ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 גם מחשב זול יותר יתאים עם יש 2. מה שימושי המחשב תוכנת solidworks 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט וקריר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף מערכת הפעלה מובנת win 10 64bit 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר באשקלון. אין בעיה עם הזמנה מכל חנות שנותנת שירות אנושי. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים …
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ראיתי באתר מסוים מחשבים נייחים מחודשים במחירים טובים. מצאתי אחד Lenovo Thinkcentre ב959 שח i5 ssd512 8gb וwindows 10 home עם 3 שנים אחריות. וחשבתי להוסיף כרטיס מסך טוב עד 400 שח. זה נועד לילדים לשחק פורטנייט על הגדרות בינוניות/גבוהות (לא אולטרה חחח) האם ניתן להוסיף למחשבים האלה כרטיס מסך ? מה מבחינת תמורה לכסף?
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, במהלך החודש הקרוב עליי להצטייד במחשב נייד לפיתוח וprototyping של אפליקציה ומודלים מבוססי machine-learning. הפיתוח יעשה (לפחות בשלבים הראשונים) גם בסביבת windows וגם בסביבת לינוקס במקביל (dusl-boot - אבל אין צורך במערכת הפעלה) ושפת הפיתוח העיקרית היא פיית'ון. מלבד מעבד חזק (i7), לפחות 16GB RAM וssd של לפחות 500GB, הפרמטרים החשובים הם שהמחשב לא יתחמם יותר מדי בעת מאמץ (שהיעילות שלו תרד כמה שפחות), ונוחות עבודה. מסך מגע ורזולוציה גבוהה פחות רלוונטית (אלא אם אין השפעה גדולה על המחיר), וזמן סוללה פחות קריטי (תמיד יש שקעים בסביבה). כן אשמח למחשב קל (תחת המגבלות הנ"ל כמובן). הקנייה מתוכננת במהלך החודש הקרוב. מבחינת תקציב - יחסית גמיש - שיה…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מצאתי לפטופ שמצא חן בעיניי של אסוס, אבל החלטתי לחפש קצת באינטרנט על אמינות המכשירים של אסוס, ועל רמת השירות בארץ.. ראיתי המון תלונות על שירות גרוע מהשנים 2015-2016 ולפני.. האם השירות השתפר או עדיין כל כך גרוע? אשמח לתשובות ממי שקיבל שירות ב-2019 או 2018, לא לפני בבקשה.. אגב זה הלפטופ שמצאתי: https://ksp.co.il/index.php?uin=69682&select=&txt_search=Asus VivoBook 15 למישהו יש אותו? הוא טוב? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב לסטודנט, לימודי כלכלה אין צורך במשהו מסיבי אבל יש צורך במשהו שיחזיק בסדר. אני יודע שיש את הלנובו E490 שמומלץ, יוצא לאחר הרחבת אחריות בגרסה ללא מערכת הפעלה- כ2700 ש"ח ראיתי את הדיל הזה: https://www.vip-laptop.co.il/Dell-Inspiron-3493-14-i5-1035G1-512GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html גם 512GB SSD אל מול 256 בלנובו וגם וגם 4 שנות אחריות ומעבד דור עשירי כמובן. איך העסקה הזו ביחס למחיר? (כ-2800 ש"ח). האם דיל משתלם? האם הדגם טוב? (ה5841 כבר כמעט ונגרט). או שעדיף ללכת עדיין על הE490? שאלה אחרונה-מבחינת אופק שדרוג, האם בדגם הזה של דל אפשר לשדרג את הזיכרון מעבר ל-8 ג'יגה בהמשך?
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מעוניין לשדרג מעבד , הבנתי שאני אצטרך לקנות גם לוח אם וזכרונות מעוניין לקנות את ryzen 9 3900x מעוניין לקנות שני זכרונות של 16 GB צריך לקנות ספק כוח חדש או ששלי יספיק? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח , אני לא יודע כמה הכל יעלה לי ,אז אם אפשר יותר או פחות אני לא יודע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,RAGE 2 וכל החדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אשמח להמלצה למחשב נייד לסדודנט, השימושים העיקריים יהיו יישומי אופיס, צפייה ישירה, סרטים וקצת עריכת סרטונים ברמה בייתית (סרטונים מהפאלפון). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח, חריגה 200-300 אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יישומי אופיס, צפייה בסרטים, קצת עריכת סרטונים חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אך שלא יהיה מוגזם, לפי מה יודעים איזה מחשב רועש יותר ואיזה פ…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי מחפש טלפון לאשתי, כרגע עם רדמי נוט 4 ועשה את העבודה יפה 3 שנים כרגע מעוניינת להשתדרג עם נייד עד 1000 ש"ח (ללא חריגה) קראתי הפה בערך 6-7 עמודים וראיתי שממליצים עד הMi 9t Pro והפוקפון (לאבא שלי יש פוקפון ומאוד מרוצה) אבל שוב אשתי אמרה שאין צורך לחרוג מ1000 ש"ח המכשיר כנראה ירכש באילת ושמתי עין על המכשירים האלה, יכולים להסביר לי אם יש הבדל מהותי ומה כדאי ? אין משהו מיוחד שחשוב בנייד, הכל כמכלול חשוב, אבל קראתי שמעבד Mediatek עדיף שלא ולכן גם REDMI NOTE 8 PRO נדחה אז מה הכי כדאי מכולם ? XIAOMI REDMI NOTE 7 https://eilat.bestmobile.co.il/551-rn7ro-10-1.html XIAOMI REDMI NOTE 8 https://eilat.bestmobile.co.il/505-xrn8h-10-1.html XIAOMI MI A3 ht…
-
- 12 תגובות
- 5.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שמעתי הרבה על השירות הטוב של Dell. אם זה מעניין מישהו, תקראו לתגובות של אנשים שנתקלו בשירות זה . אני בהלם! https://amp.spot.im/production.html?spot_im_highlight_immediate=true&spotId=sp_bCM1sWqH&postId=Dell#amp=1
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש לרכוש לבן 12 מחשב למשחקים. המטרה - מחשב שיחזיק לפחות לשלוש שנים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. חריגה רק אם יש בעיה במפרט או שלא עומד במטרה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וקצת עבודות בית ספר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חובה אבל כמובן ששקט יותר זה מבורך. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אז לאחר שבעזרת הפורום הזה ממש כאן בניתי מחשב ששירת אותי בנחישות במשך 7 שנים, הוא נפטר בשיבה טובה. אני מנחשת שהשתנו כמה דברים מאז, אז החלטתי לפנות אליכם שוב. בגדול אני צריכה מחשב שישמש אותי לעבודה שוטפת בזמן התואר ולשימוש יומיומי. אם יש אפשרות להשחיל גם גיימינג קל יכול להיות נחמד. הבעיה העיקרית היא שמעבר למה אני יודעת בוודאות שאני צריכה בזמן הקרוב, שזה בעיקר תוכנות אדובי למיניהם סטייל אילוסטרייטר פוטושופ ואינדיזיין, אני לא סגורה על דברים שאני יכולה להצטרך בזמן התואר. (עריכת וידאו?) שמתי גם עין על כמה מפרטים מוכנים, תהיתי אם יש פואנטה להשקיע בהם, אז אשמח לייעוץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ואם יש שינוי…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן! במשך חצי שנה חיכיתי ע"מ לקנות מחשב מסוג (surface pro 6 (i7 בבלאק פריידי... לשמחתי מצאתי דיל מעולה ובאמת קניתי את המחשב, אלא שהמוכר שמכר לי את המחשב רימה אותי ומכר לי מחשב עם מעבד i5 במקום i7 ובאמזון מוכנים להחזיר לי את הכסף כמובן אבל המחירים של המחשבים חזרו להיות גבוהים כרגיל... הצרכים שלי למחשב הם ללימודי עיצוב גרפי ומידול בתוכנות כמו סקצ'אפ וציור ואיור (בגלל זה זקוק למחשב-טאבלט) וכו' הייתי שמח לשמוע מה אתם מציעים לי לעשות, האופציה הראשונה היא להחזיר את המחשב ולקבל החזר כספי מלא על הרכישה- מה שאומר שאני נשאר בלי המחשב ולא יכול להרשות לעצמי לקנות אותו בתקופה הקרובה עד שאחסוך עוד טיפה כסף. האופציה השניה היא להשאיר את המחשב…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, אנא עזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SolidWorks, הרכבות כבדות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אי…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מולטי-טאסקינג: עריכת וידאו 4K-8K, מידול ורינדור פרויקטים 3D, קומפוזטינג ו- גיימינג אבל לא קריטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אין צורך בדיוק הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא בטירוף, במיוחד אם הוא מגיע כנגזרת של קירור איכותי ויעיל אז אין בעיה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…
-
- 12 תגובות
- 5.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם אשמח לדעת האם חלקי המחשב שבחרתי בטווח ה6000 ש"ח היא מערכת מאוזנת? כמובן פתוח להצעות צרכי המחשב לרוב עריכה גרפית מוצרי אדובי פיתוח בפלוטר או אנדרואיד סטודיו וכמובן גיימינג(כמובן לא יושב יום שלם אבל אשמח אם יוכל להריץ משחק ב2K ברמה גבוה) 100-100000071BOX - AMD AMD Ryzen7 3700X Gen3 8 Core/16 Threads - Base Clock: 3.6GHz - Max Boost Clock: 4.4GHz - With Wraith Prism with RGB LED - 65W TDP - Box במלאי - שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי 1 ₪ 1406 ₪ 1406 MPG-X570-GAMING-PLUS - MSI AMD X570 ATX gaming motherboard AM4 - 4x DDR4 up to 44…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, הגיע הזמן לשים לילד בן ה10 מחשב בחדר. יש לנו מחשב חזק גיימינג בסלון אך בחדר הוא ישחק בעיקר פורטנייט, יראה קצת נטפליקס וילמד כנראה בעזרת office. תקציב הוא די גמיש, באזור ה5,000 ש"ח כולל המסך (מקלדת ועכבר יש). תודה !
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקיי אז בניתי מפרט ואני צריך חוות דעת מהמבינים. המחשב הולך לשמש לגיימינג בעיקר, כנראה שאוסיף מסך שתומך ב 144HZ. יש לי כמה שאלות בנוגע לכמה רכיבים שבחרתי. האם הכונן קשיח מומלץ? זה נראה מחיר די זול ל 3TB (לא מבין במהירויות שלהם וכו..) אם לא האם אפשר המלצה למוצר אחר? אותה שאלה לגבי ה SSD, האם מומלץ ואם לא האם אפשר המלצה למוצר אחר. האם הלוח אם יוכל לשמש בשביל שדרוג עתידי כמו הוספת זיכרון וכדומה? תודה רבה. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 815 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 291 זכרונות RAM: …
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מבוסס אינטל (בלבד) למטרת גיימינג כבד ברזולוציית 2K לטווח ארוך. כמו כן המחשב יהיה מיועד גם לצפייה בסרטים , גלישה ובדגש על OC מכובד התקציב הוא 10K ללא מסך , עם אפשרות לחרוג ב-1000 ש"ח במידה וכדאי. כמה דגשים לגבי המפרט: *i9900kf *2080S (לא רוצה TI). *Asus maximus hero (אין צורך ב-WIFI). *קירור מים איכותי - רדיאטור 360. *SSD 1TB M2 איכותי (אין צורך במכני) *מארז מאוורר - חשבתי על lian li o11 air , אך פתוח להצעות. *16GB זיכרון (אפשרות לתדר מהיר 3600-4000) *ספק 850w איכותי. *מערכת הפעלה. *מחנות TMS. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שבוע טוב הכדאי לרכוש? ALPHA 15 A3DD-004 https://us.msi.com/Laptop/Alpha-15-A3DX/Specification תודה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב מחשב נייד לצורכי לימודים, מתעתד ללמוד הנדסת מכונות.. הצרכים שלי די בסיסיים אופיס, אינטרנט וכדומה, ואולי גם בהמשך התואר הרצת תוכנות כמו solidworks וכדומה. טווח מחירים- עד 3,500 ש''ח מעוניין במפרט(פחות או יותר): זיכרון ראם 8gb ומעלה כונן ssd 256gb ומעלה מעבד intel core I5-8265U ומעלה מעוניין במחשב קטן, רצוי 13.3 אך לא קריטי וסוללה חזקה שתספיק ללפחות יום לימודים שלם 7 שעות+. מציין שאני אוהב את סדרת הטינקפד של לנובו אם זה ריאלי.. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מחשב נייד Asus Zenbook 14 UX431FA-AM129t מישהו מכיר? ממליצים? ממליצים על אסוס בכללי? מישהו נגד? אשמח לעזרה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב גיימינג בסכום של עד 3000 שקל יש לי כבר מעבד I7 8700K ו240GB זיכרון (אני צריך עוד 240GB) אני צריך לבנות מפרט הכולל כרטיס מסך,מארז,לוח אם,ספק כוח,קירור למעבד....... אשמח לעזרה ממישהו שמבין (;
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בבניית המפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, כן +-500 ש"ח. כמובן ששואף להוצאה כמה שיותר נמוכה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4K, לא כלול בתקציב זה (אני מעריך שעד 2000 ש"ח למסך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בHDD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד שיהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בעתיד הקרוב, אך חשובה לי שתהיה אופציה ושהממשק ל OC יהיה נ…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אשמח אם תגיבו ותציעו חלופות טובות יותר מעבד: ryzen 7 1700x ב880 זיכרון: Corsair DDR 4 8G 3000*2 ב590 לוח אם: asus prime b350 plus ב 470 כרטיס מסך: msi rx 580 armor 8g oc ב 1047 ssd: Gigabyte SSD 256GB 2.5" SATA3 ב202 סך הכל:3189 מארז Corsair Carbide 275R וספק כוח ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80 ואדר דיסק 1T wd כחול יש לי את שלושלתם אז לא צריך תקציב:3500 המחשב ישמש למטרות משחקים וערכת גרפית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 גג עד 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפת 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי. אני מחפש מחשב גיימינג עם כרטיס מסך GTX2080TI. תקציב 10,000 אבל אפשר לחרוג (אין משהו מוגדר אבל לא להגזים) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני לא צריך לא HDD ולא SSD ולא מסך ולא שום ציוד הקפי אחר, וכמובן לא DVD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ-1 עד 10 חשוב 9 (היה לי NH-D15 במחשב קודם והייתי מבסוט ממנו) 6. האם מתוכ…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-