עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ghtm,

אהלן אני צריך מפרט למשחקים ואינטרנט עד 3000. אין צורך בשום ציוד היקפי וגם לא צריך מארז או צורב. כונן קשיח לא צריך מעבר לחצי טרה. זה לחבר שיש לו כרגע מחשב ישן מאוד (מסך 17") אז לא צריך שיריץ את כל המשחקים החדשים על ההגדרות הגבוהות ביותר אבל כמה שיותר, עדיף. הסתכלתי במומלצים והאחד הזה נראה נחמד, השאלה היא כמה הוא מעודכן ואם אפשר לשפר בו משהו כשמורידים צורב/מארז. אין צורך בהרכבה. תודה מראש גיא

• 5 תגובות
    • 764 צפיות
  2. Started by xDa,

צהריים טובים,אין לי מושג אם הדיון הזה קשור לפורום פה. אבל אני צריך עזרה כי אני מתלבט,הזמנתי מחשב ונשאר בוא נאמר עודף.. 620 שקל,אני מתלבט אם להשקיע את זה על כונן SSD שישפר את חווית המחשב http://www.tms.co.il/product/12275 או לקנות מסך חדש, המסך הנוכחי שלי כרגע דיי ישן ברזולוציה נמוכה ( Aoc 2216VA). יש את המסך הבא: http://www.tms.co.il/product/10845 שעכשיו יכול להיות לי קשה לחרוג אליו,אבל הכי ממליצים עליו פה.. או שאפשר להתפשר: http://www.tms.co.il/product/12827 מה אתם אומרים? Screen Vs SSD תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  3. אוקיי, אז אחותי התחילה ללמוד באוניברסיטה לתואר הנדסאי מחשב, והיא הזמינה את המחשב הנ"ל מבלי להתייעץ: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TXDV6126ea99 מחיר 4000+ 300 על הובלה (עדיין לא הבנתי למה הובלה כזה גבוהה!). בכל מקרה, הנייד הנ"ל בסדר? הוא מתאים לעבודה עם שפת C וכו' (VISUAL STUDIO....)? המחיר מתאים? לא תהיה בעיה לבטל את הקנייה ולשלם קנס 100 שקלים, אבל זה עדיף על פני נייד לא מומלץ.

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  4. הי, את המפרט להלן הרכבתי לבד במשך היום מנתונים באינטרנט, ואני זקוק לחוות דעת מקצועית. -התקציב הוא 2800 אם חריגה של 200 שח -לשימוש למשחקים כבדים בלבד -רזולוציה 1280 1024 -הגדרות גרפיות גבוהות -אין צורך בציוד היקפי -יש מארז, ספק כוח וכונן קשיח -שקט לא קריטי אבל טרקטור לא לעניין -לא מבין ב OC -אין צורך במערכת הפעלה (ישwin 7 32) -העדפה לרכוש מחנות בתל אביב כיוון שאין רכב -שדרוגים עתידיים קלים יחסית, לא משהו מיוחד אז ככה: core i5 2500 3.3ghz s1155 6mb GPU core gigabyte p55a-ud3 s1156 dd3 2200 2xpci-e 2x2gb mushkin stilleto edition dual channel 996947 Zotac GTX460 1gb אני יודע שיש הצעות לשיפור מכיוון שאין לי כמעט ידע בנושא ולכן אשמח לחוות דעת איפה אפשר לחסוך ולשפר כדי לקבל את …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Koko Ben Hamin,

שלום לכולם,אני צריך מפרט עד 3500 ש"ח. אגב המפרט ייקנה בעוד כשבועיים,האם צפויה השקה של רכיב כלשהו? (אעדיף אם תתנו מפרט של AMD וגם של INTEL,כאשר באינטל אקח גם קירור למעבד על מנת שהחנות תעשה לי OC)

• 4 תגובות
    • 513 צפיות
  6. Started by dvirk,

יש אצלי מחשב נייד ישן HP Pavilion ze2000 Peintium 1.6Ghz 248 Ram "הרחבת כתובת פיזית" HD Fujitu MHT2040AT PL 37GB ועוד כרטיס רשת ומודם/פקס... אני לא מבין גדול במחשבים ניידים השאלה היא אם יהיה ניתן לשדרג את המחשב הזה כלמר להתקין עליו יותר זיכרון? להתקין HD יותר משמעותי? ואולי אפילו להחליף את המעבד? ברור לי שהדבר כרוך ברכישת חלקים יקרים ועבודת מעבדה אבל חשוב לי לדעת קודם כל האם הדבר אפשרי מבחינה טכנית (מקום פיזי, תמיכה בזיכרון נוסף) רב תודות

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  7. Started by Yossiel,

שלום, אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13086 - יש לי אפשרות לקנות את המחשב במחיר של 2700. http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12692 - המלצתם על הנייד הזה ברוב הדיונים שעונים על הדרישות שלי. עריכה: תקציב: 3000 שקל. ללא חריגה. אם אפשר אז להוסיף תיק למחשב או עכבר אלחוטי מומלץ. אני צריך תיקון שמכסה את המחשב ושאפשר להכניס אותו לתיק בית ספר. * מטרות המחשב? לדוגמה: המחשב יבוא איתי לבית הספר כפעמיים- שלוש בשבוע וישמש למטרות של אופיס, סרטים, ותכנות באקליפס ו VS. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל 14, אבל אפשר להתפשר על 15.6 * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב, אבל המחשב כן מיועד לסרטים. * דרישות מיוחדות ל…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. השימושים העיקריים שלי יהיו: משחקים בכמות סבירה, הרבה פיתוח תוכנה(ידרוש לעיתים הרצת vm אחד או יותר), המון אינטרנט ושטויות אחרות של יומיום... הייתי רוצה מינימום של 4GB RAM, ושיוכל להריץ משחקים על הגדרות בינוניות עד גבוהות(לא חייב שיהיה המקסימום של המקסימום, אבל כמה שיותר יותר טוב). יש לי מסך 19 אינץ' רחב, אפשרות שאני אשדרג אותו מאוחר יותר ל23/24 אבל לזה יש עוד זמן. שווה לי לקנות לוח אם עם חריץ נוסף לכרטיס מסך עבור שדרוג עתידי? בסולם 1-10 רעש מפריע 7. לא מתוכנן overclocking. אני מוכן לחרוג במשהו כמו 300 שח' רק אם זה ממש ממש שווה את זה. אני מתכוון לקנות מIQPC או חנות מומלצת אחרת באשדוד. תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  9. Started by talvi8942,

שלום לכולם , אני מתכנן לקנות מחשב נייח אחרי יותר מ 8 שנים עם המחשב הישן , המחשב החדש ישמש אותי בעיקר למשחקים כמו : ACO , ESO , ועוד כמה משחקים שיצאו בהמשך שכנראה ידרשו לא מעט כוח גרפי . בניתי מפרט והייתי שמח אם תוכלו לתת עליו חוות דעת , שיפורים או החלפת רכיבים . תודה מראש לכל העונים !! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]מעבדים - AMD Socket - AM4 100-100000071BOX-PC - AMD AMD Ryzen7 3700X Gen3 8 Core/16 Threads - With New PC Only - With Wraith Prism with RGB LED - 65W TDP - Box... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי[/td] [td]כמות: 1 ₪1470/1441[/td] [/t…

• 0 תגובות
    • 932 צפיות
  10. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤725 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם ASUS P5N-D ¤710 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31160 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE ¤515 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996593 כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe ¤654 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44404 מארז ללא ספק COOLER MASTER Centurion 590 ¤388 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RC-590 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2992¤ נתונים קיימים... ספק modu82+ 525w Enermax Gigabyte Geforce 9600GT מערך SLI למי שלא הבין ac freezer 7 pro מסך כרגע 19 …

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  11. Started by d or 8,

שלום, אני מבקש מפרט למחשב לצורך גיימינג כאשר יש לי כבר כרטיס מסך מסוג shappire R9 280x Dual-x בנוסף, יש לי גם SSD Samsung EVO 120GB 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? GTA V, Co…

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  12. Started by eli691,

שלום לכולם . אני צלם ורציתי לשאול לגביי הנייד הנל האם הוא יספק אותי מבחינת גרפיקה , האם אני יראה שונה , מבחינת צבעים חדות האם התמונות יראו טוב יותר משאר לפטופים מה היחודיות של הלפטופ הנל?? והאם הוא מיועד לפוטושופ ותוכנות גרפיקה מאשר לפטופים אחרים האם יש בו קיצורים שיעזרו לי בעבודה ? אני כמעט סגור לקנות אותו , אני מחפש עוד חיזוקים להחלטה... תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by tzay,

אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד בהתאם לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים (בעיקר אופיס למיניהן) ואינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה). יחד עם זאת, שיישאר רלוונטי לאורך זמן. מחיר? עדיף סביב 2,000 ש"ח (אפשר עד 2,500 ש"ח). גודל וציפוי המסך? עדיף 14 בגלל המשקל והניידות אבל אפשר גם 15.6 קל. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נדרשת מקלדת מלאה (נומרית), עשוי להוות משקל מכריע. משקל רצוי? לאור מסך מינימלי של 14 (בגלל המקלדת הנומרית), אני מניח סביב ה- 2kg. האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע עשוי להספיק. כונן קשיח? ממוצע עשוי להספיק. לא מבדיל בין הסוגים. כונן אופטי? רצוי. אפשר להסתפק ברכישת חיצוני (במסגרת התקציב). מעבד? מבין שזה נתון משמעותי אבל לא מבין בזה. ראיתי כמה i3 ו- i5 במהירו…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by damiana,

שלום! לפני כמס' חודשים הייתי חייב לפרמט את המחשב הנייד שלי(לנובו N100). פירמטתי אותו והתקנתי windows professional שלא הגיע עם המחשב.(לא פירמטתי לגמריי כיוון שלא היו ברשותי הדרייברים) לאחר פנייתי שלי לIBM הם שלחו לי 6 דיסקים מקוריים(שבינהם אני מאמין הדרייברים ותוכנת הRESCUE AND RECOVERY). כיום אני רוצה להחזיר את המחשב למצב שקיבלתי אותו ושאלתי היא: איך אני מפרמט את המחשב ומתקין את כל הדרייברים + XP HOME EDITTION(שאני מאמין נמצאת בדיסק שהם שלחו לי) ? יש לציין שכפתור הלנובו CARE אינו עובד. בנוסף אין לי ניסיון בפירמוטים והתקנות אז הפניה למדריך מאוד תועיל לי. המון תודות!

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  15. Started by satlachimpo,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪693 מארז: Coolermaster HAF 932 Black כמות: 1 - מחיר: ₪599 ספק כוח: Silverstone Strider 700W Active PFC Single Rail 12V 46A כמות: 1 - מחיר: ₪427 זיכרון: Hynix 2GB Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 - מחיר: ₪94 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪256 כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪1165 …

• 10 תגובות
    • 950 צפיות
  16. Started by VeNoMeR,

אני צריך שמישהוא ירכיב לי מפרט למחשב .. אבל רק אם הוא באמת מבין בבקשה .. אני צריך מפרט למחשב שיעלה ככה 4500 לא כולל מסך רמקולים מקלדת עכבר קיצר רק המחשב... אם תוכלו להוסיף את המחיר לכל חלק אני אשמח.... בבקשה זה חשוב ממש!!! :jump:

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  17. ראיתי באתר מסוים מחשבים נייחים מחודשים במחירים טובים. מצאתי אחד Lenovo Thinkcentre ב959 שח i5 ssd512 8gb וwindows 10 home עם 3 שנים אחריות. וחשבתי להוסיף כרטיס מסך טוב עד 400 שח. זה נועד לילדים לשחק פורטנייט על הגדרות בינוניות/גבוהות (לא אולטרה חחח) האם ניתן להוסיף למחשבים האלה כרטיס מסך ? מה מבחינת תמורה לכסף?

18. Started by kip,

מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.6GHz E5300 : "SLAY7" - BOX ₪345 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-G31M-ES2C ₪266 זיכרון: [..] PATRIOT 2048MB (2048X1) DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 ₪160 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119 מארז: [..] COMPUCASE 6T10 +HEC 300W ₪235 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 NCQ - ST3250318AS ₪215 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪1340 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il האם יוכל לסחוב גם תוספת כרטיס 6600U במקרה הצורך? תודה

• 5 תגובות
    • 705 צפיות
  19. יש לי לפטופ של לנובו מסוג N-100 עם מערכת הפעלה XP היום בלי הזהרה המקלדת של המחשב החליטה להשתגע כל המקשים לא מגיבים ושאני מנסה לכתוב בוורד או notpad מופיעות אותיות רנדומליות, או שאות מסוימת נתקעת יש למישהו רעיון אם זה בעית חומרה או תוכנה ואם פירמוט המחשב יעזור? תודה לכל העוזרים...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by SeeYouInHell,

שימושים: משחקים די כבדים הרבה מוזיקה וסרטים ציוד הקפי: לא צריך והמסך בעל מקסימום של 1280*1024 מקום: 500GB הערות:במארז לא להשקיע יותר מידי איזה 170-180 שקל ולהוסיף קירור נחמד באיזה 45 50 שקל והרכבה חנות מועדפת: iqpc ולהוסיף גם הרכבה

21. Started by snir.isl,

1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ברמה גבוהה הכי חדשים שיעבוד על מקסימום תכני hd ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). bf4 , cod:ghosts, Ac4,batman וכו. יחובר למחשב מסך בגודל 22 שמחובר עם dvi ועוד מסך שיחובר בhdmi שבו אני רק צופה בסרטים לא משחק. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. כפי שכתוב בכותרת ! דברים שחשובים לי.. לפחות טרה של זיכרון (שני כוננים קשיחים לגיבוי תמידי).. מעבד אינטל.. ושיתאים לעבודה בתלת מימד רינדור טוב והכל תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  23. שלום לפורום כאמור בכותרת אני מתכנן מפרט HTPC חדש לסלון ומתלבט בין שתי הפלטפורמות הנ"ל: 1. AMD e350 zecate , Radeon HD6310 הלוחות שהסתכלתי עליהם - Gigabyte GA-E350N-USB3 Asus E35M1-M PRO יתרונות - תומך בעד 8 ג"ב זכרון, DDR3 1066 חסרונות - single channel Intel ATOM D525 , Nvidia ION next generation gtx200 based.2 הלוחות שראיתי - Zotac ZBOX-ID41-U יתרונות - ? חסרונות - ? המארזים שהסתכלתי עליהם (גם בגלל המחיר) : Antec ISK-100 Antec ISK 300-150 שתי המערכות עולות + - אותו הדבר (אני מכוון לסביבות ה 1500 ש"ח ללא ציוד היקפי - רק המחשב). השאלות שלי - 1.איזו פלטפורמה חזקה ויעילה יותר? 2.האם יש למישהו המלצה ללוח? 3.איזו פלטפורמה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם, שנים שלא היו לי מחשב נייד ואין לי באמת מושג מה ההבדלים בימינו בין המותגים השונים (דל, לנובו, hp ואסוס). התחלתי ללמוד תכנות והגעתי למסקנה שאני צריך יותר זמינות למחשב. קראתי וחקרתי בנושא אבל עדיין חסר לי ידע. אני מכוון לניידים בגודל 14 עם עדיפות ל i5 דור 8 ומעלה. אני שם עין על dell vostro עם מערכת הפעלה ubuntu קישור ומפרט: https://ksp.co.il/?uin=72949 מעבד Intel® Core™ i5-10210U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 4.2 GHz זיכרון 8GB DDR4 2666MHz Onboard כונן קשיח 256GB M.2 SSD PCIe NVMe תצוגה 14.0-inch FHD (1920 x 1080) Anti-glare LED Backlight Narrow Border WVA Display מאיץ גרפי Intel® UHD Graphics …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Amdo,

שלום אני מחפש מחשב נייד עד 6000 שיריץ משחקי רשת כמו counter strike וגם לצפייה בסרטים חשוב שהמחשב יכלול מערכת הפעלה ויהיה מינימום 2 גיגה זכרון שיהיה כרטיס מסך סביר למשחקים כמו קאונטר סטרייק או פיפא. המסך או 14 או 15.4 אינצ אשמח לשמוע הצעות שעונות לדרישות תודה

• 4 תגובות
    • 577 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.