עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני זקוק ליעוץ בבניית מפרט למחשב לעריכת וידאו "חצי מקצועית" - אין צורך במחשב לעריכה נטו, אלא למחשב ביתי חזק מספיק כדי לקודד וידאו ולערוך בתוכנות וגאס ופרימייר. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מיועד לעריכת וקידוד וידאו. שימוש בתוכנות סוני וגאס ופרימייר 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? ניתן לוותר כרגע על כרטיס מסך חזק שיאפשר שימוש בשני מסכים במקביל, אבל חשוב שהלוח אם יתמוך בהרחבה לכזה בעתיד 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קר…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היי אני עוזר לחבר לקנות מחשב חשוב שהמעבד יהיה לפחות מסדרת 7000 עדיפות למחשב שמגיע בלי מערכת הפעלה שהמחשב יתמוך בזכרונות של 800 מגה הרץ (אם יש אפשרות שכבר יהיה כלול במפרט) ארד דיסק לא חובה נפח גדול כי כנראה שהוא ישדרג ל7200 rpm (אם זה לא יהיה כלול במפרט..) וכמובן מאיץ גרפי טוב אני יודע שבתקציב הזה לא יהיה ניתן למצוא הרבה.. לכן אשמח לשמוע חריגות תודה מראש לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. אני רוצה להביא מחשב חדש ואני צריך איזה מקצוען שיגיד אם משתלם במחירים או לא שיסתכל גם על המחיר של כל חלק בנפרד שאם יש חלק שמשתלם וחלק שלא זו חנות ממש איכותית שניתן להחליף חלקים תגידו אם צריך אבל שישאר באותו מחיר :\ תודה אני רוצה את המחשב הזה בגלל שאני רוצה מחשב שעכשיו יהיה לעוד כמה שנים טובות וגם ירוץ לי על האכויות הכי גבוהות במשחקים הכי חדשים ללא שום בעיה של כרטיס מסך חלש מידי או מעבד חלש מידי שהכל יהיה פרפקט כבר המון זמן אני רוצה להביא איזה מחשב חיה שיכול להריץ כל משחק שקיים וזה נראה לי עומד בסטנדרטים שלי וגם בתקציב אחרי חודשיים עבודה אני כבר יוכל להביא אותו ועוד ישאר לי איזה אלפייה ככה תגידו לי רק שהמחירים לא מופרזים כי אני ממש מאמין בחנות הזאת אני קונה ממנה כ…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by idooo,

שלום , 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd, מסך 21.5 ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, מסך רמקולים מקלדת ועכבר. המסך והרמקולים צריכים להיות לבנים (אם עדיף לקנות רמקולים+מקלדת ועכבר ולא באותה חנות גם תופס) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. שלום לכולם שוב... בנתי שתי מפרטים לחבר שלי האחד מנועה מחשבים והשני מKSP. רציתי לדעת מה דעתכם על המפרטים ומה דעתכם על כרטיס המסך בפרט. שינויי יתקבלו בברכה עד לתקציב של 2.5K לא מעבר. תודה רבה על העזרה. אלדד כהן. המפרטים מופיעים בקבצים המצורפים. [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. אני סטודנט להנדסה מכנית, עובד עם תוכנות בעיקרן - solidworks, autocad, visual studio מעבר לזה קצת סרטים, גלישה באינטרנט, ותמלילים (מסמכים באופיס). מעבר לכך אני עובד בזמני הפנוי גם קצת עם פוטושופ. ועכשיו לפי השאלון: * גודל המסך? הכי טוב לדעתי 13.3 אבל גם 14 יכול להיות אופציה * משקל רצוי? כמה שפחות - חובה פחות מ-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיך כמה שיותר ארוך - למרות שמעבר ל-3 וחצי שעות אמור להספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיפות ל-HDMI אבל לא חובה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? פחות רלוונטי - יש כונן חיצוני, עדיפות כונן SSD * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. אנא המליצו לי על מפרט מחשב טוב למשחקים ב4500 שקל. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Internal,

שלום חברים, אשמח אם תוכלו לייעץ למחשב נייד איכותי שיחזיק לי כמה שנים. המחשב שאני מחפש זה 15 אם ניוד סביר, רוב הזמן יהיה מקומי. מסך FULL HD תודה רבה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב עיסוקי זה פיתוח ווב,כמובן אפשר גם משחקים בקטנה, סרטים ושימוש רגיל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים פשוטים בלי הגדרות מיוחדות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט…

9. שלום, ברשותי המפרט הבא - WIN 8 Pro X64 Core I5 750 2.6GHZ p55-US3L GIGABYTE 12GB RAM KINGSTON ATI 6950 2GB Flushed to 6970 Power supply 550W HEC WIN COOLER MASTER II ADVANCE Dell 2311h שברצוני לשדרגו ברכיבים הנ"ל - [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=class: mws_boxTop, width: 100%, align: center][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: mws_boxLeft][/TD] [TD] [TABLE] [TR] [TD=class: mws_boxCenter][TABLE=class: productListing, width: 100%] [TR] [TD=class: productListing-heading, align: center]Remove[/TD] [TD=class: productListing-heading]Product(s)[/TD…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני אאלץ לקנות נייד חדש בחודשים הקרובים. 12.5 אינטש מכס' "13 עם דגש עם סוללה ומשקל קל לצרכים משרדיים בלבד. [מכוון לlatitude "12.5 של דל] בהנחה שהניידים שלי לרוב מחזיקים 5 שנים ויותר, ושהמחשב עשוי גם להחליף בעוד שנה-שנתיים את הביתי המתיישן שלי באמצעות תחנת עגינה, האם כדאי להמתין לדור מעבדי ה - ice lake או שלמעבדי דור 8 יש מספיק אופק ל -5 שנים?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם את המחשב הראשון שלי הרכבתי לפני כ5 שנים בעזרתכם, אשמח לעשות זאת שוב, אחרי המון לבטים אם להשקיע ב-vostro 3560 מחשב נייד בינוני-, הבנתי שהוא לא יספק את דרישותי, ולכן אני פונה אליכם אני צריך מחשב עם כמה שפחות כבלים, קניתי usb wireless, עכבר אלחוטי, והדבר היחידי שאצטרך לחבר לחשמל זה את הכבל של כונן המחשב, המסך, המקלדת והמסך לכונן המחשב. במידה ו"קפצתי מעל הפופיק" בדרישותי ביחס לתקציב אשמח לקבל את המפרט המקסימלי שאפשר להוציא מהתקציב שלי. תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים, מעריך זאת מאוד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מבחינת קנייה בחנות אמינה במחירי השוק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתק…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by mystikal,

בונה תחנת עבודה לצרכי תלת מימד , אפטר, אביד. המעבד יהיה 6600 אני לא בטוח בקשר ללוח עדיין אבל אני חייב את הלוח הטוב והיציב ביותר , רצוי של אסוס (המחיר לא קריטי) הזכרונות צריכים להיות המהירים ביותר שיש כנראה 2 ג' הכרטיס מסך או quadro 1400 או quadro 1500 2 מסכי 19 לא דקים מבקש השלמה של הפריטים החסרים וטיפים כלליים תודה

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX 2,380 ש"ח Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan 270 ש"ח LG DVD 16x48 OEM 153 ש"ח Westren Digital 120GB SATA II JS 8MB 7200RPM 505 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 860 ש"ח GeIL 1GB 2*512MB Value PC3200 DDR400 Dual Channel 755 ש"ח GigaByte nVidia GeForce 7800 GTX 256MB GV-NX78X256V-B 3,274 ש"ח Antec NeoPower 480 Watt 787 ש"ח Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 322 ש"ח Microsoft® Digital Media Pro Keyboard BX1-00019 160 ש"ח RAIDMAX Samurai 908 Gaming Case Yellow No PSU 705 ש"ח סה"כ 10,171 ש"ח תקציב…

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. עברתי בחיפוש על כל מיני דברים שנאמרו בפורום על הניידים האלה. השאלה האחרונה שלי היא כזאת:(w566n עולה כ 4500 וה 1525 DELL כ 5000) במפרטים שעברתי עליהם שני הדגמים זהים מלבד שב W566N יש כ. מסך 8400GS שממש אין לי צורך בו. כל השאר דברים מינורים בלבד (ד.א. שניהם באים עם ויסטה פרימיום) השאלה אם יש טעם לשלם עוד 500 שקל עבור ה DELL מבחינת עיצוב, יופי, איכות בנייה, ובאופן כללי עבור המותג או שניתן לומר ש GIGABYTE לא נופל ממנו וממש לא שווה הפרש כזה? אני לא סתם שואל כי חשוב לי גם הבחינות האלה אבל אולי אין כזה הבדל? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. מטרות מחשב: עבודה משרדית, סרטים, אינטרנט ומוזיקה. גודל המסך: סטנדרטי 14-15. רזולוציית מסך: HD או FHD. משקל: לא חשוב, המחשב יימצא במשרד במשך רוב היום, פרט להעברה פעמיים ביום, 3 ימים בשבוע לכל היותר. זמן סוללה: לא חשוב, המחשב יימצא מול שקע חשמל. יציאות מיוחדות: HDMI. אין צורך בקורא כרטיסים, BLUETOOTH. שיהיה WIFI. אם אפשר לוותר על כונן CD, אז לוותר, כי כעת אפשר להעביר דרך USB. גודל וסוג כונן קשיח: אין חשיבות, אין צורך בנפח איחסון גדול כיוון שיש מחשב נייח ראשי, זה משמש לכתיבת וקריאת דוחות ומאמרים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. מערכת הפעלה: ללא, אני יכול לקבל בחינם. אין העדפה לחברה מסויימת, אך מבדיקה שערכתי בטווח המחירים הללו מה שמצאתי ברוב המקרים הם מחשבי LENOVO. חיפשתי בעצמי…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by thasson,

1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. רכיבים טובים אך לא מיותרים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן ללא הגבלה למרות שאני לא ממש רואה צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, הרצת מכונות ווירטואליות (עד 4 מכונות במקביל) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF, NFS, SNIPER ELITE, AEROFLY RC7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 מסך…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by aviko78,

חג שמח לכולם יש לי אפשרות לקנות נייד של טושיבה A200 1la במחיר די טוב( 5100 ש"ח ), למעשה קניתי רק שהקפאתי את הקנייה ויש לי אפשרות לבטל עדיין מדובר במעבדt7300 זכרון 2 גיגה, הרד דיסק 2 של 200 גיגה סה"כ 400 גיגה כרטיס מסך hd2600 ומסך 15.4 הבעיה היחידה שלי עם המחשב הוא שגיליתי שמהירות סיבוב ההרד דיסק הוא 4200 במקום 5400 הסטנדרטי שאלתי האם זה קריטי,מעיד על מחשב מיושן, ואם הייתם ממשים את הקנייה בתודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג מ-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעבדה VM של מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMware עם server 2003\2008 (כ-8 שרתים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? של המעבד, אין צורך בכרטיס גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום, הנייד הוא LENOVO 3000 N500 4233-3DG הדרייבר הוא למקשי fn במחשב- hotkeys. במערכת המקורית - ויסטה, יכולתי להפעיל הרבה פונקציות במחשב בעזרת מקשי FN דוגמת כיבוי והדלקה של כרטיס WIFI, שליטה על hibernate ועוד. כעת לאחר התקנת WINDOWS 7 הפונקציות האלו כבר לא נגישות. הדרייבר קיים באתר של לנובו רק לויסטה. דרך אגב, בויסטה היה גם חיווי על המסך לעוצמת שמע ותאורה (OSD). אני לא זוכר אם זה מגיע עם הדרייבר הקודם או שיש לזה דרייבר משלו. אשמח לפתרון. תודה, אופיר

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום, בימים הקרובים אני מבצע רכישה של נייד מהדגם Lenovo Edge 13 V2 או הדגם המדוייק : 0217-3BG - NV13BIV לאחר חיפוש מקיף ברשת הממצאים לא אחידים אודות החומרה ואני רוצה להיות בטוח שאני לא קונה חתול בשק. איך ניתן להשיג פרטים מקיפים ומדוייקים על הנייד הנ"ל? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by FalseStart,

שלום:) לפני רכישה ורציתי להיות בטוח שRTX Super 2070 שזקוק ל PCI Express® or up to PCI Express 3.0-compliant motherboard with one dual-width x16 graphics slot. יתאים לGigabyte B450 Gaming X ? בגלל שהכרטיס דורש dual-width ומבחינת מיקום נראה שהNVMe מאוד קרוב לסלוט של הPciexpress x16, אבל אולי אני מדבר שטויות תודה!

22. צרכים: שיהיה כמה שיותר קל, ואמין, יציאת SVIDEO חובה, ניגון HD גם (HDMI זה פלוס), מסך לא מבריק גם יתרון אבל ספק אם באמת אשתמש בו הרבה בחוץ. רוב השימוש יהיה סרטים ושימוש משרדי. אלו שמשכו את תשומת ליבי הם: LG R405-A.C216E מחיר: ב-3900 ש"ח (לאחר תוספת של 200 ש"ח לשלוש שנים אחריות). יתרונות: כונן קשיח 250GB, שלוש שנים אחריות במחיר סביר, בין הקלים בין ה-14" ב-2.3KG, משטח עכבר חביב לשימוש. חסרונות: מעבד מיושן באס 533mhz, ויסטה בייסיק, מראה ככה-ככה, הכי מפריע לי הבטריה - אני לא מוצא מידע כמה זמן היא מחזיקה, כמעט אין עליו מידע כמו שצריך ברשת גם לא יודע אם הוא חם מדי או מרעיש, מסך מבריק. LG קצת חדשה בתחום הניידים. HP DV2750ej מחיר: בערך 4000 ש"ח למזומן עם שנה אחריות (שידרוג …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by oDot,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נטבוק, התקציב הוא בעיקרון 2000 ש"ח אבל אני יודע שנטבוקים יכולים להתחיל בכ1300 ש"ח, ואין טעם להוציא יותר כשהמחשב ישמש רק לכתיבה בוורד, גודל המסך 10 עד 12 אינצ' אך הפרמטר החשוב ביותר הוא משקל נמוך, כמה שיותר נמוך. איכות בנייה נורמלית גם כן יכולה לעזור אבל שלא תבוא בעלות גבוהה מידי. לא חובה מערכת הפעלה אם יש הבדל במחיר. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by kovar2,

ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מסחר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום רב , הגיע הזמן להחליף את המחשב נייד שלי באחד חדש, האמת שאני לא כל כך מבין בתחום קראתי קצת פוסטים בפורום והייתי רוצה להעזר בכם על מנת למצוא מחשב נייד שיתאים לי * מטרות המחשב: לימודים (הנדסת מכונות ) - הרצת תוכנות כבדות כמו מאלטאב, צפייה בסרטים hd (וחיבור לטלוויזיה), קצת משחקים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות (סטנדרטי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלוויזיה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא כל כך יודע מזה, ניסיתי לקרוא, זה נחוץ לדעתכם? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לפחות 3 שנים אחריות- לא חייב בינלאומי * האם בתקציב …

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים