עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. באתר של DELL מצאתי רשימה של 10 (!) ייבואנים שנותנים שירות ותמיכה על המוצרים של דל בישראל http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/contact/edb/israel?c=il&l=he&s=bsd אם יש למישהו מידע או המלצות מהניסיון , מאיזה מהייבואנים הללו עדיף לרכוש ניידים של דל ( האחריות והתמיכה טובים יותר) ? מאיזה ייבואן לא מומלץ לרכוש מחשב ?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by BlackB,

שלום, אני מרכיב מחשב שישמש אותי לHTPC שיריץ H264 ברוזולציה של 1080P. הבעיה שלי היא שאני לא יודע איזה ספק לשדך לכל המערכת. המפרט הוא: CPU: E6700 M.B.: ASUS COMMANDO MEMORY: 4GB TWINMOS 800MHZ D. CARD: P.O.V. 8800GTS 320MB EXO CASE: עדיין לא הוחלט אבל איזשהו מארז בגודל מלא לHTPC. אחסון: 3X HITACHI 250GB SATA II שיעבדו בRAID5 DVD BURNER למרות שאני לא גיימר, הכרטיס מסך הזה מגיע בOC ישירות מהמפעל ופה מתעורר הפחד שלי לגבי הספק, אני חשבתי על ENERMAX LIBERTY 500W. האם לדעתכם זה יספיק? תודה, איציק.

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים על HIGH - ULTRA, צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - כן, מאט, לא חובה FULL MATTE אבל מאט, גודל 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לפחות 1600/900 , עדיפות ל FHD, (במקרה מיוחד של חיסכון, או חומרה מעולה מוכן לרכוש מחשב עם רזולוציית HD READY) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by AviramR0X,

אוקיי אז אני צריך מחשב נייד ללימודים, הדברים היחידים שממש מציקים לי זה מקלדת והסוללה, אני צריך שישרוד דיי הרבה זמן בלי הטענה כדי שאני יוכל ללמוד רצוף. אני רוצה שהמקלדת תיהיה בגודל סביר, לא משהו כמו נטבוק\MINIPC וכו'.. זה ממש יכול להרוג אותי להקליד עם זה. אני הולך להתקין עליו לינוקס, רוב הסיכויים שאני גם אתכנת בעזרתו, אבל אני לא הולך לעשות איתו הרבה חוץ מהקלדת טקסטים ו.. כן זה בערך הכל. תודה לעוזרים :ם

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by edensade,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם... בקרוב אני נוסע ללימודים בארה"ב ואני זקוק למחשב נייד ללימודים וגם שיאפשר לי לשחק בFLIGHT SIMULATOR (אני יודע שזה לא המצב האולטימטיבי אבל זה מה יש ) שמתי לב שבארה"ב המפרטים קצת שונים מאלה שבארץ אשמח להסבר גם על זה.. בקיצור הינה הדרישות שלי מעבד: I5 לפחות - בקיצור אתם יודעים את העבודה.. מסך: 15.6 אינץ רצוי שיהיה FULL HD בעדיפות אפילו שלא יהיה טאץ' כרטיס מסך: משהו סביר שיוכל להריץ FLIGHT SIMULATOR בצורה טובה זיכרון RAM: 8 ג'יגה מינימום זיכרון: עדיפות ל1 TARA משקל: אני לא חושב שאזיז אותו יותר מידי אבל רצוי שיהיה במשקל סביר אשמח אם תמליצו לי מאיזה חנויות אפשר לקנות ארה"ב בעיקרון אני אהיה בFL אבל בארה"ב אפשר לעשות משלוחים והכל אז לא בעיה ... תודה לעוז…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by Matan Damti,

שתי כרטיסי מסך שמצאתי ביד שניה פה- " direct 11,Geforce GTX 560 SE,Memory: 1024MB GDDR5 192bit" "Sapphire HD 7870 FleX 2GB,שמור, ללא בעיות בfurmark" על הראשון מבקשים 190 ועל השני 200. מה עדיף? מזה furmark? האם יש דרך לדעת האם הכרטיס תקין? עד כמה מסובכת ההתקנה הידנית?

7. Started by dvdx,

המחשב מיועד בעיקר להפקת מוזיקה בcubase והופעות לייב עם ableton http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12272 Lenovo IdeaPad Y510P 5940-9310 Intel® Core™ i7-4700MQ Processor, 6M Cache, 2.4 GHz up to 3.40 GHz 16GB DDR3 1600MHz (2 x 8192 MB), Up to 16 GB 1TB (SATA) 5400rpm + 24GB SSD Cache 15.6 FHD LED Anti-Glare Wedge (1920x1080) Dual (2x) NVIDIA® GeForce® GT 750M SLI, 2GB with Ultrabay 10/100/1000M Ethernet LAN Intel® Centrino® Wireless-N 2230 - 802.11bgn האם יש לכם המלצות אחרות למחשב בטווח מחירים הזה?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by pet4a,

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 372 לוחות אם: Gigabyte X570 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 855 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3200C16 בקניית מחשב חדש כמות: 2 - מחיר: ₪ 995 מארזים: Fractal Design Meshify C Blackout כמות: 1 - מחיר: ₪ 417 ספקי כוח: Corsair RM750x 750W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 515 כונני SSD: Samsung SSD 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 528 כונני S…

9. היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מחול בתקציב של עד 1500$. המחשב הולך לשמש לעבודה משרדית כבדה יחסית, הרבה תוכנות שפועלות ביחד חלקן כבדות (פוטושופ לדוגמא). הגודל והמשקל של המחשב מאוד חשובים - עדיפות לכמה שיותר קטן וכמה שיותר קל אבל כמובן שלא יהיה מיני נייד... אני צריך מחשב יחסית חזק. יש לי עדיפות ל DELL - אפשר להגיד שחובה. אשמח לקבל המלצות לדגמים או מפרטים של דל, אני כבר ארכיב את המפרט דרך האתר הרישמי של DELL. תודה מראש! [br]פורסם בתאריך: 20.03.2010 בשעה 15:10:13 בנוסף חשוב שיהיה לו כרטיס מסך מכובד (ולא מובנה) בשביל שיוכל להריץ גם משחקים חדשים שיוצאים לשוק.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. מישהו יודע לומר לי מה ההפרש ביצועים בין הארד דיסק "רגיל" בנייד- 5400, לבין אילו שמשולב בהם Flash בשביל מערכת ההפעלה/Caching ? מנסיון אישי, כוננים קשיחים איטיים הם לרוב צוואר בקבוק בביצועים שוטפים ועליית מערכת ההפעלה. האם כוננים משולבים משפרים ביצועים אלו משמעותית?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by b e n,

שלום. לפניי מס' ימים העלתי לפורום הודעה על מפרט למחשב שאני מעוניין לקנות. היום קיבלתי מפרט למחשב אחר, ואשמח לקבל דעתכם עליו: בסיס ל - HT 2004 INTEL BAYFIELD D865 GBF כרטיס מסך - ARI RADEON 9200 128 DDR DDRAM 512 800 מעבד - P4 800 3.0GHZ כונן 1.44 SATA 120 GB 7200 דיסק מה דעתכם על מחשב זה? אני צריך אותו כאמור למשחק, בין החדשים שייצאו, בעל דרישות חומרה גבוהות (ובכלל, למשחקים חדשים בעלי חומרה גבוהה). אינטרנט + שרת אישי IIS. עבודה כללית על המחשב. מה אתם גם אומרים על כרטיס המסך ? האם הוא מיושן מדיי ? פחות טוב ? כדאי לי כבר להוסיך כמה מאות שקלים, הרבה, ולקנות את ה 9800 + ? או 9600 (זה מחנות אחרת, כי בחנות של המחשב הזה אין מעל ל 9200) נ.ב. במפרט המחשב הקודם, הצגתי מחשב AMD 300…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב - משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? הבסיס הוא i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי, אני קונה מחשב, אני מחפש את ה"הכי טוב".. מחפש מחשב למשחקים הכי חזק שניתן לבנות מבחינת גראפיקה ותפקודית. במפרט הזה השקעתי קצת יותר מ15 אלף, אשמח לתגובות, רעיונות, שיפורים או המלצות כי אני לא מבין גדול (אם יש לכם רעיון למחשב יותר טוב גם אשמח לשמוע) נ.ב אין בעיה לגלוש ליותר במחיר. תודה מפרט --> מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9775 3.2hz 12MB BOX כמות: 1 - מחיר: ¤7602 קירור למעבד: Thermaltake V1 כמות: 1 - מחיר: ¤232 לוח אם: Asus P5E WS Pro כמות: 1 - מחיר: ¤1542 מארז: NZXT Lexa BlackLine No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤471 קירור למארז: Thermaltake 120mm Smart Fan Blue Led כמות: 2 - מחיר: ¤69 ספק כוח: Thermaltake Though Power 650W 52A/12V 4XRails SLI …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי?4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תציעו את האפשרויות אם זה יוצא דופן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, עבודות משרדיות, ומדיה (מוזיקה וסרטים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - כתבנים בעיקר - VisualStudio, Webstorm, Pycharm וכו', יכול להיות שיהיה צורך במכונה וירטואלית אז מעבד טוב ו-RAM יתקבלו בברכה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום לכולם, הגיע הזמן למחשב חדש אחרי שהישן התחיל לקרטע... ואין לי כל כך מושג בכל הסדרות החדשות של אינטל... אז ככה, שימושיי במחשב ברורים: המחשב ישמש לתוכנות אוטוקד וסקצ'אפ, ובעיקר להרבה יישמוים פתוחים בו זמנית.. אני תמיד עובד עם המון חלונות פתוחים והמטרה כמובן שהכל יחזיק. כמו כן המחשב ישמש כמדיה סנטר, ועליו לתמוך בהצגת תכני HD ומוזיקה. חלונות 7... שקט חשוב מאוד לי. מסך 22-24 נורמלי +. הרבה זיכרון תמיד טוב. המלצתכם בבקשה... גיא

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. ידיד שלי יש לו את הטושיבה A300-149. הוא לא מסתדר עם מערכת ההפעלה הויסטה המותקנת בנייד, והוא מעוניין להתקין עותק של XP במקום הויסטה. האם Windows Vista® Home Premium Edition שמותקנת לו הוא לא זכאי לשנמוך נכון? הוא אמר שהוא ניסה למחוק את ויסטה אבל ה-RECOVERY של הויסטה תמיד עולה בחזרה. איך אפשר למחוק לגמרי את הויסטה ולהתקין XP, הוא הוריד כבר את הדריברים של XP למחשב שלו מאתר טושיבה. והאם צריך לשנות משהו בהגדרות של הביוס גם לגבי סוג הקשיח שהוא SATA? אשמח לכל כיוונון או עצה לפני שאני ''מתנפלת'' לו על המחשב...... חג שמח ח'ברה בבקשה עזרה ח'ברה מישהו התעסק עם סדרת A300 של טושיבה מבחינת מחיקת הויסטה והתקנת XP?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. הכסף הוא מזומן... מטרת המחשב היא אך ורק משחקים. ציוד הקפי אני לא צריך... אני לא צריך לא צורב,לא דיסק קשיח,לא כרטיס קול,לא רמקולים לא פלופי ולא מסך. נושא הקירור והעיצוב מאוד חשוב מבחינתי... אני מעוניין במארז יפה ושהמחשב יהיה שקט מאוד! וזהו...תודה לעוזרים...אפשר לחרוג מהסכום לא יותר מ-250 שקל... תודה

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by BandiT,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (בינוני), צפיה בסרטים, סימולציות כגון MATLAB, תכנות VISUAL STUDIO 2010 * גודל המסך? 15.6" רזולוציה 1920X1080 HD * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 95% מהזמן המחשב יעבוד מהקיר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI,USB3.0 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? כונן שהמגירה שלו לא תהיה נשלפת, אלה רק פתח לכניסה של הדיסק. * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי אולי DELL\HP אשמח לעזרה. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. היי, (עדכון) ויתרתי על רמת שקט 7 כי זה סתם יוצא יקר.. אפשר רק חו"ד על המפרט שהרכבתי? תודה! לעניין: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). vmware מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by הדוד משה,

למי שלא זוכר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 טוב, אז לא מזמן התפנה לי קצת זמן, והחלתטי לפתוח למק-בוק את הצורה, כדי למכור אותו לחלקים. עקבתי אחרי הוראות מיו-טיוב. תקשיבו, לא פלא שהעובדים בפוקסקון מתאבדים. אתם יודעים מה זה לפתוח את הדבר הזה?! שלא לדבר על לסגור... בכל אופן, אחרי שהתחלתי לפתוח גיליתי שכנראה מישהו היה שם קודם- חסר סטיק של RAM, ה-HDD לא היה שם, וגם המדבקה עם המספר הסידורי של המחשב נעלמה. כנראה שלעולם לא אדע של מי זה היה. בכל מקרה, עוד סימנים של טיפול רשלני התגלו בפנים- מישהו כבר ניסה לעשות שם משהו... בגלל זה היו חסרים כמה ברגים, ועוד כמה דברים. אחרי שכבר פירקתי חצי מחשב ובאתי להתחיל להוציא את המסך, גיליתי שהיה שם חיבור מנותק- זה ה…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. היי, כמו הכותרת, מחפש מפרט למחשב נייח עד 7000 שקל למטרת גיימינג לא כולל מקלדת/עכבר/מסך/רמקולים ואם אפשר גם המלצה על חנות באזור תא/הרצליה (והסביבה) אגב המחשב בשביל חבר. תודה רבה! עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? -7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by balash-,

חבר שלי ביקש מפרטים למחשבים לבית שלו לחדרים של בני משפחתו, הוא רוצה מחשבים זולים ו - 3 כאלה. 1 בשבילו... אז תנסו לארגן משו עם איזה 6600GT או משו ועוד 2 לאחותו ואחיו הקטן. בבקשה תנסו לשים ת4600AMD שיהיה לפחות המעבד חייתי משו יחסית... וג'יגה זיכרון מינימום.. תודה! =0)

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אהלן, בשעה טובה החלטתי להשתדרג ולקנות מחשב חדש! לצורך העיניין אני מקצה 5K. יא אפשרות לחרוג מעט מהתקציב, אבל עדיף שלא. המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים, עריכת סאונד כולל הקלטות(שימוש בתוכנות הקלטה כגון קיובייס), עריכת וידאו ותמונות. דברים שבהם אני לא מוכן להתפשר: - מעבד AMD בלבד (אם לא, אז להסביר למה לא כדאי)\ - HDD של WD בלבד, ומינימום 1TB רצוי יותר. -מינימום זיכרון 4GB, אם אפשר 8 אז עדיף.. חשוב להדגיש שברשותי מסך FHD אבל ללא כניסת HDMI. בנוסף אני חייב שהחנות תיהיה בירושלים כדוגמת KSP או משו בסגנון תודה מראש ! אלכס

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום! אני מחפש מפרט למחשב גיימינג, בעיקר לסימולטור DCS WORLD. הרעיון הוא למחשב שיחזיק תקופה ויוכל לעבור רק שדרוג במידה וצריך. קיימים כרגע מספר רכיבים שאעדיף להשתמש בהם כדי להוזיל את העלויות אם ניתן וזה לא יוצר ירידה משמעותית בביצועים - 1600Mhz CL9 DDR3 Ballistix Crucial 2x8GB (16GB) 250GB SSD Samsung EVO 1TB WD 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מרבי - 6000 ש"ח, מעדיף להוזיל את העלות עד כמה שאפשר ללא התפשרות באיכות או אפשרות לשידרוג בעתיד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, בעיקר DCS WORLD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

דיונים חדשים בפורומים