עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shay27,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך !! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כרטיס מסך שקיבלתי מתנה AMD Radeon HD 6800 Series , אין צורך בצורב ולא צריך שום דבר חוץ מהמחשב עצמו (עכבר מקלדת רמקולים ) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? יש לנסות ולהקפיד על השקט כמה שאפשר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by raul53,

יש ברשותי את המחשב הזה, http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=23930 אני רוצה לעבור לווינדוס 7, האם זה אפשרי? אין לי כונן אופטי, איך אוכל לפרמט בחזרה ל7? תודה.

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  3. Started by Iv0ry,

היי, אני באוניברסיטה ואני רוצה לקנות מחשב נייד קומפטי. אני מחפש מחשב שיוכל להריץ office חלק. אני צריך מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן בלי הטענה (לפחות 5 שעות)? Acer Aspire One Notebook שווה בסביבות ה-500 ש"ח ? שמעתי שהסוללה שלו חלשה מאד, האם זה נכון? * מטרות המחשב? office נטו * גודל המסך? 10" ומעלה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? Nope * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 80 ג'יגה גם יספיק אבל רצוי 160 ומעלה * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by shmuel1,

אהלן אנשים, שאלה קטנה. אני חושב לקנות את הנייד Toshiba Z30-164. אמנם i3, אבל קל, דק,בנוי טוב ועם ssd במחיר יחסית טוב. אממה שיש הבדל בין הנתונים באתר ksp לבין אתר Toshiba לגבי רזולוציית המסך. בksp הרזולוציה היא 1366*768: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=24386&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap ואילו בToshiba היא 1920*1080: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-z30-a/satellite-z30-a-164/ יש למישהו מושג היכן מצויה האמת?

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. Started by Elishablue,

שלום ברשותי מחשב DELL INSPIRON 1300 עם המפרט הבא: מעבד:(Mobile Intel Celeron M 360J, 1400 MHz (14 x 100) זכרון:2GB DDR2-667 DDR2 SDRAM כרטיס מסך: (Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB דיסק קשיח :(FUJITSU MHV2040AH (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100 המחשב משמש אותי לגלישה באינטרנט, מיילים, וורד , וצפייה בסרטוני וידאו ( לא סרטים) המחשב עונה על צרכיי המועטים אבל אשמח לשפר את מהירותו . מכיוון שבפורום אני רואה הרבה המלצות על ssd ,שאלתי היא אם אני יכול (וכדאי) להחליף את דיסק הקשיח ב ssd? ושאלה נוספת: למה משמש חריץ ההרחבה הריק שמתחת לכרטיס הזכרון ? תודה מראש. אלישע

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Ovid,

שלום, ברשותי : E8400 HD6450 2x2GB DDR2 DFI LanParty DK X38-T2RB Hiper Type M 630W מארז Cooler Master Cosmos S איזה מחיר ניתן לדרוש על המחשב הזה? תודה.

7. מה שחשוב לי זה בעיקר כוח עיבוד. לכן בשלב הזה אני מתרכז בלהבין איזה משולש להביא. כרטיס מסך זה גם משהו שאזדקק להמלצה בלי ועם קשר למפרט... התוכנות זה מאיה ואפטר פרימייר וכו.. אני רוצה יכולת להמהיר בעתיד לכן אני לוקח K במפרטים ניסיתי ללכת ל2 הכיוונים הבאים: הראשון: מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601710501 - Intel - i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache - 22nm - 88W TDP - Integrated HD Graphics 460... כמות: - 1 - 1663/1630 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-Z87M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel Z87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M... כמות: - 1 - 489/479 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX318C10FK2_16…

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  8. אני רוצה למכור את המחשב שלי לחבר לטובת קניית מחשב חדש וחזק יותר הנה המפרט המלא של כל הדברים הרלוונטים, הכל מגיע כבר בתוך המארז הנוכחי עם כונן DVD Motherboard: CPU Type QuadCore Intel Core i5-3570, 3600 MHz (36 x 100) Motherboard Name Gigabyte GA-B75M-D3H (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Panther Point B75, Intel Ivy B DIMM1: Patriot Memory 1600 CL9 Series 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 800 MHz) (8-8-8-22 @ 711 MHz) (7-7-7-19 @ 622 MHz) (6-6-6-16 @ 533 MHz) (5-5-5-14 @ 444 MHz) System Memory …

9. Started by petagoras,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד ככלי עבודה למתכנת. אני רוצה לחבר שני מסכי 23 אינץ'. אמור להריץ הרבה אפליקציות וטאבים של הדפדפן במקביל (בעיקר:MS VS, Eclipse) בנוסף אמור להריץ עוד מערכת הפעלה על Virtual Machine בשעת הצורך. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום רב. בשעה טובה ומוצלחת אני בסוף החודש מתכנן לקנות מחשב נייד חדש, הסכום המתוכנן לקנייה 7000 +- אני מחפש עזרה בקניית מחשב נייד, למטרת סרטי FHD (חשוב מסך איכותי), מטרת לימודים (OFFICE) ואינטרנט. בעתיד ייתכן שיהיה לימוד מוזיקה ולכן חשוב מחשב שיוכל לעמוד בתוכנות לעריכת/יצירת מוזיקה. דבר אחרון וחשוב אני צריך אותו למשחק ספציפי Coumter Strike - Global Offensive - חשוב מאוד שיעבוד חלק על פירוט גבוה מאוד. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק, למרות שגם מאט זה בסדר. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) חשוב מ…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  11. 1. תקציב מקסימלי - 3.2K - לא ניתן לחרוג ומעדיף לחסוך 2. שימושי המחשב: משרדי (אופיס ואינטרנט) וסרטי HD 3. אין צורך בציוד היקפי 4. השקט של המחשב חשוב מאוד (שכן ישמש לסרטים) 5. לא מתוכנן OC 6. יש לכלול מערכת הפעלה (מניח שכעת כולם תקועים עם חלונות 8) 7. אשמח להמלצות לחנויות בת"א 8. הקנייה מתכוננת מיידית רקע כללי המחשב מיועד לעבוד בשני מיקומים שונים: 1. משרד - בו הוא יתחבר למסך רגיל וישמש לשימושים משרדיים (אינטרנט ואופיס) 2. סלון - בו הוא יתחבר למקרן ומגבר וישמש להצגת סרטי HD לכן, אני עוד מתלבט אם לרכוש מחשב נייד בעל נתונים דומים. החסרון במחשב נייד להבנתי הוא שעבור 2-3 אלף ש"ח - אקבל ביצועים נמוכים יותר. כמו כן, בד"כ למחשבים ניידים יש פחות זכרון, אך יש לי דיסק קשיח חיצוני. ה…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום, אשמח להמלצה לקניית מחשב נייד * מטרות המחשב? אינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים והורדות. * גודל המסך? 16 - 17 אינץ' מסך מבריק * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? תקציב ללא הגבלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by Yair Fishbein Korn,

* מטרות המחשב? לימודים(וורד,אקסל וכו'...ובנוסף לשחק civilization 5) * גודל המסך? 13.3-15.6 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן,זה הדבר הכי חשוב לי במחשב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? לא,בכלל לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תקציב: 4000 +- ראיתי שיצא מחשב חדש: http://ksp.co.il/?select=.268..271..213..214.&list=1&sort=3&glist=0&uin=2465…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כמו CIV 5 and Beyond earth ולא כמו BF4 וCoD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). תלוי במסך שינתן במפרט, גודל המסך המקסימלי הוא 24 inch מחוסר מקום. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אהלן אנשים, אני קונה השבוע מחשב, המחירים הם כלולי מע''מ ולא כוללים הרבה ומערכת הפעלה. *מחשב לגרפיקה, מידי פעם רינדורים* *האם כדאי לי להזמין חלק מהחלקים מאילת על מנת לחסוך מע''מ? אני גר שם** [TABLE=width: 90%, align: center] [TR] [TD]מעבד: [/TD] [TD]INTEL CORE I7 4790 - 3.6Ghz אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1392 [/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אם: [/TD] [TD]ASUS GRYPHON Z97 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪901 [/TD] [/TR] [TR] [TD]זיכרון: [/TD] [TD]KINGSTON FURY BLUE 16GB (2X8GB) DDR3 1600MHz CL10 אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪839 [/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך: [/TD] [TD]EVGA NVIDIA GEFORCE GTX 750TI 2GB DDR5 SC אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪888 [/TD] [/TR] [TR] [TD]צורב DVD: [/TD] [TD]SAMSUNG …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by gil_k,

מחשב נייד TOSHIBA a500-1c0 http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a500-1c0/ הבעיה: לא נדלק. לקחתי אותו למעבדה ואמרו לי שהבעיה היא שהכרטיס מסך הלך, לא תיקנתי כי כבר לא היה לי צורך במחשב יותר. כמה אני יכול לקבל על המחשב הזה\ חלקים שלו?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by TheRealOG,

אהלן חברה, לפני ארבע וחצי שנים +- נעזרתי באתר הזה על מנת להרכיב מפרט למחשב חדש לגיימינג בסביבות ה3.5K, הוא לא בדיוק היה high end, אבל הוא סיפק את הצרכים שלי. עם הזמן הוא התיישן ואני רוצה לשדרג אותו/להחליף אותו. המפרט הנוכחי הוא: מעבד - INTEL CORE2DOU 7500 לוח אם - ASUS G41 INTEL CHIPSET מארז - EZCOOL K110 זיכרון פנימי - 2GB DDRII 800 MHZ KINGSTON כרטיס מסך - GEFORCE 9800GT 1GB כרטיס קול - O/B כרטיס רשת - O/B ספק - 400W TRUE EZCOOL מאוורר מעבד - BUFFLO CPU FAN מסך - BENQ 19' LED 1:2000000 5MS - אין צורך להחליף כונן DVD - לא מתפקד וצריך החלפה דיסק קשיח - אין לי צורך להחליף, יש לי שני דיסקים קשיחים מצוינים בנפח כול של 1.5TB 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ohad585,

מעבד -Intel i7 4820k 3.7ghz קירור למעבד -artic khuler h20 680 ראם -g.skill aegis 2x8 ddr3 1600mhz כרטיס מסך- gigabyte gtx770 2gb ddr5 דיסק קשיח- westren digital cavlar 1tb Ssd- samsung 840 evo 120gb צורב- samsung sh-224db/bsbs ספק כוח- seasonic 650w מארז- corsair carbide 330r תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Murmur,

שלום, אני מנסה להרכיב מפרט וחושב אולי כדאי בראש שקט לקנות מחשב מותג עם אחריות כוללת לשלוש שנים: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=866902 זה מפרט מתאים מבחינת הדרישות באופן כללי. יש סיבה למה לא?

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. יש צורך בנייד היברדי שמאפשר שימוש בו גם כטאבלט לצורך שירטוט עם הסטילוס. מיועד להתניידות יום יומית בתרמיל לסטודנט. תקציב למטרה- 3000 עם אפשרות לחריגה של כמה מאות שקלים. תודה למסייעים.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by yortem,

שלום אני הצעה למחשב לאח שלי השימושים במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים, כבר יש לו מסך וכרטיס מסך אז אני צריך מפרט לשאר הדברים. הכי חשוב שיהיה ממש זול אבל שלא יהיה מעפן ושיחזיק מעמד לעוד שנים ארוכות. לקחתי את הטופס מהנעוץ ומחקתי כל מה שהייתי רושם בו 'לא משנה'. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקרון המשחק היחיד שככל הנראה יורץ במחשב זה HALF LIFE 2 כך שלא צריך משהו מדהי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by multicore,

http://things.gnod.com/laptops/

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  23. ברשותי כמעט מחשב שלם למכירה, אשמח לדעת כמה כדאי לבקש על כל חלק בנפרד, וכמה לבקש על הכל יחד (כעסקאת חבילה, ז"א מי שקונה הכל יחד שיצא לו טיפה יותר זול) מעבד AMD PHENOM X6 1075T קירור מקורי למעבד ובנוסף THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME עם זוג מאווררים 120 מ"מ לוח אם של GIGABYTE דגם MA770-UD3 זכרון RAM, שני סטיקים של 2GB בתדר 1066MHZ עם קירור פסיבי דגם GSKILL PI כרטיס מסך RADEION 6950 2GB מהגרסאות הראשונות שיצאו, בעזרת תוכנה הוא הופך זהה לחלוטין ל6970 (אם זה שווה משהו בכלל) ספק כח OCZ SXS500W תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Gtx970,

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Scythe Mugen 4 SCMG-4000 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H97M-E LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1 צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומו…

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. היי, מתלבטת בין שני המחשבים הבאים של לנובו. מילאתי טופס כאן למטה. בגדול אחרי שיטוטים רבים ומחקר הגעתי למסקנה שאני מחפשת מסך בגודל 14", מעבד I5, זיכרון 8G לפחות, מערכת הפעלה 8.1. כמו כן, המשקל חשוב -עד 2 ק"ג עם סטייה קלה ביותר מעלה. אלה המחשבים שאני מתלבטת לגביהם, תוכלו לעזור לי לבחור ולנמק למה? אם הייתם בוחרים משהו אחר תוכלו בבקשה לומר לי מה ולמה? תודה מראש! https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14025 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12021 1) יירכש בארץ, תקציב עד 5000 ש"ח רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? אני מתחילה לימודים באוניברסיטה אז המחשב הוא לצורך עבודות, גלישה, צפיה בסרטים (מעט). * גודל המסך? הגעתי למ…

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים