עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. נמצא בבלבול, אשמח לעזרה מקצועית. מטרות המחשב? בעיקר לצרכים רגילים ועריכת תמונות ( קבצי raw, לייטרום ופוטושופ). * גודל המסך? 13-15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות FHD 1080x1920 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2ק"ג. פחות מכך יהיה מעולה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא דיל ברייקר. אשמח למשהו סביר (אזור ה- 4 שעות). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 128 GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל סוחב * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כרטיס מסך חיצוני אם התקציב מאפשר. (האם קריטי…

• 5 תגובות
    • 965 צפיות
  2. שלום מחפש אתר לקנות בו מחשב נייד בארה"ב אלה הדרישות: *. מטרת המחשב - עבודה עם תוכנות בתחום ההנדסה כמו matlab,solidworks ודומיהם ובנוסף קצת משחקים/סרטים *. גודל המסך - 15.6" אין צורך במסך מגע או משהו מיוחד *. רזולוצית המסך- FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיך מקלדת מלאה * משקל רצוי- לא קריטי,כמובן שעדיף כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך- גם לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-HDMI * Bluetooth- אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-500 גיגה לפחות אם אפשר לצרף SSD עדיף אבל פחות קריטי * כונן אופטי- לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- לא חובה * האם יש לכם העדפה לחב…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by MoMo-P,

מעבד מרובע ליבות Q6600 קירור מעבד Thermalright Ultra-120 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3L DDR2 800 (1x4) 4GB צורב LG כרטיס רשת נוסף כרטיס הרחבה USB מארז CHIEFTECH CH-01B-B-SL מצוין! המערכת מוכנה באוברקלוק מצוין! רק להוסיף ספק כח, כרטיס מסך והארדיסק ומוכנים לצאת לדרך.... כמה אני יכול לקבל עליו?? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by rubus,

לחברי הפורום שלום רב, אני מחפש מחשב נייד לאחותי, הפרטים למטה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת וידאו, תכנות, צפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מסך מאט, 14 אינץ' מינימום עם עדיפות ל 15.6 ומעלה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא ממש משנה. כמעט ולא תיקח אותו …

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  5. Started by Kayfun4ik,

שלום לחברי הפורום בבקשה המלצה למפרט מלא של מחשב HTPC המחשב נועד לעמוד ליד הטלויזיה בסלון, להתחבר לרשת הביתית ב WiFi ולמסך הטלויזיה בכבל HDMI המטרה זה הורדת סרטים והקרנתם בטלויזיה (איכות HD) וגם צפיה ישירה מהרשת גלישה באינטרנט (Facebook, YouTube) - עכבר ומקלדת אלחוטית. לא יודע האם זה קשור, אבל בעתיד גם אחבר מערכת קולנוע ביתי (רמקולים וסאב) וגם XBox לאותה טלויזיה התקציב הוא עד 3000 שח (מותר לחרוג בכמה שצריף אבל רק אם זה באמת מצריך את הדרישות שלי) כל מה שחשוב זה שקט וצפיה חלקה. נ.ב. USB3 מקדימה או מאחורה לא באמת חשוב גודל HD לדעתי יספיק 2TB. אשמח אם תעזרו בלחבר את המחשב תודה

• 24 תגובות
    • 4k צפיות
  6. Started by natigabay,

יש לי asus n550jk ראיתי את המוצר הבא http://www.amazon.com/ASUS-TAICHI-Suit-Tablet-Laptop/dp/B00BD7UL5I#cm_cr_dpwidget אני צריך משהו כמו זה למחשב שלי השאלה אם זה מתאים למחשב שלי?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Felixess,

אני מחפש מחשב נחמד כזה קומפקטי ללימודים, לכתוב איתו בעקרון. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא, עדיף מ 14 אינץ ומטה אבל אתם מוצאים אחד טוב אז אני אקח אותו. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, ברצוני לרכוש מחשב בסדר גודל של 6000 ש"ח +- המטרה העיקרית היא שאוכל להריץ משחקים בשנתיים שלוש הקרובות ברמה גבוהה (גם ברשת). הרכבתי איזשהו מפרט, חלק מהרכיבים אני לא באמת מכיר אבל מרפרוף קליל באינטרנט אני חושב שחיברתי משהו נכון. לגבי הרכיבים : כרטיס קול, כרטיס רשת - לא הוספתי כלום כי אני לא ידעתי אם זה חובה או לא, ואם כן, האם צריך להשקיע בהם משמעותית או לא. לגבי הרכיבים : מארז, ספק כח - אני לא בטוח שהמארז תואם את כל הרכיבים שהרכבתי ולגבי הספק, הבנתי שהוא צריך להיות משהו בסדר גודל של 630W (בגלל הכרטיס מסך) בקיצור - אשמח אם מישהו שקצת מבין בתחום יתן לי המלצה או חלופות לחלק מהדברים. אני מוסיף תמונה ואני מודה מקרב לב לעוזרים!! תודה תודה תודה http://www.siz.co.i…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by noamohana,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - אופיס, אינטרנט וסרטים * גודל המסך? עדיף 15.6" * רזולוציית המסך? שמתאימה לצפייה נורמלית בסרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה * כונן אופטי? עדיף אם אפשר * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מצאתי את זה, מה אתם אומרים? http://www.newpc.co.il/items/322930 תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by shir12345,

