עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by erezb84,

שלום, יש לי מחשב נייד dell latitude d430. בדקתי לו טמפ' עם everest והטמפ' הם בסביבות 60 מעלות. עכשיו - משטח קרור אני אקנה לו היום, השאלה שלי - מה אפשר לעשות כשהוא לא בבית ואין את המשטח קרור? האם אפשר איכשהו לשפר לו את הקריר? בתודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Sakura Chan,

שלום, אני מחפשת מפרט למחשב מדיה סנטר בתקציב של סביבות 2,000 ש"ח. המחשב אמור לשמש כמחשב רגיל שיחובר לטלוויזיה לגלישה באתרים, הורדת סרטים ושירים ובעיקר לצפייה ישירה בערוצים שונים היות ואין לנו יס או הוט. חשוב לציין שיש לנו בלו ריי ומקרן קול... אז שיהיו חיבורים מתאימים וכרטיס קול שיתמוך בעניין הזה. אני מעדיפה מפרט עם מעבד של אינטל, אני לא מבינה הרבה אבל אני סומכת עליהם יותר. ובעיקר חשוב המארז, אם אתם יודעים איזה חנויות יש להם מבחרים גדולים אז אשמח לקבל המלצות. תודה רבה מראש, מחכה לעזרתכם!

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? >> עד 2,000 ש"ח עם רצון לפחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? >> לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? >> לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? >> סטודנט, עבודה עם תוכנת ה Office, בנוסף עובד כגרפיקאי פרילאנסר, רצוי שיהיה סבבה לעבודה עם Adobe Photshop עדכני, צפייה בסרטים (HD עד כמה שאפשר......) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). >> כמו שאמרתי, Office באופן תדיר/כבד כסטודנט. אותו דבר לגבי Photoshop. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by shlomi1234,

* מטרות המחשב? שימוש משרדי קל (אינטרנט ואופיס ) , סרטים וומשחקים ישנים בקטנה ( סטייל קוד2 , אנריל 2004 וכדומה). * גודל המסך? 15.4 / 15.6 * משקל רצוי: לא ממש משנה , יהיה לרוב מקובע * האם נדרש זמן סוללה ארוך : לא , יהיה מחובר רוב הזמן למקור מתח כך שסוללה של שעתיים ככה זה מספיק.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) חשוב שיהיה יציאת HDMI! * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160-250 GB * צורב DVD? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא וגם אם אפשר שיהיה בלי מערכת הפעלה כדי להוזיל מחיר , מה טוב. תודה רבה!

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by BadMod,

אהלן חברים אני מתכנן לקנות מחשב חדש, השימוש העיקרי שלו יהיה משחקים ב1080p על מסך freesync 144hz, מתכוון לעשות גם אוברקלוקינג ואולי בעתיד מערך SLI. זה המפרט שהרכבתי, התקציב הוא 5 אלף. מה לדעתכם אפשר לשפר או לשנות והאם לא כדאי בכלל לחכות למעבדים החדשים של אינטל או אולי אפילו של AMD?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. Started by balon007,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, רצוי שיוכל להריץ גם משחקים מדי פעם (לא כבדים מדי - NBA וכאלו) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נורמלי, לא משהו מטורף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500GB, כולל SSD... לא מבין כ"כ במשולבים האלו, אשמח להסבר * כונן אופטי? לא חייב, במקרה שאפשר להחליף את הCDROM בSSD אז רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. Started by B-man,

שלום לכולם ! אני צריך מחשב לילד בן 13 שהמחשב בעיקר יהיה למשחקים... התקציב הוא 4500 שקל ואני צריך מסך כלול במחיר. המסך צריך להיות 17 אינץ שטוח לא דק... זיכרון 512 מינימום. דברים כמו עכבר מקלדת זה לא ממש חושב שיהיה פשוט וזול ועדיפות לעכבר אופטי. עכשיו ההתלבטות שלי היא במעבד ללכת כל AMD או אינטל ? ??? ובכרטיס מסך ללכת על ATI או Nvidia ? ??? לוח אם אני חושב ללכת על גיגה בייט.. בקיצור אני אשמח לקבל כל מפרט שתמליצו עליו ואני אשמח לקבל טיפים ועצות... תודה רבה !!!

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by LiavMe,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 (עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית קלה( word excel) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DayZ Bf3/4 Gta V ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 שקלים לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפיה בסרטים (בין היתר באיכות HD) ושתהיה אופציה להפעלת משחקים באיכות סבירה פלוס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 17 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שי…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. המחיר למחשב בלבד - ללא מסך. המחשב אמור לשמש את הוריי (רצוי שיהיה מספיק חזק לתמוך בחלונות 7 ושיהיה מספיק טוב למספר שנים). 1. תקציב מקסימלי 2300 ש"ח (פלוס מינוס איזה 200-300 שקל) 2. מחשב ביתי (לעבודה משרדית) - אינטרנט, אופיס, תמונות. 3. יש צורך רק במקלדת, עכבר ורמקולים (לא קריטי). אין צורך במסך 4. רצוי מחשב שקט. 5. אין צורך במערכת הפעלה. כן יש צורך בהרכבה 6. רצוי שיהיה ניתן לרכוש באזור הרצליה/רעננה/תל אביב. ksp ו-ivory זה נוח מאוד. תודה רבה,

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by jenok,

שלום לכולם, רכשתי מחשב חדש של לנובו מחברת KSP, והתברר שהוא בכלל לא מתאים לצרכים שלי - כמובן שלהחליף אותו אני לא יכול והאופציה היחידה שלי זה למכור (ב-KSP אין עם מי לדבר לצערי). השאלה שלי היא כזאת - איפה ובכמה כסף אפשר למכור מחשב בן יומיים שבקושי נעשה בו שימוש, ומה המחיר שכדאי לבקש עליו שיהיה פייר גם לי וגם לרוכש. זה הדגם המדובר: http://ksp.co.il/?uin=24643 תודה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by montella,

אני אנסה לפרט לפי חוקי הפורום על מנת לתת כמה שיותר מידע. אני סטודנט ומחפש מחשב נייד שישמש אותי בלימודיי. עד עכשיו השתמשתי בHP PAVILION ישן שקיבלתי עם מעבד AMD חלש (שדרגתי לו את הזכרון + סוללה) אך הוא שבק חיים. הגיע הזמן לחדש בסביבות 3000-3500 שח מטרות עיקריות של המחשב - אינטרנט (מספר חלונות ודפדפנים בו זמנית) יישומי אופיס (גליונות אלקטרונים באקסל) ישומים סטטיסטיים SPSS מטרות משניות (שעליהן אני אוותר אם זה לא נכנס לתקציב) צפיה בסרטים בשעות הפנאי + תוכנות שיתוף קבצים כמו יוטורנט ואי מיול (בד"כ אני משתמש בנייח בשביל זה) אבל זה לא העיקר כפי שכבר כתבתי. גודל המסך - עד עכשיו היה לי 15.6" והסתדרתי איתו מצויין, עבדתי גם עם מקבוק 14" שהרגיש לי בסדר. ז"א בין 14 ל15.6. משקל רצוי - …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם ! הנה המפרט הטכני של המחשב שהזמנתי בדיוק עכשיו, אשמח לקבל חוות דעת והמלצות לשיפורים עתידיים: 1. AMD ATHLON 64 3500+BOX 939PIN 2. MSI K8N NEO4 PLATINUM 3. G.SKILL DDR PC3200 1024MB DUAL CHANNEL 4. WD\200 7200 SATA 8MB 5. GIGABYTE X850XT VIVO 6. LG X52 7. LG GSA-4161B DVDRW 8. THERMALTAKE ARMOR VA8000 SILVER 9. ANTEC TRUPOWER 430W 10. הרכבת מחשב חדש סה"כ 10,230 אחרי הנחה.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Canter-Points,

אני לא מצליח להחליט על מפרט למחשב לסלון שיהיה BareBone. דרישות מהמחשב: שיהיה במארז BareBone ולא איזה ATX. הקלטה מממיר של יס. שיהיה עם כרטיס קול חזק בשביל מערכת קולנוע ביתית. DVD שרצוי גם צורב DVD ואם לא אז רק DVD. 802.11 g יציאת DVI (אלא אם יש איזה הצעות לחיבור טוב יותר לפלזמה) וכרטיס מסך שיחזיק משחקים(לפחות Radeon 9200) ורק כרטיסי ATI. שלט רחוק (IR) וגם מקלדת ועכבר אלחוטיים. במחיר סביר!(לא חובה אם יקר מידי) FireWire USB2 *3 רוצה מערכת מבוססת INTEL וכניראה עם WINDOWS XP MEDIA EDITION אני לא יודע על איזה מארז כי יש המווון מארזים. לא חייב ליהיות הכל מאותה החנות. אני צריך מערכת במחיר של כ 5000 שקל כולל רמקולים! תודה לכל מי שעוזר. כל טיפ והצעה תתקבל בברכה .

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום לכולם, המתנתי עד עכשיו עם הקנייה בגלל הפשלה של INTEL, לפי מה שהבנתי הבעיה אכן נפתרה. אז הגיע הזמן לחגוג. כבר הוצאתי מעל 2000 שח עבור המסך, אז יש לכם עוד 4500 שח לביזבוזים. 1. התקציב כפי שציינתי בסביבות 4500 שח.עדיף לחסוך עם ניתן. מארז וכן הלאה. במידת הצורך, ניתן לחרוג מהתקציב ב 500 שח. 2. המחשב נועד לעבודה בתוכנה גרפית תלת מימדית כגון Rino, ומשחקים ב 3D כגון two worlds 2 ,tomb rider. את המסך כבר קניתי, מסך 120Hz לתלת מימד LG W2363D.המסך ברצולוציה FHD 1080/1920 . 3. רצוי גם ציוד היקפי מקלדת ועכבר,אני לא צריך משהו מיוחד "wire less או ל- gameming". 4. הכי חשוב המלצה, היכן לקנות את המשקפיים IR ולא RF !!! 5. אין כל כוונה לבצע אוברקלוק. לא מבין ולא מכיר משהו שמבין,…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by mayfree,

הכול התחיל לפני שנה כשהחלטתי לשדרג את הפנטיום הענתיקה שלי למכונת משחקים,בזמנו החלה החדירה של A64 754 לשוק וכבר הייתי על סף קנייה אבל בהמלצת המדור חיכיתי לסוקט החדש ולPCIe. כשהגיע הסוקט החדש חיכיתי ללוח של MSI ,כשהגיע ה-MSI קראתי שכדאי בכלל לחכות לSLI החדשים. בקיצור זה לא נגמר. השאלה שלי היא פשוטה.אם אני רוצה להרכיב מפרט-על למשחקים :1. שיעבוד טוב ברזולוציות גבוהות. 2.שיחזיק מעמד ל-3 שנים הבאות(עם שידרוג פה ושם). איזה צ'יפסט כדאי לקנות(כי אני הולך להשקיע סכום די רציני),ואם ללכת על SLI האם שוב לחכות שייכנסו עוד לוחות לשוק המפגר שלנו או שבכלל עומד לצאת סוקט חדש בעתיד הקרוב ... בשורה התחתונה:האם זה זמן טוב להזמין מפרט?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Erayo,

אני סטודנט לאנימציה בבצלאל ונמאס לי לחכות עד שאני חוזר הביתה כדי להתחיל לעבוד. כבר התיעצתי בפורום לגבי קניית נייח והוא בהחלט מספק אותי בכל הקשור לעבודה כבדה ורנדור - אבל הוא לא נייד. השימוש העיקרי לנייד מלבד גלישה וצפיה בסרטים יהיה עבודה עם תוכנות גרפיקה, בעיקר 2d (פוטושופ, פיינטר, תוכנות אנימציה) אבל גם 3d ועריכה (מאיה, זי-בראש, אפטר אפקטס...) הוא לא צריך להיות מפלצת (את העבודה הרצינית אני עושה בבית) אבל אשמח אם יהיה מסוגל להריץ את התוכנות בעומס סביר. לגבי התקציב, אין לי ממש מסגרת מגבילה אבל גם אין לי דרישות תובעניות כך שאני מעדיף נייד שהכי משתלם ביחס למחיר, מקסימום ביצועים בשביל מינימום כסף. הנייד יקנה בארץ, אשמח לקבל המלצות על ספקים או מאיפה להזמין. (אני ירושלמי אם זה …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Kenny,

רציתי לדעת כמה דברים לגבי המארז הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402&products_id=2192 או בשמו : Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black דבר ראשון , לא ממש הבנתי לפי מה שקראתי... כמה מאווררים אני מקבל יחד איתו? ואיפה הם ממוקמים? ועוד כמה אני יכול להכניס ? הכוונה לכמה כבר הכינו לי מקום.. (מעין פלסטיקים כאלה שתופסים) ולאיזה סוג מאוורר (גודל) ואם מישהו ראה\עבד\או שיש לו אותו .. אז איך הוא? תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by choochoo,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש - בעקבות ההוזלה של AMD נראה לי שאחסוך 400 ש"ח ובמקום Core 2 Duo 6300 אקנה X2 3800... ההצעה מ-KSP. המלצות לשינוי/שיפור במפרט או בחנות יתקבלו בברכה. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 670 670 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ KN9-Ultra AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E 1 585 585 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 1GB TwinMOS 1 550 550 כרטיסי מסך? Point Of View כמות מחיר סה"כ 7600GT 256MB GDDRIII, TV, DVI, PCI-E 1 795 795 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 390 390 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ LG DVD±RW GSA-H12 x18 Beige 1 175…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by דור28,

המחשב צריך להריץ WINDOWS SERVER WINDOWS SQL עבור 11 משתמשים לחשבשבת מה עדיף? לחכות ל INTEL I7 920 => חדש בטח יסבול ממחלת ילדות תומך ב DD3 1600 שאלה אם יהיה לז שימוש או Q9550 => פחות מהיר מ E8500 אבל בעל 4 ליבות [ עוד שאלה אם יהיה להם שימוש] או שמספיק E8500=> מערכת הכי מהירה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אני רוצה שהמחשב שלי יריץ בצורה טוב (לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות) את BF4. יש לי כרגע - QUAD Q8400 2.66 GTS250 4GB RAM לוח אם דפוק של אינטל את BF3 אני מריץ סבבה. אני לא יודע אם לקנות רק כרטיס מסך RADEON HD7850 2GB בעלות של 1190 ש"ח או את המפרט הבא - I7 38320 3.6 RADEON HD7850 2GB 2X4GB זכרון SSD 120GB Asus P9X79 Deluxe s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 4xPCI-E בעלות כוללת של 5000 ש"ח (מארז וכו' אני אשתמש במחשב הקיים)

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. היי, אני אשמח לעט סטיילוס לטאבלט WINDOWS שלי....והייתי שמח מאוד אם היה לו קצה קשיח ודק - כמו זה שיש בעט של גלקסי נוט. מישהו מכיר ?

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. היי חברה. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש לטובת: office,matlab לראות סרטי full hd דרכו לטלויזיה, לשחק קצת fifa 15 עליו. הלכתי לKSP והמליצו לי על הדגם: [h=1]Toshiba Satellite L50-B-27N[/h]אני לא ממש חזק במחשבים ניידים במיוחד של toshiba. מישהו מכיר עליו משהו? איך toshiba במחשבים ניידים בכלל? ולמה KSP וIVORY מורידים אותו מהמדפים ומציינים שהמחיר עליו אינו סופי ויש ללכת לחנות על מנת לקבל מחיר סופי? http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..2183..99..347.&list=1&sort=2&glist=0&uin=26342&txt_search=&buy=&minprice=2910&maxprice=3123 בנוסף למחשב הזה ראיתי מחשב דומה של ASUS בIVORY: [h=1]X554LJ-XX435H[/h]https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15955 מה …

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעיקרון לא, אלא אם יש הצעה ממש כדאית עד 300 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? *תרגול וירטואליזציה (vmware, hyper-V, exchange, windows server 2008 / 2012) *תיכנות (visual studio ו-netbeans). *צפייה בסרטים, תכני HD. - יש ברשותי מסך Dell U2312HM (גודל 23" ורזולוציה של 1920 על 1080). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Rbix,

דרישות עיקריות: * מטרות המחשב: תכנות, סרטים משחקים חדשים (לרבות GTA V, העיקר שיריץ באופן שניתן לשחק ללא תקיעות). * גודל המסך: 13.3-14 * רזולוציית המסך: FHD. * זמן סוללה ארוך: 5 שעות לכל הפחות של עבודה סטנדרטית. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256SSD רוכש באילת אני מתבלט בין: Asus UX303LN http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=22282 (קיימת גם גרסאת SSD). Lenovo Yoga 3: i5: http://ksp.co.il/?uin=26590 i7: http://ksp.co.il/?uin=26589 אציין כי היה נעול על האסוס, אבל אז הגיח היוגה. אשמח אם תוכלו בבקשה להכריע עבורי איזה מחשב מתאים יותר עבורי (בדגש גם על איכות, אמינות ואורך חיים וביצועים). תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים