ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
לטושיבה קיימים דגמים של Z30 בשתי סדרות - Satellite ו- Portege. בשיחה עם נציג מכירות של חצי-היבואן (חצי, משום שמסתבר שיש יבואן מסויים לסדרות העיסקיות - Portege, ויבואן אחר לסדרת הבסיס - Satellite), במהלכה ניסה כמיטב יכולתו לשכנע אותי שמחשבי ה- Z30 בסדרות השונות שונים בתכלית (מיוצרים במקומות שונים, מפרטים לא דומים אפילו, וכו'), שוכנעתי עד מאוד שהמחשבים משתי הסדרות השונות (לפחות ה- Z30) מאוד מאוד זהים, למעט נקודות ההבדל המאוד ברורות. לסדרה העסקית: קורא כרטיסים חכמים, קורא טביעת אצבע (עם TPM), אפשרות ל- docking, ואולי עוד כמה נקודות קטנות שלא מעניינות (אותי) במיוחד. אני דן עתה בדגמים החדשים של Z30 בסדרת Portege, אלו בעלי מסך IPS FHD. למעט זה שבסדרת Portege קיים דגם עם touch (…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם,אשמח לקבל מפרט מחשב שישמש לצורכי עבודה משרדית, עריכת גרפיקה, מוזיקה וסרטים (תוכנות כמו סוני וגאס, פרימייר ופוטושופ) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, עריכת מוזיקה וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה( - סוני וגאס, פוטושופ, פרימייר - תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מקלדת ועכבר אלחוטיים ומסך 23 אינץ' 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד(? לא 7. הא…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בבקשה לא 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, עוצוב בפוטושופ CS5, אחסון תמונות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני לא מבינה בזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לפחות 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, ביקשתי פה המלצה למחשב פיתוח אבל לא היו תשובות, אז הרכבתי אחד בעצמי - אשמח להערות. מה התקציב המקסימאלי?*3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?*לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?*לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני*HD*וכדומה)? ************תכנות בעיקר (VS,*eclipse,*Android Studio) *********** מעט עיבוד תמונה ב*PhotoShop***ו**LightRoom *********** הרצה של מכונות וירטואליות בודדות *********** משמש לStorage*עבור*MediaCenter*(יש כבר*HD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.*אין צורך בציוד היקפי בכלל 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?יש HD, מארז וספ…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את מגירת ה-DVD של המחשב נייד שלי בכוננן HDD שקיים במחשב, כפי שמופיע ב"מדריך- החלפת צורב במחשב נייד בדיסק קשיח/SSD". ברשותי מחשב ASUS Q400A, שלו: HDD: HGST HTS541075A9E680 DVD-ROM: MATSHITA DVD-RAM UJ8C2 כמפורט במדריך אני מעוניין להחליף את מגירת הצורב ב-HDD שקיים במחשב ולהחליף את ה-HDD ב-SSD מדגם Samsung 840 EVO. הדבר היחיד שאיני בטוח בו הוא איזה גודל של מגירה אני צריך. פרקתי את הצורב מהמחשב ומדדתי את עומק הצורב ללא הפאנל של הצורב והאורך יצא 12.7 ס"מ, האם לזה התכוונו במדריך? צירפתי תמונה עם כוונתי. כמו כן, הגובה של הצורב הינו 1 ס"מ, האם הדיסק קשיח הקיים אצלי במחשב לא עולה על גובה זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לצערי יש לי רק את התמונה של המפרט לכרטיס מסך צריך להוסיף עוד 1600 שקלים ולמחשב 2500, נראה לי מחיר מטורף למעבד I5
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי כבר בן 5 ולמרות שהוא מספיק כיום לשימושים שלי הוא מתחיל להשמיע רעשים, המארז מאובק ויש לי תקלת Blue Screen עם כרטיס המסך שאני פשוט לא מצליח לצאת ממנה. אם כבר אני לפני פירמוט, אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לקנות מחשב חדש ולהפוך את הישן ל-HTPC לסלון. המפרט שלו נמצא מתחת לשם המשתמש שלי - אני רוצה עבורו רק מארז HTPC, ספק כוח תואם ופתרונות קירור. אני אשתמש בשני המחשבים לניגון סרטי בלו ריי מקוריים כולל בלו ריי תלת מימד, יש לי כיום שני כוננים אופטיים של בלו ריי (אחד צורב שיעבור למחשב החדש ואחד נגן שיעבור ל-HTPC בסלון) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימו…
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
-
-
הי לכולם ותודה מראש על העזרה. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב ללא מסך ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. שימושים: משחקי רשת לא כבדים )diablo 3 ( league of legends . אוהב שהמחשב עובד מהר הוא מתחבר למסך 22 וגם יציאה ל 50 led . אפשר חריגה עד 500. מאוד חשוב אני רוצה רק מ ksp סניף טבריה תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה השווי של הכרטיס הנ"ל? נקנה בארץ לפני פחות משנה, כמובן עדיין עם אחריות. ניתן ליראות את הכרטיס באתר של היצרן: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4890#ov
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
13.3 W7P 750G I5-2450M Vostro Dell זכרון 6GB DDR3 דיסק 750GB 7200RPM מאיץ גרפי Intel HD Graphics ללא כונן אופטי כרטיס רשת IEEE 802.22 b/g/n תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אתם חושבים שמסך מגע בלפטופים באמת שימושי או סתם גימיק? ואם לא כל כך שימושי עכשיו מה יהיה בוינדווס 10?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין למכור מחשב בן שנה הכל עובד ותקין יש אחריות של אייבורי i5 4570 לוח אם MI H87M-G3 מארז FRACAL DESIGN CORE1000 כרטיסמסך GIGABYTE RADEON 7790 זכרון 1GB. זכרון CORSAIR 8GB דיסק 2TB המחשב יפורט לפני המכירה (אני לא מוכר את המערת ההפעלה המקורית שלי) השאלה:איך ניתן למכור מחשב ללא מערכת הפעלה? כלומר כל קנה ירצה בודאי לראות שהמשב תקין. יהיה נחמד לדעת מה המחיר, אבל זה לא הנושא המרכזי.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) בעיקר משחקים ועיבוד נתונים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. dragon age, lord of the fallen -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אבקש מפרט לפי השאלון, תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי?: 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: לחסוך אם ניתן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: משחקים, CUBASE, תכני HD וכ'ו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): CUBASE, TRAKTOR - שימושים תדירים / אופן שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BF4 וחדשים אחרים על הגדרות גרפיות גבוהות ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הסיבה העיקרית שאני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חזק היא פשוטה, עברה עליי שנה וחצי לא קלה, בגלל המחשב הנוראי שלי, ולכן אני מעוניין לפצות על כך במחשב גיימינג שייספק לי ביצועים גבוהים מבלי להתפשר על גראפיקה, מכיוון שמאסתי בלפתוח משחקים בהנמכה מיידית של הגראפיקה, אשמח לקבל ייעוץ כמה שיותר מהר הרבה משחקים מעבר לפינה ואינני מעוניין להחמיץ אותם ברגעי התהילה שלהם. תודה :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? ברמת העיקרון 6500 לא כולל חריגות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם מדובר על וויתור משמעותי בביצועים אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לשיקול דעתכם במידה וניתן לשפר את הביצועים משמעותית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכד…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 (עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית קלה( word excel) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DayZ Bf3/4 Gta V ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב נייד של חברת Packerd Bell. דגם EasyNote TK 85 הסוללות של המחשבים הניידים שלהם הן של Acer. דגם הסוללה שלי הינו: AS10D51 נתוני הסוללה המקורית וישנה שלי הן: 10.8V ו4.2Ah מצאתי באיביי סוללות מקוריות (דגם AS10D31 וכו') עם נתונים של 10.8V, 11.1V , 11.3V ועם 4.4Ah , 4.15Ah , 4.3Ah זה משנה הנתונים הללו? מבחינת גודל פיזי, יש התאמה. קישור לסוללות שמעוניין לרכוש. אשמח שתרשמו לי איזה קישור עם סוללה הכי מתאים לקנות. 1. http://www.ebay.com/itm/161540514699?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 2. http://www.ebay.com/itm/New-6Cell-Original-Battery-For-ACER-Aspire-7750ZG-AS5741-AS5741G-AS10D41-AS10D51/351285…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנטית שנה א', לרפואת שיניים. (משמע יש הרבה מה לסכם חח) ניסיתי להיות סמסטר אחד בלי מחשב, אבל הבנתי שכן יש לי צורך בו, ועכשיו לסמסטר ב' אני מעוניינת לקנות לפטופ, וגם כמובן לשנים הבאות. מה גם שהנייח שלי התחיל לקרטע). אני בעיקרון מתכננת לקנות אותו ב KSP (חנות שאני סומכת עליה) אבל אין לי בעיה גם לקנות בחנות אחרת. עוד דבר, יש לאבא שלי חבר שנוסע בקרוב לאילת, אז הוא יוכל לקנות לי אולי שם (שזה כבר פחות 18% ושווה). התקציב בעיקרון הוא בלתי מוגבל, אבל אני לא באמת רוצה להשקיע מעבר למה שצריך. העדיפות כמובן שהמחשב לא יעלה על 6-7 אלף. (אם אני מסתכלת למשל על לנובו יוגה 2 ו 2 פרו, אז עם כל שיפור המחיר עולה בעוד איזה אלף.. אז השאלה האם באמת יש צורך להשקיע). …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC - חיבור לטלוויזיה ("42), סדרות וסרטים באיכות HD והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדגם הבא - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12579 אחד נרכש בינואר 2014, השני לפני כשלושה שבועות. אין לי קבלה עבור שניהם. עבור החדש אני יכול לקפוץ לחנות ולבקש שידפיסו לי, הישן הוזמן מחנות רחוקה ממני ואין באפשרותי להגיע אליהם. יש לי קופסה ושקית אנטי-סטטית עבור החדש, הישן בא ללא קופסה או שקית.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני אודה לעזרתכם בהמלצה לגבי מחשב נייד ללימודים (אקסל, וורד ואינטרנט) במחיר 1500-2000 ש"ח. אשמח לדעת גם אם מחיר זה ריאלי לטובת המטרה. תודה רבה! ראיתי את המחשבים הבאים בטווח המחירים: HP Pavillion AHP-T14-B109 ב-1477 HP Pavillion AHP-15R052 ב-1969 AD15-TS-i3 של דל אינספיריישן ב-1969 Dell Latitude 3340 i3 ב-2042 DELL XPS-14-L421X ב-2459 (אם אחליט להתפרע) אשמח לדעתכם עליהם במידה ואתם מכירים. ראיתי שיש עליהם הנחות גדולות כרגע. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. אני זקוק להמלצה על נייד לשימוש בסיסי (אינטרנט, מסמכים וכאלה), בסכום של עד 400$. הסכום בדולרים, מכיון שההזמנה תעשה מחו"ל. פתחתי שרשור ב TomsHardware (פה), אבל פתאום חשבתי שאפשר גם לפתוח פה, אולי פה מישהו מכיר משהו יותר טוב. סדר העדיפויות בקניית המחשב: גודל מסך - 14"-15" מחשב מהיר מחברה טובה. משקל נוח לנשיאה. זמן סוללה ארוך. מחשב מעוצב, עדיף בצבע ורוד/אדום. (מדובר במחשב בשביל בחורה אז בעיקרון, האופציות שלי כרגע, הן: 2 האופציות למחשבים חזקים יחסית: HP 15-f018dx at BestBuy ASUS D550CA-RS31 at Amazon.com ובתקציב נמוך יותר (סביבות ה 300$) Toshiba Satellite BC55-B5201 Refurbished from Toshiba.com Asus X551MAV-EB01-B fr…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד למטרות של גלישה ועבודה, סרטים, ולא משהו מיוחד. התקציב הוא עד 5000~ אבל זה לא אומר שחייב לנצל הכל אלו הדרישות שלי : * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך- 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט אולי מסך מגע * רזולוציית המסך - עדיפות ל FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אולי מקלדת מוארת * משקל רצוי - לא קריטי, אבל לא להגזים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא קריטי, ברור שעדיף יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- VGA|RGB| HDMI * Bluetooth - שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם תמצאו 256GB SSD מעולה, אם לא נצטרך לקנות בנוסף מעבד עדיף I7, אפשר גם I5 8 GB ומעלה RAM : * כונן אופטי אופציונלי * האם ד…
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-