ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, רציתי לדעת אם ישנם ניידים זולים (עד 3K) הכוללים חריץ mSATA לחיבור של SSD בנוסף לקשיח הקיים? (משיטוט מצאתי או בעלי קשיח הייבריד, או בעלי מסכים קטנים יותר, או מחשבים יקרים מהסדרות העסקיות) בנוסף , האם חיבור אחד כזה עצמאית מבטל את האחריות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדיות וקצת משחקים (לא כבדים אבל גם לא כאלה קלים)וקצת סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13 ל 15 הסוג לא משנה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)( FHD (1920X1080( * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת * משקל רצוי? מחשב נייד ראשון שלי אז אני לא מבין כולכך כמה נחשב לכבד אבל א…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לקנות מחשב נייד בעוד כחודש - חודש וחצי.. אין לי ידע בכלל כמעט בחומרה של ניידים, כך שאני מסתמך עליכם בלבד. בגדול אני אהיה סטודנט, שגר מחוץ לבית - ובסופ"ש בבית. אני רוצה מחשב שאני אוכל לראות עליו סרטים, ובעיקר לשחק LOL. שומדבר חזק מידי. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים - League of Legends, צפיה בסרטים (אולי לחבר לטלוויזיה עם HDMI) * גודל המסך? לא קריטי. מעדיף לא קטן מידי... המשקל לא פאקטור * רזולוציית המסך? HD לפחות... אני מניח שזה המינימום? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שומדבר מיוחד.. שיהיה נוח * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות כבד, אבל מעדיף מחשב חזק מאשר מחשב קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיחזיק שעתיים בלי הטעה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HD…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש עקב שהישן שבק חיים (בן 12 ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי, מולטימדיה, בעתיד ארצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לגבי מסך אני בדילמה יש לי את הישן אבל הוא בעל חיבור dvi-i או שעדיף חדש לא יקר בעל חיבורים עדכניים וכמו כן צריך כרטיס רשת אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שק…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות נייד לצורך לימודים. קראתי את המדריך לבחירת נייד משנת 2014 שפרסמתם(אם קיים מדריך מעודכן אשמח לקבל קישור), ואלה המסקנות שהסקתי: מעבד: מסדרת U דיסק קשיח: כונן SSD. האם עדיף כונן רגיל? סוללה: 3 תאים עם קיבולת כוללת (WHR) נמוכה (בשביל להשיג זמן סוללה ארוך ומשקל קל). מסך: בגודל "13.3 או "14 אינץ עם רזלוציה טובה. איני יודע איזה גימור לבחור (מט או מבריק?). אני רוצה חיבור USB 3, HDMI,קורא כרטיסי זיכרון וסוללה נשלפת. האם כדאי לקנות מתאם לכרטיסים או לHDMI במקום חיבורים? לדעתי המפרט הבא מתאים לצרכיי (אם לדעתכם כדי להשים דגש על דברים אחרים תגידו). כמו כן מהיכן לקנות אם אני גר בחדרה?. תודה על העזרה.
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, גמיש, ניתן גם לחסוך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב צריך לשמש במחשב ביתי קלאסי + להכיל מאגרי מידע ומנועי חיפוש כמו "אוצר החכמה" ו "פרוייקט השו"ת" (מאגרי מידע תורניים) לא יהיה שימוש רב במשחקים, שימוש בסיסי מאד באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: core 2 dou E6600 330$ לוח אם: Asus P5B 150$ זכרון: G.Skill 1GB x 2 800Mhz 5-5-5-15 כרטיס מסך: sapphire X1800XT 512M2 320$) דיסק קשיח: WD 160GB שח415 מארז + ספק: sunbeam transformer 350NIS (noacomp.co.il) enermax liberty 400W 360NIS מקלדת עכבר: 120 שח
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך מפרט ב 4000-4500 למשחקים (במיוחד ל Counter-Strike Source) אבל גם לעוד משחקים.. אני מעדיף מעבד cure duo ו כרטיס מסך Geforce ו DDR2 800Mhz סתכלו מה הציאו לי.. תגיבו תגידו מה טוב.. מה לא טוב.. ראשון http://img152.imageshack.us/my.php?image=asdasbz1.jpg שני http://img451.imageshack.us/my.php?image=jpegiw9.jpg השלישי http://img93.imageshack.us/img93/1157/22uj1.jpg המחיר של השלישי הוא 4500 ש"ח תודה לעוזרים
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל, שלום לכולם. אני מתשמש חדש כאן. כבר הרבה שנים לא קניתי מחשב חדש ובגלל תפקיד מאוד תובעני בצבא, לא הצלחתי להמשיך לעקוב אחר מחירים וביצועים של רכיבי חומרה. לכן אני פונה אליכם. המחשב שאני מעוניין לרכוש הוא מחשב לגיימינג. אני מעוניין במחשב שמבוסס על מעבד אינטל (לא בטוח אם עדיף לי i5 או i7 - אני פתוח להצעות), בכל מקרה, אני אכניס את זה לפורמט המומלץ, לנוחיותכם: תקציב מומלץ של 5,500 (עד 6,000 זו חריגה סבירה) - צריך לכלול מערכת הפעלה. 2.המחשב ישמש בעיקר לגיימינג, אך גם לגלישה באינטרנט. א) תוכנות עיקריות: משחקים, ווינדוס 7. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מעוניין במסך 22 אינץ', רחב, בעל MS נמוך ורזולוציה גבוהה ככל האפשר - עם המסך התקציב יכול להגיע גם …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של DELL, קניתי לו כרטיס MINI EXPRESS מודם סלולרי שכולל גם רכיב GPS. עכשיו אני מחפש או רעיון איך אפשר לראות איפה המחשב נמצא , נגיד אם הוא נגנב וכו" האם קיים כזה אופציה? ואם כן יש אופציה לעקוב גם דרך אנדרויד? בתודה מני
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים רציתי לשאול לגבי ה-3 שנות אחריות שדל מעניקה במקרה של תקלה איך השירות מתבצע? לקוח מגיע עם המחשב לחנות והחנות דואגים לשלוח את זה למעבדה ? הלקוח מגיע עצמאית למעבדה ראשית שנמצאת בסוף העולם ? שליח מגיע עד הבית ? מישהו יודע מה הנוהל ? האם זה משתנה מחנות לחנות? תודה אהה ועוד משהו איפה אני יכול להשיג vostro 1015 כבר בדקתי בשלוש חנויות ולאף אחת אין במלאי ולא ידוע מתי יהיה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני חדש בפורום מישהו המליץ לי עליכם מFXP ואמר שפה הרבה יותר מקצועיים במפרטים 1. מה התקציב המקסימלי? 4200 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המחשב בעיקר למשחקים כבדים כמו C&C החדש שיצא וכל ה CRYSIS COD4 וכו' , אבל גם לעבודה משרדית (לא צריך משהו מיוחד לשם כך) המסך יהיה P2350 רזולוציית FULL HD 1,920 x 1,080 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועו…
-
- 31 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מודעה בפייסבוק . מחשב במצב מעולה לאחר פרמוט כולל ווינדוס 10 מארז שחור חברת antec עם 3 מאווררים יציאות USB מקדימה ומאחורהמעבד intel core i5 cpu 650 3.20 ghzזיכרון ram 4 gb ארדיסק 500 gb לוח אם של asus כולל hdmi מובנה הכל נקי מבפנים יש לציין כי חסרה הלוחית האחורית בלוח ראו תמונה שאלות בפרטי אני צריך מחשב בשביל עבודה אינטרנטית . סקייפ ועריכת תמונות בoffice 365 שווה 900 שקל ? תודה לכל העוזרים עריכה : המחשב ללא כרטיס מסך לכן הוא כתב חסר לוחית מאחורה הוא התכוון שאחת הפחיות חסרה מאלה ששמים לכרטיס המסך
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 2400 + FAN LEADTEK NFORCE 2 WinFast K7NCR18D-Pro פעמיים -> Winbond DDR 256MB 2700/333mhz Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128mb Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 400w Logitech MX300 Optical Mouse Retail VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD סה"כ 4,270 ש"ח אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. לקחתי את העכבר הזה , בגלל שה500 גדול מידי , וזה בעיקר למשחקים. ואת הכרטיס מסך הזה , כי שמעתי שהוא הרבה יותר טוב , עם איוורור יותר טוב. וכרטיס מסך כנראה שאני יעשה אוברקלוק. זכרונות פעמיים , כדי לנצל את ה doul memmory בלוח אם. רציתי לקבל דעות , והצעות לשיפור.. ולא לקחתי את האיפוקס מכיוון שאמרו לי שאם אני לא עושה אובר קלוק , אז הלידטק יותר טוב , ויות…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב ב11 אלף שקל אני צריך את המחשב לעיצוב גרפי כבד משחקים ואולי גם לאוברקלוק תלוי במעבד שאני שאני אקח בסוף (אני מעדיף בלי). אם יהיה אפשר להרכיב מחשב כזה ב10 זה יהיה יותר טוב. אם אפשר במפרט גם לוח אם SLI אני רוצה לקנות עוד כרטיס בעתיד , קחו בחשבון שמערכת העפלה שבמחשב הזה צריכה לטוס אז לא יזיק רפתור. לא כלל ציוד היקפי ולא כלל מארז- מה דעתכם ? כמות. מוצרים סה"כ 1 AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX 2,380 ש"ח 1 Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan 240 ש"ח 1 MSI K8N Diamond nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 1,625 ש"ח 1 GeIL 2GB 2*1GB Value PC3200 DDR400 Dual Channel 1,520 ש"ח 1 Westren Di…
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ממה שהבנתי כדאי מפרט מבוסס i7 - אבל אני אשמח מאוד עם מישהו מכיר את המעבדים של AMD ויכול להמליץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת אנימציה של Adobe, חוץ מזה שימוש ביתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אשמח להמלצה על מסך 22-24" עם value-for-money טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחדת. 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 מקסימום 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות, שימוש באקליפס (JAVA,C) וpycharm, תוכניות לא עוברת את הכמה אלפי שורות. [כולל הפעלת vm מידי פעם] ממש טיפה גיימינג, בעיקר משחקים קלים כמו moba למיניהם,starcraft2 וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (אם חשוב, דגם המסך שיש הוא lg 29um69g ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (עד כמה שהתקציב מאפשר כמובן) 6. האם ישנה הג…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו + גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
סתם משהו שניסיתי, להרכיב מפרט שנחשב בעקרון למחשב הטוב בעולם.. האם באמת מחיר של מחשב כזה הוא בסביבות ה-33 אלף ש"ח? יש סוגים של מחשבים שנחשבים חזקים יותר? מה לדעתכם צרכים של מחשב כזה? כמובן שאפשר לחסוך עוד קצת עם גרסה זולה יותר לכרטיס המסך לדוגמה אבל סתם הלכתי על העקרון הזה.. מפרט כזה יחזיק עשור אתם חושבים? גם SLI יש כאן.. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 8421 ₪ - * חדש * - AMD Ryzen 32C 2990WX Max Boost 4.2Ghz Threadripper קירור מים למעבד: 837 ₪ - CORSAIR H150I PRO RGB 360MM לוח אם: 2227 ₪ - X399 Threadripper AORUS EXTREME זכרון: 4630 ₪ - * מבצע * - 64G …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני נוסע לאנגליה לכמה שנים ורוצה לרכוש שם מחשב חדש.לפני הכל,האם כדאי לקנות נייד או PC?האם שם זול יותר?רצוי שהמחירים יתאמו את אנגליה,בפאונדים אם אפשר. לשאלותיכם: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד: כפי שציינתי - 3000-4000 ש"ח (700 פאונד) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל.אפשר גם להגיע ל-4000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מה-4000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD,שימוש משרדי,גלישה באינט',משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).דפדפנים לצורך גלישה,משחקים,Visual Studio 2010,SQL server,פיתוח…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? והאם הוא יצליח להריץ סרטי HD? זו הדרישה המקסימלית גרפית שיש לי ממנו. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב כשיש בידי את הרכיבים הבאים: 1. מעבד I7-2600K 2. כרטיס גרפי HD4830, 512M 3. ספק 500W FSP ז"א שחסרים לי לוח אם, DDR3, מארז וקירור. הדרישות שלי מהמחשב הן: 1. שקט 2. יאפשר OC 3. קטן במידת האפשר(בעתיד אולי יעבור לסלון) 4. עדיפות ללוח אם של אינטל 5. תקציב גמיש ~3 אלף 6. שימוש: משחקים ותוכנות אנליזה מטמטיות (לא שזה משנה, כבר יש לי את הכרטיס הגרפי והמעבד) חשבתי על לוח אם DP67BG, מארז בסגנון ANTEC P183 (שקט, אך קצת יקר לטעמי), אשמח לצעות!
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום,אני מחפש המלצה למחשב נייד לשימוש כללי ב3000 אלף בערך אפשר לחרוג קצת עם יש משהו ששווה את זה. אני משחק בעיקר רק במשחק אחד(league of legends) והיתי רוצה שהוא יריץ אותו בצורה חלקה בהגדרות בינוניות לפחות. זמן סוללה ומשקל לא מעניין אותי, רצוי 15 אינץ', עדיפות למסך כמה שיותר טוב ודיסק קשיח של 7200RPM או משולב עם SSD. תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב נייד מסדרת VOSTRO 5470 דגם VM-RD33-7319 לטענת החנויות הבאות: http://www.megabuy.co.il/Product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-vostro-5470-vm-rd33-7319-%D7%93%D7%9C http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24344&cf=zap http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/vm-rd33-7319.htm http://fre.co.il/items/240620 מחשבי DELL הנמכרים דרכם מגיעים עם אחריות יצרן מלאה הכוללת טיפול/איסוף מבית הלקוח למשך 3 שנים, האם יש אמת בדבר? מישהו ביצע רכישה ונתקל בבעיות בבואו לממש אחריות? תודה מראש, שקד
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-