ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לכל היותר 4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל עוד זה יבוא לידי ביטוי באיכות/מהירות המחשב, לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, סרטים HD, מוסיקה, תכנות, בעתיד עבודה עם גרפים של שוק ההון וריבוי מסכים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio/ NetBeans - כבד Office - תדיר Bitorrent - כבד Dropbox - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
יש לחברה שלי מחשב נייד HP compaq cq60 - 220ej המחשב דיי ישן אבל עדיין עושה את העבודה, לאחרונה היא התחברה ל100 מגה בהוט, בחיבור קווי היא מקבלת 70 מגה ובאלחוטי 15-20 המחשב הנייד שלי (חדש יותר) מקבל 100 בקווי ו50-60 באלחוטי לכן הבעיה היא לא בתשתית. רוב השימוש שלה במחשב נעשה באלחוטי ובעיקר משמש לצפייה ישירה מתוכן XBMC. בקיצור אני מניח שהכרטיס רשת מיושן ופשוט לא תומך ב100 מגה, צירפתי שני תמונות שבהם ניתן לראות את הNetwork Adapters ומאפייני הDuplex & speed. עכשיו יש לי כמה שאלות בהנחה ואני צודק לגבי כרטיס הרשת: 1) כמה פשוט ואם בכלל ניתן לבצע החלפה של כרטיס רשת פנימי במחשב הנייד הנ"ל ? 2) איזה כרטיס רשת יכול להתאים? האם גם כרטיס רשת שמתחבר בצורת USB יעשה את העבודה? 3) שא…
-
- 4 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות\לסטודנט למדעי המחשב . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6-14 מסך מבריק * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מלאה ומוארת * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן עדיף שיהיה גם VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD של 256 ג'יגה חובה! גם אם אין תמיד אפשר להחליף. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב חדש (בעיקר לגיימינג) בתקציב דיי גדול, של כ6K שקלים, ללא ציוד היקפי... השאלה שלי היא - האם ידוע על רכיבים חדשים שאמורים לצאת בזמן הקרוב יחסית (נאמר, נגיד חודשיים) שבגללם כדאי לי להמתין עם קניית המחשב, או האם לא מתוכנן \ ידוע על כזה דבר ואין למה לחכות עם הקנייה? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש. המטרה לקנות מחשב איכותי שמתאים לצרכים שלי עם תקציב המינמלי ביותר הנדרש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, כמדיה סנטר, לעריכת וידאו ביתית לעתים, למשחקים ולתכנות(סטודנט למדעי המחשב). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- המחשב ישמש להרצת משחקים בכ-100 שעות בשנה. משחק עתידי שהמחשב ידרש להריץ אותו יהיה כנראה gta v, בנוסף למשחקי אסטרטגיה איכותיים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב- עד 24 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב שישמש אותי גם לגיימינג וגם לתכנות, ניסיתי להתייעץ עם אנשים וכרגע קצת עברתי את התקציב שתכננתי. כמה פרטים כליים: 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב: 6.5k, אפשר לחרוג ל 7k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב: בעיקר משחקים, תכנות ותכני HD . בתכנות יכול להיות שיהיו על המחשב מכונות וירטואליות (אחת או שתיים במקביל) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי הדור הבא: watch dogs, gta v ועוד הרבה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב מיועד לחבר תודה לכל מי שיעזור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית , עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כנראה תדיר תוכנות: Adobe InDesign, Premiere , Photoshop ,Illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה ירכוש את…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב לאחר חיפושים רבים רכשתי לאחרונה Dell XPS14 וכעת ברצוני להוסיף לו SSD. במחשב זה קיים דיסק קשיח 500GB Serial ATA (5400RPM) + 32GB m-SATA SSD. האם כל שאני צריך לעשות זה להחליף את ה-32GB בכונן אותו ארכוש ? האם החיבור של ה-32GB הוא חיבור עצמאי שאינו תלוי בכונן SATA ? מה ניתן לשים על כונן בנפח 32GB ? כמו"כ, אני רואה שיש המלצות על ה-Crucial ואכן את כונן זה רכשתי למחשב הנייח שלי אך נראה של-Samsung Evo 840 יש ציונם יותר טובים באתרי ההשוואה ופער המחירים ביניהם, לפי זאפ, הוא כ-40 ש"ח בלבד - בקיצור מה עדיף ? האם הוא יתאים למחשב שלי ? לגבי ההתקנה, עד כמה היא פשוטה ? וכיצד מעבירים את מערכת ההפעלה (Windows 7) ל-SSD? שאלה האחרונה - הקלדת הנה מקלדת מוארת. האם הוספת אותיות בעברית ה…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
זה המפרט שתכננתי ללכת עליו. אשמח לחוות דעת לשיפור ואם אפשר לחסוך בחלק מהרכיבים לשמור ביצועים. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 1 - CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh - Tray... 1534/1503 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 1 - H97-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 1 x PCI Express x16 slot - 8-channel audio - Gigabit LAN - ... 468/459 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 1 - …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים צריך את עזרתכם למחשב HTPC שמיועד לסרטי HD בגדול חשבתי על מעבד AMD A6, מארז HTPC, ארבע גיגה זיכרון ודיסק קשיח רגיל בנפח מינימלי שמקובל היום 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אין לי מושג בחומרה ופרט במחשבים ניידים. מטרות המחשב: אופיס וגלישה גודל המסך: לא חשוב רזולוציית המסך: לא חשוב דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא חשוב משקל רצוי: לא חשוב זמן סוללה: 4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא חשוב Bluetooth: לא חשוב גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: לא חשוב כונן אופטי: לא חשוב האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא חשוב האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא חשוב, אחריות בארץ מספיק האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן!!!!!!!!!!!!!!! האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא חשוב אני מחפש באמת מחשב מנימלי לצרכים מינימלים במחיר מינימלי :] תודה רבה לעוזרים!!@!!@
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%93%d7%99%d7%95%d7%95%d7%97-surface-pro-4-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93-core-m-%d7%99%d7%95%d7%a9%d7%a7-%d7%91%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%91/
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב נייד asus X501A כשהוא לא מחובר לחשמל הביצועים הגרפיים פשוט על הפנים. גוגל מפות איטי ואפילו גלילה בפייסבוק איטית. אני שם אותו על high performance אבל זה לא עוזר. רק החיבור לחשמל. יש איזה הגדרה שאפשר לשנות?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי קניתי את המוצרים הבאים Intel® Core™ i7-5930K Processor GIGABYTE X99 Gaming G1 WiFi Intel® SSD 730 Series (480GB, 2.5in) Crucial 16GB DDR4 אני רוצה להמשיך את המחשב זה מה שחסר לי מארז איכותי ושקט ומרווח אולי FULL ATX מאוור איכותי למעבד ספק כוח מספיק חזק כרטיס מסך ממוצע רק להצגה בפוטושופ ד. קשיח נראה 2 TB צורב . מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד לא נכבה ב) במידה והמחשב מיו…
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
מטרות: שימושים רגילים, תכנות (Visual studio) ואולי משחקים באיכות בינונית וטיפה עיצוב (Photoshop) גודל מסך: עד '14 עם עדיפות ל - '13.3. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: עדיפות ל-FHD. משקל רצוי : כמה שיותר פחות, אני רוצה שהמחשב יהיה נייד בסופו של דבר, למרות שבבית הוא יחובר למסך '24. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר. י ציאות מיוחדות: HDMI, USB3 Bluetooth . כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: הכי אופטימלי כונן SSD אחד של 256. אם זה יוצא יקר מידי אוכל להתפשר על כונן קשיח מהיר (7200 RPM) עם SSD CACHE. כונן אופטי - לא. תמיכה בתחנת עגינה - לא. האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. אעדיף אחריות ל-3 שנים אך אם יהיה מפרט מנצח אתפשר על שנה אחת. מע…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תודה מראש לכל המסייעים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס ואולי כבסיס למדיה סנטר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס והורדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, זקוק שוב לעזרתם בפורום הנהדר הזה, אני לקראת שדרוג המחשב שוב, פעם קודמת תכננתי לשדרג כרטיס מסך והסתבר שהלוח אם שלי לא יתמוך ברוב הכרטיסים אז חיכיתי ועכשיו אני חושב לשדרג. כרגע המפרט שלי הוא מעבד - Intel i5 2500 לוח אם - Gigabyte Z68X-UD3H-B3 זיכרון - 16G כרטיס מסך - Geforce 630 רוב השימוש שלי עם המחשב הוא לצורכי תלת מימד (Maya, Zbrush וכ'ו), ומעט משחקים פה ושם התקציב שלי הוא באזור ה 3000, אני יותר בכיוון שדרוג של הלוח אם, מעבד וכרטיס מסך. זכרון נראה לי פחות לחוץ כרגע, ושאר הדברים גם די בסדר, פעם קודמת גם קניתי ספק כוח של Antec אם אני זוכר נכון כך שנראה לי שגם בזה לא צריך להשקיע כרגע.. יש לי 2 מסכים ואני אולי חושב לשים אפילו 3 בעתיד אז הבנתי שיכול להיות ששני כר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הראשון - macbook 13.3" Aluminium body(2008) intel core 2 duo p7350 2.0Mhz 8Gb RAM 256 SSD HDD המחשב השני - Toshiba A300-1nd intel core 2 duo p8600 4Gb RAM 320 GB HDD ATI Radeon HD 3650 512mb המחשב השני, האם עדיף לי למכור אותו בחלקים? הוא גם מסוף שנת 2008, תחילת 2009. עלה לי בזמנו כ 6300. המקבוק עלה לי בסביבות ה 2000$ (עם כל השיפורים בחומרה) תודה רבה! יום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-broadwell-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%a8%d7%92%d7%a2-%d7%9b%d7%90%d7%9f-%d7%a0%d7%a6%d7%a4%d7%95-%d7%91/
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום למומחים, אבקש את עזרתכם בבחירת נייד, רצוי של חברת DELL. בבית ישנו מחשב נייח ישן אשר ישודרג בהמשך ולכן כרגע הנייד יהווה עבורי מחשב ראשי. המחשב מיועד בעיקר לשימוש ביתי (אינטרנט/אופיס) אך לעתים גם לנשיאה מחוץ לבית. חשובה לי מהירות וחיבור אלחוטי טוב מכיוון שעובד דרך האינטרנט ועם חלונות מרובים, בבית סביר להניח שיחובר למסך טלוויזיה לצפייה בסרטים / סדרות אונליין. בעיקר מחפש מחשב אמין שישמש אותי כמה שנים טובות. * מטרות המחשב: כרגע יהווה מחשב ראשי לשימוש ביתי ולעבודה בסביבת אינטרנט, לעתים אשא את המחשב מחוץ לבית. * גודל המסך? 15.6, מסך מט. * רזולוציית המסך? שתהיה מספקת לעבודה עם אופיס ואינטרנט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה. * משקל רצוי? עד 2.4 ק"ג. * האם נדרש זמן …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעריכת סאונד (אין צורך בכרטיס קול כרגע) ולגיימינג בנוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3/4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד שיהיה חזק ואמין (עקב שימוש מרובה בחו"ל), להלן הדרישות: * מטרות המחשב: אינטרנט/אופיס/סרטים, קצת גיימינג ותוכנות שמצריכות גרפיקה גבוהה (סימולציות). * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך: - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי:לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HD, חיבור USB מהיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: שילוב SSD ורגיל. * כונן אופטי:לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מה זה אומר? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עד עכשיו העדפתי ASUS אך לאחר שקרא…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתכנן לקנות בארץ בשביל שימוש יומיומי בלימודים (הנדסה) * מסך 15.6' עדיפות למט * רזולוציית מסך - לא מבין בזה... מניח שעדיף לגבוהה כמובן. * משקל לא פרמטר... הכל הולך * עדיפות לזמן סוללה ארוך * מינימום 500GB * מעבד וזכרונות שיחזיקו את התוכנות של לימודי ההנדסה בקלות אלו הפרמטרים הרלוונטיים ^ תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CSGO , GTA V , BF ועוד מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ו…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-