עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by zion561,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אם חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחק ASSETA CORSA וSQUAD מעוניין לחבר כרגע תמחשב לטלויזיה סמסונג Q90T, קצת עבודות בתוכנת אבלטון 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי,מסך ארכוש בעתיד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה למארז An…

2. שלום לכולם, ותודה רבה על הנכונות לעזור אתם אלופים. בשבועות האחרונים עבדתי מהבית על לפטופ i7 של DELL , עם 16GM ראם וכונן SSD. כרגע המחשב בקושי זז ונתקע המון, ממש בלתי אפשרי לעבוד (אפרט מה השימושים לפי הפורמט). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 7000 ש"ח אבל אפשר למתוח לכיוון 7200 אם משהו מצדיק 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי הוא תוכנת Arcgis Pro שהיא תוכנה לעבודה עם מפות ושימושים גיאוגרפיים שונים. אני תמיד עם מולטיטסקינג - כלומר פתוח ברקע אקסל, וורד, גוגל כרום הזללן ולפעמים עוד תוכנה קטנה. בנוסף אני עם…

3. צפוי להגיע תוך 3-4 ימים גגג מפנדס AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D eVGA GeForce 7800GT 256MB VIVO PCI-E PQI 1GB DDR400 PC3200 X2 =2048MB NEC ND-3550 Dual Layer 16X Bulk Gigabyte Aluminium Case GZ-FSCA1-ANB Black Blue Led HEC Win420 420W 20/24PIN הייתי יכול קצת לשפר בקטע של הספק...אבל אין כסף והוא יחזיק הכל ב-1000% הארד דיסק כבר יש לי WD 80GB 7200 8MB וזה מספיק לי בהחלט

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אני צריך מפרט ב 8000 +- אפשר לחרוג אבל עד 400 שקל גג שכולל מסך LCD 19 טוב עם זמן תגובה סבבה לא פחות מ4MS למשחקים וגרפיקה לא משהו כבד מדי פוטושופ וכדומה לא לתלת מימד ודברים כאלה. ומה לדעתכם עדיף אינטל או AMD ? לכל המגיבים תודה מראש.

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, הרבה זמן לא הייתי פה! פעם עם מישהו זוכר ביקשתי מפרט! הייתי אמור לקנות מחשב אבל התעודה שלי לא הייתה מספיק טובה(היה חסר לי נקודה)אז אבא שלי לא קנה לי.. עכשיו השגתי מספיק כסף ויש לי 4,000 ש"ח משלי אז התקציב הוא 4,000 ! ללא מסך,ללא צורב,וללא מקלדת עכבר רמקולים וכו'.. המחשב מיועד למשחקים,הורדות וקצת וורד ואינטרנט... תודה..

• 36 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by elad932,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5150 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 , GTA V וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' של חברת Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by el@d,

אשמח להמלצות לדרישות הבאות: * מטרות המחשב: שימוש עיסקי -יישומי אופיס ואינטרנט בעיקר עם יכולת להריץ סרטי HD לעיתים. * גודל המסך: מסך 13.1" -14" מקסימום. האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מוארת * משקל רצוי: כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עד כמה שניתן לפי התקציב הנ"ל * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: חשוב שתהיה אפשרות לשדרג בעתיד לכונן SSD * כונן אופטי: אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא,אך רצוי אחריות ל 3 שנים או שניתנת להרחבה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העדפה נייד עם איכות חומרים נורמלית פלוס מקוה שהייתי מספיק מפורט, תודה לעוזר…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אהלן :-) בכמה שבועות האחרונים אני מחפש ומתעניין בלפטופ והגעתי לפורום כאן בסופו של דבר.. החלטתי גם להתייעץ אתכם. מטרת המחשב: תכנות, אינטרנט, צפייה בסרטים ואופיס.. לא למשחקים וכו'. גודל המסך: 14 אינץ' זה אחלה, הוא רוב היום יהיה מחובר למסך נייח (אולי אז עדיף 13.3?) רזולוציה: HD זה מספיק.. משקל רצוי: עד 2 ק"ג, כי כשאני אצטרך לקחת אותו + מטען לא רוצה יותר מדי משקל מעבד: מחיפושים שעשיתי אני מאמין שמספיק לי i5 מהגרסאות החדשות שלו.. אין לי צורך בi7 שמקפיץ את המחיר. האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא, יהיה מחובר למטען רוב היום. יציאות מיוחדות: חשוב לי שיהיה חיבור HDMI, לא רוצה להתעסק עם מתאמים.. bluetooth: לא חובה.. כונן קשיח: פה יש לי שאלה אליכם גם - האם כדאי לקנות 250 ג'יגה SSD ולהסתו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by חיים_23,

שלום אני צריך המלצה לנייד עד 3000 ש"ח הנייד צריך להיות 15.6 השימושים הם בעיקר ויז'ואל בייסיק (ואם אפשר אשמח לקבל לינק לראות מה הדרישות מינימום של התוכנה)

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חשוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , שימוש במספר תוכנות במקביל ומספר רב של לשוניות אינטרנט , שיהיה אפשר לטפל בקבצי וידאו ביתיים לפעמים כאשר צריך לשימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). p2770 סמסונג (27 אינץ) …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Aucti0N,

שלום לכולם, אני קונה מחשב בזמן הקרוב מTMS, והרכבתי מפרט, התקציב המקסימלי הוא 4150... http://www.tms.co.il/preview/spec/z1qm3psv הדבר שבעיקר מדאיג אותי זה המארז, אני מדגיש ​רק בTMS, אני לא הולך לקנות בחנות אחרת... גם תראו אם אפשר לעשות משהו עם הכרטיס מסך, תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by guypld,

אחרי כל החיפושים באינטרנט אחרי מפרט זה מה שאני הולך לקנות אני חושב: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz GIGABYTE GA-P35-DS3L OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 PALIT GEFORCE 9600GT HDMI 512MB DDR3 PCI-E ומארז בסביבות 600 ש"ח כולל ספק. השימושים למחשב יהיו לאינטרנט, משחקים פה ושם (להתלהב קצת מהHDMI בהתחלה שיתחבר לLCD),המחשב משמש גם בתור שרת, ועבודה בסביבת פיתוח בעיקר. עכשיו השאלות הבאמת חשובות: לא הצלחתי להבין את ההבדלים המהותיים בין הגרסאות השונות של המעבדים, ז"א 6,7,8 , 8400 יותר טוב מ6775 ? האם הלוח אם הנ"ל סבבה בשביל המפרט הזה, OC אני לא כ"כ מתכנן, אולי בעתיד אם ממש ישעמם לי. בעניין הכרטיסי זכרון אני לא סגור על זה בכלל…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אהלן לכולם ראיתי היום את המחשב הבא : http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/groupsalesproduct.aspx?came=332&AuctionId=7702682&CubeId=474 ורציתי לקבל את דעתכם. אני לא מתכוון לשחק משחקים אלא שימוש ביתי לאינטרנט וסרטים.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by eliortomer,

מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש ביתי=גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וכתיבת עבודה ובנוסף עבודה משרדית והאזנה למוסיקה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לאאאאאא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.tms 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהת…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Amir c,

אחרי שעבדתי קצת עשיתי קצת כסף חשבתי להוציא קצת על מחשב חשבתי על FORSA AGP FX6800 128MB ועל A-TOP "X-BLADE" 450W Black אפשר גם למצוא אותו תחת השם SUPERTALENT בכל מקרה הסכום מקסימום הוא משהו כמו 1400~1500 האם יש אפשרות לשנות או להחליף אחד מאלו למשהו יותר טוב באותו טווח מכירים ??

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by nanu,

צריך מפרט אינטל בלבד כולל מסך שטוח 512 MB זכרון, לוח אם טוב אפשר כולל כרטיס מסך טוב, כרטיס קול טוב דיסק 40GB 7200RPM, באפר 8MB יש לי כבר צורב להוסיף כל פריט: מקלדת, רמקולים, עכבר אופטי USB, שאלה: מדוע כל המפרטים הזולים שלכם מבוססים AMD

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by sbwolf,

היום קניתי מחשב חדש אחרי שבועיים של בדיקות שוק של מה כדאי,אני יודה לכם אם תחוו את דעתכם ותציעו מה אתם הייתם מוסיפים\משנים: הרכיבים הנ"ל בלבד עלו לי 5600 ולהלן המפרט: מעבד p4 3Ghz 1m cache lga775 לוח אם asus p5ad2 deluxe intel 925x זכרון ddr2 533mhz 512mb samsung כ. מסך asus gforce pcx5900 128mb 256bit מארז foxconn 3gta 210 midi tower 300w תודה מראש על שיתוף הפעולה

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by woodi,

רציתי לדעת אם קיים דבר כזה, הדבר הכי קרוב שמצאתי זה מקלדת חיצונית (וקצת ענקית) עם TRACKPOINT באתר של IBM בארץ לא מצאתי איזה משהו. אז מישהו נתקל בזה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. ברשותי מחשב נייד אשר ישמש אותי בעיקר בבית, והשאלה היא האם כדאי להשתמש בנייד שהסוללה אינה מחוברת לנייד על מנת למנוע מחזוריות של טעינה חוזרת של הסוללה שוה ושוב. כפי הבנתי שהמטען מחובר והסוללה בתוך הנייד, נוצר מצב שהנייד ניזון מהסוללה ברגע שהיא מתרוקנת המטען טוען את הסוללה שוב וכך חוזר וטוען. וכפי שידוע לסוללות יש מגבלה של כמות הטעינות עד שהם שובקים חיים. אשמח לתגובות...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by sir f,

