עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי אנשים יקרים, תודה רבה ליואב על העצות הנהדרות והניתוח הנהדר ולעוד כמה תותחים שעזרו בפרטי. פירסמתי פוסט פה בו התלבטתי בין 2 קונספטים של שדרוג המערכת מ-0 - השקעה במעבד 13700K+לוח+זכרון תואמים, ושדרוג GPU עתידי, או הפוך, השקעה ב-GPU כרגע (4070TI), עם מעבד לא רע 13500. נקודת היסוד הייתה שיש לי עקב העבודה מסך 4K, 60HZ - זה לא ישתנה, אני לא אקנה מסך נוסף.. ולכן צריך להתאים את המשחקים ל-4K. תודות לעצות המעולות הבנתי שכרגע יקר מאוד לרכוש תמיכה ב-4K חזק, לא משנה מה אעשה - תוסיפו את זה לעובדה שבעתיד אשדרג מסך ל-4K עם HZ גבוה יותר, ולעובדה שתודות לעבודה כבר עלה ביכולתי לרכוש כמה מוצרים מהטופ (מעבד, זכרונות, SSD) במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שאני יכול לרכוש …

2. Started by KasT31,

אני לא מחפש מחשב מפלצת שיוכל לערוך ב-4K, אבל כן מחשב שיוכל להחזיק את עצמו לשנים הקרובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אפטר (גם 3D Elements), פרמייר, פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר/פרמייר, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. במחשב חדש, חזק, האם עדיף הארד דיסק אחד גדול - 4T או שניים של 2T? מדובר בהארד דיסק לאחסון, למחשב יש הארד דיסק של SDD נפרד עבור מערכת ההפעלה והתוכנות. היה לי דיסק של טושיבה, שמת אחרי חודש וחצי בערך. אשמח להמלצות על הארד דיסקים. תודה!

4. Started by cocooi,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אין אפשרות לחריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, גלישה (אוהב להשתמש בכמות עצומה של כרטיסיות), פוטושופ חובבני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by DGV,

סופ"ש אני משתמש בדל ווסטרו 3300, עם כ. מסך מובנה של אינטל (כחלק מהCore i5 460) וכרטיס נוסף של נ'וידיה. הכרטיס המובנה משתמש ב1147MB זיכרון משותף. איך אני יכול לשנות את הכמות? לא מצאתי אפשרות בBIOS. תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. מעבד P4 2.4... לוח אם ABIT-BH7 זכרון 512MB כרטיס מסך FX 5200 אני רוצה להפוך את זה למחשב HTPC טוב.... איך אני עושה את זה? בוא נגיד שהתקציב הוא 1500-2000 ש"ח..., אם צריך עוד אני אגדיל... תודה לעוזרים מראש

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by 00x,

שלום לכולם, לאחרונה פירמטתי את המחשב הנייד שלי lenovo b560 ואין לי את הדיסק שקיבלתי איתו עם הדרייברים. חיפשתי באין סוף מקומות לאיזה PACK של כל הדרייברים אבל כלום לא עבד. אשמח אם מישהו פה יוכל להציל אותי. תודה !

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by no_way,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 עם חריגה של 200~350 2. מה שימושי המחשב? גיימינג קל (מיינקראפט) 3. האם יש צורך בציוד הקפי? ללא ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 1 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה הרכבה בחנות בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP ירושלים 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? סביר

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 917/899 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 B150M-A - ASUS - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - 6x SATA 6Gb/s - USB 5Gb/s - 4x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - HDMI - DVI-D - VGA - mATX (23.4x20.6 cm) ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 373/366 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח BLS2K8G4D240FSB - Crucial - 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz PC4-19200 CL16 - 1.2V - 288Pi…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. זה המפרט - המחיר - 645 $ (+30$ לשדרוג דיסק קשיח ל- 500GB) מחשב HP DC5800 MT/E8400/4GB/160G/DVDRW/VB/4Y מחיר ליחידה $ 645.00 מארז- MicroTower מידות - 42.8 ס"מ גובה, 17.65 ס"מ רוחב, 37.7 ס"מ עומק. מתג הפעלה בחזית, חיבור ערכת ראש ומיקרופון בחזית ומאחור. 8x USB2 Ports(6B+2F) 2 EIDE ATA33/66/100, 2 SATA 300 - NO RAID 2xUSB 2.0, headphone and microphone בחזית המארז במרכז ספק כח מאושר UL 300W תאימות לניצול יעיל של אנרגיה ENERGY STAR®‎‏, EPEAT Gold‎‏, ספק מתח 80PLUS‏ לוח אם תומך FSB 1333MHZ Chipset Intel® Q33 Express מעבד-Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz/6MB/1333 זכרון- UP TO 8GB) 4GB = 2x2GB DDR2 PC2-6400 800Mhz Dual Channel) דיסק קשיח - 160GB/7200/8MB SATA II 3.0Gb/s צורב DVD י…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by UV1,

היי אני צריך מחשב לעסק - i5 8GB דל או לנובו + תחנת עגינה תקציב כ - 4000 שח מה בא בחשבון ?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים חדשים, עריכות למיניהם, סרטי HD.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ(תדיר/כבד)אילוסטרייטור,פלאש,VS לתכנות, סוני וגאס,קיובייס(או סטודיאו ואן),תכנות תחזוקה למשחב(כל התוכנות שציינתי חוץ מפוטושופ הם לצורכי לימוד בלבד, וזה לא באופן מקצועי או פרנסתי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, BF4, WATCH DOGS, AC BLACK FLAG, משחקים חדשים בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by SkeletonBoy,

שלום אנשים, יש ברשותי מחשב גיימינג מזדקן שמבוסס על: מעבד: AMD Phenom 2 955 לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3 כרטיס מסך: AMD HD5850 זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz רציתי להחיות מעט את המחשב כדי שיריץ את בטלפילד 3 ו-4 בצורה טובה (אפילו טובה מאוד!). שקלתי לשדרג את הכרטיס מסך ואולי להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון. האם ניתן לשדרג את המחשב הזה או שהוא כבר מיושן מדי?? אם אחליף כרטיס מסך, המעבד עלול להוות צוואר בקבוק? בכל מקרה, הייתי מעוניין להקצות לשדרוג משהו כמו 700 ש"ח. תודה אנשים!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. היי, בשבוע הבא אני טס לאיטליה. אני חושב על לקנות מחשב בדיוטי. אני לא יודע אם המחירים שם שווים, אבל למייטב ידיעתי, החנות היחידה שקיימת שם היום היא אל"מ. אני מניח שאלו המחשבים המוצעים שם: http://www.alm.co.il/dutyfree/Category.aspx?cid=20&vmenu=39 השאלה היא האם שווה לקנות משם בכלל והאם המחשבים המוצעים שם טובים מספיק? או שמא עדיף כבר לקנות בארץ. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקים(כבדים כמה שניתן - מבלי לפגוע יותר מידי בפרמטרים אחרים] * גודל המסך? לא כלכך משנה. עדיף מאט אך לא חובה. * רזולוציית המסך? -- * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה HDMI, אפשר SSD, אבל לא חובה. * Blueto…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום.. עד עכשיו אם רציתי לאפס לוח אמ למשל סיסמא או משהו כזה אז ההיתי מזיז את הגאמפר של ה COMOS והכול היה מתאפס עכשיו יש לי משחב נייד של ACER רציתי לשאול איך אני עושה זהות במחשב נייד?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. לאחר שכמה שבועות טובים אני בודק מפרטים כאן בפורום בסכום הנ"ל החלטתי על המפרט הבא. הדרישות הם שיריץ משחקים כמה שיותר טוב, שיתמוך בהצגה של סרטי HD על מסך 32" ושיחזיק לשנים הבאות בצורה טובה. המפרט צריך לכלול:לוח אם, מעבד, ספק, צורב DVD אמין, HD 500 GB, כרטיס מסך, מארז (דיי החלטתי על CM690), זכרון 4GB. המחשב צריך להיות שקט כמה שאפשר, אבל שלא יפגע בביצועים, המחשב יהיה בחדר השינה, כך שיהיה אפשר לישון בשקט . אני קונה את המחשב מFOXPC או מSKYPC, (קרוב אליי - גר ברחובות, קונה מראשון) אין לי עדיפות כלשהיא, אלא אם לכם יש המלצה על אחד משני החנויות האלה אשמח לפירוט מדוע. אפשר לחרוג קצת מהתקציב עד 4200 . יש לי מסך 17" והרזולוציה היא 1024X1280, הכ.מסך הכי משתלם לי הוא ה HD4850, אי…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום רב, אני צריך לרכוש מחשבים עבור המקום עבודה, אני קונה ממקום ספציפי מחשבי מותג IBM/LENOVO אנחנו חברת ביטוח גדולה ועובדים כאן בו זמנית עם הרבה תוכנות של החברות ביטוח, חלקן באינטרנט וחלקן DOS (בוזונובה) בנוסף לעבודה רצופה ביישומי האופיס כגון: אקסל,וורד,ואווטלוק. כמובן שגם גולשות באינטרנט ושומעות מוסיקה ורואות סירטונים. אני מחפש מפרט חזק, שיריץ את כל החלונות הפתוחים בלי בעיה, קירור טוב למארז, מקום סגור עם הרבה אבק ולא הרבה חלונות. צריך נטו מחשב, בלי מסך וציוד הקפי המחירים המפורטים למטה הינם למחשב עם מערכת הפעלה ללא אופיס. ולא כוללים מע"מ.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by yairov,

היי לכולם, התקציב: 7,000 ש"ח כולל מסך. שימוש: עבודה מהבית (לא למשחקים). תוכנות: VMWare, VS2010, WebStorm, Office 2010, PhotoShop CS. הדבר הכי חשוב לי במחשב זה הביצועים. כמובן גם שאר הדברים אך זה העיקר. לא מתוכנן OC וגם לא קנייה של מערכת הפעלה. אין העדפה לרכישה מחנות ספציפית - אפילו מעדיף לשלם יותר אם השרות שווה את זה. לא מתוכנן שדרוג בקרוב אך האופציה תמיד פתוחה. המפרט נבנה באתר של KSP היות והיה להם את החלקים שרציתי: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray 1295 1 1295 P8Z68-V s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E 860 1 860 2x4GB G.Skill RipJaw X Edition Dual Channel CL7-8-7-24 580 1 580 Caviar Black 500GB 7200RPM, 32MB, SATA III WD5002AALX 275 …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!10k האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?גיימינג כבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).יום יומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920 x 1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?metro 2033 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי אני מעוניין לעזרה בבניית מפרט מחשב למשחקים.. המשחקים שאני משחק הם בעיקר פיפ"א וכאלה.. אבל אחי מכור לFLIGHT SIMULATOR מה שדורש הקפצה של התקציב.. צריך להריץ את המשחק (X) על הגדרות טובות (אפילו גבוהות אם זה הגיוני לדרוש את זה בתקציב הזה) ברזולוציה הטבעית של המסך. בתקציב יש לכלול את המחשב עצמו, מקלדת חוטית (אני משחק על המקלדת רק פיפא.. אז לא צריך משהו מטורף.. יש לשאר הדברים גיים פד/הגה/ג'ויסטיק ואפילו שלט לטיסנים חח), עכבר אלחוטי טוב (אני לא משחק בעכבר בכלל, אבל אני רוצה שהעכבר יקלוט למרחק של 2 מטר ויהיה עמיד ויהיה טוב חסר בעיות ותקיעות, אם זה בעייתי אפשר להתפשר על חוטי (שוב לא משהו מוגזם)), מסך.. אני מניח שאחד מהDELLים בתקציב שלי לא?, וכרטיס רשת אלחוטי... בקשר ל…

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. זהו זה, ירדו המחירים, יצאו כרטיסי הDX10 ואני פה כדי לבקש ממכם לעזור לי לבנות את המפרט הסופי, שחיכיתי בשבילו הרבה זמן. קודם כל שימושים: השימוש העיקרי הוא משחקים, אחר כך גם עיצוב גרפי ב3ds max, ולאחר מכן צפייה בסרטים, גלישה וכו'. oc: אוקי, אז בסוף החלטתי לעשות oc, לא לפיו תיבנה המערכת, על המחשב יעשה oc קל או מקסימום בינוני עם קירור סטוק וזכרונות רגילים, בחודשים הקרובים אלמד איך לעשות ואעשה מתי שהוא, אולי עוד שנה אפילו, שום דבר לא בטוח. לכן אני אומר, שהמחשב יהיה בסדר לoc קל עד מקסימום בינוני, אבל קודם כל ביצועי סטוק. אתייחס קצת לחלקים שחשבתי עליהם ואשמח להתייחסות לגבי כל חלק, תודה מראש. ;D הערה חשובה: במפרט נכלל המסך Dell 2007WFP ויש להכניסו למפרט. מעבד - כנראה הe…

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Dawn,

אני מעוניין לקנות אותו, מוצא חן בעייני. אני צלם וחובב גראפיקה, השאלה שלי היא האם הוא יכול להחזיק תוכנות כמו פוטושופ (CS2, CS3), free hand ועוד.... אני מודע לזה שהוא לא חזק במיוחד אבל אם הוא מסוגל להחזיק תוכנות כאלו אז העבדודה בהן נסבלת? מה שאהבתי בו שהוא יכול לבוא איתי לכל מקום, שהוא קטן וחמוד, יכול לשמש לי כתחנת למידה ועריכה ניידת. יש אפשרות גם ךהתקין עליו ווינדוס אני יודע, האם ווינדוס XP פרופיישנאל הוא מריץ? תודה רבה לעוזרים, מאוד חשוב לי ואני מודה מראש.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב בייתי, תוכנות אופיס, משחקים קלים, סטרימינג, וצפייה בסרטי full hd-מתנה לבת מצווה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. צריך מסך 23-24 אינץ. וגם מקלדת ועכבר אלחוטי. וגם רמקולים 2.1. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל. מחשב מסך מקלדת עכבר רמקולים מערכת הפעלה ואופיס 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגבול הטעם הטוב, אין עדיפות לשקט מופתי.. 6. האם…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. מחפש מחשב נייד. דגשים: קל משקל - פחות מ 2 קילו סוללה חזקה במיוחד - 4-5 שעות לכל הפחות לא מסך הקטן מ 14 אינץ שיהיו ביצועים טובים לא פחות. תודה לעוזרים!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים