ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לקהילה, הקטנטנים כבר גדלו ומתחילים לקבל משימות מחשב בבי"ס, להתעניין במשחקים וכו'. אנחנו מעוניינים לקנות מחשב נייח לשימושי office בעיקר אבל שיוכל להתמודד גם עם משחקים כדוגמת מיינקראפט (זה הקטע שלהם כרגע). מה שחשוב לנו - אמינות ועמידות. תקציב: 2000-3000 כולל מסך. לגבי המסך - אין דרישות מיוחדות. האם מחשב בקופסה קטנה (מיני? טייני?) רלוונטי? אשמח להמלצות. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי :) אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב למטרות תיכנות ולימודים. חיפשתי באמזון, ומצאתי כמה אופציות. מה אתם אומרים? מה מהם הכי טוב? או שאולי יש לכם הצעות אחרות? תודה! המחשבים שמצאתי: https://www.amazon.com/VivoBook-Lightweight-WideView-i5-8250U-Fingerprint/dp/B0795W86N3/ref=pd_sbs_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0795W86N3&pd_rd_r=d78e168b-7ac1-11e8-8fb9-0343366df76c&pd_rd_w=W8jzf&pd_rd_wg=0RGj9&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=5825442648805390339&pf_rd_r=TRSSY9D3EC5JCB6H50PK&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&a…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?X 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 4K, בגודל 27 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, היה לי נסיון טוב מהמפרטים שמפרסמים פה באתר, הפעם אני צריך מחשב לגיימינג ורציתי לדעת האם המפרטים המפורסמים עדכניים כי הבנתי שזה קריטי בחומרה של גיימינג. בנוסף, לא ראיתי המלצה במפרט למסך. האם לדעתכם אפשר לרכוש מחשב לגיימינג של פורטנייט, מיינקראפט , ראפט וגם עריכה חובבנית של וידאו ב 4500 שח כולל מסך? אפשר לחגוג ב 500 שח.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, לקראת הלימודים מחפש לקנות נייד, התקציב כעיקרון עד 500 אבל אם יהיה צורך אפשר גם חריגה קטנה. המחשב אמנם יהיה לרוב בשימוש כללי בלבד (גלישה, קצת אופיס וכו'), עם צפייה בסרטים אך חשוב לי שתהיה אופציה להריץ משחקים וכמו שצריך למרות שזה לא יקרה יותר מדי, המחשב גם צפוי "למשוך" כמה שנים אז יהיה נחמד אם יהיה לפחות קצת רלוונטי גם בהמשך הדרך. בעקבות דיון שהיה לא מזמן מאוד שמתי עין על Lenovo IdeaPad Y560 שהוא בעל מפרט די מרשים יחסית למחיר, דגם עם מעבד i5 עולה 4625 (http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=4856), אין לי צורך בדגם עם i7 וסה"כ יש כרטיס מסך Radeon 5730 שהוא מהחזקים שיש. אמנם אין לי בעיה עם מסך 15.6 כמו שיש לו אבל אני לא אשקר אם אני אגיד שאני מעדיף אחד קטן יותר. כמובן ש…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני כבר קרוב לשנתיים עם לפטופ די חזק שקניתי תחת האשליה שלפטופ עם מפרט טוב יכול להוות איזושהי תחלופה למחשב נייח למשחקים. המחשב מתחיל להראות סימני עייפות, ובשביל לתת לו עוד כמה שנים טובות לחיות(ולפנק את עצמי) החלטתי לקנות מחשב נייח חדש שישמש בעיקר לגיימינג(Guild Wars 2, Diablo 3, ועוד משחקים שיבואו), כאשר כמובן שיהיה לי שימוש של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ותיכנות עם כל מיני סביבות עבודה (MATLAB VISUAL STUDIO ועוד) המחשב הולך לרוץ על שני מסכים, שהעיקרי הוא עם רזולציה 1920 על 1080. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח, חריגה של עד 500 שקל שתביא לשיפור ניכר אפשרית. אני לא מעוניין בOC, לא עכשיו ולא בעתיד. אין לי צורך בציוד היקפי, אין לי צורך בכונן דיסקים. הייתי רוצה מפרט מIQPC htt…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט לאמי לעבודה משרדית, הסתכלתי במדור המפרטים המומלצים והמפרט מצוין, אך הוא בן חודשיים. אשמח למפרט עדכני יותר אם יש. אין הרבה דרישות, אבל אשמח שיהיו: 1. מארז שקט וטוב, לא מהדקים המעפנים האלו, ויהיה מצוין גם אם יהיו לו יציאות USB למעלה, אבל ממש לא חובה. חשבתי על הCompucase 6A19 שאני מאוד מרוצה ממנו, הוא שקט ונראה בסדר גמור, רק היציאות USB למטה. 2. אני אשמח ליציאת DVI, פשוט כדי שאני אוכל לחבר למסך גם מחשב נייד שיש לו רק VGA זה המפרט מהמדור: אשמח למפרט לפי החנות TMS. תודה רבה, ושבוע טוב.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח לדעת כיצד מפעילים את הטורבו במעבד i5 4210u והאם צריך להפעילו.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות ה 3500 - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל שיענה על כל הצרכים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? איזור ה500 ... אם זה ממש שיפור מסיבי 2. מה שימושי המחשב ? שימוש עיקרי הוא עריכת סאונד ותקלוט, משחקים זה על הדרך (לא צריך כרטיס מסך מפציץ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, Abelton live . Traktor חשוב שאיבלטון ירוץ חלק גם כשהוא עמוס. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ישנים כמו WoW / SC חדשים כמו Overwatch ו gta5 ( מספיק לי שהם ירוצו על הגדרות בינוניות) -מהי הרזולוציה הט…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט (כ-10 טאבים פתוחים במקביל בכרום), אופיס, מוזיקה, סרטים- סטרימיניג PLEX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לא מיעוד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6. המחשב …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי בבקשה עזרה להרכבת מחשב ביתי לשימושים בסיסים ללא ציוד היקפי. מה שכן חשוב לי שהמארז יהיה מיני ונראה סביר. תודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, אינטרנט וכדו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). movie maker בשימוש מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סוליטר, אנגרי בירדס... :-) לא משהו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, אני צריך מפרט למחשב שמיועד לעיצוב גרפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי. תוכנות בשימוש - illustrator, photoshop, indesign גרסה cs5 או cs6. שימוש כבד. המחשב לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך - 23"-24" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בעכבר, מקלדת, מסך 23…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: מתחיל ללמוד\לעבוד בסאונד כנראה יתחבר למיקסרים ויהיה הרבה סביב נושא הסאונד. כרטיס קול מעל הממוצע ככל שמאפשר התקציב עבודה עם תוכנות כגון abelton,cue base ועוד בסגנון הזה בקשר לזיכרון וכח עיבוד אני לא יודע אם מחשב של סאונד צריך הרבה ואיכותי אבל אם כן אז קחו בחשבון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? משהו טוב ונוח לעבודה * משקל רצוי? לא קריטי, אם המ…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לאחר עיון בפורום ובמפרטים המומלצים, ניסיתי להרכיב מפרט ל-HTPC פשוט שיתחבר לטלוויזיה בסלון. נתקלתי בבעיה במציאת מארזים מתאימים, נראה שרוב מארזי ה-HTPC תומכים בmini-ATX ולא בmATX. ובכן, במה אני מעוניין: מה התקציב המקסימאלי - 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - ניתן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- ניתן לחרוג בכ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב- ניגון תכני HD על מסך 46' ברזולוציה 1920X1080 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות - XBMC, PLEX ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא מיועד לגיימינג כלל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא ממש, אבל אם יש המלצה לשלט רחוק, אשמח לקבל. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - לדעתי אין צורך בצורב…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת צפייה ישירה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או משו באיזור * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים באוניברסיטה. דוד שלי גר שארצות הברית והוא יכול להזמין לי מחשב מ newegg ולהביא לי אותו לארץ. נתחיל בשאלה הקטנה יותר: איך מסתדרים עם העניין של המקלדת? נראה לי שהפתרון של הדבקת מדבקות עם האותיות בעברית הוא קצת בעייתי מבחינתי, כי אני די בטוח שהן יתקלפו (+ זה פחות יפה). דבר שני, על איזה מחשב אתם ממליצים? מה שחשוב לי במחשב הוא: שיהיה בעל יכולת עיבוד טובה - אם אני הולך ללמוד הנדסת תוכנה אני אריץ עליו visual studio + sql server וכו'. שיהיה נייד - חשוב ביותר. לא בא לי לסחוב מחשב כבד שלא יהיה קטן מדי, ולא גדול מדי - נראה לי שלא יהיה לי נוח להסתדר עם מסך 12'', מצד שני, צריך שיהיה נייד. שהסוללה שלו תחזיק לאורך זמן - כדי שאני לא אצטרך להטעין אותו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לידיד שלי, שעוסק בעריכת וידאו להסגר על מפרט למחשב חדש. מדובר בבנאדם שבהחלט לא מבין יותר מידי בחומרה, ואין סיכוי שיחליף מחשב בשנתיים הקרובות, אז הדגש הוא על מחשב חזק ואמין שיחזיק לו מעמד לכמה שנים טובות. שימושים: אינטרנט, סרטים, פוטושופ, פלאש ותוכנות עריכת וידאו למינהן (פרימייר, אפטר). (לא משחק, לא יהיה שימוש בתוכנות תלת למינהן, ללא ציוד היקפי וללא מסך). נראה לי שמבחינת אחסון, יספיק לו הארדיסק של טרה (הוא בעצמו לא יודע להגיד לי, אז אם מומלץ אפילו יותר אשמח לדעת). מבחינתו הסכום המקסימלי הוא 5000, אבל בהחלט אפשר יהיה להסתפק גם בסכום סביב ה 3-4. אשמח לעזרה, תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שבת שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימושים כללים בגדול. כזה שאוכל להפעיל עליו סרטי HD בלי שיתעייף לי, ושהמעבד לא יתיישן תוך 3 חודשים. לקחת אותו ללימודים כמה פעמים בשבוע ובגלל זה אני עדיף שיהיה קטן וקל, עם זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בשימוש השוטף אני צריך אותו לכתיבת עבודות וקריאת מאמרים, גלישה באינטרנט, מוסיקה וסרטים (עם יציאת HDMI). חשוב שההנדסת אנוש שלו תיהיה טובה כמו מקלדת נוחה וזוויות מסך מספקות, וגם אחריות כמו שצריך. עדיף גם מסך מט וצורב דיוידי אבל אני מניח שאפשר להתפשר. הדגמים ששמתי עליהם עין DELL Inspiron n4030 DELL Inspiron n3010 Dell Latitude 13 LG T-380 Lenovo ThinkPad Edge 13 NV122IV Asus Eee PC 1215N Lenovo Thinkpad Edge 0217-22G 13.3 …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לשמוע מה דעתכם על המפרט הבא. התקציב הוא עד 6000 ש"ח. אני לא מתכנן OC או לשפר את המחשב בחלקים אחרים. המחשב ישמש בעיקר למשחקים וראיית סרטים (אני רוצה שהמשחקים הכי כבדים יעבדו לי על המחשב עם ההגדרות הכי גבוהות ובלי תקיעות....) תודה רבה. מעבד Intel Core 2 Duo E8500 Box ¤927 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8500 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤552 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39472 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤354 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤422 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon …
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה אשמח לקבל את עזרתכם במציאת מחשב נייד אחסוך לכם את קריאת הטופס הארוך כי הבקשה די סטנדרטית: מחפש מחשב נייד לאבא שלי, עד 3000₪ אין הגבלה על משקל או מסך מסך בינוני עד גדול (אין בקשה מיוחדת בקטע הזה) שיהיה ssd לווינדוס ואולי לעוד כמה תוכנות (120-240גיגה) זיכרון גם סטנדרט 1T כזה אין חשיבות רצינית לסוללה שתהיה ממש גדולה כי הוא לא יצא עם הלפטופ מהבית, פשוט רוצה לעבוד בסלון חח אם יש אופציה שתוזיל את המחיר (וכך להביא מפרט חזק יותר) שיבוא בלי ווינדוס אז מעולה כי יש לי מקורי להתקין (קיבלתי חינם ללא הגבלה). לקנות באחת מהחנויות במרכז או בחנות עם משלוח, להזמין מחול גם אופציה במיוחד לפני שנגמר הבלאק פריידי(לא…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מישהו סיפר לי על הפורום הזה ואני ממש מקווה שמישהו יוכל לעזור לי להגיע לפתרון כי אני כבר ממש משתגעת! העיניין הוא כזה- אני צריכה מחשב DELL חזק לתוכנות גרפיות. המחשב שאני שוקלת לקנות הוא DELL 1520 T7500 עם מפרט מצויין של 2.2 זיכרון, 160, Nvidia 256, וכו..הבעייה היא איפה?! בהתחלה כמעט קניתי מהטכנאי שלי אבל אז שמעתי שהכי כדאי מK.S.p אבל כשהלכתי לשם, גיליתי שאכן יש להם את אותו המחשב עם אותו מפרט, כשרק מספר הדגם שונה- DELL 1520 1886 בעוד בזאפ ראיתי שיש עוד 2 דוגמאות- 1887 ו 2084 (שהוא הכי זול מבינהם 5,700 לעומת 6,200 שk.s.p דורשים). אני מנסה לחסוך כסף אז רוצה לקנות מן הסתם את היותר זול אבל לא מבינה מה פשר המספר 1886 לעומת 2084 או 1887 אם המפרט הוא אותו מפרט!! אני שמה 3 …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט אולטימטיבי לצרכים שלי, בינתיים הרכבתי לעצמי את זה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1280 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤460 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤366 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤259 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBPQ כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1113 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37343 צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤177 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L מארז כולל ס…
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בניתי מחשב לפי מפרט מומלץ. 6460 (כולל windows 10). הדבר הזה יעבוד ? להחליף משהו ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב גיימינג נייח בתקציב נמוך-3000 עד 4000 ש''ח(כולל הכל). אתם יכולים לעזור לי לבנות מפרט ולתת המלצות לחנויות(באזור תל אביב)?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-