עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by rotem_l,

שלום לכולם אני מתחילה ללמוד השנה ומחפשת מחשב נייד- מטרות המחשב? לימודים (גם לקחת את המחשב איתי ללימודים וגם לבית), סרטים, קצת משחקים, דברים בסיסיים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13'-14' * רזולוציית המסך? אין לי מושג.. * משקל רצוי? לא יותר מ1.7 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף.. או לפחות לא קצר במיוחד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לSSD 256GB * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? האם כדאי? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חושבת.. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן …

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות להגיע במקסימום ל3000 אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה באולפן ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעריכת מוזיקה ableton ,cuebase ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עד גודל 32 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שאפשר 3. האם יש צור…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by tendo,

היי, קניתי לאחרונה מחשב נייד עם ssd m550 של מיקרון בנפח של 128GB ורציתי לדעת אם אני מוכר אותו, כמה הוא שווה, הכונן היה בשימוש כיום וחצי ומאז לא שומש כלל. תודה מראש לעוזרים.

• 24 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. Started by spanki,

מחיר סופי יוצא 3541 ש"ח, האם זה מפרט טוב לסכום?.. אני רוצה להזמין אותו כבר מחר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by iii2,

שלום, אני מחפש מחשב ללימודים אקדמאיים לקרוב משפחה. הדרישות הן מאוד נמוכות, אופיס, מחשב מהיר ותו לא. תחילה חשבתי על הכרום בוק, אבל נדרש שטח אחסון (128 GB לפחות) למוזיקה ולהורדות, קשה להסתמך רק על האינטרנט, ולכן הכרוםבוק די ירד מהפרק וחזרתי ללוינדוס. דרישות: מסך קטן, עד 14 אינץ מעבד מהיר , עדיפות ל intel כונן קשיח (אין בעיה לרכוש מחשב עם שטח אחסון קטן ולהחליף בעצמי לSSD, עלות הכוננים נמוכה מאוד היום) אם אפשר אז כמובן מחשב כמה שיותר דק וקל. אין צורך בכרטיס מסך או ווינדוס. עדיפות לרכישה מארה"ב, אמאזון, ebay, במקרה הזה התקציב הוא 400 דולר (ועם יש דגם משמעותית טוב יותר, אני יכול גם לחרוג בעוד 50 דולר). אשמח מאוד לעזרתכם, ניסתי לחפש בעצמי אך הרוב הגדול של המחשבים הוא 15.6 וזה כ…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום לכולם, להלן המאפיינים שאני מחפש במחשב: - צג 15.6 - סוללה 8 תאים - SSD (אופציה לSSD +HDD יותר טוב , HDD 7200RPM) - כרטיס מסך טוב שיכול להריץ משחקים כמו LOL . - מקלדת נוחה (סטייל אסוס) - מתאים להרצת תוכנות של לימודי תוכנה. - DVD לא חובה - מעבד I5 ומעלה ומראש המון תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם, אני צריך נייד לצורך לימודים ושימוש כמחשב עיקרי שלי, ולכן בא לי שהוא יחזיק לי הרבה זמן ויהיה איכותי, התחלתי לעשות מחקר על הדגמים השונים והסדרות והיצרנים השונים אך קצת טבעתי בכל שטף המידע והסוגים והמבחר אז אשמח מאוד לעזרה בגדול בגדול אני לא מחפש גודל ספציפי, יכול לזרום על 13.3 או על 14.4 ואפילו 15.6 למרות שמעדיף שלא, מה שכן חשוב לי מאוד כדי שהמחשב יחזיק לי הרבה זמן ויהיה רלוונטי זה - כונן SSD (הייתי אומר לפחות 128GB אבל אם מישהו חושב אחרת אשמח לשמוע) מעבד I5\I7 משקל נמוך מ1.7 ק"ג מחשב דק (לא ספציפי פה אבל בין 15-25 מ"מ ככה נראה לי) עדיף כמובן סוללה טובה וזהו בגדול אני מאמין שרוב המחשבים שיענו על הדרישות הבאות יבואו עם כמות מכובדת של RAM בכל מקרה אז א…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by gil_k,

שלום, תקציב 2000 שח שימושים: שימוש כללי ללא משחקים חשוב לי שיהיה שקט ובגלל שאני לא צריך כרטיס מסך אני צריך hdmi ו DVI בלוח אם Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray‎ 1 ‏Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU ‎1 Asus H81M-A LGA1150, 1 ‏SeaSonic 430W Active PFC 80+ Bronze S12II-430 PSU‎1 ‏ Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black Case No PSU Geil EVO Veloce 4GB DDR3 1600MHz HDD TOSHIBA 500GB 32MB צורב dvd lg סך הכל 2000שקל למזומו. מה דעתכם?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by oozy2014,

מה אתם חושבים על המפרט הזה http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=10097 אני רוצה לעשות שתי כרטיסי מסך ואין לי מושג אם הספק יספיק ואם יש מקום במארז ל2 כרטיסים ואם אפשר להשיג לוח יותר זול ואותו ביצועים בשביל OC. תכננתי לקנות מחשב שהמליצו לי עליו אבל יצאו סדרה חדשה של כרטיסים אז זה לא עוד משתלם השמח לחוות דעת תודה..

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לכולם. אני יודע שיש המלצות פה למפרטי גיימינג בטווחים האלה. בכל זאת רציתי להתיעץ איתכם על המפרט הבא למחשב לעיצוב גראפי. שימוש בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור וכל שאר החבורה הזאת.... אני מצרף תמונה מסל הקניות באייבורי. יצא בסביבות ה7,700. מעניין אותי אם הSSD של קרוסייר מומלץ יחסית לשאר התמחרים שיש באייבורי? (אני אוהב את קרושייל אבל אין לאייבורי את החברה הזאת) וגם אם כרטיס המסך לא יותר מידי OVERKILL? אני יכול כמובן לקנות מחנויות אחרות אבל כל הקניה תצטרך להתבצע מחנות אחת. אז צריך לבדוק שכל המפרט קיים אצלהם. תודה מראש

11. Started by talbarzilay39,

המחשב ניקנה ליפני 3 וחצי חודשים בארצות הברית חדש וכמעט ולא נעשה בו שימוש. מחשב מסוג [h=1]Dell Inspiron 15z Ultrabook[/h][TABLE=width: 605] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Screen Size[/TD] [TD=class: value]15.6 inches[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Screen Resolution[/TD] [TD=class: value]1366 x 768[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Max Screen Resolution[/TD] [TD=class: value]1366 x 768[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Processor[/TD] [TD=class: value]Intel Core i5[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]RAM[/TD] [TD=class: value]6 GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Hard Drive[/TD] […

12. Started by scheinerman,

שלום אני מחפש מחשב עד 1000 דולר שיקנה בארה"ב (עדיף המלצות מאמזון) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי עדיף אזור ה14 * רזולוציית המסך?לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שהסוללה תחזיק כ3 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אם יש אפשרות לHDMI עדיף * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320GB לפחות * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מעבד 5820k עם קירור nh-d15 לאוברקלוק מכובד לוח x99-ud4 ספק 520 סיסוניק מודולארי כרטיס מסך יש לי קשיחים יש לי הבעיה היחידה היא זכרונות ddr4 ומארז full atx שיתאים לכרטיס מסך ולקירור ולכמות של קשיחים. חשבתי על haf x ובנוגע לזכרונות מה האופציה ההגיונית ביותר בארץ לקנות ddr4 2x8 אני לא מעוניין ב4x4 שיהיה אפשרות להוסיף עוד לעתיד אני צריך 2 סטיקים של 8 ופשוט אין. תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by levl92,

אשמח לשמוע את דעתכם על מפרט זה התקציב הוא עד 6K ללא ציוד הקפי. האם יש אפשרות לשדרג את המפרט באותו תקציב? 1599 ₪ - Intel Quad Core i7 4790K 4.0Ghz S1150 290 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D2V S1150 339 ₪ - * מבצע * - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz 1920 ₪ - * חדש במלאי * - GeForce Gigabyte GTX970 4GB WF3 389 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III 285 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 749 ₪ - * מבצע * - NZXT Phantom 410 Black + Seasonic 620W 99 ₪ - Lite-On DVD-RW X24 iHAS124 XB360 Burn Compatible 120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 מחיר סופי: למזומן 5790 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומ…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by usblicious,

שלום רב לכולם. קודם כל אני אתחיל בזה שאני לא מבין בכל ענייני הבניית מחשבים, חלקי מחשב וכו (מה שמפתיע כי אני "גיימר" כבר זמן רב) אני בניתי מחשב באתר TSM אך אני בטוח שטעיתי פה ושם ובאתי לכאן לעזרתכם. [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪873[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪198[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-Z97P-D3 כמות: 1 מחיר: ₪491[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]IPPON MicroATX 220817 1X USB 3.0 כמות: 1 מחיר: ₪130[/TD] […

16. Started by moshe1x,

שלום אני מעוניין בחוות דעת והמלצות בנוגע למפרט הנ"ל. יש לי עדיין כמה התלבטויות בנוגע למארז והספק וגם לגבי הכרטיס מסך אני שוקל גם את אחת מאופציות האלו: 1280 ₪ - * כולל חבילת משחקים * - Gigabyte R9 285 2G GDDR5 WF2 1399 ₪ - * כולל חבילת משחקים * - Gigabyte R9 280X 3G GDDR5 WF3 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ShadowFighter,

אני רוצה לקנות מחשב בארץ, לא באילת... רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: הרבה אינטרנט, מידי פעם סרטים, הרבה משחקים (קלים) League of Legends בעיקר. וזהו.. * גודל המסך? מעדיף 15.6, אבל גם 14-13 יהיה בסדר * רזולוציית המסך? לא משנה יותר מידי, מעדיף שהמשחק ירוץ חלק ויהיה באיכות נמוכה יותר, מאשר שיהיה ממש יפה ולא יזוז. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא …

• 15 תגובות
    • 4.2k צפיות
  18. Started by ichi&,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בשמחה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 250₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וירטואליזציאה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו Middle earth shadow of mordor GTA V Titan Fall Call of duty advanced warfare battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -אולטרא גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. היי, אני מעוניין להחליף את עמדת העבודה הנייחת שלי (נקרא לזה הסבת תפקיד מ-פיתוח והפקת מדיה לניהול פרויקטים) צריך מחשב נייד שמצד אחד יתחבר לשולחן עבודה ויוכל לשמש כתחנה, מצד שני שיהיה קטן ונוח לזרוק בתיק ולקחת איתי לפגישות ומספיק סקסי (כן) בשביל לפתוח מול לקוחות/שותפים. * מטרות המחשב? אינטרנט, פיתוח קוד, עבודה עם תוכנות ADOBE (לא HARDCORE אבל צריך לסחוב יפה בלי לגמגם) * גודל המסך? 13" - המחשב צריך להיות קטן ונוח לנשיאה * רזולוציית המסך? FHD ומעלה, בנוסף חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי (IPS) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לTOUCH * משקל: פחות מ1.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bl…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by rancococo,

* מטרות המחשב- עבודה בתכנות ועיצוב , צריך שהמחשב יריץ ללא בעיה visual studio ופוטושופ . * גודל המסך- 17 ומעלה * רזולוציית המסך-רצוי גבוהה * משקל רצוי-לא מפריע לי, * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לרוב יהיה מחובר לחשמל ישירות * Bluetooth * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית-אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-מערכת הפעלה built in כרגע בהתלבטות בין שני דגמים שראיתי בZAP לפי חיפוש של I7 ו8גיגה רם, האחדDell Inspiron 3721 IN-RD09-7054 דל השני-Dell Inspiron 3737 IN-RD09-7508 דל אם יש הצעות על מחשבים שלא עולים על תקציב 3500 ומטה וחזקים יותר אשמח לשמוע , תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא לגרוע. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים/וירטואליזציה של סביבות רשת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE WORKSTATION, (תדיר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, MMO, RPG וכו' הכי חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).29" 2560X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצי…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by crik,

שלום, מבקש את דעתכם על המפרט הבא עבור אדם שעובד באדריכלות (SketchUp וכאלה) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪940 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪126 לוח אם: Gigabyte GA-H87M-D3H for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪460 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪825 זיכרון: Corsair 16Gb Kit (8G X2) CMX16GX3M2A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪862 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪287 קשיח למחשב שולחני: Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch כמות:…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by proview10,

כמו בכותרת אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים מצורף הקישור של שתיהם מKSP אם אני צריך את המחשב ללימודים אבל שיהיה אפשר לשחק גם משחקים כגון: wow lol diablo. התקציב כמו שראיתם הוא עד 5200 שאת הלנובו אני ירחיב את האחריות ל 3 שנים אז זה הבדל זניח ביניהם. אם יש מחשב אחר שהוא יותר מתאים אני גם ישמח לשמוע עליו, אני גם יכול לקנות מחנות אחרת במרכז אם זה יותר זול תודה מראש לכל העוזרים. http://ksp.co.il/?store=dizingof&list_compare=.23098..21689.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by IDAN AMRAM,

שלום לכולם. האמת הייתי צריך לקנות כבר מחשב לפני כמה חודשים אבל זה נדחה ועכשיו אני כבר חייב לקנות לפני תחילת השנה. ניסיתי לחפש פה בפורום כל מיני המלצות וכבר התבלבלתי. בבקשה תעזרו לי המחשב צריך להרכש כבר השבוע או גג שבוע הבא. (אני לא קונה את המחשב באילת) * מטרות המחשב? עבודה, גלישה, אולי קצת משחקים יהיה נחמד אם תהיה אפשרות אבל אם חורג מהתקציב אז להתפשר.. * גודל המסך? 15" נראה לי, מכיוון שזה המחשב היחידי בבית (אין נייח בנוסף) אז שיהיה נח לעבוד איתו (עדיף שיהיה יחסית קל משקל שיהיה נח גם לסחוב אותו בתיק) * רזולוציית המסך? קבלו את ההחלטה בשבילי, אני לא מומחה לעניין. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן עדיף זמן עבודה כמה שיותר ארוך * האם יש צו…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום חברים אשמח למפרט + הצעה לנייד איכותי שיספיק לי ל3 שנים של לימודים ,אני הולך ללמוד מערכות מידע ניהוליות ויש בזה פן של מדעי מחשב ותיכנות פרט לשימוש של לימודים המחשב גם ישמש שימוש יומיומי כמו סרטים , משחקים, אינטרנט...

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים