ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לנו בבית מחשב שנקנה לפני 2.5 שנים ואנחנו רוצים לשדרג אותו בשביל תמיכה במשחקים כמו sims 2 וכל הסימסים למניהם יש לו מודרבורד : ecs p4s5mg זיכרון:256mb כרטיס מסך:geforce 2 mx 400 מעבד:2.4 ghtz נורטווד מארז:גינרי.... מקלדת עכבר רמקולים מסך הארד דיסק וכוננים למניהם לא נחוצים בגלל שיש כבר אנחנו בעיקרון רוצים לשדרג זיכרון ובמידת הצורך כרטיס מסך ... תודה רבה!! אהה והתקציב הוא 400 נ.ב יש בעיה במחשב..: המעבד בעיקרון הוא 2.4 גיגה הרץ אבל הוא משום מה פועל בפחות מגה הרצים מהסטוק ...הוא פועל על 1.8... למה זה?? האם עידכון ביוס יפתור את הבעיה???
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מחשב שיתחבר ל סוני 29 שלי דרך SVIDEO להקרנת סרטים DIVX אני אחבר לו עכבר אלחוטי ורמקולים 2+1 עם חיבור קבוע לרשת ו ADSL אני לא רוצה לעבוד עליו, רק סרטים ומוזיקה מישהו מכיר מועמדים מתאימים? ראיתי שיש הצעות נחמדות של מחשבי Barebone
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 אפשרי אם שווה את הקפיצה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר וגם המחשב ישמש אותי לתכנות בנית משחקים ועבודה עם AI. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך טוב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? גודל לא חשוב אורות זה נחמד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווי…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום ! המפרט הוא בשביל אבא של חבר... אין העדפה לאינטל או AMD. ב-5000 שקל צריך לכלול מסך שטוח לפחות 17 אינץ' (לא LCD !) תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב בסכום שנע בין 2500 ל3000 שקל אני משתמש בו בעיקר לעריכת קליפים, עריכת תמונות (פוטושופ) וגלישה באינטרנט. פה ושם משחקים, אבל לא חובה להשקיע בזה. צריך שיהיה צורב DVD טוב וכונן קשיח של 160 ג'יגה (בשביל העריכת קליפים.. לוקח מלא מקום) ציוד היקפי שלא צריך: עכבר, מקלדת, מסך. ולא צריך גם מערכת הפעלה אם התקציב שנתתי מספיק ואפשר לבנות איתה מפרט טוב, אני אודה לכם אם תעזרו לי בזה ואם התקציב לא מספיק למחשב מספיק חזק, תגידו לי. תודה מראש!
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש עד 6000 ש"ח לשימוש כללי. אני מחפש מחשב עם מסך מגע ברזולוציית Full HD ומעבד Haswell החדש. מצאתי שני דגמים שעונים על הדרישות ואני מתלבט לגביהם: Dell inspiron 15 7537 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24047 או Asus N550JV http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23327 על איזה מחשב הייתם ממליצים מבחינת המפרט? אשמח לשמוע גם את הסיבה האם יש בכלל טעם לחכות לדגמים חדשים יותר שיגיעו לארץ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים. בעיקר world of warcraft, overwatch, valorent, league of legends 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. מתכנן לרכוש מחשב חדש לגמרי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? יש הגבלה לגובה ורוחב. עדיין לא מדדתי במדויק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
מישהו יודע לומר לי מה ההפרש ביצועים בין הארד דיסק "רגיל" בנייד- 5400, לבין אילו שמשולב בהם Flash בשביל מערכת ההפעלה/Caching ? מנסיון אישי, כוננים קשיחים איטיים הם לרוב צוואר בקבוק בביצועים שוטפים ועליית מערכת ההפעלה. האם כוננים משולבים משפרים ביצועים אלו משמעותית?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום קניתי מחשב חדש אחרי שבועיים של בדיקות שוק של מה כדאי,אני יודה לכם אם תחוו את דעתכם ותציעו מה אתם הייתם מוסיפים\משנים: הרכיבים הנ"ל בלבד עלו לי 5600 ולהלן המפרט: מעבד p4 3Ghz 1m cache lga775 לוח אם asus p5ad2 deluxe intel 925x זכרון ddr2 533mhz 512mb samsung כ. מסך asus gforce pcx5900 128mb 256bit מארז foxconn 3gta 210 midi tower 300w תודה מראש על שיתוף הפעולה
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב נייד של ASUS מדגם TP500LA. פתאום שמתי לב שבכל אתר יש לאותו דגם בדיוק נתונים שונים ברזולוציית מסך ובכל חנות טוענים שהרזולוציה היא כפי שכתוב אצלם. כמו כן, בשום חנות לא ניתן לראות אותו כך שלא ניתן לאמת שום דבר. לדוגמא (והבדלים הם בין הרבה חנויות, זו לא טעות בחנות אחת) KSP - 1366x768 http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=23985 fre.co.il - 1920x1080 http://fre.co.il/items/330077 בבאג - (שם לא מצויין הדגם המדויק) זה אפילו 8GB לעומת 4GB בחנויות אחרות. אז איך יודעים מה קונים? א. איפה ניתן לראות מחשבים ניידים (ספציפית אסוס)? יש איזשהו יבואן עם אולם תצוגה? ב. האם ייתכן שאותו דגם בדיוק יהיה אצל חנויות שונות עם נתונים שונים (בגלל אולי מספר יבואני…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4281 סיכום קטן של ההתרשמויות שלי: יתרונות * 1.5קילו למסך 13.3" כולל סוללה וכונן אופטי - יותר קל מה-X32 וכמעט קל כמו ה-X61 * מקלדת קלאסית של THINKPAD בגודל מלא (לא כמו בסדרת ה-X עד X61 כולל) * TOUCHPAD למי שזה חסר לו (עוד משהו שאין בשום מחשב אחר בסדרת X) * מסך LED עם רזולוציה גבוהה 1440X900 - הראשון כזה בגודל 13". לחלק מהאנשים זה אולי אפילו טיפה גבוה מידי. * תומך בשלל אפשרויות חיבוריות אלחוטית (WIFI-N, BT) וכן כאלה שעוד לא ממש שימושיים (WWAN/WIMAX). * SSD במקום הארד דיסק - עמיד יותר * נראה טוב יותר מחלק מהדגמים האחרונים בסדרת ה-THINKPAD (כגון T61/R61). * ניתן להשיג עם XP PRO, לא רק עם VISTA. חסרונות (למרבה הצער יש לא מעט) * …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אנשים, אדם מבוגר צריך מחשב חדש, הוא משתמש בו לגלישה באינטרנט בלבד. רצוי מסך גדול וברור, זמן תגובה מהיר, ואיכות חומרים גבוהה, ופעולה שקטה (לא מאוורר רועש). אחריות 3 שנים עדיפה. תקציב בין 3000 ל-4000 ש"ח. כאמור סוג מעבד (כול עוד זה לא ATOM), נפח אחסון, כרטיס מסך - לא כזה עקרוני. גם משקל לא כזה עקרוני כי הוא לא באמת מזיז אותו. מערכת הפעלה גם לא עקרוני, אם כי נחמד אם יהיה דרייברים ל-XP. יותר חשוב משטח עכבר נוח, מסך קריא (לא נראה לי שחשוב שיהיה מט, הוא בד"כ בכיוון נגדי לחלון), איוורור שקט ושלא יתפרק אחרי שנה. מה הולך היום? מה אתם ממליצים?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ' לא משנה * רזולוציית המסך?לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אפשרי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם אפשר להכניס SSD או HDD זה יהיה מגניב 500GB זה הסטדנרט לא ? * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשבתי על המחשב הזה : http://ksp.co.il/?select=.268..271..214..99..1483..2164..466.&list=1&sort=2&glist=0&uin=27227&txt_search=&buy=&minpr…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר שלי התחיל לימודי הדריכלות והוא צריך מחשב נייד. השימושים הם : שימוש שישי ויומיומי ( סרטים אינטרנט וכו' ) השימוש המשני הוא ללימודי אדריכלות כמוכן הרצת תוכנות כבדות כמו AutoCad וכו' ( אמור למשוך משהו כמו 8 שנים ... כמובן שסביר להניח ש 8 שנים הוא לא יחזיק ... אבל כמה שיותר יותר טוב ). תקציב עד 5K עם חריגה קטנה ( רצוי פחות ) עכשיו, לפני שאני ממליץ לו באופן סופי על מחשב אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מס' מחשבים : המועדף ביותר הוא : studio-1558-i7 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm ויש את אלה : Lenovo G560 http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=G5603XG&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he Lenovo ThinkPad Edge 0301-DHG http://www.spacen…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שעבדתי קצת עשיתי קצת כסף חשבתי להוציא קצת על מחשב חשבתי על FORSA AGP FX6800 128MB ועל A-TOP "X-BLADE" 450W Black אפשר גם למצוא אותו תחת השם SUPERTALENT בכל מקרה הסכום מקסימום הוא משהו כמו 1400~1500 האם יש אפשרות לשנות או להחליף אחד מאלו למשהו יותר טוב באותו טווח מכירים ??
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן,אני מחפש לפטופ מקסימום עד 2000 ש"ח.צרכים מינמאליים-סרטים,מוזיקה וקצת אופיס.בטח לא משחקים..שירוץ לי זריז.אני מתחיל לימודים עוד מעט אז גם לא כבד מדי(פיזית). אני לא מבין גדול והודעה ראשונה שלי פה אז אשמח לעזרה.תודה
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, הלך לי הלוח אם לפני כמה ימים והוא די ישן(Nforce4), אז החלטתי שזו הזמדנות טובה לשדרג את המחשב למשהו קצת יותר חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק להמלצות עבור מפרט HTPC הכולל מארז ייעודי, אשמח להמלצות שיתבססו הן על INTEL והן על AMD, נק' להשוואה והעדפות. המפרט יחובר למסך ראשי 42'' LG ומיועד בעיקר לריפים של בלוריי ברזולציה HD/FHD + עבודה שוטפת של גלישה באינטרנט ואופיס באחוז קטן יותר, לא מתוכננת הרצת משחקים. תודה, תמיר.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום,אני סטודנט וצריך את המחשב רק לצרכים של תוכנות אופיס וכדו',ולחבר אותו לטלוויזיה ולראות סרטי HD ,יותר מזה אני לא ממש משתמש במחשב. הנה שני מפרטים שמצאתי מקווה שתעזרו לי כי אני ממש לא מבין בעניין ואני חייב לקנות מחשב. מפרט 1 מחשב נייד מבית Asus דגם X502CA בעל מסך LED בגודל 15.6 אינץ’ ברזולוצית HD, מעבדPentium במהירות 1.8GHz, זכרון 4GB בטכנולוגית DDR3, דיסק קשיח בנפח 500GB ומערכת הפעלה Windows 8. מערכת הפעלה Windows 8 מעבד Intel® Pentium® processor 2117U, 1.8GHz, 2MB L3 cache זכרון RAM) 4GB DDR3) דיסק קשיח SATA 500GB מסך 15.6LED-backlit TFT-LCD high-definition כרטיס גרפי Intel HD Graphics מצלמה מובנת כרטיס רשת 10/100Mbps Wi-Fi 802.11b/g/n יציאות: 1xUSB 3.0 , 2xUSB 2…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תראו אני עומד לקנות את המחשב הזה מחר: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744188-3773656.html מה דעכם הוא טוב? השימושים שלי בוא זה בעיקר לפוטושופ, תכנות, אייסיקיו וכאלה כמובן טיפה משחקים קטנים פה ושם כמו COD4 או Medal Of Honor
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד hp envy15 j002ea יש אפשרות להחליף סוללה לאחת חזקה יותר? או להוסיף סוללה "מאולתרת" באזור של הhard drive ?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז ככה, יש לי מחשב טוב שמשרת אותי, אני לא פריק של ביצועים או אוברקלוקינג, פשוט אני חובב חומרה ובא לי עכשיו לשדרג. הנה המפרט שלי: P4 1.7GHz Asus P4GX-MX NCP 256MB DDR 400MHz Gigabyte Radeon 9000 Pro WD 20GB 5400 אוקיי, אז הערכתי את צוואר הצינור של המערכת ככה, על פי סדר חשיבות (1= הכי חשוב) 1) הזיכרון - מעט מדי, 256 לא מספיק היום לכלום. בנוסף זה השדרוג הכי זול - 250 שקל? 2) דיסק קשיח - איטי וקטן בגודלו, היום ב300 שקל יש 40 ג'יגה עם 8 מגה באפר? 3) כרטיס מסך - כשקניתי אותו (ינואר 2003) הוא היה הבחירה התקציבית בין הGeforce4 MX440 לRadeon9700 שהיה הכי חזק בתקופתו. מהי הבחירה התקציבית של היום? חשוב להגיד שאני הפסקתי לעקוב בשנתיים האחרונות אחרי התפתחויות…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אשמח לקבל את חוות דעתכם על המחשב Fujitsu Siemens AMILO Li3710-1 מישהו מכיר את לפטופים של חברת פוג'יטסו? איך האיכות שלהם? ומבחינת המפרט, זה מתאים לסטודנט להנדסה? תודה רבה! https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=27427&catid=875#details
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5K גג 2. מה שימושי המחשב? עיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש? שימוש רב לצרכי פרנסה בפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? עכבר, אבל לא קריטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)? ווינדוז חובה. גרסה 10 טובה? אני מרוצה מגרסה 7. אופיס - יהיה נחמד, לא קריטי אם זה מייקר משמעותית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-