ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? מחשב חזק שיחזיק תוכנות כבדות, שיהיה מהיר. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.. אלא אם תמליצו על משהו מיוחד * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 1TB מהדור השני(הכונן המכני+SSD CACHE) עדיפות לכונן SSD. *זיכרון RAM? מינימום 8gb עדיפות ל 16gb. *תקציב? בערך 5000 שקל.. אני קונה את המחשב באילת * כונן אופטי? ' לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?מה שיותר טוב וכמה שיותר. * האם בתקציב צריך להיכ…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי כולם, אמא שלי צריכה מחשב נייד לצרכי מייל ועיבוד תמלילים. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). בנוסף היא משתמשת בתוכנה בשם Scribe לתמולול סרטים, שאינה מצריכה חומרה מיוחדת. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13" ל14" * רזולוציית המסך? לא חשובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן. היא תהיה בדרכים לא מעט. 8 שעות זה סבבה לגמרי, אבל אפשר גם פחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, כבר תקופה ארוכה אני קורא ולומד, בחיפושיי אחר מחשב נייד ללימודים. אני הולך ללמוד הנדסה, ואזדקק להרצת תוכנות כמו סולידוורקס, רוויט, מטלב, פוטושופ, אוטוקד ודומות להן. אני די נעול על הדגם בכותרת, אך מתלבט בין שני תתי דגמים: הראשון: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12869 והשני: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 ההבדלים העיקריים שזיהיתי הם כמובן במסך המגע (לא צריך אותו באופן מיוחד, מצד שני לא נראה לי שמפריע לי שהוא שם), וכרטיס המסך (עוד 2 ג'יגה זכרון). כמובן שגם 400 ש"ח הפרש משמעותיים, אבל פחות. אני מפספס משהו? יש לאחד הדגמים בעיות ידועות? סיבה להעדיף אחד מהם על האחר? בנוסף - אשמח להמלצה לכונן קשיח SSD 256GB (עם תושבות או מה שזה לא יהיה שצריך כדי לחבר א…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר תכנות (eclipse, linux וכו') ושימוש ב-VMים. (עד 2 מכונות במקביל). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 אינץ'. מסך מאט. * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי רוצה שהמחשב ישרוד יותר מ-3-4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין. * Bluetooth? לא רלוונטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 1TB HDD * כונן אופטי? אם אפשר, לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך…
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
מטרות המחשב? תכנות קל באינטרנט וומשחקי מחשב * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? שיהיה מספיק נוח לכתיבה וקריאה ולא קטן מדי.מניח שמעל 13` זה טוב * רזולוציית המסך? מתכנת משחקי מחשב צריך שתהיה רזולוציה טובה אבל לא על חשבון מהירות מחשב או גודל מסך * דרישות מיוחדות לקלט- מקלדת נאמפאד, וכמה שיותר נוחה להקלדה (לא מצומצמת או דחוסה) * משקל רצוי? לא מבין במשקלים. אני נסחב איתו כל יום אז לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4, יש לי חשמל זמין בגדול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Usb 3.0, * Bluetooth? לא חובה, אבל צריך אנטנה אלחוטית לאינטרנט * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 500גיגה, אין צורך בssd אבל לא יזיק כל עוד לא יקר ומשמש אך ורק למערכת ההפעלה כי אין לי שימוש אחר בו * כ…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב של עד 3,5000, חריגה בשביל הוספת ssd, ram, אחריות 300. * מטרות המחשב? תכנות Eclipse visual Studio שיריץ Virtual Machine, גיימינג ברמה נמוכה, שיכול להזרים סרטים באיכויות גבוהות למסכים גדולים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14"-15" עדיפות למט(המחשב שלי עד כה היה מבריק. * רזולוציית המסך? HD - FHD - אני ממגדילי הפונטים של המחשב/דפדפן. אז לא יותר FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חובה מקלדת מלאה, שתהיה נוחה להקלדה מרובה, שהפאד של העכבר לא ילחץ בעת ההקלדה. * משקל רצוי? עד .2 הולך להתנייד איתו פעמים בשבוע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל6 שעות(בידיעה שעוד שנתיים הזמן יקוצר בחצי) * ה…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אנחנו טסים לארהב לפני הלימודים ומעוניינים לקנות מחשב שם תקציב של עד 700$, ניתן לחרוג במעט. * מטרות המחשב? לימודים, מעט עריכת וידאו, סרטים על מסכים חיצוניים גדולים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14"-15" עדיפות למט * רזולוציית המסך? HD,FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא חובה מקלדת מלאה, שתהיה נוחה להקלדה מרובה, שהפאד של העכבר לא ילחץ בעת ההקלדה. * משקל רצוי? כמה שפחות, מיועד לבחורה להתניידות יום יומית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל6 שעות(בידיעה שעוד שנתיים הזמן יקוצר בחצי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi or micro Hdmi. USB 3.0 * Bluetooth? יכול להיות נחמד לא חובה. * גודל מינימלי וסו…
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכת קבצי טקסט גדולים באקרובט * גודל המסך? 15" עדיפות למאט (עדיפות ל17" אם נמצא דגם העונה לדרישות ובמחיר הנדרש) * רזולוציית המסך? דווקא רזולוציה לא גדולה מידי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, מחובר לחשמל רוב הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI וHDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא בטוח בזה לגמריי. * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדי…
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט, צפייה בתכנים 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שאמורים לצאת כדוגמת GTA ו call of duty החדשים ומשחקי רשת כגון company of heroes 2 ודומים לו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). , 23 או 24" 1920X…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) , עריכה גרפית קלה (קצת פוטושופ וכו'..) * גודל המסך? 13-14, אם יש מסך מגע מט זה יהיה מעניין. * רזולוציית המסך? פחות משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך יותר טוב, עדיף מתחת ל 1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD, יספיקו 128 ג'יגות * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אם קונים מחו"ל אז כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף, אבל לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כבר היינו סגורים על ה Dell Vostro 5470 VM-RD33-7283 אבל.. א…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח). ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות: * מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות). * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד * זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עד 2000 שקל חריגה מקסימלית 300 שקל ראיתי מספר מחשבים אשמח לחוות דעות בנוסף http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882282 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=878847 * מטרות המחשב: ללימודים ומשחקים קלים כמו cs:go (אם יש אופציה להחליף כרטיס מסך בעתיד אשמח לשמוע כי אין לי מושג חח) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב איזה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) משהו בין HD לבין FULL HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchp…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח לקבל הערכת מחיר לחלקים הבאים: I7 2600K Asrock Extreme 4 z68 16gb (4X4) 1333 ddr3 6790 AMD Corsair 950watt PSU
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? מחשב אמין וחזק שיוכל לשמש אותי בכל שנות התואר (4 שנים) ומעבר לכך. השימוש יתרכז בעיקר בענייני לימודים (אינטרנט, אופיס), אבל סביר שמדי פעם ישמש אותי לצפייה בסרטים ואולי גם למשחקים. * גודל המסך? אין העדפה מסוימת - בגבולות הסטנדרט. * רזולוציית המסך? הטובה ביותר שניתן להשיג במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עדיף נמוך ככל האפשר, מאחר ואצטרך להסתובב איתו במשך היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן, לאור המערכת העמוסה שצפויה לי. 4-6 שעות זו מילה גסה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB, אולי בנוסף לכונן SSD קטן יותר. * כונן אופטי? עדיף שכן, אך לא קריטי. * ה…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? : 3000 2. מה שימושי המחשב: בעיקר משחקים כבדים ו קצת עריכה 3.רזולוציה מקסימאלית של המסך הוא 1280X1024 יש לי מחשב כרגע עם I3 540 ו לוח אם : p7h55-m lx asus 4RAM , gtx 660 zotac , ספק כוח 550W לא גנארי בטוח. אני לא רוצה לקנות כרטיס מסך חדש , אני לא יודע אם לשדרג את המחשב או לקנות חדש ולחבר את הכרטיס מסך הזה. אני צריך מפרט שכולל מעבד i5 + לוח אם לOC אם אפשר לא חייב! , זכרון RAM עדיף מחולק ל4X2 כי זה יותר טוב שמעתי ו HARDISK של TERA ומהיר *צריך גם מחשב שהיה שקט וקירור טוב למעבד! זה המארז : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748706 אני צריך שהמפרט יהיה מKSP. מה עדיף לשדרג וכך לחסוך כסף או לקנות מחשב חדש ורק לשנות לחבר את הכרטיס מסך הישן תודה.
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי, קנית נייד מדגם hp probook 430 g1 ללא מערכת הפעלה. בנוסף, התקנתי עליו SSD. את מערכת ההפעלה התקנתי על ה SSD והנייד עובד מצוין. אבל מה, כשנכנסים ל"מחשב שלי" לא מופיע ההרד-דיסק המקורי שהגיע עם המחשב. נכנסתי למנהל ההתקנים ושם הוא כן מופיע. מה עושים ? מישהו יכול לעזור לי למצוא אותו תודה עמי
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט לשרת להרצת מספר מכונות וירטואליות. מערכת ההפעלה המארחת לינוקס, וירטואליזציה באמצעות KVM. עד 10,000 ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב העבודה של במחשב זה גלישה באינטרנט צפייה של סדרות וסרטים בHD וקצת גיימינג קל (fifa,fm) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa,fm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כבר זמן מה,שאני בחיפושים אחר מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי, (פוטושופ ועיצוב גרפי,adobe premiere, אפטר אפקטס, וגיימינג בעיקר) הגעתי בסופו של דבר לדגם הזה:http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=14440 השאלה היא האם הדגם הספציפי הזה יספיק לי עם יכולות רינדור טובות לתוכנות עריכה ולהריץ משחקים בלי תקיעות על איכות נמוכה או שמה יש ללכת את האקסטרה מרחק ולשלם על דגם כזה:http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14442 יש לציין ש 4269 שקלים זה הקצה של הקצה שאני מוכן להוציא. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל עוד חודש ללמוד הנדסת מכונות, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. התקציב הוא גג 4K עם עדיפות לחסוך כמה שאפשר. * מטרות המחשב? - לימודים (solidWorks,MatLab), משחקים כבדים (אם יהיה זמן בכלל), צפיה בסרטים. * גודל המסך? - נראלי "15.6 יתאים. *האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי מושג מה ההבדל, האירו את עיניי, וכן אשמח להסבר על פאנל ips מול tn. * רזולוציית המסך? - Full hd, מוכן גם ל-1600*900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - מקלדת מלאה ומוארת. * משקל רצוי? - כמה שפחות, המחשב נסחב בעיקר בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר - 6 שעות בערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI,USB3. * Bluetooth? - לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?- עד…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה נשמע? אני מחפש נייד שיאכל משחקים בשנים הקרובות בסביבות ה-800 דולר מארהב (אם יש חריגה קטנה והיא באמת שווה את זה, אל תהססו להציע..) * מטרות המחשב? עיבוד תמלילים, קצת סרטים ובעיקר משחקים, בערך כל משחק שאפשר לזרוק עליו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פתוח ל15.6 או ל17.3. אין לי העדפה מיוחדת, אני גם בכלל לא מכיר את השוק.. מעריך שאני מעדיף קצת 15.6. * רזולוציית המסך? לא נורא קריטי, גם תלוי בגודל המסך.. הוא גם אמור להתחבר לטלויזייה עבור המשחקים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם יש מקלדת מוארת זה בונוס נפלא. * משקל רצוי? לא קריטי, כמובן עדיף כמה שפחות.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי כמה שיותר. לפחות שעתיים וקצת * האם יש …
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, ברשותי כרגע מחשב נייד עם מעבד Dual-Core 2.3 GHz + (1+2)GB RAM DDR2 400 MHz. כפי שאתם מבינים המחשב כרגע עגלה ובקושי סוחב. אני מעוניין לקנות מחשב חדש של LENOVO עם מעבד i7-4700MQ שלדעתי הוא מצויין + 8GB RAM 1600 MHz. עכשיו השאלה שלי היא אם כמות הזיכרון שלי תספיק. נכון, עם המחשב הנוכחי אני בקושי גולש בפייסבוק והסרטין ב-YOTUBE מקרטעים מהרגע הראשון אך האם הבעיה היא ה-RAM או איטיות המערכת הכוללת? אני נוהג לטחון את המערכת בדברים מקבילים שעובדים ברמה של עשרות כרטיסיות Chrome במקביל + מולטימדיה במקביל (אבל לא משחקים). האם 8 ג'יגה של RAM מספיק לי או שכדאי לי להכפיל ל-16? האם מחשב כזה עם 8 יאפשר לי לעבוד עם גרפיקה באופן חלק ואולי אפילו לשחק בעתיד במחשב במשחקים כבדים? אשמח לעזרת…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח אם תעזרו לי להעריך את המפרט הבא : לוח אם של אסוס מעבד אינטל פנטיום 4-1.6GHz זיכרון חצי ג'יגה דיסק קשיח 40 ג'יגה כרטיס מסך nvidia GeForce 2 64 m.b עם כרטיס רשת ויש לו 8 יציאות USB תודה מראש לכולם :-)
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל השנה תואר שני ואני צריך מחשב נייד כי מה שיש לי עכשיו הוא ישן, איטי וכבד למדי (MSI CR500, משקל 2.5 ק"ג). אני מעוניין במחשב קל לנשיאה, מהיר ואמין. אני חושב שאלו הדברים החשובים מחשב לצורך לימודים, אבל אשמח לשמוע אם יש לכם עוד דברים שחשוב לשים אליהם לב. שימושים עיקריים: מעבד תמלילים, אינטרנט ומשחקים פה ושם. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-