ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחר שהמחשב הנייח שלי התפגר (בן 8) החלטתי לקנות מחשב חדש. בגלל שאני מתחיל ללמוד השנה החלטתי שאקנה מחשב נייד. אני מודע לכך שבתואר עצמו לא אשתמש יותר מדי במחשב מחוץ לבית(הנדסת חשמל), אבל תמיד טוב שתהיה האפשרות. פתחתי את הנושא כי אין לי מושג מה לבחור ואולי אוכל לקבל עצות מסטודנטים אחרים לגבי גודל מסך, משקל וכו'. חשבתי שאם אני קונה מחשב נייד, אז שיהיה כמה שיותר קל, 13-14 אינץ' ועם סוללה שמחזיקה כמה שיותר. אני גם מעוניין לחבר אותו לתחנת עגינה בבית. לגבי כונן SSD, אני חושב שלא צריך להגזים עם הנפח ומספיק נפח קטן+כונן חיצוני. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק וישמש אותי לתקופה ארוכה ולכן התקציב לא מוגבל. אם אפשר, לתת גם המלצות לתחנת עגינה. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
Samsung spinpoint f3 hd502hj דגם[ATTACH]6721[/ATTACH]
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ה-Inspiron 1545 הנאמן והטוב שלי שבק חיים. סך הכל הוא שירת אותי חמש שנים ומאוד נהניתי מהביצועים שלו ממש עד לרגע מותו (או יותר נכון - מות המסך שלו). אז אמנם צריך לשבת שבעה, אבל החיים ממשיכים. אני מחפש מחשב נייד חדש! כמו שציינתי, אני מבסוט מ-Dell, אבל לא פוסל גם אחרים. . תקציב: מקסימום 4,300 ש"ח. מהירות - אני רוצה מחשב מהיר - זה במקום הראשון אצלי. משקל - בעיקרון המשקל לא כזה חשוב, כי רוב השימוש הוא בבית, אבל יהיה נחמד אם ישקול מעט. אם ההבדל במחיר משמעותי - שישקול מצידי גם 4 קילו גודל מסך - הגודל של הדל שלי היה 15.6, וזה היה מצוין. אני מחפש משהו בסביבות הגודל הזה. תוכנות כבדות שאני עובד איתן בצורה יומיומית: פוטושופ, אילוסטרייטור. מה לא תראו אצלי? אני לא משחק משח…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אחותי מתחילה ללמוד באוניברסיטה בעוד כמה ימים והיא רוצה לקנות מחשב נייד, בגדול לא יהיה לו שימוש מעבר ללימודים, אולי פה ושם סרטים אז טוב שתהיה אפשרות ל1080P. צריך מסך שלא יהיה קטן מדי כדי שהיא לא תתאמץ יותר מדי. עדיף שתהיה סוללה ארוכה. לא קריטי שהוא לא יהיה מסוג המחשבים שהם גם טאבלטים (הזה שהמסך מתפרק) והתקציב הוא בערך עד 2000. אני גם יכול להזמין מהאינטרנט אם זה יוצא יותר זול משמעותית. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4800-5806 רק עם באמת שווה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל, אדיף לחסוך עם באמת ישנה אופציה, אני מעוניין במחשב לפחות ל-7 שנים כמו המחשב שלי עחשיו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4800-5806 רק עם באמת שווה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו /simcity /sims 3/ sims 4 /red alert 3 /GTA 5 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Master Collection CS6 בעיקר כצאת Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג כבד הסיבה שאני רוצה מפרט טוב הוא בגלל GTA שאר המשחקים שאני משחק לא דורשים הרבה (…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו במקרה משתמש במחשב הזה (או יצא לו להתנסות איתו) ? אשמח לביקורות\דעות עליו, בייחוד בהתייחסות לסוללה.. (אני יודע שקיימות ביקורות רבות באינטרנט, אשמח לשמוע דעות נוספות)
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? המחשב מיועד למורה שצריכה בעיקר מצגות PP וקצת WORD , קצת אינטרנט. גודל המסך? 15.6 רצוי מט ולא מבריק * רזולוציית המסך.?1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקליטה ? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף , לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 100g לפחות , מעדיף SSD אם נכנס בתקציב (בגלל המהירות) * כונן אופטי? כן , עדיף עם צורב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או ASUS תודה רבה לכל העוזרים
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני שואל בשם חבר : יש לי חבר שעובד בתור דילר ולקוחה ביקשה ממנו להחליף לה לוח אם תקול 775 כרגע יש לחברה ממנה הוא קונה רק לוח אם 775 של גיגהבייט ב 360 ש"ח G41 משולב DD2-3 [TABLE=width: 157] [TR] [TD=class: xl113, width: 157]GA-G41M-COMBO[/TD] [/TR] [/TABLE] והוא צריך להתקין ללקוחה מערכת הפעלה + עידכונים + תוכנות וגם להרכיב לה את זה בבית + הסבר רציתי לדעת כמה נכון לקחת לה ? כי אני חולק עליו במחיר הוא רוצה למכור את הלוח ב 500 - 550 שקל ועל העבודה לקחת 300 . ואני חושב שעל החלק נכון לקחת 450 ש"ח ועל העבודה 200 מה אתם אומרים ?
-
- 26 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימוש בסיסי של אינטרנט, סרטים (בחיבור לטלוויזיה) ויישומי אופיס. התקציב הוא עד 2500 – 3000 ש"ח באילת. מה דעתכם על המחשב הזה: http://ksp.co.il/?store=eilat&enter_zap=1&uin=22915&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap האם הוא מומלץ? האם הנתונים לא גבוהים מדי אל מול מה שאני צריך והאם כדאי להרחיב אחריות ל 3 שנים תמורת כ 250 ש"ח? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
הזנבוק של אישתי UX31A נכבה באמצע שימוש ללא כל התראה מוקדמת. ביצעתי סטרס טסט כשהוא היה מחובר לחשמל והכל היה בסדר. ביצעתי סטרס טסט כשהוא על הסוללה והוא נכבה אחרי 1-2. אישתי מדווחת על כיבוי בצפייה בסדרות/סרטים אבל שהמחשב לא מאוד חם. קלטתי שהוא נכבה כשהמעבד היה על בערך 65 מעלות. רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד שיהיה נוח לצפייה בקבצי וידאו באיכות HD מבלי לקרטע ושיהיה נוח להשתמש בו לכתיבה ולגלישה באינטרנט. המפרט שאני מכוון אליו הוא 14 אינצ', מעבד I5, ארבע ג'יגה זיכרון RAM, והארדיסק לא SSD של 500 ג'יגה, ווינדוס 7. העניין הוא שמאוד חשובה לי איכות המחשב מבחינת רזולוציה וסאונד ונוחות השימוש. אי אפשר ממש להתרשם מהדברים האלו לפני שמתמשים במחשב כמה זמן. ובגלל שאני לא יכול לבדוק כל מחשב פוטנציאלי לפני אני אשמח להיעזר בחווית השימוש שלכם. מה שחשוב לי זה : - מקלדת נוחה - טאצ' פאד עם כפתורים נפרדים ונוח לשימוש. - מחשב שלא מתחמם ולא מרעיש יותר מדי. - רמקולים באיכות טובה ככל שאפשר לצפות מלפטופ. - רזולוציה וצבעים טובים. - יחסית לא כבד. התקציב שלי הוא עד …
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. מבקש המלצה לנייד זול וטוב להורים. קודם היה ממש ישן והיה עדיין סביר.. השימוש הוא גלישה ומיילים. משחקי פלאש לנכדים. שום דבר כבד. מזמן הייתי מרכיב לה נייח אך אמא לוקחת אותו פעם בכמה שבועות לשכנה אז זה חייב להיות נייד. הדרישות: מסך 15" או יותר גדול אם יש. לא משנה אפור צהוב או מט. רצוי שיהיה שקט. כמה שיותר זול, מעבד I3 זה מעל ומעבר. (מחשב קודם שהיה מספיק סביר זה COMPAQ 615) מערכת הפעלה חוקית. המחשב תמיד דולק. שימושים זה גלישה, מיילים וסקייפ. ממש בסיסי. אין חשיבות למשקל או גודל סוללה, מחשב זז פעם בכמה שבועות לכן אין שום חשיבות לגודל סוללה או נוחות הזזה שלו וכו. תודה מראש על המלצות.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום.. ברשותי מחשב נייד של טושיבה בן שנתיים.. בחודשים האחרונים ישנה תקלה במחשב שהוא קורס/נכבה ללא אפשרות של הדלקה מחדש ע"י כפתור ההדלקה. זה קורה הרבה מאוד כשאני פותח את המחשב לאחר לילה שלם במצב שינה או כשאני מפעיל אותו מאפס, אחרי 2-3 שניות של התחלת הפעולות שלו הוא קורס. רק במידה ואני מוציא את כבל החשמל מהמחשב ומחבר שוב זה עובד (אני עובד ללא סוללה). עליי לציין שהסוללה לא נטענת כראוי, פעם נטענת ופעם לא, היא מראה אותם אחוזים תמיד. המחשב כבר לא באחראיות, הדבר קרה גם כשהוא היה באחראיות - שלחתי אותו למעבדה של טושיבה בתקופת האחריאות והם החליפו צורב והרד דיסק ולא עזר.. בפעם השלישית הם אמרו לפרמט ולהתקין מחדש - לא עזר! מה יכולה להיות הבעיה?? יש סיכוי שזה הספק כח?? בגלל זה גם הסולל…
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בסכום של עד 4,000 ש"ח בארץ. * מטרות המחשב? סרטים (חיבור לטלויזיה), אינטרנט, אופיס ותכנות בשפות שונות. * גודל המסך? 15/17 אינץ'. * רזולוציית המסך? לא יודע עד כמה זה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יותר מהרגיל (סביב השעתיים/שלוש) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T אבל אם המחיר יכול לרדת משמעותית אז גם 500GB יכול להיות מצויין. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היום יש לי Lenovo ThinkPad כבר 5 שנים ואני מאוד מרוצה ממנו אך לא חייב להיות Lenovo. תודה מראש לכל העוזרים...!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד ישן מאוד, שאני רוצה לקנות סוללה עבורו. הדגם הוא Toshiba Tecra A4 חיפשתי סוללות אבל ראיתי עשרות תת-דגמים, ולא מצאתי משהו שתואם לדגם שלי. אבקש את עזרתכם בנדון. מצ"ב תמונה של המחשב כולל כל הפרטים. תודה רבה מראש נתן
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
-
-
קודם כל אני מתלבט לגבי גודל המסך, 15 אינץ' או 14. אני מתחיל ללמוד באוקטובר תעשייה וניהול אבל לא ניראלי שאצטרך את המחשב איתי במכללה. איזה גודל אתם ממליצים לי לקחת? מניסיון אישי כמובן. לגבי המחשב, אני רוצה שיהיה חזק ביותר ויספיק ל4 שנים לפחות. * מטרות המחשב? שימוש ביתי, סרטים לימודים וכאלה (לגבי משחקים- לא צריך שום משחק!) * גודל המסך? כמו שאמרתי לכם מתלבט בין 14 ל15 * רזולוציית המסך? משהו סטנדרטי אני לא ממש מבין בזה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? ברור שמעדיף שלא יהיה כבד מדי, למרות שהמחשב לא יצא מהבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יותר מדי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישות מיוחדות * כונן אופטי…
-
- 20 תגובות
- 16.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לפיתוח אנדרואיד ואולי לאייפון בעתיד(האקינטוש) אני חייב לציין שהקניה בחול מותנית בחברה בעלת אחריות ותמיכה גם בישראל אחרת אקנה בארץ(בתקציב דומה) להלן הפרטים: * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מאט עדיף. * רזולוציית המסך: לא חשוב אך גודל המסך 15.6 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש מבין בזמני סוללה אך זמן ממוצע זה מספיק, רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן רגיל ואיכותי 500 gb . * כונן אופטי: כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! וכמובן תמיכה בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב עם מסך מגע או טאבלט -מטרת המחשב או טאבלט - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סרטים, משחקים קלים -גודל המסך - "10-"12 -האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי מושג מה ההבדל ביניהם ואם זה קשור אלי -אני מעוניין במסך מגע -דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת -Bluetooth - כן -האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא -האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן -האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - אסוס, דל -כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מסך מגע, כמובן עם זה מחשב אז נראה לי מסך מסך מגע מסתובב, מערכת הפעלה של ווינדוס -תקציב - עד 2000 שקל וגם לשאלתי מה ההבדל בין מחשב נייד עם מסך מגע לטאבלט עם מקלדת? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום לכולם (; נסעתי לתאילנד וקניתי כמה חלקים למחשב ואני מעוניין למכור את המחשב המפרט מעבד: Intel 4960x extreme לוח האם:extreme asus rampage iv black edition (לא מוכרים בארץ!!) זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-X 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 *4 זה יוצא 32 גיגה כרטיס מסך *2: shappire 290x tri-x מארז : cool master 900d הרד דיסק: 1tb ssd ועוד אחד 1tb 7200rpm מה מחיר של מחשב זה?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד יחסית ישן של simens, הוא עובד ממש לאט וגרוע, נתקע, מתכבה לבד וכו׳, רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות כדי לשפץ אותו שיגיע לביצועים של מחשב נורמלי? האם כשאתקין לו ווינדאווס חדש, ואפרמט אותו זה יפתור לי את הבעיות? אם כן מה העלות? כמו ששמתם לב אני לא מבין בזה בכלל, ואשמח להסבר בשפה כמה שיותר פשוטה. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום. למי שזוכר בזמנו ביקשתי מפרט mini-itx סביבות ה-5.5K אך השתנו פני היוצרות והתקציב ירד ל-4K ללא חריגה וניסיתי לחסוך כמה שאפשר אך עדין להוציא את המיטב. יצאתי עם חריגה של 150 ש"ח (לא ביג דיל). אבקש חוות דעת על המפרט הבא - מעבד: : מעבד Intel Core i5 4590 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 815 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: : לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 ₪ 459 x 1 מארז: : מארז מחשב Fractal Design Define R4 Titanium Grey ₪ 530 x 1 ספק כוח: : PSU FSP RAIDER 650W 80 PLUS Silver ₪ 368 x 1 זיכרון: : Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש ₪ 350 x 1 כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Western Digital 1000GB BLUE WD10EZEX ₪ 254 x 1 …
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
חברים, בוקר טוב. זקוק לעזרתכם בערכת מחיר של המפרט הבא, שנרכש לפני כמעט חמש שנים (נובמבר 2008). המחירים המקוריים שבהם רכשתי כל רכיב מופיעים בסוגריים. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX (983 ש"ח) קירור למעבד: Scythe Kama Cross (187 ש"ח) לוח אם: Gigabyte GA-EP45C-DS3R (752 ש"ח) מארז: Thermaltake V9 1x120mm + 230mm TOP Fan Black + Window (495 ש"ח) ספק: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI (523 ש"ח) זכרון: Kingston 4GB (2x2GB) Hyper-X DDR2-800 CL5 (486 ש"ח) כונן קשיח: Western Digital 640Gb 16MB AAKS (409 ש"ח) כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 1GB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail (1450 ש"ח) כונן DVD-RW LG GH20NS DVD-…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום קניתי לוח אם של gigabyte דגם : GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK הלוח מגיע עם קירור מים ל chipset לא מצאתי בשוק ( הישראלי לפחות ) קירור מתאים לזה אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מערכת קירור מים משולבת שתתאים למעבד + chipset או קירור מים ל chipset בניפרד תודה מראש קישור למוצר : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4980#ov
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מדור מחשבים מומלצים שלנו עודכן לחודש ספטמבר. מחפשים מחשב? אנחנו יכולים לעזור לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%a1%d7%a4%d7%98%d7%9e%d7%91%d7%a8/
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אהלן חברים אני רוצה לקנות מחשב חדש אך להשתמש בכרטיס מסך הנוכחי שלי בקירור המעבד ובספק הנוכחים שלי. להלן הציוד שאני רוצה להשאיר איתי: GFORCE GTX 550 TI, THERMALTAKE V1 (אם בכלל אפשרי להשתמש בו), ובספק כוח ocz 500 וואט במידה והוא מספיק טוב למחשב חדש , דגם 500sxs. לא חשובה לי כל כך רמת השקט של המחשב ואני לא צריך עוד ציוד נילווה. השימוש יהיה לגיימינג לא כבד אבל בכל זאת אני אוהב לשחק במשחקים ובגרפיקה הטובה שאני אוכל לשחק בא. [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%][/TD] [TD=width: 80%][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 65%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 BOX[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [T…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-