עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מארז - 4000 Thermaltake VC 485 שח ספק - לא קריטי סדר גודל של 250 שח. לוח - ASUS M2A-VM-HDMI 390 שח מעבד - AMD ATHLON X2 6000 460 שח זכרונות - 2 יח' של 2 ג'יגה 800 Kingston 220 שח כרטיס קול - ASUS XONAR 1.3 HDAV - 1100 שח סה"כ 2905 שח. אין צורך בכרטיס מסך בגלל הכרטיס קול. 2 שאלות - האם אפשר לשים מעבד חלש יותר? האם יש צורך בלוח אם כזה תומך HD אם אני מתקין את הכרטיס הזה(של אסוס)? מס' דברים: - המחשב לא למשחקים אך ורק לצפיה בסרטי בלו-ריי וHD 1080P. - תקציב ריאלי בערך 2.5K גג. - אין צורך בציוד היקפי - חשוב שיהיה שקט - לא בטירוף... - כל החלקים שלא רשמתי זה כי אין צורך בהם - התכנון הוא להרכיב לבד - אין צורך בהרכבה במעבדה - זהו... אשמח לתגובות ודעות. (אני כנראה אשנה את המעבד לחל…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. חומרה זה ממני והלאה, ולכן כשהחלטתי להשקיע סכום רציני בקניית מחשב חדש שישרת אותי נאנמה מחדרי החדש () החלטתי לפרסם פה מודעה אז ככה: 1. התקציב עומד על 10-15K. אני יודע שאתם אוהבים תקציבים מדוייקים, אבל חסכון זו לא מילה גסה. אז יש לי 15K להשקיע, אני מעדיף לא להגיע כלכך רחוק, אם אפשר. 2. מטרת המחשב תהיה לשעשע אותי ולהעסיק אותי, כלומר אינטרנט, אופיס, משחקים חדשים ועריכה גרפית דו-מימדית. תמונות, לא סרטים. 3. ציוד היקפי דרוש. מסך, מקלדת, עכבר, כל החבילה. 4. חשוב לי מאוד השקט של המחשב וגם המראה הכללי של המארז, ואני מוכן להשקיע בזה כסף. מבחינת מראה אני מעדיף מארז מטאלי, עם USB מאחורה, ואולי אורות יפים כאלו וחסרי משמעות. כי צעצועים זה חשוב. גם שחור מבריק זה נחמד. משהוא עם מראה…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני הולך לקנות את המחשב הזה, כנראה השבוע http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=IFL90&cart=11956106581812157〈=heb מה אתם חושבים? אני לא מצאתי הצעה טובה יותר

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אהלן כולם! מפרט לחבר בלי OC למשחקים וסרטים, כולל מסך. התקציב הוא גג 5K, אותו עברתי, אשמח לתיקונים ושיפצורים. המחשב צריך להחזיק הרבה זמן ככה שחשבתי שעדיף לשים Q6600 אבל לא מצאתי מקום בתקציב, שוב, צריך להקטינו למתחת ל5K. תודה רבה לעוזרים [מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ₪865 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ₪105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ₪514 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ₪415 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪383 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 כמות: 1 - מחיר: ₪536 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מ…

• 31 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. מחפש נייד\טאבלט עם מקלדת שיכולה להתקפל אל מאחורי המסך. מעדיף מערכת הפעלה אנדרויד. יש חיה כזו?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by eNtro,

. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך בלי פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.הדוגמא הכי קיצונית כרגע watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).18 אינצ' D: -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד. הוא ישמש בעיקר לעבודה משרדית. חשוב שלא יהיה כבד אך שהמסך יהיה כמה שיותר גדול, ושישמש לכ-3 שנים ומעלה. הנה עוד כמה פרטים: * מטרות המחשב - בעיקר עבודה משרדית, גלישה, צפיה בסרטים וכו׳ * גודל המסך - חשוב שלא יהיה גלוסי ושלא יהיה קטן - עדיף סביב ה-15. * משקל - חשוב שלא יהיה כבד - המטרה היא לקחת אותו ללימודים והעבודה באופן יומיומי. * זמן סוללה - שיהיה סביר אבל לא על חשבון המשקל. * כונ ן קשיח - אין דרישות מיוחדות. אם אפשר SSDלכונן הראשי - מצוין. * כונן אופטי - עדיף, אבל אולי כדאי להתרפשר כאן בשביל משקל נמוך. * חברה - אין העדפה לחברה מסויימת, אבל השירות חשוב מאוד. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום, אני מעוניין לרכוש שילוש המבוסס על DDR4. כרגע אין לי צורך ביותר מ8 גיגה זיכרון, אך חשוב סטיק אחד (סביר שאשדרג ל- 16 גיגה בהמשך). חשוב לי שהלוח יהיה איכותי שכן מדובר במחשב לטווח הארוך (המחשב הנוכחי כבר בן 8). המחשב מיועד לצפיה בסרטים, גלישה באינטרנט ולא משהו מיוחד וכבד. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב והחלטתי לקנות DELL נייד , השימוש שלי הוא דיי כללי אינטרנט סרטים הורדות יכול להיות שאעבוד קצת עם סאונד( cubase )אני רוצה מחשב חזק שיחזיק לי מעמד לכמה שנים טובות, ההתלבטות שלי מתחלקת לשתיים: האם המחיר של ה-xps 15 מצדיק אותו ועדיף על ה-inspiron 15R ? והאם כדאי לי לקנות מחו"ל בגלל הפרשי המחיר...? ****לשתי הדגמים שאני מתלבט יש מעבד Intel® Core™ i5-480M (2.66GHz, 4Threads, turbo boost up to 2.93Ghz, 3M cache) תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. Started by yuvalbs2,

שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד מדגם ASUS U35JC. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=LZlGKC46txkdwkkg אבל לפני כן אני רוצה לברר האם יש לו יכולת להוציא אות VGA ו-S-VIDEO. למחשב יציאת HDMI בלבד, אבל הבנתי שיש ניידים שמסוגלים להוציא דרך הHDMI גם אותות אנלוגיים מהסוג שציינתי בעזרת כבל פשוט(ללא ממיר) דוגמת הכבל הזה: http://www.dealextreme.com/p/gold-plated-1080p-hdmi-to-vga-audio-adapter-cable-1-2m-33557 ייתכן שכבל מסוג כזה אפילו כלול בבנדל שמתקבל עם המחשב, אבל זה לא כתוב בשום מקום באתרי המכירה שחיפשתי בהם. מישהו יודע איך ניתן לברר האם זה עובד או לא? כי נראה שהמשווקים של ASUS לא יודעים הרבה חוץ מלהזיז קופסאות...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Ran B,

אוקי אז ככה..המחשב שלי כבר מתחיל להיות עגלה.. :-\ וחשבתי לשדרגו עם כסף היום הולדת הנחמד שלי . אז ככה ברשותי 2000 שקל תקציב והמפרט הבא : מעבד - פנטיום 4 2.66Ghz באס- 533Mhz. לוח אם - VIA MainBoard P4PB 266E. כרטיס מסך - גיפורס 4 - inno3D- 64Mb SDR. זיכרונות - 256MB - 400Mhz- לא יודע מה החברה. 128MB- איטי יותר (לא יודע מה המהירות..ואני מאמין שבגלל זה הכרטיס של ה-256MB לא מפיק את המיטב שלו..)- גם לא ידוע החברה. דיסק קשיח - 40GB WD. ספק- 400W ג'נרי.. :-\. (4 מאווררים, סליבים, קתודת UV, פאן באס, LCD [זה לא קשור..חחחח]) עכשיו נכון, אני יודע, צריך להחליף ממש את כל המערכת הדפוקה הזאתי ..אבל התקציב לא ענק מספיק כדי להשקיע הכל.. לכן אני מעדיף להשקיע במשהו ספציפי אחד עכשי…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Gold shark,

אני רוצה לוח אם של ABIT שמתעים P4 478 AGP X8 5 PCI 4 IDE ו SATA עם משהו יכול לתת לי לינוק ללוח אם קזה זה היא מצויין אגב עם אתם יכולים תנו לי ינק ללוח אם טוב של 2 מעבדים P4 478

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by yoni_r,

מעבד: p- 4 3.0 Gh'z lga 775 לוח אם: asus P5GD1 lga 775 intel 915p זכרון: 2x256 400 mhz כרטיס מסך:nvidia Geforce 6600 128mb pci-e כונן קשיח: w.d 120 gb 8 mb cach s-ata

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by AmL1,

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL5 מארז NZXT Lexa Aluminum No PSU קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ספקי כוח Corsair 520W CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular מסך samsung 19" 931BF 2ms LCD צורב samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail מקלדת ועכבר Logitech® Cordless Desktop® S 510 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB מה אתם אומרים? תיקונים שיפוצים? תודה=]

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד למטרות לימודים ומידי פעם סרטים רגילים (לא HD), חשוב שיהיה קל ובעל מקלדת נוחה. אני מחפש מחשב יחסית מהיר (אני מניח שזה פונקציה של זיכרון גדול לא?) לא בהכרח חזק (אני לא מתכוון להפעיל עליו משחקים כלל). אין חשיבות לHDD גדול. שיהיה לו WIFI ועדיפות לBT. יש משהו מומלץ (עדיף שיעלה כמה שפחות. 3000 זה ממש גג). תודה מראש על הסבלנות.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by reviZor,

שלום אנשים אני לאחרונה קראתי הרבה על Asus XG Station שזהוא כרטיס מסל חיצוני לנייד, אך לא מצאתי מאיפה לקנות ואפילו לא מחיר. אז הייתי מאוד רוצה שתגידו לי אם הדבר אכן קיים ומה מחירו, כמובן אם ישנם כרטיסי מסך אחרים אני ישמח לדעת יותר פרטים בנושא. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. היי, אני מחפש את הדרך הכי זולה לקנות את המחשב המכיל את המילה האחרונה מבחינת מפרט טכני, ויש לי ידע טכני כדי להרכיב מחשב. אני רואה שאני יכול להזמין מאמזון את כל הרכיבים ולהרכיב לבד (או לתת לטכנאי), זה עולה בערך 15K. (זה כולל מארז, ספק כוח וכו') אם אני מזמין מחשב מוכן מאחד מהמותגים (KSP \ אייבורי \ TMS) העלות זהה (15K) אבל המפרט מעט נמוך יותר (מעבד דור 12 במקום 13, SSD טיפה פחות מהיר וכד') בקיצור, נראה שהכי זול להזמין חלקים בנפרד. מה החסרונות של להזמין את החלקים ישירות מאמזון? (בהנחה שאני יודע להרכיב ויודע לבחור רכיבים שיודעים לדבר אחד עם השני).

18. שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש למשחקים ולעבודה יום יומית. הדגש פה על חומרה איכותית שתאפשר להרכיב מחשב שקט, אבל יחד עם זאת אשמח להימנע מהתחממות יתר (מה שהיה לי במחשב הישן, שגם שם ניסיתי לבנות מפרט שקט). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 3K (יש לי כבר חלק מרכיבים,בפירוט למטה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ברזולוציה 1080P, עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD - samsung ev…

19. Started by Yellow,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4000 ש''ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים,אינטרנט והמון תוכנות שרצות ברקע,חובה 1GB לפחות (אם יהיה ניתן להכניס 2GB זה יהיה טוב) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן,שהכרטיס מסך יהיה של NVIDIA 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמ…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by xbuka,

אני לפני קניית מחשב נייד ודי מבלבל אותי העיניין של המעבדים , האם זה עד כדי כך משנה איזה מעבד אני לוקח , הכוונה לג'וק שעליו T5600 , T7200 , T2400....(במעבד dou 2). ראיתי באתר hp העלמי שניתן להרכיב שם מחשב נייד לפי דרישה , מישהו אולי מכיר חנות כזאת בארץ שניתן להרכיב נייד לפי דרישה ושזאת תיהיה גם חנות אמינה ולא יקרה. ועוד דבר איך הניידים של msi?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. כפי שראיתי בפורום זה, רוב המפרטים הם של מחשבים נייחים, - ורציתי לשאול אותכם, אם מישהו מבין בניידים, אני צריך מחשב שייתן לי מקסימום ביצועים, תאימות וזמן סוללה למינימום כסף, כמובן שאיני משלה את עצמי שבאמת קיים דבר כזה, אני פשוט צריך המלצה למחשב שלדעתכם לפחות נמצא גבוהה מבחינת היחס בין עלותו לאיכותו. אנא עזרו לי.. המחשב מבחינתי אינו מיועד למשחקים! אך צריך לתמוך בכמה שיותר תקנים נפוצים, כמו כרטיס רשת אלחוטי, צורב די-וי-די, כונן קשיח של לפחות 80 ג'יגה, זיכרון של ג'יגה ומעבד עדכני, עדיף לי של אינטל כי הבנתי שהטכנולוגיה שלהם עדיפה. אני צריך זמן סוללה ארוך כמה שיותר ותמיכה ב VISTA באופן מלא, כולל ממשק AERO, ככה שיעבוד במהירות ולא יזחל. בתודה מראש לממצילים. PS - אפשר לחרוג טיפה מה…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by choochoo,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש - בעקבות ההוזלה של AMD נראה לי שאחסוך 400 ש"ח ובמקום Core 2 Duo 6300 אקנה X2 3800... ההצעה מ-KSP. המלצות לשינוי/שיפור במפרט או בחנות יתקבלו בברכה. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 670 670 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ KN9-Ultra AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E 1 585 585 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 1GB TwinMOS 1 550 550 כרטיסי מסך? Point Of View כמות מחיר סה"כ 7600GT 256MB GDDRIII, TV, DVI, PCI-E 1 795 795 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 390 390 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ LG DVD±RW GSA-H12 x18 Beige 1 175…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אהלן. אני מחפש מחשב לגיסי. רשימת הדרישות לא מטורפת - זה מחשב לגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים וצפייה בסרטים דרך חיבור HDMI. אני המלצתי לו על אחד מהמחשבים הבאים של חברת DELL: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN50102G אבל הוא טוען שיש הטוענים שיש בעיה עם היבואן בארץ והמליצו לו ללכת על מחשב של HP, בזמנו לעומת זאת, כשאני קניתי את הנייד שלי, אמרו לי להתרחק מHP בדיוק מאותה בעיית יבואן. אנשים, אנא עזרו לי לפתור את חידת האמינות בחברות. אם חברת HP לא בעייתית במתן שירות, הרי שהמחשב הזה גם עומד בתנאים ויותר משתלם כספית: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7741574 שאלה קטנה בנוסף: האם יש שינוי משמעו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. סבתא שלי עובדת מהבית, והיא צריכה מחשב נייד לשימושים משרדיים(היא לא משחקת שום דבר כבד יותר מסוליטר ). המחשב חייב להיות מאוד מאוד אמין, כי הוא יחזיק חומר חשוב מאוד עבורה - הפרנסה שלה ויהיה גיבוי למחשב הנייח שהוא סוס זקן. יהיה מעולה אם זה במקרה גם יהיה מחשב שיש לו שירות בבית הלקוח. אבל זה לא חובה, כי אני לא יודעת כמה זו דרישה מציאותית. תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by אוניה,

מפרט למחשב למשחקים , מחירו 3440 ש"ח , מה דעתכם על המפרט ? האם שווה את המחיר וכיצד ניתן להוזיל בעלויות שכן התכנון הראשוני היה מקסימום 2800 ש"ח (גמיש) : מעבד ( 554 ש"ח ) - intel core i3 530 box לוח אם ( 582 ש"ח ) - gigabyte ga-h55m-ud2h כרטיס מסך (611 ש"ח ) - connect3d ati redeon hd5670 1024mb ddr5 זכרון (676 ש"ח) - g.skill ddr3 4096mb 1333mhz cl 7-7-7-21 eco דיסק קשיח (242 ש"ח ) - seagate st3500418 as 3.5" 500gb sata2 16mb מארז ללא ספק (168 ש"ח) - coolermaster cmp-350 ספק (313 ש"ח) - chieftec a-135 550w יחידת קירור (196 ש"ח) - coolemaster hyper 212 plus הרכבה - 100 ש"ח למרות שהמסך 19 אינצ העדפתי כרטיס מסך 1024mb למען האופק השידרוגי . במה אפשר להמיר כך שלא יפגום באיכות אב…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים