עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ovid,

קונה מחשב חדש. מטרות : - שיהיה שקט. שקט מוחלט אם אפשרי. - חזק (לא כללתי כרטיס מסך חיצוני כי המחשב לא מיועד לגיימינג) . לא רוצה לא גמגום,לא תקיעה לא כלום.. שיטיס את כל התוכנות, דפדפנים עם מלא טאבים, שלא יתקע אפילו לשנייה במולטיטסקינג , פוטושופ , סביבות עבודה שונות (eclipse ,visual studio...) ותכנות. כמו כן גם סרטי 1080P ... - שיהיה מודרני וחזק לתקופה ארוכה. ותיהיה אפשרות לשדרג בעתיד במידת הצורך (בגלל זה גם לקחתי את ערכת השבבים H97 , היא תתמוך גם במעבדי Broadwell. כמו כן, לוחות ASRock לא מגבילים ב shared memory. ) i7-4790 Tray http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=876618 1352 ש"ח Arctic Freezer i11 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UCACO-FI11001-CSA01 140 ש"ח…

• 27 תגובות
    • 5.6k צפיות
  2. Started by MisterB,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה\הורדות, עבודה משרדית מעטה, צפיה בתכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by tzatza,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד לתכנות כאשר על המחשב יותקנו שרתים לוקאליים וכנראה אובונטו במקביל. בוירטואל או ב VMware צריך מחשב שיריץ זאת חלק. *אם מחשב בלי מערכת הפעלה הוא מאפשר לחסכון של כמה מאות שקלים אז עדיף בלי * מטרות המחשב? תכנות כבד, אינטרנט, משחקים בקטנה וסרטים ומדיה כמובן * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? FHD ומעלה * תקציב: עד 4500 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בוודאי אשמח, למרות שרוב הזמן המחשב יהיה בבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? לא מפריע שלא יהיה זכרון- חושב על 16gb השאלה כמה זה משנה אם זה 8 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD שיהיה בהחלט, אם אני משקיע במחשב אז שתה…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Neus,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס), אפשרות צפייה בסרטים וסדרות HD, משחקים בינוניים(כגון Heroes), ועריכה גרפית חובבנית (צלם חובב-עושה שימוש בפוטושופ ולייט-רום). בנוסף, אני מתחיל לימודי הנדסת אווירונאוטיקה, ככה שאני מאמין שאולי אצטרך להריץ על המחשב תוכנות כמו SOLIDWORK. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' ..הגימור פחות משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)בהתאם לג…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. :שלום. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטונים באיכות טובה , פייסבוק ,,שמירת אוסף התמונות המשפחתיות ( צריך כונן גדול). * גודל המסך: 15.6 לא חשוב מסך מבריק או מאט. * רזולוציית המסך: 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט:אין * משקל רצוי: ישמש כמחשב שולחני * זמן סוללה: יחובר לחשמל *יציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: לא הכרחי * גודל מינימלי כונן קשיח:500 ג"ב . מעונין להוסיף בנוסף ssd ( הכי חשוב) * כונן אופטי: רצוי , * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית. * לא נדרשת אחריות בינלאומית.אבל כן אחריות בארץ ל3 שנים עם לקיחה והחזרה * בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה. * העדפה לחברת HP לאחר קריאת המון שאלות ותשובות בפורום המועיל הזה, אני קודם כל…

• 14 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by winner100,

שלום לכולם, המחשב שלי קצת זקן, במהלך השנים שדרגתי כרטיס מסך, SSD, דיסק קשיח, וכן... גם מארז שרק היום אני מבין שהוא רק צעצוע יפה ולא מעבר. כיום אני רוצה את המחשב ולהחליף כמעט הכל, אני רוצה לשדרג לתושבת החדשה ומעבד i7 5820K או I7 5930k השאלה אם יש לי בשביל מה לחכות? אני יודע שרק התחילו לצאת לוחות עם התושבת החדשה. לשנה הקרובה עתיד לצאת מעבדים חדשים לאינטל? אני לא מעודכן בכלל ואני ישמח לקצת עזרה.

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by Cons,

אני בקרוב קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת האם כדאי לי להרכיב אותו לבד או שאפשר לסמוך על החבר'ה שמרכיבים את זה בKSP ? הם מבינים בכל הנושא של discharging , cable management ואסתטיקה של ההרכבה בכללי ? לא שיש לי יותר מדיי ניסיון בהרכבה אבל תאורתית למדתי את מה שצריך לדעת דרך האינרטנט.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Elishablue,

שלום אם אני מפרק בנייד חדש את הHDD שעליו מותקן וינדוס ושם אותו בתוך מארז חיצוני, ומתקין במקומו SSD, אני אוכל להעתיק את וינדוס מהכונן החיצוני לSSD?

9. Started by Oray Lola,

שלום , בבקשה הביאו דעה על המחשב שהזמנתי. האם המחשב יחזיק מעמד לעתיד הרחוק ( כמובן שאני אשדרג אותו לפי הצורך עם השנים) מק"ט: #31491 Intel Core i5 4690K 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מק"ט: #28641 Scythe Mugen 4 SCMG-4000 CPU Cooler מק"ט: #23394 G.Skill Ares 4x2GB DDR3 1600Mhz pc312800 Kit Cl9-9-9- מק"ט: #30827 Asus Z97-A LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP מק"ט: #27750 EVGA GTX770 SuperClocked ACX Cooler 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מק"ט: #26512 Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III מק"ט: #29579 Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Black Sata On Board 7.1 Channel Audio מק"ט: #29770 Antec 750W Active PFC 80+ Gold TP-750C PSU מ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by shola120,

אהלן חברה. רציתי להוציא את המקסימום מהחומרה ומינימום מחיר חחחח [TABLE=width: 674] [TR] [TD]מעבד אינטל[/TD] [TD]Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD]703[/TD] [/TR] [TR] [TD]קירור למעבד[/TD] [TD]Scythe Katana 4 SCKTN-4000[/TD] [TD]110[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אמ[/TD] [TD]Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI[/TD] [TD]242[/TD] [/TR] [TR] [TD]זיכרון[/TD] [TD]G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT[/TD] [TD]309[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD]MSI GTX970 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E[/TD] [TD]1653[/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן קשיח[/TD] [TD]Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III[/TD] [TD]195[/TD]…

• 1 תגובה
    • 994 צפיות
  11. Started by devilNes,

אני רוצה להזמין מהאתר של dell את הprecision m3800. מצאתי באינטרנט קוד הנחה ממחיר של 1859$ ל1593$. (קישור ישיר: http://www.dell.com/us/business/p/precision-m3800-workstation/fs) אני מתלבט אם לחכות לקריסמס שלכאורה יהיו יותר מבצעים וגם יצא הדור ה-5 של המעבדים של אינטל מה שאולי גם יוריד את המחיר. כדאי לקנות עכשיו או לחכות לדצמבר ולקריסמס?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 למזומן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט: אופיס, סרטי BR, כל המשחקים (נתפשר על הגדרות...), MATLAB קלות, תוכנת BLUE IRIS 3 מצלמות 30FPS, יוטורנט, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BLUE IRIS 24/7 , כל השאר שהוזכר לעיל תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CYSIS 3, BF4, COD GHOST, Watch Dogs, PES14, DIRT Showdown, Spliter Cell Blacklist, Lost Planet 3, Tom Clan Ghost Rec, Dead Space 3 …

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -סביבות עבודה שונות, עמיד להרבה דברים במקביל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -כל דבר חדש שיוצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by b11y,

שלום! אשמח להמלצה על מפרט למחשב שמיועד למשחקים סרטים HD ואינטרנט וגם למסך שיתאים לו 22-24 אינצ' - משהו עם ביקורות טובות (אין צורך שתהיה אופצייה לחיבור כבל HDMI). מילאתי את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב גג 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט וסרטים (סרטים - גם HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3,…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום חברים חבר מתחיל ללמוד הנדסת מכונות וזקוק ללפטופ שיוכל להתמודד בקלות עם אתגרי SolidWorks. בנוסף הוא גיימר, לכן חשוב כרטיס מסך טוב, וכמובן מסך 15 אינצ'. לגבי משקל, גבול עליון של ~2 עד 2.5 קילו. לא משנה מסך מגע\מט,מבריק. כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר טובה, אבל זה לא פקטור מכריע. ההבדל בין הארדיסק 5400 ל7200 באמת מורגש? עוד דבר, הלפטופ אמור לכלול גם מערכת הפעלה. http://ksp.co.il/?uin=24442 Toshiba Satellite P50-B-103 http://ksp.co.il/?uin=21689 Lenovo IdeaPad Y510P http://ksp.co.il/?uin=24023 Lenovo IdeaPad Y50-70 אשמח לקבל המלצות\הערות\הארות

16. בתחילת החודש פתחתי כאן נושא לבקשת עזרה בהרכבה של מחשב חדש, והיום אני הולך לרכוש או בגלל שהמחיר והגודל של הקנייה הוא די גדול רציתי לוודא שהכל בסדר לפני אני קונה. אז אני אשאל כמה שאלות רק כדי להיות בטוח - -משהו השתנה מאז שקיבלתי את המפרט? יש חלקים אחרים שעדיפים או יותר זולים? -יש בעיות כלשהן במפרט? פיזיות או בבחירת החלקים -ושאלה ספציפית לגבי המארז, לאלו שיש להם אותו - עד כמה הוא עמיד? זאת שאלה די מוזרה, אבל במארז שיש לי עכשיו כל נגיעה קטנה בו גורמת למחשב לקפוא ולדרוש restart, ואני לא מתכוון למכות חזקות או דברים דומים, פיזית מגע עם המארז כשהוא פועל גורמת לו לקפוא. ורציתי לדעת אם זה גם יהיה ככה במחשב הזה. תודה מראש על העזרה.

17. למחוק, התפקשש לי כל האשכול, מתנצל, פתחתי חדש. http://hwzone.co.il/community/threads/552821-שדרוג-מפרט-או-קניית-חדש-גיימינג-ספציפי-CS-GO?p=4961617#

18. טעות למחוק

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by mMmSaK,

שלום לכולם. בן דוד שלי החליט לקנות מחשב חדש ואני עוזר לו עם זה. אין לו משתמש באתר אז אנחנו עושים את זה דרכי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לחרוג אך ורק בשביל WINDOWS 8.1 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שלילי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V,BF HARDLINE, FAR CRY 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920/1080 24' -לאילו הגדרות …

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by jetman,

Lenovo G550: CPU: P8400 (במקור היה מעבד אחר שלא תמך בVTׁׂ) RAM: 4GB GPU: nVidia GeForce G210M HDD: 320GB יש סוללה חדשה, ומטען, הכל תקין בו. Samsung NP300E5A CPU: i3 2330M RAM: 8GB GPU: intel HD 3000 HDD: 500GB יש 2 סוללות ומטען, הבעיה שהן לא נטענות, כננרה בעיה הגשר טעינה, והוא לא רוצה להשקיע בתיקון, כל השער תקין.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Eli236,

בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. מולחם עליו למיטב ידיעתי 4GB DDR3 1600MHz/ on BD 4G, (אפשר להניח שמתוצרת סמסונג?) וקיים בו slot שבו ניתן להרחיב עוד 8gb או 4gb לקבלת עד 12gb סה"כ במקסימום (אם אני לא טועה). אשמח להמלצה על פריטים/מוכרים (ebay) וחברות מוכרות ומומלצות שמייצרות את הזיכרון בתדר הרצוי (1600MHz). האם יש עדיפות בזיכרון מתוצרת סמסונג או שזה חסר משמעות כשיש זיכרון מחברה מוכרת ואמינה אחרת? מה סדר גודל של המחיר? ebay / בארץ. תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by infrequent,

שלום לכולם ! ותודה מראש על עזרתכם ! 1. מה התקציב המקסימאלי 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אלא אם כן יש צורך ממשי לצרכים, לשמור על עלות-תועלת גבוה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כבד 24\7 עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, תכנות, VM, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתחיל לימודי מדעי-המחשב אז יתווספו בהמשך עוד תוכנות וסביבות עבודה. , Eclipse (PyDev) , VMWare, אני כרגע לומד על הרבה מהסביבות עבודה והשימוש רק יעלה בהמשך ויהווה גם מקור פרנסה, בכל אופן השימוש בתוכנות ובסביבות …

24. Started by Newcomputer,

אהלן חברה. בשבוע וחצי האחרון אני מנסה להשיג את המפרט המושלם בשביל המחשב שאני מתכנן לקנות ובמהלך החיפושים שלי הציעו לי מספר מפרטים שלכדו את עיני. הייתי רוצה שלפי הדרישות שלי ולפי המפרטים שאציג פה, תגידו לי מה המפרט שהכי יהיה טוב בשבילי. הדרישות שלי הן: מעבד i7 חובה. 16 gb ram כונן ssd 2tb זיכרון כרטיס מסך עוצמתי (תחילה התעקשתי על הgtx 980 אך הבנתי שה970 מספק ביצועים דומים במחיר מופחת) לא מעוניין לעשות oc, אולי אשתמש בsli בעתיד לא החלטתי להלן המפרטים: 1. מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1423/1395 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 -…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Nba2k15, GTA5, Arma 3, witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בצי…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים