ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות Asterisk java ועוד, אינטרנט עם הרבה חלונות ZOIPER ועוד כל מיני תוכנות שלא דורשות הרבה, דגש על i7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש משב נייד להלן הנעץ: * מטרות המחשב? לימדים (כלכלה ומנהל עסקים) /מ מולטימדה כגון סרטים / משחים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות שלא מבריק * רזולוציית המסך? עדיות ל FHD 192*1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות א ניתן ל numped * משקל רצוי?ד עד אזור 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ שיחזיק באזור 4 שעות בעבודה מנימלית (וורד, אקסל וכו') * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? BT וגם א חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אזור 500GB ומעלה או SSD של 250GB * כונן אופטי?(אופציולי ורצוי אם איןSSD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אכן * האם יש לכם העדפה לחב…
-
- 19 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
-
אני מתלבט אם לקנות מחשב עם core i5 או עם core i7, לשימושים כמו של gta Minecraft וטנקי אונליין ואפילו משחקים מסיבים, במחשב יש כרטיס מסך nvidia gtx 820. תודה לכל העונים!!!!!
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך מצויין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio, Visual Studio, Eclipse, מכונות וירטואליות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, GTA וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 או 1920X1200, תלוי במסך שאני ארכוש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, השימוש העיקרי של המחשב זה יותר בתיכנות, אינטרנט, מוסיקה וסרטים. המחשב יריץ לינוקס. הכנתי מפרט למחשב שיחזיק לי לשנים טובות (ליותר מ4 שנים) אשמח לדעת מה אתם חושבים, האם כדאי להשקיע במפרט הזה או שיש מקומות לשיפור אני לא מתכנן לעשות אוברקלוקינג, לכן בחרתי במעבד שמגיע עם מאורר של אינטל. יש לי עוד אהרדיסק מכני בנפח של טרה שישמש אותי לאחסון הקבצים, וההארדיסק של הSSD ישמש לאחסון המערכת הפעלה והתוכנות. חשוב לציין שגם אני רוצה מחשב שקט, האם המאוררים שבחרתי מספיק שקטים? תקציב: באיזור 2500 ניתן לחרוג עד 200 שקל. אשמח להצעות ושיפורים. תודה!
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אהלן, קניתי את המחשב N56JK החדש של אסוס (4200H, 850M, 8G RAM, 1T7200RPM בכללי, מפרט מלא פה: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N56JK/specifications/) המחשב הגיע עם ווינדוז 8.1 באיזשהי גרסא. אני סובל מהווינדוז 8 הזה, הוא לא מריץ כמו שצריך וירטואל משין, הוא לא מצליח בשום מחיר לקודד קבצי SRT לעברית, לא תומך בשינויי MAC ADRESS כמו שצריך, ועוד מלא באגים שאין לי כח להתמודד איתם. הלכתי לטכנאי והוא אמר לי שלדגם הזה אין דרייברים לווינדוז 7 ולכן צפויות מלא בעיות אם אני אעשה דאונגרייד. האם זה נכון והאם יש דרך כן לעשות את זה?כי בדגמים אחרים, קצת יותר ישנים של אסוס זה אפשרי.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪993 קירור למעבד: CORSAIR CWCH50 Water Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪418 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪455 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד Nanoxia Deep silence 2 + FSP 750W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪790 זיכרון: Corsair 16Gb Kit (8G X2) CMX16GX3M2A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪862 כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 270X OC Windforce X3 2GB - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪999 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחני: Crucial M500 240GB SSD 2.5 Inch - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪5…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי למכירה בעקבות שדרוג: crucial m4 256GB SSD מעבד I5 דגם 760 2.8GHz לוח אם P55-USB3 של ג'יגה בייט זיכרונות 4X2GB g.skill DDR3-1600-pc3 תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלומות, ניסיתי למצוא מידע אמין ברשת ולא הצלחתי למצוא, או שאני לא יודע לחפש... אני רוצה לרכוש תחנת עגינה עבור Dell Latitude E7440. ניסיתי להבין מה המק"ט הנכון עבור הדגם הנ"ל ולא הצלחתי להבין חד משמעית מה מתאים או לא. מצד אחד, ע"פ האתר הרשמי של Dell, המק"ט של התחנה התואמת, XX6F0, מפנה למכירות שבהן התחנה עולה 500 ש"ח עד 900 ש"ח (גם באיביי), שלדעתי זהו סכום מוגזם. מצד שני, הרבה מוכרים מוכרים תחנה כזו או אחרת (מקורית) עם מק"ט PR03x או PR02x, וכותבים שהוא תואם רשימה ארוכה של מק"טי תחנות עגינה אחרות, ביניהן גם את הXX6F0. תחנה כזו לרוב עולה 250 עד 300 ש"ח (איביי). הקטע הוא שכל התחנות נראות זהות, והמחבר שלהן נראה זהה. השאלה היא האם אני צריך לרכוש את המק"ט המדוייק שהוגדר ע"י…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בכמה בערך אני יכול למכור לפטופ i7 2630, עם 8g ראם ובנוסף כונן ssd של 180g? ללא אחריות בגלל השדרוג לssd אבל עם ביטוח חיצוני לעוד 10 חודש. מבחינה קוסמטית הוא ממש לא נראה חדש אבל לרוב פשוט מחברים אותו למסך ומשתמשים במקלדת ועכבר חיצוניים. שמור עם ביצועים נהדרים... סחב לי הנדסת תוכנה בי״ג-ד ושימושים אחרים בלי לעצור לחשוב מטען כחדש וסוללה שמורה טוב שהתרגלה למחזורים של פריקה וטעינה מלאים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
2500K מעבד Z68X-UD4-B3 לוח Gigabyte GTX 560 Ti 1GB OC שני כרטיסי מסך Corsair SSD 120GB Force 3 GT אשמח אם תציינו מחיר של חלק בנפרד. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אשמח ממש לעזרה.. אני קצת אבוד עם כל מה שמציעים ואומרים כל המוכרים. אולי מישהו עם פחות אינטרסים יוכל להציע מה כדאי. אשמח להצעה של דגמים ספציפיים, אבל גם יעזור לי אם תכתבו מה צריך לדרוש- כי באמת אין לי מושג (RAM, זיכרון, סוג סוללה וכו'). המון תודה מראש! * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, תכנות (מאטלב) * גודל המסך? 14/15.6 אינץ'.האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? לא משנה כל כך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא קריטי, כמובן שעדיף קל אבל לא ע"ח תכונות אחרות.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביבות ארבע שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? המינימום הוא 500GB, רצוי אפיל…
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקי אסטרטגיה וגוף ראשון כגון COD + BATTLEFIELD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta v ( בעתיד ) battlefield hardline, call of duty advanced warfare -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …
-
- 26 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך את עזרתכם כי אני לא מבין כל כך גדול אני אדרג דירוג שלי לפי חקירת אינטרנט שאני עשיתי , תאשרו או שתשנו לפי דעתכם. היעוד של הדירוג הזה הוא פשוט למשחקים כי מדובר על כרטיסים גרפיים. 1. GeForce GTX 860M 4 GB עם מסך 15.6" UHD 4K ומעבד i7-4710HQ 2.5GHz 2. AMD R9-270 4GB עם מסך 14" FHD ומעבד i7-4510U 2GHz 3. GeFoece GT 840M 4GB VRAM עם מסך 14" FHD IPS ומעבד i7-4510U 2GHz 4 . GeForce GT 730M 2GB VRAM עם מסך 14" FHD ומעבד i7-4500U 1.8GHz ידוע לי שחווית המשחקים תהיה טובה במחשב הראשון אם זה הכרטיס מסך והמסך עצמו והמעבד החייתי. אך הבקשה שלי היא דירוג "עוצמת" כרטיסי המסך והרישום של המסכים והמעבדים נועד כדי לתת לכם קצת מידע על כלל המערכת. המחשב הוא מחשב לסטודנט , מי…
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
1. מחיר מקסימלי : 4300. אפשר לנסות לחסוך, אך לא על חשבון דרישות הסף שיובאו בהמשך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? דרישות סף: רוב השימוש הוא אופיס, מוזיקה, סטרימינג ואינטרנט. למרות שזאת, במחשב גם נצפים (המון) ונערכים סרטים גדולים באיכות HD. מעבד + כרטיס מסך - אני צופה בהרבה תכני hd, וגם מתכנן לשדר את זה לעיתים דרך סטרימר לטלוויזיה. חשוב לי שגם בסרטים כבדים, כמו שמוציא הגופרו שלי (4.7k), לא יהיו תקיעות כמו שהיו לי במחשב הנוכחי. בנוסף, חברה שלי עורכת הרבה סרטים במגוון תוכנות, סרטים גדולים כמובן, וגם תמונות, ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה מאוד חזק ויוכל לעבוד ללא כל בעיות בהרצת תוכנות שכזאת. נוסף, חשוב לי לציין שה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפשת לשדרג למחשב נייד חדש. בתקציב של 4 או חמש אלף. (בישראל) מטרת המחשב: משחקים קלים (דוטא, דיאבלו וכולי) ועיצוב דו מימדי ותלת מימדי (פוטושופ אילוסטריטור, RHINO). כמו כן, המחשב ינשא ללימודים ולכן עדיף שיהיה קל ככל האפשר. העדפה ל numpad ו bluetooth. מעבר לזה, אני באמת לא מבינה מספיק במחשבים כדי לדעת מה כדאי או לא. לכן פתוחה להמלצות. (סוגי כוננים וכולי) תודה!
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום אנשים, יש ברשותי מחשב גיימינג מזדקן שמבוסס על: מעבד: AMD Phenom 2 955 לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3 כרטיס מסך: AMD HD5850 זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz רציתי להחיות מעט את המחשב כדי שיריץ את בטלפילד 3 ו-4 בצורה טובה (אפילו טובה מאוד!). שקלתי לשדרג את הכרטיס מסך ואולי להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון. האם ניתן לשדרג את המחשב הזה או שהוא כבר מיושן מדי?? אם אחליף כרטיס מסך, המעבד עלול להוות צוואר בקבוק? בכל מקרה, הייתי מעוניין להקצות לשדרוג משהו כמו 700 ש"ח. תודה אנשים!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=12869,12980
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות את המפרט הבא: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=7556 אשמח לחוות דעת, האם אפשר להוריד משהו / להוסיף.. התקציב הוא עד 4500+- (שם זה עובר קצת ב30 ש"ח).
-
- 6 תגובות
- 767 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאל?10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשרי לחסוך... אם הביצועים קטנים ולא רלוונטים (רק לידיעה המחשב ישאר ללא שידרוג לפחות 3 שנים) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים חדשים כמו BF4 Watch dogs GTA וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות ללא פ…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 -7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ברצון .. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני לומד תלת מימד ודו ופוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ( 3ds max ,maya) התחלתי ללמוד לפני חודשיים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם לפעמים משחק במשחקים כגון CALL OF DUTY -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-25 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי בסיסי: כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטונים. חשוב מאוד כרטיס רשת מובנה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי שנקנה לפני 4 שנים מתחיל לעשות לי בעיות.. Nvidia Geforce 460gtx(איך שאני נכנס למשחקים המסך מתחיל לקרטע, הדרייבר של הכרטיס מפסיק לעבוד ואני מקבל ריסט..) עכשיו בכללי אני לא הכי בטוח שאני צריך להחליף אפילו.. אבל חיברתי כרטיס מסך אחר למחשב וזה לא עשה לי את הבעיות האלו.. עכשיו בזמנו שקניתי אותו אני חושב שהוא עלה לי בסביבות ה1500+ אני מחפש כרטיס למשחקים+ סרטים HD שיעבוד טוב בתקציב של 700-800 ש"ח.. יש דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב נייד ibm thinkpad 1834 r50e עם שידרוג קטן לזיכרון ל-2 ג'גה רק 300HZ כרגע מותקנת מערכת ההפעלה XP. והמחשב עובד לא רע. האם מומלץ להתקין WINDOWS 7 ? המחשב יעמוד בזה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-