עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Rockstatement10,

יש לי היום מחשב ואני רוצה לקבל הערכת מחיר נכון להיום פחות או יותר ליד2.. כל כמה שנים שדרגתי אותו אבל בעקרון זה מחשב משנת 2012-13 אני מניח.. i3 2100 8GB RAM HD 7970 DUAL X Seasonic S12II 520W Pegatron IPMSB-H61 Antec GX330 Window Samsung SSD 850 EVO 500GB (אגב, לדעתכם כדאי שיעבור למחשב חדש שאני אתכנן לקנות בעתיד או שלמכור אותו וזהו?) אשמח להצעה כוללת פחות או יותר.. בנוגע לאחריות אני לא חושב שיש אחריות למשהו מפה..

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. היי חברה צהריים טובים, שמי יובל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (התכנון להוציע פחות, נגיד 3-4 אבל אם חייב אז אפשר יותר) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטונים, לא משהו באיכות מטורפת (1080p); סרטונים קצרים באופן חובבני. פוטושופ, ושוב חובבני, משהו שיעמוד בעריכת תמונה בלי ליתקע. תכנות, אני full stack web developer, אבל את רוב התכנות שלי אני עושה בעבודה, מה שאני מחפש זה לפרוייקטים קטנים, שירוץ חלק ולא יתקע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…

3. Started by ktiltanim,

ערב טוב, מעוניין בנייד חדש ואני סגור על המפרט: 512SSD, 8GB RAM, 13.3 INCH, I5 מתלבט בין שני ניידים: https://www.pc365.co.il/product-16668-Lenovo_ThinkPad_L380_20M5000XIV_יבואן_רשמי_במלאי או: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=26673 אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן לגבי ה HP מול ה LENOVO. אני מעריך שאין חולק על איכות הבניה של ה ThinkPad, אבל ל HP כאן יש 3 שנים אחריות. אין לי מידע על האחריות/שירות של HP. מצד שני הבנתי שהשירות של לנובו קטסטרופלי, וזה די מדאיג. מצד שני כאן מדובר ביבואן רשמי אז אולי השירות שונה. האם סדרת VOSTRO של DELL ברמה של המחשבים שאני מתלבט לגביהם? לדוגמא: …

4. Started by איתי ב,

היי חברים ערב טוב, מחשב תקציב למחשב נייד (בלבד, ללא ציוד נלווה) בתקציב של עד 5.5K (לא חובה ממש להשתמש בהכל :)) העדפה למעבד אינטל, יש לי מסך 22' אז מניח שצריך כרטיס מסך שלא יזיע ברזולוציה שלו משחק בעיקר בפורטנייט חבר המליץ לי על מחשב בKSP ורציתי לקבל דעה נוספת https://ksp.co.il/web/item/23394 תודה רבה!

5. אהלן, לאחרונה התייעצתי כאן על שדרוג המחשב שלי. המליצו לי לחכות ליציאה של מעבדי אינטל דור 13 כדי שיירדו המחירים של דורות קודמים וכך עשיתי. דור 13 יצא, אז מתייעץ עכשיו על שדרוג המחשב שלי בטווח זמן מיידי: יש לי מחשב נייח מתיישן שרובו נקנה לפני 9 שנים. משמש לגיימינג וכמחשב ראשי. הוא לא סוחב בקלות משחקים של השנים האחרונות בהגדרות גרפיקה בינוניות+. עם הזמן שדרגתי את כרטיס המסך ל-GTX 1070ti ואת ההארד דיסק העיקרי מ-HDD ל-SSD. אני מבין שהצעד הבא הוא החלפת מעבד+לוח אם+RAM ואשמח להמלצות. חשוב לי שהמפרט החדש ייתן לי שקט לכ-5 שנים מבחינת שדרוגים, למעט החלפה של כרטיס מסך. אני מעדיף שלא להחליף חלקים מלבד מה שרשמתי, אבל אם (למשל) ספק הכח אינו מספיק למפרט החדש, ברור לי שזה …

6. Started by ebg,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור ה4,000, יכול להגיע עד גג 5,000 אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות עריכה בתוכנות של אדובי, פוטושופ ובעיקר פרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות ל15.6 רוצה שהמסך יהיה גדול 7. האם האם יש צורך לכלול …

7. Started by rlsf,

שלום, הציעו לי את המחשב הזה ב 2000 ש"ח, האם כדאי: מעבד amd ryzen 5 3600x לוח אם gigabyte x570 gaming x זכרון 32ram כרטיס מסך radeon rx 580 ויינדוס 11 פרו 2 כונני ssd כל אחד 1 טרה ספק כח corsair vs550 קירור נוזלי למעבד

8. טוב, אפשר לצחוק עלי קצת לפני שניגשים לעבודה (אבל כבוד גדול למחשב שעדיין נותן עבודה, אתם לא רוצים לדעת מה היה המפרט המקורי 😅), זה המפרט הקיים: Intel Core 2 quad Q9550 Intel DQ35JO motherboard 6GB RAM (ddr2) SSD 250GB Crucial 500MX Samsung evo 870 500GB gtx 750 ti הגיע הזמן להשתדרג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב פתוח, אבל שיהיה value for money, אין צורך לקנות את החומרה הכי חדשה בשביל 5% שיפור בביצועים שגם ככה לא ארגיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

9. ב"ה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 (חוץ מציוד הקפי), עדיף פחות אבל אפשר לחרוג קצת במקרה הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, עיצוב בפוטושופ וכדומה, ועבודה משרדית (ללא עריכת סרטים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הכול, אבל רק מסך אני צריך גדול ונוח לעבודה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. היי חברים, אני צריך לקנות מחשב חדש (נייח) לצורך עבודה. מחשב בלבד ללא ציוד היקפי. אני הולך להריץ על המחשב קוד כבד וסימולציות גרפיות, חשבתי על i9, כרטיס מסך 4070ti ו-64 ג׳יגה של ראם. אני מתכוון לקנות באילת. אני יודע שאלו רכיבים יקרים אך חשוב לי לחסוך כמה שיותר במסביב. אשמח לעזרתכם ולהשלים מידע במידה וחסר. תודה! עריכה - תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין כל כך תקציב, עדיף לא לחרוג מ-8 אלף, רק אם אין ברירה.. קחו בחשבון שאקנה באילת אז זה משפיע 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימושים העיק…

11. Started by arigo,

היי מחפש לרכוש למחשב לוח ומעבד חדשים כרגע יעבוד לאינטרנט, משחקים קלים ואופיס המלצות בבקשה

12. Started by OmriOhayom,

היי חברים, אני הולך לקנות את המפרט הבא ב KSP באילת: סה"כ יוצא 6975 ש"ח, ובאילת יוצא 5959 ש"ח. כרטיס מסך אקנה בנפרד בעתיד הקרוב, כנראה 4090RTX. עדכון: המפרט לאחר השינויים: סה"כ 7187 ש"ח ובאילת 6143 ש"ח. קירור למעבד אקנה ב- TMS: https://tms.co.il/cpu-cooling?product_id=104562 וכולל הקירור 6589 ש"ח. אשמח לשמוע מכם הערות לגבי תאימות בעיקר לכרטיס המסך העתידי (בדקתי שהכל מתאים, אך אולי פספסתי משהו), ולגבי מוצרים תחליפיים עם ביצועים דומים בפחות כסף. תודה רבה!

13. Started by NRT,

המחשב ישמש ללימודים וגיימינג קל (sims ודברים כאלה). הרכבתי את זה https://tms.co.il/builds/409953 הוספתי support bracket בשביל השקט הנפשי. אולי מיותר אבל המחיר נמוך אז אמרתי שיהיה. מעוניין לדעת האם המפרט מאוזן והאם הייתם מורידים\מוסיפים דברים אחרים. תודה רבה!

14. שלום, אני מתלבט בין 2 ניידים זהים עם כרטיס מסך שונה https://1pc.co.il/he/מחשב-נייד-lenovo-thinkpad-p14s-gen-4-oled-amd-21k5000div https://www.pc365.co.il/product/lenovo-thinkpad-p14s-gen-4-oled-amd-21k5000div-64gb/ אחד עם NVIDIA® RTX A500 4GB GDDR6 והשני עם AMD Radeon 780M המחשב הוא לצורכי מסחר בבורסה על 3 מסכים גדולים (יתחבר לתחנת עגינה), בכל מסך יהיו 4 גרפים המתעדכנים בזמן אמת (TradingView) האם ארגיש פער בין הכרטיסים הנל?

15. Started by daniel2828,

שלום רב, אשמח לחוות דעתכם למפרט המצורף,בגדול השימושים שלי די בסיסיים,גלישה באינטרנט,צפייה,עריכה ממש קלה של סרטונים קצרים,יש לי את כל הציוד ההיקפי, אם יש הצעות יעול\הארה\הערה אשמח לשמוע. TMS - Price Offer.pdf

16. היי, אשמח להמלצה על דגם מחשב נייד מוצלח לפי הצרכים הבאים: לא חברה בבעלות סינית (לא לנובו ואחרות). מגבלה מוזרה, אני יודע :-) מחיר הכי נמוך שאוכל. מוכן לשלם במשקל שיעמוד במשימות עריכת תמונות. אני משתמש ב-Affinity, וראיתי באתר שלהם (כאן) שהדרישות למחשב Windows הן: ראיתי שיש כל מיני Dell Inspiron סביב 5000 ש״ח. יש דגם ספציפי שתוכלו להמליץ? זה סדר הגודל של המחיר? תודה מראש

17. Started by ehudtr,

מעוניין במחשב רגיל לבית,לשימוש באינטרנט,עבודה עם תוכנת office,,צילום והדפסה במדפסת הקיימת. אין צורך בעכבר ומקלדת אבל המסך הוא עם החיבור הישן שיש בו פינים ויכול להיות שאצטרך מתאם או לקנות מסך חדש.חשוב לי גם שהמקום בו אקנה את המחשב יוכל להעביר לי מהדיסק הקשיח הישן את הקבצים ששמרתי למחשב החדש.תודה!

18. Started by Shimshon21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200, אולי אם יש סיבה טובה מאוד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, בעיקר דפדפן ותוכנות office 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  19. אהלן מחפש מחשב טוב לגיימינג שיריץ משחקים ברמה גבוהה לאורך זמן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5500 ש"ח עם חריגה קלה אם כדאי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון criss remaster 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך שייתן חוויית משחק טובה אך לא יקר מידי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SDD למערכת הפעלה כונן קשיח ליתר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב, יותר חשוב ביצוע לעומת מחיר 6. האם ישנה הגבלה או הע…

• 12 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by Adi Olshanzki,

שלום, ביקשתי מפרט בשווי של כ7,000 ש"ח למטרות גיימינג (כדי להריץ משחקים כמו. Warzone באיכות ultra) וTMS שלחו לי את הדבר הבא, אשמח לשמוע דעתכם. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 3700X Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1321 קירור למעבדים: CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 111 לוחות אם: Gigabyte B450 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 415 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3600 CL18 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 342 מארזים: ANTEC NX240 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 200 ספקי כוח: Gigabyte PSU 750W PFC Go…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. יש ברשותי את המפרט הנוכחי כבר כמעט 3 שנים(מצורפת תמונה). מבחינתי הגיע הזמן לשדרג אותו, כי למרות שהעבודה בפרימייר יחסית חלקה אני עדיין נתקל לפעמים באתגרים(4k וכו). 1)הבנתי שאפשר לעשות אוברקלוקינג למעבד 8700k. הייתם ממליצים לי גם לשנות ולשפר קירור? לאיזה קירור חדש מומלץ? 2)אשמח להוסיף עוד 32 גיג'ה זיכרון, האם מוסיפים מאותו הסוג או אפשר יותר מתקדם? 3)אני מתכוון בהחלט לבדוק את הכרטיסים הגראפיים החדשים של נווידיה שיצאו, ולהפוך את המחשב באמת לחיה אבל מניח שזה עוד חודש+. יש לכם עוד המלצות לשיפור? הבנתי שאין סיבה להחליף מעבד אלא כן לבדוק OC.

22. שלום לכולם, אני עובדת כפרילאנסרית בתלת מימד בתוכנות: 3DS MAX + VRAY, ולאחרונה התחלתי ללמוד גם את ue4. יש לי מחשב בן 10 שנים לפחות וכל רנדר במקס עם תאורה וחומרים מורכבים יכול לקחת שעות רבות, שלא לדבר על התקיעות התכופות בקבצים גדולים יותר וקריסות של התוכנה. באנריל אנגן בכלל אין מה לדבר מפני שבכל פעם שאני פותחת את התוכנה קופצת לי הודעה שיש לעדכן את כרטיס המסך שישן מדי. זמן זה כסף וחוץ מהמון תסכולים וקריסות של תוכנות, התחממות של המחשב ובעיות נוספות שהוא עושה לי, החלטתי לקנות מחשב חדש וחזק יותר עם מעבד i9. כרגע אני עובדת על הרכבת המפרט ואשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K, ללא חריגות. 2. מה שימושי המח…

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף ש"ח רק למחשב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? lumion 3DMax Vray for 3DMAX & for Sketchup All adobe programs Autocad Revit 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא חובה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לכלול את כלל הרכיבים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלת גודל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  24. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000, גמיש טיפה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תכנות, עריכת תמונות כבדה (פנורמות גדולות וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שוקל להחליף את הדונגל WIFI שיש לי היום ( TP-Link TLWN823N ), עברתי בדיוק לFIBER ואני חושב שאולי הוא איטי מדי בשביל זה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, הארדיסקים: WD40EZRZ-00WN9B0 Western Digital Blue 4TB 5400RPM SATA 6Gbps 64MB Cache 3.5-inch Internal Hard Drive Seagate Desktop …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום, אני מתכוון לרכוש מחשב בימים הקרובים. רגע לפני, אני בקש לברר שאין לי בעיה אקוטית עם המפרט. השאלות שלי: 1. האם קירור האוויר מספק? אם לא - אשמח להמצלה לרכיב חלופי. 2. האם ספק הכוח מספק? אם לא - אשמח להמלצה לרכיב חלופי. 3. כל הערה נוספת תתקבל בברכה. בתודה מראש. מעבד: 999 ₪ - SIX Core i5 10600KF 4.1Ghz-4.8Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 204 ₪ - Be quiet! Shadow Rock 2 לוח אם: 879 ₪ - ASUS TUF GAMING Z490-PLUS זכרון: 428 ₪ - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3000Mhz CL16 Black כרטיס מסך: 2203 ₪ - * בהרכבת מחשב * - GIGABYTE GeForce RTX3060Ti 8G D6 Up To 1665Mhz EAGLE דיסק קשיח:…

דיונים חדשים בפורומים