עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם לאישתי מת המחשב. כעת מחפשים משהו חדש. תוכלו בבקשה להמליץ? מחשב לעבוד עם תוכנות כגון: Office, גרפיקה - Photoshop', Corel Drow, Ulead, משחקים פשוטים ווידאו 15.6 - 17 inch 6-8 gb RAM 4-6 gb video HDD 500gb מינימום DVDRW מחפס לקנות באזור הדרום תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Googleness,

יש לי נייד Lenovo z560 ואני צריך בשבילו סוללה חדשה ומטען חדש (הכבל של המטען לא במצב בריא). בארץ ראיתי כל מיני חנויות ששם המחיר של המטען + סוללה מגיע למאות שקלים וזה לא מצדיק את ההשקעה. אולם ראיתי שמחו"ל דרך eBay למשל יש סוללה ב20$ ומטען ב 12$ שזה מחיר אטרקטיבי לעומת מה שיש בארץ. מישהו הזמין פעם מחו"ל מהסינים\אסייתים למיניהם שמוכרים חלקי חילוף ויכול לתת עצה איך לבחור מוכר\חלק שלא יעשה לי בעיות אחר כך? האם אפשרי להתעסק עם זה או לא כדאי לקחת סיכון ופשוט לקנות מקורי? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום לבאי הפורום, אחרי הרבה בעיות, עושה רושם שהמחשב השולחני שלי עבר מהעולם (לוח אם/מעבד) והגיע הזמן לחדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי סטנדרטי+ (ייתכן ופעם בפרק זמן יידרש להריץ MATLAB ללא סימולציות כבדות. כמו כן, יהיה צורך בכתיבה של מסמכים בעלי מספר רב של עמודים, הכוללים תמונות/גרפיקה.) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אמנם היום אין צורך בד"כ בצורב חיצוני, אך עדיין נדרש. קיימים אצלי שני צורבים תקינים עם חיבורי…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום, בעוד מספר שבועות אני טס לשיקגו ויש באפשרותי לקנות שם מחשב. רציתי את המלצתכם לקניית מחשב עד לתקציב 3700 ש"ח או כ- $900. *מטרות המחשב: עבודת משרדיות (אינטרנט ואופיס), הייתי רוצה שיריץ משחקים קלים (לא משהו רציני), כמו גם צפייה בסרטי HD *זמן סוללה: 3-4 שעות *יציאות: חשוב לפחות HDMI אחד, ושאר היציאות הסטנדרטיות (USB3 אינו קריטי אך USB2 כן) *גודל מסך 15.6" * בלוטות? רצוי - לא על זה תיפול עסקה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רצוי בנפח של 750GB (גמיש) * כונן CD/DVD? צורב? כן - צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לפחות שנתיים אחריות ורצוי 3, כיוון שאהיה בחו"ל מספר חודשים - רצויה אחריות בינלאומית אך לא תפול על זה עסקה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Shoq,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוניים), צפיה בסרטים, תכנות (8ג'יגה זיכרון) * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? 1.5-2.5 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD - מספיק 128 היי, כמו שרשום רצוי מחשב לתכנות, שיימש גם ללימודים, וגם בתור מחשב בבית שמחובר למסך. מקווה שכל הדרישות ייכנסו בתקציב.. תודה רבה,

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. ]אני צריכה לקנות מחשב נייד ללימודים ואני לא כ"כ מבינה בעניין, כל השמות, הסוגים והדגמים די בלבלו אותי אני מאוד אשמח אם אחד מכם-אנשים טובים יוכל לעזור לי מטרות המחשב? לימודים-אדריכלות ועיצוב פנים. שימוש בתוכנות כבדות שדורשות גרפיקה טובה AUTOCAD,ו- REVIT דרישות החומרה לתוכנות אוטקאד : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13784795 2.רוויט : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=12431819 * גודל המסך?15.6 עדיפות למט * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף זמן ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא בהכרח * גודל מינימלי של כונן …

7. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - באופן כללי איטרנט ומסביב אך אני רוצה שהוא יריץ את המשחקים הכי כבדים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בסביבות 15 אינץ'. לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - שתהיה רזולוציה טובה, לא כל כך מבין בזה אך שתנוע בין HD רגיל לFHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - לא. * משקל רצוי? - לא כל כך משנה …

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by xray,

לפני כשנתיים קניתי מחשב של איטל פנטיום 4 וחשבתי שעקב ההשקעה הרבה (כלכלית)יהיה לי שקט לכמה שנים ,איפה שנים ואיזה שקט . היתי רוצה המלצה למיפרט למישחקים ,משהוא שאולי כן יחזיק קצת מעמד .

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by פתח הדביר,

אך דא עקא! יש יותר מדי מבחר והדבר גורם לבלבול רציני... כ"כ הרבה דגמים, כ"כ הרבה חברות, טווח המחירים גם הוא מכאן ועד להודעה חדשה... נראה לי שרק בגלל זה לא קנינו עד כה. אני ככל הנראה מתחיל לימודים באוקטובר הקרוב, והדבר גרם לי להתעסק בכל הנושא שוב אבל כל המבחר הגדול הזה מקשה על החלטה על דגם ספציפי וככל שמנסים ללמוד את התחום עוד יותר זה גורם ליותר ויותר תסכול. ממש כמו ביצה טובענית אני צריך סיוע מחברי הפורום היקרים איך לברור מכל האוקינוס הזה, איך להיות סגור על דגם מסוים, מה הכי חשוב שבוחרים. שנהיה כבר מאחורי כל הברדק הזה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם ! החלטתי שאני רוצה לבנות מחשב בעצמי ולא לקנות אחד מוכן שבכלל לא עונה לכל הדרישות. אני די מבין בכל החלקים של המחשב, אבל הנה הבעיה: אני לא ממש מבין. יש לי תקציב של 6000 שקל, מה שאומר שלא ממש מומלץ לבנות מחשב בתקציב כזה כשאין לך מושג מהחיים שלך ??? (טוב, אולי קצת ...) חלק אחד כבר קניתי מכיוון שהוא היה במבצע ועלה רק 1560 שקל-כרטיס מסך ASUS GTX 580 (יש לאייסוס כמה דגמים. לחצו כאן כדי לראות פרטים על הדגם הספציפי ). עכשיו נשאר לי לקנות את שאר החלקים. אני רוצה לבנות מחשב שיריץ את המשחקים הכי הכי כבדים בצורה חלקה על מקסימום גרפיקה. (יש לי 6000 שקל תקציב, אז זה אפשרי ) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חלקים למחשב גיימרים טוב בהתאם לתקציב... תודה לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by SyRenity,

מחפש חדש, תודה. * מטרות המחשב? תכנות ותוכנות QA * גודל המסך? 13 או 15, עדיף מט * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD, 128GB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, צריך Windows 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם 8GB RAM

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Idani26,

שלום לכולם התבקשתי לבנות מפרט מחשב לקרוב משפחה בתקציב כולל של 3K וללא ציוד הקפי בכלל. קצת רקע-ילד בן 15 משחק הרבה במשחקי מחשב שדורשים גרפיקה גבוהה,אינטרנט ועבודה משרדית,צפייה בסרטים. הסתכלתי במפרטים הממולצים בטווח המחיר שלי כאן http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=135014&section=293&target=%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92,%20%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8 הייתי רוצה ממכם כמה שינויים כמו לוח אם של חברה אחרת,הארד דיסק של 1T ,מארז קצת פחות מפואר, כל דבר שיכול להוסיף למפרט בהתאם לתקציב. *מעדיף שתי חנויות לפחות.באזור המרכז. תודה והמשך יום נעים!!

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. מעבד P4 2.4... לוח אם ABIT-BH7 זכרון 512MB כרטיס מסך FX 5200 אני רוצה להפוך את זה למחשב HTPC טוב.... איך אני עושה את זה? בוא נגיד שהתקציב הוא 1500-2000 ש"ח..., אם צריך עוד אני אגדיל... תודה לעוזרים מראש

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Pribary,

כרטיס מסך: 2GB gigabyte geforce gtx 650 זיכרון: 8x2 זיכרון קשיח: SSD 128 ו 1 טרה רגיל

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by elad932,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5150 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 , GTA V וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' של חברת Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אחותי צריכה מחשב נייד הכי זול שיש לאוניברסיטה...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by penny1,

שלום רב, אני מחפש המלצה למחשב נייד עבור אחותי מדובר במחשב עבור לימודים (יותר נכון דוקטורט) כלומר לרוב יהיה בשימוש עבור אינטרנט ותכונות אופיס (word, powerpoint) היא מחפשת נייד שיהיה קל יחסית לסחוב וגודל מסך באיזור 13-14 אינץ' למישהו יש המלצות למחשב אמין וטוב לדרישות הבסיסיות הללו? תקציב באיזור ה 2000-2500 ש"ח. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי לכם, אני צריכה בבקשה המלצות למפרט למחשב נייח לשימוש אישי, אבל שמשמש גם לעבודה. כמה צרכים בסיסיים ואת השאר אשאיר לחכמים ממני: # מארז עם כמה שיותר מאווררים, חייב להיות עם רשתות מסננות אבק עם אפשרות להסרה וניקוי שלהן (על קינג ג'ורג' מחשבים נחנקים יומית). # 500GB מינימום זיכרון. # 4GB RAM # שיוכל להריץ Heroes 5 באיכות גבוהה וברקע כמה טורנטים, אקספלוררים, קבצי וורד ואקסל ושאר מיני תכנות קטנות (מסנג'ר וכו') בלי להתקע. # עדיפות למחשב מבוסס Intel. # החיבורים הכי מעודכנים שאפשר (אני סומכת עליו לכמה שנים). # כרטיס קול איכותי (בלי להתפשר). # ושיתמוך ברינדורים של תכנות אנימציה. בפחות משנה ו-3 חודשים לרינדור איכותי. # אמור להריץ Windows 7 מן הסתם. # רזולוציה קיימת של …

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by netanel018,

קניתי לפני כמה שבועות נטבוק נחמד של ACER עם מעבד N450 ועוד פיצ'רים מעניינים ולא חשובים הבעיה היא שיש לו רק ג'יגה אחד זיכרון פנימי והמחשב זז לאט גם כאשר אני מעוניין לבצע פעולות אלמנטריות כגון גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים חשבתי לשדרג את הזיכרון ל2 ג'יגה אבל אין לי מושג מה המחירים, היכן קונים ומה הדברים החשובים שצריך לדעת לפני שקונים זיכרון למחשב נטבוק (ולפני שאתם שואלים- יש אפשרות להתקין עד 2 ג'יגה על הדגם הספציפי שיש לי) בנוסף- האם זה בעיה להתקין זיכרון פנימי למחשב נטבוק לבד, או שכדאי לבצע זאת במעבדה בתשלום נוסף? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. ההורים שלי שיהיו בריאים יצאו לפנסיה. החלום שלהם תמיד היה להשתמש במחשב. כעת החלו הורי בקורס בסיסי להכרת המחשב, לכן הם מעונינים לרכוש מחשב חדש. דרישות מהמחשב: 1.התחברות לאינטרנט. 2.עבודה עם מעבד תמלילים (לא חיב לביות האופיס הכי חדש שיש) 3.כונן קשיח הכי זול שיש עם שלוש שנות אחריות. 4. זיכרון מינימלי (אף אחד לא יריץ משחקים על המחשב פרט לסוליטר או פריסל) 5.לוח אם עם אחריות של שלוש שנים 6.מכיוון שאין להורי הרבה מקום בבית תריך מסך דק מסוג TFT אבל הם מוכנים שלמוע גם על מסך אמין וזול מסוג 17" 7.מכיוון שהקשר של הורי עם המחשב יתבצע דרך המקלדת והעכבר רציתי לשמוע מחברי הפורום מה עדיף, עכבר ומקלדת אינטרנט של מיקרוסופט או של חברת לוג'יטק (יש לקחת בחשבון גם את שקלול המחיר. תודה מראש בשמי…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by orelzion,

אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב הזה, מאיפה אני משיג דרייברים? והאם זה מומלץ (לא הלינוקס, אלא העובדה שזה לא הOS שמגיע עם המחשב)

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם! אני מתלבט בבחירה בין שני מחשבים ניידים. 1. IBM ThinkPad R50e UR0SYIM לינק: http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2648&scat=313&tcat=20 2. LG LE50-5LSE לינק: http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2631&scat=322&tcat=20 המחשב השני יותר זול מהראשון. אבל הפלטפורמה שלו יותר חדשנית (DDR2 533Mhz , PCI-E, Pentium Dothan) והוא מגיע עם 3 שנות אחריות. השני פחות מתקדם טכנולוגית (DDR 266Mhz ,GPU OB,) הוא מגיע עם שנה אחריות בינלאומית. והוא גם יקר יותר. במבט ראשון מיד בחרתי בLG. גם יותר זול וגם יותר חדיש. אבל אני לא מכיר אף אחד עם מחשב LG. האם יש להם מחשבים טובים וחזקים? (פיזית. לא מבחינת החומרה) IBM הם מאוד וותיקים בשוק, והמחשבים שלהם מאוד חזקים…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by AR7778,

היי, לאחרונה עלה אצלי הצורך למחשב מאוד, לא נגיש לנייח כמו בעבר. כעיקרון אני צריך מחשב לכל עבודות הMicrosoft Office: PowerPoint, Word, Excel וכו' עבודה עם מייל, אינטרנט, כרטיסיות רבות רוב הזמן כ5-7. סדרות, מוזיקה SSD 256 גודל מסך 13.9-15, רזולוציה עדיפות ל1920X1080 עדיפות ל13.9-14. אם יש אפשרות להוסיף קשיח של 250-500 בנוסף לSSD ממש אשמח. עדיפות לכמה שיותר דק וקל אבל אין בעיה גם אם לא, לא קריטי לי המשקל. מבחינת גיימינג, המשחק היחיד שחשוב לי שיעבוד הוא ה-LOL, הרצה בינונית מספיק, אם אפשר גבוהה בשמחה. מחפש מחשב מהיר, יציב, אמין, אחד שישאר איתי להמון זמן ועם סוללה שנשארת בחיים. כמובן בהתאם לתקציבי. המקסימום של המחיר הוא 3,500, כל הורדה ש…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Orian015,

אני מעוניין למכור מחשב בלוח יד שנייה: HP pavilion dv6000 ואינני יודע מה שוויו כיום. מה הוא שוויו של המחשב להלן? בתודה מראש (וסליחה למנהל הפורום שאני פותח הרבה נושאים(שכולם חשובים לי)), רז אוריין.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום! היום הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להיפטר מהגרוטאה שלי שיש כאלה שקוראים לה מחשב ויש כאלה ששואלים אותי למה יש לי משקולת נייר כל כך גדולה על השולחן... הבעיה היא שפעם אחרונה שקניתי מחשב הם הגיעו עם פלופי שבאמת היה גמיש יש לי מסך סביר, הארד דרייב של מקסטור שמתאים לצרכים שלי ושאר אביזרים כגון כרטיס רשת, כרטיס יואסבי, כרטיס פיירוויר מקלדת שאני אוהב ועכבר שאני סוגד לו. אוקיי אז קראתי את המדריך והחלטתי על טווח מחירים: הייתי רוצה לסיים באזור ה3000-3500. אני מחפש: לוח אם מעבד כרטיס גרפי זיכרון על מה תמליצו? אני מתכוון לשחק "חצי-חיים 2" אז כנראה שמומלץ ATI, נכון? תודה על העזרה, כי ממש אין לי מושג מישהו שהציע לי ערכה של כאלה רכיבים ניסה להגיד לי שוידאו אונבורד זה אותו…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.