ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (דגש על לנסות) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The witcher , Skyrim , Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 22" Philips 239cl -…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא דרוש ציוד היקפי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרט…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבנו ללכת על מפרט דומה לזה כאשר היא חשבה על מחשב נייח (יש מסך) לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2315 זכרונות4GB DDR3 1066/1333 MHz כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB כונן אופטיDVD-RW - SATA115 מארזCoolerMaster Elite 335185 ספק כחFSP 350W : ATX350-PNR אבל בסופו של יום היא מעדיפה נייד... צרכים: גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה, הורדת תוכן האינטרנט, צפייה בסרטי DVD, כתיבת מסמכי Word וכד'. שיעבוד מהר... מעבד ליבה כפולה. לא צריך ליבה גרפית או כרטיס מסך חזק פרט למובנה שיריץ סרטי HD. עדיף 3 שנות אחריות עקב הבעייתיות של ניידים. גודל: לא 10.1" ולא 15.X"... בין 12" ל14". רוב הזמן יישמש בבית ,אבל כנראה יהיה גמיש תקציב - עד 3000 ש"ח. (בכל מקרה יש מערכת הפעלה שבאה עם המחשב אז זה מתקז…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל בשנה הקרובה לימודי הנדסת מערכות מידע. אני מחפש לקנות לפטופ שישמש אותי גם ללימודים אבל גם בעצם כמחשב העיקרי שלי בדירה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוניים פירוט בהמשך), צפיה בסרטים וסדרות, מתאים לתכנות עבור לימודים. בסופו של יום המטרה העיקרית של המחשב הוא שיעבוד מהר וישמש אותי טוב ללימודים מעבר לזה הייתי שמח אבל גם שיעזור בשעות הפנאי. אני לא חותר שהמחשב יריץ לי COD MW על HIGH או CRYSIS 3. אבל הייתי שמח להריץ משחקים בסגנון אלו שמצוינים בהמשך באופן חלק. דוגמה למשחקים והדרישה: http://www.systemrequirementslab.com/cyri?gameName=naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-3-full-burst&itemId=11843&p=r. http://www.systemrequire…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתלבט לגבי 2 דגמים שמצאתי של מחשב אסוס ולא כלכך מבין אם יש דגם מועדף ביניהם או אולי משהו אחר הנה הדגמים שמצאתי: http://www.tms.co.il/product/16456 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=G551VW-FW163T מוסיף את השאלון במידה ויש רעיונות אחרים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים בקטנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1.מחיר המחשב בחול יוצא עם מע"מ ומשלוח זול יותר מבארץ בכמה מאות שקלים. האם המחשב עם אחיות בינלאומית כמו בארץ 3 שנים ואותם תנאים ? ד"א מכירה שמצאתי כתוב 12 חודשי אחריות , האם אצלהם 12 אבל בארץ יהיה 3 או שנתיים? הגיוני מסך מחשב מט עם טאץ? הבנתי שלא , בכל זאת כתוב באתרי המכירות בחול מט וטאץ . אז רוצה לדעת בוודאות . תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לא משהו כבד במיוחד), סרטים (FHD), תכנות ועבודה עם DB-ים יחסית גדולים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). pycharm (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, NBA 2K, FOOTBALL MAMAGER, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 * 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
ANTEC P180 Advanced Super Mid Tower 1,082 ש"ח Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO 2,512 ש"ח Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 238 ש"ח OCZ ModStream Power Supply 520W 730 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 901 ש"ח Creative Sound Blaster Audigy 2 Value Retail 422 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Silver Bulk 310 ש"ח GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel 1,530 ש"ח AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX 2,395 ש"ח Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 530 ש"ח Viewsonic 19 CRT Flat P97F Black Silver 2,009 ש 1. אני לא לוקח PowerStream כי זה ספק יקר מ…
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ANTEC ATLAS 550W EPS 1100 (noa) ASUS P5B Deluxe WiFi-AP 1540 (noa) Intel Core2 Duo 2.4GHz 4MB E6600 Box CPU 2050 (logic) Zalman CNPS9500 LED 92mm Fan Cooler for PIV/AMD 319 (pclogic) CD-ROM Asus x 52 88 (logic) EVGA e-Geforce 7950GX2 01G-P2-N592-AX 1024MB DVI Video Card 3770 (logic) Creative X-Fi Xtreme Music Retail Sound Card 740 (logic) Seagate 250GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ S-ATA II HDD 560 (pclogic) זה בגדול המפרט חסר לי זכרונות כדי שאני אוכל לעשות OC למעבד כדי שיגיע ל- 3GHZ... מה אתם ממליצים בנוסף אם משהו לא נראה לכם מהמפרט אנא הפנו אותי לחלופה אחרת...
-
- 38 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי את זה לפי אתר אחר. אם יש עוד שאלות אני מוכן לענות תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 5 אלף שקל • חריגה מקסימלית מהתקציב: עד 100 שקל יותר שימושים: • מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית, גיימינג כבד ציין שמות של משחקים בהם תשחק: משחקי AC, משחקי BF, משחקי FC, משחקי COD. • באיזו מערכת הפעלה תשתמש: 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב?: לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב: לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד: לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? 1920x1080 HD • האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב? 5.1CH חומרה אופציונלית: • האם ברצונך לקנות צו…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין בהמלצה במחשב לחבר במחשב במחיר עד 4200 מקסימום (אם אפשר במחיר יותר נמוך עדיף) אין דרישה לתמיכה במשחקים ספיציפיים, ככל שרמת הגיימינג גבוהה יותר, יותר טוב. גודל מסך לא משנה לו, אני מעריך שהכי טוב יהיה 15.4 כיוון שזה גודל המסך הנפוץ ביותר. גודל דיסק לא רלוונטי. זמן בטריה לא רלוונטי, בדרך כלל יהיה מחובר לחשמל במיקומים שונים. משקל סביר, כנראה עד 3-3.5 ק"ג עדיף פחות. אם אתם ממליצים על מקום מסויים, עדיף מספר גבוה של תשלומים ככל הניתן.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת כמה דברים לגבי המארז הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402&products_id=2192 או בשמו : Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black דבר ראשון , לא ממש הבנתי לפי מה שקראתי... כמה מאווררים אני מקבל יחד איתו? ואיפה הם ממוקמים? ועוד כמה אני יכול להכניס ? הכוונה לכמה כבר הכינו לי מקום.. (מעין פלסטיקים כאלה שתופסים) ולאיזה סוג מאוורר (גודל) ואם מישהו ראה\עבד\או שיש לו אותו .. אז איך הוא? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי המפרט הבא - WIN 8 Pro X64 Core I5 750 2.6GHZ p55-US3L GIGABYTE 12GB RAM KINGSTON ATI 6950 2GB Flushed to 6970 Power supply 550W HEC WIN COOLER MASTER II ADVANCE Dell 2311h שברצוני לשדרגו ברכיבים הנ"ל - [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=class: mws_boxTop, width: 100%, align: center][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: mws_boxLeft][/TD] [TD] [TABLE] [TR] [TD=class: mws_boxCenter][TABLE=class: productListing, width: 100%] [TR] [TD=class: productListing-heading, align: center]Remove[/TD] [TD=class: productListing-heading]Product(s)[/TD…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלד…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מתנה לבר מצווה לילד. התקציב המקסימלי הוא 4 אלף ואני יודע שמדובר בתקציב לחוץ ולכן מאד זקוק לפתרונות יצירתיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 200 שקל, עדיף להימנע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושי מולטימדיה בסיסיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עכשוויים (גם FPS וגם RPG חדשים). -מהי הרז…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפרט למחשב עד 1200 ש"ח. שיהיה מבוסס מעבד אינטל. לוח-אם איכותי עד כמה שניתן שיהיה מובנה בו כרטיס מסך, כרטיס קול וכרטיס רשת. מארז קטן וזול כמה שניתן שיכלול מאחור כמה יציאות USB של הלוח, ושתי יציאות USB מקדימה. צורב DVD הכי זול שיש. זכרון פנימי אם מתאפשר במסגרת התקציב 4GB אם לא אז 2-3GB. ספק אמין אך לא יקר מידי. 550W מספיק חזק? כמובן שיכלול מאוור-2 לקירור או מה שצריך. ללא מסך, ללא מקלדת, ללא עכבר, ללא רמקולים. חשוב לא לחרוג מ-1200 ש"ח. שימושים: גלישה באינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים ודברים בסיסים. תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב יאללה, אין לי כוח יותר לחכות ...אני קונה סופסוף את המחשבב המטרות העיקריות זה להריץ הרבה מכונות וירטואליות של , server, vista unix,linux xp ועוד... כמו שרת, בשביל למידה משחקים פה ושם, סרטים פה ושם . והעבודה הרגילה...מוזיקה ברקע, תוכנות, צריך הרבה משאבים. תקציב עד 5000 שקל , מתוכנן OC בעתיד, אני מקצץ בתקציב של הכרטיס מסך לכרטיס low end, דרוש זיכרון 4 ג'יגה אשמח לשמוע חוו"ד: מעבד Intel Core 2 Quad - Q6600 1321 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L 508 כונן קשיח (Seagate ST3500320AS 520 כרטיס מסך ASUS Radeon HD 2600Pro 550 ספק כוח Corsair CMPSU-450VXEU 450W 457 מארז NZXT HUSH 440 צורב DVD Samsung SH-S203B X20 SATA לינק 149 חסר זיכרונות, (חובה 4 ג'יגה 800 mhz) קירור (ד…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR, INDESIGN - CS5 וצפיה בתכני HD (FULL HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כ…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט המוצע: לוח אם Gigabyte GA-Z87N *(מדובר במארז מיני itx) מעבד Intel Core i7-4770K זיכרון Geil EVO Leggera 16GB DDR3 1600MHz כרטיס גרפי NVIDIA GeForce GTX660 OC 2GB N660-2GD5 * לכאורה אין בעיה להעמיס שכן הכוונה להשקיע בקירור איכותי* המחשב מיועד לגרפיקה תלת מימד והדמיה מתקדמת (פוטושופ מאיה אפטר וכו') ולשימושים ביתיים רגילים (סרטים אופיס וכו') - לא כולל משחקים כבדים. לדעתכם אפשר לנצל את הכסף (כ- 4390 על הרכיבים העיקריים) בצורה יותר חכמה ? לדעתכם מומלץ במיוחד להוסיף קצת לשידרוג חלק מהרכיבים ? אשמח לשמוע ותודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, חבר מתכנן לחבר שלושה מסכי 24" Dell U2412M למחשב שלו בעלי חיבור DVI ו-DisplayPort. התקציב הוא מקסימום 2000 ש"ח. חוץ מזה יהיה למחשב שימושים משרדיים בסיסים ולא צורך בעוצמה. העדפה לחנות שבמרכז (גוש דן פחות או יותר) חוץ מזה אין דרישות מיוחדות - אין תוכנות ספציפיות, לא לגיימינג, ללא מערכת הפעלה, ללא ציוד היקפי, ללא חיבורים מיוחדים (חוץ מחיבורים למסך). כל עוד זה לא מחייב אין אפשרות לחריגה מ2000 ש"ח ואם אפשר לחסוך אז לחסוך מהתקציב. תודה רבה, עומר
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני כימעט סגור על מיפרט כלשהו, ונישאר "רק" מעבד וכרטיס מסך. נישאר לי 4500 שקל לשני החלקים....המעבד צריך להיות amd 939 והכרטיס מסך pci-e (הלוח-אם הוא DFI N4 ultra) מטרת המחשב היא משחקים כבדים וגם oc.... החלקים חייבים להיות מ נעה תודה מראש install
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקציבהוא עד 4000 והמחשב מיועד לאמא שלי שטסה הרבה וצריכה מחשב שנוח לה לסחוב ושיוכל לשרוד ללא חשמל זמן רב ככל האפשר. השימושים יהיו רק עיבוד תמלילים, גלישה וסקייפ בעיקרון. תודה רבה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך המפרט הזה לתקציב הזה? מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪452 מארז: Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led Silver +FSP 600W SILVER 80 - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח כמות: 1 - מחיר: ₪499 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 - מחיר: ₪104 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪248 כרטיס מסך: Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDMI - Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1345 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sa…
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחיר למחשב בלבד - ללא מסך. המחשב אמור לשמש את הוריי (רצוי שיהיה מספיק חזק לתמוך בחלונות 7 ושיהיה מספיק טוב למספר שנים). 1. תקציב מקסימלי 2300 ש"ח (פלוס מינוס איזה 200-300 שקל) 2. מחשב ביתי (לעבודה משרדית) - אינטרנט, אופיס, תמונות. 3. יש צורך רק במקלדת, עכבר ורמקולים (לא קריטי). אין צורך במסך 4. רצוי מחשב שקט. 5. אין צורך במערכת הפעלה. כן יש צורך בהרכבה 6. רצוי שיהיה ניתן לרכוש באזור הרצליה/רעננה/תל אביב. ksp ו-ivory זה נוח מאוד. תודה רבה,
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-