עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by The Spider,

הנה המפרט שיש לי, בבקשה אמרו לי מה כדאי להחליף/להוסיף מעבד:pentium4 1700 mhz זיכרון:256RDRAM לוח: של אינטל שכחתי את שמו מסך:LG flatron 995ft "19 toshiba dvd 16x48 yamaha burner 20x10x40 כרטיס מסך:gf2 mx200 64mb כרטיס קול:creative live .... כונן קשיח: quantom 40 gb 7200 rpm רמקולים נורמלים, נראה לי שכדאי לחבר את הסטיראו במקום כדאי להחליף זכרון ל DDR? איזה VGA כדאי: gf4 ti של ASUS או של MSI?[ כדאי להוסיף 40 GB? ועוד דבר אחד: האם כדאי לי לעבור לכבלים או להישאר אם ה ADSL שלי? תודה לכם על עזרתכם.

2. Started by SUBX2,

1.7GH מעבד זיכרון 256 40 GM GE FORCE 2 MX 400 שידרוג עד 2000 שח

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Bone-Breaker,

חבר שלי רוצה לקנות מחשב ב3500 שקל בלי אוברקלוק. הדברים שהוא צריך זה לוח אם, זכרון, מארז, דיסק קשיח, מעבד וכרטיס מסך הוא מעדיף שהמחשב יהיה מבוסס AMD תודה לכל העונים.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לפני שאתם עוברים על המפרט רציתי לציין שכבר קניתי I7 4770K וSSD, רק תגידו לי אם יש איזה רכיב לא טוב שלא יתאים כמו לוח אם.הארד דיסק לא אמין ,קירור חלש מדי וכולי... התקציב הוא 4800 לשאר החלקים. אני קונה מKSP אילת 1. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם צריך אז צריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, אשמח אם תתנו חוות דעת על המפרט הבא שהרכיבו לי, ולמטה אתן את הפרטים על המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב אמור להיות בנוי להריץ כל משחק היום וגם בזמן הקרוב על הגדרות מקסימליות, כנ"ל גם לתוכנות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920/1080 -לאי…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by juda,

שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב לעבודה עם אודיו/מידי בתקציב של 3.5K המחשב ישמש ליצירת מוסיקה והקלטה של אודיו עם תוכנת קיובייס (גירסא 7) המחיר לא כולל מערכת הפעלה או ציוד נלווה, רק מחשב נטו. הדרישות שיש לי כעת הן : * 16GB זיכרון * דיסק קשיח 2TB * ממשק Firewire של - Texas Instruments (עבור כרטיס קול חיצוני) לא זקוק למחשב שקט אלא סטנדרטי. אשמח להמלצה על רכיבים שיתאימו למטרה שלי מבעלי נסיון. עדיפות לרכישה בחניות אייבורי/KSP תודה רבה לכולכם ויום טוב!

7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל אפשר גם לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לצפייה והורדת סרטים, תכני HD, וגם שימוש ביתי קל (אינטרנט, וורד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יתחבר למסך 21' וטלוויזיה 42' FULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? צריך להציג סרטים כמו שצריך 3. …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אני צריך המלצה עבור הרכיבים האלה. אני מתכוון לשחק ברזולוציה של 1920x1200 או 1920x1080, במשחקים חדשים כמו crysis warhead, fallout 3 וכו'... עוד לא קניתי מסך, המלצות גם למסך יתקבלו בברכה. אני משדרג מחשב קיים, כך שאין צורך ברכיבים נוספים. הספק שיש לי הוא Antec TP2 550 לינק: http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=Njc5 לדעתי אמור להספיק לרוב הכרטיסי מסך, אמרו לי מה דעתכם. תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Itai_IL,

שלום לכולם, פירסמי כאן הודעה לפני כמה ימים, ובכל זאת אנסה למקד את השאלות שלי. אני צריך מחשב נייד לסטונדט (אינטרנט, משחקיםבאינטרנט, אופיס, MATLAB, קצת פוטושופ / פרימייר לפעמים). כרגע אני מתלבט על סוג המעבד - האם המעבד T4300 הוא מספיק טוב? הבנתי שהוא מאוד פשוט. ואיך הוא לעומת הT6500/6600? איתי.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ניסן דנון,

קניתי מחשב חדש, lenovo g530, אבל אני לא מצליחה לחבר לו את דרייברים של התקן המערכת הבסיסי ושל הHD אודיו. יש למישהו רעיון?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Nachman Ben Harush,

היי חברים אני מעוניין להשתדרג ולהקים עמדת גיימינג בדירה שלי. מה דעתכם על המסך הזה? מסך HP חבר שלי אומר שהוא יכול להשיג לי את המסך הזה במחיר טוב. מה דעתכם ?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Mikey12,

שלום לכולם, אשמח בבקשה לקבל חוות דעת ממקור ראשון אודות ה Asus UX303LN. אשמח לשמוע על חיי הסוללה שלו וביצועים. כמו כן אשמח לדעת האם מדובר בדגם ה-FHD או QHD וכן אם מדבור בi5 i7 דור רביעי\חמישי. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by m6e4free,

שלום אני צריך מחשב לבר מיצווה, ילד ב 13. דרישות המחשב לא גדולות, אך כך שהמשחקים יעבדו, לא הכי חדשים, אך גם עם בעתיד יתקין משהוא שיעבוד על מינימום. מחפש מפרט ללא מסך, מפרט שמצליך לבנות בעצמי, מגיע עד 4 ויותר...

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני חסר ניסיון בתחום ובדילמות בבחירת חלקים נכונים ואמינים כולל הספק של המוצרים, אשמח למפרט מקצועי של מערכת מחשב עם המגבלה שמצויינת הנ"ל. מטרת המחשב בעיקר למשחקים חזקים. הערה: ברשותי מסך 22" של סמסונג T220P רזולוציה 1920X1200 FULL HD . דגשים :השאיפות שלי מהחשב: לוח אם -אמינות עם אופציה סבירה לשדרוג עתידי של מעבד ,אופציה ל GPU מקבילים ,אופצית שדרוג זכרון ו RAID וכ"ו. מעבד- מתלבט בין מעבד 4 ליבות עם תדר נמוך לבין מעבד 2 ליבות עם תדר גבוה. כרטיס גרפי - שיתמוך למסך שהוזכר , יריץ משחקים כמו CRYSIS בגרפיקה מעל הבנונית וכמובן אופציה עתידית ל SLI . זכרונות -שאיפה ל 4G במהירות טובה ספק -אמין ושקט שעושה את העבודה. מארז- לא חשוב הי…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. הי, רציתי לשאול מה דעתכם על המפרטים הבאים (ל-2 מחשבים שונים). המפרט בלינק הראשון צריך להתאים לעבודה עם גרפיקה, עיבוד תמונות, עריכת סרטי וידאו. השני מחשב לשימושים ביתיים - אופיס,אינטרנט ,סרטים. כאמור, התקציב בסביבות 4000 ש"ח, ורצוי מסך דק. אשמח לשמוע הערות/הצעות ייעול. תודה http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer6em.jpg http://img412.imageshack.us/my.php?image=computer22jv.jpg

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by tsah1982,

שלום. אני צריך לקנות מחשב ב3000 שקל כולל מסך(לא דק) שישמש אותי בעיקר ללימודים (אני צריך גם להשתמש בתוכנות גרפיות כמו אוטוקאד). עדיפות מksp אודה גם אם תנחו אותי במה צריך להתמקד במחשב המתאים לצרכים שלי תודה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אהלן, המפרט הבא הוא בשבילי, ואני מעוניין לקנות מחשב למשחקים (כמו HEROES 5, PES6 וכו'.. ) וגם לאינטרנט ( כל דבר. כולל תיכנות ), אני מעוניין במחשב עם ביצועים שכמובן יתן לי לעבוד עם כמה תוכנות כבדות ביחד (פלאש, פוטשופ, אימיול,דיסי ++ וכו'.. ) זהו המפרט שקיבלתי: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 9147 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 400W V.2 Case 430.00 ¤ 1 430 ¤ 1 6228 GlacialTech 120mm Fan 46.00 ¤ 1 46 ¤ 2 8954 Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1098.00 ¤ 1 1098 ¤ 3 2443 Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5" FDD 46.00 ¤ 1 46 ¤ 4 6964 Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 345.00 ¤ 1 345 ¤ 5 9020 Gigabyte GA-945P-S3-RH Intel …

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by yaniv76,

שלום. כרגע המפרט שלי הוא : q6600 2.40GHz 4g ram 64bit gtx260 הלוח אם שלי אני לא יודע אבל הוא ישן(ממתי שקניתי את המשחב-ארבע שנים ככה) עכשיו, מאז ששידרגתי לוינדוס 7 הביצועים שלי(FPS) ירדו בלפחות חצי. אני ככה קרוב לשנה ונשבר לי מזה..אני חייב לשדרג מעבד ואולי לוח אם גם. אמרו לי פעם שבגלל שהלוח אם שלי ישן אני לא יוכל להשים את המעבדים החדשים כמו i5 וAMD ואלה. אז המליצו לי על Q9400 אם אני לא טועה שהוא ה Q הכי חדש. אבל הוא דיי יקר,הוא עולה יותר מכל i5 והביצועים שלו פחות טובים. מה עדיף ? לשדרג לוח אם כדי שאני יוכל להשים i5?(צריך המלצות ללוח אם ומעבד טוב) או שפוט יותר משתלם לי להשאיר את הלוח אם הישן ולהביא q9400 שעולה בערך 1000 שקל. התקציב שלי הוא 1200 כולל חריגה. תודה לעוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by amit.w1986,

שלום, יש ברשותי מארז של Antec sonata III + ספק כוח 500W ANTEC בעיקרון אני צריך : לוח אם, מעבד, קירור למעבד, זיכרונות, כרטיס מסך והארד דיסק SSD אין צורך שיהיה כרטיס מסך onboard. ממש קריטי לי שיהיו לפחות 6 אם לא 8 חיבורי USB מאחורה. תודה מה התקציב המקסימאלי - כ 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - עד כ 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב - משחקים, סרטי HD, תיכנות, עריכה גרפית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - כרגע יש 19'. בעתיד שדרוג ל כ 22-24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - אין צורך במארז,ספק כ…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by maorshar,

היי חברים! לקראת לימודי אנימציה ואומנויות המסך בבצלאל (ומאוחר יותר גם בלונדון), אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישרת אותי נאמנה בכל מה שקשור לעריכה גרפית, עריכת וידאו באיכות גבוהה במיוחד, מידול תלת מימדי, רינדורים מאסיביים ועיבוד של אנימציה. המחשב צריך להיות עוצמתי מאוד, מהיר במיוחד וחזק גראפית (משום שמדובר בעיבודים גרפיים מפורטים לצד רינדורים כבדים, אני מניח שהתוצאה צריכה להיות קרובה למחשב גיימרים עוצמתי). העבודה העיקרית שלי תתבצע עם התוכנות: adobe photoshop, adobe illustrator, adobe premiere, sony vegas, flash mx, 3d max, maya, ו- zbrush בגרסאותיהן האחרונות. האנשים שהתייעצתי איתם בנושא עד עכשיו התחלקו לשתי אסכולות: מק ופי.סי. רציתי לדעת מה דעתכם בעניין, ואם אכן הבחירה הנכו…

21. Started by jungle-man,

למישהו יש ניסיון עם יעל פתרונות - מי שנותן את השירות בארץ ללפטופים של DELL, שמעתי עליהם דברים לא כל כך טובים והייתי מעוניין לקבל עוד דעות במידה ויצא לכם לעבוד מולם.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום, אני מעוניין לקנות נטבוק בתקציב הזה -1500+ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים - מה שאפשר בתקציב הזה, צפיה בסרטים. שיעבוד טוב עם אינטרנט ושיהיה כמה שיותר חזק * גודל המסך? סטנדרטי לנטבוק. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר. * צורב DVD? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אלה המחשבים, אם אתם ממליצים על נטבוק אחר בטווח המחירים האלה שיותר משתלם אז בבקשה תכתבו ותעזרו. ראיתי את ה- מחשב נייד Asus Eee PC 1005HA N280 (אסוס) ואת שני אלה…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. צריך מחשב ביתי שיוכל להריץ תוכנות כבדות הדורשות כוח עיבוד גבוה + איכות גבוהה בסרטי HD 1.. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף איכות במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גמיש 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? תוכנות כבדות + סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך צורב. 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מ…

24. Started by VaultTec,

שלום חברים יקרים, מישהו מכם מחזיק באחד מן הדגמים הנ"ל? אם כן, איך הוא? תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. לאנשי הפורום שלום, נמצא ברשותי מחשב נייד- מדגם: LG- 560R , משולב בתוכו כרטיס קול מובנה מדגם: Realtek מגדיר אותו כבינוני, במסגרת עיסוקי אני לוכד ומקליט סאונד באתרים השונים הרצאות וכמו כן מוסיקה ועורך אותם ושומר אותם בקבצים- (במחשב הנייח איכות ההקלטה מעולה). לאחר ניסינות רבים ושינוי הגדרות בכרטיס הקול במחשב הנייד לא הגעתי לתוצאה טובה הסאונד נשמע לא טוב, (קבצים מוכנים שאני מעלה למחשב נשמעים מעולה). זה נכון להקלטה מאתרים שונים ונכון בהקלטה ישירה ב-LINE IN, שאלתי איך אני יכול לשפר את ההקלטה למחשב הנייד- ומה עלי לעשות? או איזה כרטיס קול לרכוש בהוצאה סבירה שעשה לי את העבודה, לכידת קול מאתרים השונים או הקלטה חיצונית למחשב שישמרו באיכות טובה.תודה אבי. מייל - ns_liran@bezeqint.net

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים