומרה: מעבד: amd phenom ii x4 945 3.0Ghz לוח אם: ASUS CROSSHAIR IV FORMULA זכרון מהיר: Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz Kingston 1x2GB DDR3 1333Mhz כרטיס מסך: HD 5670 1GB דיסק קשיח :Hitachi HDS721032CLA362 7K1000.C 320GB ספק כח : power man ip-s550aq3-0 קישור :http://www.ixbt.com/power/psu/inwin-550aq3.shtml
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייד עם מסך גדול, הכי שניתן. לשימוש של עבודה מרחוק באמצעות VPN, כך שיכול להיות פשוט יחסית מבחינת חומרה. לא משנה לי אם יהיה כבד. במחיר סביר, ואפילו יד שניה אם יש המלצה למקום שאפשר לרכוש. תודה ליאת
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב חדש. המחשב מיועד למשחקים, בלי OC. אני רוצה שהמחשב יהיה חזק למשחקים הכי חזקים לזמן כמה שיותר ארוך. תודה
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב ב3500 שקל בלי אוברקלוק. הדברים שהוא צריך זה לוח אם, זכרון, מארז, דיסק קשיח, מעבד וכרטיס מסך הוא מעדיף שהמחשב יהיה מבוסס AMD תודה לכל העונים.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני פרילנסר המפתח תוכנה בסביבות Windows ו-Unix בעיקר ב-C++ ו-Java. חוץ מזה אני מתחיל לפתח גם עבור אייפון. כללית, מדובר על מחשב שיריץ Windows 7 64bit במערכת הראשית ועליו יופעלו עוד 4 מכונות וירטואליות - Windows XP 32bit, Ubuntu Linux 64bit, Ubuntu Linux 32 ו-Apple snow leopard. סביבות הפיתוח - Visual studio ו-Eclipse בסביבות Windows, בסביבת ה-Linux יהיה Eclipse ובסביבת המק יהיה XCode. הדבר החשוב ביותר עבורי הוא ביצועי המחשב - קומפילציות מהירות ככל האפשר, boot מהיר (גם למחשב וגם למכונות הוירטואליות) וכו'. חשוב גם להגיד שביום-יום יהיו פתוחים הרבה tabs של chrome , ובשעות הפנאי אני משחק קצת ב-flight simulators. . מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, ללא מסך וללא ציוד הקפי. …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני לפני קנייה מהאתר הזה http://shops.nrg.co.il/Prod/61617/ המחשב הזה נמוך ב - 700 שקל מהדגמים המקבילים. מדובר על ה - dell inspiron 1564 מעבד i3 לפני קנייה אחד החברים ביאס אותי שזה יבוא אפור ולא כדאי לקנות מה דעתכם?! מצויין שיש אחריות של שנה על ידי מעבדות DELL. מישהו קנה מהאתר הזה? האם יש סיבה לדאגה? ??? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, אפשר לחרוג ל 2500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סבא בעקר גולש באינטרט, ומדי פעם צפיה בתכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כדאי שיגיע כבר עם Wind…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי! אני מתלבט בין 2 מחשבים. Dell Vostro 5590 Intel Core i7-10510U 8MB Cache, up to 4.9 GHz 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA(R) GeForce(R) MX250 2GB https://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=16195 HP Pavilion 15 Intel® Core™ i7-1065G7 Quad Core, 8M Cache, 1.3 GHz up to 3.9 GHz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia GeForce GTX 1050 3GB GDDR5 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31647&iszap=1 ההבדלים ביניהם די ברורים. הפביליון עם מעבד קצת יותר טוב (אם הבנתי נכון), כרטיס מסך משמעותית יותר טוב ועולה 150 שקל יותר. לכאורה עסקה יותר טובה ללכת על הפביליון. …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם אפשר בבקשה מפרט למחשב נייח עד 2,500(אפשר לחרוג טיפה ל-3,000 אבל עדיף כמה שיותר להיצמד ל-2,500). בעיקר לעבודה משרדית(אופיס וכל השטויות האלה של הבית ספר), שיוכל להחזיק Windows 7 ושיהיה מספיק חזק בשביל להחזיק בעיקר FIFA, PES ו-GTA San Andreas. בקשה אחת מיוחדת היא שזה לא יהיה מחשב שאחרי שנתיים אני יזרוק לפח. שיחזיק לי גם PES של עוד שלוש שנים. תודה מראש (:
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לעזרתכם בהרכבת מחשב לעבודה משרדית פשוטה עד 1000 ש"ח. אני יודע שאם אחפש פה בפורום אמצע המון המלצות - אני מבקש סיוע בבחירת הרכיבים האמינים ביותר שאפשר במסגרת המחיר. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4k אבל נראה לי שאפשר גם בפחות, אפשר לחרוג אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בstreaming וקבצי סרטים בקולנוע ביתי - מחובר רק לטלוויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא מערכת הפעלה ואופ…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברה, הנה המפרט שבניתי: Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box Gigabyte GA-8I945PG-RH Intel 945P Chipset LGA 775 Western Digital 160GB 7200RPM 8MB WD1600JB PQI 1Gb DDRII PC5400 667MHz XFX GeForce 7900GT 256MB PV-T71G-UDLR Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU Topower TOP-450P5 Low Noise 24 pin מפנדה. הערות: 1) אל תגידו חכה לקונרו,כי זה דחוף הוא קונה בימים הקרובים. 2)הזכרונות לא בDC,כי הזכרונות בפנדה הכי זולים בDC עולים 700 שקל +- והוא לא יכול לחרוג . אז..מה אתם חושבים?
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב בייתי, תוכנות אופיס, משחקים קלים, סטרימינג, וצפייה בסרטי full hd-מתנה לבת מצווה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. צריך מסך 23-24 אינץ. וגם מקלדת ועכבר אלחוטי. וגם רמקולים 2.1. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל. מחשב מסך מקלדת עכבר רמקולים מערכת הפעלה ואופיס 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגבול הטעם הטוב, אין עדיפות לשקט מופתי.. 6. האם…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישרת אותי לפחות 3 שנים בלי צורך לשדרג. מטרות המחשב: OFFICE, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים, תיכנות, משחקים, ואולי גם קצת קידוד. אין שום כוונה לבצע OC. התקציב המירבי: 6500 ש"ח. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: 990 ש"ח - Athlon 64 3000+ 939PIN לוח אם: 1240 ש"ח - Gigabyte GA-K8NXP-9 זיכרון: 960 ש"ח - A-Data 2 * 512MB 3200/400MHz DDR הארד דיסק: 580 ש"ח - WESTERN DIGITAL 160GB 7200RPM 8MB Cache SATA כרטיס מסך: 1155 ש"ח - Gigabyte 6600GT 128MB PCI-EXPRESS (GV-NX66T128D) פלופי: 60 ש"ח - TEAC Floppy Drive 1.44MB 3.5" צורב: 430 ש"ח - NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X מארז (כולל ספק) - 720 ש"ח - ANTEC SX 1040B II Black Performance Series II SO…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. לא הצלחתי למצוא תשובה מסודרת לכך, מי מהמעבדים חזק יותר ובכמה? כי להבנתי הפרש צריכת החשמל משמעותי. 2. עבור הרצת VM לשרתים על הנייד, במה עדיף להשקיע יותר: ssd או 8GB Ram? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט בתקציב עד 3500 גג חשבתי על זה : Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray GIGABYTE P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E ram DDR3 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel GIGABYTE HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E Enermax Naxn 550W Active PFC 12cm Fan PSU. מה אתם אומרים? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Primier, Lightroom, Photoshop, Aftereffects. שימוש דיי תדיר, לימודי קולנוע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקל, חריגה של כמה מאות אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת מוזיקה (Ableton, cubase) ומשחקים (טקן ומשחקי לחימה אחרים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב מאחר שאני עורך מוזיקה וצריך לשמוע את הכלים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתם חושבים על זה : (וכן זה כל מה שאני צריך) מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn OEM כמות: 1 מחיר: ¤1271 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כמות: 1 מחיר: ¤621 מארז: Raidmax O2 2x120mm + 23cm Led Side Fan Black כמות: 1 מחיר: ¤179 ספק כוח: FSP Real 400W 60THA Noise Killer כמות: 1 מחיר: ¤183 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 מחיר: ¤481 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כמות: 1 מחיר: ¤1423 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 מחיר: ¤5 סה"כ: ¤4268
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-