ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
" 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500K ניתן לחרוג קלות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , אופיס, גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א, Witcher, FM, DA וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
אהלן, הרכבתי ב-TMS מפרט למחשב רב-תכליתי - עם קצת גיימינג. אני צריך עזרה בנוגע לספק ולקירור מעבד - לא יודע איזה פריטים כדאי לבחור. חוץ מזה אשמח להערות נוספות :-) תודה רבה! גלב. _______________________________________________________________ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1090 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪289 מארז: Fractal Design Core 2300 Black כמות: 1 - מחיר: ₪307 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרט…
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח ללא מעמ! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים, GTA V FARCRY 4 וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD שלושה מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? זיכרון RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה עבודה משרדית עם תוכנות Office, תכנות (Android Studio, Visual Studio,PHPStorm) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב Android Studio ו- PHPStorm, מזדמן ב Visual Studio ותוכנות נוספות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ול…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
http://ksp.co.il/?select=.269..397.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15942&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 מה אתם אומרים שווה את הכסף??? http://vtravelor.com/landing/%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA?id=jonathan
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אהלן לכולם, כמה בערך יעלה תיקון של מסך למחשב HP? תודה לעוזרים. - - - תגובה אוחדה: - - - שכחתי לציין שהמחשב הוא מחשב נייד. סליחה.
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
למישהו יש מושג מתי יגיעו לארץ מחשבי דסקטופ (לא מחשבים ניידים) עם מעבדי ברודוול ? בברכה דן
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימוש בתוכנות תלת-מימד ופוסט אפקטס כגון Maya, After effects וכו'. פוטושופ כמובן גם.. גודל ומשקל פחות קריטי - שיהיה מסך באיכות גבוהה כמובן, מעדיף מסך מאט. לא צריך מסך מגע וכל מיני פיטצ'רים. העיקר שיהיה חזק מאוד. אני גם גיימר על הדרך אם זה משנה אבל אני מאמין שזה מסתנכרן יפה עם התוכנות תלת מימד.. בכל מקרה, התקציב בסביבות ה6000? משהו כזה. אפשר לחרוג תאכלס, אבל לא להשתגע. נגיד עד 7000 אם זה באמת בצורה חריגה יותר שווה. אשמח גם המלצות מאיפה לקנות - בת"א עדיף. או לפחות באיזור המרכז. רב תודות!
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
-
ברשותי המפרט הבא: מארז: NZXT Lexa blackline + צורב כמובן ספק כח: corsair hx520w לוח אם: gigabyte p35-ds3l מעבד: Intel Q6600@2.4Ghz עם oc ל 3.2Ghz קירור למעבד: thermaltake v1 זיכרונות: DDR2 4gb 800Mhz אשר תופסים את כל ארבעת הסלוטים כרטיס מסך: ATI Radeon HD4870x2 דיסק קשיח סטנדרטי של חצי טרה 7200RPM מכיוון שהלוח די מגביל נראה שלא אוכל להשתדרג על בסיס הלוח הקיים אני צודק? האם ישנם חלקים שאוכל להעביר למפרט הבא (כגון מארז וספק) על מנת להשקיע בחומרה חזקה יותר, או שעדיף למכור את המחשב כולו ולהשקיע את הכסף מהמכירה? בנוסף, האם קיים מקום שעוסק בטרייד-אין? בכל אופן הדרישות שלי הן מפרט למטרות גיימינג, קצת הום-סנטר ועריכת וידאו של עד 3k (ניתן לחרוג בכ200 ש"ח אך רצוי לחסוך כמה שיותר), …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, מחשב מסוג לנובו B570e. מערכת הפעלה חלונות 8.1 64 ביט. נכבה מיידית ברגע שמוציאים את המטען מהחשמל. לא כיבוי מסודר. לא ניתן להדליק ללא חיבור המטען לחשמל. הסוללה טעונה במלואה. גם לאחר שמוציאים מהחשמל ומפעילים שוב. אופיר
-
- 4 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
http://ark.intel.com/products/family/84979/5th-Generation-Intel-Core-i7-Processors#@Mobile ראיתי מחשב אולטרבוק חדש במחיר סביר, עם מעבד חדש https://www.pc365.co.il/product-3346-Dell_Latitude_15_3550_L3550_7077_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94 המחיר זול יחסית למחשבים אחרים באותה חנות ועם מעבדי U מהדור הישן יותר (שנמצאים באולטרבוק) אבל זה אותו דגם מעבד אל הרבה יותר יקר... אמנם עם מערכת הפעלה אך היא עולה רק כ 500 שח... https://www.pc365.co.il/product-3347-Dell_Latitude_15_3550_L3550_7284 אז, האם ה 5500U החדש מעבד חזק, ומתאים לאילו שימושים? (יחסית ל U מהדור הישן יותר ויחסית למעבדים אחרים כמו 4200H ,4700HQ), ומדוע יש הבדל מחיר כז…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עוד מתלבט בנוגע למחשב נייד 14' וזאת לאחר ששמעתי דברים לא מחמיאים על U430 ו-Flex 2 של לנובו והבנתי מפה שה-Dell Vostro עם בעיות Wifi ומה גם שהפסיקו לייצר את הסדרה ככה שזה מרתיע. רציתי בבקשה לשמוע חוות דעת על איכות המסך של המחשבים הניידים של dell בסדרת Inspiron ו-latitude. תודה.
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום, לפני זמו מה (לא מוצא את ההודעה הקודמת שלי) ביקשתי המלצה לנייד לעבודה משרדית - Office וגלישה באינטרנט בגדול. רכישה בישראל גודל מסך 12.5 - 13.3 סוללה טובה יחסית תקציב כ-3000 ש"ח (לא כולל מ"ה) משקל קל ככל האפשר (זה עבור אשתי שתסחוב אותו כל היום) הומלץ לי בפורום של lenovo u330p. כשקראתי עליו הבנתי שיש לו שתי בעיות: 1. מסך לא איכותי במיוחד (לא סימפטי אבל לא נורא) 2. בעייה בקליטה של הרשת האלחוטית. זו נקודה קריטית הפילה אותו. לכן, אשמח להמלצות נוספות אם יש למישהו. תודה מראש (שוב)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?*3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?*לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?*לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני*HD*וכדומה)? ************תכנות בעיקר (VS,*eclipse,*Android Studio) *********** מעט עיבוד תמונה ב*PhotoShop***ו**LightRoom *********** הרצה של מכונות וירטואליות בודדות *********** משמש לStorage*עבור*MediaCenter*(יש כבר*HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:*-*לא מיועד לגיימינג בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
-
-
מטרות המחשב? מחשב שמיועד ליזם, כלומר בעיקר אופיס למיניהם, אינטרנט, הצגת מצגות וכד'. * גודל המסך? כנראה באיזור של 12-14 - בשביל שלא יהיה כבד מדי * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? - המחשב מיועד למישהו שמסתובב איתו הרבה, אז רצוי שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לא צריך ארוך באופן חריג, אבל לא מחשב שיחזיק רק שעתיים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין דרישה מיוחדת * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אני רוכש לפטופ ואחרי סינון והמלצות הגעתי ל2 הדגמים הללו [h=1]Lenovo Y70 Touch[/h]עמוד הבית: http://shop.lenovo.com/il/en/laptops/lenovo/y-series/y70-touch/ [h=1]Gigabyte P37W[/h]עמוד הבית: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5349#ov המחשב יקנה בחו"ל. בגדול אני נוטה יותר לגיגהביט משום שחיי הסוללה של הלנובו קצרים משמעותית. מצד שני גם לא מצאתי מקומות בארץ שמספקים תמיכה טכנית למחשבי גיגהביט. בכל מקרה אשמח להתייחסות לגבי 2 הדגמים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכם, כבר תקופה שאני מחפש מחשב נייד בתיקצוב של 2,500ש"ח+/-, והתנקזתי בסופו של דבר לשני דגמים אלו: Lenovo G510: http://www.zol4u.co.il/items/306172 Dell Inspiron 3537: http://www.zol4u.co.il/items/296667 הבעיה, שיש כ"כ הרבה דגמים, ואני זקוק לעזרתכם במה לבחור. דבר ראשון, אפרט קצת את ייעודי המחשב: משימות בסיסיות, כגון: גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים, צפייה בסרטים, וטיפה משחקים. לכן, אני מעוניין במחשב עם כ. מסך יחסית מתקדם יותר, כמו הלנובו שמוזכר למעלה. + מעוניין בגודל מסך של 15.6". דבר שני, מה שלא הצלחתי להבין, זה את ההבדל בין סוגי המסכים. מה זה אומר glossy, או matte? או לצורך העיניין, מה ההבדל בין שני המסכים במחשבים שציינתי? אוסיף, שנורא המליצו לי על מחשבי DELL, בגלל האחר…
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, שבת שלום. אני חדש פה ואני שוקל להחליף את המחשב הנייד שלי, Dell Inspiron N5010, למחשב נייד חדש תוצרת Dell. המחשב הנוכחי שלי משרת אותי נאמנה כבר כמעט 4 וחצי שנים והייתי מרוצה ממנו מאוד מאוד. לאחרונה המחשב התחיל להיות איטי, התחילו לקפוץ פופאפס (כנראה ווירוס), וכנראה שהגיע הזמן לפרמט אותו. אבל לאחרונה נכנס לי ג'וק חדש לראש ואני חושב להחליפו במחשב נייד חדש עקב הרצון להשתדרג במחשב קצת יותר חזק על מנת להריץ כמה משחקים פשוטים ואת המשחק שאני מתבייש שפספסתי אותו כל כך הרבה זמן- GTA4. יצא לי לשחק בו ממש בקטנה אצל חבר ואצל משפחה אבל לא יצא לי ממש להיכנס למשחק הזה ועכשיו אני רוצה להתחיל אותו, מאוד רוצה. האם מחשב נייד חדש יכול להריץ אותו? יש לציין שמלבד המשחקים הבוד…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של כ- 4,500 ש"ח. מה שחשוב לי שהמסך יהיה IPS (עדיף מט) והגעתי לשני דגמים שיכולים להתאים: הטושיבה Z30: http://ksp.co.il/?uin=24388 והדל 7440: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3417 מה שקצת מפריע לי בטושבה זה גודל המסך (מפחד שיהיה לי קטן מדיי) ומה שלא הבנתי בדל, שרשום שהמסך הוא מט אבל TOUCH: 14.0 FHD (1920x1080) TOUCH Wide View Anti-Glare WLED-backlit ממה שהבנתי , מסכי מגע הם מבריקים ולא מט, נכון?! האם המסך בדל אכן מט IPS? ומה כמובן עדיף מבין שניהם? תודה
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אהלן, זקוק לטיפים בנוגע למחשב הנייד, לאחרונה הוא נתקע הרבה במהלך גלישה באינטרנט ובזמן עבודה עם מספר תוכנות במקבל (פיירפוקס, כרום ואקסל בו זמנית לדוגמא) במידה ואני מנגן בפיירפוקס מוזיקה מיוטיוב יש באפרים רציניים בזמן השימוש במחשב. אני משתדל לשמור עליו כמה שאפשר, אבל הגיל עושה את שלו. עדיין לא עבר פרמוט ובשאיפה גם לא יעבור, האם יש המלצה? מריץ אחת לחודש CCleaner, Spybot-S&D , O&O Defrag מבחינת חומרה אין שום סיבה הגיונית שזה יקרה, איך אני יכול לדעת שהמחשב אכן מנצל את כל הזיכרון ראם שמוקצה לו? הדגם כמו ברשמתי בכותרת - u47a. מעבד I7 מריץ ווינדוס 7 גרסאת 64 ביט. מקווה למצוא יישועה כאן לפני שאמסור אותו לתיקון.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מחשב לרופא. הוא עובד עם 3 או 4 קופות חולים. הדרישה של כל קופה היא שתהיה מערכת הפעלה נפרדת (בגלל אבטחת מידע) וקו אינטרנט נפרד. מבחינת מעבד, אני לוקח Pentium, לא צריך יותר מזה. זיכרון - 4GB. מערכת הפעלה Win7. נקודת התורפה שלי היא מערכות ההפעלה הנפרדות. חשבתי לשים 4 כוננים קשיחים, שעל כל אחד יושבת מערכת הפעלה, ובהעלאת המחשב, הרופא בוחר עם איזה קופה הוא רוצה לעבוד ואיזו מערכת הפעלה להעלות. יש למישהו הצעה יותר טובה לפתרון הבעיה? בעיה שניה - קווי האינטרנט. לא בא לי לשים עוד 3 כרטיסי רשת, ושכל מערכת הפעלה תעבוד עם כרטיס אחר. יש אולי איזה בורר שהרופא יוכל להחליף ידנית בין קו לקו? (בלי לחבר ולנתק כבלים. זה לא בא בחשבון) לוידאו יש פתרונות כאלה. השאלה היא האם לרשת יש …
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, אני בת 15 ומתחילה ללמוד עם לפטופ בבית הספר, אני צריכה וורד שיכיל את כל הקבצים של בית הספר, ואינטרנט ומתלבטת בין שני מחשבים מה יותר חשוב בשביל הצרכים שלי, מהירות כונן קשיח או מהירות מעבד?, אני צריכה שהמחשב יעבוד מהר ולא ייתקע או יכבה פתאום. ואיזה לפטופ עדיף לצרכים שלי Asus VivoBook S451 R451LB-CA098H אסוס או Asus X455LD-WX032H אסוס, ההבדל ביניהם הוא מהירות הכונן הקשיח ומהירות המעבד עכשיו מי ביניהם יותר חשוב לי מהירות המעבד או מהירות הכונן הקשיח? תודה רבהה
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
-