עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Lumber Jack,

היי לכולם, מחפש לפטופ לעבודה משרדית, עדיפות לDELL. *תקציב? 3,500 ש"ח פלוס מינוס * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 ומטה * רזולוציית המסך? פחות רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by kobiperez,

שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה מאוד (5 שנים) שהפסקתי לשחק אני מעוניין לחזור לתחביבי הישן. אשמח אם תעזרו לי להרכיב מחשב שיאכל את כל מה שאני אזרוק עליו. תודה מראש לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים אין לי פרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1…

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  3. Started by מוטיכ,

שלום לכולם אני רוצה לקנות בבלאק פריידי נייד בסביבות 1000 דולר אני מחפש מחשב נייד לעבודה באוטוקד ותוכנות עתיר . אין צורך בתלת מימד. כמו"כ על המחשב להיות חזק פיזית שלא ישבר בכל נפילה קטנה. מסך גדול. אפשרות גלישת אינטרנט טובה. עם אחריות בינלאומית אשמח לקבל מפרט שאני צריך או דגם מסוים או חברה מומלצת. תודה לכל המשיבים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by יניב51,

שלום לכולם, לאחר תקופה ארוכה בה הסוללה של הנייד לא עבדה רכשתי חדשה ( 350ש"ח מקורית מ DCS למחשב HP ). הסוללה הקודמת פשוט הפסיקה להיטען ובכדי לשמור על הנוכחית רציתי לשאול מה הדרך הכי טובה לשמור על אורך חיי הסוללה ( לא שתעבוד יותר זמן שהמחשב דולק, אלא שתישאר בחיים ולא תהרס )? בהנחה שרוב הזמן אני ליד מקור מתח, האם זה תקין להשאיר את הסוללה מחוברת למתח ונגיד פעם ביום לנתק ולהטעין? לבצע פריקה מלאה של הסוללה והטענה מחדש? אשמח לקבל עצות. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by dudidudu,

* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס, אוטוקאד, צפיה בסרטים. ואולי בעתיד ארצה להתקין משחקים קלים כגון התקנת pes. * גודל המסך. לא כזה חשוב לי, שיהיה נוח לצפייה ולהתעסקות במחשב לאורך זמן. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כזה מבין בזה, מה שנראה לכם לאור הדרישות שלי, מעדיף רזולוציה גבוהה ואיכותית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by מוטיכ,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לעבודה באוטוקד ותוכנות עתיר כמו"כ על המחשב להיות חזק פיזית שלא ישבר בכל נפילה קטנה. מסך גדול. אפשרות גלישת אינטרנט טובה. אני רוצה לקנות בבלאק פריידי אשמח לקבל מפרט שאני צריך או דגם מסוים או חברה מומלצת. תודה לכל המשיבים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. המחשב מיועד בראש ובראשונה לעבודות משרדיות, צפייה בסרטים. בנוסף אבקש לבדוק אופציה להתאים אותו גם למשחקים (כמה תוספת עלות זה כרוך?) בעיקר FIFA 2015 וכו'. תקציב משוער , אם קונה בארץ או בחו"ל. בערך 3K, עם קצת גמישות. אפשרי לקנות בארץ ובחו"ל אבל אם קונים בחו"ל חייב אחריות בינלאומית. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר עבודות משרדיות, קצת סרטים, קצת משחקים כדוגמת FIFA 2015, מעוניין לראות מה ההבדל במחיר ובמפרט עם תמיכה במשחקים או בלי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רגיל - 15. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוק…

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. כמה אני יכול לקבל על מעבד amd phenom ii x4 955

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by xenon,

שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד עפ"י הפרמטרים הבאים: * מטרות המחשב? במחשב מיועד עבור הבן שלי שעדיין בביה"ס. בעיקר office, אינטרנט וצפייה בסרטים. אין צפי למשחקים כרגע. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על "14 עדיף מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה שנכנס בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? מאחר ויש כבר נייד אחד ("15.6 ASUS 550JK) בבית שמחליף מחשב נייח, מעדיף שהמחשב הנ"ל יאפשר בכל זאת איזו ניידות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל הניתן אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אבל נראה לי שבכל מקרה יש לכולם * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי שהמחשב יהיה מהיר ולכן א…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by silky,

היי. אני כנראה קונה מחשב חדש ולכן רציתי לדעת להעריך מספר חלקי חומרה שיש לי עכשיו בשביל לדעת האם להעביר או למכור: 1- מארז Antec 900 עם קנפון אחד שבור במאורר העליון. (ואולי כבל מנותק לאחד המאווררים האחרים) 2- קירור למעבד Skythe Ninja . אני לא סגור על הדגם המדוייק. נקנה ב 2007~. 3- שני סטיקים של 1GB DDR1 400 קינגסטון 4- מעבד 4200 X2 בתושבת 939(!). 5- לבנה עיזים של הרדוף 500 גרם עם משחה טרמית MX5. רק בדקתי שאתם קוראים. 6- גריל ששולט על עוצמת המאווררים ומפיץ אור כחול. עד 4 מאווררים (מאיפה לעזאזל השגתי את זה).

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. לא הייתי פעיל בערך שנה בתחום המפרטים והשדרוגים, מפרט מלא של המערכת נמצא בפרופיל שלי. בא לי לשדרג שילוש + כרטיס מסך, האם יש טעם או שאפשר לסחוב בכיף עוד שנה עד סבב החומרה הבא?

12. Started by Batels,

*תקציב? לא יותר מ1800 שקל. * מטרות המחשב? לדוגמה: צפייה בסרטים לא ברמה גבוה, שימוש פשוט ביותר באינטרנט ושמיעת מוזיקה וספרים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט * רזולוציית המסך? רזולוציה לא כל כך גבוה, שהעצמים לא יהיו כל כך קטנים... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין... * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא חייב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) גודל מינימום 500GB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפ…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אך עד 100 שקלים~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה/תרגול על VM-PLAYER/WORKSTATION כ 4-5 תחנות בכל פעם. וכמובן אינטרנט ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת ׁ(הכי פשוטים שיש - העדפה לאלחוטיים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך ONBOARD יספיק בהחלט 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 (העיקר שלא ירעיש כמו טרקטור) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  14. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%94%d7%a8%d7%91%d7%94-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%90%d7%97%d7%a1%d7%95%d7%9f-%d7%97%d7%99%d7%a0/

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. בס"ד * מטרות המחשב? השימוש הכי כבד שיהיה בו הוא כנראה תכנות... C++ גודל המסך? 14 אינץ'. עדיפות למסך מט, אבל אפשר גם בלי. * רזולוציית המסך? לא מהותי - הזול מבינהם = הקלאסי - 1366x766 * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב...אבל במסגרת המחיר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו יוצא דופן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משהו מיוחד. SSD תמיד יהיה טוב במסגרת המחיר... * כונן אופטי? לא חובה, אבל אם אפשר למה לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך בכלל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היה לי ניסיון טוב עם דל, אבל חברות אמינות וטובות יתקבלו בברכה. ראיתי כמה כיוונים טובים של מחשבים, אשמח אם תעירו הערות ותציעו הצעות. 1. Dell Latitude E5440 LT-RD33-74…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by erashel,

שלום, רציתי לדעת כמה שווים הכרטיסים האלה ביחד? וכל אחד בנפרד? תודה

17. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין מגבלה, אבל מעונין לשמור על המינימום האפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ועבודה בוורד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  18. שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש לעריכת וידאו HD (בעיקר בPremiere ומעט בAfter Effects) ולעבודות אופיס ואינטרנט בסיסיות כסטודנט. גודל המסך: 15 אינץ' (עריכות הוידאו יתבצעו בעיקר בבית כשהוא מחובר למסך חיצוני גדול, אבל אני עדיין רוצה להיות מסוגל לערוך עליו גם בחוץ. מכיוון שאני מעוניין שיהיה גם קומפקטי וקל לנשיאה לאוניברסיטה, אני משער ש15 הוא הגודל האידיאלי) משקל: 2-3 ק"ג (עדיף שיהיה קל ככל הניתן מכיוון שאסחוב אותו איתי ביומיום, אך מבלי לפגוע בביצועי עריכת הוידאו. במידה והפער בביצועים בין מחשב קל למחשב כבד הוא פער משמעותי, אשמח לקבל שתי אופציות למחשבים ולהבין את ההבדל). זמן סוללה: לפחות 7 שעות (כמו בעניין המשקל, אני מעוניין שזמן העבודה יהיה ארוך ככל הניתן, אך מבלי לפגוע בביצועי …

• 21 תגובות
    • 6.3k צפיות
  19. שלום לכולם אני מתכנתת שרוצה לרכוש מחשב נייד במחיר 3500 שח עם אפשרות להוסיף עוד כ1000. מטרות המחשב: בעיקר תכנות עבור אנדרויד, הרצת סימולטורים וקימפול. * גודל המסך: 14.1 או 15.4 עם דגש על מסך איכותי, עדיף מט. * רזולוציית המסך: לא רזוליציה גבוהה מידי כדי לא להתעייף משעות עבודה ארוכות. * משקל רצוי - בסביבות 2,5~קג ... כנראה ולא אסתובב איתו הרבה, אבל זאת הפעם הראשונה שיהיה לי נייד, כך שקשה לדעת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה יתרון * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה. אחריות טובה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף בלי , כנראה אתקין עליו לינוקס…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. השימושים: בסיסיים, מוזיקה, הקלדת מסמכים ועבודה סטודנטיאלית על מחשב, סרטים כולל חיבור למקרן באמצעות HDMI. הדרישות: אחריות ארוכה כמה שניתן ובאתר לקוח ככה שעדיף אני מניח מחשב מסדרה עסקית. גודל 14 או 15 שיהיה נוח להקליד ולעבוד עליו. משחקים בסיסיים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by belldom,

שלום לכולם, אני עוזר לאחיין שלי לקנות מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים: minecraft, Combat Arms, WARFACE, microvolts -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1080 23" Samsung SyncMaster 2333 (אולי גם טלויזיה 32 אינץ' LG) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן. מקלדת ועכבר. (אולי איזה עכבר טוב לגיימינג). 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מהמחשב הישן…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודות תכנות והרצת בדיקות QA + הרצה של משחקים ומדיה בצורה סבירה פלוס, התקציב הוא 4500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים. * גודל המסך? 15.6, האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? רצוי 1980x1020, כמה שיותר גבוה יותר טוב בהתאם לתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + SSD 128-256MB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by TemaniH,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ( כולל מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. ניתן לחרוג, כל עוד התמורה עולה משמעותית ביחס להשקעה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (משחקי בליזארד בעיקר). WoW, Dota2,HoN. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - מחפש גם מסך 24''. איך ה Dell U2412M? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייח לשימוש במשרד ביתי (וקצת אקסטרא). במקור התכנון היה לכוון לאיזור ה- 2000 ש"ח, אבל נראה שנצטרך להשקיע יותר. צירפתי מפרט שבניתי ב- KSP, נעזרתי באחת ההודעות שראיתי כאן בפורום, אני אשמח לקבל הצעות למפרט שונה, או לדרכים לקחת מפרט דומה בזול יותר. באופן כללי היה חשוב לי לקחת מעבד טוב יחסית (4 ליבות), SSD מספיק גדול כדי לשים עליו את מער' ההפעלה, ומארז שלא יתחמם יותר מדי. והכי חשוב - מחשב שיהיה רלוונטי לפחות 4-5 שנים (אולי עם שדרוגים בדרך). הערה: אין צורך ביותר מדי מקום אחסון מכיוון שעל המחשב הנוכחי יש פחות מ-100 גיגה תפוסים ולא נראה שזה הולך להשתנות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב…

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  25. Started by MaC_MaN,

שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש ליום יום, בעיקר בריצה של מספר מכונות ווירטואליות במקביל (חלילה לא טראנספורמר), התקציב הוא עד 5K (גמיש טיפה), עדיפות לחברה מוכרת ולא חברה שתאדה מחר/תפסיק לייצר ניידים. גודל המסך: 15+ משקל: 2-3 ק"ג (עדיף שיהיה קל ככל הניתן). זמן סוללה: לפחות 7 שעות (עדיפות לכמה שיותר זמן). רזולוציית מסך: 1920x1080 יציאות/כניסות חובה: HDMI, USB3, RJ45 כונן קשיח: לפחות 500GB בכונן HDD מהיר (7200rpm) או בכונן SSD או בשילוב של השניים (אך לא היברידי). זיכרון פנימי: 16GB (או תמיכה עד 16GB). כונן אופטי: לא קריטי. רשיון למערכת הפעלה: אופציונלי. תודה לעוזרים, אוהד

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים