עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לחבר שלי יש את המחשב הנייד הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2067_2797&products_id=25539 האם יש אפשרות להחליף בו את הכרטיס מסך המובנה? אם כן לאיזה כרטיס מסך אתם ממליצים להחליף?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. שלום לכם, אני משנה את המחשב לדגם אחר של דל. אשמח לקבל חוו"ד על המחשב הנ"ל. האם הוא מומלץ? השימושים הם משרדיים / לימודיים (אופיס) ואינטרנט ללא משחקים. אם יש המלצות אחרות אז בבקשה שיהיו על מחשב במשקל דומה. בתודה, אימא של

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by UzaBuza,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 לא כולל ציוד היקפי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, הרבה סינגל פלייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? משהו באמצע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה מיוחדת 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינד…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 ש"ח, עד 1,000 ש"ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, הקמת סביבות וירטואליות וכו.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שהמחשב יהיה יחסית שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כרגע לא, אבל לא פוסל אפשרויות עתידיות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, הילדה עולה לכיתה ז' והיא תלמד בבי"ס דיגיטלי, כך שמרבית חומרי הלימוד יהיו דיגיטליים ולכן יש דרישה מהבי"ס למחשב נייד. הקריטריונים העיקריים הם משקל, זמן סוללה ועמידות. אודה להמלצה לדגמים להשוואה שיתאימו לילדה. ייתכן ונהיה בסופ"ש הקרוב באילת - לכן בודק אופציות כבר עכשיו (נאמר לנו כי בשנה שעברה, מחשב המכרז שנמכר למי שרצה היה HP x360 11.6 EDU G9 N6000 256GB 8GB) בתודה מראש, פיני

6. Started by Sharon12435,

מטרת המחשב? אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.3, לא יודע מה ההבדל בין מבריק ללא מבריק אבל שיהיה טוב. * רזולוציית המסך? כמה שיותר טובה במחיר הנוכחי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) -כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אם יהיה hdmi זה יהיה מגניב * Bluetooth? אם אפשר אז כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?כמה שיותר * כונן אופטי?מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם ב…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. היי אנשים, אדם מבוגר צריך מחשב חדש, הוא משתמש בו לגלישה באינטרנט בלבד. רצוי מסך גדול וברור, זמן תגובה מהיר, ואיכות חומרים גבוהה, ופעולה שקטה (לא מאוורר רועש). אחריות 3 שנים עדיפה. תקציב בין 3000 ל-4000 ש"ח. כאמור סוג מעבד (כול עוד זה לא ATOM), נפח אחסון, כרטיס מסך - לא כזה עקרוני. גם משקל לא כזה עקרוני כי הוא לא באמת מזיז אותו. מערכת הפעלה גם לא עקרוני, אם כי נחמד אם יהיה דרייברים ל-XP. יותר חשוב משטח עכבר נוח, מסך קריא (לא נראה לי שחשוב שיהיה מט, הוא בד"כ בכיוון נגדי לחלון), איוורור שקט ושלא יתפרק אחרי שנה. מה הולך היום? מה אתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Crazypineapple,

היי חברים תאני סטודנטית שמחפשת מחשב נייח, ממש אשמח לעזרתכם כולל המלצה איפה לקנות אני מחפשת מחשב, אין לי מסך, צריכה ווינדוס חוקי. השימוש העיקרי יהיה עבודה בוורד, מצגות קריאה וחיפוש בספרים של אלפי עמודים בpdf חייב להיות מהיר! זה הכי חשוב לי! רצוי כמה שיותר שקט, אין עדיפות לגודל... תודה!!!!!!!!!! ענקית !!!! אני עוברת ממקבוק וחיבת את עזרתם אז אם למישהו יש עצה טובה וארוכה ואין לו כח לכתוב אני אשמח להתקשר אליו

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. חבר רשם לי מפרט של מחשב אינטל יש מצב שאתם נותנים לי ביקורת על זה לפני שאני מעביר את זה לקניה?? IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,062.00 ¤ 1,062.00 ¤ 39250 לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר לפריט - 530.00 ¤ 530.00 ¤ twin512667 זוג זיכרונות TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 מחיר לפריט - 350.00 ¤ 700.00 ¤ 32070 כרטיס מסך ASUS EN7300GT SILENT 256MB מחיר לפריט - 525.00 ¤ 525.00 ¤ VB1000BWS מארז THERMALTAKE SOPRANO BLACK/SILVER DUAL 120mm fan מחיר לפריט - 445.00 ¤ 445.00 ¤ ELT400AWT ספק כח Enermax Liberty 400W מחיר לפריט - 465.00 ¤ 465.00 ¤ נ.ב. לא הוספתי פה HDD וDVDRW וציוד הקפי כי יש לי כבר מקניה קודמת של ה…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. נלך לפי החוקים, הכי קל: * מטרות המחשב? - כמצויין בכותרת. * גודל המסך? - לא משנה. * משקל רצוי? לא כבד מדי או ענק מדי, עד 2-2.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כמובן שעדיף סוללה כמה שיותר חזקה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת HDMI חובה, רצוי עם כניסת P2 ומסך HD. * בלוטות? - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? -- לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - Toshiba, Dell, Asus ואם תמליצו על חברה אחרת, אשמח לשמוע.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by tal75,

כרטיס גראפי NVIDIA 6600 (חייב להיות צ'יפסט של nvidia- אילוצי תוכנה ) הייתי מעדיף את ה - FX540 אם היתי יכול להרשות לעצמי.... שני ג'יגה זיכרון לא יודע של מי .. מעבד פנטיום D 930/920 (גם כן מאילוצי תוכנה חייב להיות פנטיום ) כפול ליבה 64 ביט לוח Gigabyte 945P GA-8I945P Pro הרד דיסק 80 ג'יגה SAT 2 מארז מגניב עם ספק כח 550 מה אומרים? קיבלתי הצעת מחיר של משהו באזור ב5500 שקל מיועד בעיקר לגרפיקה ולווידאו צריך שיהיה מחשב חזקקקק

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. ראשית תודה לכל העונים! אני מחפש מפרט למחשב בעלות של 2000 ש"ח, מחשב ביתי למשחקים, בלי מסך וציוד היקפי. אם זה כדאי אני יכול להוסיף עד 2500 ש"ח. חשוב לי שאני יוכל להסתדר איתו בשנים הקרובות והוא יהיה סביר גם אז... תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם את המחשב הראשון שלי הרכבתי לפני כ5 שנים בעזרתכם, אשמח לעשות זאת שוב, אחרי המון לבטים אם להשקיע ב-vostro 3560 מחשב נייד בינוני-, הבנתי שהוא לא יספק את דרישותי, ולכן אני פונה אליכם אני צריך מחשב עם כמה שפחות כבלים, קניתי usb wireless, עכבר אלחוטי, והדבר היחידי שאצטרך לחבר לחשמל זה את הכבל של כונן המחשב, המסך, המקלדת והמסך לכונן המחשב. במידה ו"קפצתי מעל הפופיק" בדרישותי ביחס לתקציב אשמח לקבל את המפרט המקסימלי שאפשר להוציא מהתקציב שלי. תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים, מעריך זאת מאוד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מבחינת קנייה בחנות אמינה במחירי השוק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתק…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. היי יש לי חבר שבונה אולפן קטן והוא צריך מחשב להקלטות... זה מה שהוא כתב לי: יש לי תקציב של 2000 שקל אולי 2200 למחשב כולל מסך אני לא צריך גרפיקה טובה למשחקים או מהירות מטורפת צריך מחשב שיכול לסחוב תוכנות הקלטה כבדות יחסית עם מהירות נורמלית והרבה זיכרון לכל החומר. זה נשמע לי קצת בעיתי אבל אני חושב שאולי זה אפשרי עם כרטיס מסך מובנה וכאלה אני אודה לכם מאד אם תנסו להרכיב משהו נורמלי עם כרטיס קול מתאים... תודה

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by nas,

צריך תחנת עבודה לאבא שלי , AMD64 ביט 3200+ 1מגה קאטצ 1 גיגה זכרון מינימום כרטיס רשת לוח מארז הכל.. כרטיס קול לא צריך וזהוא בערך... בלי עזרים נלוים קירור סביר כמובן גם כן לא צריך מארז מפואר או איזה כרטיס מסך מפוצץ אבל מה כן . שלכרטיס מסך יהיה 256 מגה .. וכמובן במחיר הזול ביותר שתמצאו :]

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אם אני מצליח להשיג מחשב מאק מחו"ל ומביא אותו לארץ, הוא נמצא תחת אחריות בינלאומית במידה וקורה משהו? ואם כבר, ידוע לכם על מה האחריות בדיוק? כי שמעתי שיש אחריות גם על נפילות, נוזלים שחודרים למחשב ועוד כמה דברים...(אם נגנב המחשב ???) אם לא, איזה מחשבים כן מאפשרים אחריות בינלאומית ולאיזה תקופה בדיוק? תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. 1. מה התקציב? 4500- 3000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים (בתכנון שלי זה גם לחזור לעיצוב וכו') 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?? מעדיף INTEL 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? מתחבר למסך "19" 9. האם חשוב שקט?עדיף 10. האם מתוכנן OC?אולי בעתיד 11. במפרט למשחקים - כבדים+- ******חשוב: הכרטיס מסך כבר נקנה והוא לא נכלל בתקציב******* ****כל הציוד שלי מסתמך על האתר KSP**** טוב אז ככה אני בניתי לעצמי פה ושמה את המפרט וזה מה שיצא לי: ‏CM 690 NVIDIA Edition Black With Window (No PSU) קופסא כרטיס מסך: bfg nvidia 285GTX 2GB (אח שלי …

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by pitter,

שלום, מבקש חו"ד למפרט הבא, מבוסס INTEL, בדגש על ביצועים לגיימינג ו.. מארז שקט. תודה! מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.93GHz 940 - BOX ₪2905 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD5 ₪1511 זיכרון: [..] G.SKILL 6114MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL8 - RIPJAWS - F3-12800CL8T-6GBRM ₪816 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5870 1GB GDDR5 - GV-R587D5-1GD-B - RETAIL ₪2252 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪136 מארז: [..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪440 ספק כוח: [..] ENERMAX LIBERTY 620W : ELT620AWT ₪654 דיסק קשיח: [..] WD CAVIAR BLACK 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : WD1001FALS ₪508 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות חינם למזמינים מעל 3000 ש"ח ₪0 מחיר ס…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. קיבלתי במתנה לפני קצת פחות משנה את הנייד הראשון שלי - Latitude D530 - אני לא הכי נהנית ממנו. הוא כבד נורא, הבטריה לא מחזיקה הרבה זמן (אין לי שום מקור להשוואה, זו ההרגשה שלי), הרמקולים לא להיט והרבה פעמים אפשר לטגן עליו סטייק. אני עובדת על המחשב, ואם אני צריכה להתנייד איתו כדי לעבוד במקום אחר, זה פשוט עונש אז אני מוותרת רוב הפעמים. אני כבר שבועות קוראת את הפורום, חורשת באינטרנט, הולכת לחנויות - לא מצליחה להתביית על שום דבר. אם לדרג את סדר העדיפויות שלי - אני רוצה נייד שאוכל לעבוד עליו בלי לקבל נקע בעין (לכן מסכים שקטנים מ-13.3 קשה לי להאמין שיתאימו), לצפות/לשמוע מדיה ואולי אח"כ גם קצת לשחק. קיבלתי המלצה לפני כמה ימים ל XPS M1330 - השאלה אם מתאים לצרכים שלי? והאם יש המלצה …

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by spitzi,

שלום לכולם, אני מעוניינת לרכוש dell xps 13 מהמוכר בקישור הזה, ואשמח לשאול כמה שאלות לגבי העניין: 1. מה המשמעות של Certified Refurbished? האם במחיר הנמוך יחסית מתגלם סיכוי לבעיות? 2. האם מחשב שנקנה בחו"ל מקבל תמיכה טכנית גם בישראל? 3. האם אפשר להעריך כמה בערך יהיה המס שיגבה בישראל על המחשב? 4. האם יש מחשב אחר בקטגוריית 13-14 אינץ', דק ומתאים לסטודנטים שמהווה תחרות ראויה למחשב הזה? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אשמח להמלצה לנייד קל (חשוב) בגודל 13.3-14 אינץ (ד"א, ההבדל בכלל מורגש?), לעבודה מחוץ לבית. בעיקר עבודה משרדית מאומצת - עריכה של כמה מסמכים בו זמנית בוורד, דפדפן עם הרבה טאבים פתוחים וכד', וטיפה פוטושופ. כרגע ממה שאני מבין, המועמדים הן המחשבים של אסוס מסדרת zenbook, אבל האמת שקצת איבדתי את עצמי בין כל הסדרות שלהם. אשמח להמלצה ספציפית (עם נימוק - למה דווקא המחשב הזה). שאלון עם כל הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך במידת האפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד כ- 1,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית מאומצת וקצת גרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by וIta,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם הכרחי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, עריכת תמונות ווידיאו חובבנית. (אין צורך להקדיש לעריכה יותר מידי תשומת לב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Adobe AA, Adobe Premiere, Vegas pro ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - כרגע Full HD, שוקל לקנות גם מסך ולא בטוח האם ללכת על 144…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by amisha,

שלום , זוג רוצה להחליף את המחשב הנייח והמיושן שברשותו בנייד חדש . על הלפטופ לא להתחמם למצב של "חמים בידיים" (כתלות בעומס כמובן) תדירות שימוש - פעמיים בשבוע בערך , ללא משחקים , אינטרנט אופיס בדיקת מייל ושליחה , קצת פייסבוק בשביל הפאן ,לא רואה שימושים תובעניים באופק . עדיפות משמעותית ל"עם מערכת הפעלה" הדרישות - (לפי הסדר) 15.6" ,עדיף מסך מט , רזולוציה של 1200*1920 , עוצמת הארה טובה היות ולא הולך להיות מחובר למסך חיצוני מקלדת נוחה . i5 , חושב על 8GB RAM. צורב . nice to have - numpad , מקלדת מוארת , SSD. LAN זמן סוללה כמעט חסר משמעות היות ומרבית הזמן המחשב יפעל בבית מחובר למטען , ייתכן ויצא מעט לטייל . כונן הייברידי - לא ניסיתי ולא מכיר אבל כבר אעדיף להשקיע ל SSD מלא . גג …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by eviatarp,

* מעבד: Intel Core i7 4790K 169 קירור למעבד:Arctic Freezer i30 1662 כרטיס מסך:gigabyte gtx970 g1 * כונן קשיח: 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD 479 ספק: Seasonic M12II-750 Bronze 750W 322 מארז: Corsair Carbide 300R Compact נקנו זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1600 746 לוח אם: Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 *מעבד וכונן קשיח נקנים ב1900 ש"ח מחבר *כל השאר מתכנן לקנות בKSP אילת אני מתכנן לעשות oc ובעתיד גם sli אשמח לחוות דעת על המפרט, עצות לשיפור וכ'ו

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יחס תמורה מחיר הכי טוב אפשר גם לחסוך (אם יש קפיצה משמעותית בכסף שלא תיתן קפיצה משמעותית בביצועים אז אפשר לוותר) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה פתוח 24/7 והוא יהיה מחובר ל2 מסכים (בתקווה 3) והשימוש העיקרי יהיה לסרטוט גרפי ואלמטיים סופיים ותוכונות תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) המחשב יריץ תוכנות סרטוט כגון סוליד/NX/קטיה (תוכנות כבדות= מינימום 8RAM) והשימוש הוא לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב יריץ…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים