עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Hzur,

אהלן... אני מתכוון לקנות כמעט את כל הרכיבים ולהרכיב מחשב חדש... התקציב הוא 4000+- והוא אמור לכלול מעבד, לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך, מארז וספק. (הארדיסק, צורב וציוד היקפי יש) השימוש של המחשב יהיה די מגוון ויכלול משחקים(ברזולוציה FHD) ואפליקציות חישוב למינהן כמו MATLAB... מיותר לציין שגם אינטרנט\אופיס\סרטים וכאלה... זה מה שאני הרכבתי: מעבד Intel Core i5 750 לוח אם Gigabyte P55A-UD3 מארז Antec Sonata III ספק SeaSonic 500W *לגבי הזיכרון: את האמת - אין לי מושג מה ההבדלים יותר מדי. בKSP(שמשם לקוחים המחירים ושם הסתכלתי בעיקר מפני שבאיזור ב"ש אני לא מכיר מקום יותר זול) ראיתי שיש 2 סטיקים של 2GB כ"א במחירים שבין 600-690(במהירות 1600Mhz מסוג DDR3 כמובן) אז אם מישהו יוכל לעזור לי…

• 6 תגובות
    • 814 צפיות
  2. Started by lipner23,

אהלן, מחר אני קונה מחשב ואני רוצה לקבל המלצות למפרט גיימינג: ללא OC, אני מעוניין לשחק במשחקים ברזולוציה גבוהה, שהמפרט יהיה כולל מסך, לא צריך מערכת הפעלה,יש לחדר שלי נטייה לאבק אז אם אפשר משהו טוב נגד זה, עדיפות לחנות RSM משם אני רוצה לקנות. התקציב הוא 4500 שח כשאם יש חריגה אז עד בין 200-300 שח.

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  3. שלום לכולם איזה מחשב נישא הייתם ממליצים לי לשימושי ארכיטקטורה מקס וגרפיקה בתקציב סביב 5,000 [ לא סגור הרמטית ] ההתלבטות כרגע בין bell studio על איזה מביניהם כדי ללכת או ה acerשכבר הומלץ כאן בפורום לא מזמן למטרות האלו אני מוסיף את מארך ה acer ואת כמה ממערכי ה bell תודה ACER 5930G Intel® Core2 Duo mobile processor P7350 2.1GHz 2X1GB 667Mhz 250GB 15.4" 1280X800 NVIDOA GEFORCE 9600GT 512MB DDR3 6-cell Li-ion battery pack /2.5 HOURS Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode 802.11a/b/g) Bluetooth VISTA HOME PREMIUM BLUERAY DVDRW 2.75Kg DELL STUIO LINK http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Studio+1535.htm

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  4. הרכבתי את המחשב הנ"ל בIQPC, מחשב לאחותי. כרטיס המסך שאני אחבר לו יהיה ATI X1950PRO 512MB. זה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 45nm : " SLB9Y" - BOX ₪572 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP41-UD3L ₪375 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪391 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪258 ספק כוח: [..] OCZ MODXTERME PRO 400W : OCZ400MXSP ₪220 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ₪279 מה דעתם? איך אפשר להוזיל את מחיר? מה אפשר לשפר?

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  5. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב ביתי לבני בן ה-8. הרב המוחלט של השימוש במחשב יהיה משחקים – אבל לא כבדים בשלב זה. כיום הוא משחק בעיקר במשחקי רשת כדוגמת Tanki Online שלמיטב ידיעתי לא צורכים יותר מדי משאבים... במילים אחרות, לא צריך מפרט לגיימר כבד, אבל משהו שיישאר רלוונטי בשנה-שנתיים הקרובות. אני דיי צריך את עזרת הפורום בהגדרה מה לדעתכם אני צריך. התקציב הוא ראשוני למה שחשבתי שאני צריך – עבור מחשב, מסך מקלדת ועכבר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 אם חייבים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים לילד בכיתה ב'. בנוסף קצת אופיס…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by amitdavidi,

שלום לכולם אני מנסה להרכיב מפרט למחשב עבור Flight Simulator 2020 אם זה משנה - לא צפוי להיות עליו שימוש למשחקים נוספים. מיועד נטו לשימוש כסימולטור טיסה וקצת אינטרנט ועבודה משרדית. אשמח לחוות דעת על המפרט שעשיתי. אני לא בונה מפרטים בדרך כלל כך שייתכן שיש משהו שלא חשבתי עליו ועלול ליצור חוסר התאמה בין החלקים או משהו שכדאי לשנות. כרטיס מסך - אני מתלבט אם לקחת אותו או את ה6800XT של AMD GV-3080 GAMING OC-10GD https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N3080GAMING-OC-10GD#kf לוח אם Gigabyte B550M DS3H https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550M-DS3H-rev-1x מעבד ryzen 7 5800X קירור למעבד - בחרתי…

• 0 תגובות
    • 954 צפיות
  7. בTMS : מעבדים Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore OEM AM248DCT 519¤ לוחות אם Gigabyte MA69GM-S2 GMA69GMS2 414¤ מארזים Compucase HEC 6A21 400TRT Black/Blue 414¤ קירור למעבד Thermaltake RSI AM2 46¤ קירור למארז THERMALTAKE 120mm THUNDERBLADE BLUE LED A1926 48¤ זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 399¤ קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS 443¤ כרטיסי מסך Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb DualDVI Retail SX195P256 797¤ הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה 5¤ :סך הכל ¤ 3085 אפשר לחרוג קצת אבל לא יותר מדי לגבי הלוח אם באמת שלא ידעתי מה לקחת , אם יש אחר עדיף אשמח לשמוע אם אפשר עם הסבר למה המחשב ישמש להכל , פה ושם משחקים ת…

• 12 תגובות
    • 681 צפיות
  8. שלום, אבקש עזרתכם בהרכבת מפרט מינימליסטי ישומים קלים כאופיס וכדו' אציין שאין צורך בנפח איחסון כלל מעוניין בSSD בלבד (גם 60GB יספיק) תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיסק קשיח מכני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב, 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  9. Started by רותם דן,

שלום חברים, בניתי מפרט לאחר כמה בדיקות והתייעצויות. אבל אני עדיין לא לגמרי בטוח שאני מבין בנושא, למרות שבדקתי קצת בתקופה האחרונה. אשמח לשמוע מה דעתכם? האם יש שם טעויות או חלקים לא מומלצים? אשמח לשמוע דעתכם. מעבד: 659 ₪ - SIX Core i5 10400F 2.9Ghz-4.3Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - Arctic Alpine 11 Rev.2 לוח אם: 392 ₪ - ASUS PRIME B460M-K USB3.1 m.2 זכרון: 310 ₪ - XPG 8G DDR4 3200Mhz CL16 GAMMIX D20 BLACK (כמות: 2) כרטיס מסך: 1199 ₪ - * מבצע * - ASUS GeForce GTX1660 SUPER 6G Up To 1815MHz STRIX דיסק קשיח: 509 ₪ - WD Blue 1T SN550 NVMe R/W Up To 2400 / 1950MB/s 5 Year Warranty ספק כוח: 254 ₪ - Corsair 550W 80+ Bronze CV550…

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  10. Started by thelookout,

אהלן אני מחפש מחשב חזק לעריכה גראפית (6 מעברים וצפונה..) בקשר למעבד - עברתי על בנצ'מארקים בנוגע למעבד - אני חושב שאני דיי מקובע על AMD 6000 אבל אם אתם חושבים שיש מעבדים אחרים שאם משווים אותם לAMD ביחס של עלות מול תועלת והם יותר יעילים - אשמח לשמוע הצעות אחרות ומגוונות (גם מהמשוגעים למיניהם) זכרונות - כיוונתי על ה4GB וצפונה - או שיש משהו אחר שמומלץ כרטיס קול/מסך - כל עוד הם יפעילו MINES SWEEPER זה מספיק לי לוח - אם אפשר במסגרת התקציב תמיכה בDDR3 - זה יכול לעזור, אבל אם לא - גם DDR2 יפנק אותי הארדיסק - אין לי ממש מושג, העיקר שיחזיק הרבה (הפסקות חשמל ובכלל יחזיק את ה3-4 שנים שלו בשקט) אני לא צריך מסך וציוד הקפי, גם לא מערכת הפעלה, המחשב מיועד להרצת WINXP SP1 (במידה ונלך על A…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שבוע טוב וחג שמח אני מחפש לקנות מחשב חדש והמליצו לי על הפורום פה. תודה מראש לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 שקל , אין בעיה לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים כבדים,סרטים HD, ושיהיה לכרטיס מסך את הפיצריים האופטימליים לשידור סרטים וסדרות בצורה הכי איכותית שיש(יש מצב שבעתיד יתחבר לטלויזיה LCD 32 FULL HD) בעניין הרוזולוציה אני לא מבין כל כך אני רק יודע שאני אצטרך מסך 22-23 אינץ 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך 22-23 או SAMSUNG או LG 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן ד…

• 8 תגובות
    • 799 צפיות
  12. שלום לכולם. אני מחפש מפרט בתקציב של 3.8K+- ללא ציוד הקפי (מסך אני ארכוש בנפרד -dell 2209wa ) ואין צורך בצורב. תכלית המחשב יהיה : 50% משחקים חדשים על רזולציה של 1680x1050 . 45% גלישה וקריאת טקסטים 5% סרטי HD אין תיכנון כרגע ל-O.C חשיבות השקט - 7/10 אני מעדיף מפרט שיהיה מבוסס I5 - אם זה יכנס בטוב בתקציב , אבל אם יש מפרט של amd שהוא הרבה יותר משתלם אז לא אכפת לי אני ירושלמי , וכניראה שאני אלך לקנות את המחשב בiqpc (שעה וחצי נסיעה ממני) , אך אם בחנות אמינה אחרת המחיר יהיה יותר משתלם \ אין את החלקים בiqpc וזה משמעותי- בכל זאת אשמח לשמוע! תודה מראש - ואם צריך עוד פרטים בקשה עדכנו אותי ואני אוסיף במהרה. חג חנוכה שמח לכולם

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  13. אהלן אני צריך עזרה בבחירת נייד שישמש אותי בעבודה ביום(office,photoshop,solidworks,עריכת וידאו בסיסית) ולפנאי בערב(סרטים, מוסיקה, v.o.i.p). העבודה במקום נידח ודורשת התניידות ברכבי שטח על בסיס יומי יחד עם המחשב, לכן נראה לי שיש לי צורך במחשב עם איזו שהיא קשיחות. solidworks למי שלא מכיר היא תוכנה לתכנון חלקים בתלת מימד, שמאפשרת חישוב וסיבוב על אוסף חלקים בזמן אמת. המחשב צריך להרכש ולקבל אחריות בארץ. 15.4" נראה לי גודל הגיוני מבחינת משקל/גודל מסך. אמור להחזיק מעמד שנתיים. לגבי שאר המאפיינים אני פתוח להצעות. תודה מראש [br]פורסם בתאריך: 9.11.2008 בשעה 00:16:56 מאפיינים נוספים שגיליתי שיש לי צורך ב... :כרגע המחשב חייב לעבוד בXP, יש לי גרסה מקורית של XP כך שאם לפרמט גרס…

• 6 תגובות
    • 976 צפיות
  14. היי , הזמנתי מNEWEGG קומבו - אשמח לעזרה בהרכבת שאר המפרט , (כמו כן אם הלוח אם לא מתאים אני אמכור אותו ואקנה אחד אחר) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 4000-5000 , אפשר פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי מסך 1080P אני אקנה מסך 144h חדש בהמשך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה בכלל , יותר חשוב שלא יתחמם 6. האם ישנה הגב…

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  15. שלום, אני חדש בפורום.. צריך ביקורת על מפרט.. ישן (בן כמעט שנה) מה שאני צריך מכם זה ביקורת - מה כדאי לחדש, כמה כדאי להשקיע? אני רוצה 100% להוסיף זיכרון ולקנות כרטיס קול שלא יהיה ON BOARD. מה עוד כדאי לי? תודה מראש.. עומר. עריכה קטנה: יש לי ערכת רמקולים 5.1 אז הכרטיס קול צריך להיות בהתאם O_O

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  16. Started by אור כהן,

טוב, אז לפני שאני מוכר את כרטיסי המסך שלי, ארצה לקבל את הערכת המחיר שלכם לגביהם. מדובר ב2 כרטיסי SAPPHIRE 100282SR Radeon HD 5850 1GB http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102857 וב2 כרטיסי SAPPHIRE TOXIC 100282TXSR Radeon HD 5850 1GB http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102881 בברכה, אור כהן

17. אני בונה מפרט שכולל מארז +לוח אם+ מעבד + זכרונות. התקציב לא בשמיים אז אני מתלבט אם לקנות מעבד חזק או מעבד חלש יותר ולעשות לו אוברקלוק רציני שיחסוך לי מעט במחיר... אם למישהו יש הצעה למפרט ב1500 (לצפייה בתכני FHD ומעט משחקים) אני אשמח! אני מחפש מארז שוכב קטן שייכנסו בו כל החלקים (יש לי כ.מ HD4670 ככה שחוץ מהלוח אם לא נראה לי צריכה להיות בעיה)

18. Started by מני123,

אני צריך לקנות מחשב נייח לעבודה בגרפיקה, חשבתי אולי יהיה מציאות באמזון ב- Prime Day הממשמש ובא.. אשמח לעזרה בשביל לבנות את המפרט, הצרכים שלי, הם עבודה בתוכנות אדובי פוטושופ ואילוסטרייטר, חשבתי על מעבד AMD Ryzen 7 5800X מספיק? והלאה איזה לוח אם מומלץ, וקירור, ספק, וכרטיס מסך? תודה רבה רבה

19. מחפש מחשב שיכול להריץ משחקים כבדים מאוד, כמו Crysis על ההגדרות הכי גבוהות ושירוץ חלק + מסך 24 אינץ' או יותר גדול.. תודה

• 14 תגובות
    • 971 צפיות
  20. Started by pini k,

היי, מחפש המלצה ללפטופ 15 אינצ' שישמש בעיקר לצפייה בסדרות וסרטים בתוך הבית. משקל וזמן סוללה פחות קריטי. כך שהדגש הוא על מסך איכותי. שימוש משני הוא עבודה משרדית, מיילים ולעבודות בית ספר (כיתה ה'). הלפטופ לא מיועד למשחקים. הקנייה מתכוננת באילת בשבועייםשלושה הקרובים. תודה

21. Started by Ronen Mars,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ויש לי כמה לבטים, אני יכול לקנות מחשב חדש, יש דיונים פה ופה עכשיו יש לי את האופציה לקנות את המפרט הבא ב3K(חצי מחיר), אצטרך להוסיף לו זיכרון וSSD, אבל אולי זה יכול להשתלם לי יותר ממחשב חדש, מה דעתכם ? Processor: Intel Core i7 920 @ 2.66GHz (8MB L2 cache) Memory: 6GB tri-channel DDR3 @ 1066MHz Hard drive: 1TB SATA @ 7200RPM Optical drive: SuperMulti DVD+/-RW Sound: Integrated 7.1 HD audio Video card: ATI Radeon HD4850 Networking: 10/100/1000 Gigabit ethernet Operating system:WIN 7 Dimensions: 14.2"(H)x6.7"(W)x17.1"(D) 360W rated power supply

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שידרגתי את המחשב ל4 ג'יגה ראם, ועם זאת התקנתי VISTA ULTIMATE 64. עד פה הכל טוב ויפה, התקנתי את הדרייברים הדרושים. עכשיו, המיקרופון. יש את הדרייבר של conexant באתר שלהם, אך הוא פשוט לא עובד על המחשב. וניסיתי גם על עוד מחשב, ועל עוד מערכת הפעלה, זה פשוט לא עובד. (על 64 ביט) עכשיו... כרגע הוא מזהה את המיקרופון, והכל בסדר, הבעיה היא שכשהוא מקליט, הוא לא מקליט כלום. האם מישהו מכיר את הבעיה? רעיונות מה אני יכול לעשות עם הדרייבר הפגום הזה מבית טושיבה? כי אני באמת חייב את המיקרופון. תודה.

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  23. שלום קניתי מחשב נייד של לנובו (T500) ועימו התקנה של וינדווס 7 בגרסת 32 ביט מכיוון ובגרסה זאת יש הגבלת זכרון ל3 גיגה בלבד הייתי רוצה לשדרג ל64 ביט האם יש אפשרות לשדרג דרך לנובו? כלומר מבלי לרכוש ווינדוס חדש? תודה

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  24. Started by shaihood,

המפרט הוא לחבר הוא לא מתכנן אוברקלוקינג ומעוניין בכרטיס מסך חזק שיחזיק משחקים עתידיים לצאת לפחות לשנה הקרובה. הוא מעוניין לקנות בעוד כחודש מסך FULL HD כך חשוב שהכרטיס יתמוך ברזולוציה של 1920X1200 לכל היותר. בזמנו הציעו לי את המפרט הבא: מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16Ghz Penryn BOX מחיר: ¤999 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מחיר: ¤508 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 3xAntec TriCool 120mm Included מחיר: ¤376 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk מחיר: ¤340 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5 מחיר: ¤397 כונן קשיח: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים מחיר: ¤344 כרטיס…

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  25. הכיוון הוא לסביבות ה-4K גג אבל גמיש מאוד לכל כיוון. * מטרות המחשב? שימוש בייתי/משרדי אינטנסיבי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? כל מה שמעל 10 אינטש בסדר, עדיף מט, לא קריטי. * רזולוציית המסך? מעדיף FHD אבל לא מאוד קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע, מקלדת מוארת עם home/end/del ועם touchpad טוב. * משקל רצוי? 1.5 ק"ג ועדיף הרבה פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי - שעתיים-שלוש גם בסדר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, USB3 חובה. HDMI רצוי. * Bluetooth? רצוי מאוד. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חייב SSD של 128M מינימום או לפחות כזה שקל להחליף ל-SSD. * כונן אופטי? לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא, אבל רצוי שיהיה משהו כזה זמין …

• 20 תגובות
    • 7.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.