עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הזמן הגיע שוב לחפש את המפרט למחשב חדש נורמלי (כבר נמאס מהגורטאה הנוכחית)... אז כאמור אני מחפש מפרט בטווח של 4500 עד 5500 ש"ח (עדיף לבזבז כמה שפחות אם אפשר למשל להכניס מה שאני מחפש ב 5000 שקל). המפרט צריך לכלול מארז וכל תוכנו, בלי מסך / מקלדת / עכבר / רמקולים. השימושים העיקריים שלי במחשב (לפי הסדר) הם גלישה באינטרנט (אינטנסיבית), תכנות ופיתוח תוכנות, הרצת מכונות וירטואליות, משחקים מדי פעם. לא פוחד מעשיית overclock במידת הצורך והייתי רוצה להשקיע קצת יותר בהשקטת המחשב (אם אפשר מארז יחסית שקט וגם מאורר שקט וטוב למעבד). הבנתי שבחודשים האחרונים יצאו הרבה דגמים חדשים גם של מעבדים וגם של כרטיסי מסך ככה שמעבר להמצלה על מפרט ספציפי אשמח אם תוסיפו כמה מילים למה בחרתם מעבד X או כ. מס…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by BarK1996,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייח לצורכי אינטרנט אופיס, סרטים, משחקים (ברמה של GTA 5 , בטלפילד ) והכי חשוב, עריכת וידאו ופוטושופ, אציין, שאני לא עורך במקצועי, ולא בעל ידע רב בתחום, אבל אני כן ארצה להתחיל ללמוד עריכה, ובתור התחלה ארצה להשתמש בתוכנות כמו סוני ואגס, אפטר אפקטס, פרמיר פוטושופ... כמו כן אין לי ידע רב בהרכבת מפרט , מה שהרכבתי פשוט נראה לי מתאים, אשמח לחוות דעתכם, אם צריך לשפר או להתחיל הכל מחדש ... P: להוסיף דברים או להוריד דברים , (כי כבר הזהירו אותי כמה פעמים מלזרוק סתם כסף על חומרה שלא תניב לי דבר ..) כמו כן, לא הוספתי ספק כוח, כי איו לי מושג איזה ספק אני צריך .... וגם כרטיס מסך לא הוספתי, מאותה הסיבה :-) תקציב : 4500 ש"ח אפשר אפשר קצת חריגות .. א…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? -4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקי HTC VIVE בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - גיימינג קל עד כבד למשקפי HTC VIVE -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920X1080 מסך טלוויזיה + המשקפיים (שניהם ברזולוציה הזו) שישדרו בו זמנית …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by O3R3Z,

שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג נייח בעלות של כ 5.5K: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל, עדיף ללא אורות מיותרים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by yakovyarmo,

מה אתם אומרים על המפרט הבא? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - AMD Socket - AM4 YD260XBCAFBOX - AMD - AMD RYZEN5 2600X (Gen2) - 6 Cores, 12 Threads - 3.6/4.2Ghz - 95w TDP - 12nm - BOX with Wraith Spire Fan... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1008/988 ₪ לוחות אם - AMD Socket AM4 B450M-DS3H - Gigabyte - AM4 - B450 - 4x DDR4 3200MHz 64GB - DVI - HDMI - PCIe x16 - M.2 - 4x SATA - 6 USB 3.1 - 8 USB 2.0 - mATX ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 361/354 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח TC48G30S815_Kx2 - V-COLOR - 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz - CL15 - 1.35V - RETAIL... אחריות לכל החיים כמות: - 1…

6. שלום לכולם,מה דעתכם על המפרט הזה? מיועד בעיקר למשחקים. האם 4 גיגה זיכרון זה בזבוז כסף? בשלב הראשון אני לא מתכוון להתקין Vista.אולי בהמשך... הערות יתקבלו בברכה , תודה! אותו מפרט בKSP הגיע ל4460 שח. ב-skypc קצת יותר: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤992 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5KC ¤637 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31102 כונן קשיח Seagate ST350032AS 500GB SATA2 ¤592 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 Gold ¤459 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2G8004GK כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1053 כמות:1 http://skypc.co.il/product.…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. איך המחיר למחשב הזה? שכחתי לציין שהמחיר הוא לפני ההנחה(18אחוז) אז המחיר הוא בעצם 1640ש"ח אני מחפש מחשב לשימוש בסיסי של אינטרנט\אופיס קצת סרטים לא יותר מזה... תודה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש לחיבור למקרן (כל מחשב יתאים לכך) אך להבדיל מ ה lenovo sl300 שלי יהיה בעל מסך טוב בעל זויות צפייה רחבות לדעתי עליו להיות לפחות בגודל 15 אינצ' תודה ניצן

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  9. Started by penny1,

שלום רב, אני מחפש המלצה למחשב נייד עבור אחותי מדובר במחשב עבור לימודים (יותר נכון דוקטורט) כלומר לרוב יהיה בשימוש עבור אינטרנט ותכונות אופיס (word, powerpoint) היא מחפשת נייד שיהיה קל יחסית לסחוב וגודל מסך באיזור 13-14 אינץ' למישהו יש המלצות למחשב אמין וטוב לדרישות הבסיסיות הללו? תקציב באיזור ה 2000-2500 ש"ח. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Pribary,

כרטיס מסך: 2GB gigabyte geforce gtx 650 זיכרון: 8x2 זיכרון קשיח: SSD 128 ו 1 טרה רגיל

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אני צריך מחשב בשביל משחקים לא הכי כבדים יותר בשביל תוכנות כמו ADOBE PREMIERE 2 PRO , ADOBE AFTER EFFECTS , PHOTOSHOP וכו' .. אני רוצה מעבד AMD

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by OritA,

שלום לכולם, אני חדשה בנושא מחשבים, ולא מבינה כלל בנושא מפרטים, כפי שכתבתי בנושא קבלתי מבן דוד שלי את המחשב שלו בירושה, הוא טס לעבוד בארה"ב. זה המפרט שלו, (מצטערת מראש אם השמות והתאורים לא ב100% כתובים נכון) מסך (יפה, גדול ושטוח בצבע לבן) sony sdms234d מעבד intel p4 3.8 800 לוח אם gigabyte ga-8anxp זיכרון kingston ddr2 2048 כרטיס גרפי(כרטיס מסך?) leadtek px7800gtx דיסק קשיח maxtor 300 sata יש גם מן "גיבוי חיצוני" ippon usb2 200g את הרמקולים אני לא יודעת איך לחבר למחשב(אולי אח שלי ידע) בכל זאת על האריזה שלהם כתוב כך creative gigaworks זה מה שאני יכולה להגיד, למרות שמה שכתבתי בשבילי זה סינית אולי מישהו מכם יוכל להגיד לי מה כל זה שווה (אם בכלל?) אני משתמשת בעיקר בword ורואה…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. pavilion DV5269ea http://www.pcmarket.co.il/product.asp?id=919 Dell Inspiron 6400 www.yhf-tech.com/scripts/prodView.asp?idproduct=31 המחשב לא בשביל משחקים.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. יש לי 3000 ש"ח, אולי טיפה יותר בשביל קניית הרכיבים הבאים: מעבד לוח אם + 1394 FIREWIRE 512 זכרון כרטיס מסך מארז אני יודע שזה לא המון... המחשב ישמש בעיקר לגרפיקה, 3D, 2D, ועריכת ווידאו....גם למשחקים לעיתים...(פחות קריטי) מה המלצתכם תנו מפרט.... בין אם זה AMD ובין אם זה PENTIUM...

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ccc,

1000 שח, שפצורון קטן מה כדאי להטיס מהמפרט ומה לקנות חדש תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. לוח אם ASUS P4P800 865OE With Lan 1000 DUAL DDR 400 מעבד אינטל Pentium 4 2.6Ghz 800FSB 512K HT זיכרון 2 יח' DDR 256MB 400mhz כונן דיסקטים ("3.5) TEAC 1.44 דיסק קשיח 120Gbyte 7200RPM כרטיס מסך GEFORCE FX 5200 128MB +TV GAINWARD כרטיס קול ע"ג לוח אם צורב LG 52X24X52 DVDLG מארז +2 מאוררים +USB2 בחזית אני רוצה לשנות את הכרטיס מסך לרדון ATI 9700 אני יכול להשקיע בכרטיס מסך עד 1000 ש"ח אם יש משהו לא טוב במפרט אז תגידו לי למה לשנות נ.ב מה יותר טוב FX 5600 או רדון 9700 PRO?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. היי, אני זקוק למפרט מחשב בסביבות 7000 ש"ח ללא ציוד הקפי (חוץ מרמקולים). המחשב מיועד למשחקים (לא גיימר כ"כ כבד אבל אני לא רוצה להיות מוגבל מבחינת כ.מסך). קידודי/צפייה בסרטים וגלישה. עדיף מחנות באיזור ת"א-ראשון לציון. נ.ב. 1. אני מעוניין במערכת שקטה (ישן באותו חדר). 2. לגבי אחריות - כמה KSP נותת עבור מערכת שנרכשה אצלה?? תודה מראש לעוזרים.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. החברה מציגה מחשב חדשני בשם Sprout שכולל משטח מיוחד המשמש כצג שני - וגם מדפסת תלת-מימד שעתידה לבצע מהפכה אמיתית בשוק לכתבה: http://hwzone.co.il/hp-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%93%d7%a4%d7%a1%d7%aa-%d7%aa%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%9e%d7%93-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%a0%d7%95/

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by afektomer,

שלום חברים, אני מבקש את עזרתם במפרט למחשב עבודה. בשבוע האחרון שמעתי עצות רבות וקצת אבדתי... 1. מה התקציב המקסימאלי? - 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכה גרפית, עריכה וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- פרנסה - Adobe Photoshop / Illustrator / After Effects / premiere -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך 27 1920x1080 -לאילו…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. שלום! הוצע לי ToshibaPortege r30 a111 ב 3700 ש"ח כנראה המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=874040 דרישות המחשב: לעבודה! אופיס, אינטרנט, הזרמת סרטים (לא לגיימיניג ולא לעיבוד גרפי רציני). האם במחיר הזה או עד 4000 אוכל למצוא הצעות טובות יותר?? איך השירות של טושיבה בארץ ובכלל? באופן מפתיע הצלחתי למצוא מעט מאוד על המחשב הזה גם בחיפוש רציני באינטרנט. אני מבין מהמפרט שמדובר כנראה במחשב מיושן מעט, עד כמה זה משמעותי?? תודה לכל מי שיגיב

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by מתחכם,

השאלה בקצרה תקציב- 1000-1500. ניתן לחריגה עד 3K, אבל רצוי בגיזרת ה1K (בעיקר כיון שאינני רואה סיבה טובה להשקיע יותר מהנדרש לצרכיי, כאשר המוצר פג תוקף במקרה הטוב אחרי כ-5 שנים) שימוש- אופיס (99% וורד, בעתיד הקרוב תיתכן נגיסה לטובת פאוור פוינט, ועדיין הוורד יהיה מרכזי מאוד), PDF, אינטרנט (מרובה כרטיסיות). בשעות הפנאי ישמש גם לצפייה בסרטים אך האיכות פחות חשובה כאן, העיקר המהירות. דרישות מרכזיות- מהירות: התעוררות מהירה, ותגובה מהירה בשלב העירנות. יתרונות לנוחות: בהקלדה, בזמן סוללה, בחימום. יד שניה- אפשרי. שאר התוספות- לא ממש מעלות ולא מורידות (משקל, מסך מגע, חיבורים ועוד) האופציות שבחנתי לאחרונה: thinkpad t410- קסם לי הנוחות (שיש לה מועדון מעריצים) והעובדה שזה דגם שיועד במ…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. היי אשמח לעזרתכם לבנות מחשב מקצועי ורציני שילווה אותי לכמה שנים טובות! 1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימלי אלא אם כן ההפרש בביצועים לא גבוה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 10,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). maya, 3d max, zbrush, photoshop, after effects העיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים בסיסיים כמו sims וwow -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

23. Started by eyal1506,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית+משחקים קלים כמו FIFA + סרטים FHD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף 13" אבל אפשרי גם 15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל.... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - עדיפות ליותר מ 4-5 ש…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות... התקציב הוא 4500 ש"ח אפשר חריגה של 200 שקל גג, מטרת המחשב היא בעיקר בשביל משחקים אבל גם בשביל לראות טלוויזיה...יש לי כרטיס טלוויזיה ומסך 24' של סמסונג שאני רואה טלוויזיה דרך המחשב איתו....הרזולוציה של המסך שאני משתמש היא 1080 על 1920.. אין צורך בכלל בציוד היקפי...אין צורך גם בהארד דיסק ובצורב...השקט של המחשב חשוב 7 מתוך 10 אין צורך לכלול מערכת הפעלה יש לי כבר וינדוס 7 ultimate אני גר בקריות כך שאני מעדיף חנות באזור חיפה והקריות... בנוסף חבר נתן לי מפרט שהוא הכין והייתי רוצה גם חוות דעת על המפרט שלו... מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪704 זיכרון: [.…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by QttP,

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4281 סיכום קטן של ההתרשמויות שלי: יתרונות * 1.5קילו למסך 13.3" כולל סוללה וכונן אופטי - יותר קל מה-X32 וכמעט קל כמו ה-X61 * מקלדת קלאסית של THINKPAD בגודל מלא (לא כמו בסדרת ה-X עד X61 כולל) * TOUCHPAD למי שזה חסר לו (עוד משהו שאין בשום מחשב אחר בסדרת X) * מסך LED עם רזולוציה גבוהה 1440X900 - הראשון כזה בגודל 13". לחלק מהאנשים זה אולי אפילו טיפה גבוה מידי. * תומך בשלל אפשרויות חיבוריות אלחוטית (WIFI-N, BT) וכן כאלה שעוד לא ממש שימושיים (WWAN/WIMAX). * SSD במקום הארד דיסק - עמיד יותר * נראה טוב יותר מחלק מהדגמים האחרונים בסדרת ה-THINKPAD (כגון T61/R61). * ניתן להשיג עם XP PRO, לא רק עם VISTA. חסרונות (למרבה הצער יש לא מעט) * …

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים