ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,450 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני אפתח בדרך קצת פחות סטנדרטית. כרגע אני משתמש ב- Lenovo X1 Carbon והוא די טוב לצרכים שלי. לצערי אני צריך להחזיר אותו, ולכן אני מחפש מחשב דומה. מה אהבתי ב- Lenovo? * גודל מסך - 14" * משקל- קל * מהיר - בזכות 8 GB של זיכרון, דיסק SSD של 256 GB ומעבד i5-3427U מה לא אהבתי? * אין חיבור לרשת קווית, צריך לסחוב מתאם * אין יציאת VGA, צריך לסחוב מתאם * יש רק 2 יציאות USB לכן אני אשמח אם יש משהו דומה שאולי עונה גם על חלק מהחסרונות (ברור לי שלא הכל, וברור שהוא גם לא יהיה קל כמו ה- X1 Carbon). ועכשיו לרשימה: מטרות המחשב: עבודות משרדיות, תכנות ב- C++ וב- Java, צפיה בסרטים. * גודל המסך: 14", מאט. * רזולוציית המסך? כרגע אני עם 1600x900 ומסתדר מעולה. אפשר קצת פחות, אבל לא יו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב הזה, מאיפה אני משיג דרייברים? והאם זה מומלץ (לא הלינוקס, אלא העובדה שזה לא הOS שמגיע עם המחשב)
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, הנייד של סבתא בתהליך התפגרות, מחשב של HP בן 3 ומשהו, כבר אין אחריות. היא מחפשת מחשב חדש, שיעשה תעבודה, היא יושבת דיי הרבה על האינטרנט ומיילים וסקייפ ועניינים... התקציב הוא 3K ומטה, חשוב שהמחשב יהיה עם SSD, ועדיף שהמפרט יהיה כמה שיותר חדש. מעבד מדור 5 או 6. בנתיים היחיד שעולה לי לראש זה האסוס UX305 מאקדמון: http://academonil.co.il/landing/#ux305div אבל היא משתמשת במחשב בעיקר בבית, ואין סיבה לקנות אולטרבוק יקר שיספק פחות ביצועים. אשמח לעזרה... מחשב מבית טוב בלבד, HP לא מתקבל, ואחריות 3 שנים מינימום, עדיף מאוד איסוף והחזרה. תודה רבה מראש לכל בעלי הלב הטוב שיעזרו
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדשה בנושא מחשבים, ולא מבינה כלל בנושא מפרטים, כפי שכתבתי בנושא קבלתי מבן דוד שלי את המחשב שלו בירושה, הוא טס לעבוד בארה"ב. זה המפרט שלו, (מצטערת מראש אם השמות והתאורים לא ב100% כתובים נכון) מסך (יפה, גדול ושטוח בצבע לבן) sony sdms234d מעבד intel p4 3.8 800 לוח אם gigabyte ga-8anxp זיכרון kingston ddr2 2048 כרטיס גרפי(כרטיס מסך?) leadtek px7800gtx דיסק קשיח maxtor 300 sata יש גם מן "גיבוי חיצוני" ippon usb2 200g את הרמקולים אני לא יודעת איך לחבר למחשב(אולי אח שלי ידע) בכל זאת על האריזה שלהם כתוב כך creative gigaworks זה מה שאני יכולה להגיד, למרות שמה שכתבתי בשבילי זה סינית אולי מישהו מכם יוכל להגיד לי מה כל זה שווה (אם בכלל?) אני משתמשת בעיקר בword ורואה…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד חדש וקל משקל בגודל של 13-14 אינץ. ראיתי Dell insporion 13-14 7000 lenvo flex 2 מה העדיפות בין שני החברות והסדרות? תודה לכל העוזרים - - - תגובה אוחדה: - - - ראיתי שאפשר למצוא גם Lenvo yoga 2 באזור המחיר המדובר. אשמח לשמוע גם עליו
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
לוח אם ASUS P4P800 865OE With Lan 1000 DUAL DDR 400 מעבד אינטל Pentium 4 2.6Ghz 800FSB 512K HT זיכרון 2 יח' DDR 256MB 400mhz כונן דיסקטים ("3.5) TEAC 1.44 דיסק קשיח 120Gbyte 7200RPM כרטיס מסך GEFORCE FX 5200 128MB +TV GAINWARD כרטיס קול ע"ג לוח אם צורב LG 52X24X52 DVDLG מארז +2 מאוררים +USB2 בחזית אני רוצה לשנות את הכרטיס מסך לרדון ATI 9700 אני יכול להשקיע בכרטיס מסך עד 1000 ש"ח אם יש משהו לא טוב במפרט אז תגידו לי למה לשנות נ.ב מה יותר טוב FX 5600 או רדון 9700 PRO?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? סדר גודל של 2000, עד 2500 אם יש יתרון משמעותי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית OFFICE ואניטרנט, + סרטים ודברים כאלה, לא HD. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך צורב ולא צריך כונן קשיח 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 3-4, לא צריך להיות סופר רועש, אבל אין ממש חשיבות לשקט 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש …
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קונה מחשב לסטודנטית שמריצה עליו סרטים ועבודות, אבל מסתובבת כל היום וצריכה משהו קל ונייד. בעבר קניתי לה dell inspiron 11z שהיה מצויין ועבד חלק 3 שנים על אף מהמורות וזעזועים, המחשב נגנב ולכן חשבתי על תחליף מרשים: http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_inspiron_mini10/inspiron-13z-3227um.htm מצד שני - מה הטעם בwin8 בלי צג מגע? אולי עדיף לקנות כזה: http://ksp.co.il/?uin=20626 המעבד חלש יותר אבל אולי זה מפרט מתאים יותר. מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1098 לוח אם: GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 ¤642 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - GV-NX86T256D - HEATSINK - RETAIL ¤808 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS ¤445 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤556 ספק כוח: THERMALTAKE TR2 POWER 500W - W0093RI ¤398 מחיר סופי: ¤3947 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המחשב מיועד לעבודה שותפת (אינטרנט, מוסיקה, סרטים וכו'.)
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בהנחה והפרמטרים: זיכרון פנימי, דיסק קשיח, מערכת הפעלה, שנות אחריות ומחיר היו זהים לחלוטין ב: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122658 וב- http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2542 האם הייתם מעדיפים/ממליצים באופן משמעותי על אחד מהם ? תודה :-)
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז אם רציתם הוכחות שהם מכרו לי מחשב דפוק - הנה ההוכחה האולטימטיבית: למי שלא יודע את הסיפור, רכשתי מחשב נייד בשווי 3000 ש"ח משניידר מחשבים לפני כשבועיים. מהרגע הראשון המחשב עשה בעיות, היה איטי להחריד והיו לו קריסות. חלק מהבעיות הסתדרו לאחר שהחלפתי את מערכת ההפעלה המקורית למערכת הפעלה צרובה שהייתה לי על דיסק. הבעיות אכן הסתדרו, למרות שהוא עדיין לא היה במיטבו. אז מה קרה היום? החלטתי לתומי להתקין Adobe Premiere Pro כי הייתי צריך לערוך איזה סרטון. בעודי עורך את הסרטון, התוכנה פתאום נתקעה ושמעתי את המאוורר מתחיל לעבוד חזק, וגם אחרי שסגרתי את התוכנה הוא לא הפסיק לעבוד - עד שכיביתי את המחשב. ומה אז? המחשב לא נדלק יותר. בכל פעם שאני מדליק אותו, הוא טוען כרגיל, ואז מופיע לי מסך שחו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני צריך עזר בבנית מפרט. אני מבקש בבקשה שהמעבד יהיה מחברת intel 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?עם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים ויצירת מוסיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למשחקים כבדים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המסך כן כלול במפרט * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים כבדים וחדשים וגם חדשים שיצאו בשנים …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב עושה בעיות והגיע הזמן להחליף אותו. משמש בעיקר לגלישה באינטרנט, ובנוסף אני מתקין עליו איזו תוכנה שמשמשת אותי בעבודה שצורכת זיכרון, ככה שדרוש 2 גיגה, ועדיף כבר 4 שלא יחסר בעתיד, ונחמד שיהיה חזק ומהיר.(אין לה בכלל צרכים גרפיים. זה פשוט בסיס נתונים של אורקל) אשמח גם על המלצה על היכן לקנות (גר קצת דרומית לחדרה ויהיה נחמד שהאחריות באיזור, אלא אם כן אתם אומרים שמשתלם בהרבה חנות באיזור ת"א) תודה, ערן
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט למחשב ביתי להורים שלי (בעיקר אינטרנט ואופיס) שיהיה מספיק חזק כדי לרוץ חלק גם בעוד 5 שנים ויותר. יש לי מחשב שקניתי להפקת מוסיקה בבית לפני 5 שנים, עם מעבד AMD, והוא עובד ממש כמו חדש גם היום לעומת מחשב מותג (HP) שמכרו להורים שלי שאחרי 5 שנים לא זז. תודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000. אפשר להתגמש אם נראה לכם שיש צורך, כדי לקבל איכות שתחזיק לאורך זמן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ל…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כרגע לא ידוע , כמה שפחות יותר טוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים מכל הסוגים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת , מסך 27" ומעלה רזולוציה מעל FHD , אין צורך ב4K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, בצורה האוטומתית מתוכנת הלוח אם 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך את העזרה שלכם בבנית מפרט למחשב משחקים ב4700K ואני לא מתכוון לעשות oc. מעונין לרכוש את המחשב בiqpc אז אם אפשר לתת לי מפרט משם. מטרות המחשב:משחקים וגם קצת גראפיקה. ציוד היקפי: לא צריך ציוד היקפי, חוץ מצורב dvd שאת זה אני רוצה במפרט. לא צריך כרטיס קול . יש לי עדיפות למחשב 4 ליבות אם אפשר את q6660. העיצוב חשוב לי מאוד והשקט עוד יותר ואני מעונין שאתם תחליטו לפי התקציב בין antec p182 או אנטק סונטה 3 עם 500W ספק כוח. אם יש משהו להוזיל כדי לקנות את הp182 ואפשר לצמצם בו אז אפשר. ואני רוצה כרטיס טלויזיה של pvr 150. ואני צריך את הרכבת המחשב במעבדה. *יש לי התלבטות רצינית מאוד בנושא הcf יש לי עוד כסף להוסיף למפרט בשביל הענין של ה-CF אבל אני רוצה לדעת אם בכלל אני צריך את…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אחע מגיע מארצות הברית וחשבתי לקנות את המחשב הזה מה אתם אומרים חשבתי לקנות אותו ביד שניה באמזון ב $3,398.00 https://www.amazon.com/CORSAIR-High-Performance-i9-9920X-960GB-Windows/dp/B07L71QFQ4/ref=sr_1_14?keywords=gaming%2Bpc&qid=1562696834&refinements=p_n_condition-type%3A6461718011&rnid=6461714011&s=gateway&sr=8-14&th=1
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כשקונים מחשב נייד, יש אפשרות לקנות אותו בלי מערכת הפעלה. (מגיע עם "FreeDOS") האם יש אפשרות לקנות את Windows 7 מאיזה מקום במחיר זול? (למשל, רשיון משומש של עסק שהפסיק להשתמש ב-Windows 7, ומוכר את הרשיון עבורה למישהו אחר?) אודה לכל מי שיכול לחדד את הנושא, והאם זה יוצא עדיף או לא, מבחינת מחיר. תודה card
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה ההבדל בין DELL VOSTRO 3490 ל- DELL VOSTRO 549? נראה שהמפרט הטכני אותו דבר. האם בכל זאת יש הבדלים? אם כן, האם זה משמעותי? ובמה זה מתבטא
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב נועד להחליף מחשב בן שמונה (E7500) לשימושים ביתיים - אופיס, גלישה, סרטים וכו'. בנוסף, קיבלתי לאחרונה מצלמת GOPRO ואעשה בו שימוש לעריכת סרטונים ותמונות. אני עדיין לא מכיר את התוכנות הרלוונטיות. בשלב זה אין לי כוונה לשחק במחשב ולכן אין צורך בכרטיס מסך, אם אצטרך אוסיף בעתיד. חשוב לעומת זאת שהמעבד יגיע עם ליבה גראפית טובה שתאפשר לכל הפחות צפייה בסרטים ועריכה ב-FHD. אגב, אם לצרכים שציינתי אתם ממליצים כן להוסיף כרטיס מסך - אז אפשר. נטיית הלב היא לקנות שילוש מהתושבת החדשה על מנת לאפשר שידרוגים עתידיים, אולם מאחר והמחשה הנוכחי שלי לא באמת שודרג במהלך שמונה השנים, אם משתלם יותר הדור הקודם - אז גם מקובל. אוקי נראה לי שתיארתי את רוב הדברים אבל אוסיף את תשובותיי לשאלון: 1. מה …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לצערי אני עדיין מתלבט בין שני מחשבים <LG ו-GIGABYTE> הכרטיס שיש ב-LG: Intel GMA 4500MHD יצרן ודגם up to 358MB כמות וסוג זכרון גרפי הכרטיס שיש ב-GIGABYBE: NVIDIA Geforce 9600M GS מעבד גרפי 512MB כמות וסוג זכרון גרפי אני מבין שהכרטיס ב-LG פחות טוב מגיגהבייט השאלה אם זה משמעותי. אני לא משחק במשחקים כבדים. מצטער שאני חופר הרבה בנושא הזה...
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי .. יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב חדש כולל מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. הוא לא מתכנן OC בכלל .. מסך לא משנה אם CRT או LCD .. אפילו עדיף CRT... הוא בעיקר משחק ועושה עבודה משרדית ... גלישה באינטרנט וכאלה .. כמו שאמרתי בכותרת .. התקציב הוא מקסימום 5000 ש"ח כולל הכל .. אולי חריגה של 50 שקל מקסימום .. תודה רבה לכולם ..
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
3500 ש"ח תקציב ניתן לחרוג ב 100 ש"ח ללא ציוד הקפי לא צריך OC לא צריך מסך (יש לי DELL2311) לא מתוכנן שדרוג מעדיף מחשב מבוסס אינטל אבל לא הגרסא החדשה הבעיתית של הסנדי ברידג'. מערכת הפעלה מיועדת תהיה חלונות XP ופה חשוב שלא תווצר בעיית תאימות !!!! השקט של המערכת ? 7
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, חבר שלי ביקש שאבנה לו מפרט למשחקים, ואני די לא סומך על עצמי... אז ככה, הוא לא בטוח אם הוא רוצה הכל הכל חדש, כלומר אני מבקש ממכם שתביאו לי שני מפרטים: 1) מפרט שבו הכל חדש ב-4,000 ש"ח. 2) מפרט שבו יש רק: מעבד, לוח אם, ז.פנימי, כ.מסך, ודיסק קשיח ב-4,000 ש"ח. הערה: * ד.קשיח לא פחות מ-250GB. * מעבד חייב להיות Intel. * בלי חריגות מהתקציב! מודה מראש!
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, אני צריך מחשב נייד וחשבתי למכור את הנייח בן ה 7.5 כדי לכסות חלק, גם אם קטן, מהעלות. אלה הם פרטי המחשב: מעבד: Intel Core 2 Duo 4500 לוח אם: Asus GA-P-35-S3 כרטיס מסך: Palit 9600 1GB DDR III זיכרון: Kingston DDR II 800 2GB דיסק קשיח: Western Digital 160GB SATA II (1600JS) - חשוב לציין: הדיסק לא במצב מעולה מבחינה טכנית. כונן אופטי: Asus DRW 1814BLT SATA כרטיס הרחבה: IEEE 1394 FireWIRE חלקים נוספים (שהוחלפו בשידרוג): Kingston DDRII 667 1GB ASL GeForce 7300 GT 256MB DDR II המסך זה XEROX 20" עם כיסוי זכוכית למסך שבתקופת קניית המחשב עלה 1,600 ש"ח. אולי אמכור אותו גם. תודה רבה לכל המגיבים.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-