עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by בית חולים גהה,

שינויים אפשריים אסור לחרוג מהתקציב אפילו בכמה שקלים (מקסימום 20 ) CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1063.89 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 810.99 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 256MB 3200 Value Memory [ ¤ 267.39 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 489.61 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9500 128MB DVI Video Card [ ¤ 962.18 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Sony x 52 [ ¤ 112.15 ] 1 Networking : D-Link 10/100 LAN Card [ ¤ 77.88 ] 1 …

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by אורלי78,

מחפשת נייד: I5 ssd 8g 256g, שימוש בסיסי: אופיס, גלישה. מחיר: 2500 עד 3000 אפשר לחרוג ב 200. אפשרי ללא ווינדוס. גודל מסך:13.3/14/15.6 מה שמדפיע על המחיר ליותר זול. משקל: 1.3-1.7עדיף יותר קל. אין אפשרות לרכישה מאילת. תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אשמח לעזרתכם בהתלבטות בין 2 מחשבים ניידים למטרת תיכנות ושימוש כללי https://ksp.co.il/?uin=38003 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=27363 איזה מהם עדיף? במידה ויש לכם המלצה למחשבים אחרים בטווח מחיר הזה אשמח להמלצות

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועבודה עם blender (מידול גראפי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש לי מסך של דל עם חיבור HDMI רגיל רזולוציה 1920x1080 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב אבל כמובן שיהיה רועש במידה הגיונית. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by royban,

הי, כמה מורגש הבדל בין i3 ל i5 במחשב נייד לעבודה משרדית? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…

6. אני בונה מפרט לחבר שלי ב- 7000 ש"ח. המטרות שלו הוא משחקים ושמיעת מוזיקה בעיקרון. 1100 הולך למסך של ויוסוניק va172 או משהו כזה (זה שהיה בידיעות אחרונות) ועוד בערך 700 אולי יותר לרמקולים creative i-trigue 3300. ככה שנשארו 5200 ש"ח למחשב עם עכבר ומקלדת. הצעתי לחבר שלי את ה- 6600gt כיוון שהוא רוצה כרטיס לשנתיים בערך ואז לקנות איזה mid-end חדש שיצא אז(זאת אומרת שהוא צריך ספק חזק אני חושב). חשבתי על משהו כמו: Amd athlon 62 bit 3000 winchester מעבד nforce 4 של ג'יגה בייט (הרגיל, לא האולטרה) לוח אם geforce 6600gt של איזו חברה כלשהיא (לא נראה לי שצריך את זה עם האוברקלוק כי הוא יחליף כרטיס עוד שנתיים אבל מה שנראה לכם) W.D 160 GB Sata הארדיסק Logitech MX 510 עכבר Genius KB-21E (סתם …

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום חברים אשמח למפרט + הצעה לנייד איכותי שיספיק לי ל3 שנים של לימודים ,אני הולך ללמוד מערכות מידע ניהוליות ויש בזה פן של מדעי מחשב ותיכנות פרט לשימוש של לימודים המחשב גם ישמש שימוש יומיומי כמו סרטים , משחקים, אינטרנט...

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by anatoli,

שלום לכולם. אני צריך מפרט אחד בשביל חבר ואחד בשבילי. התקציבים לא כוללים ציוד היקפי והרכבה, אך כוללים שניהם LCD 17. קיבלתי כמה המלצות ללכת על סוקט 754 בשביל המפרט הזול יותר, אך אני דואג מחוסר אפשרות לשדרג בעתיד. אשמח לקבל מפרטים שנראים לכם מתאימים ביותר, ולאשמח גם לתשובה לשאלה האם באמת קנייה של מערכת בסוקט 754 תהווה מכשול בשדרוג עתידי. Anatoli.

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב המקסימלי? סדר גודל של 2000, עד 2500 אם יש יתרון משמעותי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית OFFICE ואניטרנט, + סרטים ודברים כאלה, לא HD. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך צורב ולא צריך כונן קשיח 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 3-4, לא צריך להיות סופר רועש, אבל אין ממש חשיבות לשקט 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש …

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by jetman,

הדגם המדוייק SVS1512U1R, נקנה לפני שנה, אבל קימת ולא היה בשימוש, סתם ישב בבית ללא שימוש, אין אפילו שריטה אחת, הותקן 8.1 PRO ו אופיס 2013, באמת נייד מדהים ביופיו ומשקל קטן ודק: המפרט שלו: משקל: 1.95 קילו מערכת הפעלה: Win 8.1 Pro + Office 2013 Professional Plus מעבד: Intel Core i5 3210M 2.5 Ghz; Turbo Boost 3.1 Ghz כרטיסי מסך: GeForce GT 640M LE ; HD Graphics 4000 swichable, 2GB GDDR קורא כרטיס זיכרון: SD XC, SD HC, SD, MS PRO-HG Duo, MS Duo, MS MagicGate דיסק קשיח: 500GB 5400RPM זיכרון: 4GB DDR3 צורב: DVD-RW Double Layer מצלמת רשת: 1.3M מסך: 15.5 LED 1080P נראה מבריק, אבל פחות ממסכים מבריקים שראיתי. חיבוריות רשת, LAN 10/100, WLAN 801.11N, BT 4.0, N300 חיבורים: 2XUSB3, 1XU…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימינג כבד, יש לי תקציב של 4000 שקל עם חריגה של 150~ שקל. אשמח אם תיתנו את דעתכם על המפרט ואם אפשר לשפר אותו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪906 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪121 לוח אם: Gigabyte B85M-D2V LGA1150 כמות: 1 - מחיר: ₪283 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪520 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB כמות: 1 - מחיר…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. היי חבר'ה, אשמח לקבל את חוות דעתכם על המחשב Fujitsu Siemens AMILO Li3710-1 מישהו מכיר את לפטופים של חברת פוג'יטסו? איך האיכות שלהם? ומבחינת המפרט, זה מתאים לסטודנט להנדסה? תודה רבה! https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=27427&catid=875#details

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Asot,

חבר'ה הרכבתי מפרט למחשב מאוד עצבני ורציתי דעות לגבייי המפרט: תאימות,מה יכול ליהיות יותר מהיר,יותר מתאים...לא להתבייש להוסיף שקלים מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם ASUS P5N32-E SLI ¤1186 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31031 כונן קשיח Westren Digital 2500AVJS 250GB ¤330 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AVJS זיכרון TwinMOS DDR2 1024B 800Mhz CL5 ¤196 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TMOS1GBDDR2-800 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe ¤1811 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32013 מארז ללא ספק NZXT Apollo ¤417 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NZApolloB …

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. מחפש מפרט טוב למחשב סביבות 11K(אפשר לחרוג) בעיקר לעבודה יומיות אך גם משחקים. לא יתבצע במחשב OC. רק מחשב+מסך, ללא ציוד היקפי נוסף. מסך LCD 19'' - נראה לי שאני מעדיף שהמסך לא היה רחב, כי לצורכי סרטים יש לי טלויזית LCD שמתחברת למחשב. אשמח לקבל הצעות גם לAMD וגם INTEL. בעקרון לי יש עכשיו AMD אבל יש מין העדפה בבית לINTEL. המון תודה, ניב...

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימלי? 7500 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-300 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גרפיקה, משחקים, תכני HD ועבודה משרדית ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול מסך FullHD רצוי עם זמן תגובה מהיר. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? דמייני טיסה, פיפא, פרו. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר בתקציב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? רצוי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים - משתמשים בהם עדיין…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום חברים, אני בדרך לרכוש מחשב חדש (מבוסס אינטל). אשמח לקבל את עצתכם לעניין הפריטים הבאים: לוח אם: ההתלבטות היא בין LG775 לבין 478. יש לי נסיון עם ASUS ואני מעוניין להשאר עם חברה זו. אשמח לקבל המלצות ללוח אם ברמה טובה. מעבד: Intel 3.2 - שמתי לב שיש מספר דגמים במהירות שעון זו, אשמח לקבל הסברים על העניין, וכמובן המלצות זכרון: 2X512 רצוי DDR2 שהבנתי שעובד על 533. לעניין HD כאן אני הולך על WD SATA 10000 RPM 72GB - אין כאן התלבטות כרטיס מסך: מחפש משהו טוב - חשבתי על ATI 9800 PRO ולא פחות חשוב, מארז אני לא מחפש את אורות הנאון, אבל אני מחפש מארז אכותי עם ספק יציב ומבנה שמשאיר אוורור טוב. המחשב עובד רב שעות היממה. שאר הדברים הם דיי כמקובל - DVD וכו' ועוד דבר, אני תמיד מעדיף לר…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by gdanay,

* מטרות המחשב? סטודנט למדעי המחשב , תיכנות בעיקר eclipse, visual , הרצת vm. * גודל המסך? עדיף 15.6 * רזולוציית המסך? עדיפות למסך איכותי לקריאה ולסרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?מקלדת מלאה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?vga hdmi * כונן אופטי?צורב dvd * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כרגע יש לי lenovo ומאוד מבסוט * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)עדיפות ללא מגע בעיקרון חשוב שהמחשב יהיה חזק מבחינת המעבד והזיכרון . כרגע יש לי את האופציה לקנות את המחשב הנ"ל: http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=20AV0039IV l540 lenovo סביב 3850 ש"ח, (דרך ה…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי, אשמח לעזרה מכל מי שאפשר עם בניית מחשב לעריכת מוסיקה (תוכנות כמו cubase עם המון דגימות וסמפלים ועריכות למיניהן). המחשב ישמש אותי בעיקר לעריכת מוסיקה ושימוש שוטף של אינטרנט ואופיס. גיימינג לא בכיוון אבל מספיק שיוכל להריץ משחקים כמו cs:go על ההגדרות הכי נמוכות מספיק לי. מ1 עד 8 השקט חשוב בערך בסביבות 5-6. לא צריך ציוד היקפי או כרטיס קול (יש כבר חיצוני) אבל כן צריך מערכת הפעלה (ווינדוס). חשוב לי שכן יהיה ניתן להוסיף או לשדרג רכיבים בעתיד. אני גר באיזור בקעת אונו מבחינת איסוף המחשב. כן אשמח אם ניתן להשתמש בחלק מהתקציב ולא בכולו ואם ישנם חריגות של עד 300 שקל אוכל לספוג זאת. ד"א ראיתי את המחשב הנ"ל…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by I7210I,

שלום האם קיים מחשב נייד במשקל נמוך (ultrabook) עם SSD סוללה בעלת 6+ תאים זיכרון 8GB ו..מעבד מהסדרה M בעל תדר עבודה של לפחות 2.5 ghz? בכוונה לא כתבתי תקציב כי אני חושב שמדובר פה על תקציב בשמים לכזה דבר תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Ymac,

שלום, ברשותי כונן MSATA בנפח 128GB ממחשב XPS 12 של דל. המחשב חדש, פשוט קניתי עם 128GB כי 256GB נגמר במלאי. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש בימים הקרובים מחשב נייח למטרת תכנות ומעט עריכה גרפית. ללא גיימינג בכלל. העדיפות שלי היא למעבדי intel i7 או intel i9 מדור 10 כך שהמחשב יחזיק לשנים רבות. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 6000 ש"ח כולל מסך, אפשר לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות ומעט עריכה גרפית, ללא גיימינג בכלל. עבודה עם visual studio, unity, blender, photoshop וגם שאילתות ב SQL. חשוב שהמעבד יהיה מספיק חזק שניתן יהיה לעבוד במקביל עם מספר תוכנות פתוחות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…

22. אני עובד בבית כמקצוע שני בהדמית מבנים תלת מימדים המצריכים רינדורים כבדים, זה המפרט שהרכבתי עד כה ,חסר לי מארז אשמח להערות והמלצות. מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ₪1492 לוח אם: [..] ASUS P6T ₪1371 זיכרון: [..] CORSAIR XMS3 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL7 : TR3X6G1600C7 ₪961 כרטיס מסך: [..] PNY QUADRO FX580 512MB GDDR3 - RETAIL ₪970 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪125 מקלדת: [..] LOGITECH WAVE KEYBOARD - USB ₪277 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 PRO - 64 BIT - ENG - OEM ₪741 ספק כוח: [..] SEASONIC S12EP 650W - ACTIVE PFC - RETAIL ₪556 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ₪446 מסך: [..] DELL ULTRA…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לכולם אז המחשב הישן כבר מזדקן מאוד, ומת ההארד דיסק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא .. 7k זה מכובד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים באיכות גבוהה, גלישה וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד …

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. היי לכולם, אני אשמח אם תוכלו לעזור לבנות מחשב לאח שלי. תודה לכל העונים! מסך מחשב: (ישן) "23.5 Samsung LED PLS S24F350FH הוא כרגע לא רוצה לשדרג את המסך. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 9k (להשתדל בלי חריגה). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (גם משחקים כבדים) ועריכה גרפית ברמה גבוהה תוכנות בגרפיקה: illustrator ופוטושופ. משחקים: warframe, skyrim, Mafia 3, sniper elite 4,conan exiles 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במ…

25. Started by G-SHOCK,

ערב טוב לכולם.אני שם לב שחלקנו במצב רוח קרבי,ולמרות שגם אני חדש באתר,הרי שההתלבטות שלי אמיתית.אני מבקש הצעות למחשב(ללא ציוד היקפי)אשר יעודו אבטחה,משחקים,אינטרנט וסרטים(הרבה דרישות,האא).הוריי מתגוררים במושב בקו התפר,ומדי תקופה 'תורמים'' ציוד חקלאי לשכננו ממזרח.המחשב אמור להיות מחובר למספר מצלמות חיצוניות באמצעות כרטיס מיוחד(חיבורי bnc ).ההקלטה,באופן תמידי,או עפ"י תנועה(vmd )מתבצעת על הדיסק הקשיח.עפ"י מפרט יצרן הכרטיס,נדרש מחשב p-4 1.7g , זכרון 512 sdram ,ודיסק 80gb .כרטיס המסך,לפי היצרן,הוא 32mb . ע"מ להמנע מרכישת שני מחשבים,חשבתי ליצור יחידה אחת שתשמש את אחי הצעיר למשחקים,סרטים ואינטרנט ובמקביל יפעל המחשב למען בטחון המשק ולתפארת מדינת ישראל.המחשב אמור לפעול באופן תמידי ול…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים