עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Yaniv11,

שלום, אני צריך מחשב שייכנס למארז הכי קטן שאפשר בעלות של בערך 2000 ש"ח. המחשב יישב בתוך מגירה, כך שהוא צריך להיות מאוורר היטב או להתחמם פחות. השימושים הם עבודה משרדית-כמה תוכנות במקביל, סרטים וחיבור לטלויזיה(חובה יציאה דיגיטלית). שמעתי על מחשבי minipc שמגיעים עם ספק חיצוני. האם הם שווים משהו או שחבל על הכסף? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. טוב אז הגעתי למסקנה שזה 3 המפרטים שהכי מתאימים לי ואני צריך לבחור רק אחד מהם... איזה מפרט הכי טוב מביניהם??? תקציב: 1500 ש''ח מטרה: מחשב ביתי לשימוש בסיסי, ללא גיימינג... מפרט מס' 1: מעבד: Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪535 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪43 לוח אם: בקניית מחשב חדש בלבד - Gigabyte GA-H81M-S2H כמות: 1 - מחיר: ₪245 מארז: IPPON MicroATX MC-02 380W 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪206 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪235 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪265 סה"כ: ₪1529 המחירים הינם כוללים מע"מ …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by dzbeda,

שלום, אני מחפש מחשב נייח שיתאים גם למשחקים וגם לעבודה (הרצה של מכונות ווירטואליות) השבוע רציתי להתקין hortonworks sandbox ולא היה לי מספיק זיכרון ונראה שה cpu הרים דגל מה אני חייב 1. כרטיס מסך טוב שיריץ משחקים. אני לא גיימר אבל משחק doom , battlefield וכדומה. תמיכה בשתי יציאות 2.זיכרון לפחות 16G - בשביל מכונות וירטואליות 3.מארז כולל מקום ל 4 דיסקים קשיחים + כונן DVD 4. דיסק קשיח - יש לי מהישן , אולי שווה השקיע ב SSD .? 5.CPU - אין לי מושג מה אני צריך אשמח לקבל המלצות. מחיר בסביבות 4000. אשמח תמיד לפחות 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. אהלן,אני מחפש לפטופ מקסימום עד 2000 ש"ח.צרכים מינמאליים-סרטים,מוזיקה וקצת אופיס.בטח לא משחקים..שירוץ לי זריז.אני מתחיל לימודים עוד מעט אז גם לא כבד מדי(פיזית). אני לא מבין גדול והודעה ראשונה שלי פה אז אשמח לעזרה.תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Solarg,

היי, אשמח בבקשה להמלצה למחשב נייד לילדות בנות 6 ו-8. תקציב בסביבות 2500 ש״ח (אשמח לפחות אבל לא על חשבון איכות, מעדיף שזה יהיה משהו שישמש אותן לתקופת בית הספר). שימוש במחשב למטרות לימודים מהבית (אז משקל אולי פחות קריטי) וגלישה בסיסית (YOUTUBE) בעיקר. תודה מראש.

6. Started by eyalgola,

יש לי היום מחשב I5 דור 8 עם 16 גיגה זכרון וכ"מ 2070super. הוא כבר קצת מתקשה עם משחקים מודרניים ואני שוקל לשדרג בו את הליבה (לוח אם, מעבד, זכרון ומערכת קרור). אני נוסע לאילת בשבוע הבא, מה המפרט שאפשר להביא בסביבות 3000 ש"ח? אני שואף למערכת mid range סבבה שתחזיק לי עוד 5 שנים בערך עד השדרוג הבא [System Summary] Item Value OS Name Microsoft Windows 10 Pro Version 10.0.19045 Build 19045 Other OS Description Not Available OS Manufacturer Microsoft Corporation System Name DESKTOP-IN314HD System Manufacturer System manufacturer System Model System Product Name System Type …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. הי, הלפטופ מיועד לטינאייג'רית. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסרטים/סדרות בסטרימינג, ולכן חשוב WiFi מתפקד (לי באופן אישי הייתה בעייה קשה בעבר עם notebook של HP) ואיכות חומרה טובה מספיק לוידאו חלק. דרוש מסך גדול (15.6 אינץ' או 17) אבל מחשב לא כבד מדי (עד 2.5 ק"ג). אני חושב שוידאו לא מצריך כרטיס מסך מאוד חייתי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. אין לי מושג כיצד, אם בכלל, משפיע כרטיס רשת בלפטופ על תפקוד ה-WiFi, אז למי שמתחשק מוזמן להרחיב. אין חובה לנצל את כל התקציב. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/ביתית, סרטים וקצת גיימינג לילד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch, minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני 3. האם יש צורך בציוד…

9. לי כאשר תגובה נשלחת הרחב תצוגהצפיה מקדימה של הנושא: מחשב גיימינג- לבן יקיר לי- לקראת נסיעה לאילת לילה טוב, לבן המתוק שלי יש בר מצווה והוא מעוניין במחשב נייח לגיימינג ולימודים (אני רוצה שהוא יחזיק מעמד מספר שנים- לכן רצוי אחד שניתן לשדרג בהמשך). מצרף את המפרט של המחשב הנוכחי שלו (אולי אפשר להנציל חלק ממנו למחשב שבונים). אשמח לקבל המלצות למפרט למחשב נייח טוב- אנחנו יורדים עוד יומיים לאילת אז אשמח לקבל המלצה למפרט שניתן לקנות שם. לבן שלי חשוב שיהיה לו כרטיס מסך חזק (GeForce RTX 3070 או משהו באזור). התקציב הוא כ-5000 ש"ח (הכסף שחסך- אני מוכן להוסיף עוד 1000 ש"ח אם ייתן שדרוג משמעותי). …

10. Started by 888,

2.8 ghz 512mb fx 5600 p4p800 delux יש קטעים שהמחשב איטי מאוד.... אני לא גיימר כבד מאוד...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Hitman_47,

אני רוצה מחשב טוב למישחקים בעיקר והרבה עבודות רשת אני רוצה כמובן ללכת על AMD 64 הציאו לי את המחשב הזה אבל אני לא כלכך מבין עם הלוח טוב או לא אז עם זה טוב ועם למישהו יש עוד הצאות תודה ... Athlon64 3800+ (S-939) 2100 ש"ח לוח אם: ASUS ! A8V-Deluxe (s939) SataRaid, No WiF 720ש"ח זיכון DDR 400 512MB 400MHz V-DATA? 260ש"ח כרטיס מסך ASUS ! TD 256MB DVI,TV,PCI-E? 6800 2348ש"ח דיסק קשיח WESTERN DIGITAL 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD? 510ש"ח

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבנית מפרט ב-3000, ללא מסך. המחשב אמור לשמש 2 ילדים בגילאים 9-11 במשחקים מאוד פשוטים (SIMS לדוגמא) ואינטרנט. תודה רבה!

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Rinkadink,

אני צריך מחשב למישחקים נקודה. הכרטיס מסך הוא 7800GTX 512M של ליטק. זה קבוע. כל השאר לפי בחירתכם... לא צריך עכבר ומיקלדת. לא צריך רמקולים. עדיפות ל AMD כמובן. מה שצריך זה : לוח אם ,דיסק קשיח,זיכרון,מסך,מארז,ספק טוב,מעבד ו צורב דיוידי. תחסרו את עלות כרטיס המסך מהתקציב. תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אישתי רוצה מחשב נייד וזה לא משאיר לי ברירה... השימוש העיקרי יהיה לגלישה באינטרנט. פה ושם סרטים (לא HD) , קריאה, צפיה בתמונות, משחקים לא כבדים. לפי מיטב הבנתי כל מחשב נייד היום יכול לספק צרכים אלו. האם זה נכון? מה שחשוב זה גודל מסך של 14-15 אינץ', ושירות של הספק. חיי סוללה אינם חשובים, אבל שלא יהיה פחות משעתיים. המשקל כן חשוב, 3 קילוגרם גג ועדיף כמה שפחות. יש הרבה דגמים של HP, COMPAQ, LENOVO, DELL, ACER, FIJITSU שהינם בתקציב שלי ואני לא יודע אם ההבדלים בינהם משמעותיים לשימושים שלי או לא. איזה מעבד עדיף? האם T4200 הוא המועדף בדגמים הזולים? או לקחת T3400 או סלרון? האם 2GB זכרון יספיק ? האם יש חשיבות למאיץ הגרפי מעבר למאיץ המובנה? או שמאיץ גרפי לא יקר ישפר משמעותית את הצפיה ב…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Psychedelic,

איך המפרט הבא? AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ BOX, יחידות 1 ¤1,090.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1754 OCZ Vendetta 2 CPU Cooler , יחידות 1 ¤240.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1909 Gigabyte GA-MA790X-DS4 AM2, יחידות 1 ¤566.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1738 A-DATA 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme, יחידות 1 ¤285.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1930 Connect3D ATI Radeon HD4890 1GB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤1,450.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1685 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחידות 1 ¤299.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?pr…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. מה דעתכם? מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ¤532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L ¤473 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39479 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤405 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000520AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-4GBPK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤598 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S4850M5 מארז ללא ספק Antec Three Hundred ¤303 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=THREE-HUNDRED ספק כח HEC …

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by talje,

שלום רב אני מעוניין במחשב אשר ימוקם בסלון ושתקציבו לא יעלה על 2,500 ש"ח. שימושי המחשב: -עבודה שוטפת -גלישה אינטרנט ושימוש בישומי אופיס -צפייה בסרטים ובסדרות, גם באיכות גבוהה -האזנה למוזיקה -הקלטת וצפייה בתכנים בעזרת כרטיס טלוויזיה בעל שלט אשר מותאם לחלונות 7 (או ויסטה לצורך העניין) בקשות: -שקט עד כמה שאפשר -נפח איכסון גדול (עדיפות לטרהבייט) -מארז שוכב יש להוסיף כי כמו שציינתי קודם לכן, על מחשב זה הולכת לרוץ מערכת הפעלה חלונות 7 עם תוכנת המדיה סנטר. יישומים כגון Google Earth, תמונות ומצגות למיניהן, משחקי דפדפן קלילים ותוכנות קלות לעריכת תמונות (לא פוטושופ). במידה ואת\ה חושבים שאפשר להפיק שיפור רב והכרחי לצורת עבודה שוטפת עם הדברים הנ"ל בעזרת תוספת מסוימת לתקצ…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by SpiritKnight,

יש לי מחשב HP DV6000, בן 2.5 שנים. בכמה חודשים האחרונים יש כיבויים רנדומליים של המחשב באמצע עבודה- פשוט נכבה. האם זו הסוללה או משהו אחר?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אהלן, באוגוסט בעזרת ה' אני משתחרר מצה"ל ובשנה הראשונה של השחרור אני רוצה להשתדרג כמה שיותר, משמע מחשב חדש (כרגע יש לי נייד - LENOVO Y580) שיחזיק לשנים הקרובות, פלאפון חדש ובעזרת ה' גם אוטו.. עריכה: ראיתי שIntel מוציאה בקרוב סדרת מעבדים חדשה שנקראת Broadwell ושNVIDIA מוציאה כ.מסך חדש בסדרת הGTX - ידוע מתי זה יקרה? שווה לחכות? מה הסיכוי שהתקציב שלי יספיק? עדיף לחכות לאוגוסט ולא לשבור ת'ראש עכשיו? מה התקציב המקסימאלי? 8000 - כנראה את המעבד, לוח אם וכ.מסך אקנה בקנדה/ארה"ב ואחסוך בסביבות ה1000-1500 ש"ח.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפ…

20. שלום פורום יקר! לפני הכל - תודה רבה על העזרה!!! רכשתי טלוויזיית panasonic CX600 וסאונד בר Harman Kardon SB35, ועכשיו - אני מחפש את המחשב שיעזור לי להפיק את המקסימום מספריית המדיה שלי (מוזיקה קלאסית וסרטים) על גבי שני המכשירים האלה. מעבר לשימוש השוטף כמחשב מדיה, אשתמש במחשב גם לגרפיקה בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור. בלי עריכת סרטים). הדרישות העיקריות שלי מהמחשב הוא שהוא יהיה קטן, שקט, ואסתטי (המחשב ימוקם על מדף בסלון). הנטייה הראשונית שלי הייתה לכיוון המק מיני, אבל אני לא קשור רגשית לאפשרות הזו תוכלו לעזור לי בהמלצה על מפרט במחיר סביר? על הסקאלה שבין מחיר לאיכות - אני מעדיף איכות על פני מחיר. תודה רבה פורום יקר!!!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by hassaf,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הרצת תוכנות "כבדות" * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כל כך מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כ-6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאות HDMI, USB 2.0, USB…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. ללפטופ שלי נגמר הביטוח ולשלם לאסוס לתקן אותו יכול לעלות כמה מאות שקלים. הרמקולים שלי (בעיקר השמאלי) עושים רעש חורק ומעצבן כשהם בווליום גבוה, ולפי גוגל (תקנו אותי אם אני טועה), זו כנראה בעיה בכרטיס קול. אשמח אם תמליצו לי על כרטיס קול חיצוני שיתאים למחשב. ללפטופ מחובר גם סאבוופר חיצוני שהגיע עם המחשב, ואני לא יודע אם כל כרטיס קול מתאים ובגלל זה אני מבקש שתמליצו. הדגם של המחשב אסוס n55sf. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by eran131,

היי ערב טוב, ראיתי בKSP וב-BUG שני מחשבים שדיי אהבתי מבחנת מפרט : 1. מחשב נייח Desktop Intel Core i5 7500 3.4Ghz - GMR HAVOC - קישור חנות KSP . 2. מחשב שולחני HP Pavilion PC 570-p011nj -לבן - קישור חנות BUG . **הדרישות שלי הם גיימיניג (דיי בסיסי) - FIFA 18, Tekken 7 , DiRT4 וכו'... כמה שאלות קטנות: 1. מה עדיף באופן כללי ? BUG או KSP ? 2. מה עדיף ? את המחשב של BUG או KSP ? 3. האם אתם מכירים אלטרנטיבות אחרות ? חנויות , מחשבים אחרים וכו'... **אלטרנטיבה -הרכבת מחשב דרך KSP תודה לעוזרים

24. שלום רב, יש לי Dell XPS 17 (נייד) שמכיל כרטיס מסך חיצוני Nvidia GeForce 555M. המחשב עובד כמו שצריך והכל רק שהוא לא מזהה את הכרטיס מסך הפנימי של המעבד. כלומר, לפי מה שאני מבין, במעבדי i7 Second Generation (לפחות בזה) יש בתוך הCPU גם GPU של אינטל בשם Intel HD Graphics. אחרי מחקר קצר שעשיתי, להבנתי הבעיה היא שבBIOS, בתוך תפריט נסתר, הוגדר שהכרטיס המסך היחיד שיש (תוכנתית) זה הכרטיס החיצוני של Nvidia - או במילים אחרות הכרטיס הפימי של Intel נעול ברמת הBIOS. הBIOS שלי מעודכן לגרסה A17. אני צריך את הכרטיס מסך של אינטל בשביל טכנולוגיית הIntel My-WiDi אשר יכולה לעבוד אך ורק עם הכרטיס הפנימי. הפתרון כפי שאני מבין הוא פריצה של הBIOS כדי להציג את התפריט הנוסף ושם פשוט להגדיר שיש שני כ…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום ידידי, לאחר למעלה משנה שאני כבר סובל עם מחשב נוכחי (1001 סיבות) החלטתי סוף סוף לקנות מחשב חדש. אני לא רוצה לבזבז יותר מידי כסף, הרף שהצבתי לעצמי הוא כ2500-3000 "גג" שתמיד לצערי אני חוצה אותו, הרכבתי לעצמי מחשב ורציתי לדעת את דעתכם ועצות אם אפשר תמיד יתקבלו בברכה: Intel Core 2 Duo 4300 - 1.8 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 - 700 NIS ASUS P5W DH DELUXE (975X) - ATX - 1171 NIS 1GB KINGSTON DDR II - 667 - KINGSTON Original X2 - 400 NIS Thermaltake SwInG ATX MIDI Tower CASE - Black - 349 NIS CooLER Master - eXtreme Power 400W(RS-430-PMSR/P) - ATX - 220 NIS WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II - 300 NIS Leadtek GeForce PX8500 GT 256MB TDH - PCX - retail - 557 NIS TOTAL = …

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים