ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום, יצא לי לגלוש בפורום בחו"ל בקונספט של "סיוע בבחירת מחשב נייד", ואהבתי מאוד את אופן ההתנהלות שם, מה שמאוד עוזר לכולם לעזור אחד לשני. ברמת העיקרון, ציינתם בחוקים של הפורום דבר דומה, אך צורת הניסוח וההתעקשות על החוק לא נכונה לדעתי. השיטה הבאה תעשה את הפורום הרבה יותר נעים לשימוש כאשר מבקשים סיוע לבחירת נייד: (תירגמתי לעברית מהפורום): 1) מה התקציב שלך? 2) מה גודל המסך שהיית מעדיף? א. נטבוק – 10" או פחות ב. קל ודק – 11"-12" ג. קל ודק – 13"-14" ד. מיינסטרים – 15"-16" ה. מחליף למחשב נייח – 17" או יותר 3) באיזה מדינה אתה קונה את הנייד? 4) האם יש מותגים שאתה מעדיף או שאתה באמת לא אוהב? א. אוהב: ב. לא אוהב: 5) מהן המשימות העיקריות שתבצע עם הנייד? 6)…
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא: השימושים הם: משחקים (אסטרטגיה) אינטרנט,אופיס וקצת קצת סרטים. 1 Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8Mb BOX 1 Gigabyte GA-P35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 1 OCZ 2GB kit DDR2 800 PC2-6400 Special Ops Edition CL 5-5-5-12 OCZ2SOE8002GK 1 BFG GeForce 8800GT 512MB PCI-E OC VERSION 1 Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD2500AAJS 1 LG GSA-H62 SATA Multi DVD-Recorder Bulk Black 1 Corsair VX Series 450W PSU 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 1 Compucase 6C60 Black Midi Tower No PSU יש לי כמה שאלות/סוגיות לגביו האם כדאי לקנות עכשיו את מעבדי הQ6600 או לחכות עוד כחודש עד שיגיעו מעבדי הפנרין החדשים (5.5G זה מטורף) איך חברת OCZ ? אני מ…
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב שישמש למשחקים וגם לעבודה עם תוכנות גרפיקה (photoshop, illustrator) כולל ציוד הקפי באזור ה- 5000ש"ח. ראיתי מפרטים באתר והרכבתי מחשב ב- skypc.co.il, רציתי לשמוע חוות דעת אם המפרט טוב, צריך לשנות משהו? להוסיף? להוריד? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤838 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤485 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤296 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 ¤300 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EX2-41000P2-SX כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 5…
-
- 7 תגובות
- 632 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אין חשיבות * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין חשיבות * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth - חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD של 1 טרה, אם יש אפשרות להיברידי זה מצוין * כונן אופטי? עדיף שכן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: 8 גיגה זיכרון, מעבד i5 ומעלה, איכות בניה טובה ורזולוצית מסך גבוהה, במיד…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשר חוות דעת על הAcer Extensa 5630G מעבד ליבה כפולה Intel Core 2 Duo T5800 2.0GHz מסך "15.4 1280X800 כרטיס מסך לא משולב ATI Radeon HD3470 זכרון 2048MB DDRII 667MHz ניתן להרחבה עד 4GB דיסק קשיח 250GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב DVD Multi Burner תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi כרטיס רשת LAN מודם 56Kb יציאות USB 2.0 X3 ,VGA ,Audio ,HDMI קורא כרטיסים, מיקרופון מובנה יציאת רשת ועכבר Touch מערכת הפעלה Windows Vista Home Premium עברית אחריות שנה אחריות בינלאומית (אחריות ע"י היבואן הרשמי) משקל כ-2.88Kg המחשב כולל גם עכבר אופטי ותיק לנייד או משטח קירור נייד לנייד Spire PacificBreeze מחיר:3440 ש"ח http://www.ivory.co.il/product.asp?p...93&CatCode=315
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד (לא בהכרח מהבלאק פריידיי) וקצת הסתבכתי בחיפושים, אשמח לעזרתכם * מטרות המחשב? עבודה משרדית, לימודים, צפייה בסרטים וכו' * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינצ', עדיפות למבריק * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? מעדיף לא לעבור את ה2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל-SSD של לפחות 128 גיגה, או כונן רגיל של 500+ * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WINDOWS 8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *ח…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
*מעבד-intel p4 3.0ghz ht prescott 1 mb *לוח-asus p4s800-mx *-כרטיס קול משולב 6 ערוצי קול onboard *כרטיס מסך משולב -onboard 64 mb *כרטיס רשת-10/100 onboard *זיכרון מהיר mhz400 ddr256 *דיסק קשיח-40GB 7200 RPM *-סידירום *מקלדת עכבר ורמקולים *מארז ATX הכולל2 יציאות USB בחזית ו4 מאחורה זה בערך ב 2300 שקל שווה זה ממש חשוב לי שתעזרו לי אל תשימו לב לכרטיס מסך אני אחליף אותו בחינם
-
- 7 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש לעצמי מחשב שיתאים גם לעריכת סרטים (לא חייב שירוץ חלק 100%) וגם למשחקים די כבדים.. רוב השימוש במחשב שלי יהיה במשך החצי שנה הקרובה.. שנה הבאה אני פשוט מתגייס ואני עוד לא יודע אם אני יהיה ג'ובניק או קרבי ובכל מקרה אני רוצה להינות מבחצי שנה שנותרה לי כמה שאפשר.. אז לפי הנתונים שהצגתי, מה אתם אומרים על המפרט הנ"ל: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1395 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤533 ספק כוח: FSP Basic SI 400W ATX400-PNR 120mm + Satax2 P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤184 זיכרון: Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz כמות: 2 - מחיר: ¤119 קשיח למחשב שולחני: WD 250GB SATA II 16MB KS כמות: 1 - מחיר: ¤385 כרטיס מסך: Pali…
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
קראתי באתר את הביקורת על המעבד החדש של אינטל core 7i אני מכוון לרכוש מחשב למשחקים, הורדות וכו כמה כסף אמור לעלות מחשב כזה ? (ראיתי מחשב כזה מורכב - ב6000 ש"ח -התקציב שלי עד 4000) האם כדאי לרכוש מחשב כזה או לרכוש מחשב פחות משוכלל עם מעבד פחות חזק האם במשחקים בכלל יהיה הבדלים ?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 1280X1024 LCD ו-LCDTV FHD שהמחשב החדש יחובר אליו ובעוד חודשיים קונה את ה-U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחותי רוצה לקנות מחשב נייד והשימושים שלה הם בעיקר אינטרנט פייסבוק מוזיקה הורדות וצפייה בסרטים אתם יכולים להמליץ לי בבקשה על מחשב נייד שיכול לאפשר את המטרות האלו וגם שתהיה לו סוללה מאוד טובה ובמחיר שנע בין 2000-3000 ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט כללי: INTEL 2.4 DVD צורב WD 80GB 8MB ראדאון 9700pro מארז Xaser II A6000A Plus Tower Case (4 מאווררים) כרטיס קול Hercules xp. מודם ADSL usb ... MX-700 logitech ואני לא חושב שיש צרכנים נוספים שצריך להתחשב בהם .... דבר נוסף .... אני צריך המלצה לזכרונות טובים (cas 2 פעם היה דבר כזה) ולוח אם מעולה שיתמוך ב AGP*8 sATA לשדרוג עתידי של HD ... וציפסט טוב. אה ... והמלצה על צורב ... בחיים לא היה לי .. חשוב שיהיה טוב ,אני לא רוצה שהוא ימות לי אחרי שנה ... ואין לי בעיה להוסיף עוד כמה $$$ אני רוצה חומרה טובה ...(רק לא להתחיל לרוץ למעבדות) אני לא מתכוון לקנות AMD מפני שרוב השימושים שלי הם בתוכנות שעברו אופטימיזציה למעבדי INTEL.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב לאישה מבוגרת שמעולם לא השתמשה במחשב, השימוש המרכזי בו הוא גלישה באינטרנט, שימוש משני מוסיקה, שימוש עוד יותר משני (ובספק) סרטים. אם יהיה שימוש למשחקים לא יהיו דרישות מעבר לסוליטייר המחשב צריך לכלול: - מסך 19 אינץ' - לא צריך משהו יותר מהפשוט ביותר - מקלדת - רצוי משהו ארגונומי שלא ייצור בעיות פרקים - עכבר - כנ"ל, אם יש אפשרות לדחוף עכבר אלחוטי עם מטען שלא צריך להחליף לו בטריות זה מצוין - פדים נוחים לעכבר ומקלדת (ראיתי פעם רצועת סיליקון כזאת ששמים לפני המקלדת, אין לי מושג איפה קונים את זה) - רמקולים - לצורך המוסיקה והרעש של הקלפים בסוף משחק סוליטייר - מצלמת אינטרנט - מערכת הפעלה חלונות XP HOME (זה, בעצם, 520 ש"ח עד כמה שאני יודע.…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Intel Core i5-430M Processor 2.26 GHz with Turbo Boost Technology up to 2.53 GHz 4GB DDR3 1066MHz RAM, 2 SODIMM Slots; 8GB Max 500GB Hard Drive (7200 RPM); Super Multi Optical Disk Drive; Wi-Fi 802.11 bgn 15.6" Full HD 1920x1080 LED LCD Display; NVidia GTS 360M Graphics Engine with 1GB DDR5 dedicated VRAM Windows 7 Home Premium (64 bit) Operating System; Bluetooth; 2.0MP Webcam; Backlit Chiclet Keyboard והאם זה כרטיס מסך חזק למשחקים וגרפיקה? מה יותר טוב GTS או GT?
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהמלצה על מחשב נייד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, סרטים, לא משחקים כבדים וכדומה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 בלבד אני לא בטוח מה הכוונה במבריק או מאט, אני רוצה שהוא יהיה "ברור" / בהיר, שנראה טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא אכפת לי, לא צריך מסך מגע. * מש…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, רציתי שתעזרו לי לבנות מפרט שיוכל להריץ משחקים כמו CRYSIS וכדומה על דרישות מקס'. התקציב שלי הוא 3200, ללא חריגה, אני מבקש שיהיה מעבד של Intel core 2 , שתי ג'יגה של ראם, כרטיס מסך חזקNVIDIA, או בקיצור מפרט תודה לכל מי שיעזור. לא צריך מסך, וכל ציוד היקפי! תודה!
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט לעבודות גרפיות קלות. תקציב מקסימלי: 2500 ניתן לחרוג עד 400 ש״ח, עדיף שלא שימושי המחשב: עריכה גרפית לעיתים מזדמנות (Photoshop and Illustrator) ועבודה משרדית בשוטף (Word, Powerpoint) יש צורך ברמקולים (פשוטים) שקט המחשב: 4 לא מתוכנן OC אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות נוספות. הרכבה בחנות. אין חנות ספציפית, הבנתי שפלונטר סבבה קניית המחשב תתבצע מוקדם ככל שניתן אין בקשות מיוחדות לא מתוכנן שדרוג מסיבי, אשמח לאפשרות שדרוג לRAM בשנים הקרובות מודה לכם מראש, יפתח.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב עד 2000 ש"ח מחשב עם אופציה לשידרוג לאחר שירדו המחירים (שידרוג כרטיס מסך וזיכרון עם תמיכה ב1333MH למעבד)
-
- 6 תגובות
- 658 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של אסוס שנקנה לפני 4 שנים. המחשב במצב שמור . דגם: K52JC מחשב בידור ומדיה ומתאים לגרפיקה ומשחקים , גודל מסך 15.6"'זכרון 4GBDDR3 , דיסק קשיח 500 GBמעבד Intel® Core™ i5-450M Processor (3M cache, 2.40 GHz)סוללה 6 תאים ליתיום , מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium 64-Bitכרטיס מסך NVI יש כאן עוד פרטים על המחשב: http://www.laptopdirect.co.il/item.asp?itemid=5214 המחשב נקנה באזור 5000 ש״ח
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
הכותרת אומרת את הכל... אני צריך מחשב לעריכת סאונד ב-4500 כולל המסך, ואני מתכוון להוסיף לו כרטיס מידי בעוד 1500 +-. לא משנה לי אינטל או AMD - מה שיותר טוב בתקציב הזה... המון תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II X4 955 Box ₪846 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ955FBGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785G-UD3H ₪438 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950770 כונן קשיח Samsung HD753LJ 3.5" 750GB SATA2 32MB ₪287 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...-35-750SATA32M זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Eco ₪695 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...666CL9D-4GBECO כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪803 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H577F1GD צורב Sony Optiarc AD-5240S X24 SATA Black DVD ₪99 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=918003 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪363 כמו…
-
- 12 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום חברים! אמא שלי החליטה שהיא רוצה מחשב נייד... אני לא יודע מה הולך בניידים, אבל אני יודע מה היא צריכה. 1. שהוא יהיה קל. 1.5-2 2. 1 ג'יגה פנימי, אולי אפילו יותר. 3. כונן קשיח גדול. 4. חיבור אינטרנט. 5. כרטיס קול נורמלי. 6. צורב דיוידי. 7. מעבד חזק. אני מאמין שלא צריך ממש חזק, אלא כזה שיתן תמורה טובה למחיר שלו. 8. שהוא יהיה קטן. מחיר אני לא יודע.. היא לא אוהבת לקנות חרא.. אשמח לשמוע המלצות
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3K, למרות שאמור לעלות פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנסות לחסוך, התקציב שרשמתי הוא משפר מקסימאלית לא רואה סיבה שלא נצליח להרכיב מפרט טוב בפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, בעיקר אופיס, מעט עריכת תמונות בסיסית וצפיה בסרטים עד 1080P. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט חשוב, לא להגיע לעלויות גבוהות רק בשביל שקט מקסימ…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם, ולכל העוזרים ! אני מעוניין לקנות מחשב AMD 64 שאני יוכל להפעיל עליו סרטים,משחקים וכל השאר.(עדיפות לSLI ,אבל הכל לשיפוטכם אני לא מבין בזה). צריך להיות במפרט מסך LCD 17 שכבר בחרתי ושהוא יהיה מסך ויאיוסוניק 8MS (דעות על המסך יתקבלו בברכה). בנוסף למחשב אני צריך גם את כל הציוד ההיקפי כולל רמקולים (לפרט מה יותר טוב סראונד או רגיל ) מקדלת ועכבר וכו'. (חוץ ממדפסת). המפרט צריך להיות עם הרכיבים הטובים ביותר ביחס למחיר כמובן חשוב מאוד לשים מעבד חזק שמחשב יוכל לשרוד כמה שנים טובות. תודה, אורי
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-