יש לי מחשב ישן יחסית אבל הוא לא בשימוש רב. לאחרונה הוא גם משמש למצלמות אבטחה ואני רוצה לשדרג אותו כי הוא מאוד איטי במעבר בין תוכנות שפועלות אבל המעבד לא מתאמץ הרבה. המפרט שלו: מעבד Q8300 לוח אם ZOTAC G31 זיכרון 2GB DDR2 דיסק קשיח 500GB חשבתי לשים לו כונן 2TB, מעדיף 3TB למצלמות האבטחה, את ה500GB שמשמש ככונן ראשי גם למצלמות ולשים במקום samsung ssg evo 120gb, ובנוסף להרחיב את הזיכרון הקיים ל4GB או 6GB. שאלותי: 1. האם כונן 2TB או 3TB יתאימו למחשב? אני אשמח לתשובה וודאית כי בחנות לא יודעים. 2. איך אני יודע זיכרון ראם מתאים למחשב? אשמח להמלצה, אפשרי גם לקנות באינטרנט מחו"ל אם ההפרש או המבחר שווה את זה אבל מעדיף כאן בארץ. 3. מה אתם חושבים על השדרוג שאני רוצה? האם הוא טוב ואי…

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by MODI,

עושה סדר בבית ורוצה למכור חלקים ישנים שאני לא משתמש אבל לא יודע כמה הם שווים. אשמח לעזרתכם 1. מיכל נוזלים 2. משאבה מדגם P400 3. רדיאטור + מאוור 120CM. (חסר מאיין מתאם לצינור כניסת נוזלים של הרדיאטור אבל אני מאמין שאפשר בקלות למצוא את החלק הזה ואם לא גם המאוור שווה משהו) מצורפות תמונות

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  12. שלום אני מחפש מחשב נייד לאחותי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס, משחקים לילדים * גודל המסך? עדיף 14" ומעלה * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320GB ומעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. WINDOWS 7 ומעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף לא דל אבל אם משתלם אז בסדר * אין צורך בכונן DVD. תודה רבה למי שיכול לעזור!

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. היי לכולם, מחפש המלצה לנייד שיתחבר לטלויזיה אבל גם ילקח לעיתים לכל מיני מקומות לשימוש כללי. * מטרות המחשב? המטרה העיקרית לחבר אותו לטלויזיה בכדי שתנגן סרטי HD (כולל צפייה מyoutube) כך שחשוב לי שינגן סרטים כאלה ללא קפיצות, וגלישה כללית באינטרנט. * גודל המסך? מאט * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? לא חשוב (למרות שאם ultrabook יכנס במסגרת התקציב - עדיף) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, סוג הכונן לא חשוב. * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? …

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  14. הי. קרובה שלי מתחילה לימודי גננות, ובמסגרת הלימודים זקוקה למחשב נייד לצורך עבודות גרפיקה קלות. עכשיו, נכון שאמרו לה שהיא תצטרך להתקין Photoshop, Coreldraw וגם Illustrator, אבל לעניות דעתי - לא מדובר בגרפיקה באמת ברמה גבוהה. אשמח לשמוע הצעות למפרט שלא יעלו על הסכום של 3500-3700 ש"ח (כל שקל חשוב, ולכן אם ניתן לקצץ - נראה לי שעדיף). בינתיים היא קיבלה כבר הצעה מחנות, המצ"ב. אשמח לשמוע דעתכם על המפרט. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by omergrin,

ערב טוב, החלטתי לקנות בקרוב מחשב נייד חדש מדגם ASUS G750JM למטרות גיימינג. ברצוני להוסיף כונן SSD בנפח בינוני, 128/256 לכל היותר. האם ישנם דגמי כוננים מיוחדים למחשבים ניידים או שאלו אותם כוננים גם לנייחים? נכון לעכשיו הבנתי שהכי מומלץ ללכת על כונני SAMSUNG 840 EVO. האם זה עדיין תקף? תודה רבה על העזרה...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Jinjis Han,

שלום לכולם, אשמח לחוות דעת על המפרט הבא: ה עצמית של מחשב נייח Intel 3220 1 3220 31491 מעבד אינטל ‏Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray‎ 1 20318 מאוורר למעבד ‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎ 1 30832 לוחות אם למעבדי אינטל ‏MSI Z97-Gaming 5 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ 1 28882 זכרונות ‏Corsair Vengeance LP 8GB DDR3 1600MHz CL9‎ 1 19856 ספקי כוח ‏Seasonic 650W Active PFC Modular 80+ Gold X-650 PSU‎ 1 2579 הרכבה ‏הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע‎ 1 http://ksp.co.il/?cardfull=1 חשוב לי לציין שכרגע לפחות משחקים לא בראש סדר העדיפויות, אלא יותר מולטי-סטקינג, סביבות פיתוח שאני עובד איתם, מדיי פעם אני כן רוצה לשחק. כרגע יש לי מהמחשב הישן GTX260 (שבינתי…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  17. מעבד: [..] INTEL 4790 : HASWELL, CORE I7, S1150, 3.6Ghz - TRAY ₪1367 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H97-GAMING 3 ₪614 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB 1600MHz DDR3 CL10 DIMM HyperX FURY RED ₪419 כמות:2 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 BLACK SATA - זמין במלאי ₪108 מארז: [..] ANTEC P280 (FRONT USB3) w/o PSU ₪556 ספק כוח: [..] ANTEC TP-750C - חמש שנות אחריות. ₪528 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER i11 ₪145 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG SSD 840 EVO 250GB 2.5" SATA 3 ₪697 דיסק קשיח 2: SEAGATE Barracuda 7200.14 1TB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! - זמין במלאי ₪250 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5187 מפרט…

• 18 תגובות
    • 4.4k צפיות
  18. Started by sir.humus,

* מטרות המחשב? בעיקר לתכנות ועוד שימושים שיגרתיים (סרטים, אופיס וכו') * גודל המסך? 13-15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2ק"ג +/- * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 5 שעות עבודה רציפות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא מיוחדות אבל שיהיה מספיקות יציאות סטנדרטיות (יותר מ2 יציאות USB למשל) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 128 GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף, לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בדקתי מחשבים של דל, לנובו ואסוס, אבל פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך מגע יכו…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by ag43,

בכמה למכור את המעבד ולוח האם שבמפרט שלי + 6 גיגה זכרון 1600.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by yalkobi,

רכשתי מחשב dell 14z 5432 יד שניה המחשב מגיע עם כרטיס מוסך על הלוח 4000HD וכרטיס מסך נוסף Radeon HD 7570M הבנתי שצריך להגדיר לכרטיס אם איזה תוכנות הוא יפעל (בגלל חיסכון אנרגיה) השמח לעזרה איך בדיוק אני מגדיר אם איזה תוכנות הכרטיס יעבוד תודה

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  21. היי, אני סטודנטית שנה שלישית ואני מחפשת מחשב נייד חדש. עד כה השתמשתי במחשב שקניתי לפני שנה א' של VOSTRO 3460D DELL - המחשב עצמו ממש מתחמם בצורה שלא ניתן לבצע בו שימוש כראוי. המפרט שלו בעיקרון נשמע טוב אבל בפועל אני לא ממש מרוצה ממנו בעיקר בגלל העובדה שהוא מתחמם ושורף את ברכיי וידיי. אני דיי מאוכזבת מ"דל" וכעת אני מחפשת פרטנר חדש לשנת הלימודים האחרונה ולהמשך הדרך. הדרישות: מסך 14" תקציב: 3500 מעבד: I5 , אפשר להתפשר אם המחשב ממש טוב על I3 (פשוט כרגע יש לי I5 ) זיכרון:לפחות 500 GB(מה זה הSSD שכולם מדברים עליו?!?!?!) מסך מגע: כולל סוללה: לפחות 5 שעות משקל: לא יותר מ-2 קילו מקלדת: חשוב לי איכות ונוחות ההקלדה (היום אני מרוצה מהנקלדת) ואם אפשר גם מוארת (לא חייב) יתרון. אשמח…

• 24 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. היי חבריה, הציעו לי hp 2560p i5 יד 2 ללא סוללה ומטען ב-1000 ש"ח כדאי? איזו שנה הדגם הזה? מה דעתכם? תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. היי, כאמור אני מחפש מחשב לאנימציה ועריכת וידאו בתקציב של עד 7500 ש"ח. עניתי על כל השאלות מהשאלון בפורום אז אשמח להמלצות למפרטים בהתאם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא קריטי. 7,500 ש"ח זה בסדר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8,500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר ליצירת אנימציה קלאסית ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרבה עבודה באפטר אפקטס, גם פרמייר ובהמשך ישמש גם לתוכנות תלת-ממד: 3ds max, zbrush וכו'. השימוש הוא כפול, גם ללימודים וגם לפרנסה. ב) במי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום וברכה, במידה ואני רוכש מחשב נייד חדש עם מערכת הפעלה Windows 8.1 - ניתן לשנמך אותה חזרה ל Windows 8 או שלא ? (-מכיוון שווינדוס 8 מעולם לא היה מותקן עליה) ועוד דבר, האם דרייברים שמתאימים ל 8.1 יתאימו באופן מלא גם ל 8 ? (-במידה ואיאלץ לפרמט אותו)?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים