ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, הנה הטופס. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים, גלישה בעיקר, וסרטים. * גודל המסך? 15". * רזולוציית המסך? 1366. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא מבין בזה. משהו רגיל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, וחיבור ל SSD. * Bluetooth? אם יש מה טוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי. אין לי הבדל בין 500 ל 1G. רק שיהיה חיבור ל SSD. * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) כלום. א…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אחרי כמה שנים של שדרוגים ובלאגנים (לשם ההבהרה: אני עובד על ווינדוז 2000 שהותקן כ-NT4 בערך בשנת 1999 על P266, ושודרג ל-2000 על Athlon 1700 שהוא היום, ולא פירמטתי או התקנתי מחדש מאז), החלטתי לקנות מחשב שלם חדש. הדרישות: אני לא גיימר. אני לא משחק בכלל. בקושי במשחקי פלאש. לא אכפת לי מהאצת 3D. הייעוד של המחשב: תכנות, שימוש משרדי, אינטרנט, סרטים, לכידת וידאו, ואולי גם עריכה, אבל לא רציני. לא צריך bleeding edge, אבל כן סטנדרטים שישארו בשנים הקרובות. לא צריך ציוד היקפי, ולא צריך הרכבה. תקציב: עד 4000 ש"ח בערך. להלן המפרט (מ"זיגזג"): PRIMECOOLER HARD DISK DRIVE WAVE FAN - יש לי 2 כאלו במחשב הנוכחי, זה סבבה ולא מרעיש. WD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II - אם כבר לוח שתו…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed 3, far cry 3, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע אבל עד 1K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה מעבד אינטל 4 ליבות, כ.מסך של nvidia, 160 G נפח, 2G זיכרון, לא צריך ציוד הקפי.. תודה מראש..
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500₪ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - Dell 24' 1920x1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - מארז ANTEC P182SE 5. במידהויש צורך במפרט…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לבקש בנייה של מחשב עם 2X 970 או 2 290X, במחיר הכי סביר שאפשר, ללא SSD, ללא מוניטור. אני מוכן לבנות את המחשב בעצמי ואפילו מעדיף אם זה משנה את המחיר. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 3000 ש"ח - לא כולל מע"מ (אילת) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג מעט. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח + - 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ברזולוציה בינונית/ עריכה גרפית קלה / שימושים כלליים (WEB , OFFICE ...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - PHOTOSHOP ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: זו לא המהות של המחשב, אולי מידי פעם... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי 2 מסכים 17 רגילים לא רחבים, כנראה ובהמשך ארכוש מסך אחד גדול יותר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט למשחקים כבדים, לא עושה OC, לא צריך כונן קשיח יותר גדול, תקציב: 7500 ש"ח. לאחר כמעט שבוע של שינויים הגעתי למפרט שנראה לי כאידאל, אך אני רוצה לוודא כי המפרט טוב. AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 988 ש"ח Giagbyte GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra chipset 695 ש"ח PQI 1024MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x512MB) Gunmetal 2.5-3-3-7 1,335 ש"ח Albatron GeForce 6800GT 256-bit DDR3 256MB 2,650 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8MB 390 ש"ח LG DVD 16x48 OEM 170 ש"ח NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 460 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 49 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt 410 ש"ח …
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שבחו"ל בחודש הקרוב מעוניין לרכוש מחשב אולטרה בוק איזה מבין השניים יותר מומלץ ? והאם יש למישהו ניסיון לגבי מימוש אחריות פה בארץ? (למחשבים שנקנו בחו"ל ובאחריות בין לאומית או שלא אמור להיות בעיה). סמסונג (הדגם עם ה500G): Samsung Series 5 NP530U3B-A01US 13.3-Inch Ultrabook אסוס: ASUS U36SG-AS51 13.3-Inch Ultraportable Laptop אשמח לעזרתכם תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב - Dell Latitude E6430S המחשב נתקע מידי פעם - נורת הדיסק נדלקת קבוע, והמחשב לא מגיב (חוץ מהעכבר שעדיין עובד) לאחר דקה או שתיים המחשב "משתחרר" וחוזר להגיב. (כלומר אין צורך לבצע הפעלה מחדש) חשבתי שמדובר בבעית טמפ', אך בדקתי עם תוכנת ניטור ואין קשר בין הטמפ' לבעיה בנוסף ביצעתי בדיקת מאמץ עם OCCT למשך שעה והמחשב לא עבר את הטמפ' המקסימלית המומלצת, ולא קרס. התקנתי תוכנה לבדיקת הדיסק (SSD), והכל נראה תקין. וכמובן ביצעתי שחזור מערכת עם התמונה של דל, והתקנתי את הדריברים העדכניים. המחשב עדיין באחריות (טכנאי עד הבית), אך אין לי דרך להדגים לטכנאי את הבעיה. המחשב יכול לעבוד שעות במאמץ ללא כל בעיה, ופתאום להתקע אחרי גלישה קלילה בגוגל. כמו שציינתי, בבדיקת מאמץ המחשב לא קורס. מה דעת…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב עבור גיימר כבד! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציבב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. אם יעלה שיקול רלוונטי שממש משתלם אשמח שתעלו זאת בכתב. לדוגמא כמה חשוב מעבד i7 לעומת מעבד i5 ?. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד!! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) .יעשה במחשב גם שימוש משרדי אבל הדגש הוא כאמור גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed, destiny, watch_dogs, crysis, battlef…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת כמה שווה המפרט שלי שמופיע בחתימה ללא הציוד ההיקפי..תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכנתי מפרט למחשב גיימינג ואני צריך את הביקורת שלכם לדעת האם יש חומרה לא תואמת או חומרה שלא תנוצל טוב. ואם יש חומרה במחיר דומה טובה יותר מעבד Intel Core i5-7400 Kaby Lake Tray 3GHz כרטיס מסך Gigabyte GeForce® GTX 1070 WINDFORCE OC GV-N1070WF2OC-8GD 8GB GDDR5 זכרונות Kingston 8GB DDR4 2133MHz KVR21N15S8/8 X2 לוח אם Gigabyte GA-H110M-S2V ספק VS 550 מארז GX 300 מאוור למעבד CoolerMaster Hyper T2 אין צורך בכונן SSD וקשיח אני מעביר מהמחשב שיש לי עכשיו. מסך ברזולוציה 1080X1920 הלוח אם תומך בכרטיסי זיכרון? אני אוכל לנצל את הכוח של הכרטיס מסך במאה אחוז? והאם יש צוואר בקבוק בין חלק מהמערכות?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום במפרת אני לא צריך מסך מיקלדת עכבר 1.44 CDROM גם לא צריך צורב גם יש לי רמקולים גם יש לי מארז יש לי .ספק אני צריך וצורב DVD אני צריך תרכיבו תטוב ביותר בתקציב הזה למטרת מישחקים . [glow=red,2,300]אני רוצה רק אינטל[/glow]
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לא כולל מסך\ציוד היקפי השימוש הוא ביתי בעיקר אינטרנט, חשוב שירוץ חלק (כרגע המחשב לא זז ועבר זמנו) בנוסף אני צריך שהמפרט יכלול: צורב דיבידי ומארז, וללא ציוד היקפי\מסך
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (GTA V,WATCHDOGS,AC) וכל המשחקים החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? סדר גודל של 2000, עד 2500 אם יש יתרון משמעותי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית OFFICE ואניטרנט, + סרטים ודברים כאלה, לא HD. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך צורב ולא צריך כונן קשיח 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 3-4, לא צריך להיות סופר רועש, אבל אין ממש חשיבות לשקט 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש …
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב פורום, אחרי שהכנתי מפרט איתכם ואחרים שלחתי למקום שממנו אני קונה את המחשב את המפרט שהורכב והם שלחו לי מפרט משלהם עם חלקים זהים או מקבילים. זהו המפרט: HDD Samsung HDD 500 GB SATA II 16 MB CD-ROM צורב DVDRW LG GH22-NS50 X22 SATA Bulk BLACK זיכרון DDR 3 2G/1333 A-DATA Retail לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 Retail כרטיס מסך Sapphire ATI 5770 1024 GDDR5 PCI-E HDMI+DP Retail מעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Box מארז (הוא טוב?) Thermaltake V3 Window Black ספק כוח Thermaltake ST 600W Litepower A.PFC סה"כ: 3200 ש"ח כמה שאלות: 1. האם המפרט בעיקרון טוב שוווה את המחיר ומספק את הסחורה (שהיא בעיקר משחקים! ועיצוב בקטנה) 2. האם הספק כוח שנתנו לי הכרחי? מישהו אמר לי שצריך 450-500 וש-60…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני גר בניו יורק וברצוני לחזור לשחק במחשב (חורף פה מטורף) בתקציב שלי מאוד נוח בסביבות ה $7500 כולל ציוד ומסך מה שחשבתי INTEL 9900K BOARD? MEMORY? 2080TI HARDDRIVE? POWER SUPPLY? MOUS?E ?KEYBORAD HEADSET WITH MICKROPON? DISPLAY ASUS ROG SWIFT PG35VQ 35" 21:9 Ultra-WQHD 3440x1440 2K Resolution 200Hz 2ms מה שאתם חושבים זה סוג של מחשב חלומות שלי אחרי 10 שנים הפסקה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את המחשב הנ"ל אך עפ"י שיטוט באתר זאפ המחיר שלו הוא מעל 3000 ש"ח. 1. האם כדאי כבר לרכוש בחו"ל? החנויות בארץ נותנות אחריות בינלאומית לשנה בלבד שזה גם ככה מה שמקבלים גם בחו"ל ככה שמבחינת האחריות אני לא רואה שזה משנה משהו. 2. האם יש אתרים מומלצים להזמין מהם את המחשב מחו"ל ומה המיסים שאצטרך לשלם על המחשב בארץ? (מכס/מע"מ) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב נייד כבר זמן מה פשוט כואב לי הלב מהמחירים פה בארץ לעומת ארה"ב, חבר שלי טס לסין בקרוב מאד רציתי לדעת אם מישהו יודע פה אם זול שם? כאילו אני בטוח שיש שם מקומות אמינים עם מוצרים מקוריים. השאלה מה המחירים שם? כמו ארה"ב? יותר זול? איפה קונים ?? תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 מקסימום שקל חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?GTA IV,COD6 וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא יודע 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במ…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן (כמובן אם זאת מציאה בתוספת 100 ש"ח כן) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -משחק בעיקר OVERWATCH וLOL ,הFPS חשוב לי יותר מהגרפיקה . אבל אני רוצה להתנסות במשחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך שהשתלב עם כול זה , בגודל בנוני . -לאילו הגדרות ג…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך למחשב למטרות אינטרנט, סרטים, פוטושופ, מטלב לא למשחקים. ללא OC ללא ציוד היקפי, לא מערכת הפעלה וכולל הרכבה. צריך יציאת DVI למסך ועוד אחת לטלוויזיה (רצוי HDMI) לא חייב שיעבדו בו זמנית. זיכרונות 4GB HD של 2T DVD פשוט חשוב שיהיה שקט (9/10). דרושה יציאת SPDIF או COAX חנויות מעודפות: ק.ס.פ או איבורי לא מכוון לשדרג, רצוי כי יתבסס על אינטל אלא אם זה הפרש כספי גדול מדי. במידה ותוספת כספית קטנה תשפר את יחס עלות/תועלת ניתן לחרוג בכ-300 ₪. תודה מראש ))
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-