ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר, אבל אם אין אפשרות אז לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל (משחקים כמו NFS,FIFA, סרטי HD, ואינטרנט), ובעיקר תיכנות בפלטפורמות שונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): תוכנת vmare - פרנסה. Cubase - מזדמן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות למסך - 21.5-23. ומהירות תגובה טובה. שהמסך לא ימרח בזמן תזוזה כמו בפיפא ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חבר שלח אלי מפרט שהזמין והייתי רוצה חוות דעת מארז IN WIN שחור פאנל מבריק USB וסאונד קדמי ספק כח A.PFC 3Y 450W FAN12 POWER MAN INWIN לוח אם G41TM-P33 1GLAN MSI מעבד אינטל 2.93GHz 3MB CORE 2 DUO E7500 מאוורר למארז COLD BIT 12CM זכרון JETRAM TRANSCEND 2GB DDR2 800MHz דיסק קשיח פנימי 320GB SATA2 7200 16MB WD צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS בעיקר מה שאני מעונין לדעת זה על הספק והזכרון לי יש ניסיון עם אייבורי ו - MSI וניסיון טוב אז ככה שלא אכפת לי להזמין בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עתיד לקנות מחשב יד שניה. אני סטודנט שרוצה לעשות קצת גיימינג אבל אין תקציב למפרט חדש ואפילו לא למפרט שהעלתם ב3000 ש"ח. אז מצאתי את המפרט הבא ביד2, ואני הולך לקנות אותו בימים הקרובים. אשמח לשמוע מה דעתכם. כן, אני יודע שזה ענתיקה, אבל אני רוצה לשחק בOblivion, HL2, ואולי כמה משחקים חדשים. אבל אני לא צריך שהכול יהיה בסטינגס הכי גבוההים אז זה לא קריטי. היה לי בבית מפרט דומה ומשחקים חדשים עדיין רצים עליו (לדוג' Dead Space 2). בכל מקרה, אני הולך לשלם על המערכת הבאה 1350 ש"ח (אני לא יודע את כל הנתונים המדוייקים במחינת היצרנים אבל זה לא משנה לצורך העניין): מעבד: Intel Quad Core Q6600 כרטיס מסך: GeForce 8800GT 512mb זכרון: 2GB DDR2 הארד דיסק: 320GB 16MB (נפח לא קריטי בשבילי, יש …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי הזדמנות לקנות בארה"ב את המחשב הנ"ל, כולל סטיק של 2 ג'יגה ובנוסף תיק, וכל זה ב-420 דולר (1,660 ש"ח בחישוב שער הדולר כיום). חבר של אבא שלי שוהה שם דרך קבע מסתבר, ואין לו בעיה לקנות את זה בשבילי ולהביא למישהו שמגיע לארץ בקרוב. כמה שאלות: 1. מתי המחשב אמור להיות משווק באופן רשמי בארץ, וכמה להערכתכם הוא יעלה? האם העסקה הזו שווה? 2. עד כמה עניין האחריות קריטי בעיניכם? הרי לא תהיה לי אחריות בארץ. האם בכל זאת כדאי? 3. אמנם במחשב רגיל התקנתי כל דבר אפשרי כמעט (כרטיס מסך, זכרון, כונן CD וכולי), אבל במחשב נייד מעולם לא התקנתי דבר. עד כמה זה מסובך להוסיף 2 ג'יגה זכרון למחשב נייד? (מאמין שלא מדע אטומי, אבל בכל זאת) 4. באשר לחריטה של עברית על המקלדת בארץ-ביררתי …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי,אני צריך מחשב נייד סביב המחיר של ה800~ פחות או יותר. הוא ישמש לגיימינג בהגדרות בינוניות ככה שצריך כרטיס מסך שיוכל לסחוב משחקים על הגדרות בינוניות. ד.ק של 500GB לפחות לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. גודל המסך לא ממש משנה לי,גם לא המשקל של הנייד. בינתיים מצאתי את המחשב הזה,דעות?,יש משהו יותר טוב בתקציב? http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/hewlett-packard-hp-pavilion-m6-15-6-laptop-silver-intel-core-i7-3632qm-1tb-hdd-8gb-ram-windows-8-m6-1158ca/10225638.aspx?path=a4ad61c27c421c9435b65fd482a1db96en02&SearchPageIndex=1
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 2.0GHz 512K 256MB DDR 2100 Gigabyte 8IEX Intel845E Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 MyVIVO 128MB DDR Seagate 60GB 7200 rpm Hercules Fortissimo 3 HEC 300ART Power Supply(מארז כבר יש לי) זה יוצא הכל 4500 שקל- מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי , אשמח לחוות דעת על המחשב שבניתי מTMS .. מחר אני מזמין אותו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪924 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪207 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪306 מארז: FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪525 זיכרון: Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V כמות: 1 - מחיר: ₪190 קשיח למחשב שולחני: WD 500GB Sata 3 Caviar Blue כמות: 1 - מחיר: ₪326 כרטיס מסך: MSI GTX 660
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב - הרכיבים שחסרים לי הם 1. מעבד 2. לוח אם 3. זיכרונות 4. כרטיס קול 5. כרטיס מסך 6. צורב DVD המטרה של המחשב היא למשחקים, מוזיקה וסרטים. אם מישהו יכול לעזור זה יהיה אחלה. תודה, Por
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, הלפטופ מיועד לטינאייג'רית. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסרטים/סדרות בסטרימינג, ולכן חשוב WiFi מתפקד (לי באופן אישי הייתה בעייה קשה בעבר עם notebook של HP) ואיכות חומרה טובה מספיק לוידאו חלק. דרוש מסך גדול (15.6 אינץ' או 17) אבל מחשב לא כבד מדי (עד 2.5 ק"ג). אני חושב שוידאו לא מצריך כרטיס מסך מאוד חייתי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. אין לי מושג כיצד, אם בכלל, משפיע כרטיס רשת בלפטופ על תפקוד ה-WiFi, אז למי שמתחשק מוזמן להרחיב. אין חובה לנצל את כל התקציב. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למידת מכונה (המון שימוש בזיכרון RAM ומיקבול על GPU) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש העיקרי של המחשב יהיה עבור פיתוח ועבודה על למידת מכונה. אומנם המחשב לא ישמש עבור gaming, אבל יש חשיבות גבוהה מאוד לכרטיס המסך (אשמח אם יכנס בתקציב gtx 1080). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אשמח בבקשה להמלצה למחשב נייד לילדות בנות 6 ו-8. תקציב בסביבות 2500 ש״ח (אשמח לפחות אבל לא על חשבון איכות, מעדיף שזה יהיה משהו שישמש אותן לתקופת בית הספר). שימוש במחשב למטרות לימודים מהבית (אז משקל אולי פחות קריטי) וגלישה בסיסית (YOUTUBE) בעיקר. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי דילמה... האם להשקיע במחשב שכביכול יהיה קצת אוברקיל בשבילי... נניח 3900X וגם 32GB RAM.. ואז זה יחזיק לי אמנם הרבה יותר זמן בעתיד.. או.. שפשוט ללכת על משהו שאמור לספק אותי ואז בכל כמה שנים פשוט לשדרג... ולקבל דור חדש יותר... שאולי יהיה חזק יותר ממה שיש לי.. הכוונה היא האם להשקיע עכשיו מאוד על המחשב או שפשוט לחסוך ועם הזמן פשוט לשדרג ולקבל דורות חדשים בכל פעם.. דור ישן שהוא עדיין חזק, זה יהיה שווה משהו?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL5 מארז NZXT Lexa Aluminum No PSU קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ספקי כוח Corsair 520W CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular מסך samsung 19" 931BF 2ms LCD צורב samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail מקלדת ועכבר Logitech® Cordless Desktop® S 510 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB מה אתם אומרים? תיקונים שיפוצים? תודה=]
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב מיועד רק להזרמת וידאו ולא למשחקים. אין צורך בכרטיס מסך נפרד. חשוב שהמחשב יהיה שקט זריז ועיצוב אלגנטי במארז ITX. המיקום יהיה על שידה ולא בתוך ארונית. הכוונה לחבר אותו לרסיבר בHDMI. רצוי שהמפרט יהיה מספיק חזק שיחזיק לי מספר שנים ללא צורך לשדרג. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HTPC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מתוכנן -מהי הרז…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אולטראבוק שקניתי לפני 3 שנים UX31A של אסוס. בזמן האחרון הסוללה שלו כבר התחילה די לזייף והיא נגמרת ממש מהר. היות ולא היה איזה שינוי מדהים בעולם הלפטופים שנים האחרונות והמשקל של האולטראבוק ממש נוח לי, החלטתי שבמקום לקנות לי לפטופ חדש אני פשוט אחליף לזה סוללה ואנסה לשדרג אותו במידת האפשר. ממה שכתוב באתר של אסוס, הזיכרון באמת מולחם ללוח, ניסיתי לבדוק באמצעות CPU-Z אם ה-4 ג'יגה יושבים בחריץ אחד ובכלל כמה חריצים יש לי (הייתי רוצה להוסיף עוד 4 ג'יגה) ממה שאני רואה תחת SPD הכל ריק. אין מידה על אף אחד מחריצי הזיכרון. מצד שני, תחת memory אני רואה שכתוב Channel# Dual. יש סיכוי שיש לי עוד חריץ? ועוד שאלה קטנה, יש לי כיום מעבד i5 3317U, יש אפשרות לשדרג את המעבד ל i-…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי מבקש את דעתכם לגבי בחירת החלקים להרכבת מחשב. מעבד Amd Ryzen 5 3600 3.6Ghz AMD BOX כרטיס מסך Asus GTX 1050 Ti Cerberus 4GB OC GDDRS 2XDVI HDMI DP PCI-E לוח אם Gigabyte A520M HAM4, AMD A520 ,DDR4 PCI-E, DVI, HDMI כונן קשיח Crucial MX500 CT250MX500SSD1 250GB SSD SATA III מארז מחשב Generic MicroATX Black זכרון מבקש המלצה בין 16-32 gb
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הזה? איך המחיר? Athlon 64bit 3000 S-939 772שקל MSI K8N NEO 4 PLATINUM 795שקל WD 160 sata 8mb 492שקל A-DATA 512MB (400) X2 460שקל Nec 3520A x16 Dual Layer 295שקל Teac/SONY 1.44 (Black) 40 שקל HEC 400W (True Watts) 284 THERMALTAKE VA 4000 371 שקל סה"כ 3509 המפרט הוא עדיין בלי כרטיס מסך, רטיס מסך אני אקנה במקום אחר ואני לא יודע ממש מה כדאי לבחור... אני לא גיימר ממש כבד אבל אני משחק הרבה בFLIGHT SIMULATOR 2004 ואני רוצה שהוא ירוץ חלק על הגדרות גבוהות. בהתחלה חשבתי לקחת 6600GT ולהסתפק בו, אחרי זה חשבתי לקחת X800 רגיל ועכשיו אני לא יודע אם כדאי לקחת אולי בכלל את הX800XL...? מה אתם אמורים? כדאי לקנות כרטיס שהוא יקר פי 2 מה6600GT? הוא שווה את ה…
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבנית מפרט ב-3000, ללא מסך. המחשב אמור לשמש 2 ילדים בגילאים 9-11 במשחקים מאוד פשוטים (SIMS לדוגמא) ואינטרנט. תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שליש מהמחשבים הניידים מתקלקלים בתוך 3 שנים גרף זהה אך ברור יותר לפי סוג תקלה: נטבוקים לעומת ניידים בסיסיים וניידים יקרים: מה דעתכם? הסקר באנגלית (המקור) מצורף ב-PDF באדיבותו הרבה של Ivan. תודה. והנה הלינק המקורי: http://www.squaretrade.com/pages/laptop-reliability-1109/ [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/notebook-dell-156-720p-vostro-3550-silver-3210m-free-dos-p-13726?cPath=126 או http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20617 את VOSTRO יכול לקבל ב 3360 ש"ח את LATITUDE אני יכול לקבל ב 4000 ש"ח יתרונות של LATITUDE: מסך - 1080P ולא 720P משקל - 300 ג"ר פחות - לא באמת חשוב לי כי המחשב יהיה נייד רק בתוך ההבית. היתרונות של VASTRO: כ 650 ש"ח זול יותר מ LATITUDE השאלה האם FHD וזה שהסידרה היא LATITUDE ולא VOSTRO שווה תוספת של כ 650 ש"ח ?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לשדרג את החומרה שברשותי, אשמח לקבל הצעותיכם במסגרת הפרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 300 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב מיועד למשחקים, משחק על מסך 28 אינץ רזולוציה 1920 על 1200. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=הש…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט לידידה שלי היא לומדת אנימציה בתלת מימד וגיימרית 1. מה התקציב המקסימאלי? --- 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Zbrush , V-ray ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני יודע שהיא משחקת דוטה , אבל העדפה לכרטיס מסך שיחזיק דברים יותר מאסיבים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה יש לי בערך תקציב של 3000 ש"ח מבחינת עכבר מקלדת כרטיס קול רשת ומודם אני מסודר גם מבחינת מסך אני מסודר אני מעוניין בלקנות מעבד מבוסס AMD שכמובן לא יהיה הכי יקר אלא הכי משתלם לזמן זה וגם שהביצועים שלו ייספקו אותי עד שלפחות אני אקנה כרטיס מסך מתקדם יותר כרטיס מסך אני מוכן לשלם עד 650 ש"ח והארד דיסק אני אסתפק ב - 40 גיגה זיכורנות אני מעוניין ב - 256 אבל אין לי מושג איזה לקחת
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב, אחרי לא מעט שיחות עם אנשים (בעיקר עם MCFLY) הגיע הזמן לרכוש מחשב (אני רוצה להזמין מחר). אני מרשה לעצמי להשקיע עד 10,000 ש"ח (אפשר כמובן פחות ) עבור הרכיבים הבאים : 1. מעבד 2. לוח NFORCE3 בלבד 3. זכרונות 1G 4. דיסק קשיח RAPTOR 74G למערכת ההפעלה וכו 5. דיסק קשיח נוסף ל DATA 6. מאוורר למעבד המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כמו MATLAB ותוכנות לאלמנטים סופיים וכמובן לעבודה משרדית. לא למשחקים ! לא למשחקים ! מאד אשמח להצעתכם והמלצתכם
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב של אייסר. בבית אנימתחבר דרך ראוטר לנטוויזן. בכל מקום אחר שאני מנסה להתחבר לרשת אלחוטית אחרת, המחשב מזהה את הרשת האלחוטית (ללא סיסמא) עם אות חזק מאוד. כשאני מנסה להתחבר החיבור לוקח זמן ארוך מהרגיל, ואז אני מקבל הודעה שהחיבור unseccessful, ואז מופיע לי limited access, ואני לא מצליח לגלוש או להתחבר למסנג'ר למשל. חשוב לציין שגם בבית מופיע לי. Limited access אבל אני גולש ומתחבר להכל ללא בעיה. מישהו יודע כיצד ניתן לפתור את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-