עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם ! החלטתי שאני רוצה לבנות מחשב בעצמי ולא לקנות אחד מוכן שבכלל לא עונה לכל הדרישות. אני די מבין בכל החלקים של המחשב, אבל הנה הבעיה: אני לא ממש מבין. יש לי תקציב של 6000 שקל, מה שאומר שלא ממש מומלץ לבנות מחשב בתקציב כזה כשאין לך מושג מהחיים שלך ??? (טוב, אולי קצת ...) חלק אחד כבר קניתי מכיוון שהוא היה במבצע ועלה רק 1560 שקל-כרטיס מסך ASUS GTX 580 (יש לאייסוס כמה דגמים. לחצו כאן כדי לראות פרטים על הדגם הספציפי ). עכשיו נשאר לי לקנות את שאר החלקים. אני רוצה לבנות מחשב שיריץ את המשחקים הכי הכי כבדים בצורה חלקה על מקסימום גרפיקה. (יש לי 6000 שקל תקציב, אז זה אפשרי ) אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חלקים למחשב גיימרים טוב בהתאם לתקציב... תודה לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 6 תנצלו חופשי. מעבר טיפה רגישות, אבל אפשר P: ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעל 7,000 לא ניתן (500 עם שכנוע טוב). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה ייצא בשנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 5. עד כמה חשו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by jetman,

הלך חברים, בזמן האחרון נאספו לי כמה חלקי מחשב, אני מוכר לרוב בEBAY ורציתי לברר מה השווי שלהם: לוחות אם: 1. GA-G41M-ES2L GYGABYTE http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3024#ov תקול, הוא הוצעה ממחשב שנדלק מידי פעם, אך לא עשה בכלל POST או צפצוף, היה שם ספק גנ'רי שהוחלף בספק FSP, אך לבסוף התברר שהלוח נדפק, המעבד שהיה בו, עובד תקין בלוח חדש, לא יודע אם הוא נדפק בגלל ספק ג'נרי, לא נראה ויזואלית שהוא נשרף או משהוא, בכל מקרה זה המצב שלו. כרטיסי מסך: 1. GYGABYTE GV-NX66256DP http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1218#ov תקין לגמרי *יש לי עוד 6200LE ו GTS250 שאני יוסיף פרטים יותר מאוחר

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אהלן, הלך לי הלוח אם לפני כמה ימים והוא די ישן(Nforce4), אז החלטתי שזו הזמדנות טובה לשדרג את המחשב למשהו קצת יותר חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis 3 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

5. שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב חזק ואמין שישמש אותי למספר שימושים בשנים הקרובות (הרבה אופיס, הרצת תוכנות MATLAB זוללות CPU, קצת עריכת וידאו, קצת משחקים, קצת פוטושופ). בד"כ יש לי הרבה חלונות פתוחים בו זמנית והייתי רוצה תגובתיות גבוהה. כמו כן חשוב לי מאוד שיהיה שקט וגם יציב לכן חשוב לי ללכת על מותגים מוכחים ועם דרייברים בטוחים מאשר כל מיני חברות סיניות חדשות יחסית. לא משדרג לעיתים קרובות, רוצה מחשב שיחזיק כמה שנים, לא מבצע OC. התקציב שלי הוא סביב ה-6000 (לא כולל ציוד היקפי) ומעדיף א לעבור אותו. הרכבתי מפרט באתר של KSP שיוצא קצת מעבר, אשמח לדעתכם במה להשקיע יותר או פחות ולהתכוונן לתקציב של פחות או יותר 6000. כמה שאלות שעלו במהלך המחקר עד כה: 1) שמתי לב שברשימת המפרטים באתר …

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב נייח לעריכת וידאו. שימושים: כאמור, עריכת וידאו, בדגש על תוכנת Adobe Premiere CS 5.5 תקציב: 5.5K ציוד היקפי: יש צורך במסך, מקלדת ועכבר (מקלדת ועכבר פשוטים). שאלה: האם יש צורך בכרטיס קול ייעודי? הערה: נראה לי בהתחלה נסתפק בכונן 500GB מפאחת המחירים היקרים כיום. תודה רבה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. צהריים טובים. אשמח להמלצה ללפטופ ביתי, לצרכי אופיס, אינטרנט, טלוויזיה (חיבור HDMI ל-4K) ומשחקים (ברמה של פורטנייט - לא משחקים תובעניים מידי). תקציב ~3500 ש"ח. כולל מערכת הפעלה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי אני הולך ללמוד הנדסה ואני ממש מתלבט בין 2 מחשבים ניידים: https://ksp.co.il/index.php?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=65477&txt_search=Asus+Zenbook+Flip+13+UX362FA-EL147T&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= https://ksp.co.il/?uin=67579 בבקשה תעזרו לי גם אם זו ביקורת לחברה או משהו

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by MusBurger,

שלום חברי פורום יקרים אני מעוניין לשדרג את המעבד שלי שכבר עובד איזה 4 שנים טובות אבל נראה לי שהגיע הזמן לשדרג ובמיוחד שעוד מעת יש בלאק פריידיי וכל השיט הזה אז אולי יהיו מחירים ממש טובים 2 בעיות : הלוח אם שלי הוא GA-B85M-HD3 של ג'יגהביט והתושבת שלו היא 1150 ככה שנראה לי שבשביל לשדרג את המעבד אני צריך להחליף לוח אם (תקנו אותי אם אני טועה) שאלה שניה , לאיזה מעבד לשדרג ? כרגע יש לי i5-4690 והוא כאילו סבבה עד שאני מרגיש שהוא לא סוחב דברים ובטח שאני על הגדרות ממש גבוהות תכננתי שבתקווה למבצעים טובים אולי אוכל לשדרג משהו טוב ב1500 שקלים תודה רבה לעוזרים

10. אוקי המפרט הזה כבר בהזמנה אבל אני עוד יכול לשנות אותו ואשמח לשמוע דעות עליו AMD ATHLON XP 2800 EPOX 8RDA3 GeIL DDR-RAM 512MB (2x256) 3200 Golden Dragon WD 80GB 7200RPM 8 MB Hercules 3D Prophet 9700 PRO Radeon 128MB LITE ON 52X24X52 Thermaltake Highest Xaser III V2000A Antec 350 Watt Thermaltake VOLCANO 11 Cold Cathode Fluorescent Lamp בנתיים לא מתוכנן OC אבל אולי בעתיד מה אתם אומרים על הזכרונות ? :-X כי לי אין מושג תודה מראש אסי

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שיכיל מעבד לוח אם זיכרונות הרד דיסק כרטיס מסך וספק ... עד 9000 שקלים... תודה מראש...

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by QttP,

לפני יומיים השיקה לנובו את ה-T400s, שתמונות ומיני-ביקורות עליו דלפו כבר בתחילת החודש. קישור לשתי הביקורות הכי טובות ומקיפות שמצאתי עד כה: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5097 http://www.thinkpads.com/2009/06/22/review-lenovo-thinkpad-t400s/ בהחלט נראה כמו אחד המחשבים היותר מעניינים שיצאו בשנים האחרונות בסדרת Thinkpad ובכלל. יש לו כמה יתרונות מוחצים וביניהם: * מסך 14" רחב ברזולוציה גבוהה, ומשקל נמוך של 1.8 קילו! המחשבים היחידים שאני מכיר במשקל נמוך יותר בגודל 14" הם חלק מדגמי Panasonic Toughbook. אפילו מחשבי 13" כמעט תמיד יהיו כבדים יותר. * קל ודק, אבל ללא התפשרות על ביצועים (מעבד רגיל לכל דבר, לא Low Voltage). * תומך בתחנת עגינה, מה שלדעתי היה חסרו…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. המחשב שלי כבר כמעט חוגג 10 והוא מראה סימנים שהגיע הזמן להחליף אותו. השימושים המתוכננים במחשב הם משחקים (גם כבדים), סרטים, עריכת קול והורדות. בגדול קראתי פה בפורום הרבה וגיבשתי איזה מפרט, אך אני אשמח לשיפורים והצעות ואולי גם קצת לצמצום המחירים כי חרגתי מעט ממה שתכננתי (סביבות 7,000 ש"ח). אחרי התלבטות די קצרה החלטתי להשאר עם מערכת הפעלה XP 32 bit, אך אני רוצה שמפרט יתאים גם למערכת 64bit בעתיד. אלו ההגדרות הכלליות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות: אני לא בטוח, אני מאמין שאם זה אכן יהיה יותר משתלם לא תהיה בעיה לשלם גם במזומן. 2. מטרות המחשב: השימוש היומיומי יהיה הדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט, הורדות, תוכנות אופיס ומשחקים (גם משחקים כבדים). אני גם אראה סרטים במחשב (בעי…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. לצערי אני עדיין מתלבט בין שני מחשבים <LG ו-GIGABYTE> הכרטיס שיש ב-LG: Intel GMA 4500MHD יצרן ודגם up to 358MB כמות וסוג זכרון גרפי הכרטיס שיש ב-GIGABYBE: NVIDIA Geforce 9600M GS מעבד גרפי 512MB כמות וסוג זכרון גרפי אני מבין שהכרטיס ב-LG פחות טוב מגיגהבייט השאלה אם זה משמעותי. אני לא משחק במשחקים כבדים. מצטער שאני חופר הרבה בנושא הזה...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Aucti0N,

שלום לכולם, אני קונה מחשב בזמן הקרוב מTMS, והרכבתי מפרט, התקציב המקסימלי הוא 4150... http://www.tms.co.il/preview/spec/z1qm3psv הדבר שבעיקר מדאיג אותי זה המארז, אני מדגיש ​רק בTMS, אני לא הולך לקנות בחנות אחרת... גם תראו אם אפשר לעשות משהו עם הכרטיס מסך, תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by elad932,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5150 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 , GTA V וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' של חברת Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Orian015,

אני מעוניין למכור מחשב בלוח יד שנייה: HP pavilion dv6000 ואינני יודע מה שוויו כיום. מה הוא שוויו של המחשב להלן? בתודה מראש (וסליחה למנהל הפורום שאני פותח הרבה נושאים(שכולם חשובים לי)), רז אוריין.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by eb,

הרבה המליצו לי כאן על ה - D630 עם מעבד /Intel® Core 2 Duo Processor T8300 וקיבלתי הצעה זולה יותר על ה E6400 עם מעבד Intel Core 2 Duo P8400 מבחינת הצ'יפ-סט אני לא יודע מה ההבדלים, מה עדיף? מבחינת דיסק קשיח, זכרונות וכל השאר, נניח שהקונפיגורציה זהה. אז מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by aviko78,

חג שמח לכולם יש לי אפשרות לקנות נייד של טושיבה A200 1la במחיר די טוב( 5100 ש"ח ), למעשה קניתי רק שהקפאתי את הקנייה ויש לי אפשרות לבטל עדיין מדובר במעבדt7300 זכרון 2 גיגה, הרד דיסק 2 של 200 גיגה סה"כ 400 גיגה כרטיס מסך hd2600 ומסך 15.4 הבעיה היחידה שלי עם המחשב הוא שגיליתי שמהירות סיבוב ההרד דיסק הוא 4200 במקום 5400 הסטנדרטי שאלתי האם זה קריטי,מעיד על מחשב מיושן, ואם הייתם ממשים את הקנייה בתודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by avi1231231900,

השאלה שלי היא האם טמפרטורה של 47 מעלות היא סבירה למעבד שכזה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. ]אני צריכה לקנות מחשב נייד ללימודים ואני לא כ"כ מבינה בעניין, כל השמות, הסוגים והדגמים די בלבלו אותי אני מאוד אשמח אם אחד מכם-אנשים טובים יוכל לעזור לי מטרות המחשב? לימודים-אדריכלות ועיצוב פנים. שימוש בתוכנות כבדות שדורשות גרפיקה טובה AUTOCAD,ו- REVIT דרישות החומרה לתוכנות אוטקאד : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13784795 2.רוויט : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=12431819 * גודל המסך?15.6 עדיפות למט * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף זמן ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא בהכרח * גודל מינימלי של כונן …

22. היי, אני מעוניין להחליף את הגרוטאה שלי: Celeron Tualatin 1200@1600 378MB SDRAM @133 Radeon 8500LE המחשב הוא לשימוש כללי. עיבוד תמלילים, טבלאות, מולטימדיה, משחקים ועוד. אין לי תקציב מוגדר. אני שואף להוציא כמה שפחות כסף- כל עוד החלק יתן תמורה הגונה ויתן ביצועים סבירים. אני לא צריך- חומרה: צורב וכרטיס קול. ציוד היקפי: הכל נשאר. OC צריך להילקח בחשבון. אבל אני לא מתכנן ממש להשקיע בזה כסף. לקחת את החלק הכי טוב להמהרה בטווח הסביר של מחיר המוצר. כרגע זה מה שחשבתי עליו: שילוש 1 AMD Sempron 64 Bit 2800+ Socket 754 Tray CPU 450 ש"ח בלוג'יק ASROCK K8NF4G 349.00 ב PCdiscount SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz 590 שח בנועה סה"כ שילוש 1390 ש"ח שילוש 2 AMD SEMPRON 3000 TRA…

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by tando,

היי חברים, לפני מס' חודשים עזרו לי כאן מאוד בקניית מחשב נייד. אני שוב חוזר לפה, רק הפעם עבור אחי - קצין קרבי שבא לו לשחק מדי פעם, בעיקר בסופ"שים. התקציב הוא בסביבות 4000-4500 ש"ח. כרגע הדגמים שראיתי הם Y50-70 ו-FLEX 2 של לנובו. לא יודע מי מהם עדיף. הערה חשובה: המחשב צריך להירכש באילת ביומיים הקרובים, אז אשמח להמלצתכם הדחופה * מטרות המחשב? משחקים כמו באטלפילד וכו'. אין צורך שיריץ בהגדרות Ultra high. הגדרות בינוניות-טובות יספיקו. * גודל המסך? 14" ומעלה, לא קריטי מבריק או מאט * רזולוציית המסך? 1920x1080 FHD אם ניתן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות של פעילות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bl…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש , אני מעוניין שהמחשב יהיה טוב למשחקים כולל תמיכה ב-Windows Vista , וכמובן שהכ.מסך יתמוך DX10. *חייב לכלול מסך - 19 אינץ' לא יותר. לא צריך ציוד היקפי דוגמת עכבר ומקלדת ורמקולים. הצעה : מארז מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח-ליציבות מקסימלית אינטל מקורי-DP35DPM DRAGONTAIL INTEL P-35 1333MHZ-שיא הטכנולוגיה של אינטל INTEL CORE 2 QUAD-Q-6600/8M CHCHE-לביצועים מעולם אחר 2048MB PC8500/HYPER MEMORY-1066MHZ-kingston -למהירות מסחררת FX 8600GT-512MB/DVI/HDTV-לגרפיקה עוצרת נשימה דיסק קשיח-320GB SATA II 16M-נפח איחסון אין סופי כונן-SAMSUNG DVDRW X20 S.ATA-הצורב המהיר בעולם בטכנולוגיית S.ATA אני לא סגור על לוח האם ורוצה לדעת האם הלוח אם תומ…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אוקי השאלה העקרונית שלי אם אני צריך מרובע ליבה [q6600 ] או שעדיף לשימושים שלי ללכ תעל כפול ליבה שעם oc יגיע רחוק יותר.. אני עכשי בכיתה י וככול שהזמן יעבור יהי לי פחות זמן לשחק.. אז אני לא חושב שכל כך חכם מצדי לקנות משהו שישמש אותי "טוב" יותר בעתיד אלא משהו שיהיה לי הכי טוב לעזמן הנוכחי של השנה שבא אני הולך לשחק הרבה ... המפרט שלי אמור לכלול.. מעבד - q6600 steping g0/e6750.. לוח אמ - מכיוון שאני לא צריך מערך רייד ותמיכות מאלפי כניסות sata ולא בfw אני לוחק GB P35-DS3L זכרוונת - ממצועים של קוסאייר 800MHZ 2G שעולים 458 בTms ארד דיסק - 320G sata 2 16mb כרטיס מסך - sparkle 8800 320mb כרטיס קול - x-fi Extrem audio שעולה 327 עכבר - Mx-518 מקלדת - בהתחלה logitech media keyboars…

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים