ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,346 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מעוניין בחוות דעת על מפרט מחשב שהרכבתי. המחשב מיועד להיות הראשי בבית ולכן צריך להיות רב תכליתי, עמיד לאורך זמן ועם ראיה קדימה. השימושים הם בעיקר: אופיס, אינטרנט, צפייה במדיה ב-HD אונליין ותכנות של web development. מאפיינים צדדיים אך חשובים בשבילי הם: חיבור HDMI, כרטיס WIFI ויציאות USB 3 בקידמה ובחלק העליון של המארז. חשוב לי מאוד גם אחריות ואמינות של החלקים. בנוסף, אני מתכנן בהמשך להוסיף אולי עוד 4GB זיכרון והארד דיסק SSD 120GB. להלן המפרט שהורכב דרך TMS הכולל מחיר של כל חלק ואת הסכום הכולל: 1. CPU = 973 > > Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray > > 2. CPU COOLER = 130 > > Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 > Scythe Katana 4 SC…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים , קצת סרטים ומוזיקהת בעיקר ללימודים PDF WORD * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? זה מחשב שיהיה בעיקר בבית ומידי פעם טס איתי, ואני הולכת איתו ללימודים * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין לי מושג לא מבינה בזה אבל יש לי כונן חיצוני שיש בו מקום ככה שזה לא כזה קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי DELL XPS M1330 והוא היה סבבה אבל ממש אין לי העדפה וחשבתי על ASUS יש להם מחשבים דקים כאלה למרות שגם עם דל לא הייתה לי בעיה המחיר עלה לעד 5000 אבל ממש ל…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? באזור 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה, עדיפות לחיסכון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of tanks, Smite, Skyrim... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות Asterisk java ועוד, אינטרנט עם הרבה חלונות ZOIPER ועוד כל מיני תוכנות שלא דורשות הרבה, דגש על i7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל …
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מיני PC כמה שיותר חזק ומהיר, אך אני לא צריך אותו למשחקים ועריכת וידאו. השאלה - האם מיני PC יכול להיות תחליף מלא למארז רגיל ולשמש להכל? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט שבניתי לחבר שקונה בשבוע שבועיים הקרובים רציתי לדעת שהמפרט סבבה ואין לו שום בעיות תאימות כל שהן תודה רבה מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB V2 Liquid Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 261 לוחות אם: Gigabyte B550M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 466 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 355 מארזים: ANTEC Gaming Case NX300 White כמות: 1 - מחיר: ₪ 216 ספקי כוח: Corsair 650W CV650 PSU 80+ Bronze כמות: 1 - מחיר: ₪ 303 כונני SSD: A-DATA SSD 512GB XPG S…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב הבא מתוכנן להחזיק הרבה שנים, אני לא גיימר כבד יותר מדי, לכן השקעתי הרבה בSSD. הלוח אם הוא בשביל אפשרות לשדרוג ל32GB ראם בעתיד. המפרט הורכב בTMS מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 111 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3600 CL18 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 מארזים: CoolerMaster MasterBox TD500 Mesh w/ctrl Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 409 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גיימינג בינוני-כבד ( leauge of legends , guild wars 2 , world of warcraft ) + לימודים בעתיד הקרוב * גודל המסך? לא מתפשר על פחות מ17 * משקל רצוי? לא כ"כ חשוב לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - זמן סוללה ארוך וגיימינג לא הולכים ביחד , אבל אם אפשר אז למה לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרט * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500G * כונן CD/DVD? צורב? לא מעוניין בצורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מצאתי את המחשב הבא : http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8558 שמבחינת מערכת עונה על כך הצרכים שלי בתור סטודנט לעתי…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אין משהו ספציפי,יהיה נייד הרבה אולי מדי פעם עבודה עם פוטושופ ולייטרום עם מסך חיצוני. * גודל המסך?13.3 - 14 * משקל רצוי?רצוי קל עד 2K * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?רצוי זמן סוללה ארוך אם עבודה קלה שיהיה 3-4 שעות אם יותר אז זה יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי גם לא חייב * בלוטות?לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)רצוי SSD * כונן CD/DVD? צורב?לא חשוב * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אחריות רגילה 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אין,אולי LENOVO\DELL\ASUS רצוי שיהיה I5 . התלבטות בין 2 אלה…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב הזה, מאיפה אני משיג דרייברים? והאם זה מומלץ (לא הלינוקס, אלא העובדה שזה לא הOS שמגיע עם המחשב)
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה בנייד המשטח של העכבר לא עובד פתאום אני לא מצליח להזיז את החץ רק כשאני מחבר עכבר חיצוני זה בסדר המערכת הפעלה היא וינדוס ויסטה מה אני צריך לעשות?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה נייד לשומוש רגיל (משחקים סרטים, הכול) אפשר למצוא במחיר כזה?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זקוק בדחיפות למפרט חזק למשחקים.! כולל מארז נחמד, מבוסס 64ביט,לא צריך oc. כמובן למשחקים כבדים. תודה רבה!!!!!!
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך רק את החלקים הפנמיים בלי מסך וכל זה ..!!
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט לשימושים כלליים: קצת משחקים (COD4) עריכת תמונות בלייטרום ופוטושופ, אולי גם קצת עריכת סרטים. אני לא מחפש מחשב על, רק שיעשה מה שאני מבקש ולא יתקע.. וכמובן סרטים/מוזיקה/אינטרנט יש לי כרטיס מסך 8800GT אז אני חושב שזה יספיק (?) אני רוצה הרדיסק 500GB ו.. זהו בערך. תודה רבה מראש! אור
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני צריך בבקשה המלצה למפרט מחשב בתקציב של 1700-1500 ש"ח. השימוש העיקרי יהיה לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט,סרטים ופעם ב... ארצה לשחק איזה משחק (משחקים קלים, אני לא גיימר). המחשב יחובר לטלוויזית 32 LCD (רזולוציה 1280X720). לא עושה OC ורמת הרעש לא קריטית. שוב אומר שאני לא צריך דיסק קשיח. עריכה: העלאתי תקציב ל-1800 גג! ומפרטים מהחנות RSM בבקשה. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 עם חריגה של 750 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ותוכנות ADOBE פוטושופ פרמייר אפטר-אפקט וכו' ואולי משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך בלבד.. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך לכלול מערכת הפעלה והרכבת המחשב בח…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית, אני רוצה להודות על העזרה בקניית מחשב נייד לאשתי, ראו דיון: אני חייב סקירה עבור המחשב הנרכש לטובת הפורום, אעשה זאת בימים הקרובים. בקצרה - מחשב מצוין לצרכים הרשומים, שינה לאשתי את החיים (ציטוט מדויק). בשבוע שעבר, חברה של אשתי החליטה "להצטרף לחבורה" ולרכוש מחשב לאותו שימוש. לאחר תחקיר מצידי, אלה הדרישות שלה: תקציב - אפשר להגיע עד 4500 ש"ח, חסכון יתקבל בברכה אך אינו חובה. תצורת 2in1, עדיפות למסך מסתובב ולא לנשלף. גודל מסך מגע - עד 14 אינץ'. חשוב שהמסך מתאים לשימוש חוץ (אור שמש). משקל - עד 1.5 ק"ג. צריך לפחות 3 חיבורי USB (חיבור למצלמת וידאו מספר פעמים ביום, כונן אחסון חיצוני, מדי פעם מדפסת ללא אלחוט, ומשדר לעכ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו מצא פטרון לבעית הצליל הצורם מצד שמאלי של מחשב נייד שיש בו מעבד CORE 2 DUO ? High pitched buzzing sound from Core2Duo ואל תגידו שאתם לא יודעים על מה אני מדבר. נכון שהצליל הזה לא מאוד חזק ובמשך היום יש רעשי רקע וכמעט ולא שומעים את הצליל הזה וגם כשיש עומס על מעבד הצליל נעלם. אבל כשאני יושב בשעות הערב והלילה בסביבה שקטה וסתם גולש מבלי להעמיס את המעבד הצליל הזה די מעצבן. מה שעוד יותר מעצבן שהחברות הגדולות כנראה לא ממהרות לספק פטרון. ובכלל אני לא מבין למה עדיין אין תביעה ייצוגית נגד אינטל ויצרניות הניידים על העניין הזה. מדברים על זה כאן http://forum.rightmark.org/topic.cgi?id=6:852 וכאן http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=1652387#post1652387 ובעוד הרבה…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי , אני חשבתי על זה : "15.6 Lenovo IdeaPad Yoga 500 80R60078IV https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17592 הבעיה שיש לו 2 תאים של סוללות שנראה לי מאוד מעט, כמה זמן בלי מטען הוא יוכל לתפקד ? וגם יש לו מאיץ גרפי Nvidia GeForce 940M איך הוא יתאים למשחקים בצורה נורמלית ? תודה רבה .
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 450$ קונה בארה"ב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אנדרואיד סטודיו oוvisual stud שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך טאץ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד חדש וקל משקל בגודל של 13-14 אינץ. ראיתי Dell insporion 13-14 7000 lenvo flex 2 מה העדיפות בין שני החברות והסדרות? תודה לכל העוזרים - - - תגובה אוחדה: - - - ראיתי שאפשר למצוא גם Lenvo yoga 2 באזור המחיר המדובר. אשמח לשמוע גם עליו
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי נייד של HP המשמש בתור דסקטופ ב 95% מהזמן. בהתחלה עבדתי עם הסוללה בחוץ כדי שהיא תישאר צעירה לנצח, אבל החלטתי שאני מעדיף להחליף סוללה פעם בכמה שנים מאשר שתהיה הפסקת חשמל וה HDD שלי יילך קיבינימט. השאלה היא, כיצד משמרים את אורך החיים של סוללות lithium ion המצויות כיום במחשבים ניידים?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחשב נייד HP Pavilion g6t series זכרון 4GB הארד דיסק 320GB Intel Pentium dual-core and Core i3 processors מעבד 15.6" diagonal high-def§§ LED display מסך ווינדאוס Genuine Windows 7 Home Premium יוצא משהו כמו 1600 שקל (חבר קונה לי מחו"ל) שהבנתי שזה מחיר טוב, אבל מחשב כזה לא יוכל להריץ משחקים חדשים, השאלה שלי , אני יכול להוסיף 100 דולר ולקבל כרטיס מסך 1GB DDR3 Radeon HD 6470M Graphics [HDMI, VGA] איתו המשחקים החדשים, נגיד פרו 11 יוכלו לעבוד בצורה טובה? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחשב לסטודנט שימש אותי גם בלימודים אבל לא רק. מחשב שיחליף את המחשב הנייח אצלי בדירה, סרטים HD, מוזקיה, אינטרנט, חשוב לי שאני אכול לעבוד במקביל במספר תוכנות שונות. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אין חשיבות אבל רצוי כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) USB-3 יתרון HDMI חובה * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר, אפשר גם במחשב עצמו קצת ולקנות דיסק קשיח חיצוני * צורב DVD? לא חייב, יש לי צורב חיצוני * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות טובה פה בארץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell ASUS HP אז ככה בגדול יש לי התלבטות קשה בין 3 מחשבים ובי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-