ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות ווידאו באיכות 4k א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe - photoshop lightroom, premiere, שימוש בתוכנות אלו באופן תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom), קבצי RAW א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
amd 3200 (939 venice coreמעבד msi k8n neo4-f 939 pcxלוח אם 256x2 400 ddrזכרון 160gb s-ata western-dדיסק קשיח msi nx6600 td256e כרטיס מסך nec 3540a x16 dual layer צורב aoc ht750 מסך מה אתם אומרים על המפרט??? ומישו יכול להגיד לי באיזה חנות הכי זול המפרט
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים,תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). solid-works, mat-lab, office באופן מזדמן פעם בחודש ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? שיהיה מסוגל להרצית Fallout New-Vegas בלי למצמץ וגם משחקים כמו Call of Duty B…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך עושים את זה? באתר של לנבו כתוב ללחוץF11 כשהמחשב עולה ואז מופיע אופציה לשחזור , לי מופיע רק את המערכת הפעלה ובדיקת זכרון . לא קיבלתי עם המחשב דיסק DVD או כל דיסק...
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני יקידים ואני יספר קצת על עצמי כדי שתגידו לי מה אני באמת צריך אז אני חייל לוחם בגולני.. בתפקיד פזם, אז יש לי כמה שעות מידי יום שאני יכול לשחק במחשב... אז יש לי קצת זמן לשחק במחשב,עכשיו אני מעוניין רק במחשבי אסוס..בגלל שאני מקבל אחריות ביןלאומית שתופסת בארץ את המחשב הזה יקנו לי בארהב בחנות BESTBUY. יש לי 4 אופציות למחשבים G72GX-RBBX05 U43JC-BBA7 U43F-BBA5 והדגם הזה אני לא בטוח שיהיה לי מספיק כסף אבל אני ייתן אותו בכול זאות הוא עולה 1250 דולר G73JH-RBBX05 והנה לינק למשחבים של אסוס בבסטבאי http://www.bestbuy.com/site/olstemplatemapper.jsp?id=pcat17080&type=page&qp=crootcategoryid%23%23-1%23%23-1~~q70726f63657373696e6774696d653a3e313930302d30312d3031…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד חדש, למוד ניסיון מהסיפורים של מחשבים ניידים מתחממים כולם ברמה כזאת או אחרת (אם כי אין לי מאיץ גרפי פרט למובנה) אני מעדיף שהטמפ' תהיה בשליטה כבר בשלב מוקדם אני מתעניין אם כן במשטח קירור, אבל איך יודעים מה לקנות? http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=633 יש למשל 3 דגמים של zalman במחירים שונים - אני מבין שההבדל הוא בגודל, מה עליי לבחור? בכלל ההיצע הוא די דל, ואולי אני מגזים וקונה שלא לצורך.
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בשעה טובה נולדה בתי השלישית בלידת בית נהדרת ואני לוקח חופשת לידה, במהלכה אהיה רוב הזמן OFF-LINE ולכן אני נפרד מכולם פה זמנית. אחזור בקרוב (חודשיים-שלושה) ואנסה להתעדכן בינתיים ככל האפשר. מאחל לכולם רק טוב, TMPUSR
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב מיועד כרגע לעעבודה בתוכנת pinnacle studio 14 עם מסך אחד. יכול להיות שבעתיד אעבור לתוכנות כמו premiere או אדיוס ואוליי אצטרך להוסיף עוד מסך. אני לא מתכוון לעשות oc כי אני לא מבין בדברים הללו מה שכן חשוב לי שהלוח יתמוך בהתקנים חשובים לעתיד כמו פיירוויר usb3 ו esata (לא מבין מה זה נותן ה- esata) כרגע הרכבתי מפרט והגעתי לסכום של 5554 ש"ח ללא רמקולים כלל אני מתכוון ללכת על רמקולים איכותיים של altec lencing ב400 ש"ח בעתיד. העניין הוא שאני רוצה את חוות דעתכם והאם יש מקום לשיפור או חיסכון שגם יהיה טוב לשיקולכם: דגם מחשב: iSB3 מעבדי אינטל: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11845 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Fr…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי את המפרט הנוכחי כבר כמעט 3 שנים(מצורפת תמונה). מבחינתי הגיע הזמן לשדרג אותו, כי למרות שהעבודה בפרימייר יחסית חלקה אני עדיין נתקל לפעמים באתגרים(4k וכו). 1)הבנתי שאפשר לעשות אוברקלוקינג למעבד 8700k. הייתם ממליצים לי גם לשנות ולשפר קירור? לאיזה קירור חדש מומלץ? 2)אשמח להוסיף עוד 32 גיג'ה זיכרון, האם מוסיפים מאותו הסוג או אפשר יותר מתקדם? 3)אני מתכוון בהחלט לבדוק את הכרטיסים הגראפיים החדשים של נווידיה שיצאו, ולהפוך את המחשב באמת לחיה אבל מניח שזה עוד חודש+. יש לכם עוד המלצות לשיפור? הבנתי שאין סיבה להחליף מעבד אלא כן לבדוק OC.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותו בעיקר לעבודה משרדית וצפייה בסרטים. יש אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב. גודל מסך רצוי - 15" משקל - לא משנה סוללה - ממוצעת יציאות - HDMI בלוטות' - כן כונן קשיח - HDD, מינימום 320GB כונן DVD, אין צורך בצורב אחריות בין לאומית - אם המחשב יקנה מארה"ב אז כן רישיון למערכת הפעלה - אם נכנס בתקציב העדפה לחברה - Dell, או לפחות לא Lenovo - הוא מפחד לקנות מחברה סינית. תודה מראש על העזרה
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט מחשב לחלקים שאני צריך (שאר הרכיבים יש לי אותם כבר) התקציב עד 2000 ש"ח. מעבד: i5-8600 box מחיר 949 ש"ח - רציתי את הi7 מהסדרה 8 אבל יקר לי מידי. על הi5-8600 קראתי ביקורות בעד המעבד ומבחני ביצועים טובים. לוח אם: Asus PRIME B360-PLUS מחיר 445 ש"ח - אני קונה לוחות רק של אסוס. בחרתי מסוג atx כי רציתי עוד סלוטים של pci-e ונמנעתי מצ'יפסט מסוג H זיכרון : Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400MHz KVR24N17S8/8 מחיר 390 ש"ח - רק מטעמי חיסכון לא לקחתי 16GB. בהמשך אשלים. מארז: Antec GX330 Window מחיר 260 ש"ח. - מתלבט בינו לבין הantec vsp -5000. חשוב לי 2 מאווררי 12", וללא מחברים בחלק הקידמי. סה"כ 204…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. קונה מחשב אצל חבר דילר ביום ראשון. רוצה לשמוע דעתכם... E6700 Gigabyte DS4 Leadtek GF7950 512RAM 1024 X 2 OCZ 667Mhz Liberty Enermax 400W אמרו לי להתייעץ פה כי המפרט לא משהו. רק רוצה לומר שלעולם לא אקנה ATI, כך שהערות על הכ. מסך רק nVidia. תודה על העזרה...
-
- 34 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, אני בעוד שלושה שבועות עובר לתקופה של שנה או אולי יותר ללונדון ואני מתלבט מה לעשות עם המחשב שלי. את המפרט המלא שלו אתם יכולים לראות בפרופיל שלי. המארז מאוד גדול ולשלוח אותו בדואר זה לא אופציה כי זה יעלה יותר מ-1000 ש"ח פלוס יהיה לי מע"מ באנגליה. יש את האופציה של לארוז אותו טוב טוב ולשלוח אותו בטיסה אבל לכו תדעו מה יכול להדפק בזמן ההעברה. ההתלבטות שלי היא האם להשאיר אותו בארץ, לקחת את הקשיחים איתי ולבנות שם מחשב חדש לגמרי או להעביר אותו איתי לאנגליה במטוס ולהסתכן בנזק. מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
פרטים טכניים: 1. התקציב הוא למזומן 2. מטרות המחשב- עבודה משרדית - עד למשחקים ברמה הבסיסית +- אבל יש לקחת בחשבון משחקי פעולה וכד'... 3. ציוד היקפי - מסך,מקלדת,עכבר,רמקולים - בדר"כ הכל מלבד המסך מגיע בעסקת חבילה בתוספת סימלית לכן אין לייחס לכך חשיבות רבה. 5. אין העדפה לחברה מסויימת, אבל חשוב שהחברות של הרכיבי חומרה לא יהיו ג'ינרי 6. לא קריטי לי הצבעים של המארז /הכוננים,אבל כמובן שישתלב. 7. אין צורך במערכת הפעלה 8. רצוי שיהיה שקט 9. לא מתוכנן עליו OC 10. המחשב ישמש למשחקים בסיסים +- ובעיקר לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט זה המפרט שהכנתי מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box ¤373 כמות:1 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - מעבדי AMD - מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box לוח אם GIGAB…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4999.99 (קונה בכרטיס אשראי המסגרת היא 5,000 אז להשתדל אפילו שקל פחות). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב אבל שלא יהיה מעל 5000. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב עם כרטיס מסך ATI 7970 GHZ מומהר ל 1230\1600 מעבד I5 3750K יש לי בעיה במשחקים של נפילות FPS מוזרות עכשיו זה משום מה במשחקים שלא דורשים יותר מדי לדוגמא COD עובד לי פחות טוב מ BF משחקי תפקידים יש לי נפילות אפילו בדיאבלו 3 קראתי קצת בפורמים עם אנשים שיש להם אותו מפרט כמו שלי שמדברים על סוג של צוואר בקבוק למרות שזה לא הגיוני כי לפני שקניתי את המפרט עשיתי מליון בדיקות כולם מדברים על OC ל 4.3 והכל נפתר כמעט הקטע שהלוח אם שלי לא תומך ב OC לא היה לי כסף באותו זמן. עכשיו החשיבה שלי היא לקחת את המחשב ל TMS לתת להם להחליף לי לוח אם וקירור והם יעשו לי המהרה (אמרו שזה אפשרי) עכשיו השאלה היא כזאת מישהו פה יודע אם זה יפתור חלק מהבעיות ? או שאני סתם עושה טעות.. חשבתי להשקי…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אחרי שסיפרתי לחבר שאני צריך לקנות לאשתי נייד לעבודה הוא ביקש עזרה במציאת נייד שיתאים לעיסוקו בתקליטנות (DJ) - די חובבני ולא אינטנסיבי מדי.. תקציב 2000-2500 .. ומיכוון שאני די בור בניידים ולא יודע בדיוק על מה להמליץ לו אשמח לקבל הצעות/המלצות. חשבתי על I3 כלשהו עם 4GB RAM ... מה אתם חושבים ?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים, מה דעתכם? מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ₪413 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - מעבדי Intel - מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3R ₪640 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - לוחות אם - לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3R כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ₪265 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - דיסקים קשיחים ואחסון - כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB כרטיס גרפי Albatron GeForce 6600GT 128MB PCIe ₪307 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - כרטיסי מסך - כרטיס גרפי Albatron GeForce 6600GT 128MB PCIe צורב LG GSA-H62N X18 DVD ₪172 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - כוננים אופטים - צורב LG GSA-H…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחר חיפוש בגוגל מצאתי את הצעת המחיר הבאה על דגם DELL STUDIO XPS SX13-163B , עולה 6000 ש"ח - http://www.zol.co.il/Product.aspx?productid=270 מה שהבנתי זוהי בעצם הפצה קמעונית של הדגם Studio XPS 13 <ז"א אותו דגם>. הנה מפרט הדגם באתר דל ישראל http://www1.euro.dell.com/il/he/home/Laptops/laptop-studio-xps-13/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-13&s=dhs&cs=ildhs1 אני סטודנטית למדעי המחשב ככה שאצטרך מחשב שיוכל להריץ לי פרויקטים רציניים, ולשמש אותי באוניברסיטה לאורך זמן. עד כמה אתם ממליצים לי עליו בתמורה למחיר? ועד כמה האתר\חנות האלה אמינים? תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* כי הם קרובים אלי תודה לקוראים ולמגיבים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, אני מתכוון להוציא מקס' 5 אלף אבל זה עם ווינדוס חוקי ומסך שיקנו בהמשך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 200 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיאבלו ROS -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אבקש מה דעתכם על המפרט שהרכבתי. תקציב 3000-3200, ללא מע׳ הפעלה או הרכבה. קנייה בשבוע-שבועיים הקרובים. שימוש: מחשב מיועד להורים, יעמוד בסלון ויחובר עם hdmi לטלוויזיה, השימוש העיקרי יהיה יום יומי- כגון אופיס, יוטיוב, אחסון תמונות, גלישה. בנוסף חשובה היכולת להתמודד בקלות עם וידאו hd- צפייה בנטפליקס, במיוחד שמדובר בשני מסכי hd (אולי בעתיד הטלוויזיה תהיה 4k). השאיפה לשימוש חלק ב2 מסכים במקביל, שהמחשב לא יתחמם ויתאמץ- גם בצפייה בווידאו. השקט די חשוב, 5-6 מתוך 8. צריך לכלול כונן אופטי dvd, לוח אם עם חיבור usb c. מעדיף מאוד גודל microATX. עדיין לא בחרתי מארז, אני מתקשה למצוא מארז מתאים (למה לכולם בימינו יש פתח רשת למעלה? זה מכניס מלא אבק), מקציב לו 300…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5K, אפשר לחרוג אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD (יש לי כבר 3) כרטיס מסך (יש לי Nvidia GeForce GTX 1070) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אף אחד לא ישן בחדר כשהוא דלוק. יהיה טוב שהוא לא יהיה רועש מספיק כדי להפריע לשחק / לעבוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני לא סגור על איך, אז לא. 7. האם הא…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. טוב אז טיפה רקע: מדובר על נייד לצורכי עבודה בפועל (לא לימודים), ברכבת (יש שולחן) ובבית. לא אתחיל למנות פה את כל ה-IDEים כי זה לא כל כך רלוונטי, דרוש פיתוח בלא מעט פלטפורמות. צריך לתת מקסימום נוחות ותפוקה לפיתוח. לדוגמא קראתי על אכזבה גדולה בעולם הפיתוח על דגמי ה-ThinkPad האחרונים של Lenovo (לא יודע אם כולם) שבהם הם החליפו בין מקש ה-CTRL למקש ה-Fn, כך שרמת הפרודוקטיביות ירדה ורמת חוסר השביעות והבלבול עלתה. * מטרות המחשב? בעיקר פיתוח כמו שפירטתי, צפייה בסרטים באופן מזדמן (לא צריך להוות שיקול - בונוס), לא למשחקים! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? האמת שאני לא מכיר את ההבדל בין מבריק למאט, גודל אני חושב 15.6". * רזולוציית המסך? כנראה שעדיף 1920*1080. …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכל החברים, צריך עזרה בלהרכיב מחשב לעריכה גרפית, המחשב לא בשבילי אלא בשביל בן דוד שלי. הוא מתעסק בתחום הצילום והעריכת תמונות ווידאו, המחשב מיועד לעסק/פרנסה ולכן החשיבות המרבית זה שהוא ירוץ ולא יתקע יותר מידי. התוכנות העיקריות איתם הוא מתעסק אלו התוכנות של אדובי; פוטושופ, ליטרו, פרמייר (אלו העיקריות על פי מה שאני יודע). בעיקרון התקציב כאמור הוא 5500 ש"ח, אם זה לא מספיק אז רק תגידו ואני אברר איתו לגבי חריגה. אין לו צורך בציוד הקפי, וממה שהבנתי ממנו גם לא בכוננים קשיחים פנימים, יש לו כבר 4 T"B עלייהם הוא עובד. אולי אפשר להוסיף כונן קטן בשביל המערכת הפעלה. נ.ב. העבודה היא בעיקר עם קבצי תמונות ששוקלים המון (קבצי RAW) ולכן אחד הקריטריונים החשובים לו שהמאגרי תמונות (ששוקלים…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-