ברשותי לנובו N500. כאשר אני עובד והמחשב על השולחן, החלק של יציאות האויר מתחמם בצורה רצינית. היום התצוגה התחילה להבהב (שנייה יש תצוגה, שנייה מסך שחור) עד שפשוט נכנסתי לתנוחה שבה אני בד"כ עובד כדי להימנע מהבעיה, שבה חצי המחשב עם יציאות האויר נמצא באויר, והחצי השני על השולחן. לדעתי הבעיה נגרמת מכך שחוץ מיציאת האוויר בצד, יש את יציאת האוויר בתחתית המחשב, וכאשר המחשב נמצא על משטח חלק, היציאה הזו לא יכולה להוציא אוויר, כי המשטח חוסם אותה. תקנו אותי אם אני טועה. בכל מקרה, אני רוצה למצוא פתרון. חשבתי להגביה את המחשב כשהוא על השולחן בעזרת מעמדים כלשהם (לדוג' לשים פיסות עץ מתחתיו), אבל למרות שזה יהיה יעיל בבית, זה לא מתאים לי כשאני רוצה להתנייד עם המחשב. רעיון כלשהו? ???

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by אני1,

שלום חברים אשמח לשמוע את דעתכם מה עדיף. אני הולך ללמוד הנדסת חשמל ומבחינת ביצועים נראה לי שמספיק לי i3. הניידות לא קריטית כי רוב הזמן הוא יהיה בבית ולכן אני הולך על "15.6. הפלוס היחיד של הווסטרו הוא האפשרות להארכת האחריות ל- 5 שנים,עד הבית, אבל זה אפשרי רק על הדגמים של ה- i5 (שקצת מיותר לדעתי). המחיר של הווסטרו הוא 4500 ש"ח עם 4 ג'יגה זיכרון והארכת אחריות ל- 5 שנים מול ה- 4800 של ה- inspiron מבאג (אחריות עד הבית רק ל- 3 שנים). מפרטי המחשבים כאן: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-450m.htm http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8766&perur=2&t=1&c=441- המעבד הוא i5 450. אשמח לשמוע על חסרונות ויתרונות שלהם כי אני ממש מתלבט ולא מצליח להחליט. תודה מרא…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. ]אני צריכה לקנות מחשב נייד ללימודים ואני לא כ"כ מבינה בעניין, כל השמות, הסוגים והדגמים די בלבלו אותי אני מאוד אשמח אם אחד מכם-אנשים טובים יוכל לעזור לי מטרות המחשב? לימודים-אדריכלות ועיצוב פנים. שימוש בתוכנות כבדות שדורשות גרפיקה טובה AUTOCAD,ו- REVIT דרישות החומרה לתוכנות אוטקאד : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13784795 2.רוויט : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=12431819 * גודל המסך?15.6 עדיפות למט * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף זמן ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא בהכרח * גודל מינימלי של כונן …

23. Started by levelone,

אני צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 3,000 ש"ח והמחשב שהכי נראה לי זה Fujitsu Lifebook AH530-4 http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=AH530-4 1. איך המחשב הזה נראה לכם, ולמה הוא כ"כ זול (כל מחשב שראיתי בטווח המחירים הזה היה הרבה יותר חלש)? 2. איך הוא יתפקד כמחשב לאיטרנט, מוזיקה, עבודה, ומשחקים פשוטים(diablo 2, D&D online וכו')? 3. הram של המחשב הוא 2GB ואני חושב להגדיל אותו לפחות ל4GB, כמה זה יעלה לי (+/-) והאם עדיף לי להתקין מערכת 64Bit ולמה? 4. כמה שעות הבטרייה שלו תחזיק בעומס? 5. אפשרי לחבר אליו את המערכת של logitech z5500 או שתיהיה בעיה בגלל כרטיס הקול או משהו אחר? 6. יש למישהו המלצה למחשב טוב יותר בטווח המחירים ה…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by ShaySolomon,

שלום, אני רוצה לחבר את המחשב הנייד שלי לרשת החוטית שהעברתי בבית. שבאתי לחבר את המחשב שמתי לב שאין לו אין החיבור הרגיל לכבל רשת כמו לשאר המחשבים שלי. יש לי מחשב : [h=1]Acer Aspire V5-571[/h]אני מאמין שיש לו כנראה חיבור "חדיש" יותר שמצריך איזה מתאם, אשמח לעזרה בנושא. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by BiTCH,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אבל תכניסו כמה שיותר רכיבים (המינימום שצריך למקסימום). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 להשתדל שלא. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עריכה גרפית, תכני FHD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - BF4, AC4, BATMAN ARKHAM CITY, BL2, BIOSHOCK,MERTO LAST LIGHT -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? Logitech Wireless …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.