ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? ל עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים(דיאבלו החדש cod mw3), צפיה בסרטים * גודל המסך? עדיף 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) שהיה HDMI וUSB 3 * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? נראה * כונן Bluray? עדיף שהיה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? שהיה אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? בא עם win7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש אני מעדיף שהמחשב היה עם המעבדים החדשים וגם מסך FHD אני רוצה איכות הכי טובה לראות איתה סרטים יש את המ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, BF4, GTA V, FIFA 15 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למי שלא זוכר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 טוב, אז לא מזמן התפנה לי קצת זמן, והחלתטי לפתוח למק-בוק את הצורה, כדי למכור אותו לחלקים. עקבתי אחרי הוראות מיו-טיוב. תקשיבו, לא פלא שהעובדים בפוקסקון מתאבדים. אתם יודעים מה זה לפתוח את הדבר הזה?! שלא לדבר על לסגור... בכל אופן, אחרי שהתחלתי לפתוח גיליתי שכנראה מישהו היה שם קודם- חסר סטיק של RAM, ה-HDD לא היה שם, וגם המדבקה עם המספר הסידורי של המחשב נעלמה. כנראה שלעולם לא אדע של מי זה היה. בכל מקרה, עוד סימנים של טיפול רשלני התגלו בפנים- מישהו כבר ניסה לעשות שם משהו... בגלל זה היו חסרים כמה ברגים, ועוד כמה דברים. אחרי שכבר פירקתי חצי מחשב ובאתי להתחיל להוציא את המסך, גיליתי שהיה שם חיבור מנותק- זה ה…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השימושים הם: יש לי חדר עם מערכת סטריאו 5 ערוצים (יעני 5 רמקולים) וטלוויזיה 52 אינטץ' FULL HD של סמסונג. איכותית ממש. ואני רוצה לשחק על המחשב משחק גיימינג כבדים באיכות גבוהה ובלי תקיעות. המפרט מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 - TRAY ₪977 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3R ₪826 זיכרון: [..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1479 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] THERMALTAKE ELEMENT S (BLACK) VK60001N2Z w/o PSU ₪531 סט מקלדת ועכבר: [..] MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000 : BV3-00014 - זמין במלאי ₪172 ספק כוח: [..] CORSAI…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין למצוא מחשב נייד עם הדרישות המינימליות הבאות: X800 256MB\ כרטיס שווה בכוחו הגרפי. 1Gb RAM 100Gb HD מעבד נייד של אינטל Pentium M או מעבד שתומך 64 ביט. מסך גדול מ15" כרטיס קול 5.1 לפחות צורב DVD חיבורי USB2 , FireWire,BT,כרטיסי זיכרון (SD חשוב במיוחד),IR ,WIFI G 54MB,DVI,S-Vide,2*PCMCIA. רצוי מחשב עם אפשרויות שדרוג (הוספת זיכרון בעיקרון...) מחיר של עד 20,000 ש"ח . עדיף מחשב עם חברה שעומדת מאחוריו ורצוי שיהיה גם יבואן שעומד מאחוריו בארץ. אפשר גם לתת מחירים של מוצרים שצפויים לצאת בחודשיים שלושה הקרובים כי זה לא לקנייה מידית אלא תוך חודשיים שלושה. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקציב הוא 4500 עד 5000 ש"ח, כאשר ה-5000 הוא ממש גבולי אז לא לחרוג אפילו בשקל, ועדיף שיהיו כמה שיותר אפשרויות שדרוג. ללא צריך ציוד היקפי. יש לי דיסק קשיח מהמחשב הקודם SATA 80GB ואני מעדיף לקנות אחד חדש עם נפח גדול יותר, אבל במקרה שאני יוותר, השיפור במפרט יהיה גדול? תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עד 2000 שקל חריגה מקסימלית 300 שקל ראיתי מספר מחשבים אשמח לחוות דעות בנוסף http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882282 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=878847 * מטרות המחשב: ללימודים ומשחקים קלים כמו cs:go (אם יש אופציה להחליף כרטיס מסך בעתיד אשמח לשמוע כי אין לי מושג חח) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב איזה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) משהו בין HD לבין FULL HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchp…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב בסכום שנע בין 2500 ל3000 שקל אני משתמש בו בעיקר לעריכת קליפים, עריכת תמונות (פוטושופ) וגלישה באינטרנט. פה ושם משחקים, אבל לא חובה להשקיע בזה. צריך שיהיה צורב DVD טוב וכונן קשיח של 160 ג'יגה (בשביל העריכת קליפים.. לוקח מלא מקום) ציוד היקפי שלא צריך: עכבר, מקלדת, מסך. ולא צריך גם מערכת הפעלה אם התקציב שנתתי מספיק ואפשר לבנות איתה מפרט טוב, אני אודה לכם אם תעזרו לי בזה ואם התקציב לא מספיק למחשב מספיק חזק, תגידו לי. תודה מראש!
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים. אני זקוק למפרט חזק ככל שתוכלו לתכנן לטובת עבודה גרפית בעיקר. יש צורך במסך CRT 17 אינץ' ואין צורך בציוד היקפי כלשהו. בעיקרון אני נוטה חזק לטובת AMD אבל הצעות רלוונטיות הכוללות מעבדי אינטל יישקלו גם הן בכובד ראש. המפרט הולך להירכש בשבוע הבא עלינו לטובה. תודה רבה לעוזרים. מכל מלמדיי השכלתי.
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב אולטרה בוק של סמסונג דגם NP530U4C אני חושב שהוא תומך כי הוא די חדש (שנה אצלי בערך) אבל אני לא בטוח.. איך אני יכול לדעת? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי בעיה בלפטופ , הוא לא מטעין לי רוב הזמן את הבטריה לא יודע אם זה בעיה במטען, בבטריה או בלפטופ עצמו רוב הזמן הוא לא טוען את הבטריה , אבל לפעמים כן.. איפה אני יכול ללכת לבדוק את זה במקום אמין בלי לבזבז סתם כספים עם בטריות חדשות , בדיקות וכו' ?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח אם תבנו לי מפרט מחשב בתקציב 2500 ש"ח - ללא חריגות. עוד פרטים: * דיסק קשיח 500GB * שלא יכלול צורב * שלא יכלול מסך * אם יכנס בתקציב כרטיס מסך שתומך בDX11 ואם צריך עוד פרטים תגידו לי ואני יתן. תודה. עריכה: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Call of Duty, Battlefield, L4d וכו' ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעי…
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני אתאר את כל התסמינים אולי מישהו נתקל בזה. המחשב היה במצב hibrnate בלילה. בבוקר הדלקתי אותו והוא נתקע על המסך הראשוני של HP. ביצעתי ריסט ומאז אין תצוגה במסך. יש מספר תופעות ששמתי לב אליהם: 1. אם המחשב מחובר לחשמל, מספר שניות לאחר ההפעלה הוא נכבה ונדלק שוב לבד. 2. אם הוא מחובר לסוללה, מספר שניות לאחר ההפעלה הוא נכבה אך לא נדלק יותר. 3. בזמן שהוא מחובר לתחנת עגינה, הוא לא מוציא מתח ל USB, אבל אני כן רואה אור בכבל רשת. לפני שבוע החלפתי לו מאוורר. ניגשתי עם המחשב לטכנאי שתיקן לי אותו, והוא טען שרוב הסיכויים שהלך הלוח אם... לי נראה כאילו המחשב תקוע במצב hibernate. ניסיתי להוציא את הסוללה הפנימית, ולחבר אותו לצג חיצוני אך זה לא עזר. לאחר בדיקה אצל טכנאי, הוא הוציא חלק חלק במח…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה על הדגם הנל האם זה יתאים לי לעבודה בתחום הנדסאות הבנין לתוכנות אוטוקד ועתיר. http://www.dell.com/my/p/inspiron-15-5547-laptop/pd#reviews - קישר לדגם. תדה לכל המשיבים.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי 3000 ש"ח, אולי טיפה יותר בשביל קניית הרכיבים הבאים: מעבד לוח אם + 1394 FIREWIRE 512 זכרון כרטיס מסך מארז אני יודע שזה לא המון... המחשב ישמש בעיקר לגרפיקה, 3D, 2D, ועריכת ווידאו....גם למשחקים לעיתים...(פחות קריטי) מה המלצתכם תנו מפרט.... בין אם זה AMD ובין אם זה PENTIUM...
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה נתקלתי במחשב מותג HP 8200 MINITOWER ולא לקח לי הרבה זמן להבין שזהו לא מחשב מתאים לגיימינג. אני מחפש להשתמש בחלקים הקיימים בו, ולהשלים מה שצריך על מנת לבנות מפרט גיימינג. הרכיבים הקיימים בו: מעבד: i7-2600 sandy bridge זיכרון - 8G DDR3 צורב DVD דיסק קשיח SEGATE 500GB כמו כן יש לי כרטיס חדש: כרטיס מסך: GIGABYE GEFORCE GTX650 TI מה שחסר בגדול זה: לוח אם,מארז,ספק, וSSD אם מתאפשר. 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אות…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4281 סיכום קטן של ההתרשמויות שלי: יתרונות * 1.5קילו למסך 13.3" כולל סוללה וכונן אופטי - יותר קל מה-X32 וכמעט קל כמו ה-X61 * מקלדת קלאסית של THINKPAD בגודל מלא (לא כמו בסדרת ה-X עד X61 כולל) * TOUCHPAD למי שזה חסר לו (עוד משהו שאין בשום מחשב אחר בסדרת X) * מסך LED עם רזולוציה גבוהה 1440X900 - הראשון כזה בגודל 13". לחלק מהאנשים זה אולי אפילו טיפה גבוה מידי. * תומך בשלל אפשרויות חיבוריות אלחוטית (WIFI-N, BT) וכן כאלה שעוד לא ממש שימושיים (WWAN/WIMAX). * SSD במקום הארד דיסק - עמיד יותר * נראה טוב יותר מחלק מהדגמים האחרונים בסדרת ה-THINKPAD (כגון T61/R61). * ניתן להשיג עם XP PRO, לא רק עם VISTA. חסרונות (למרבה הצער יש לא מעט) * …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500, חריגה של 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי לגלישה באינטרנט, קריאת מיילים, משחקים ישנים (קלפים, באבלס וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב במידה וחינם 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם, כבר יותר משבועיים שאני מחפשת (בנרות) מחשב נייד. עד שהחלטתי לקנות את המחשב הנ"ל, נתקלתי בביקורות לא כ"כ מעודדות באינטרנט: http://www.notebookcheck.net/Dell-Vostro-1320.19368.0.html. אני כבר באמת מותשת מהחיפושים, ממש אודה למי שיוכל לעזור!!! הצרכים שלי הם: 13" (לכל היותר 14) 4000 ש"ח +- חשוב שהמחשב יוכל להתמודד עם תיכנות ברמה סבירה (SQL ACCSESS), עם התוכנה פלאש (לא רק הנגן..), ומעט פוטושופ. קל משקל - עד 2 ק"ג. האם בתקציב הנ"ל, יש קניה יותר "חכמה" מה-Dell vostro 1320? אני פשוט חוסכת כבר לא מעט זמן, וכמובן שיכאב לי להתאכזב מהמחשב...... תודה רבה רבה מראש ולילה טוב!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי 3200 ש"חא) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודה משרדית וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) מחשב לעבודה (פרנסה) מצגות כבדות של מאות מגהבייטים, ותוכנות עיצוב פנים כבדות יחסית . שימוש אינטנסיבי מאוד! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא לגיימינג בכלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, הלך לי הלוח אם לפני כמה ימים והוא די ישן(Nforce4), אז החלטתי שזו הזמדנות טובה לשדרג את המחשב למשהו קצת יותר חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב וברצוני לרכוש מחשב נייד בארה"ב (מכיוון שיש לי אפשרות ולפי מה שאני רואה ישנם פערי מחירים גדולים), לפני הכל אצהיר כי יש העדפה כלשהי למחשבים של DELL ו LENOVO (ראיתי את סידרת היוגה החדשה - והיא נראית אמינהו טובה, לאחי ולחבר יש דגמי ביניים שלהם). השאלה הקריטית היא, אם אני רוכש מחשב של DELL או LENOVO ב- AMAZON או BESTBUY האם האחריות תהיה תקפה בארץ, האם עלי לרכוש את תוכנית האחריות באתרים עולים כ80-200$ נוספים, ואם יהיה לי "אבא" לפנות אליו בארץ? באם מסיבה כלשהי עדיף לי לרכוש בארץ בכל זאת? אז כמו שציינתי, עדיפות לאמזון / בסט-ביי.... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K - אך גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או ל…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם! ראיתי מחשב בKSP,ב-3060 ש"ח +Athlon XP 2800, אני חושב לקחת אותו. אני קצת חושש לגבי הלוח אם. יש לי כמה שאלות: האם המחשב בכלל כדאי במפרט והמחיר הזה? החשש שלי לגבי הלוח אם מוצדק? או שזה לוח אם טוב/בסדר? וגם העובדה שהמארז גנרי אולי אפשר לקחת מארז קצת יותר טוב? חשבתי לעשות לו כמה שינויים, מה דעתכם על השינויים: להוסיף 256MB זיכרון (עדיף אחד של 512MB או 256MBX2 בשביל הDual Channel?). להחליף את ההארד דיסק לשל Western Digital. להחליף (כמובן) את הכרטיס מסך ל(כנראה) R9600PRO (או כרטיס אחר פחות או יותר באותה עוצמה, אולי טיפה פחות). להוסיף צורב של LG X52X32X52. מה אתם אומרים על השינויים - אפשר לעשות יותר טובים, הם בסדר? האם עם השינויים האלה המחשב הזה יהיה רכישה טובה? …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הרצת תוכנות "כבדות" * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כל כך מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כ-6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאות HDMI, USB 2.0, USB…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אם יש לכם/ן הערות מבהירות על הרכיבים השונים או/ו הצעות לשיפור או /ומפרט חלופי אשמח מאוד לשמוע. בעקרון אני רוצה מחשב קומפקטי ואסטתי עם רכיבים אמינים וחזקים. אופציית הסטריאו במארז T2-PH1 מאוד קרצה לי מאוד. השימוש שלי במחשב הוא ברמת משתמש שכיחה: אינטרנט, הורדת מוסיקה, אופיס, אולי קצת לערוך באופן חובבני-ביתי בווידאו, קצת-קצת משחקים, חשוב לי שאוכל לשמוע במחשב מוסיקה ואולי לחבר את זה לטלוויזיה בעתיד - יענו שתהיה אופצייה שהמחשב יהיה חלק מתחנת מולטימדיה. אמנם כרגע זה חלום, כך שזה לא מאוד הכרחי שיתבטא במפרט, אבל אשמח שתתייחסו גם לפרמטר העתידי הזה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-