ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, מחפש מחשב בסיסי להורים שיחליף את הגרוטאה המקרטעת בת ה 10 שיש להם כיום. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח , אפשר לחרוג בעד כ 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, סרטים מדי פעם ואולי איזה משחק בסיסי פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מתלבט אם לקחת את הספק הכח מהמחשב הקיים, Corsair VX450W. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, כמובן שיהיה בנורמה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לוח ASUS M4A785D-M Pro מחיר 450 ש"ח מעבד Athlon II X2 250 במחיר 348 ש"ח 4 ג"ב זיכרון + דיסק 320 מארז וספק antec nsk3480 במחיר 450 ש"ח לא שמתי כונן DVD אולי בשלב מאוחר יותר. כל התקשורת עם המחשב דרך USB ואלחוט לכרטיס המסך המובנה הקצאתי את המקסימום 1 ג"ב ככה שנשארו 3 ג"ב פנויים. מחובר לטלוויזיה סוני 40 בחיבור HDMI מערכת הפעלה 7 גירסת 64 המעבד מתפקד מעולה, מעבר לציפיות, בסרטים HD 1080P המעבד בסביבות 35% תצוגה חלקה לגמרי, בטלוויזיה כיוונתי לתצוגה בלי שום אינטרפולציה שנקראת FULL PIXEL ודרך המחשב מכוון על 1920 על 1080 [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מתעד ללמוד באוניברסיטה בחו"ל שנה הבאה ולכן אני "מכין את השטח". מטרות המחשב: עבודות משרדיות - אופיס, סביבת אינטרנט וקריאה מרובה של טקסטים, לכן איכות המסך סופר חשובה! סרטים - כמובן FHD. גודל המסך: 15.6", מעדיף מט, כיוון שמסך מבריק מגביל את נוחות הצפייה, בבקשה הצעות רק למחשב עם גודל מחשב כזה, מאוד חשובה לי נוחות הצפייה ושטח עבודה גדול לכן 15.6". מעדיף שמקלדת המחשב תהיה מוארת, אני מרבה ללמוד גם בלילה וזה פיצ'ר חשוב מבחינתי. יתרון שיכול להיות, זה ריבוי קיצורים במקלדת, לעבודה קלה וחלקה יותר במחשב. עדיפות למחשב כמה שיותר קל, היות ואני אצטרך להתנייד אתו וכמובן זמן סוללה ארוך כמה שאפשר במגבלות התקציב וכו' חייבת להיות לפחות יציאת USB3 אחת וחיבור HDMI (עדיף…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
כמה נקודות מוצא: 1) אין לי מושג איך עושים OC, ואני לא חושב שאעשה אי פעם... לכן אם לקחתי חלקים שמתאימים לOC וסתם יקרים בבקשה האירו את עיני. 2) המחשב צריך להיות ללא הארדיסק, כי אותו כבר קניתי WD 2500KS 16MB SATA II 3) אם תוכלו להסביר מה ההבדל בין החלקים שאני מציע למחשב למה שאתם מציעים. 4) תמיד טוב לחסוך 5) אני יודע שאינטל ו AMD מורידות מחירים למעבדים בצורה דראסטית, מתי אם כך כדאי לקנות את המחשב, ומאיפה, כדי להרוויח מהורדת המחירים? 6) כמובן שלמחשב יתווספו גם עכבר, מקלדת, פלופי וכו', אני משער שעלותם לא תעלה את ה 200 ש"ח 7) איזה ספק אני צריך? 8) איזה קירור כדאי לקנות למעבד? המחשב: Intel Core 2 Duo E6420 2 * Kingston DDR2 512MB 667MHZ CL5 WinFast PX7900 GS TDH(HDCP…
-
- 11 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב לחבר מפרט לצרכי עיבוד מתמטי מאסיבי (Matlab ועוד). התקציב - 3000 ש"ח. רכיבים: לוח אם, מעבד, זכרון, דיסק קשיח ומארז+ספק. אשמח לעזרתכם, תודה.
-
- 11 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום [= המחשב שלי הזקן כבר בן 3 שנים עשיתי חשבון ולהחליף לוח ומעבד וזיכרון זה כבר לא כל כך כדאי ומשתלם אז החלטתי לקנות מחשב עכשיו הרבה זמן לא עקבתי אחרי עולם החומרה אז אני פונה לעזרתכם... אז לעניינים: אם אתם יכולים בבקשה להכין לי מפרט מחשב טוב בכ-6500 שקל אם אפשר לא לחרוג... עם דגשים על הכרטיס מסך (אני מעדיף nvidia) ומעבד של 4 ליבות ולוח א ם של אסוס .... ואם אתם יכולים גם חבר שלי החליט שהוא רוצה מחשב בכ5500 שוב דגש על כרטיס מסך טוב מעבד טוב ולוח אם של asus...
-
- 11 תגובות
- 853 צפיות
-
-
יש לי תקציב של משוער של 3500 ש"ח, המחשב מצד אחד מיועד למשחקים, מצד שני לא מדובר בגיימרים מטורפים, מדובר בילד בן 8 שבגילו אין יותר מדיי משחקים (ככה אני סבור) חוץ ממשחקי מכוניות כדוגמת GTA IV וסדרת Need For Speed החדשה, ועוד כמה משחקים שמתאימים לגילו (אם אתם מכירים כמה תתקנו אותי ותפכחו את עיני!). המסך הוא 20 אינץ' והילד כנראה לא מכור ומכור לרזולציות. המטרה היא מחשב שיצליח להפעיל משחקים על הגדרות בינינות לפחות 3 שנים, ושהמחשב כולו - מעבד לפחות - יעמוד בדרישות למשחקים אפילו ל5 שנים הקרובות. עכשיו השאלה היא איפה לתת יותר תקציב, למעבד חזק יותר, או להתפשר קצת על מעבד כדי לקחת את הכרטיס 4850? מניסיון של שנים תמיד המגבלה הייתה הכרטיס מסך שכבר לא תמך - ולא משנה אם הוא עולה 1700 ש"…
-
- 11 תגובות
- 951 צפיות
-
-
אוקי, המחשב הוא של IBM דגם R30 עם פנטיום 3 1.00 GHZ עכשיו כשמדליקים אותו הוא אומר שיש בעיות: 1) אין בטריה אז צריך להכניס חדשה(אני לא משתמש בבטריה אלא רק במטען..) 2)התאריך והשעה לא נכונים את 2 אני יודע איך לתקן אבל כשהוא מכניס אותי לביוס(זה מה שהוא עושה במקום להדליק את המחשב) אז אני נכנס לDATE&TIME ואז זה פשוט נתקע וצריך ריסטרט.. מה אפשר לעשות? אולי עדכון ביוס? אין לי מושג מה יש על הדיסק קשיח כי סתם קיבלתי את המחשב הזה אבל לצערי הDVD שלו לא עובד אז אי אפשר להתקין כלום עליו האם אפשר להתקין עם DVD חיצוני? או אולי באמצעות DISK ON KEY? והאם אפשר לעדכן ביוס במידת הצורך עם DISK ON KEY? תודה רבה. אולי על מחשב כזה גם עדיף לינוקס? אני אשמח להסבר על זה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, צריך לשדרג מחשב קיים. מדובר על מעבד, לוח, זיכרון, הרד דיסק וספק. כרטיס מסך רק אם צריך. אפשר גם על הלוח במידה וזה מספיק לשימושים האלה - שימושים עיקריים - החל מאינטרנט דרך וורד ועד עריכת וידאו לפעמים (פרמייר, פוטושופ - מן הסתם יהיו התוכנות הכבדות במחשב). תודה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מתכוון לקנות בשבוע הקרוב או שבוע הבא: שימושים: אינטרנט, פיתוח, צפייה בסרטים כולל HD, קצת משחקים לא מתכנן אוברקלוק דרישות: *מעבד i5 מרובע ליבות, קירור בנפרד *זכרון 4GB DDR3 לפחות *דיסק קשיח 1TB לפחות *לוח אם טוב כנראה הולך על גיגהבייט - עם כ. רשת מובנה 1Gb וכ. קול מובנה HD *כ.מסך Mid-End של Nvida שיוכל להפעיל משחקים (לא גיימר) כמו פיפא10 ב-Full HD ועם תמיכה טובה בעיבוד סרטי HD. *מסך איכותי ברזולוציה טבעית FullHD בגודל 20" עד 22" (כנראה יסתפק ב-TN בגלל מגבלות תקציב) - כנראה הולך על סמסונג *שיהיה שקט עד כמה שניתן במגבלות התקציב. מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪929 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 ₪614 כמות:1 http://www.skyp…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למפרט מומלץ למחשב שישמש בעיקר ל: אינטרנט, הפעלה של Virtual Machines, קולנוע ביתי (אם יהיה לי כוח לגרור את המחשב לסלון...). תקציב - 2000 ש"ח נראה לי די והותר... (המפרט לא צריך לכלול מסך וציוד היקפי). מבקש שיהיה שקט ככל האפשר. מקום קניה מומלץ הוא KSP (קרוב יחסית לבית). תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 902 צפיות
-
-
מארז - MGE Sidewinder SILVER (בא עם ספק של 400W)- ש"ח470 לוח אם - DFI NF4 ULTRA INFINITY ש"ח680 זיכרון - SAMSUNG DDR 512MB 400mhz - ש"ח380 מעבד - AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY - ש"ח850 כרטיס מסך - SAPPHIRE X600PRO 128MB DDR 256 BIT TV/DVI PCI-EXPRESS - ש"ח800 מקלדת מולטימדיה - 90 ש"ח CDROM - CDROM LITEON BLACK X52 - ש"ח100 כונן דיסקטים שחור - 70 ש"ח 170ש"ח - צורב - LITEON 52X32X52 שחור כונן קשיח - WD 80GB 7200RPM 8MB JD SATA - ש"ח360 כרטיס רשת אלחוטי- D-Link AirPlus G DWL-G520+ PCI Adapter - ש"ח200 קירור למעבד- ARCTIC COOLING Super Silent 4 Ultra TC - ש"ח90 מסך - VIEWSONIC VX510 - ש"ח1,290 ----------------------------------…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב - 4000 ש"ח. אם יש הבדל ממש משמעותי עבור השימוש היחסית בסיסי, אני אשמח לשמוע. שימוש - בעיקר קריאה ועריכה של מסמכים בoffice עם גלישה סטנדרטית באינטרנט, ומעט (מאוד) צפייה בסרטים. ציוד היקפי - עכבר אלחוטי פשוט. שקט - לא כזה קריטי. מערכת הפעלה - Windows 10 ובנוסף Office (אם יש הנחה לסטודנטים אז אדרבא). חנות - עדיף כזו שעובדת באזור הגולן, אך לא חובה. מתי? - כמה שיותר מהר. חיבורים - סטנדרטי: aux, ethernet, USB, HDMI. שדרוג? לא מתוכנן. כמה דרישות חשובות שלא מצוינות ב"שאלון הרשמי": גודל - 15 אינץ'. משקל - עד 2.5 קילו (רצוי כמה שפחות בתכל'ס). חברה - אין העדפה מיוחדת, אבל כמובן עדיף כמה שפחות bloatware. אח…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה חודשים קניתי בקנייה הקבוצתית את הSSD שבכותרת למחשב הנייח שלי. מאז קניתי ASUS VIVOBOOK S400CA ורציתי לשדרג אותו(יחסית למחשב הנייח שלי הוא ממש איטי). אז כרגע אני מעוניין להוסיף סטיק של 4gb ובנוסף להעביר את הSSD לנייד. 1. רציתי לדעת האם זה אפשרי ואם כן מה אני אצטרך בשביל זה? 2. האם הוא יסתדר עם הSSD הקטן שיושב על המחשב? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים משחקים קלים וסרטים בתקציב של עד 2300 ש"ח מכיוון שאיני מבין בזה אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מחשב טוב אשמח לקבל המלצות תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 ש"ח (חריגה גג עד 7000 עם עדיפות לא לחרוג בכלל) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , גלישה באינטרנט , סרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) Crucial Ballistix 3600 CL16 - 8GBx2 Samsung 970 EVO Plus 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך ל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. תקציב - ניתן בהחלט לחרוג עד 5500 מהתקציב אבל לא מתכוון לזרוק כסף על דברים לא נחוצים (הנחתי היא שהסכום יספיק למטרה, אבל אם יש הצדקה להשקיע יותר אין מניעה). 2. מטרות המחשב - ברובו משחקים , מוזיקה וגם סרטים. *תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט, תוכנת שיתוף. *רזולוציית המסך 1280*1024 2. עדיפות לשקט מ1 עד 10 זה 7 אבל כמובן שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור . 3.לא מתוכנן OC. 4.אין צורך במערכת הפעלה . 5.אין העדפה לחנות מסויימת. 6. מבקש מארז נוח עם חיבורי USB ואודיו נגישים מקדימה, הארד דיסק מהיר . תודה לירון בן אהרון
-
- 11 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב נייד עד 3500 שקל 1.אני מתלבט בין אסוס לדל (יש לי ניסיון עם נייד של דל ולכן אני נוטה לכיוון של דל) 2.אני רוצה כרטיס מסך של GEFORCE 3.מתלבט בין i5 ל i7 המחשב מיועד לעבודה עם אופיס, פוטושופ, קורל סטודיו וקצת משחקים. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1.ניתן לנצל את כל התקציב לא חייב לחסוך. 2.השימושים למחשב עם תכני HD משחקים כבדים כמו METRO 2033 ולתוכנות מאיה ואפטר אפקט (רינדורים) הרזולוציה המקסמלית של המסך שלי היא 1600X1200 מסך 20'' (אולי אני ירכוש מסך בהמשך) אני מתכוון לשחק בהגדרות הכי גבוהות למשחקים. 3.אין צורך בציוד היקפי. 4.צורב למחשב אני לא צריך. 5.חוץ מצורב אני צריך הכל. 6. 1לא קריטי הרעש. 7.אני לא מבין באוברקלוק אשמח לקבל הסבר. 8.אין צורב במערכת הפעלה. 9.IQPC 10.חיבור מיני HD בכרטיס מסך וחיבור אופטיקל בלוח אם. 11.לא, אני לא מתכוון לשדרג בהמשך. 12.לא חושב לשמור על אופק שדרוג למעבד או לזיכרון. חיכתי לכרטיס מסך החדש NVIDIA GTX 480 הרבה זמן ואני סגור עליו אז את תחליפו לי אותו במפרט... ולגבי הספק שמעתי שבשביל הכרטי…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא, כשהצרכים הם אינטרנט, OFFICE, משחקים קלילים, סרטים. תקציב של כ2000- 2500 ש"ח בלי מסך. מחיר כמות תאור 237 1 מארז ללא ספק Antec NSK6500 NSK6500-NPS 328 1 ספק כח Corsair CMPSU-400CX 400W 400CX 250 1 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB WDC1118 204 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI F2-6400CL4D-2GBPI 667 1 לוח אם DFI LANParty JR 790GX-M2RS 4711079392175 685 1 מעבד AMD Phenom X4 9550 Box AMD1235 ההתלבטות בעיקרית היא לגבי CPU ולוח האם, האם כדאי לקחת לוח פשוט יותר ולהוסיף כרטיס מסך? והאם עדיף לקחת INTEL ולא AMD. אשמח לקבל תשובה. תודה תודה,
-
- 11 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מפרט לחבר.. מתוכנן OC התקציב המקסימלי הוא 5.5k רצוי שייצא כמה שיותר זול. המחשב יהיה לגיימינג על מסך 22-24 עוד לא בטוח איזה. תנסו לשים תכרטיס מסך הכי חזק שאפשר נצל בתקציב הזה.. רצוי שיהיה כמה שיותר מקורר,שקט,יפה(לפי סדר). בתודה מראש
-
- 11 תגובות
- 935 צפיות
-
-
מחשב + מסך יעבדו עם PHOTOSHOP ו INDESIGN תודה רבה בעניין המסך הבנתי שסוג פאנל מאוד חשוב אז תציינו בבקשה איזה סוג זה ואם אפשר לשפר
-
- 11 תגובות
- 832 צפיות
-
-
זקוק למפרט של 5K לשימוש של אינטרנט ואופיס ושימוש שותף עם מולטי טאסקינג קליל. המחשב אמור להיות תומך ויסטה לעתיד למרות שעכשיו הוא ירוץ עם XP. ציוד הקפי: מסך 19 אינץ, עדיפות גבוהה למסך רחב, מקלדת ועכבר, עדיפות לאלחוטי לשימוש נוח, כרטיס WIFI לשימוש באינטרנט כמובן, רמקולים באיכות סבירה, זאת אומרת שיהיו טובים אבל לא להתפרע יותר מידי. עדיפות לחנויות באזור השרון אם אין אז באזור המרכז. תודה לעונים!
-
- 11 תגובות
- 622 צפיות
-
-
היי!, אני בונה מפרט לחבר שלי שמיועד בעיקר למשחקים, השאלה היא האים ללכת על כפול ליבה, שבמקרה הזה היא תיהיה של פנטיום, או חד ליבה של אמד, בנוסף אני מתלבט לגבי הכרטיס מסך, סכ"ה אני מנסה כמה שיותר להוריד מהמחיר אז איפה שאפשר לקצץ אז בכיף. הינה שני המפרטים: AMD Athlon 64 (3500+) VENICE - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,446.06 ש"ח 1 SaPPhire Radeon X800 GTO 256MB - TV OUT/DVI - PCX - RETAIL 1,350.47 ש"ח 1 1GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 668.75 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX 596.51 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II - קירור לדיסק הקשיח לא תודה 493.73 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 307.11 ש"ח 1 BenQ …
-
- 11 תגובות
- 881 צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב מלפני שלוש שנים חחח. בקיצור אבא שלי בא אליי היום ביציאה שאני יתן לו מפרט שאני רוצה בלי יותר מידי הגזמות והוא כנראה יקנה לי. עכשיו אני צריך בזה עזרה מימכם במיוחד מאלה שממש מבינים! אני צריך מחשב שיחזיק לי לפחות 3 3 וחצי שנים אוקי? אז ככה קודם כול יש לי כמה דרישות שחשבות לי... המעבד חייב להיות AMD עכשיו נראה לי שמעל 3800 זה קצת יקר אז כנראה 3800 (אלא אם כן אין הבדל גדול בינ ו לבין ה 4000). SLI חשוב לעתיד. תכלו להסביר לי על זה קצת יותר למשל איזה 2 כרטיסים אני יכול לשלב ביחד ואילו לא? ג'יפורס 7800 FX 512 אחד למה 2 זה כבר יותר מידי מארז שיהיה יפה וחזק לא ג'נרי! אני גם צריך ציוד הקפי כמו עכבר ואוזניות ופאד טוב אבל לא יקר! אני לא יוציא כסף על בד! אוזניות …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-