ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
שלום וברכה (נפגש בשמחה?) חבר ביקש לעשות לו מפרט, וכמובן שאין מקום אחר מלבד פורום מפרטים לפנות אליו. הוא בעצם צריך את המארז ותכולתו (מעבד, לוח-אם, זכרונות, כ.מסך, כונן קשיח, צורב DVD, מארז, ספק, כרטיס קול, ופאנל). מעבד: לבחירתכם. לוח: כנ"ל. זכרונות: 2GB. כ.מסך: למשחקים. כונן קשיח: של לפחות 400GB. צורב DVD: לבחירתכם. מארז: כנ"ל. ספק: כנ"ל. כרטיס קול: יתחבר לרמקולים 5.1 של Logitech. המחשב כמו שכבר אמרתי פעמיים, מיועד למשחקים ועל זה צריך להיות הדגש. עילעלתי עם החבר קצת ב-new egg ולקחתי לו כמה חלקים, הייתי רוצה לשמוע ביקורת שלכם על המפרט (הלא כל-כך שלם ש"בניתי"). ואם הוא לא טוב, אז מרכיבים חדש מההתחלה. המפרט להלן: CPU: 1. Intel Pentium D 930 800MHZ FSB LGA 775 …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דרישות: מסך: עדיפות משמעותית ל 14.1" , אם לא אז 15.4" (בצער רב...) מעבד: T7250 ומעלה כ.מסך :Nvidia 8400M זיכרון: 2 ג'יגה דיסק קשיח : 120Gb ומעלה אני אתן את הדגמים שביניהם אני מתלבט ואת מחיריהם: אשמח להמלצה מה לקנות. DELL http://www.notebookclub.co.il/zoom.php?&item_id=80 מחיר מזומן ב קיי.אס.פי - 5590 ש"ח. LG 1: http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1474 מחיר בירדן פי.סי- 6300 ש"ח . 2: מבצע ב KSP E500-S.AP7DE T7500 2.2GHz אותו מחשב כמו האופציה הקודמת רק עם 160Gb במקום 200Gb מחיר-6090 ש"ח ASUS http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5803&perur=2&t=1&c=331 מחיר סופי כולל 2 ג'יגה זיכרון 6350 ש"ח (קיבלתי הנחה). בעיקרון אני מאוד רוצה נייד 14.1" , הא…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בס"ד היי, אני משדרג את המחשב והאמת היא שאין לי שמץ של מושג מה צריך לבדוק לגבי לוחות אם ולגבי RAM, אשמח להסבר קצר לגבי הדברים החשובים. הזמנתי מעבד RYZEN 2600 מNEWEGG ועכשיו אני צריך גם לשדרג ראם ולוח אם. רציתי לדעת מה צריך לבדוק לפני שקונים אותם, ממה שהבנתי בכללי עדיף זיכרון מהיר למעבדי RYZEN אבל יש פערים די גדולים אפילו בתוך קטגוריות מסוימות, זיכרון 8GB 3000 Mhz נע בין 240 ל400 שקלים לסטיק אחד. מה ההבדלים בינהם? לצורך העניין מחיפוש מהיר בNEWEGG מצאתי את זה: https://www.newegg.com/global/il-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16820232419 אבל הוא רשום לINTEL, יש הבדל בין RAM ללוחות לאינטל ולוחות לAMD? ובכללי אשמח אם מישהו י…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני קונה מחשב חדש שיחליף סוף סוף את ה Athlon XP 2500 ואת ה Radeon 9700Pro המזדקנים שלי. התקציב שלי הוא כ-8000 ש"ח (אין צורך במסך ובציוד היקפי). המחשב ישמש בעיקר לתכנות ומשחקים. זה המפרט שהרכבתי, אשמח לחוות דעת והצעות לשיפור: מ- gibornet: MAXTOR 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER - 494 INTEL CORE 2 DUO E6600 - 1999 מפנדה: SONY DVD-ROM x16 Black 144 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 149 Enermax Liberty 400W 475 Arctic Cooling Accelero X2 139 LG GSA-H10 DVD-Recorder Black 210 הרכבת מחשב במעבדה 188 מ KSP: Abit AB9 - 850 1GB Twinmos DDR2 533 x 2 - 860 Sapphire Radeon X1900XT 512MB VIVO - 2170 מ Keynetik: Gigabyte 3D Aurora - 500 סה"כ …
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום, הצטרפתי כי המליצו לי על הקהילה פה(: אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מחשב חזק, שמסוגל לעשות מולטיטסקינג טוב.(המטרה - להריץ משחק חדש,ושעדיין אוכל להיות באינטרנט, לראות סרט וכו'). תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7500, רק אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, אבל גם קצת עריכה, סרטים HD.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על …
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לשדרג מחשב נייח שברשותי בכרטיס מסך, הנתונים של המחשב, מצורפים בתמונה מטה. יש לי ספק כוח מיותר של 550 ואט, במידה והכרטיס מסך צורך יותר. בכל אופן, השימושים שלי הם עריכת וידאו (לא מקצועית), פוטושופ ובעיקר משחקי פיפא. מעוניין לקנות משהו שמצד אחד ישרת אותי תקופה, ומהצד השני לא יעלה על 1000 ש"ח. אשמח להמלצות, תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג BF4 ועוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4 GTA V DAYZ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). או 19 או 21 אינץ' לא זוכר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עהיי, אני מחפשת לקנות מחשב שישמש אותי לתוכנות אדוני ועריכת וידאו. התקציב עד 7 אלף אבל מעדיפה להוציא 4.5 - 5 אלף. בדקתי בכול מני מקומות וכול אחד אומר משהו אחר במיוחד לגבי דגם המעבד i7 עם האות h/u בסוף ברור שאני רוצה ראם 16 ומסך15. 6. אשמח שיעזרו לי עם דגמים כי באינטרנט יש אין סוף אופציות. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, מחפש להחליף את הנייד בנייח. XPS 9310 משנה שעברה, עם 32GB RAM, i7 1165G7, הוא מדהים אבל אין לו כרטיס מסך וזה מעיק עלי.. כרטיס מסך לא צריך להיות מוגזם כי [אין תקציב וגם כי] הוא יהיה בשימוש יחסית רגוע - קצת עריכות וידאו\אפקטים ומשחקים מדי פעם. יש לי רכיבים שאפשר להשתמש בהם [ספק כוח 450W, מארז MID, דיסק SSD], במידה ויתאימו. היה לי רק Intel עד עכשיו, אבל לא חשוב לי דווקא להשאר שם. מקווה שיכולים להמליץ לי על שילוב של לוחאם + מעבד + כרטיס גרפי שיעבדו טוב יחד...? תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיף להשאר מתחת 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה מש…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני זקוק למפרט מחשב שיעודו משחקים כבדים, תוכנות לעריכת וידאו, סרטים ומוסיקה. דגש על כרטיס מסך וזכרון, בתודה טום. הרכבתי משהו ורציתי לדעת מה דעתכם: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤873 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤469 כרטיס מסך: XFX PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB DDR5 : HD-487A-YDFC - RETAIL ¤1192 דיסק קשיח: SEAGATE SV35 500GB 16MB 7200 RPM PATA - ST3500630AV ¤419 צורב DVD: LG DVDRW GH-22LS30 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤163 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL 5-5-5-18 - PLATINUM EDITION : OCZ2P10664GK ¤415 מארז: THERMALTAKE ARMOR PLUS MX ( BLACK+WINDOW) VH8000BWS w/o PSU ¤579 ספק כוח: CORSAIR VX 550W : CMPSU-550VXEU ¤5…
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להחליף את הגרוטאה שלי: Celeron Tualatin 1200@1600 378MB SDRAM @133 Radeon 8500LE המחשב הוא לשימוש כללי. עיבוד תמלילים, טבלאות, מולטימדיה, משחקים ועוד. אין לי תקציב מוגדר. אני שואף להוציא כמה שפחות כסף- כל עוד החלק יתן תמורה הגונה ויתן ביצועים סבירים. אני לא צריך- חומרה: צורב וכרטיס קול. ציוד היקפי: הכל נשאר. OC צריך להילקח בחשבון. אבל אני לא מתכנן ממש להשקיע בזה כסף. לקחת את החלק הכי טוב להמהרה בטווח הסביר של מחיר המוצר. כרגע זה מה שחשבתי עליו: שילוש 1 AMD Sempron 64 Bit 2800+ Socket 754 Tray CPU 450 ש"ח בלוג'יק ASROCK K8NF4G 349.00 ב PCdiscount SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz 590 שח בנועה סה"כ שילוש 1390 ש"ח שילוש 2 AMD SEMPRON 3000 TRA…
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים, אני בעוד שלושה שבועות עובר לתקופה של שנה או אולי יותר ללונדון ואני מתלבט מה לעשות עם המחשב שלי. את המפרט המלא שלו אתם יכולים לראות בפרופיל שלי. המארז מאוד גדול ולשלוח אותו בדואר זה לא אופציה כי זה יעלה יותר מ-1000 ש"ח פלוס יהיה לי מע"מ באנגליה. יש את האופציה של לארוז אותו טוב טוב ולשלוח אותו בטיסה אבל לכו תדעו מה יכול להדפק בזמן ההעברה. ההתלבטות שלי היא האם להשאיר אותו בארץ, לקחת את הקשיחים איתי ולבנות שם מחשב חדש לגמרי או להעביר אותו איתי לאנגליה במטוס ולהסתכן בנזק. מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא עבור מתכנת בתודה מראש [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום היום עשיתי ביקור בשני החנויות ולשניהם יש את אותו המפרט, AMD Athlon 64 (3000+) - 512K Cache [754 Pin]- RETAIL 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original Gigabyte GA-K8NS (nForce3 250) - ATX Pointofview- Geforce 6600GT 128MB DDR - DVI/TvOut - AGP WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA NEC DVD-RW NEC 3500 x16 DUAL LAYER - bulk NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE Genius Comfy KB-10X keyboard - ps2 Microsoft - Wheel Mouse Optical - PS2/US Creative Inspire 2.1 2500 אוקיי קודם כל ההצעה של ksp למפרט היא : 5060 וההצעה של zigzag להצעה היא: 5358 למה כדאי זיגזג ? יש להם יותר אחריות למה לא כדאי זיגזג ? מחיר ג…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי היום מחשב נייד של אסוס עם מסך ברמה די נמוכה. אני מחפש מחשב נייד חדש כשרוב מה שמעניין אותי זה מסך באיכות הגבוהה ביותר שאפשר למצוא. אני עובד שעות רבות מול המחשב, בעיקר הרבה קריאה וכתיבה ולכן חשוב לי מאוד מסך איכותי שיאפשר עבודה של שעות רבות מולו. מצ"ב שאלון כנדרש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K, אפשרי לחרוג לשם קבלת תמונה איכותית ומסך איכותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? קריאה מרובה, כתיבה מרובה, אינטרנט, סרטונים מצגות וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכי…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000-8,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Squad, ArmA 3, The Witcher 3, Rainbow 6 Siege -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 23" 60 Hz -לאילו הגדרו…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לקבל את עזרתכם בקניית מחשב לפיתוח. התקציב בלתי מוגבל. עניין הביצועים הוא חשוב ביותר. אני רוצה להריץ עליו לינוקס, המשקל לא חשוב. חשוב שתהיהי אפשרות ל- docking station. בגדול, נראה לי שהמפרט של ה- ThinkPad W530 אמור להתאים לי, החסרון היחיד שמצאתי בו הוא שאין אפשרות לרכוש אותו עם SSD (יכול להיות שאני טועה ויש אפשרות?) נראה לי ש- SSD יתן לי שיפור רציני בביצועים. אני יודע שסדרת ה- thinkPad נחשבת למוצלחת, לכן הלכתי לכיוון. מה דעתכם? האם אתם מכירים מחשב אחר שיתן את אותם היתרונות? תודה מראש!
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תקשיבו אני דיי חדש בעעניין הזה ואני לומד וזה עכשיו אני ממש רוצה ללמוד לנתח את המפרט (אני יודע שאני נשמע כמו ליימר) בכל מקרה אני יודע לפרק את המחשב וזה אבל יש לי עם זה קצת בעייה אני ממש מבקש עם מישהו כאן גבר ובטוח יש אז אולי מישהו נגד ייביא נגיד 2 מפרטים (טוב ולא טוב) והוא יינתח כל דבר במפרט איתי יעני כאן בפורום וייגיד מה זה אומר וכמה זה הממוצע ממש תודה לכל העוזרים זה דיי חשוב
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פשוט חשבתי אולי לקנות מחשב חדש..... זה גם אומר שאני צריך למכור את המצלמה הדיגיטלית שלי CASIO-EXZ4 מצלמה מעולה ב-2500 שקל. אז כמה הייתם משלמים על מחשב כזה היום? ואל תהיו מעצבנים ותגידו: "לא הייתי משלם שקל" או משהו כזה.... תודה! AMD Barton 2600 SK7+SF2 coolmod Epox 8rda3+ בגרסא החדשה 2x256 ddr 333mhz samsung gigabyte r9700 pro 128mb maxtor 40GB 7200 rpm 1.44 floppy Aopen x56 cd-rom Tsunami 350W שאגב מעולה תאמינו לי.... מארז raidmax 868 שחור מדהים עם חלון ומאוור לדים בצבע אש. http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=173 למי שלא מכיר. 4 מאוורים ג'נרים. תוצאות בבחינות 3DMARK 2003-4956pts 3dmark 2001- 14843pts וזהו נראה לי, תודה לעוזרים!!!!
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לכל צוות המומחים הנהדרים כאן! אחי לא מבין כלום במחשבים, ורוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותו אך ורק לגיימינג. הוא לא מחפש דווקא את המחשב הכי מדהים בשכונה, אלא משהו חזק, ובעיקר- אמין! הוא לא הבן אדם שידע לפתור לבד תקלות, ולכן המחשב צריך להיות מ"בית טוב". * מטרות המחשב? משחקים. לאו דווקא הכי חדשים. * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? קל. ככה שלא ישבור לו את הברכיים... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB-1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה. העיקר אחריות שידועה כאמינ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, עבודות (סטודנט), אינטרנט, עריכת תמונות כבדות (צלם חובב). - אולי בעתיד עבודה עם תכנות כבדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף באזור ה15", אין לי בעיה ליותר או פחות (עד 14") אם זה מוזיל את המחיר. - לא יודע לגביי מסך מט או מבריק, כרגע יש לי מחשב של לנובו G550 גודל 15.6" מסתדר איתו יופי. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מהותי לי. * דרישו…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, השאלון: תקציב - 6000-7000 * מטרות המחשב? לדוגמה: אני מחפש מחשב נייד ללימודים שיריץ בקלות תוכנות כמו AUTOCAD, STRAP ו-OFFICE.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רוצה מסך 13" אני סוחב אותו איתי הרבה, אז שלא יהיה כבד מידי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יו מינימום FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחד…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הצורך הוא לעיצוב גרפי סטטי, ללא אנימציות. תוכנות אדובי: פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין, תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-