ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום, הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות להזמין נייד מחול? איך זה מתבצע? זה יעלה לי יותר? זה אפשרי בכלל? אם קרוב משפחה שלי באמריקה נניח קונה לי, זה יוצא לי משתלם? אשמח לקבל תשובות!, תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחר אני נוסע להביא את אחד המחשבים מפרט מלא באתר של בזק http://www02.bezeq.co.il/Sales/Pages/inetlaptop.aspx אני חייב את זה דחוף לפני שאבא שלי יתחרט. תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתכנן לקנות מחשב מדיה סנטר שיחובר לטלויזיה בסלון. הייעוד העיקרי הינו סרטים, אבל שיתמוך גם במשחקים החדשים שיש. בנוסף אני צריך עכבר ומקלדת אלחוטיים שיתחברו למחשב. להלן הפירוט: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לחרוג עד 500 ש"ח אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD 4K + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות סטרימינג בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -א…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כבר פתחתי נושא אחד אבל התקציב עלה קצת אז החלטתי להתייעץ שוב...... 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ללא מסך ללא ווינדוס וללא ציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג עד 2500 2. מה שימושי המחשב :משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל שלל המשחקים מספורט ועד פעולה diablo 3 fifa וכו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920:1080 משהו כזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק ( OC )? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכ…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב נטו בשבילך לשחק ב-Oculus Rift s. המחשב מיועד לסלון - כדי לשחק בVR (כבר קניתי את ה-Oculus). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף כמה שיותר זול, אבל שיריץ את המשחקים של הOculus בלי שום בעיות. (באיזור 3500 ש"ח אם זה אפשרי!) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אך ורק משחקים ל - Oculus Rift S. לדוגמא - Beat Saber 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אחי רכש לא מזמן את המחשב הזה. והמחשב עבד מצוין, עד שפתאום המשטח ו2 המקשים שצריכים לדמות תזוזת ולחיצת עכבר לא עובדים. הם עבדו קודם ופתאום הפסיקו לעבוד. חשבתי שאולי זה בגלל שחיברתי עכבר בUSB, אבל ניסיתי לנתק אותו וזה עדיין לא עובד. ניסיתי להיכנס להגדרות של הPAD, אבל זה לא שינה שום דבר. המחשב כרגע בלי בטריה (אחי ניתק אותה כדי לא לשחוק אותה. המחשב במילא מחובר לחשמל בבית כל היום) ועובד על חשמל ישיר מהקיר. חשבתי שאולי זו הבעיה אבל אחי אומר שהמשטח עבד גם אחרי שהוא הוציא את הסוללה. כיצד אפשר לפתור את הבעיה הזאת? תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
במחשב חדש, חזק, האם עדיף הארד דיסק אחד גדול - 4T או שניים של 2T? מדובר בהארד דיסק לאחסון, למחשב יש הארד דיסק של SDD נפרד עבור מערכת ההפעלה והתוכנות. היה לי דיסק של טושיבה, שמת אחרי חודש וחצי בערך. אשמח להמלצות על הארד דיסקים. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, שיפצתי את הבית ואני רוצה להפוך את המחשב שלי למדיה סנטר, מחשב סלוני. אני מחפש מארז קטן יחסית, המפרט הבא: 3 דיסקים קשיחים (אפשר לצמצם ל 2 ) כונן DVD ו: האם יש מארז שיכול להכיל את המפרט הנ"ל? *מארז אטום עדיף* תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים. לפני כעשר ימים שלחתי בקשה בקבוצת הפייסבוק של פלונטר בקשה למפרט והם הביאו לי את המפרט הבא (שכבר לא קיים): כעת מפרט דומה, טוב יותר לדעתי, קיים באותו מחיר: קישור למפרט: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-I5-WIFI-RTX4070-32&lang=heb&cart=170553026052160794 האם המפרט שווה את הכסף? זה בשביל אח שלי שיש לו יומהולדת עוד כשבוע אז אני ממש מחפש לקנות בהקדם האפשרי. הבנתי שיוצאים עכשיו כרטיסי SUPER, שווה אולי בכל זאת לחכות? תודה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 4 followers
-
-
אוקיי אז לאחר שעברתי על כמה דגמים ובחנויות השונות החלטתי ללכת על מסך 15 אינץ' מכיוון שזה יהיה המחשב היחידי בבית ולא ניראלי שיהיה נוח לעבוד עם 14 בתור מחשב ראשי. מה גם שהבנתי שמחשב נייד בזמן השיעור לא כזה פרקטי בתואר אותו אלמד. מטרת המחשב תהיה ללימודים לאינטרנט ועבודות משרדיות. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות ואינטרנט * גודל המסך? 15 אינץ', עדיף מסך שיהיה נוח ללמוד איתו בבית. * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר גבוה לא? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יודע עד כמה זה רלבנטי בגודל הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שאפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ניראלי שיהיה הכי טוב ללכת על שילוב של …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברה. יש לי בעיה במחשב הנייד שלי. יש לי וינדוס 8. i7 של asus. בזמן האחרון החלונות הפתוחות על המחשב מתחילות להתחלף בינם ולבין עצמם בלי שאני נוגע בהן. זה מאוד מעצבן... אשמח אם תוכלו לעזור תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב כמה שנים והחלטתי לשדרג אותו, אני בערך מתכוון להשקיע בין 500-1000 ש"ח תלוי עד כמה שווה לי... המפרט: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHZ Asus P5K OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 PCIe Enermax Noisetaker 420W Raidmax Saggita יש למישהו הצעות מה אפשר לשפר פה? (גם OC אם זה יכול לעזור)
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על פניו, שני מחשבים בעלי אותו מפרט מ-2 חברות שונות. אותו מפרט, אך האחת מציעה שנה אחריות (HP) והשנייה שלוש שנים המחיר הוא זהה. בטח יש משהו שפספסתי. דל מציעה אחריות גדולה בשנתיים באותו מחיר. כמובן שיכול להיות שזה קשור ליבואן והכל אבל הייתי שמח אם הייתם נותנים לי את המלצותיכם. את אחד מהמחשבים הנ"ל אני רוצה לרכוש HP pavilion dv6-3050 (מפרט : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017-4212921.html) מול Dell Inspiron N5010 עם מעבד core i5 כ.מסך ATi Radeon HD 5650 (לא מצאתי מפרט המתייחס לשילוב הספציפי בין המעבד לכרטיס המסך הנ"ל. הבנתי מהיבואן שהקונפיגורציה הזאת תגיע לארץ בשבוע הבא)
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
ערב טוב לכולם ברצוני לקבל הערות / הארות לגבי המפרט הבא עד תקציב 7,000 ,לא כולל מסך. המחשב מיועד להכל משחקים גרפיקה ומולטימדיה. מבוסס AMD. המפרט הורכב ע"י חבר, אך ברצוני לאמת שהכל אכן תואם לבניית מערכת טובה. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2120 ¤ 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 820 ¤ 1 G.SKILL DDR 1024MB DUAL CHANNEL 400MHZ 1080 ¤ 1 MAXTOR 160GB 7200RPM SATA 8MB 550 ¤ 1 SAPPHIRE X800GTO FireBlade Edition 256MB PCI-EXPRESS RETAIL 1070 ¤ 1 LG GSA-4167B BULK 300 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Thermaltake Swing VB6000 WINDOW Silver 430W 670 ¤ 1 LG L1750SQ 8MS 1630 ¤ 1 ZALMAN CNPS 7700 Cu 270 ¤ 1 מעופר
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יום טוב =] הודעה ראשונה בפורום, תהיו נחמדים: אני סטודנט למדעי המחשב וניהול באוני' ת"א, אני גר עם ההורים ויש לי מחשב נייח בחדר (3200+ AMD עם 1ג'יגה זכרון) ניסיתי לחודשיים ויסטה וחזרתי בי.. אותה אני אתקין על מחשב חדש יותר. בנוסף יש לי מחשב נייד DELL C620 או משהו כזה, מחשב שאבא קנה REFURNISHED באיזה 400 דולר, המחשב הוא 1.7 עם 512 זכרון. עכשיו החלטתי שאני רוכש מחשב חדש, ומאז אני מתלבט האם להשקיע כרגע את כספי בנייד חדש או בנייח חדש אם אני קונה נייד, אני שוקל ללכת על הדגם המצורף (LENOVO T60) מכיוון שחשוב לי הניידות (משקל קל) מכיון שאני מסתובב הרבה עם הנייד. מצד שני, הניידים לא יתנו לי שום חידוש בתחום המשחקים (במחשב הנייח יש לי 6600GT), אך בכל מקרה אם לקנות מחשב נייח אני אחכה מס…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את המחשב דרך אייבורי / KSP אילת. אחרי בדיקה של מספר מחשבים החלטתי ללכת על אחת מהאופציות הבאות: 3,700 ש"ח (עם אחריות ל-3 שנים) אחרי הורדת מע"מ Lenovo Yoga 500-14 80N40036IV 3,700 דרך אייבורי אילת: (זכרון 16G) "15.6 Dell Inspiron 5558 i7-5500U מסך מגע או כל מחשב אחר שמופיע כאן בלינק, עונה על הדרישות ועולה פחות מ4300 (מחיר אילת): רזולוציה 1080X1900 IPS, מאט 8G RAM + עדיפות SSD / היברידי סוללה חזקה משקל נמוך מעבד i7 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2590&filters%5B1184%5D%5B%5D=1189&filters%5B1184%5D%5B%5D=1190&filters%5B2802%5D%5B%5D=2807&filters%5B3091%5D%5B%5D=3092 יום טוב חברים
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אז אני רוצה מחר בבוקר לרכוש את הלפטום ההחלטה הסופית שלי אני מצרף קישור מחפש המלצה על מה שהבאתי http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=878847,886977,866967,882589
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי נט סטיק של פלאפון, על הנייר המהירות היא 4MB, בפועל הוא עובד לאט להחריד.. יש למישהו המלצה להחלפה/שינוי הגדרה?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברים שלום ...רציתי לדעת האם הנייד הנ"ל מתאים לעריכה גרפית לתוכנות כמו פוטושופ,פלאש,MX,אילוסטרייטור,פריהנד....חשוב לציין שאם אקנה אוסיף לו עוד 2 ג'יגה ...תודה לכל העוזרים....
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני קצת חדש כאן ואני זקוק לעזרה שלכם בבקשה יש לי מחשב נייד מסוג MSI MS-1674 עם WINDOWS XP אני כבר יותר משבוע מנסה לימצוא לו דריברים ולא מוצא בכל מקום ניכנסתי לאתר של MSI הורדתי את התוכנה שלהם "מתקינה אוטומטית" והיא לא עוזרת בלום עם יש אפשרות לעזרה אני יודה לכם מאוד הכרטיס מסך שלי הוא ATI READON HD 3400 SERIES שמצאתי דרייבר שלו אבל הוא לא נותן לי להתקין אותו אוליי כניראה כי הוא לא מתאים למחשבים ניידים .... בקיצור צריך ת'עזרה של התותחים כאן
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב נייד בשביל פרימייר אפטר אפקט ופוטושופ בשביל עריכת מצגות ותמונות(לא קבוע) איזה תכונות במחשב אצתרך ומה עדיף והאם עדיף מסך 4k(לצפייה בסרטים) והאם יש עדיפות למותג מסויים והאם צרעך סוללה חזקה ושיחזיק לפחות 4 שנים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה בימים הקרובים לקנות מחשב, אשמח מאד לעזרה! אני מוכן להשקיע סכום בשביל מחשב טוב, רכיבים איכותיים ושיחזיק כמה שנים. תודה!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שיהיה מחשב טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 כלפי מעלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ספציפיים, תכנות-תדיר, גלישה עם המון טאבים - כבד, סרטים, הרצת VM-מזדמן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS:GO בלבד, צריך לרוץ בהגדרות מינימאליות על 120 FPS קבוע בלי בעיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצייץ FHD אני מניח, מסך 24" שירכש…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, אני מחפש מחשב נייד עבור חבר בעיקר לצורכי עבודה אך גם לצפייה בסרטים מדי פעם. חשוב לו מסך גדול יחסית - 15 וחצי אינץ', אך שהמחשב עדין יהיה כמה שיותר קל (הוא טס אתו הרבה לחו"ל). מחפש מסך איכותי, מקלדת נוחה, אמינות ואחריות כמה שיותר טובות. השימושים די בסיסיים, אז לא צריך ביצועים מאד גבוהים. התקציב שעומד לרשותו בעיקרון לא מוגבל - מדובר בתקציב שהעבודה שלו מעמידה לרשותו ולא בהוצאה מכיסו הפרטי, אך 10K נראה לי הרבה מעבר למה שהוא צריך - אין צורך לנצל את כל התקציב. בנוסף הוא לא מעוניין ב Mac. אודה לכם על כל המלצה בנושא. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 וחצי אינץ' זה הגודל המועדף. לדעתי מא…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-