ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט עבור שימושים שיפורטו כאן. אני מעוניין במחשב שיוכל להפעיל מספר גדול של מכונות וירטואליות בו זמנית, דבר שגוזל כמויות RAM גדולות. זה הדבר החשוב לי ביותר! אני לא משחק כלל, בשום משחק, כך שאין צורך בכרטיס מסך שמותאם למשחקים. צופה בהרבה תכני HD. לא ממש חשוב לי נפח איחסון פנימי גבוה, שכן אני משתמש בשרת NAS לצורך איחסון הקבצים שלי, כך ש-1TB מספיק לי לגמרי. בנוסף, אני מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה על SSD. מאוד חשוב לי מארז שקט וקריר. (המחשב יעבוד כמעט 24 שעות ביממה) התקציב של 8K הינו תקציב מקסימלי, כך שאם ניתן להרכיב מחשב שעומד בדרישות בסכום נמוך יותר, לא אכעס בנוסף, אני ארכוש את המחשב ב-IQPC, אז אם יש אפשרות להרכיב ל…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש חדש, תודה. * מטרות המחשב? תכנות ותוכנות QA * גודל המסך? 13 או 15, עדיף מט * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, 128GB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, צריך Windows 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם 8GB RAM
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט למחשב גיימרים, העתקתי את הפורמט המומלץ מחוקי הפורום ואני אענה על השאלות לפי הפורמט. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 7K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר משחקים, כרגע באטלפילד 3. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - באטלפילד 3, FPS למיניהם, WOW, ELDER SCROLLS, FALLOUT -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר התלבטויות רבות והשוואות מחירים שארכו כ-10 ימים,קניתי את המחשב החדש שלי.המפרט שלו מפורט בדיוק בתמונה הבאה:http://www.fastup.co.il/images/6464304.pngהכרטיס מסך שם מחוק קצת אז הוא : Palit Nvidia Geforce GTX550 TI 1 GB הצורב הוא סטנדרטי של חברת סוני(DVD כמובן) מיותר לציין שכרטיס קשת וקול הם מובנים. כל השאר מפורט לפרטי פרטים בתמונה.אשמח לקבל חוות דעת,איך המחשב והאם הוא שווה ביחס למחיר.המחיר הוא 3500 שקלים ב-10 תשלומים.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, בהנחה שאני לא רוצה 17 או 18 אינץ'. אלא 15. יש מחשב מועדף? שמעתי דברים לא טובים על הALIEN WARE 14X (רעש, חום). האם יש מחשב 15 אינץ' שעולה על האחרים באשר למשחקים? רשמתי DELL כי יש לי אופציה להביא ללא מכס. אז אלא אם כן תחדשו לי כאן ממש - אלך על אחד הXPS. עוד כמה שאלות: 1. ראיתי במפרטים מומלצים פה שכמעט ואין I7 למשחקים אלא I5. פשוט הI7 אין צורך בו והוא סתם יקר? סיבה אחרת? 2. כל מיני חברות בארה"ב שבכלל לא שמעתי עליהן. Schenker Notebooks Clevo widow זה דברים רלוונטיים?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך מחשב ביתי שיוכל להריץ תוכנות כבדות הדורשות כוח עיבוד גבוה + איכות גבוהה בסרטי HD 1.. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף איכות במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמיש 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? תוכנות כבדות + סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך צורב. 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי בנה לי מפרט קצת לא מבין בזה אני מבקש טיפים לשיפור עם אפשר .. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?:7500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?:משחקים . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?אולי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! כמו ששמתם לב נעדרתי זמן רב בגלל כמה בעיות תוכנתיות אבל חזרתי. אני צריך עזרה בבחירת מפרט לחבר בתקציב הנ"ל ללא מסך, ללא כוננים אופטיים וללא ציוד הקפי אחר. דרישות: 1. עדיף מאוד מעבד DC. 2. יהיה OC יחסית מתון. נא להמליץ על זכרונות, לוח וקירור בהתאם. 3. המחשב מיועד למשחקים בעיקר, עדיף מינימום של 7800GT. תודה!
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אשמח לדעת אם יש לכם פידבקים כלשהם על המחשב הזה: https://www.tms.co.il/notebooks-tablets/notebooks?product_id=17990 הוא נועד בגדול לשימושים ביתיים אבל בעיקר לצפייה בסרטים. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד באיזור ה 6 אלף גמיש ל 6.5 , אני רוצה במחשב כרטיס מסך חזק שיריץ משחקים בצורה טובה ועבודות גרפיקה. כמובן שחשוב גם מהירות המחשב , מסך מספיק 15.4 אינץ' המחשב שהכי בלט לי הוא ה msi gx600 extream בחו"ל ראיתי שקיבל ביקורות לא רעות בכלל אבל כאן קטלו אותו בעיקר בגלל שהוא מאייבורי, לי לא מפריע הספק. אשמח לקבל עצה עניינית , תודה רבה!
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ,צריך את עזרתכם לבניית מפרט עם בסיס טוב ,שבו לא ייכלל מסך,לא צורב,ולא מקלדת. כרטיס המסך שיהיה פשוט ,לצורך שידרוג בקיץ להחלפה בכרטיס מסך מפלצתי. אז מחכה להצעות מפרטים שלכם,תודה!
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני כרגע משחק Assassin's Creed Odyssey, PATH OF EXILE , אבל אני גם רוצה שהוא יתאים למשחקים עתידיים כמו CYBERPUNK 2077, אה ויכול להיות שמתישהו אני אחזור לWITCHER 3. וגם אני לא צריך ציוד היקפי, אולי מערכת הפעלה וגם אני צריך מסך חדש שיתאים. תודה רבה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
מתכוון לקנות בשבוע הקרוב או שבוע הבא: שימושים: אינטרנט, פיתוח, צפייה בסרטים כולל HD, קצת משחקים לא מתכנן אוברקלוק דרישות: *מעבד i5 מרובע ליבות, קירור בנפרד *זכרון 4GB DDR3 לפחות *דיסק קשיח 1TB לפחות *לוח אם טוב כנראה הולך על גיגהבייט - עם כ. רשת מובנה 1Gb וכ. קול מובנה HD *כ.מסך Mid-End של Nvida שיוכל להפעיל משחקים (לא גיימר) כמו פיפא10 ב-Full HD ועם תמיכה טובה בעיבוד סרטי HD. *מסך איכותי ברזולוציה טבעית FullHD בגודל 20" עד 22" (כנראה יסתפק ב-TN בגלל מגבלות תקציב) - כנראה הולך על סמסונג *שיהיה שקט עד כמה שניתן במגבלות התקציב. מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪929 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 ₪614 כמות:1 http://www.skyp…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברה בן דוד שלי רוצה לקנות מחשב ומכיוון שהוא לא מבין בזה הוא ביקש ממני עזרה אז ככה הוא עדיין לא החליט מה הוא רוצה פנטיום 4 או אתלון 64 אני המלצתי לו על ה אתלון... אז ככה כמו שהוא תיאר את זה הוא רוצצה מחשב שיהיה חדיש מבחינה טכנולוגית כלומר שישמש לו להרבה זמן ושלא יקנה משהו עכשיו שעוד שנה כבר יחשב לישן בהתחלה הוא רצה לקנות איזשהו מחשב מורכב בחנות או במכירה פומבית אבל המלצתי לו שלא כדאי כי תמיד מכניסים לשם חלקים לא טובים... אז נגיד והוא קונה AMD חשבתי על אתלון64 3500+ בסוקט 939 ככה גם המליצו לי פה בפורום כי זה הכי חדש וזה תומך ב DUAL CHANNEL לוח NFORCE4 איזשהו כרטיס מסך 6600GT ב PCI-E זכרונות DDR400 של איזשהי חברה בסטיק אחד כאשר בעתיד יתווסף עוד סטיק... אז זה בעצם החלקים העי…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני שחקן מושבע של המשחק WOW אבל המחשב שלי בבית לא מריץ את המשחק חלק כל כך דבר שמבאס לי את התחת :'(. אני רוצה עכשיו לקנות מחשב אבל לא מבין ולא יודע מה יגרום למשחק לעבוד חלק. אם מישהו יוכל לעזור לי במפרט ומקום קנייה אני אשמח . תודה מראש. lamalo
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב אינטל שישמש לעריכת מוזיקה באולפן ביתי. כרטיס קול כבר יש בנפרד. התקציב 4000, רצוי פחות!!! הדרישות: מעבד 2.8 - מה כדאי 2.8C או 2.8E + לוח אם. 1 - שיהיה כרטיס קול פשוט און בורד (כמו שיש בכולם בעצם) 2 - רצוי 1 ג'יגה זכרון אם מסתדר, אם לא 512 כמובן 3 - כרטיס מסך פשוט, שיוכל להריץ משחקים ברמה מינימלית, רצוי יציאה לשני מסכים (כמו הNVIEW של NVIDIA) 4 - צורב 5 - הרד דיסק, רצוי 120 ג'יגה, מינימום 80 6 - עכבר ומקלדת אופטים אלחוטיים ,הבנתי שיש סט לא רע ופשוט של GENIUS, משהו כמו 160 ש"ח? 7 - מסך 17 שטוח, 8 - מארז כולל ספק, קריר ומאוורר אין צורך בCD DVD או FLOPPY....
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרגע מסך SONY SDM-HS95 שהוא כאמור 19''. תודה.
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
סתם בשביל הכיף, להלן המפרט: מעבד: core i7 - 920 קירור למעבד: thermaltake V1 לוח אם: Gigabyte ex58-extreme זכרון: 12gb מחולק ל2gb*6 בערוץ משולש (tripple channel), מדובר בDDR3 בתדר 1333MHZ עם צלעות קירור. מאיץ גרפי: readeon HD4870x2 עם 2gb של vram אחסון קשיח: 2x1TB caviar green במערך raid0 + שני דיסקים קשיחים (500GB , 1.5tb) לגיבוי פנימי. קיים גם תא קדמי להכנסת דיסק קשיח בלייב של thermaltake. צורב DVD של ASUS בקרת מאווררים קדמית עם 4 חיישני חום פנימיים ומסך בקדמת המארז עם שליטה על מהירות מאווררים ותצוגת טמפרטורה. מארז HAF932 של COOLERMASTER ספק כח: corsair TX850 טמפרטורות מEVEREST: כמה שווה העסק הזה? (למחשב יש כבר כמה שנים בקילומטראז' אבל הוא שמור ברמה גבו…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי לפני כמה שבועות נטבוק נחמד של ACER עם מעבד N450 ועוד פיצ'רים מעניינים ולא חשובים הבעיה היא שיש לו רק ג'יגה אחד זיכרון פנימי והמחשב זז לאט גם כאשר אני מעוניין לבצע פעולות אלמנטריות כגון גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים חשבתי לשדרג את הזיכרון ל2 ג'יגה אבל אין לי מושג מה המחירים, היכן קונים ומה הדברים החשובים שצריך לדעת לפני שקונים זיכרון למחשב נטבוק (ולפני שאתם שואלים- יש אפשרות להתקין עד 2 ג'יגה על הדגם הספציפי שיש לי) בנוסף- האם זה בעיה להתקין זיכרון פנימי למחשב נטבוק לבד, או שכדאי לבצע זאת במעבדה בתשלום נוסף? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) פיתוח תוכנה, לימודים, מדי פעם צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רגילה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת יהיה נחמד * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעתיים רצוף ללא …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד- intel i7 930 לוח אם- gigabyte x58-ud7 מארז- thermaltake full armor מאוורר למעבד- Scythe Ninja 3 כרטיס מסך- nvidia 8800 gts הארד דיסק- sumsung 1 terabyte הארד דיסק ssd 60 giga gail
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - 5000 ש"ח 2. מטרות המחשב? - משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא צריך כרטיס קול 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? הייתי רוצה כרטיס מסך - X800GT 256MB 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? - הייתי רוצה מחשב עם מארז מעוצב יפה ו- 2 קטודות ( לא חייב שקט ) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? הייתי רוצה צורב DVD, כונן דיסקטים ועכבר MX510
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה שטויות כתב אחד יכול לדבר ? פשוט בלתי נסבל שנותנים להם לפרסם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2712616,00.html ומה עם הלוח ? נגמר לך הדיו ? :cwm23: תגובה של משתמש שחושב כמוני : צודקים רובכם הכותבים על כרטיס המסך, יש לי Msi NBOX Geforce FX 5900 Ultra וזה הבדל עצום!!! כרטיס מספר אחד היום בשוק ללא תחרות! יורש אלאק! הוא פשוט נכנס לפנדה ולקח את הדברים הכי יקרים וחדשים! פשוט בזבוז מקום - הכתבה צריכה להיות : מה הדברים הכי מהירים ויקרים למשחקים. וכרטיס הקול של NFORCE לא אוכל את CREATIVE! וזואת עובדה מצערת כי לי יש את NFORCE2 6.1
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי נייד Lenovo z560 ואני צריך בשבילו סוללה חדשה ומטען חדש (הכבל של המטען לא במצב בריא). בארץ ראיתי כל מיני חנויות ששם המחיר של המטען + סוללה מגיע למאות שקלים וזה לא מצדיק את ההשקעה. אולם ראיתי שמחו"ל דרך eBay למשל יש סוללה ב20$ ומטען ב 12$ שזה מחיר אטרקטיבי לעומת מה שיש בארץ. מישהו הזמין פעם מחו"ל מהסינים\אסייתים למיניהם שמוכרים חלקי חילוף ויכול לתת עצה איך לבחור מוכר\חלק שלא יעשה לי בעיות אחר כך? האם אפשרי להתעסק עם זה או לא כדאי לקחת סיכון ופשוט לקנות מקורי? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב בסוף לא קניתי את ההוא ב3, כי חשבתי להעלות או להעלות והחלטתי שכן אז תציעו לי בבקשה מפרט למשחקים ללא ציוד היקפי ב4000 תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-