ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5/BF4/ARMA3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שבוע טוב. ברשותי לפטופ בסיסי למדי, Acer Aspire one 722 המפרט: AMD C60 1.0Ghz 4GB RAM 320GB HDD 5400RPM בעקרון המחשב מאוד בסיסי ודי עגלה במונחים שאני רגיל אליהם מהשולחני. הבנתי שיש SSD שמתחברים בmSATA. אם הבנתי נכון זה חיבור זהה לMINI PCIE, האם זה נכון? אם כך, האם אני יכול לוותר על כרטיס הרשת האלחוטי ולטובת כך לקבל SSD קומפקטי שיתחבר במקומו ויאיץ את המחשב?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, עבר זמן מה מאז שעזרתי ונעזרתי במסגרת הפורום המצוין הזה, וכעת הגיע הזמן להיעזר שוב במסגרת קניית מחשב חדש(למרות שה-core 2 duo חי ובועט כבר 8 שנים! ) אז לעניינו, נמלא את הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג קלות, במידה וזה ישדרג את המפרט משמעותית(חריגה של עד 400 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תוכנות אופיס וסרטי FULL HDב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים לדוגמא - אין, אני כבר מזמן לא בסצינה, ואתחיל להכנס לעניינים רק אחרי שהמחש…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ותמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).זה לא לפרנסה אבל מעוניין שהתוכנות יוכלו לעבוד במקביל ושזמן הרינדור יהיה סביר. משתמש בהן באופן די קבוע. משתמש בPHOTOSHOP , PREMIERE PRO , AFTER EFFECTS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - באופן כללי איטרנט ומסביב אך אני רוצה שהוא יריץ את המשחקים הכי כבדים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בסביבות 15 אינץ'. לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - שתהיה רזולוציה טובה, לא כל כך מבין בזה אך שתנוע בין HD רגיל לFHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - לא. * משקל רצוי? - לא כל כך משנה …
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש עד 6000 ש"ח לשימוש כללי. אני מחפש מחשב עם מסך מגע ברזולוציית Full HD ומעבד Haswell החדש. מצאתי שני דגמים שעונים על הדרישות ואני מתלבט לגביהם: Dell inspiron 15 7537 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24047 או Asus N550JV http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23327 על איזה מחשב הייתם ממליצים מבחינת המפרט? אשמח לשמוע גם את הסיבה האם יש בכלל טעם לחכות לדגמים חדשים יותר שיגיעו לארץ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, כמה לדעתכם שווה הגוש מתכות הזה? I5 2500 3.3GHZ SANDY BRIDGE mobo: Asus P8H67M Pro GPU: SAPPHIRE AMD 1GB HD6850 HDD: samsung 103sj 1TB (חדש) memory: G.Skill Ripjawz-X 2GBX2 1333mhz ddr3 cl7-7-7-7-21 ספק: seasonic 600w 80+ מארז: לא זוכר את הדגם, מארז פשוט יחסית של COOLER MASTER שעלה בסביבות ה-220, יש פילטרים לאיוורור למעלה ומקדימה, nothing special... האמת שהוא אחלה מחשב והוא מריץ הכל על הגדרות גבוהות (לא הכי גבוהות) או הגדרות בינוניות גבוהות (במקרה של קרייסיס 3), אבל נוצר מצב שאני צריך להוסיף עכשיו זיכרון ועוד שנתיים כרטיס מסך ועוד שלוש שנים מעבד+לוח אם ואולי גם הספק כח ימות... כך שאני שוקל לעשות עכשיו קצת Hustling במקום תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%, align: left] [TR] [TD=align: right]זכרון[/TD] [TD]Crucial 8G DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 100%, align: left] [TR] [TD=align: right]כרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 660 GV-N660OC-2GD [/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] מעבד: Intel Core i5 4430 דיסק קשיח: ssd 160 gb ספק כוח: w 550 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D2V עזרה בבקשה... - - - תגובה אוחדה: - - - אפשר גם gtx 760 במקרה הצורך אם צריך
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם יש טעם להוסיף כרטיס מסך GT620 למחשב עם מעבד כנ"ל?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, לקחתי את המחשב שהיה אצלנו בסלון לחדר אחר ורוצה לבנות מחשב משחקים ומדיה סנטר חזק. - המחשב יהיה מחובר לטלויזיה 55 אינצ' 1080P ולמגבר Denon - צריך הרבה חיבורי USB 3 - מתחיל בכרטיס אחד של GTX780 TI עם אפשרות הוספת עוד אחד בעתיד - מארז שוכב ויחסית לא גדול שיכיל את כל הדברים - תקציב +- 7,000 שח לא צריך מסך ומקלדת / עכבר - בעצם רק מארז, זכרונות, ספק, לוח אם ואוליי כרטיס קול(?), וכרטיס מסך נראה לי שאני כבר די סגור על ה780 TI תודה...
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עבור משחקים עד סכום כולל של 4500 ש"ח (עם חריגה של 100 ש"ח גג). אני לא זקוק לרמקולים ומסך, אבל כן אשמח אם תכללו ציוד היקפי של מקלדת ועכבר וכמובן מארז וספק וכל מה שמחשב סטנדרטי מכיל דבר אחרון, אשמח שהמפרט יכלול SSD בגודל כלשהו, אני סומך עליכם שתוכלו להמליץ לי על הגודל המתאים בתקציב הנוכחי. בתודה מראש ושבוע טוב! נוריאל
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים, משחקים קלים ועבודה. - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1024X1280 מסך 19" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצתכם למחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות: מטרות המחשב - שימוש ביתי ומשרדי, אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. ללא משחקי מחשב. גודל המסך - 13.3", עדיף מסך מט בעל בהירות גבוהה. נדרש יכולת צפייה סבירה מהצד. רזולוציית המסך - אין דרישה מיוחדת. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת נוחה לשימוש בגודל מלא (ללא numpad). מבחינתי trackpoint יהווה יתרון אבל אסתדר גם בלעדיו. משקל רצוי - 1.6-1.8 ק"ג, אבל לא אפסול גם אם מעט כבד יותר. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 3-4 שעות לפחות בשימוש סביר (כולל wifi, בהירות מסך סבירה). האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI. Bluetooth? לא חובה. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוחדת. במידה והדגם מגיע עם SSD, עדיפות …
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד Dell inspiron n5040 והמסך שלי ככל הנראה נשבר מישהו יודע איפה אפשר לקנות מסך חדש באינטרנט במחיר סביר??
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, רוצה לקבל הערכת מחיר על לפטופ DELL XPS L502X. בן שנתיים וקצת. מסך 15.6" Full HD. הארד דיסק 650GB WD. זיכרון 8GB RAM. מעבד i5 2nd gen. רמקולים JBL. וכרטיס קול MAXXAudio. תודה, הדר
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי כולם, טוב, אז כל הודעה שנייה פה בחודש האחרון היא באותו נושא, בד"כ גם עם אותן דרישות ואותו תקציב כמו שלי. השתדלתי לעבור על כמה שיותר והגעתי למסקנות די סופיות, אבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם לפני הקנייה. נתחיל עם זה שהתקציב הוא 3500 ש"ח בלי ממש אפשרות לחריגה ואני גם מעדיף לחסוך עד כמה שאפשר. ולשאלון: * מטרות המחשב? לימודים (ומשחקים פה ושם) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" כנראה. מעדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודה משרדית, גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות), מולטימדיה. * גודל המסך: 14-13.3 עדיפות למט (מוכן להתפשר), עדיפות למסך IPS עם FHD ולא חייב מסך מגע. * משקל רצוי: פחות מ-2 ק"ג * זמן סוללה:כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: עדיפות לכמה שיותר בנוסף לסטנדרט * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב הגודל, יש לי כבר SSD בגודל של 256G וכונן חיצוני של 3T (אם אפשר לקנות בלי, גם טוב ) * כונן אופטי: לא מחייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא ממש, מה שחשוב אחריות עם איסוף,אם ניתן. * מקלדת ופאד: עדיפות למוארת ופאד גדול ונוח. * האם…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתחיל ללמוד השנה פיזיקה, ורוצה לקנות מחשב. לגבי התקציב אני לא לגמרי בטוח, ראיתי שרוב ההמלצות פה נעות בין 3000-3500 שקל. זה אפשרי, אך כמובן שאם יש משהו זול יותר שיספיק לצרכים שלי אני אשמח. * מטרות המחשב? לימודים - עבודות משרדיות, צפייה בסדרות פה ושם. * גודל המסך? 13-14". מקריאה קצרה הבנתי שמסך מבריק עלול להיות מציק, אז עדיף מאט. * רזולוציית המסך? אין לי דרישה מיוחדת, אם אני מבין נכון הסטנדרט הוא 1366x768? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה נוח לנשיאה - סביבות ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן - בעדיפות שיספיק ליום לימודים ללא טעינה, לכן לא פחות מ-8 שעות (אם זו דרישה הגיונית). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * …
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לתת לי המלצה למחשב נייד חזק עבור סטודנט להנדסת חשמל בעל העדיפויות הבאות: - עד 5,000-5,200 ש"ח - בעדיפות של DELL בגלל האחריות (ואמינות) - מסך של 13-14 אינץ' - בעל מעבד חזק שיחזיק לאורך 4 שנות הלימודים. - 16 ג'יגה של ראם (לפחות 8 עם אפשרות הרחבה) - פרט לדיסק הקשיח שיהיה לפחות 32 ג'יגה של דיסק קשיח SSD - כרטיס מסך- לא חובה משהו חזק מדי, לא מאמין שהולך לשחק בו משחקים כבדים. - סוללה חזקה. - לא כבד מדי. עד 2 ק"ג. - לפחות 500 ג'יגה של דיסק קשיח. - כולל מערכת הפעלה בגדול, שיהיה מתאים לתוכנות שבהן אצטרך להשתמש (הסטודנטים מבינכם שיודעים). תודה, ליאור
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים, OFFICE, אינטרנט. * גודל המסך? 13.3/14 אינץ'. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מגע-מבריק. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? -- * משקל רצוי? כמה שיותר קל. רצוי בסביבות ה- 1.5-1.6 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סביר שיחזיק ליום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD- עדיף שיהיה בעל נפח של 256 ג'יגה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני מחפש מחשב נייד לפי הנתונים הבאים: * מטרות המחשב: עבודה מול visual studio, וגלישה באינטרנט. * מעבד: מינימום i3 מסדרת M. * גודל המסך: בערך 15 אינץ' (עדיף מט). * רזולוציית המסך: סטנדרטית. * אמצעי קלט: עדיף מקלדת עם numpad. * משקל רצוי: לא משנה. * זמן סוללה: סטנדרטי (בדרך כלל מחובר לחשמל). * יציאות מיוחדות: VGA. * Bluetooth: רצוי. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB (לא משנה הסוג). * כונן אופטי: צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא. * עם מערכת הפעלה windows 7 חוקית בעברית. * שלוש שנים אחריות. * לא מסך מגע. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור ותודה רבה רבה מראש! חננאל.
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אנשים , (עודכן ) אני יעשה את זה את זה קצר וקולע ( עונה על שאלון חוקי הפורום בפומרט אחר ) המחשב הנייד במחיר 4000 השימוש הינו לאינטרנט \ סרטים-סדרות , שימוש יומי ושכל חבר שלכם ישמח לקבל חובה מסך 14/15 זכרון 8GB HDMI מעבד אינטל דור 4 ומעלה ( Haswell ) לא רוצה ללא SSD HYBRID ללא מסך מגע עדיפות ל USB3 SSD? בחלום הלילה אני מניח בתצקיב הזה קליל ולא כבד , שיהיה אפשר לקחת לחו"ל או לצימר בצפון בכיף ולא להתעצבן הערות מה שלא רשום , כנראה לא קריטי, מערכת הפעלה עדיפות ל 7 או להתקנה בצעמי עם זה מוזיל את העלות ( עודכן ) אשמח להצעות הערות והארות , תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי,מבקש הערכת מחיר למערכת מבוססת I5 . מעבד i5 2310 לוח אם Gigabyte GAH61MD2B3 זיכרון 4gbx2 1600MHZ samsung D לא ידוע לו דגם ספציפי מארז Gigabyte Triton ספק fsp raider 750w צורב DVD LG ומחיר בנפרד לכרטיס מסך,שאני עוד לא יודע אם לקנות אותו או לחפש משהו קצת יותר רציני. point of view 550 ti איך המערכת הזאת בסך הכל? אפשר להרכיב עליה כרטיס מסך רציני כמו ה290 לדוגמא?,הבנתי שהלוח אם אולי הכי זול שיש כיום בשוק,במה זה מגביל אותי פחות או יותר?,איך המארז גם?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מחשב של אסוס שנקנה בחו"ל בערך בן שנה + שנדלק מוציא חום כאילו הוא תנור אך לא מציג כלום. מי מכיר מעבדת מחשבים טובה ואמינה (כמובן שעדיף גם זולה) באיזור פתח תקווה לשם בדיקת המחשב. גמר חתימה טובה, אסף.
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ! ותודה מראש על עזרתכם ! 1. מה התקציב המקסימאלי 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אלא אם כן יש צורך ממשי לצרכים, לשמור על עלות-תועלת גבוה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כבד 24\7 עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, תכנות, VM, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתחיל לימודי מדעי-המחשב אז יתווספו בהמשך עוד תוכנות וסביבות עבודה. , Eclipse (PyDev) , VMWare, אני כרגע לומד על הרבה מהסביבות עבודה והשימוש רק יעלה בהמשך ויהווה גם מקור פרנסה, בכל אופן השימוש בתוכנות ובסביבות …
-
- 11 תגובות
- 5k צפיות
-