ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
יש לי שני GTX 580 עם קירור שהוא לא רפרנס (אחד EXTREME 3 והשני פשוט יותר). חשבתי להציע כל אחד ב300 או שניהם ב500. סביר ?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K-5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך עד רבה... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, מקסימום עד 6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פוטושופ,הרצת VMs א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Middle Earth: Shadow of Mordor NBA 2K15 Cars Project -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1080p , אבל שידרוג למשהו ברזולוציה יותר גבוהה מתישהו בעתיד הנראה לעין. -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות כבדות, הרבה crawlers שרצים במקביל, עיבוד של קבצי מידע בגדלים של מספר ג'יגות עם יותר מדי טאבים פתוחים ברקע. * גודל המסך? 17.3 אינץ' האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע כל כך מה ההבדל, משהו שירגיש כמו מסך רגיל של מחשב (יש לי samsung bw2233 אם זה עוזר איכשהו). * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח ש FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה, לא חובה מוארת אבל זה לא יכול להזיק אם היא באה ככה. * משקל רצוי? לא קריטי, הולך …
-
- 15 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני אשמח לעזרה בהרכבת מחשב לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי שיקולכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far cry 4, BF4 ועתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש בסיסי- אופיס ואינטרנט, אין תוכנות מיוחדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למט משיקולי נוחות, אך מבריק גם טוב, אם מוצדק. * רזולוציית המסך? אין העדפה, אבל יהיה נחמד לקבל רזולוציה גבוהה מהבסיס, כגון HD+. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? לא רלוונטי- ישאר בבית בעיקר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג'יגה ומעלה. אפשר להציע שילוב של SSD. * כונן אופטי? נדרש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת ה…
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום לכולם לאחרונה אני רואה המון תלונות על אחריות ASUS עד כדי שאנשים פונים למעבדות לא בהסדר האחריות בשביל לקבל שירות נורמאלי. נתקלתי בחנות laptopworld אשר משווק הרבה דגמים של אסוס (לדעתי מדובר על יבוא אפור\מקבילי) במחיר אטרקטיבי ועם 5 שנות אחריות (כנראה במעבדות שלהם) לרוב נהוג לפרש יבוא אפור ושירות לא במעבדות של יבואן רשמי כמו משהו שלילי. אבל לאור טיב השירות ואחריות של היבואן הרשמי, מה כבר אפשר להפסיד? מה דעתכם? למישהו יש ניסיון עם השרות של laptopworld?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? תכנות קצת משחקים, * גודל המסך? 14.1,15.6 * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות: * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דיי חשוב אבל אם זה בא בחשבון על חומרה אז לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 70 ג'יגה בייט, אם אפשר יחד עם SSD או אופציה להוסיף בעתיד כונן SSD אז מצויין * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: תאכלס הכי משתלם בתקציב, אם יש משהו ב4K שיותר משתלם ממחשב יותר טוב אך ב5K אז אני יעדיף את ה4K שמעתי על …
-
- 0 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. 3500 כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. אין לי שידוע עדיף ישראלי או יבוען * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 1080 - 1920 לא יותר מזה * משקל רצוי? עד 2 ק"ל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן הוא מחובר לחשמל אבל עדיף לנסיות וכל מיני דברים מחוץ לבית ניראה לי עד 6 שעות אם אפשר יותר עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA או HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אמח צעדיף SSD בגלל שזה מחשב בעיקר לגלישה וצפייה בסרטים ברשת לא להורדה אז המהירות זה עדייף וגם לאנשים קלמזים SSD יותר יציב מי תראומ…
-
- 4 תגובות
- 856 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות קצת משחקים, אני משתמש בתוכנות שצורכות זכרון ראם גדול ומעבד חזק כמו virtual machine ותוכנות שמשתמשות בהרבה טרדים שמנצלים את המעבד * גודל המסך? מסך גדול 15.6 או יותר * רזולוציית המסך? 1920 על 1080 * דרישות מיוחדות: numpad חשוב מאוד * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דיי חשוב אבל אם זה בא בחשבון על חומרה אז לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום טרה 1, ולא חייב SSD, מאוד תלוי כמה זה יקח לי מהחומרה של המחשב (אם אפשר להציע אחד עם SSD ואחד בלי ואני ישווה ביניהם ) וכמובן אם בגלל הכמות של הכונן SSD שווה את זה. * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת…
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מחפשת מחשב לשימושי אופיס וגלישה שיהיה קל (רצוי סביב 1.5 ק"ג) מסך לא קטן מדי (13.3 מתאים?) עם אחריות טובה במחיר עד סביבות 2500 יש דבר כזה? דגמים מומלצים כלשהם? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
הערה קטנה:אשמח לקבל מפרט רק מivory\ksp או משהו שנמצא באזור הקריות בלבד.(לא חיפה) תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 2000 • חריגה מקסימלית מהתקציב: 300,עדיף לא לחרוג מעל 2300 אבל עם חריגה קטנה אז סבבה שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: CS:GO,BATTLEFILED,COD,FAR CRY •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25G…
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
שלום, אני חושב לקנות מחשב חדש לצורך תכנות ועבודה עם אופיס, dual-boot לינוקס וחלונות. אני רוצה למצוא משהו ב2000 שח, אבל לא ברור לי מה רמת המחשב שאני יכול לקבל בסכום הזה, אז אני אשמח לעזרה גם בזה. אם בסכום הזה אי אפשר לקנות מחשב סביר לצרכים שלי - או אפשר בפחות - אני אשמח לדעת. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית + תכנות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מסך קטן במיוחד * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא משנה - אני לא אסתובב איתתו הרבה על הגב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? …
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ל נסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, סקייפ, SPSS, משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4K+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ימוקם בסלון ויחובר גם לטלויזיה וגם למסך מחשב אז גם משחקים גם סרטים וגם עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא פרו אולי GTA5 אם אפשרי בתקציב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בסלון HDRADY מסך מחשב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא משנה 3. האם…
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לדעת בכמה אפשר למכור כרטיס GIGABYTE GTX 560 TI , הכרטיס נקנה לפני קצת פחות משלוש שנים אולם לא נעשה בו שימוש מאסיבי, הוא מגיע עם האריזה המקורית. תודה.
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
- 1 follower
-
-
מה דעתכם על מחשב מיני NUC אינטל Celeron N2820 2.4GHz זכרון 4GB דיסק SSHD 500GB כולל יציאות USB3 ויציאת HDMI ב-1300ש"ח? 1. תקציב מקסימאלי של 2000 ש"ח אם יש סיבה - אולי SSD? 2. ישמש בעיקרלצפייה בסדרות וסרטים (לא לחוצים על איכות מטורפת) וגלישה באינטרנט 3. יחובר לטלויזיה 40 אינץ' 4. אין צורך בציוד הקפי או מערכת הפעלה 5. אזור חיפה 6. שיחזיק 3 שנים תודה!
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום לכולם, פירטתי את הדרישות שלי ממחשב. בנוסף יש לי אפשרות להביא עם חברים מחשב מארה"ב. מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף Bluetooth 3.0 * גודל מינימלי וסוג של…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי מחשב חדש של לנובו מחברת KSP, והתברר שהוא בכלל לא מתאים לצרכים שלי - כמובן שלהחליף אותו אני לא יכול והאופציה היחידה שלי זה למכור (ב-KSP אין עם מי לדבר לצערי). השאלה שלי היא כזאת - איפה ובכמה כסף אפשר למכור מחשב בן יומיים שבקושי נעשה בו שימוש, ומה המחיר שכדאי לבקש עליו שיהיה פייר גם לי וגם לרוכש. זה הדגם המדובר: http://ksp.co.il/?uin=24643 תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט בשביל תוספת ביצועים גדולה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק, החל מפיפא עד ל-BF ו-COD הכי חדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P, מסך מקרן של 100" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז יש לי את החבר הבא מ 2012 שעלה לי בערך 2K $ בארה"ב בזמנו:
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מי שזוכר קניתי u430 של לנובו שנהרס. אחרי זה ניגשתי ל ksp ולא החליפו לי אבל לנובו הביאו לי חדש. הבעיה שגם הוא היה דפוק ואז לקחו אותו לבדיקה ואמרו שגם הוא דפוק. (כנראה שזאת הסיבה שלא מחדשים מלאי מהמחשב הזה). אחרי כל זה היום אני הולכת לקבל החזר מ kSp. כעת אני צריכה מחשב אחר;כרטיס מסך שסוחב סימס 4, זכרון 500 לפחות עם ssd קטן שיאיץ אותו. 8 ראם (אפשר ארבע אם ניתן להרחיב בתוספת תשלום), מעבד i5, מסך 14''.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שהמחשב הישן שלי נשבר לרסיסים, אני חושב על לקנות אחד חדש. בגדול: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר תכנות(מECLIPSE עד CUDA) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6. לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אז ככה יש לי מחשב שאני רוצה לקחת ממנו כמה דברים ואת שאר הדברים אני קונה. מעבד i5 750 2.4 ghz (שהואץ ל3.5) 2 כרטיסי מסך Geforce 560GTX זיכרון 8GB 1600mhz ocz הארד-דיסק SSD 128GB 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far Cry 4 , BF4 ועתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודה, תוכנות ייעודיות לעבודה עם קבצים גדולים ובסיסי נתונים. * גודל המסך? 13" * רזולוציית המסך? כמה שיותר.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? קל יחסית. פחות מ-2 קילו, וכמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאוד. לפחות שבע שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? ברור. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חובה SSD. לפחות 128 גיגה, עדיף 256. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...): 16GB זיכרון (או לפחות אפשרות להרחבה עצמית עתידי…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עם גירסה חינמית של חלונות, שקט מוחלט תודות לקירורים פאסיביים ושבבים ממשפחת האטום – ניידים חדשים מבית אסוס, טושיבה ו-HP רוצים לתת פייט לניידי ה-Chrome OS הפופולריים לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%aa%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%9c%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%97%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-8-1-%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%99/
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-