עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by DVD,

הראשון של אינטל : מארז : SUPER ATX 400W לוח האם: C4 INTEL 865 PE מעבד: אינטל פנטיום 4 3.0 1M CACHE HTLGA775 זכרון : DDR 512 400MHZ הארד דיסק : 120 GB 7200RFM כרטיס מסך: GF FX 5500 128 MB DVI128BIT LAN 10\100 צורב רגיל LG ומסך LG\MAG 17 ב 3200 השני של AMD הראשון של אינטל : מארז : SUPER ATX 400W לוח האם: GYGBYTE NFORC 4 מעבד : ATHLON 3000 64 BIT 939 זכרון : DDR 512 400MHZ הארד דיסק : 200 GB 7200RFM כרטיס מסך: GF FX 5300 128 MB DVI LAN 10\100 צורב רגיל LG ומסך LG\MAG 17 ב3800 תגידו מה עדיף מהבחינה של המחיר ומה שאני מקבל בו תודה

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. יו אנשים עוד מעט יום הולדת קרב ובא .. אבא שלי הקציב לי כ 3000 ש"ח עכשיו אני חושב לעשות ככה להעביר לאחים שלי את המחשב שלי (מפרט בצד ) ולהשאיר אצלי את ה 40 GB יש לי 8 פנוי בשבילם .. CD ROM יש לי להביא להם (גם CD ROM וגם צורב) של TEAC מסך הם מקבלים Mag 15" כרטיס מסך אני קונה (עדיין לא יודע אבל אני רוצה משהו חזק ) אני מעביר להם את ה 200 MX המסריח שלי (במילא הם משתמשים רק בשביל אינטרנט ומוזיקה...) פלופי :יש לי שתיים ספאר בבית ... מקלדת ועכבר: יש לי יותר מידי בבית אז חשבתי על המפרט שלי ככה : מעבד : AMD Duron 1300 לוח אם : Gigabyte GA-DX7+ זיכרון :Micron DDR 256 MB 333 מארז : Tsunami Virgo יתאים ל AMD ? והאם הוא בא עם ספק ? כרטיס מסך : אני יודע שזה קצת מוגזם אבל חשבתי על GF…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Orel Ha,

אהלן, אחרי שחפרתי לאבא שלי שאחים הקטנים שלי (5-8) צריכים מחשב חדש הוא קם והחליט לעשות את זה. אה מה מה, הבנתי שהסטנדרטים שלי למחשב לא עומדים עם ילדים קטנים, במיוחד בעניין מחיר ותמורה. כאן אתם נכנסים לעניין. אני צריך מחשב שיכול להריץ משחקים כמו: trine 1-2-3, ori in the blind forest ודומים להם וגם שיהיה זול. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by token_toker,

שלום לפורום, אני מעוניין לרכוש מחשב סלוני (מחליף HTPC קיים) המהווה גם מחשב גיימינג בתקציב של עד 6500 (ניתן לחרוג ב-500) מעוניין שיהיה כמה שיותר שקט ושיוכל להריץ משחקים על גרפיקה מקסימלית. אין צורך בציוד היקפי וגם לא ב-OC. יחובר למסך נוכחי 51" FHD. משחקים עיקריים כדוגמת: FIFA, NBA, HALO, WOT, SWBF, FALLOUT ומשחקים עתידיים. לכלול SSD אחד של 512 (יש לי כבר HDD 4T). תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by keshet,

שלום, תכננתי לקנות במקור את המחשב של דל מדגם Dell XPS9360 https://www.amazon.com/Dell-XPS9360-5642SLV-PUS-Laptop-Graphics-Silver/dp/B06X9T246R/ref=sr_1_2?s=electronics&rps=1&ie=UTF8&qid=1499523311&sr=1-2&keywords=Dell+XPS9360&refinements=p_85%3A2470955011%2Cp_n_condition-type%3A2224371011 אך אני נתקל בחוות דעות שונות על המחשב ובכאלו שחוו תקלות איתו. אשמח לשמוע ממכם אם למישהו יש אותו מה דעתו. במידה ולא אקנה את המחשב הנ"ל האופציה השניה שלי היא: https://www.amazon.com/dp/B01M18UZF5/ref=psdc_13896615011_t1_B071R3VL1V אשמח לשמוע כל דעה והמלצה שיש לכם. נ.ב האם האתר הבא אמין לקבלת …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. 1. מה התקציב? עד 4,000 ש"ח 2. מטרות המחשב? אינטרנט (עבודה במס' טאבים במקביל), אופיס, צפייה ב FHD, עבודה עם תוכנות ומוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? ללא כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני נוטה לבחור במארז הבא: Cooler Master Sileo 500 אך אשמח לשמוע הצעות נוספות אם יש. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? קיימת דרישה למערכת שקטה ככל האפשר (ראו סעיף 9) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? אני שם דגש…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל הכל אבל אם אין בזה שום תועלת ואפשר לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2002. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD, תכנות(visual studio ובהמשך עוד תוכנות שקשורות לתכנות) , משחקים על מסך 19 ברזולוציה 1440X900 ומסך LCD ברזולוציה FHD, מולטיטסקינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).לימודים-visual c++ אבל בהמשך אני אעבוד עם תוכנות אחרות שאין לי מידע לגביהם כרגע. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום לכולם, אני חדש בפורום, הצטרפתי כי המליצו לי על הקהילה פה(: אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מחשב חזק, שמסוגל לעשות מולטיטסקינג טוב.(המטרה - להריץ משחק חדש,ושעדיין אוכל להיות באינטרנט, לראות סרט וכו'). תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7500, רק אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, אבל גם קצת עריכה, סרטים HD.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על …

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. היי, אני מעוניינת לבנות מחשב חדש-ישן, אבל כבר יש לי חלק מהרכיבים, אז לא צריך להחליף הכל לדעתי. אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת, אם בכלל שווה להשאיר את החלקים או להחליף הכל. המחשב הוא לצוריכ סרטי blue ray ומשחקים כבדים כגון starcraft 2 וכ'ו. (צורב יש לי וגם דיסק קשיח, אז אין צורך באלה ). אלה הרכיבים שיש לי אם בכלל כדאי להשתמש בחלק מהם : מסך : Samsung 931BW מעבד : Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz לוח אם : Gigabyte GA-945P-S3 כרטיס מסך : ati radeon x1950 pro 256MG זכרון פנימי : 2 כרטיסים של : (G Skill F2-6400CL5-1GB (DDR2-800, 400 MHz 2 כרטיסים של : (SuperTalent SUPERTALENT- 500MG (DDR2-667, 333 MHz אני מעוניינת במארז חדש וכרטיס רשת חדש. התקציב הוא עד 3000 ש"ח בתקווה שז…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום, אני מחפש לפטופ לשימושים קלים - בעיקר אופיס ואינטרנט. חשבתי על I5 דור 8 עם 8G זיכרון ודיסק 256 SSD. התקציב שלי בסביבות 2500. לפני כחודש כשהתחלתי לחפש לא מצאתי משהו מתאים בפחות מ-2800 ש"ח כולל מערכת הפעלה. בסוף השבוע בדקתי שוב ומצאתי 3 אופציות - אחת ל-"מוחדש" - מחשב נייד 15.6" Dell דגם 5570 Inspiron מעבד Core i5-8250U דור 8 זיכרון 8GB דיסק קשיח 256GB SSD ב- 2,300 ש"ח: https://www.wallashops.co.il/%D7%9E%...5/pi7ti23de90d והשנייה למחשב חדש של ASUS - X507UA - ב-2,388 ש"ח https://www.winprice.co.il/product/%...ff=Zap&aff_a=1 בנוסף ראיתי הצעה מעניינת עם I3 - אני לא בטוח אם זה מספקי טוב לי - Dell Inspiron 15 3583 IN-RD33-11380 ב- 2,122 …

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. קניתי מחשב מיני דגם X140 של LG, ובחוברת המצורפת רשום שיש לטעון את הסוללה במלואה לפני שימוש ראשון. לא כתוב כמה זמן צריך לטעון. איך אני אמור לדעת שהסוללה טעונה במלואה? יש נורה שמהבהבת אדום-ירוק בזמן הטעינה. מה זה אומר ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. מישהו יכול להמליץ לי על תוכנת דיאגנוזטיקה לחומרה של הלפטופ.. תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by avivlevy,

אני שם מפרט תנו תגובות והאם הוא טוב לOC ומשחקים חזקים מעבדים AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D זכרונות SAMSUNG DDR 1024MB 400mh + (512+1024=1537)z דיסק קשיח1 WD 36/10000 SATA RAPTOR דיסק קשיח2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII צורבי DVD: NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK ספק כח OCZ PS 450W ATX MODSTREAM או Antec TruePower 2 550W SLI READY ואם הם מחזקים SLI? כרטיס מסך eVGA 7800GT 256MB קרור למעבד THERMALTAKE BIGTYPHOON מארז: THERMALTAKE ARMOR VA8000 BLACK http://www.thermaltake.com/xasercase/armor/va8000bws/va8000bws.htm עבכבר :Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse רמקולים:CREATIVE SBS VIVID 60 טוב תנו תגו…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. עכשיו, יש בעיה. אני מחליף את השילוש במחשב הקיים (AthlonXP 2100, Gigabyte 7VAX, GeForce4 Ti4400, 768MB DDR266). אני מנסה להוציא כמה שפחות כסף על המחשב, לכן אני רוצה להשתמש בכרטיס מסך וההארדיסקים הנוכחיים (שאותם אני חייב, הם בנפח כולל של 530GB). לפיכך אני זקוק ללוח אם עם חריץ AGP ושאוכל להשתמש בהארדיסקים ATA ולא SATA. חנויות: פנדה קיסריה או KSP נתניה, ורק הם. any help?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Eden 6600,

איך אפשר ניתן לחבר ממיר HOT למחשב נייד על מנת שישמש כטלוויזיה? הבנתי שצריך כניסת וידאו למחשב ואין לו, יש אפשרות לקנות כרטיס חיצוני כלשהו? תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Torian,

כמו שהכותרת אומרת, אשמח לדעת מה ההבדל בין שני הטכנולוגיות והאם הוא משמעותי בהשוואה מivy לsandy אני רוצה לרכוש מחשב אבל יש לו את המעבד sandy core i5 2320 האם המעבד הזה יחזיק לי בחמש שנים הרחוקות?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Drunkula,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים, ושיחזיק את ה4-5 שנים קדימה כמה שיותר יותר טוב כמובן. זה מה שאני בניתי בעצמי אודה להצעות לשיפור או שימור הסכום המקסימלי הוא 4000 שקל: מעבד: I5 4650 דיסק קשיח: 1 T כרטיס מסך: GTX 750 2GB מארז G-vsb 500w כוננן SSD 240GB לוח אם B-85 לא זוכר אם אינטל או ג'יגהבייט סכום כולל שקיבלתי הצעה מהטכנאי שלי עומד על 4000 שקל. מחשב טוב? מה כדאי לשפר... אודה מאוד לתגובות והצעות

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. בוקר טוב, אני מעוניין לקנות לאישתי מחשב netbook. המחשב ישמש בעיקר כ-PDA עם מסך נורמלי (שימוש עיקרי) ולעריכת מסמכי word (שימוש מישני). אשתי היא טכנופובית לא קטנה אבל פשוט חבל לי לראות אותה נסחבת כל הזמן עם יומנים ענקיים. לכן, לשימוש הראשון אני רוצה לעשות לה את המעבר לקל עד כמה שאפשר וזה אומר, כתיבה ליומן בכתב יד. אם אפשר, אני רוצה שתהיה לה האפשרות גם לכתוב ל-word בכתב יד. התוכנה הזו צריכה להיות טובה עד כמה שאפשר. זה פיצ'ר חשוב מאד. כמו כן, המשקל חשוב מאד. ראיתי כמה מתחת לקילו וזה יהיה פשוט נהדר. גודל קטן ככל האפשר זה גם כן פלוס גדול. כמו שאתם מבינים מהכתוב לעיל, המפרט הטכני של המחשב מעבר למשקל וגודל לא ממש חשוב. השאלה היא אם יש כזה מחשב? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אז ככה... שיהיה מבוסס אינטל.. ללא כרטיס מסך, מסך והרדיסק.. בקיצור: מעבד לוח אם זכרונות dvd כרטיס קול בתודה..

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. מבקש את אישורכם/ברכתכם למחשב סרבר בסביבות ה-1800 דולר. המחשב מיועד ללימוד עצמי של ווינדוס סרבר 2003 ויחליף את המחשב העלוב הנוכחי שלי שיהפוך ל-Linux Box ניסיוני (לא נגעתי במערכות מבוססות יוניקס כבר איזה 6 שנים). שימושים עיקריים מעבר לזה יהיו: שרת קבצים, באופן שבועי המרה אל דיו איקס, ואולי שעה של משחקי מחשב בשבוע. ללא צורב (יש לי כבר DVD+RW של PLEXTOR) ללא מסך (יש לי כבר 19 אינץ' CRT של MITSUBISHI) ללא הרד דיסקים (יש לי כבר 5 רובם 200+ גיגה) ללא מדפסת/סורק (אני סורק+מדפיס בעבודה ללא הגבלה על מדפסת לייזר צבעונית) :-) אני גר בארה"ב אז המחירים בדולרים לפי שער PRICEWATCH. אבקש דעות/אזהרות/המלצות קונטרא על הבחירות שלי: $274 Pentium 4 3.0GHZ 800FSB Socket 478 512K CPU Retail with…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by the cube,

שלום לכולם אני סטודנט לתואר שני ואני מחפש מחשב לצורך לימודים ואולי עבודה עתידית אני רוצה לקנות בארץ, בלי כל הבלגן של קנייה בחו"ל, אחריות וכו' גודל המסך נובע מהנסיעות הרבות בתחבורה ציבורית, אני מחפש גודל שיאפשר לשבת איתו בנוחות באוטובוס בלי להפריע לנוסע לידי (15 זה גדול מדי) ולקרוא טקסטים בנוחות (בעיקר מאמרים באנגלית). אני חושב ש 12 אינץ' יהיה קטן מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. *השימושים העיקריים: office (כמובן), אינטרנט, עיבוד תמונה (לא פוטושופ, אבל משהו יותר מתקדם מ paintbrush), תמיכה מסויימת בתלת מימד (הצגת מודלים של מולקולות). משחקים - לא יותר מסוליטייר, אולי worms. *גודל המסך - כמו שציינתי, 13-14, 12 יישקל במקרים חריגים. * משקל רצוי - עדיפות לסביבות 2 ק"ג. אני סוחב אות…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Epidem,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 - רק אם יש הבדל משמעותי באיכות או בביצועים 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, גלישה באינטרנט, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: COD, BF, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, כונן דיסקים, מאווררים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד ע…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אורח יריב
    Started by אורח יריב,

מחפש מפרט למחשב גיימנינג בתקציב של עד 3500 ש"ח כולל מסך מקלדת עכבר וכו' המחשב נועד להרצת משחקי רשת, סימולטורים וכו' ומעט גלישה התלבטות נוספת היא בין מחשב נייד לנייח

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. שלום, כיום יש לי מחשב מבוסס i5-2500k עם 16GB זכרון ולפני שנתיים הוספתי לו SSD של אינטל (240GB) והוא מספיק לי לרוב שימושי היום יום. לאחרונה התחלתי קצת לערוך סרטונים והוא קצת מתקשה. אני טס לארה"ב בקרוב ואוכל להביא משם גם קצת חלקים (נגיד ראיתי שלקנות i7-6700k זול יותר בכ 400 שקלים בארה"ב). אשמח לקבל המלצה למפרט, ולחלקים שאוכל לקנות שם (כמו מעבד, זכרונות אולי לוח אם וכרטיס מסך) בנוסף יש לי 2 מסכים של דל שמחוברים למחשב ואיתם אני עובד (יש להם חיבורי DVI), ועוד טלויזיה שמחוברת (ב HDMI) כדי לצפות בסרטים מידי פעם, לכן צריך לפחות 3 יציאות למסך, אז אולי צריך להוסיף כרטיס מסך.. כרטיס מסך שיש לי היום: GTX460 ספק ומארז שיש לי היום: Cooler Mast…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by trovlet,

1. מה התקציב המקסימאלי: 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחס: אם אפשרי אבל לא פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650X1050 ( אולי אשדרג לאחר הקניית מחשב) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לפי דעתי לא, אבל יש לי ספק שהוא בן 4 שנים עם 650WATT ורציתי לדעת אם אפשרי לכלול אותו או שעדיף שלא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על ה…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים