ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 עד 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA V, Watch dogs -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע המסך שלי הוא 21.5 היינץ מתוכנן קניית עוד מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪993 קירור למעבד: CORSAIR CWCH50 Water Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪418 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪455 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד Nanoxia Deep silence 2 + FSP 750W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪790 זיכרון: Corsair 16Gb Kit (8G X2) CMX16GX3M2A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪862 כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 270X OC Windforce X3 2GB - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪999 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחני: Crucial M500 240GB SSD 2.5 Inch - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪5…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך מצויין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio, Visual Studio, Eclipse, מכונות וירטואליות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, GTA וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 או 1920X1200, תלוי במסך שאני ארכוש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט ואופיס, סרטים ב-HD, משחקים קלים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 נראה לי הכי מתאים, אולי גם 13.3 אם יש דגם מומלץ. לא חשוב אם זה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? בלי הנקודה האדומה הזאת על המקלדת. * משקל רצוי? שיהיה קל אם אפשר. * הא…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, המלצה למחשב נייד שיקנה בארה"ב בימים הקרובים - תקציב עד 1100$. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטנרט ,תכנות ופיתוח, צפיה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6, לא חשוב סוג המסך. * רזולוציית המסך? HD, עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המחשב עצמו יהיה רוב הזמן נייח בבית, אבל מדי פעם צריך להסתובבב איתו. שלא יהיה מאוד כבד אבל אין צורך בultrabook. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף מאוד שיהיה כונן SSD (אפשר נפח קטן בשילוב של כונן HDD רגיל). אם לא עדיף כונן במהירות 7200RPM. אם יש רק כונן SSD אז לפחות 128GB …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 -7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ברצון .. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני לומד תלת מימד ודו ופוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ( 3ds max ,maya) התחלתי ללמוד לפני חודשיים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם לפעמים משחק במשחקים כגון CALL OF DUTY -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-25 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי בסיסי: כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטונים. חשוב מאוד כרטיס רשת מובנה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 740 צפיות
-
-
לקחנו לסיבוב את אחד הניידים המפלצתיים שיש - מחשב נייד לגיימרים ממשפחת Republic of Gamers של אסוס לכתבה: http://hwzone.co.il/hardwarereviewsnotebooksasus_g750jh_rog_gaming_notebook_2014/
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב נייד ibm thinkpad 1834 r50e עם שידרוג קטן לזיכרון ל-2 ג'גה רק 300HZ כרגע מותקנת מערכת ההפעלה XP. והמחשב עובד לא רע. האם מומלץ להתקין WINDOWS 7 ? המחשב יעמוד בזה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי שנקנה לפני 4 שנים מתחיל לעשות לי בעיות.. Nvidia Geforce 460gtx(איך שאני נכנס למשחקים המסך מתחיל לקרטע, הדרייבר של הכרטיס מפסיק לעבוד ואני מקבל ריסט..) עכשיו בכללי אני לא הכי בטוח שאני צריך להחליף אפילו.. אבל חיברתי כרטיס מסך אחר למחשב וזה לא עשה לי את הבעיות האלו.. עכשיו בזמנו שקניתי אותו אני חושב שהוא עלה לי בסביבות ה1500+ אני מחפש כרטיס למשחקים+ סרטים HD שיעבוד טוב בתקציב של 700-800 ש"ח.. יש דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לתקופת הלימודים * מטרות המחשב- לימודים , צריך להריץ matlab בצורה מהירה וחזקה בנוסף צפייה בסרטים ... * גודל המסך- 15.6 מעדיף מסך מבריק עם מסך מגע * רזולוציית המסך? מה שמתאים לגודל המסך, hd אני מניח * משקל רצוי? אני מניח ש2.5 קילו זה סבבה מעל זה קצת כבד להסתובב עם זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין חובה בSSD * כונן אופטי? אין באמת צורך , אם יש אז נחמד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכ…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות את המפרט הבא: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=7556 אשמח לחוות דעת, האם אפשר להוריד משהו / להוסיף.. התקציב הוא עד 4500+- (שם זה עובר קצת ב30 ש"ח).
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך, רוצה את החוויה הטובה ביותר 4.5-5K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח אם יש משהו ששווה את ההשקעה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג^^^ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כל הסוגים, אני מגוון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגבוה…
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , תכנות , תכני HD ועבודה כבדה בכללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פשוט רצוי שה-MultiTasking יה אישו רציני פה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים איכותיים שיצאו עד 2020 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ייעוד ל-4K/UHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
שלום תקציב 5000-5500 * מטרות המחשב? אוטוקאד דו מימד * גודל המסך?בסביבות 17" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi או משהו סביר אחר לחיבור למסך * Bluetooth?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) ssd 250GB ללא כונן רגיל * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי למכירה בעקבות שדרוג: crucial m4 256GB SSD מעבד I5 דגם 760 2.8GHz לוח אם P55-USB3 של ג'יגה בייט זיכרונות 4X2GB g.skill DDR3-1600-pc3 תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=12869,12980
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש שילוש שהוא רוצה להיפטר ממנו: פנטיום G620 אסוס P8H61-M LX 4GB ראם בסטיק אחד אפשר להוסיף חינם ספק כוח גנרי נקנו מאייבורי, ככל הנראה כבר אין עליהם אחריות, אין קופסא
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, בימים האחרונים קניתי מחשב חדש אבל קניתי אותו ממספר חנויות+דברים שכבר היו לי. אשמח לדעת מה ערכו. כמו כן, אשמח לקבל הערכת מחיר עבור המחשב הישן שלי. [TABLE=class: grid, width: 700, align: center] [TR] [TD]רכיב[/TD] [TD]המחשב החדש[/TD] [TD]המחשב הישן[/TD] [/TR] [TR] [TD]CPU[/TD] [TD]Intel Core i7-4790K[/TD] [TD]Intel Core 2 Quad Q8200[/TD] [/TR] [TR] [TD]Cooler[/TD] [TD]Noctua NH-D14[/TD] [TD]קירור בינוני של Zalman[/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM[/TD] [TD]G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X[/TD] [TD]Kingston 4x2GB DDR2 800Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD]Motherboard[/TD] [TD]Gigabyte Z97X-GAMING 5[/TD] [TD]Gigabyte P35-DS3P[/TD] [/TR] [TR] [TD]GPU[/TD] [TD]Gigabyte NVIDIA Geforce GTX 7…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימאלי: עד 6000 ש"ח, עדיף לחסוך. ניתן לחרוג בעוד 1000 ₪ אם זה יספקfuture proofing משמעותי. 2. שימושי המחשב: משחקי מחשב מכל הסוגים, ברזולוציה 1080p ואיכות גרפית גבוהה. תכנות ועבודה חישובית אינטנסיבית, בדגש על עבודה מקבילית ו-context switching תכוף. עבודה בשני מסכים במקביל. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. המפרט צריך לכלול את כל רכיבי המחשב. 5. עד כמה השקט חשוב: 5-6. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? כן מערכת הפעלה, לא אופיס. 8. הרכבת מחשב בחנות – תלוי בעלות. לא חובה. 9. אין חנות ספציפית, אשמח לחנות בסביבת גבעת שמואל, הרצליה או ירושלים. 10. הקנייה מתוכננת בחודש הקרוב. 11. בקשות מיוח…
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלומות, ניסיתי למצוא מידע אמין ברשת ולא הצלחתי למצוא, או שאני לא יודע לחפש... אני רוצה לרכוש תחנת עגינה עבור Dell Latitude E7440. ניסיתי להבין מה המק"ט הנכון עבור הדגם הנ"ל ולא הצלחתי להבין חד משמעית מה מתאים או לא. מצד אחד, ע"פ האתר הרשמי של Dell, המק"ט של התחנה התואמת, XX6F0, מפנה למכירות שבהן התחנה עולה 500 ש"ח עד 900 ש"ח (גם באיביי), שלדעתי זהו סכום מוגזם. מצד שני, הרבה מוכרים מוכרים תחנה כזו או אחרת (מקורית) עם מק"ט PR03x או PR02x, וכותבים שהוא תואם רשימה ארוכה של מק"טי תחנות עגינה אחרות, ביניהן גם את הXX6F0. תחנה כזו לרוב עולה 250 עד 300 ש"ח (איביי). הקטע הוא שכל התחנות נראות זהות, והמחבר שלהן נראה זהה. השאלה היא האם אני צריך לרכוש את המק"ט המדוייק שהוגדר ע"י…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מדור מחשבים מומלצים שלנו עבר עדכון מאסיבי, והינו המתקדם ביותר שהיה עד כה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a1%d7%98/
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום. מעוניין במפרט למחשב בייתי: סרטים/אינטרנט/וורד/הורדות/מוזיקה... דגש על נפח אכסון, שקט ברמה 8, ללא שדרוגים בעתיד. בנוסף מסך+מקלדת+עכבר. אין חנות ספציפית, ניסיון טוב עם TMS תקציב 2.5K חריגה 200 ש"ח. חשבתי על זה, המלצתכם: [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Intel Core i3 4150 3.5Ghz LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]516₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_product2] [TD=width: 5%, bgcolor: #F7FCFF, align: center][/TD] [TD=width: 65%, bgcolor: #F7FCFF]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד[/TD] [TD=width: 15%, bgcolor: #F7FCFF, align: center]…
-
- 1 תגובה
- 937 צפיות
-
-
אני ממש לפני הזמנה בTMS והייתי שמח להצעות איך לקצץ\לשפר את המפרט: [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_products] [TD=width: 55%]שם המוצר[/TD] [TD=width: 15%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 15%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]893₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_product2] [TD=width: 5%, bgcolor: #F7FCFF, align: center][/TD] [TD=width: 65%, bgcolor: #F7FCFF]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 15%, bgcolor: #F7FCFF, align: center][/TD] [TD=width: 15%, bg…
-
- 6 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום, פירסמתי פה לפני כמה ימים מפרט גיימינג והוא היה בסדר גמור לפי התגובות שקיבלתי, ביצעתי כמה שינויים נוספים עקב תוספת תקציב וכרגע אני לפני ביצוע ההזמנה של המפרט, אשמח לאישור אחרון של חברי הפורום שהמפרט אכן טוב ויעבוד בצורה טובה ויציבה, בדגש על הכרטיס מסך ועל המעבד והאם הם יעבדו טוב ביחד! המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים 999 ₪ - Intel Quad Core i5 4690 3.5Ghz S1150 290 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D2V S1150 370 ₪ - * מבצע * - 8GB (2X4GB) Kingston Hyper-X DDR3 1600Mhz 1990 ₪ - * עם חבילת משחקים * - Sapphire R9 290 TRI-X 4G OC 279 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 549 ₪ - * מבצע * Zalman Z3 Plus + FSP Raider 6…
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
-